Податкова почала отримувати інформацію про рахунки українців за кордоном

Державна податкова служба України вперше здійснила міжнародний автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки за стандартом Common Reporting Standard (CRS). У рамках цього обміну Україна передала дані про фінансові рахунки нерезидентів до податкових органів інших країн, а також отримала інформацію про рахунки українських податкових резидентів від партнерських юрисдикцій.

«Це важливий крок у напрямку підвищення прозорості фінансових операцій та боротьби з ухиленням від сплати податків», — наголошують у міністерстві.

Обмінювана інформація включає деталі про власників рахунків, їхнє податкове резидентство, номери, а також дані про фінансові установи.

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

почала отримувати щоби що? обкласти додатковим податком? ох, я вже бачу як мільйони людей спішать-спішать віддати свої гроші, з яких вони ВЖЕ заплатили податки, ще й державі Україна, бо тамтешня грізна податкова щось там отримала :) та йде вона нах та податкова! паспорти не видають і це було останньою краплею для дуже багатьох людей. ну а зараз ще й фопи закривають для айті... в такій ситуації на що розраховує український чиновник — мені не зрозуміло.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Не питай у чоловіка про його доходи, у жінки про вік, у патріота про сплачені податки.

Тут в одному каналі сплила неофіційна інформація що дані по моделям ОнліФанс податкова отримала не від британців, а від українського банка на рахунки якого приходили виплати.

Це було цілком очікувано. Зараз стає небезпечно виводити гроші напряму, якщо немає можливості змінити призначення платежу.

В тому телеграм-каналі не розкрили цю інформацію.
Першоджерело тут t.me/KIK_X_files/610
Канал пише на тему КІК тож думаю буде цікавий місцевій публіці не лише через тему OnlyFans.

100%. укр. банчки источник самых диких утечек. для них совершенно нормально творить любую дичь. От слива данных криминалу по передачи данных по звонку «дяде».

Ведь те, кто давит про..к с only явно с них % не имеет, но сравнению с обычными «труженицами» из бо..й. Соот. постепенно принимаются самые свирепые меры ... ведь мимо карманов «серьезных людей» такие деньги мимо уходят

Да ладно вебкамшиц и бордели накрывали периодически. За организацию этого дела — статья, у нас тут не Германия и не Голландия, где все легализовано. Тез кого не накрывали — естественно были с крышей. Если бы было нужно нашли бы очень быстро. Так же как с наркотой — это просто кто то покрывает, меняют командира и за короткий срок все кто особо и не скрывается даже начинают принимать.

100% так в том и момент, что пошла новая итерация накрытий и как раз тех, кто «не заносил»
просто информацию о том, кто имеет и не заносит как раз банчки и дали

Там мільйонні сумми, а злочинні синдикати які займаються тими справами давно навчились це обходити. Самим шлендрам рідко дістається великий процент від того усього. Більшість грошей залишається за кордоном, рівно як в ІТ аутсорсінгу.
Що сталось тут ? Тут усе ясно — чистий Braking Bad. Є питання — як відмити чорний нал наприклад від МСК та ТЦК, або перпливом Тиси, шляху і т.д.?
Соул Гудман придумує схему — з типу скандалом. Далі гроші стають «білими» з них звісно сплачений податок, але вони білі і їх можна вільно виводити в Монако чи ще кудись, і прокрутити через декілька оборудок. Усе — тепер фактично тим же Французам чи Швейцарцям доведеться важко доводити, що той хто за ними приїхав — це такий собі громадянин Панами. І конфіскувати буде вкрай важко. Так і купується найдорожча нерухомість в світі на Лазурному Узбережжі, це хедж під ті же вибори.
Як бачимо — передвиборча компанія вже стартувала.

Віктор, як би я не знав тебе особисто то подумав би що це написав прихильник теорії змов. :D

Не розумію як «листи щастя» від податкової можуть допомогти у передвиборчій компанії. Як можуть помішати розумію, приклад дебільних податкових ініціатив від депутатів БПП напередодні 2019 явно вніс свою долю в поразку попередника.

Ну і в цілому все це частина процесу який взагалі не є українським, а саме CRS. Ми в цей потяг запригуємо серед останніх, і власне у нас немає опції не стрибати в нього якщо ми все ще збираємось інтегруватись в ЄС. Бо ми не США яке може послати всіх цереесників в пішу подорож, одночасно змусивши всіх надавати дані про доходи українців що виїхали за кордон.

Ну яка теорія змов. Дивись — одна єдина вебкам шлендра сплатила податків 13 мільонів гривень. Тобі не здається що тут перетнули ламку ? Тим більше — що пропозиція на цьому ринку відповідає попиту. Вибори скоро — тому і мутять, на вибори треба гроші бажано білі. А їх якось треба заводити в країну і виводити.

А, ось про що мова. Ну, може.

Те, кто оформили беженcто — являются резидентами (в т.ч. налоговыми, т.к. беженство по § 24 с правом работы) в странах приёма.
Соответственно, на таких — укро-налоговики едва ли чего-то получат.

Я нічіго не писав про будь-яки справки.

Я писав, що якщо укр мешкає у Європі з дозволом на працю — він є місцевим резидентом (також податковим). І на нього зе-податкова нічого не отримає.

Це обмін данними між податковими. Банк тут взагалі нi до чого.

“financial institutions are required to identify customers who appear to be tax resident outside of the country/jurisdiction where they hold their accounts and products, and report certain information to our local tax authority. They may then share that information with the tax authority where you are tax resident.”

а те люди были устроены как эмплои / сотрудники в болгарских компаниях?

можна не сплачувати тоді податки у Болгарії ? ))

ок, спасибо за инфу. такой вопрос полезно провентилировать со своей компанией и местной налоговой. реально интересно.

Получат бо одночасно вони є податковими резидентами в Україні. А для CRS важливо саме це, а не те чи вважає країна проживання що данна людина її податковий резидент.

Получат бо одночасно вони є податковими резидентами в Україні.

Якщо вони не живуть в Україні, не мають там ФОП та дружини з дітьми, то ні.

Якщо вони не живуть в Україні, не мають там ФОП та дружини з дітьми, то ні.

Якби десь в законі буле таке правило то це звісно було б так. Але в законі все набагато складніше.

А закордонні банки взагалі не будуть заглиблуватись в українські закони: вони просто надішлють дані в свою податкову для всіх клієнтів громодян України що ще не мають постійного дозвілу на проживання, а податкова відповідно надішле все це в Україну. Чи ти думаєш що банки будуть заради клієнтів з доходами нижчими за середні йти на хитрощі і мати шанс отримати штраф від своєї податкової?

Ця якщо в українця вже є громодянство країни то навіть при тому що в нього може залишатись український паспорт і українська податкова може продовжувати вважати його податковим резидентом України — банк с вирогідністю 99,99% не буде нічого нікуди передавати. Бо Україна не США і банки не забов’язані цікавитись «чи ви є громодянином ***» та «чи ви є податковим резидентом ***».

Але в законі все набагато складніше.

вже разів 10 цитували ті параграфи, нічого видатного там нема, все більш-менш як в інших европейських країнах

А закордонні банки взагалі не будуть заглиблуватись в українські закони.

І шо ж буде? Уся тема ні про що. «От раніше у податкової не було даних, а зараз усе як почнеться». а шо там почнеться — якщо не резидент, то не резидент. ну а хто резидент та приховував прибутки за кордоном — так, можуть бути проблеми
Заходить чоловік у бар, каже бармену:
— Ну, давай 100 грамів, поки не почалося.
Той наливає.
Через 10 хвилин:
— Давай ще, поки не почалося.
Той знову наливає.
Ще через 10 хвилин:
— Ну, ще раз встигну, поки не почалося.
Випиває і збирається йти.
— Зачекай, а платити хто буде?
— (фейспалм) Почалося!!!"

І шо ж буде?

Зручно сперечатись з тим про що опонент не писав. Я бачу ти в цьому майстер, навіть якусь побасенку розповів.

Ну ви там трохи доповнили, два речення перетворилися на два абзаца:

А закордонні банки взагалі не будуть заглиблуватись в українські закони: вони просто надішлють дані в свою податкову для всіх клієнтів громодян України що ще не мають постійного дозвілу на проживання, а податкова відповідно надішле все це в Україну.

усього після двокрапки я не бачив в першої версії. ну в такой редакції все так, я це вже визнав:

ну а хто резидент та приховував прибутки за кордоном — так, можуть бути проблеми

ТЗ це дозвіл на проживання. не знаю, що ви маєте на увазі під «постійний». Але його достатньо, щоб перебувати постійно не на территорії України. Але вирішальним є звісно, де особа дійсно мешкає (бо теоретично можна оформити ТЗ та постійно їздити «додому» але навіть постійно жити в Україні).

Ну ви там трохи доповнили,

Я ніде і ніколи не писав що отримання даних українською податковою це кінець світу.
Я від початку сумнівався що це взагалі для пересічного українця має сенс хвилюватись через це. Все це легко нагуглити на цьому сайті.

Но приходиш ти, і під моїм коментарем де я обговорюю дії закордонних банків та закордонних податкових (цю тему розпочав саме ти, я лише відреагував коментарем) ти раптом починаєш мені доводити що проблема висмоктана з пальця. Так, ***, вона багато в чому висмоктана з пальця. Тільки яким боком це стосуєтся тему обговорення яка звучить як «Соответственно, на таких — укро-налоговики едва ли чего-то получат.» ?

Тільки яким боком це стосуєтся тему обговорення яка звучить як «Соответственно, на таких — укро-налоговики едва ли чего-то получат.»

Ваша відповідь на це (на яку я відповідав) була

Получат бо одночасно вони є податковими резидентами в Україні.

Тобто вони (укр. податкова) отримають дані, тут я згоден. Але не через те, що хтось є або не є податковим резидентом України. Закордонні банки та податкові взагалі це не можуть визначити. Їхня справа передати дані згідно зі стандартом.

Я від початку сумнівався що це взагалі для пересічного українця має сенс хвилюватись через це.

Ну так і є. Ну отримає українська податкова файлік з даними сотен тисяч пенсіонерів, що сидять на ТЗ та мають кошти в німецьких банках, і далі шо. Тема ні про що.

Бо Україна не США і банки не забов’язані цікавитись «чи ви є громодянином ***» та «чи ви є податковим резидентом ***».

Нiт. Вся эта новомодная ибатория с KYC и братом его CRS именно про это — допытываться у клиентов чьи они резиденты и где они платят налоги. И если банки не будут цікавитись цим у них быстро заберут лицензию.

Не так все просто, в сша в деяких банках просять ваш податковий краіни вашого громадянства

Ну просять, і що?

Я до того що — я не телепат і не розумію що ж ви мені хотіли цим коротким реченням сказати.

