Кого беруть на роботу?

В усіх цих дослідженнях ринку з вакансіями мені дуже не вистачає інформації про те, а кого ж таки беруть на роботу? Хто зміг працевлаштуватися?
У мене складається враження, що на ринку беруть лише НЕ військовозобовязаних ( ветерани, дівчата, студенти, батько 3х дітей, закордон ).

DOU, було б дуже цікаво дослідити саме тих, хто працевлаштовуються. Або пишіть в коментарях свої відчуття.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Хочу спитати у DOU чого такого вчора сталось
що мені прийшло 8 повідомлень від рекрутерів на Джінні,
модель співпраці змінилась?

Ага, і мені 3, також здивувалась. І це на профіль в пасивному пошуку.

здається зробили так що рекрутер не може закрити вакансію (чи переопублікувати щось таке) поки не надішле усім відповідь

Усім, хто відгукнувся на вакансію, але не отримав відповідь

А, я не відгукувалась там ні на що майже 4 роки

Це були саме нові пропозиції від рекрутерів, не відповіді на відгуки.

Четвертий тиждень у пошуку, за цей час мав вісім HR співбесід на вакансію дотнет.

Дві відхилили мене за недостатню англійську (треба Advanced, а не мій Upper-Intermediate). Дві шукають специфічний технічний досвід якого я не мав. Дві тримають на паузі, довго не відповідають. І лише два пре-скринінгу було, на яких я трохи завалився по архітектурі і клаудам.

Тобто вісім рекрутерських — з них тільки два рази дійшов до технічної, а раніше майже після кожного рекрутерського мав технічну.

Маю два висновки, треба більше технічних отримати, а для цього треба суттєво збільшити воронку рекрутерських.

Дуже дивно, щодо адвансед інглиш.
Я штуки 3 проходив на дотнет, усюди -Аппер було достатньо.

Я вже так рік намагаюсь знайти, QA вже доросла жінка правда , шукаю віддалено
Беруть людей не з України
Стільки інтервью і все в о одне місце

Спробуйте через ліжко або хабар тімліду.

Вже другий тиждень шукаю роботу і помітив дивні зміни. Начебто вакансія є, с тобою спілкується рекрутер, а потім виявляються що вакансія на паузі, довго не дають фідбек, і начебто відмови нема, але до наступних етапів теж не допускають. У підвішеному стані знаходишься.

Вже другий тиждень шукаю роботу і помітив дивні зміни.

Не смешно. Уже почти год ищу работу безуспешно.

Рік тому вирішив свічнутися, активував профіль на Джинні. Навіть нікуди не подавався, пасивно шукав щось цікавіше ніж те, що було.
За тиждень-два написало кілька рекрутерів, поспілкувався, змінив фірму.

Зараз стало туго з замовленнями, скоротили, за два тижня на джинні пару вакансій (де моє повідомлення навіть не прочитали), 2 перегляду профіля.
Ще бачив багато вакансій, де локація «що завгодно крім України».
Потужні Покращення

А який стек, якщо не секрет?

Там схоже на бота з який розганяє паніку по методичці, це ІПСО. Занадто вже паляться. Вакансії звісно є, з якісними біда — на якісь ключові позиції , зараз Українцю не потрапити. Та будьмо відвертими і до цього усього треба було їхати за кордон, щоб потрапити на якісь ключові позиції вище сініора чи ліда, ауртсорс він і є аутсорс. Те саме з PM-ами, тобто лінійкою адміністративного керування коли таке є в компанії на західний манер.
Коли ти контрактник і не маєш жодного стосунку до бізнесу для якого пишеш софт — як будівельник так і залишишся будівельником, максимум створити свою бригаду і стати прорабом. Одна будівля побудована — поїдеш на інший об’єкт будувати іншу.

Чому б не назвати топік просто «Памагітє»?

У мене складається враження, що на ринку беруть лише НЕ військовозобовязаних ( ветерани, дівчата, студенти, батько 3х дітей, закордон ).

Забули ще категорію -тих, хто переплив Тісу.

Тоді простіше з точки зору легалізації ковбаситися закордонном на місцевому ринку. Насправді місцеві органи декого висилають взад.

