OpenAI запускає в бета-реліз Canvas — інструмент для кодування та створення текстів

Відбувся реліз оновленого інтерфейсу Canvas для користувачів версії Plus. Він не зазнавав змін два роки, а тепер суттєво покращили зручність користування і швидкість роботи. Мова йде про додавання спеціалізованих ярликів.

The image shows a vertical toolbar featuring five icons arranged in a column on a soft pastel background. The third icon from the top, depicting an open book, is highlighted with a label next to it reading "Reading Level."

Ярлики для кодування включають:

• Огляд коду: ChatGPT надає вбудовані пропозиції для покращення вашого коду.
  • Додати логи: вставляє команди для друку, щоб допомогти відлагодити та зрозуміти код.
  • Додати коментарі: додає коментарі до коду для полегшення його розуміння.
  • Виправити помилки: виявляє та переписує проблемні ділянки коду для вирішення помилок.
  • Перенести до іншої мови: перекладає ваш код на JavaScript, TypeScript, Python, Java, C++ або PHP.

Ярлики для написання тексту включають:

• Запропонувати редагування: ChatGPT пропонує вбудовані пропозиції та відгуки.
  • Змінити довжину: редагує довжину документа, щоб зробити його коротшим або довшим.
  • Змінити рівень читання: налаштовує рівень читання, від дитячого садка до випускника університету.
  • Додати фінальне полірування: перевіряє граматику, ясність та узгодженість.
  • Додати емодзі: додає відповідні емодзі для підкреслення та кольору.
Так що для програмістів тепер життя однозначно полегшиться. Це щось неймовірне 🫡 Я в повному шоці після використання. Явна еволюція у програмуванні!

Підписуйтеся на Telegram-канал «DOU #tech», щоб не пропустити нові технічні статті

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

На днях знадобилося візуалізувати деяку логіку системи, такий собі дашборд щоб показати як і чому система прийшла до такого результату. Там всередині купа логіки і правил так, що і розробнику важко без візуалізації зрозуміти. За тиждень зібрав всі данні в json і з допомогою o1 створив гарний, інтерактивний html для візуалізації json-а з сучасним UI, який відкривається в браузері при натисненні кнопки в софті.

Без чатгпт, довелось би кілька тижнів вручну формошльопити з набагато гіршим візуальним результатом, чи вчити html і вручну робити, також з гіршим результатом. А з чатгпт зробив все за 2 дня (інші 3-4 дня це збір даних і підготовка json-а). Звісно це не просто, довелося близько 50 реквестів відправити щоб добитися від нього того, що хочу, але працює.

знадобилося візуалізувати деяку логіку системи, такий собі дашборд щоб показати як і чому система прийшла до такого результату.
За тиждень зібрав всі данні в json і з допомогою o1 створив
Без чатгпт, довелось би кілька тижнів вручну формошльопити

Без чатгпт ти б такою хє#ньою не страдав)

Страдав би, вже кілька років хотів це зробити тільки постійно відкладав так як уявляв скільки там роботи формошльопством це все робити і блювати хотілося.

А тут подумав: тю, а що якщо чатгпт json скормити і хай він робить? Сказано, зроблено. Продукт демкою задоволений, кастомери також будуть задоволені коли в продакшн піде. Це в рази покращує юзер ікспірієнс порівняно з тим що зараз.

Так завжди і було — нові інструменти, можливості, підходи зазвичай не замінюють старі, а дають змогу робити те що раніше було «неможливо» («Да ну нах це робити», «витрати зусиль не варті результата» )

Тільки нещодавно зрозумів наскільки ChatGPT далеко від живої людини, коли почав спілкуватися з ним голосом.
Зранку йому розповідаю що в мене на сніданок і кожного разу він коментує то все однаково.

Тобто,
— Привіт, в мене сьогодні на сніданок Х.
— Ох клас, а ти додаєш до страви Y чи Z
— Y
— Класс, це так корисно для здоровя ...

І так по колу, одні й тіж самі відповіді.
Навіть якщо взяти живу людину з IQ 70-80, десь на третій раз вона принципово не буде відповідати одне й те саме, а буде відповідати різноманітно, проявляючи свою особистість.

Зараз трохи розчарований. Типу непогана іграшка, але по факту на зараз це сирий робот з енциклопедичними знаннями.

Зранку йому розповідаю що в мене на сніданок

Навіщо?

Корисні пів годинки зранку. Звісно ти можеш вибрати мову та тему яку вчиш, буде Speak Club з доволі терпеливим репетитором.

Навіть якщо взяти живу людину з IQ 70-80, десь на третій раз вона принципово не буде відповідати одне й те саме
Тобто,
— Привіт, в мене сьогодні на сніданок Х.

Може, треба почати з себе? :)) Задавайте різноманітні питання — отримаєте різноманітні відповіді :)
Можна ще спробувати memory тригернути — скажіть йому: ‘Запам’ятай, про що ми спілкувалися сьогодні, і не повторюй це завтра’. Інакше він кожен раз починає з чистого листа.

Може, треба почати з себе? :))

Ну так чого він мені не скаже що ти вже надоїв задавати одні й тіж самі питання. Не відповів підколкою чи жартом. Зараз в моделі дуже високий рівень аутизму.

Зараз модель про всяк випадок не запам’ятовує зайвого :) Тому вона не знає, що вчора вже розмовляла з вами :)

Ні, вона запамятовує. Якщо ти скажеш що пєш каву та жереш круасан, на наступний день вона спитає чи в тебе на сніданок знову круасан. Але день за днем вона буде питати одне й те саме.
Я бачу в цьому gap самої архітектури. Дуже відчуваєтся алгоритм probability, якому не вистачило прочитати терабайти книжок, щоб отримати особистість. Хз як, але звичайній людині вистачає 5-15 книжок за все життя, щоб отримати особистість та здібності жартувати та не відповідати шаблонно.

Хз як, але звичайній людині вистачає 5-15 книжок за все життя, щоб отримати особистість та здібності жартувати та не відповідати
шаблонно.

Та людина трейниться років 14 поки так навчиться.
А ти хочеш це від технології якій 1-2 роки)

І вже навіть зараз вона говорить більш оригінально ніж деякі задроти)

Settings -> Personalisation -> Manage memory та почитайте, що вона про вас знає :) Скоріш за все, вона дуже вибірково запам’ятовує, скажіть їй, щоб не соромилась усе записувати :)

Трошки аутизму там, звісно, також є :) Але зазвичай можна домовитись :)

Шо, і код 10 мікросервісів туди можна покласти? Бо інакше я не в шоці

Та напише він тобі ті 10 мікросервісів. Не в цій версії так в наступній. А ось коли він скаже що ти не шариш треба замість цього і цього ось це і це, та ще буде спорити і аргументовано доводити , ось тоді буде справжній інтелект.
Кемерон десь був правий, коли точно описав термінатора як беземоційну машину яка виконує команди і яку не можна навчити багатьом звичним для людини речам. Тільки малий його трохи розкачував, щоб він хоть щось імітував.

Підписатись на коментарі