Я, як зазвичай, розіллюсть думкою по древу процитувавши перелік нон-партиціпантів

Non-CRS countries participating in global transparency for tax purposes

Of the 154 countries which have signed on the Global Forum on Transparency and Exchange of Information for Tax Purposes,[30] the following countries have not signed on to the CRS:[31]

(Incomplete list as of June 2017) Armenia, Azerbaijan, Botswana, Burkina Faso, Cameroon, Chad, Côte d’Ivoire, Djibouti, Dominican Republic, Ecuador, Egypt, El Salvador, Gabon, Guatemala, Guyana, Jamaica, Kenya, Kingdom of Lesotho, Liberia, Maldives, Mauritania, Moldova, Morocco, Niger, Nigeria, Papua New Guinea, Paraguay, Peru, Philippines, North Macedonia, Senegal, Tanzania, Togo, Tunisia, Uganda, UNITED STATES.[31]
Non-participating countries
(List as of June 2019) 59 countries have not signed the CRS Standard yet:[32][33][34] Afghanistan, Algeria, Angola, Bangladesh, Belarus, Benin, Bhutan, Bolivia, Burundi, Central African Republic, Comoros, Congo, Cuba, East Timor, Equatorial Guinea, Eritrea, Eswatini, Ethiopia, Fiji, Gambia, Guinea-Bissau, Honduras, Iran, Iraq, Jordan, Kiribati, Kyrgyzstan, Laos, Libya, Malawi, Mali, Mozambique, Myanmar, Namibia, Nepal, Nicaragua, North Korea, Palau, São Tomé and Príncipe, Sierra Leone, Solomon Islands, Somalia, South Sudan, Sri Lanka, Sudan, Suriname, Syria, Taiwan, Tajikistan, Tonga, Turkmenistan, Tuvalu, Uzbekistan, Vatican City State, Venezuela, Vietnam, Yemen, Zambia, Zimbabwe.

Я вопще не знаю країну де б таке вимагали. Нікому в світі не всрався ваш український податковий номер.

У мене в штатах просили в банку, я сказав нема бо я свідок егови )

з паспортом та номером телефону теж так проканало?)

А серед читачів форума таких купа.

Робітники консервного заводу в Гданську на ДОУ не ходять і їх мало хвилює що там українська податкова отримає. Це хіба що їх свідомо накрутити викидами на цю тему.

Ви спробуйте все це пропускати через ATS robot

Грінхауз наприклад

вписуй тільки те, з чим працював, а не просто бачив/чув/було на проєкті.

Неправда
В резюме є окрема графа environment
Там якраз пишеш що було поряд

На скільки мені відомо, країни не передають інформацію якщо вважают людину своїм податковим резидентом. Хтось про таке чув?

Так і є.
Йдеш в польський банк де в тебе рахунок, кажеш «гляньте чи у вашій системі чи я тільки польський податковий резидент, якщо ні то поставте тільки польський».
І все

Так і є.

Ні, такого правила ніде немає

А какое это имеет значение на практике? В Польше же налоги в любом случае больше чем в Украине, даже если данные и уходят туда — дополнительно платить ничего не придётся, СОИДН то есть.

Ну, наприклад податок Бельки не вище, а нижче а 0,5% якщо крім основноно податку з доходу врахувати ще і військовий збір за старою ставкою. З новою він нижче вже на 4%.

Дохід від депозитів це саме те що в першу чергу може бути передано в рамках CRS бо банки мають інформацію про дохід.

Wise також?

вайз, револют та пайонір в числі перших, нажаль

И чем грозит? Счёт на wise арестуют?

И чем грозит? Счёт на wise арестуют?

Якщо на рахунках до 250k, то Україна нічого зробити не може, тільки подивитись. Ось гарна стаття про цей обмін фінансовою інформацією
7eminar.ua/events/3039/5714

Якщо на рахунках до 250k, то Україна нічого зробити не може, тільки подивитись.

а чего тогда такой кипиш по этому поводу?

а чего тогда такой кипиш по этому поводу?

Кіпішують ті, в кого більше :)

250к это то, что сейчас говорят
Очередь может дойти и до тех, у кого меньше.

згідно з цією статтею це тіки до кінця військового стану. тобто фактично це тимчасове виключення з правил. ну і плюс це тимчасове виключення завжди можна відмінити навіть заднім числом.

Вайз — сами представители Вайза расписывали, что зависит от того, в какой филиал к ним попадешь.

На сайті Вайз все розписано. Якщо ти резидент ЄС, то твій аккаунт буде відкритий дочірньою компанією Вайз зареєстрованою в Брюсселі. Якщо ти з іншої Європи, то — компанією в Лондоні. Вибирати між ними ти не можеш. Мало того, коли ти завантажуєш в додаток свої документи (residence permit та податковий номер), то тобі можуть ще і рахунок в місцевому банку відкрити.

Ось ще класний відос на цю тему: www.youtube.com/watch?v=DInbKGIFuYM

про револют не скажу.

Те ж і тут. Це написано в самому додатку. Для резидентів ЄС — суб-компанія з Вільнюса. Для інших — Лондон.

Пейонир — американская компания.

Достатньо глянути на імена фаундерів і іншого сі-левела, щоб зрозуміти, що це не так))) Або просто познайомитись з історією компанії у них на сайті. А потім йдемо і читаємо їх легал терми прописані в користувацькій угоді: www.payoneer.com/...​-jurisdictional-licenses

> PAYONEER EUROPE LIMITED
> E-money institution authorized by the Central Bank of Ireland, passported throughout the European Economic Area (EEA).
> PAYONEER PAYMENT SERVICES (UK) LIMITED
> E-money institution authorized by the UK’s Financial Conduct Authority

===

Але це я запарився і написав вам цю простиню, бо хотів пояснити все в деталях. Насправді ж, вся ця інформація облетіла український інфо-простір ще в минулому році. І навіть на доу була гарна стаття про CRS і які саме «небанківські фінансові установи будуть брати участь у автоматичному обміні інформацією по рахункам, відкритим в іноземній юрисдикції». Посилання тут: dou.ua/forums/topic/31853

А тепер цитування зі статті:

>Ми докладно дослідили це питання, та пропонуємо до вашої уваги емітентів електронних грошей та інших постачальників інноваційних платіжних послуг, які будуть брати участь у обміні податковою інформацією:
> Payoneer Europe Limited
> PayPal Europe Ltd
> Revolut
> Skrill Limited
> Stripe
> Wise

Payoneer выпускали видео в прошлом году, в котором зуб давали, что в CRS не участвуют.

ТМ Payoneer складається з декілька юридичних осіб.
Юридичні особи, які зареєстровані в США — не підпадають під CRS.
А

Payoneer Europe Limited

підпадає під CRS.
Це прописано в офіційному листі, на яке давали посилання в нашій статті.
Але практику в Україні будемо розуміти згодом.

Это представитель Пайонир заявил в разрезе украинцев/Пайонир Юроп/счетов открытых украинцами и обслуживаемых Пайонир. Этот вопрос задавался именно в связи с фактором Пайонир Юроп

Наш учитель з правознавства якось розповідав про обмеження адміністративної або кримінальної системи. Вона працює ефективно, коли санкції застосовують вибірково.

Але коли санкції накладаються масово (уявіть, що потрібно арештувати або оштрафувати 5 мільйонів людей), це веде до краху самої системи, або держава починає перетворюватися на тоталітарну, і для легітимізації дій вже не потрібні жодні закони.

Вона працює ефективно, коли санкції застосовують вибірково.

Расскажи своему учителю про камеры видеофиксации нарушений пдд. Если камеру поставить в правильном месте, то проклятые тоталитаристы за годик несколько лямов штрафов выпишут полностью автоматически.

Хха! Якщо в Україні штрафи будуть як в Ельфіях — по 500-2000 євро за перевищення швидкісті, і такі штрафи прийдуть одночас 5 млн. осіб (а деякім одразу декілька штрафів) — побачимо, як швидко їх будуть сплачувати, і як довго протримається нетоталітарний режим.

В зимбабве тоже скорей всего нет камер видеофиксации и соотвественно ни одному из миллионов папуасов такие штрафы не приходят. А вот например в нуерке только за неправильную парковку 50 лямов в месяц собирают. А за превышение скорости — еще 25 лямов в месяц. А еще есть туннели, например линкольнский, за неправильную оплату которого платят около 2 лямов в месяц(не считая правильных оплат).
Вроде как с режимом все хорошо.

А вот например в нуерке только за неправильную парковку 50 лямов в месяц собирают

Помножте штрафи за паркування в 20 разів для Нью-Йорка, розішліть їх усім одночасно, і ми подивимося, як будуть розвиватися події.

К сожалению повысить штрафы в 20(почему не в 2 и не в 200) раз я повысить не могу, но при этом рассказать что будет дальше совершенно несложно, ибо случай совершенно не уникальный и можно посмотреть как оно было раньше.
С вероятностью в 99% не будет ничего: "повоняют и забудут«(ц) некоего украинского политика со смешным именем и идиотской фотосессией в командировке.
А дальше можно просто всех недовольных взять и заломать, пофоткать(благо камеры везде) и потом каждому дать лет по 20 тюряги: en.wikipedia.org/...​ted_States_Capitol_attack
Это может не сработать, тогда элементарно выписать всем 3,14зды, заломать и опять сроки
en.wikipedia.org/wiki/Occupy_Wall_Street
Иногда и это не срабатывает. Тогда пара пулеметов обьяснит всем недовольным как надо жить:
en.wikipedia.org/wiki/Ludlow_Massacre
Иногда можно взять и замочить самого недовольного
en.wikipedia.org/wiki/Jimmy_Hoffa
Но вот был случай, когда все это не сработало. Сработали танки, кавалерия и слезоточивые газы, максимально доходчиво обьяснив всем как надо жить:
en.wikipedia.org/wiki/Bonus_Army
Иногда даже это не работает и надо вводить нац гвардию и устраивать натуральные уличные бои в мегаполисе на протяжении нескольких дней:
en.wikipedia.org/...​ki/1992_Los_Angeles_riots
Но что самое интересное, в этом всем, так это то что «загуглить с полпинка» по четким кейвордам у меня не получилось: были линки на плюс минус релевантный контент, но только не на вики. Прекрасный новый мир.

Иногда можно взять и замочить самого недовольного

Лепить из Хоффы героя или борца за свободу трудового народа — до такого даже в брежневском СССР не додумались. Доигрался старый хрен с мафией.