Насправді місцеві органи декого висилають взад.

Кого там уже вислали?

Насправді 1 орган — прикордонна служба.
1 Країни — Польща.
Насправді висилає взад, вже більше року.
Але яж не дарма про Тису написав, бо в Польші її немає.

У мене складається враження

У тебе неправильне враження

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Так з ватою ніхто працювати не буде

Я с пониманием могу относиться к их ментальным
завихрениям

Ну такі вони, західні замовники, не хочуть працювати з такими як ти)
Хто платить той і музику замовляє.

Ты хоть и вата, но вынужден согласиться.

Ні ватане, з вами вже ніхто і ніколи не буде мати справу. Ти можеш ненавидіти, ображати, але ти зробив свій вибір, і будеш нести відповідальність до кінця життя.

О каком выборе у тебя идёт речь? В любом случае я свой выбор делаю сам, а не с помощью тебя в качестве инструмента.

Слухайте у росіян за кордоном усе добре здебільшого, хоч в тих хто з Болотної хоч ватникам. Вони дуже часто є як ключовими особами так і засновниками бізнесу і т.д. Та навіть донатити їм нікуди не треба. В 22-му доводилось спілкуватись з такими, їх явно припахали з Америки проводити співбесіди. Ті чітко показали — що вони просто звалили з рашки, а насправді усе те підтримують.

Пропоную себе в удальонка
Тільки від фопа відступиться
1099 або w2

Якщо ви змогли оновити дані в резерві+, без візиту в тцк, то вас чисто теоретично можна забронювати. Бачили б ви ці «дрім-тіми», сиві, убогі і дівчата))) Скіли вже не в пріоритеті.
Клоунів всяких беруть, у них бронь))) RIP наше вайті, це були чудові роки. Іноді хочеться назад в епоху бідності. Але пора зайнятися чимось цікавішим.

Ну, колись же мало повезти сивим і убогим з дівчатами, не все ж красунчикам має діставатись.

А рекрутери питають, військовозобовʼязана людина чи ні? Як вони знають, що чоловік військовозобовʼязаний? Це ж треба якось питати — чи є троє дітей чи нема, є інвалідність чи нема, а це вже дуже персональні питання, я б здивувалася якби таке питали.

Питають.

І навіть вже коли працюєш в компанії, проводяться сесії ван-ту-ван, щоб оновити дані дізнатися, як взагалі справи з цим.

І це цілком зрозуміло.
Бізнес турбується про забезпечення своєї діяльності.

Як вони знають, що чоловік військовозобовʼязаний?

Питають чи можеш поїхати за кордон у відрядження

А рекрутери питають, військовозобовʼязана людина чи ні?

Кожного 8 березня виходять статті де жінки жаліються, що не взяли на роботу бо «а якщо ви завагітнієете». Проблема в тому, що настільки тупих людей, які відкрито вам скажуть за якою ознакою дискримінують дуже мало.
Раніше задавали задачали питання:
— А ви киянин? Знімаєте житло?
— Бачу, ви нещодавно закінчили виш. На військовій кафедрі навчались? (зараз це питання вже так не виглядає)
Зараз все трохи інше:
— З курсів беруть на проекти студентів, а свічери чомусь проектам не підходить (отупіли непевно).
— Як вже казали: вже на ХР співбесіді виявляється, що конторі критично важливо, щоб кандидат міг виїжджати у відряження (дурна відмазка, бо це значно сильніша вимога ніж відстрочка).
— Є ті хто питає прямо, але додає «ну ви ж розумієте яка ситуація».
— Одна контора різко кудись пропала, після того як на фразу «ви ж в КПІ викладаєте, напевне заради відстрочки» отримала відповідь, що я не віповідаю критеріям для відстрочки як викладач.
— Ще є питання чи не планує людина йти в аспірантуру.

При цьому багато контор просто приймають ризик і не заморочуються з цього приводу.

При цьому багато контор просто приймають ризик і не заморочуються з цього приводу.

