OpenAI запускає в бета-реліз Canvas — інструмент для кодування та створення текстів
Відбувся реліз оновленого інтерфейсу Canvas для користувачів версії Plus. Він не зазнавав змін два роки, а тепер суттєво покращили зручність користування і швидкість роботи. Мова йде про додавання спеціалізованих ярликів.

Ярлики для кодування включають:
- Огляд коду: ChatGPT надає вбудовані пропозиції для покращення вашого коду.
- Додати логи: вставляє команди для друку, щоб допомогти відлагодити та зрозуміти код.
- Додати коментарі: додає коментарі до коду для полегшення його розуміння.
- Виправити помилки: виявляє та переписує проблемні ділянки коду для вирішення помилок.
- Перенести до іншої мови: перекладає ваш код на JavaScript, TypeScript, Python, Java, C++ або PHP.
Ярлики для написання тексту включають:
- Запропонувати редагування: ChatGPT пропонує вбудовані пропозиції та відгуки.
- Змінити довжину: редагує довжину документа, щоб зробити його коротшим або довшим.
- Змінити рівень читання: налаштовує рівень читання, від дитячого садка до випускника університету.
- Додати фінальне полірування: перевіряє граматику, ясність та узгодженість.
- Додати емодзі: додає відповідні емодзі для підкреслення та кольору.
Так що для програмістів тепер життя однозначно полегшиться. Це щось неймовірне 🫡 Я в повному шоці після використання. Явна еволюція у програмуванні!
16 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівНа днях знадобилося візуалізувати деяку логіку системи, такий собі дашборд щоб показати як і чому система прийшла до такого результату. Там всередині купа логіки і правил так, що і розробнику важко без візуалізації зрозуміти. За тиждень зібрав всі данні в json і з допомогою o1 створив гарний, інтерактивний html для візуалізації json-а з сучасним UI, який відкривається в браузері при натисненні кнопки в софті.
Без чатгпт, довелось би кілька тижнів вручну формошльопити з набагато гіршим візуальним результатом, чи вчити html і вручну робити, також з гіршим результатом. А з чатгпт зробив все за 2 дня (інші3-4 дня це збір даних і підготовка json-а). Звісно це не просто, довелося близько 50 реквестів відправити щоб добитися від нього того, що хочу, але працює.
Без чатгпт ти б такою хє#ньою не страдав)
Страдав би, вже кілька років хотів це зробити тільки постійно відкладав так як уявляв скільки там роботи формошльопством це все робити і блювати хотілося.
А тут подумав: тю, а що якщо чатгпт json скормити і хай він робить? Сказано, зроблено. Продукт демкою задоволений, кастомери також будуть задоволені коли в продакшн піде. Це в рази покращує юзер ікспірієнс порівняно з тим що зараз.
Так завжди і було — нові інструменти, можливості, підходи зазвичай не замінюють старі, а дають змогу робити те що раніше було «неможливо» («Да ну нах це робити», «витрати зусиль не варті результата» )
Тільки нещодавно зрозумів наскільки ChatGPT далеко від живої людини, коли почав спілкуватися з ним голосом.
Зранку йому розповідаю що в мене на сніданок і кожного разу він коментує то все однаково.
Тобто,
— Привіт, в мене сьогодні на сніданок Х.
— Ох клас, а ти додаєш до страви Y чи Z
— Y
— Класс, це так корисно для здоровя ...
І так по колу, одні й тіж самі відповіді.70-80, десь на третій раз вона принципово не буде відповідати одне й те саме, а буде відповідати різноманітно, проявляючи свою особистість.
Навіть якщо взяти живу людину з IQ
Зараз трохи розчарований. Типу непогана іграшка, але по факту на зараз це сирий робот з енциклопедичними знаннями.
Навіщо?
Корисні пів годинки зранку. Звісно ти можеш вибрати мову та тему яку вчиш, буде Speak Club з доволі терпеливим репетитором.
Може, треба почати з себе? :)) Задавайте різноманітні питання — отримаєте різноманітні відповіді :)
Можна ще спробувати memory тригернути — скажіть йому: ‘Запам’ятай, про що ми спілкувалися сьогодні, і не повторюй це завтра’. Інакше він кожен раз починає з чистого листа.
Ну так чого він мені не скаже що ти вже надоїв задавати одні й тіж самі питання. Не відповів підколкою чи жартом. Зараз в моделі дуже високий рівень аутизму.
Зараз модель про всяк випадок не запам’ятовує зайвого :) Тому вона не знає, що вчора вже розмовляла з вами :)
Ні, вона запамятовує. Якщо ти скажеш що пєш каву та жереш круасан, на наступний день вона спитає чи в тебе на сніданок знову круасан. Але день за днем вона буде питати одне й те саме.5-15 книжок за все життя, щоб отримати особистість та здібності жартувати та не відповідати шаблонно.
Я бачу в цьому gap самої архітектури. Дуже відчуваєтся алгоритм probability, якому не вистачило прочитати терабайти книжок, щоб отримати особистість. Хз як, але звичайній людині вистачає
Та людина трейниться років 14 поки так навчиться.1-2 роки)
А ти хочеш це від технології якій
І вже навіть зараз вона говорить більш оригінально ніж деякі задроти)
Settings -> Personalisation -> Manage memory та почитайте, що вона про вас знає :) Скоріш за все, вона дуже вибірково запам’ятовує, скажіть їй, щоб не соромилась усе записувати :)
Трошки аутизму там, звісно, також є :) Але зазвичай можна домовитись :)
Шо, і код 10 мікросервісів туди можна покласти? Бо інакше я не в шоці
Та напише він тобі ті 10 мікросервісів. Не в цій версії так в наступній. А ось коли він скаже що ти не шариш треба замість цього і цього ось це і це, та ще буде спорити і аргументовано доводити , ось тоді буде справжній інтелект.
Кемерон десь був правий, коли точно описав термінатора як беземоційну машину яка виконує команди і яку не можна навчити багатьом звичним для людини речам. Тільки малий його трохи розкачував, щоб він хоть щось імітував.