Иногда даже это не работает и надо вводить нац гвардию и устраивать натуральные уличные бои в мегаполисе на протяжении нескольких дней:
en.wikipedia.org/...​ki/1992_Los_Angeles_riots

Бладс, Криспс и прочие бандиты, вплоть до мародеров, взбесились, что одного из подобных элементов избили чрезмерно при задержании. Чоуж, бывает

en.wikipedia.org/...​ted_States_Capitol_attack
en.wikipedia.org/wiki/Occupy_Wall_Street
en.wikipedia.org/wiki/Ludlow_Massacre
en.wikipedia.org/wiki/Bonus_Army

Заметили, что ужесточение имеет свойство увеличиваться при устремлении оси времени вспять?
Сейчас нет эпохи рабов на галерах, сейчас зомби на каное. Поэтому soft power в приоритете

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Якщо чувак отримує на ФОП рахунок ЗП за 3х ІТ-ків(з 3-5 проектів), наприклад з Польщі, то має платити якийсь «адекватний податок» з кожної наступної роботи (наприклад, 40%). Бо інакше виходить, що він відбирає роботу у інших (особливо, українців, що знаходяться в Україні і у так тяжкому становищі , але котрі ще купують українські товари, підтримуючи економіку).

вчення національного соціалізма

вчення національного соціалізма

Социализм в принципе не может быть национальным.

Социализмов куча разных. В том числе и марксистких
Основная часть из них вполне себе национальные

Социализм один по опредлеению. можешь нагуглить(про интернационализм тож погугли). Кстате именно поэтому «социал-националистическая» партия — это просто набор слов.

Социализм в понимании Карлы-Марлы-Фридрихсоный один (как синоним коммунизму), в понимании Ленина — другой, в понимании усатого — вообще черти-шо
Это если не брать в рассчет домакрсистких социалистов.

И да, идеи национал-социализма (в исполнении Штрассеров) и национал коммунизма (от Винниченко) вполне себе имеют право на жизнь

Все упирается в дефиниции. Дефиницию социализма(первой фазы коммунизма) придумал не называя ее «социализмом» известный бородатый дядька. Если что-то называется социализмом, но при этом не укладывается в опрделение — то это не социализм а просто что-то другое.

Бородатый дядька (в количестве две штуки) использовал термин «социализм» как раз таки как расплывчатый синоним коммунизма
Про фазы — это к лысому и картавому в кепке.

Сам же термин «социализм» гораздо старше Карлы-Марлы, и да — в том же понимании социальной справедливости

Дефиницию социализма(первой фазы коммунизма) придумал не называя ее «социализмом» известный бородатый дядька

То есть, определение термину «социализм» придумал человек, который социализмом называл что-то другое, а сам социализм — еще чем-то третим, да еще и вскользь?

Экая лихая попытка натянуть гумку совы на глобус центральноевропейской лимитрофной страны

2 раза погуглил прежде чем отписать — это безусловный признак профессионала.
Да, термин «социум», от которого и происходит «социализм» появился гдето в древнем риме. Да, любую политическую партию, даже партию страны 404, или же любые политические вазгляды можно назвать «социально....» — ну это же все про социум.
Остальны коннотации — от лукавого и не нужны.

Да, термин «социум», от которого и происходит «социализм» появился гдето в древнем риме

Какое это имеет отношение к тому, что термин «социализм» был придумал до Маркса, хоть и незадолго?

Остальны коннотации — от лукавого и не нужны

Я понимаю, что за недостатком аргументов Вам так хочется вставить DIXI, но Ваш околонулевой авторитет этому мешает

Подведем итоги

1) Вы говорите про Максов социализм, про важность дефиниций и тут же —

не называя ее «социализмом»

2) Вы путаете первую стадию коммунизма по Ленину и Марксу. Что для начетников из разряда марксистов-ленинистов неудивительно

3) Вам, как человеку, хочущему считать себя марксистом, очень хочется навязать другим, что социализм — это именно марксисткий (причем в вашей туманной дефениции).

Какое это имеет отношение к тому, что термин «социализм» был придумал до Маркса, хоть и незадолго?

Вы для начала раберитесь что такое «термин» а что такое «определение», затем проспитесь и может что-то вменяемое напишете

Вы вместо того, чтоб язвить, сами бы написали, что такое термин, что такое определение. И какое это отношение имеет к социализму

«Социализс» — это термин. У которого есть определение — обьяснение термина другими словами. И это самое определдение.... определяет, что же означает термин. Вот если бы вы хотя бы ознакомились с работой «Экономические проблемы социализма в СССР» за авторством некоего усатого грузина, то гораздо меньше путались бы.

«Социализс» — это термин. У которого есть определение — обьяснение термина другими словами.

Ну и как это соотносится с перлом

. Дефиницию социализма(первой фазы коммунизма) придумал не называя ее «социализмом» известный бородатый дядька

?

Вот если бы вы хотя бы ознакомились с работой «Экономические проблемы социализма в СССР» за авторством некоего усатого грузина, то гораздо меньше путались бы.

Это тот, который в 39м году обещал построение коммунизма в отдельно взятой стране? нет уж, спасибо.

Ну и как это соотносится с перлом

Ну вот так оно иногда бывает: определение есть, а термина нет.

Нет, оно бывает иначе

Термин придумал один человек, еще до Маркса.
Сам Маркс понимал термин иначе, причем к "первой фазе коммунизма«(ТМ) оно отношения не имело.
Ленин уже обозвал первую фазу — социализмом.

Ну а сталинисты как обычно, подтасовали и присвоили. Ибо в священной для них борьбе начетников надо хоть тушкой, хоть чучелом провести непрерывную линию до Отцов-Основателей.

Заодно и топать ножкой про то, что «все остальное — от лукавого». Ибо по старой привычке — забанить хочса физически, а по факту даже на форуме таких полномочий нет.

твоя точка зору неправильна тому що ти не розібрався з питанням і верзеш казна що

Не потрібні були би всі ці донати, якби були б нормальні європейські податки «для всіх» (а не тільки для «обраних»), та блокчейн який би показав, куди саме вони йдуть (оборону, освіту, т.д), і не потрібно було би постійно «виклянчувати» у ЄС на зброю( там стріляй, туди ні і т.д і т.п)

я не знаю що таке «європейські» податки, це як у Болгарії чи у Німеччині ?

а «Україна це Європа» чи ви за кацапськи наративи ?

Територіально Європа.
Але питання, ну максимально тупе.

Болгарія територіально більша Європа аніж україна

Болгарія територіально більша Європа аніж

This map shows in red points some of the locations of claimants to the title of Centre of Europe:
Dilove (Rakhiv, Ukraine), Krahule (or Kremnické Bane, Slovakia), Dresden and Kleinmaischeid (Germany), Toruń and Suchowola (Poland), Bernotai, or Purnuškės (Lithuania)

Wiki as usual

Параметр “більше” ти додав на льоту.
Навіщо?

Не тупіше твого тупого набросу, друже. Коли Болгарія у ЄС вступила ти ще був повністю у кацапському контексті

Дивно чути це від «людини», що пише

аніж україна

😁

Те, що комусь не подобаються певні очевидні (для мене) речі, то таке..
Не варто перейматись, а тим паче ображатись 😎

Тобто уважно почитати що і кому ти пишеш тями не вистачає ?

Краще заспокоїтись і конкретно написати чим ображений.
І буде все ок.

А вот ес считает что европа. Мембер стейт как никак.

Мембер стейт как никак.

Будьмо чесні.
Читаючи поміж рядки, Европа то країни, куди класно б емігрувати.
Болгарія, не чув, щоб туди рвались.
Саме тому «типу ще не Европа».

А як мембер, то однозначно що так.

мільйони українців рвуться емігрувати в болгарію))

імхо відсидять положений срок получать паспорти єс і поїдуть далі по європі

Це скільки в роках?

5
en.wikipedia.org/wiki/Naturalization
Reduced to 3 years if born in Bulgaria, married to a citizen, or settled in the country before age 18.

До речі, швидко як для країни ЄС. Зазвичай 8-10+
За виключенням Португалії (але по факту буде 7) і Німеччини, але там тебе виконувати вимоги досить жорсткі щоб прискорити

і Німеччини, але там тебе виконувати вимоги досить жорсткі щоб прискорити

це які саме жорсткі? вивчити німецьку мову? (та отимати відповідні сертифікат за рівень мови)

Ну вроде там есть проблема, что нельзя открыть местный аналоги ФОП без подтверждения образования по специальности.

вау в каком это из миров это должна быть «проблема»?

... я не могу открыть бизнес программиста или стоматологиста без подтверждения что у меня есть образование программиста или стоматологиста

ок я пока не знаю что на это ответить

что нельзя открыть местный аналоги ФОП без подтверждения образования по специальности.

а работать по соотв. специальности без подтверждения образования по специальности разве можно?

Там інша проблема, не можна мати одного замовника на ФОП. Навіть якщо це не ухилення від праці напряму, а реально людина фрілансер з одним клієнтом поза Німеччини

Там інша проблема, не можна мати одного замовника на ФОП.

імхо там є не «лазєйки» но якась германьска бізнесова желєзна дорога бо половина мої германські знайомі по вайті працює «консультант» як соло так і у парі з кимось і ще мають «директора з маркетингу»

зареєструють як Gewerbe, трошки геморніше, але можна працювати

Работать надо, при чём скорее всего с уплатой всего соцстраха (= найм) и не полгода. Хотя некоторые считают что и полгода должно хватит. Нет ещё эмпирики по правоприменению нового закона

Работать надо

да видимо это так

це досить важко як для мови слов’янської групи

На рівні с1, це досить важко як не для мови слов’янської групи

На рівні с1

ніде не бачив скріз б1 не б2 навіть

як от пряма цитата з англійської версії германського сайта

ou have sufficient knowledge of German, at least at level B1 of the Common European Framework of Reference for Languages (CEFR).

... а ок тут же ж знайшов там шорткат

You have a command of German at level C1 of the Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) or higher.

ЗЫ:

це досить важко як не для мови слов’янської групи

ніт не важко більшість здає одразу б1 -> б2

... так звісно важко для представників словянської групи з різко вираженими генетичними не пристосуваннями щелепи до іншого окрім рідної соловіної руських бєрьозок прастіті ))

За скільки з нуля можна вивчити німецьку до с1? :)
Причому, звісно, не витрачаю на це весь час, бо є ще робота, сім’я.

Це біженці сидять на виплатах і все що їм треба це вчити мову, але ми такий спосіб життя для емігранта не враховуємо.

За скільки з нуля можна вивчити німецьку до с1? :)

за 2 роки 1 рік інтенсиву до б2 і ще рік расслабону з акцентом конкретно на екзамені до с1

Причому, звісно, не витрачаю на це весь час, бо є ще робота, сім’я.

в мене не має роботи сім’ї мені байдуже але піду на пенсію заведу кота і собаку

Це біженці сидять на виплатах і все що їм треба це вчити мову, але ми такий спосіб життя для емігранта не враховуємо.

мене втомлюють ці розмову а за скільки років можна перемогти у війні

це досить важко як для мови слов’янської групи

краще сидіти там де вже є тоді краще там де вас нема

За скільки з нуля можна вивчити німецьку до с1?

для громадянства достатньо B1
блогер «настоящий момент» вивчив до B1 десь за рік-півтора, але біженець, на курсах

Я про прискорений режим, як вище цитували там с1 треба щоб за 3 роки

там с1 треба щоб за 3 роки

це не автоматично. оцінюють «особливо вдалу інтеграцію», ознакою якой може бути с1. айтішна робота в німецькому колективі це теж неабияка інтеграція.