Саме так. А зв’язуватися з блазнями, які ставлять подібні питання — собі дорожче буде

А зв’язуватися з блазнями, які ставлять подібні питання — собі дорожче буде

Маленька проблема:
Ринок в цілому скоріше мертвий ніж живий. І якщо раніше цих «блазнів» було непомітно, то зараз вони складають відчутний відсоток. Власне тому у ТСа і складається подібне враження.

А рекрутери питають, військовозобовʼязана людина чи ні?

В Україні так. В США — це заборонено законодавчо, будуть дуже великі неприємності.

Ну там всі зобов’язані
Про ветеранів питають

Та там, в їхній анкеті, постійно про ветеранів питають.

В США немає військовозобов’язаних, там контрактна армія

Це не так на 100%. Для початку існує повністю призовна структура — національна гвардія, в нас за аналогією намагались створити територіальну оборону. При чому вони задіюються не тільки наприклад для оборони Капітолію, після поромів конфедератів на призов Трампа. Під час операції «Буря в Пустелі» були загиблі на базі, в наслідок іракської атаки ракетою классу «Скад», що призвело до модернізації системи Patriot проти балістичних загроз.
По друге законодавством США — Конгрес у разі потреби може призвати на дійсну військову службу, навіть нелегалів та туристів які знаходяться в США із туристичною візою. Також військовий облік є обов’язковим і діє механізми аналогічні прописці. На загал в США станом на зараз 14 мільонів людей в резерві і підлягають призову в разі потреби.
Інша справа — що такої потреби при наявності найпотужніших збройних сил на планеті, не виникає просто тому — що на США нападають тільки методом тероризму, через проксі сили. На пряму їх військові потужності та альянси НАТО та інші як то Японія, Ізраїль, Україна чи Північна Корея — мають абсолютну перевагу на планеті.

Є
І штраф 250к якщо на облік не станеш

До 26 років ніби, реєстр призовників
Далі не вникав, мене внесли кудись, спитали чи мав тренування зі зброєю і чи готовий

на чому заснована ваша впевененість?

Мене жодного разу не питали.

тобто виключно на вашому особистому доосвіді? дякую за відповідь

Будь ласка. Виходить, що вже не виключно на моєму особистому досвіді, а на моєму особистому досвіді та особистому досвіді Андрія.

ок. дві людини. Цього дость для ствеодження

Звичайно що не питають

Індус нещодавно спитав *а чого ти настільки amused

Кажу бо ти юшку їв (кацапською ) зі своєю жадібність і вакансією

Та дуже просто — стать, вік, країна в якій знаходишся. От і цільова аудиторія. Рекрутери працюють рівно як і продавчині, з воронками продажів.

Про ринок праці плануємо опитування, але вже після зимового зарплатного :)

Останнє опитування про пошуки роботи було рік тому:
dou.ua/...​/job-survey-results-2023
dou.ua/...​rvey-results-2023-part-2

Тоді 64% тих, хто шукав роботу протягом останнього року, її знайшли. Упевнена, що серед них і військовозобов’язані.

ну в мене от нема військового, але взяли і оформили офіційно
але рипатись і далі випробовувати долю не хочеться)
були нещодавно пропозиції на гік контракт ще

взяли і оформили офіційно — це підписали контракт з ФОП? Так там жодних облікових документів і не потрібно

спочатку фопом, так
після випробувального терміну офіційно. офіційно це по трудовій

Дані в ТЦК вже передали по вас?

якщо чесно то не в курсі
коли переводили на трудову — казали готові платити штрафи. але ж хто вірить на 100% роботодавцям)
ну передали і шо? ну звільнять і шо? тоді вже буду як фоп
на роботі в нас бронюють, але тих хто має військовий квиток) от, сижу вдома зато з боброю зп

Якщо не хочете випробовувати долю, то, повірте, ви не хочете оформлення по трудовій))) Зазвичай після надходження запиту від тцк людей просто звільняють, бо директор зобов’язаний посприяти вашому візиту в тцк або звільнити.

Ну директор, то не бик-тцкашнік, максімум що зробить- то передасть вам повістку, а зі штрафам самі розхлебуйтесь.

І там, і там роботодавець зобов’язаний передати список військовозобов’язаних. Тільки у випадку фопа, такої вимоги немає через природу фопа.

Підписатись на коментарі