якщо ти в Німеччині, то краще дізнаватися що таке прискорений режим у інстанції, де там у вас роблять громадянство

бо нема чіткого пояснення, що таке «прискорений режим» і у кожному місті чи федеральній землі це трактують по своєму. в Берліні це С1 + видатні заслуги професійно, у навчанні чи суспільно. також в Берліні коли на громадянство подається родина, то 5 років можуть скоротити — наскількі не говорять бо кожний випадок розглядають окремо.

А ще заяву будуть роки 3 розглядати, що прискорений режим буде не такий вже прискорений)

А ще заяву будуть роки 3 розглядати,

та вони і так їх розглядують роками

але дивлячись яке хуйло & Со їбануте і яке ЄС аморфне, то може таке статися, що краще буде той паспорт не мати — щоб не прийшлося перепливати Ла-Манш рятуючись від мобілізації у Німеччині

5 лет это очень быстро. Тем более, когда входит срок беженства тоже — т.е. те кто въехал весной 2022, уже пробыли 2.5 года из этих 5.

А параграф 24 рахується на громадянство? Бо це не біженство)

А параграф 24 рахується на громадянство?

Це поки що невідомо. Потрібно 5 років «gewöhnlicher Aufenthalt». ТЗ застосовується перший раз і він обмежений по часу, тому неясно, як його трактуватимуть, шансів не те щоб нема. Але з ТЗ подавати на громадянство неможливо, потрібно спочатку перейти на інший параграф (наприклад Blue Card)

Цікаво, а чи так легко перейти не на блу кард, а для умовного касира на щось інше? Бо більшість там не айтішники, через обмеження їх ФОП і податки

А параграф 24 рахується на громадянство?

Повинен рахуватися, бо це також «gewöhnlicher Aufenthalt» (тобто, перебування не за тимчасовою візою).

P.S. Для подачі на громадянство потрібна будь-яка робота — що забеспечує достатньо, щоб не звертатися до держдопомоги.

Повинен рахуватися, бо це також «gewöhnlicher Aufenthalt» (тобто, перебування не за тимчасовою візою).

але він обмежений 3 роками, і кожного року незрозміло (теоретично), чи його продовжать. У самій назві ТЗ закладена «тимчасовість». Через кілька місяців узнаємо, перші «вдало інтегровані» вже подаватимуться

Навідь студентський ВНЖ або ВНЖ для відвідування німецькомовних курсів (максимум 1 рік) — це також «gewöhnlicher Aufenthalt» і раніше входив у 8 років для громадянства.

Навідь студентський ВНЖ

а знаєш, що з ним було? його зараховували наполовину. Аж поки хтось не подав до суду, і суд не вирішив, що треба зараховувати повністю. Тому — визначеності тут нема, прецедентів та правозастосовної практики нема, можливо і з ТЗ комусь доведеться це вибивати через суд.

а знаєш, що з ним було? його зараховували наполовину

Це мабудь не про громадянство, а про необмеженний ВНЖ. Коли студентам почали замість «bewilligung» — видавати «erlaubnis», які для необмеженного ВНЖ рахувалися.

Тому студенти с 6 роками по «bewilligung» (мовні курси + studienkolleg + уні) — мали нагоду через 2 роки праці отримати гpомадянство. А безстроковий ВНЖ лише через 5 років праці.

До 8 років на громадянство — рахувалсия навіть «duldung» балканських біженців 90-х (що були без права на роботу).

Це мабудь не про громадянство, а про необмеженний ВНЖ.

Ні, саме про громадянство. Просто це давно було. Не знаю точно, коли це змінилося, можливо десь в 2010, а до того:
www.info4alien.de/...​YaBB.cgi?num=1207409241/1

Studienzeiten werden in der Regel nur zur Hälfte mit angerechnet.

www.info4alien.de/...​m/YaBB.cgi?num=1256072441

Wenn Du in einem Bundesland lebst, was Die Studienzeiten voll anerkennt
...
Das Innenministerium in Mainz hat festgelegt, dass Studienzeiten in Rheinland-Pfalz als rechtmäßiger und gewöhnlicher Aufenthalt anerkannt werden.

www.info4alien.de/...​YaBB.cgi?num=1367103048/1

BW rechnet Studienzeiten mittlerweile voll an, so wie die anderen Bundesländer mit Ausnahme von Bayern und Sachsen.

Це ж Німеччина, ще й землі мутять щось своє. Тому я б не став зараз будувати прям дуже далекоглядні плани, покладаючись на зарахування років ТЗ. З іншого боку, куди поспішати. Роком більше, роком менше, якщо вже людина вирішила пов’язати життя з Німеччиною...

Можна було би, як в Єстонії — всі по 20%. Але поскільки у нас «дуже прожерливий великий бізнес», то краще б він платив більше ;)

А чому не як в Бахрейні?

Бізнес дуже гнучка конструкція, якщо його не люблять а тільки доять він швидко знаходить краще місце інкорпорації

Ага, и 33% соц взносов, которые платит работодатель :)

Уже 22 і скоро 24) +33%...) не знав, та?)

і не потрібно було би постійно «виклянчувати» у ЄС на зброю

загалом на жаль потрібно бо власної економіки тупо не вистачить селяві просто бізнес

та блокчейн який би показав, куди саме вони йдуть

І блокчейн не треба, тут кожен тиждень знаходять чинуш зі статками котрий в десятки і сотні разів переважає їхній офіційний дохід

якби були б нормальні європейські податки «для всіх»

Польща це Європа?

— 6% для перших 60к$ якщо типу контрактора програміста на одноразову роботу (через бізнес інкубатори). Соцвнески від 0 (бо не обов’язкові).

— 12% якщо наш аналог ФОПу (але з лімітом 2кк євро а не 200к). Соцвнески від 150$ перших пів року, максмимум 400$.

— 12% для перших 30-90к$ на емплоймент, до 26 років соцвнески 0. Після 26 років, 15% для фірми і 20% для працівника. Але з того більшість пенсія, тобто все одно залишається працівникові. І необмежені лікарняні, відпуски 26 днів і т.п.

UPD: забув що перших 7.5к$ не обкладаються податком. Тобто для перших 7.5к$ на рік податок 0%.
В «дешевій» Україні таке є?

Ну ты и сейчас видишь тендеры на всякую хрень за дорого и что? Помогло?

так
всякф зайчики в єльфіях добавляють пару тисяч а мороки доволі

українців, що знаходяться в Україні і у так тяжкому становищі

Не треба тут прибіднятися. На форумі пишуть, що українські айтішники, навпаки, жирують, порівняно з західними, багато відкладають, квартири купують одну за одною, мають дешеві і супер-якісні сервіси та їжу.

На форумі пишуть, що українські айтішники, навпаки, жирують

Це все було до війни. З іншого боку, ось Польша оподатковує так, що комусь не подобається та хтось шукає темно-сірих шляхів залишитися на українському ФОП. Але Польша на це купує 100500 хаймарсів заздалегідь, щоб у орків навіть не було фантазій. Україна не могла так зробити, бо культура сплати податків не сформувалася. тому що російській іпсошник кажаєв заразив спільноту ідеями так званого «лібертаріанства» (в том варіанті — ухилення від податків). І шо тепер, доводиться донатити втричі більше. Але донати то таке, несправедліве, хтось донатить за двох, хтось не донатить. Податки простіші та справедлівіші. Та ефективніші — ось як чемпіони в сплаті податків (США, Німеччина) Україні петріоти постачають. Чи може айтишнік задонатити хоча б на один петріот? Навіть купа айтишніків через «повернись живим»? Але який сенс — податкова і має бути тим «повернись живим» на максималках..

Україна не могла так зробити, бо культура сплати податків не сформувалася. тому що російській іпсошник кажаєв заразив спільноту ідеями так званого «лібертаріанства»

все так і є
податки не платили, бо Кожаєв

А у фопов на кассах эпицентров тоже Кожаев?

А у фопов на кассах эпицентров тоже Кожаев?

Кожаев в сердце нашем навсегда!

Україна не могла так зробити, бо культура сплати податків не сформувалася. тому що російській іпсошник кажаєв заразив спільноту ідеями так званого «лібертаріанства» (в том варіанті — ухилення від податків)

Не сформувалася суто через фінансові причини, а не через Кожаєва. З західними податками в українському IT усі б поїхали на захід, де зарплати значно вищі. Я впевнений, що українські айтішники які заробляють 2-3-4-5-6-7k нетто були б раді отримувати ті самі 2-3-4-5-6-7k нетто в Україні, і при цьому платити 30-40% податку, частина якого йшла б на пенсійні накопичення, медичне страхування, страхування від безробіття і інвалідності, і т.д.

не були б воні раді
ти ж не радий платити 42%, от і вони не були б раді

доречі, а як ти себе почуваєш, що ти сплачуєш 42%, а ті, хто отримує 277к теж 42%?

доречі, а як ти себе почуваєш, що ти сплачуєш 42%, а ті, хто отримує 277к теж 42%?

Ну от партія Шольца щось таке пропонує, бо судячи з усього, інших шансів перемогти AFD немає )

За рік до парламентських виборів до Бундестагу соціал-демократи (СДПН) розпочали формування своєї майбутньої виборчої програми. На закритому засіданні партійного керівництва СДПН схвалили проект, де відображено основні передвиборчі обіцянки:

податкова справедливість для переважної більшості громадян. У СДПН хотіли б значно знизити розмір прибуткового податку для тих, хто заробляє менше ніж 15.000 євро на місяць, та значно збільшити податок для тих, хто заробляє більше. Таким чином, зниження податків торкнулося б майже 95% населення Німеччини.

Глава християнських демократів Фрідріх Мерц уже розкритикував передвиборчі обіцянки керівництва СДПН, заявивши в ефірі ARD, що розрахунки соціал-демократів не спрацюють. На думку Мерця, для того, щоб полегшити податковий тягар для 95% платників податків, з 5%, що залишилися, потрібно буде збирати прибутковий податок у розмірі понад 60%. Тим самим соціал-демократи змусять компанії та людей переїжджати до інших країн.

погано, треба робити Abmeldung і кудись в тайланд

Я б не казав про «культуру сплати податків» в той же Польщі наприклад. Якщо можна пропетляти з великим шансом не попастися — петляют аж бегом. За оренду наприклад.

Це все було до війни.

Ну чому ж, зараз досвічені столичні розробники ПЗ, які не ще не встигли потрапити до війська і не встигли втратити роботу, живуть нічим не гірше ніж до початку повномасштабного вторгнення загарбників, ну хіба що не можуть за кордоном побувати на відпочинку.

Навіть якщо сидіти вдома і задовольнятись суто гіківськими активностями, війна багато на що повпливала, типу непрацюючих єбеїв і спеціалізованих маркетплейсів з Україною.

Чесно кажучи, після восьмигодинного сидячого робочого дня (ну гаразд, можливо розбавленого лежанням на дивані для перегляду серіалів) хочеться займатися не гіківськими активностями, а порухатися. То на волейбольному майданчику ввечері щодня збираються добре вміючі грати у волейбола гравці, як і до повномасштабного вторгнення.
З єбеїв і спеціалізованих маркетплейсів з Україною я ніколи нічого не купував, тому цього факту не помітив, тож схоже, для деяких досвічених столичних розробників ПЗ, які ще не встигли потрапити до війська і не встигли втратити роботу, все-таки крім того, що за кордон не можна з’їздити на відпочинок, дещо в гіршу сторону таки помінялося.

Так, я розповідав що граю в волейбола.

ану згадайте, хто відкривав рахунок в Польші (як резидент Польші звичайно) — чи вимагали у вас український ІПН?

думаю це було поширене явище :) і треба було думати з якого фіга іноземному банку ця інфа — оце власне і є мовчазна згода окрім власне резидента Польші/Німеччини вважати вас ще додатково резидентом України — інфа піде через CRS наступного року

тоді у вас все ок буде, ось знайшов групу що запитують в Німеччині www.facebook.com/...​21/posts/944234003689597

А копію закордонного паспорта брали? Той код написаний на першій сторінці внизу

ні, нема в закордоннику ІПН

tvoemisto.tv/...​allery/full/b/i/biome.jpg
Бачите там останній рядок який починається з xx0000 ...?

звісно бачу. і там немає ІПН

В мене є, а у вас український паспорт?
Ось офіційно dmsu.gov.ua/...​-naneseno-na-pasport.html

ну звісно український.
подивився в свої паспорти 2010 року, 2018 та 2024 — бачу ІПН тільки в найстаршому. В новіших вже нема.

Це тому що в старіших в паспорті був «персональний номер» що є ІПН, а в новіших цей запис замінили на такий собі «песель» на основі дня народження.

Тож ви маєте рацію, проте думаю більшість вже має новіші паспорти без ІПН.
Ну і так, самостійно заповнити CRS-1/FATCA анкету де вказати своє резидентство і ІПН це одне, а надати паспорт — це абсолютно інше. Хоч паспорт і може містити ІПН, проте це не рівнозначно власній і свідомій «заяві» про наявність податкового резидентства. ІМХО.

Хоч паспорт і може містити ІПН, проте це не рівнозначно власній і свідомій «заяві» про наявність податкового резидентства.

Згодна. Але, вважаю, краще розуміти всі ризики.

Це тому що в старіших в паспорті був «персональний номер» що є ІПН, а в новіших цей запис замінили на такий собі «песель» на основі дня народження.

ІПН — такий саме «песель» на основі дня народження. Й ІПН та УНЗР мапуються один до одного. Наївно вважати, що податкова не може по ІПН дізнатися УНЗР й навпаки.

вони можуть і по піб з днем народження все дізнатись.
тільки всі ці детективні можливості і автоматичний обмін на основі тобою заповненої csr-1/fatca декларації — то абсолютно різні речі.

По ПІБ навіть з днем й навіть з місцем народження є колізії...

Раньше писали. В 12-13 годах, потом перестали

хм действительно перестали

где он там написан снизу на первой странице?

tvoemisto.tv/...​allery/full/b/i/biome.jpg
Бачите там останній рядок який починається з xx0000 ...?
Ото він там і є.

Ото там номер паспорта, але ніяк не ІНН. Це дуже видно навіть з вашого скріна. Та відповім наперед, ні, далі у цьому рядку його теж нема.

Ось офіційно dmsu.gov.ua/...​-naneseno-na-pasport.html

По даному посиланню мова про біометричні паспорти.

дивно, в мене і в старому був і в біометричному є

всім до лампочки що держава Х кодує собі в паспорті, в моєму це не відповідає до речі (2020р), це не декларація. Декларація — це коли ви надаєте свій «податковий код» з привязкою до якоїсь країни на вимогу

чи вимагали у вас український ІПН

Якщо паспорт біометричний, а не старого зразка, то український ІПН автоматично підтягується, він знаходиться в чипі.
Важливо, відкривається даний рахунок як на: резидента чи нерезидента даної країни.
Саме це потрібно перевірити, якщо при відкритті рахунку у менеджера банку це не уточнювалось.

І на старому він був внизу

Как он автоматом подтягивается, Наталья, из чипа, если это скан или ксерокопия?

Банки мають спеціальне обладнання для зчитування інформації з чипів.
Наприклад, НБУ в 2020 році розробив спеціальний додаток UAPassportReader — для полегшення цього процесу для українських банків — m.facebook.com/...​e&slug=a.1505513382996162

то так, але німцям/іспанцям достатньо ксерокса, і програми на .NET написаної 15 років назад — і все працює прекрасно

Интересно за приложение, не знал, спасибо.

Но при чем тут yкраинские банки все таки?

Когда я прохожу KYC, то я просто фоткаю свой паспорт в приложении через их сервис для KYC.

Интересно за приложение, не знал, спасибо.

Но при чем тут yкраинские банки все таки?

Когда я прохожу KYC, то я просто фоткаю свой паспорт в приложении через их сервис для KYC.

Українські банки приведені як приклад, для того, щоб була зрозуміла концепція даного процесу.

Якщо Ви відкриваєте рахунок онлайн (без відвідування відділення банку) та відправляєте тільки копію паспорту, то, звісно, в даному випадку Ваш ІПН не зчитається.)
І в даних випадках з більшою вірогідністю будуть запитувати ІПН додатково.
Тут можна привести у приклад REVOLUT, який запитує ІПН.

если вы открываете украинский аккаунт, то да, спрашивает ИНН. Но если вы уже резидент другой страны — то конечно он не просит ИНН.

если вы открываете украинский аккаунт, то да, спрашивает ИНН. Но если вы уже резидент другой страны — то конечно он не просит ИНН.

Ні. REVOLUT відкривався на іноземну адресу, але просив податкові номери і України і країни перебування.

Недавно открывал, такого не было 200%, вобще честно говоря никогда не просили ИНН Украины зарубежом

Недавно открывал, такого не было

У Вас по цьому питанню все попереду.
Запитують не відразу, а згодом.
Підприємці звертались з такою проблемою.

уверен на 99%, что этого не будет, я просто не вижу почему они вобще должны вспомнить про украинский инн

почему они вобще должны вспомнить про украинский инн

Громадянство.
Звісно, якщо ви відкривали рахунок, як громадянин України.

Это очень странно. Для открытия счета, я паспорт даже не использовал последние разы за последние 11 лет.

Просто residence permit или права страны где я резидент Более того в революте требуется только «A valid government-issued document for identity verification.»

За эти же 11 лет никакой банк ни разу ничего не просил, я даже спросил специально у друзей. Ни ра зу.

Это могут спросить только если вы указали, что вы фискальный резидент Украины. Тогда конечно попросят.

Для открытия счета, я паспорт даже не использовал последние разы за последние 11 лет.

У Вас абсолютно протилежна інформація у 2х повідомленнях сьогодні.

Якщо Вам дійсно потрібно розібратись з даним питанням, напишіть нам в дірект.
Менеджер Вам відправить відповідні скріни з питаннями від REVOLUT.

Так я ведь просто привел пример на ваше «считают с паспорта в чипе». Сказав, что нет, паспорт будет фотографироваться вами же, поэтому не считает.

Я же, действительно, ни разу не использовал паспорт для открытия счета.

Я конкретно вспомнил, что револют даже во время регистрации вначале спрашивает ваше резиденство, потом только подтягивает вопрос с нужными доками под это конкретное резиденство.

Более того, due diligence по стандарту проводится только для high risk profiles, больших остатков на счетах и т.п.

Для обычных аккаунтов — это соответствие заявленного резиденства с адресом проживания. Конечно нужно это подтвердить.

Я почему зацепился. Народ вокруг, который только переехал или собирается, поначитаются такого и потом делают странные необдуманные поступки, которые можно не делать, когда все сильно проще.

Я почему зацепился. Народ вокруг, который только переехал или собирается, поначитаются такого и потом делают странные необдуманные поступки, которые можно не делать, когда все сильно проще.

Звісно, не треба необдуманих поступків. Я ЗА обізнаність та знання своїх прав. Тому і наголошую на зосередженні на тому, яке саме резидентство вказане при відкритті рахунку. Треба контролювати саме цей момент і розуміти наслідки. Це ключове і в першому повідомленні я це написала — перечитайте.

Обычно когда пройдет через счет более 30к

Обычно когда пройдет через счет более 30к

Ні, це інше.
Після досягнення надходжень — 20К, запитують документи про походження коштів.
А про резидентство — не залежить від суми, яка надходила на рахунок.

можна бути податковим резидентом кількох і більше країн, це не забороняється

Звісно не забороняється. Більш того, наразі це звичайна ситуація для багатьох українських громадян закордоном.
Але в такому випадку ЗАВЖДИ визначається фінальний статус резидентства, згідно відповідної Конвенції між країнами про усунення подвійного оподаткування, стаття 4 — Резидент.
Більш детально про процес даного визначення в нашій статті — Визначення податкового резидентства — dou.ua/forums/topic/40256

Важливо, відкривається даний рахунок як на: резидента чи нерезидента даної країни.

ні я про це — важливо насправді податковим резидентом яких країни ви є

Якщо паспорт біометричний, а не старого зразка, то український ІПН автоматично підтягується, він знаходиться в чипі.

Не вміють польські банки цього робити.

Не вміють польські банки цього робити.

Це гарна новина.

Ну, зазвичай ті банки що «заточені» на роботу з заробітчанами самі питають ІПН/РНОКПП і заносять цю інформацію кудись у свої системи.

Коли в 2018 році відкривав рахунок в Getin то операціоністка спитала про код. Не знаю відкрили би без чи ні. Пізніше відкривав рахунки в ще двох банках, в одному самі не питали но я сам сказав «ось код» — вони подякували і записали. А про третій вже не пам’ятаю, скоріш за все так само я показав їм папірець і вони його внесли.

Тож з великою вирогідністю польські банки вже мають той код. А якщо не мають то звернутся до клієнта і попросять надати.

Я хотів заперечити лише те твердження що польські банки вміють брати код с паспорта. Ні, не вміють. І до слова маю великий сумнів що в чіпі паспорта той код є. Він є в ідентифікаційній картці (той новий внутрішній «паспорт») і там він потрібен. А нащо він в звичайному паспорті?

Я хотів заперечити лише те твердження що польські банки вміють брати код с паспорта. Ні, не вміють.

Я зрозуміла.) І це добре. Вважаю, що і так вже забагато контролю.

І до слова маю великий сумнів що в чіпі паспорта той код є.

Особисто я не перевіряла, бо я не менеджер банку, доводжу тільки офіційну інформацію. Міграційна служба на своєму сайті стверджує, що є в чіпі цей код. Можливо вони мали на увазі, що він зашифрований в коді УНЗР, та по суті це нічого не змінює. Це моя особиста думка.

А нащо він в звичайному паспорті?

Для ідентифікації людини.

нема в чипі закордонника іпн. біометрія 2018 року.
в чипі рівно те саме, що і в самому паспорті. якщо на паспорті не надрукований іпн, то і в чипі його не буде

Поділилася офіційною інфою з міграційної служби.

нема в чипі закордонника іпн.

Поділитесь джерелом інформації?

скачайте будь який nfc reader і зіскануйте свій біометричний закордонний паспорт.
можете хоч той же UAPassportReader на який ви посилались

Навіщо мені це робити, якщо я даю інформацію з офіційних джерел? ))

lol. тому що перевіряйте те що ви даєте ))

Тобто Ви серйозно вважаєте, що потрібно перевірити інформацію з офіційного сайту державної міграційної служби, скачав

будь який nfc reader

?
Я Вам більше скажу — це дуже погана порада і я нікому не раджу це перевіряти на будь якому незрозумілому додатку, тим самим передавати свої персональні дані.
Що стосується додатку НБУ, він був приведений у приклад, для розуміння що банки зчитують інформацію з чипа. (Чи закріплений він законодавчо у нормативних актах — це окрема тема).

якість ваших порад в такому разі теж ясна. ви самі постите аплікуху, але її не ставили і не дивились що насправді в паспорті закодовано.

щодо «офіційної інформації» то в конституції теж написано, а на ділі пшик.

Моя основна порада — перевіряти своє резидентство при відкритті рахунків.

Мені не потрібні ці додатки, я — не банк.

Формально — нема. Фактично — УНЗР конвертується в ІПН. Й поліція, й податкова, й прикордонники можуть по УНЗР дізнатися ІПН й навпаки.

ІПН, такого терміну щонайменше три роки вже не існує офіційно.
РНОКПП він зветься тепер

Це не мені відповідайте, а авторові повідомлення, на яке я відповідав. Відповів у тих термінах, які він вживав.

ІПН, такого терміну щонайменше три роки вже не існує офіційно.
РНОКПП він зветься тепер

Зміна терміну не змінила його функції.
Старий термін всім зрозуміліший і не викликає додаткових питань.
igov.org.ua/...​category/1/1/situation/13

Ага.
Лише за посиланням є дивний абзац:
«Протягом усього життя, РНОКПП (ІПН) не змінюється (крім випадків пов’язаних з релігійними переконаннями)» .
Що здається не правда.
Релігійні переконання нібито не міняють цю цифру, вони її «знищують», чи як 🤔

Релігійні переконання нібито не міняють цю цифру, вони її «знищують», чи як 🤔

По релігійним переконанням можна відмовитись від податкового номеру, так. Це потрібно оформлювати відповідною Заявою.

Знаю.
Відмова технічно не є зміною.
Я на це натякав 😎

Протягом усього життя, РНОКПП (ІПН) не змінюється (крім випадків пов’язаних з релігійними переконаннями)
РНОКПП

боженька прямо як унас у ссср )) і ностальгія

Ну а що?
Хтось коми не ставить, а хтось абревіатури вигадує. 😂

Так це ж саме США більш за інших любить letter soup з їх акронімами та абревіатурами )

ну загалом так я потім тоже згадав як ось fema на слуху

maga ))

Технічно він підтягується не з чипу, а конвертується з УНЗР. УНЗР — такий самий унікальний запис, що ідентифікує людину, й податківці можуть по УНЗР побачити ІПН й по ІПН побачити УНЗР.

Технічно він підтягується не з чипу, а конвертується з УНЗР

конвертується? чи просто десь в базі є записи відповідності іпн до унзр?

Це вже технічне питання. Для службовців отримати УНЗР по ІПН й навпаки не є проблемою. Прикордонник чи податковець зчитує УНЗР з паспорту й бачить ІПН, який не є безпосередньо записаним на чипі.

для яких блін службовців? банків євросоюзу? ні, для них це проблема. тому їм і потрібне письмове освідчення в податковому резидентстві України з наданням саме ІПН в анкеті.

Немає однієї процедури KYC для всіх банківських установ світу.
Законодавчі вимоги відрізняються в різних країнах.
Процедура KYC може відрізнятись навіть на території однієї країни — в різних банках.

Які бувають кейси:

— Найчастіше, для того, щоб банк змінив ваше резидентство на їх локальне резидентство, їм потрібна довідка/рішення податкової про податкове резидентство даної країни. Без цього ваше резидентство за замовчуванням — резидентство вашого громадянства.

— Іноді в банках надають анкети при відкритті рахунків, де можна обрати резидентство.

— Є країни, в яких взагалі податкові номери видаються окремі, в залежності от індивідуальної ситуації — податковий номер резидента та податковий номер нерезидента, і, якщо ви відкривали рахунок з податковим номером резидента, це питання одразу відпадає.

Ми багато разів стикались з ситуаціями, коли при уточненні даного питання у банківського менеджера, підприємці з подивом дізнавались, що статус відкритого рахунку закордоном є — рахунок нерезидента країни.

Потрібно розглядати кожну ситуацію окремо в залежності від конкретної країни та банків.
Перевірити це питання можна у менеджера банку, в якому у вас відкриті рахунки.

— Найчастіше, для того, щоб банк змінив ваше резидентство на їх локальне резидентство, їм потрібна довідка/рішення податкової про податкове резидентство даної країни. Без цього ваше резидентство за замовчуванням — резидентство вашого громадянства.

Это не так. «Налоговое резиденство» — это бред местного (доу) разлива. Нет его, как минимум для физ. лиц. Есть просто резиденство и по нему — по умолчанию! — определяется налоговая юрисдикция. Резиденство определяется по штампу в пасспорте о ВНЖ/ПМЖ/ТЗ или адресу клиента. Если он местный, то ты платишь налоги там где живёшь и пользуешься общественными благами. А не там де дешевше... Этот принцип налогообложения прописан во всех межгососударственных соглашениях о двойном опадаткуванні

Есть ещё вариант с центром жиизненных интересов, но там надо доказывать через суд. И это почти невозможно

Есть просто резиденство и по нему — по умолчанию! — определяется налоговая юрисдикция.

Ні, це не так.

Резиденство определяется по штампу в пасспорте о ВНЖ/ПМЖ/ТЗ или адресу клиента.

Ні. Воно визначається згідно Конвенції між двома країнами про уникнення подвійного оподаткування, стаття 4 «Резидент».

Есть ещё вариант с центром жиизненных интересов, но там надо доказывать через суд. И это почти невозможно

У вас є практичні кейси? Все просто довести, просто потрібно знати, які саме підтведжуючі документи повинні бути.

Та забий з ними сперечатись. Ніякій нормальній країні не спаде на думку розбиратись в цих наструганих вумних абревіатурах чи чудо-сканері від нбу (на якому напевно спиляли бабла трохи). Там в іпн за Кучми закодували ще дату народження і стать, що просто немислимо в демократіях зараз. В Німеччині наприклад податковий код це чистий рандом.

ам в іпн за Кучми закодували ще дату народження і стать, що просто немислимо в демократіях зараз.

Ну, почитайте в такому разі як зараз кодується національний ідентифікаційний номер в різних країнах, в тому числі й в «демократіях».

Дякую. Отже Східна Європа таки ще ні. Ну і деякі країни, що не реформували свою ідентифікаційну систему типу Фінляндія (де вводили код в 1964) і Бельгія.

Польський ІПН (песель) починається з дати народження без кодування (окрім року після 2000).

Польша вона таки є Східна Європа

ви пишете неправду. ніякий ІПН (немає вже ІПНів, правильно це називається РНОКПП) не записаний до чіпу. проскануйте документ рідером, який тут навели. у біометричний документ вписується номер особи у демографічному реєстрі, т.зв. УНЗР. почитайте специфікацію ICAO до біометричних документів

Таке враження, що ви не читали всю гілку коментарів стосовно цього питання. На всі ці твердження вже відповідала. Двічі повторювати вважаю не доцільним, це вже буде спам.

Я так понял, что те кто сейчас проживает за границей, получили ВНЖ, открыли там бансковские счета, и получают на них деньги, в дальнейшем в светлом будущем после приезда в Украину получат от налоговой письмо. Есть только один ньюанс. Дело в том, что большинство стран мира подписали договор о предотвращении двойного налогообложения. То есть, в Украине они должны будут заплатить налог за вычетом уже уплаченных налогов зарубежом. Если конечно эта информация станет доступна налоговой. Поскольку сейчас ФОП по 5%, то ничего ровным счётом платить не придётся. Хотя стоп. Вот тут-то вы уже начинаете догадываться, в чём дело. ФОП будет не 5%. И даже нифига не 18%, иначе опять-таки собирать инфу нет никакого смысла. Остаётся загадкой только один вопрос. Что должно произойти такого, чтобы вытурить проживающих в ЕС обрытно в Украину?

банковские счета открыты под налоговое резиденство другой страны, при чем тут Украина?

Это не ко мне вопрос, я сам пытаюсь разобраться. Если речь об украинских счетах, налоговая может не связываться с партнёрами из других юрисдикций, в Раде могут просто провести закон, по которому прижмут украинские банки. Есть конечно смешной на сегодняшний день закон о банковской тайне, но мы всё понимаем. Значит речь идёт о счетах в банках другой юрисдикции, открытых на граждан Украины.

Речь идет об счетах украинских налоговых резидентов в зарубежных банках.

Так в чём несостыковка? Банковские счета открыты под налоговое резидентство другой страны, Украина пытается получить с них информацию, поскольку считает украинскими налоговыми резидентами.

То есть, в Украине они должны будут заплатить налог за вычетом уже уплаченных налогов зарубежом. Если конечно эта информация станет доступна налоговой. Поскольку сейчас ФОП по 5%, то ничего ровным счётом платить не придётся.

Єдиного податку в законі про уникнення подвійного оподаткування взагалі немає. Якби треба було доплачувати різницю, то різницю між умовним виплаченим польським/німецьким пдфо та українським пдфо.

Украина пытается получить с них информацию, поскольку считает украинскими налоговыми резидентами.

Україна нічого не пытается, Україна отримає інформацію тільки інфу по тим громадянам України, які в закордоних банках вкажуть що вони є її резидентами і впишуть ІПН. Решта то вже вологі мрії.

Україна отримає інформацію тільки інфу по тим громадянам України, які в закордоних банках вкажуть що вони є її резидентами і впишуть ІПН. Решта то вже вологі мрії.

До речі, коли вперше приїзджаєш в Європу за контрактом і відкриваєш рахунок в банку без місцевого резиденства ясне діло, бо воно робиться тижнями — місяцями. Так от відкривають вони по українському ідентифікаційному і по українській резиденції.

не завжди і не обовʼязково (зараз). але так теж бувало/буває.

Не берусь судить о практике открытия счетов в банках во всех странах, но по-моему, прежде чем открывать вообще какой-либо счёт в банке, необходимо сначала в налоговой получть номер. Даже если находишься по туристической визе на 90 дней, и дальше условия этого счёта могут варьироваться. И понятие налогового резидентства может отличаться, в принципе налоги взымают в любом случае.

Нестыковка в том, что если грек отрыл счет в Испании, как налоговый резидент Испании, то Греция о его счете не узнает по CRS. Любая страна может считать кого угодно кем угодно, но решение о выдаче информации принимается выдающей стороной на основании due diligence.

Следовательно этот грек, после возвращения домой, в Грецию, никакое письмо из налоговой не получит.

Скоріше не так. Грека іспанський банк попросить як іспанський так і грецький податковий код (на всякий випадок). Потім грек буде жити в Іспанії і платити там податки. Про всякий випадок Іспанія пошле Греції CRS, щоб Греція порахувала чи йому нічого не треба доплатити (можливо в нього діти в Греції і він там теж податковий резидент). Між Іспанією і Грецією підписаний договір про уникнення подвійного оподаткування тому нічого критичного для грека не буде. В даному випадку обидві країни цивілізовані. Що не скажеш про наш випадок.

1. На всякий случай никто никуда ничего не шлет. Нет такого «на всякий случай». Страна репортинга определяется, на обычных суммах остатков, по результату KYC. Due diligence требуется после N суммы. Это все четко прописано в спеке CRS.
2. Tax treaty не работает автоматически. На него нужно подаваться во время декларации за нужный отчетный период (у физлиц это обычно прошлый год).
3. У Украины со многими странами подписан tax treaty, тейк про цивилизованность в этом контексте неуместен. mof.gov.ua/...​dance_double_taxation-543
4. Если вы резидент в нужной стране никто вас Украинский ИНН просить не будет, он просто не нужен.

4. я резидент (в «потрібній» країні), мене просили укр іпн, бо побачили український паспорт. я відмовився і сказав, що не є податковим резидентом відповідно до укр. законодавства і не ношу з собою код, це закрило питання
3. tax-treaty є підписаний звичайно з усіма (чую треба написати краще з багатьма потрібними ...) учасниками oecd. Але, коли CRS прийде в одну з країн тут, результат для власника рахунку прогнозований, коли ж він прийде в Україну вас можуть чекають сюрпризи (практики не було, але впевнений скоро буде). Хреново прописані норми про податкове резиденство, навіть довідку про податкове резиденство прийняли десь в 2022 (типу tax residency certificate) і не зробили її на англійській. Презумція винуватості в дії і доказування щось через суд папуасам.
2. Точно, кеп
1. Ох нудно. Країна(и)-отримувач(і) визначається не залишками на рахунку, а так як задекларуєте. Можуть попросити довести це документально і надати пояснення (в рамках KYC кхм)

Країна(и)-отримувач(і) визначається не залишками на рахунку

я ж этого не писал вроде.. не?

це закрило питання

ну собсвенно

Точно, кеп

Вы же обратное написали )

вы бы хоть по сути откомментили, а то что-то где-то куда-то.

Упомянутое двойное налогообложение. Обычно, по взаимным договорам — если у одной из стран налоги выше, то нужно уплатить разницу. В Украине они как известно конские, без ФОП — 42% прямых, и в 52% общего. Это примерно тоже самое что и допустим Польша и больше чем в: Германии, Франции, UK, Чехии, Болгарии и т.д — но меньше чем у Швеции. Не всюду есть аналоги ФОП — как у Польши, в UK контрактную лавочку перекрыли.
Это же по существу — анти-офшорные договора. С тем же Кипром и Панамой, равно как и Швейцарией будет обмен информацией. Про Монако, Андору или Люксембург — не уверен.

Ну так народ батхертит потому как они обычно устроены как штатные сотрудники за кордоном. А не всюду как скажем в Америке — где твои налоги это твои персональные проблемы, по сути все ФОП и прогресивная ставка. Максимум 37% федерального налога на прибыль, если больше 210 тысяч в год дохода и нет льгот.

А в договорах подписанных при совке ( украина по ним работает в основном не перезаключая) фопа нет в принципе.
А вот железное налоговое резидентство по фопу есть

6 місяців і пофігу

А чому 6? Типу перестаєш бути податковим резидентом України?
Згідно джерела

Які фактори є ключовими для визначення податкового резидентства?
— Проживання в країні понад 183 дні впродовж календарного року
— Місце знаходження центру життєвих інтересів
Так, для визначення місця знаходження центру життєвих інтересів можуть враховуватись:
— місце постійного проживання членів сім’ї;
— факт реєстрації як самозайнятої особи.

Теоретично, якщо в тебе в Україні проживає троюрідний брат чи сестра, тебе можуть визнати податковим резидентом, не кажучи це вже про батьків котрі проживають в україні

це вже треба щоб за тебе пароноїдально таргетовано взялися

сімєя це дружина і діти
резиденство закінчується через 6 місяців якщо закрити фоп

резиденство закінчується через 6 місяців якщо закрити фоп

Не завжди навіть через 8 місяців, навіть якщо все закрити, дружину вивезти.

Коли я про це питав укр юриста мені відповіли що існує прописана процедура набуття резіденства України але не існує процедури позбуття його. Що тільки якщо і коли податкова прийде з побажанням пощипати — то тільки тоді вже можна доводити через суд що ти не відповідаєш жодному з важливих критерієв резиденціі за оспорюваний період.

І не дуже зрозуміло про 6 місяців. Якщо то про критерій резіденства по тривалості перебування — то здається так само як і усі інші воно дискретне по календарому року.

,ну почитай ще
Так, є ньюанси коли саме заїхав
Але то швидше на в’їзд і додаткові опції

В так виїхав,
Платиш податки в іншому місці
В Україні не був 183 дні на рік, якщо вже юридично точно.

Думаю ідея і так зрозуміла

Найбільше проблем як ФОП не закрив.

при чем здесь ФОП? если человек получает ЗП за границей — то налоговая будет сравнивать с налогами по ЗП / физлицу. Если человек открыл в забугорье ФОП — и устроился на него наемником — то тогда опять же будет налог как на ЗП. Не вижу сценария при котором ставка по ФОП в Укр. играет роль

в дальнейшем в светлом будущем после приезда в Украину получат от налоговой письмо.

Ні

Залік податків ведеться по податках з фізичної особи, не ФЛП
Тобто будуть дивитися наскільки податок в країні перебування відрізняється від 18%

Але якщо отримував місцеву зарплатню за кордоном та податковий резидент тільки іншої країни, то ці закордонні прибутки не оподатковуються в Україні, звісно якщо українська податкова погодиться що ви не були податковим резидентом України.

только судиться, когда/если насчитает налог и пеню.

Є ще варіант процедури узгодження, яка регулюється Наказом МФУ від
30.12.2020 № 820 — zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0305-21#Text

Чого б вона навіть питала.

Тоді зявлЯться ще бусіки від податкової.
А потім для жінок хто виїхав і не народив хлопця до

Маразм

Це відео точно не про Німеччину?
У мене в будинку вчора хтось, навіщось, залишив велосипед на поверсі. І сьогодні вранці хтось вже встиг повісити папірець
ibb.co/mzZHvPC
Там написано, що в нашому будинку є велика кімната, спеціально для велосипедів :)

так і має бути. завдяки цьому Німеччина не скатується в галімий совок. де паркуються на тротуарах

когда кто то припарковался на своем майбахе на тротуаре, то ему тоже надо наклеить стикер — вот прямо на копот, а лучше не лобовое стекло.

пусть знает, что так делать нельзя

завдяки цьому Німеччина не скатується в галімий совок

все так і є
саме тому, що хтось тишком-нишком приклиїв стікер на велосипед
Німеччина не скатується в совок (хотя це не правда, в совок вона скатується, так що стікер не допомагає)

когда кто то припарковался на своем майбахе на тротуаре, то ему тоже надо наклеить стикер

ні, стікери клеять, якщо припаркувався правильно, але забув заплатити (із сумою штрафу). а якщо десь не там, то за майбахом має приїхати евакуатор.

саме тому

так, саме тому. Це Zivilcourage, або funktionierende Zivilgesellschaft — функціонуюче громадянське суспільство. Коли комусь не лінь надіслати порушнику сигнал, що його поведінка матиме наслідки. А то — про теорію розбитих вікон чули? Сьогодні він залишив велосипед на поверсі, завтра припаркувався на тротуарі, а післязавтра ти прокидаєшся в махровому совку.
у даному випадку це міг наклеїти хаусмайстер або той, хто там прибирає, бо він не зможе ефективно виконувати свої обов’язки, якщо все буде заставлено велосипедами, і поверх потоне в бруді.

а якщо десь не там, то за майбахом має приїхати евакуатор.

ахах ))
когда майбахи паркуются на тротуаре в Германии, то там не то чтобы эвакуатор не приезжает, там Ordnungsamt который должен вызвать этот эвакуатор проходит стороной типа не заметил. иначе можно получить стулом по голове (ссылку лень искать) или ножом в пузо

Це Zivilcourage, або funktionierende Zivilgesellschaft

это называется бомбануло ))

там человек мысль нормально выразить не может
то ли безграмотный, то ли так сильно бомбануло
какое там цивилькураже?

Сьогодні він залишив велосипед на поверсі, завтра припаркувався на тротуарі, а післязавтра ти прокидаєшся в махровому совку.
у даному випадку це міг наклеїти хаусмайстер або той, хто там прибирає, бо він не зможе ефективно виконувати свої обов’язки, якщо все буде заставлено велосипедами, і поверх потоне в бруді.

очень страшно жить

ссылку лень искать

ахаха, я так теж можу )
або ви знаходите лінк на те як за майбахом на тротуарі в Німеччині не приїжджає евакуатор, або не було )

это называется бомбануло ))
там человек мысль нормально выразить не может

все нормально там написано; а бомбить поки що лише у вас )

або не було )

звичайно не було
в Дойчланді такого не буває і взагалі

funktionierende Zivilgesellschaft

(функціонуюче цивільне суспільство) і не те що той совок Україна, де паркуються на тротуарах

все нормально там написано

спеціально для тебе перекладаю

там написано — «але в нас же є така велика кімната для велосипедів у підвалі»

там написано — «але в нас же є така велика кімната для велосипедів у підвалі»

я прочитав ) Цілком нормальне та суто «німецьке» формулювання — спочатку людині м’яко натякають, що вона неправа.
Я б теж так написав.
а як треба? «а ну бегом убрал свой хлам, ганд.н штопаный!» чи шо )
P.S. У німецькій мові існує вираз «jemandem einen Denkzettel verpassen» — зробити комусь зауваження, не обов’язково через наклеювання папірця. але тут буквально він — Denkzettel ) тепер зрозуміло, звідки пішов цей вираз. а «jemandem eine verpassen» — це когось вдарити. Співзвучність підкреслює, що не все так безневинно. Тобто йдеться про дію, яка має залишити відбиток у свідомості людини, нагадуючи про те, що вона зробила неправильно.

суто німецьке формулювання — bitte keine Fahrrade abstellen (будь ласка не оставляйте тут велосипеди).

спочатку людині м’яко натякають, що вона неправа.
Тобто йдеться про дію, яка має залишити відбиток у свідомості людини, нагадуючи про те, що вона зробила неправильно.

коли нема чого робити, то можна спробувати залишити відбиток у свідомості невідомої людини за допомогою стікера

суто німецьке формулювання — bitte keine Fahrrade abstellen

тоді вже Fahrräder
це більше підійшло б для таблички на поверсі, якби вона там була. Якщо вже витрачаєш час на Denkzettel, можна написати щось більш креативне ніж скопіювати табличку ) «Wir haben doch so einen großen Fahrradkeller» — 100% Ok, з відтінком жалю, немов «ну маємо ж таку шикарну кімнату для велосипедів» (а ви що тут влаштували)

Якщо вже витрачаєш час на Denkzettel, можна написати щось більш креативне ніж скопіювати табличку ) «Wir haben doch so einen großen Fahrradkeller» — 100% Ok, з відтінком жалю, немов «ну маємо ж таку шикарну кімнату для велосипедів» (а ви що тут влаштували)

когда собаке нечего делать, то она яйца чешет

Только что в тревел влоге сказали, что нельзя стекло в воскресенье выбрасывать в контейнер. Правда чтоль?

Только что в тревел влоге сказали, что нельзя стекло в воскресенье выбрасывать в контейнер. Правда чтоль?

здрасти
а куда девать пустые бутылки с субботы?

нельзя шуметь в выходные дни. например нельзя проводить строительные работы без согласия соседей

но совсем упоротые доводят это до абсурда и не выбрасывают банки в контейнер или не пылесосят

Бутылки ж гремят когда в контейнер кидаешь

1. Пить в пятницу
2. Если еще случилось в субботу, тихонько под дверь вредному соседу

Бутылки ж гремят когда в контейнер кидаешь

ну вот нечего сидеть рядом с котрейнером

если проводить время в нормальных местах, а не на мусорке, то и мешать не будет

нельзя шуметь в выходные дни.

доводят это до абсурда и не выбрасывают банки в контейнер

имхо в бутылках есть смысл я помню киевский контейнеры железные там звук такой что у меня уши закладывало

ЗЫ: плюс к.м.к. я где-то такие написи встречал но там было время (скажем с 8 до 8) а вот за выходные кажется не было

встречал но там было время (скажем с 8 до 8) а вот за выходные кажется не было

надписи есть, но то такое
как говорится на заборе тоже написано

Ну да, такое. Там же немцы напротив того контейнера (железного) живут. Будут жаловаловаться. А кому оно надо?

друг другу они будут жаловаться от нечего делать. просто есть такая категория людей, которые постоянно выискивают какую то ерунду чтобы возвести ее в ранг проблемы вселенского масштаба, все это от безделья и отсутствия занятий

друг другу они будут жаловаться от нечего делать

Скаржитимуться хаусмайстру, той — хаусфервальтунгу, а ті — власнику, а останньому тільки дай привід виселити мешканця та здати квартиру на 20%-50% дорожче, бо зростання цін на оренду випереджає можливість підвищувати орендну плату в чинних договорах. Abmahnung перший-другий, потім Kündigung. таким чином, дебошир опиняється на вулиці без житла. а там наркотики, панель, розпад особистості. ось цим закінчують у Німеччині злісні порушники недільного спокою

хорошо, все так и есть

не засоряй больше тему своими фантазиями

не засоряй больше тему своими фантазиями

то ви вже як справжня німкеня, виписуєте Denkzettel :)
а загалом, чи подобається вам жити в Німеччині, чи вам поперек горла весь той орднунг... але ви, так би мовити, все жерете та жерете цей метафоричний кактус? )

не засоряй тему своим флудом

ты давно отказался от украинского паспорта и украинская налоговая тебе не грозит.

У нас прям на стекольных контейнерах висит, что их можно использовать в будние с 7 до 20:00. Суббота это типа будний. Так что яволь.

а шо, в Нідерландах можна? як ви там живете?

кажуть, в Нідерландах таке теж є, але не скрізь. в Німеччині теж не скрізь. Тиша в неділю це добре, можна краще відновитися перед робочим тижнем

Може вiд хементе залежить. Тут взагалi це на мiсцевiй владi.
В Амс мiжна з 7 до 22 у будь який день.

як ви там живете?

бездуховно. Навiть супермаркети працюють

бездуховно. Навiть супермаркети працюють

От клятi наркомани

У німців 500 років був закон про суботники
Прибери і настукай на сусіда що не прибрав

фашисты жы ж )) ordnung muss sein

btw в америках этих ваших насчитывается до 50 млн german americans

btw в америках этих ваших насчитывается до 50 млн german americans

понаехали
и обратно не спешат
42% налогов платить

бугога в мене так в будинку для дверей висіла щоб дитячі велосипеди та машинки не кидали в «парадноє» а складали у спеціальну кімнатку (безкоштовну)

Там написано, що в нашому будинку є велика кімната, спеціально для велосипедів :)

ЗЫ: справєдлівості раді не помню щоб сам колись бачив щоб кидали втім тут такоє я багато чого не помню тож єто нє точно ))

міжнародний автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки за стандартом Common Reporting Standard (CRS).

штати не входять до переліку сорян долару скоро кірдик ((

web-archive.oecd.org/...​ance/crs-by-jurisdiction

шерифу достатньо знати про доходи резидентів США, більше він нікому не винен

Якщо хтось живучи в Україні не знає укр. мови то він явно не українець а біосміття
плювати їм в рило це правильно

я пропустил пару серий ДОУ, кто-то подскажет что тут произошло ?

На майдані коло церкви
революція іде.
— Хай чабан! — усі гукнули,—
за отамана буде.

Прощавайте, ждіте волі,—
гей, на коні, всі у путь!
Закипіло, зашуміло —
тільки прапори цвітуть...

На майдані коло церкви
постмутились матері:
та світи ж ти їм дорогу,
ясен місяць угорі!

На майдані пил спадає.
Замовкає річ...
Вечір.
Ніч.

Написав Павло Тичина, який погодився працювати під ковпаком НКВД (тому прожив довше).
Напевно, трохи поцензурували, і воно сприймається більше як насмішка тепер

Ну ось по трохи зрушується, нема податків — мізерні пенсії у літніх громадян. А то тільки собі та собі пакують. Ділитися треба!

Мне начхать на «літніх громадян», которые себе за активную жизнь не наскирдовали на пенсию. Своему отцу я помогаю и на пенсию от государства не рассчитываю — себе на пенсию скирдую сам

Мне начхать на «літніх громадян», которые себе за активную жизнь не наскирдовали на пенсию.

Слова ІТшника.

А тепер слова посадової особи : «Мені начхати на -name it-, який не зміг собі як я... наскирдувати»

Отак і живемо 😎

Ну так почему жалеть айтишника который спускал всю зп на яблоко, смузи и бали. Бо один раз живём? И когда организовался кризис и вылетел с работы, оказывается подушки нет даже для 2 месяцев аренды) Это проблемы посадовой особы?

Это проблемы посадовой особы?

Тае я ж вище чітко написав, що ні.
Це не проблеми посадової особи.

Отличие только в том, что я скирдовал честно, а чиновник, как правило — взятками.
П.С. Если чиновник скирдовал честно — к нему вопросов нет.

Мова ж не про скирдування була.

нема податків — мізерні пенсії у літніх
громадян

Хай тих літніх людей утримують їхні діти.
Чого я маю утримувати крім своїх батьків ще й чужих?

Хай тих літніх людей утримують їхні діти.

Думаю що роми підтримали би цю ідею на 100%

Чого я маю утримувати

Бо у нас пенсійна система така.

І корупціонери напевно так само мислять: «Чого я маю переживати за.... і не вимагати хабар. Я ж за свою сім’ю переживаю» 😎

нема податків — Ділитися треба!

ще раз ви просто скіко не виробляєте за саміма оптимістичними (для національного ввп) обрахунками національній ввп на душу не перевищує національний прожитковий мінімум у 2 рази

Ділитися треба!

тобто ви виробляете усього національного продукту максимум в двоє щоб вистачило всім по мінімуму

хоч діли хоч віднімай хоч що хочеш роби а більше просто нема

мізерні пенсії у літніх громадян.

у вас просто нема скільки виробленого і результаті грошей щоб платити пенсії літніх громадян ви просто буквально не можете собі цього дозволити нема грошей ви стіко не заробляєте

я понятно об’ясняю?

ЗЫ: саме тому усі ті історії «за підвищення податків та за податкову справедливість» то є виключно мертвому припарки а суто технічно просто той самій поїзд в один кінець де кінець вже зрозумілий вже видно

щось на зразок

Fitch Ratings підвищило кредитний рейтинг України в національній валюті з CCC- до CCC+ після завершення реструктуризації боргу за єврооблігаціями. Довгостроковий РДЕ в іноземній валюті підтверджено на рівні RD (обмежений дефолт), йдеться у повідомленні на сайті міжнародного рейтингового агентства.
A CCC rating is considered to be speculative or junk grade, indicating that the issuer has a high risk of defaulting on its debt obligations.
A CCC+ credit rating indicates a slightly lower risk of default than a CCC rating, but still carries a high degree of credit risk.
A CCC- credit rating indicates a slightly higher risk of default than a CCC rating, but is still considered to be in the speculative or junk grade category.

просто бізнес

Тут треба помітити — що не не виробляємо, бо портові блокади наприклад призводили до підвищення цін на продовольство на планеті та продовольчі кризи в деяких країнах чим довелось займатись ООН, Ердогану і т.д. Ми не отримуємо за свою роботу і свої надра гідної оплати — це факт, тобто продукція не має достатнього рівня доданої вартості. ІТ аутсорсинг не виключення особливо як порівнювати зарплатні програмістів в Долині і Україні, за по суті одну і ту саму роботу. Економічні аналізи показали — що поточна ситуація саме дуже багато в чому саме результат краху СРСР, коли по факту котрибуційний пограбунок за програштв першій холодній війні призвів до того, що і захід заплив жиром. З рештою сам же втратив наприклад власний економічний локомотив — автопром, який в чисту програв конкуренцію колишнім противникам в другій світовій війні — Німеччині в Японії. Далі массовой перевід виробництва в Азію і т.д. З рештою біржовий крах 2007-2008, та велика рецесія.

солідарну пенсію взагалі треба прибрати.

солідарну пенсію взагалі треба прибрати.

На даний час забагато пенсіонерів, щоб «рраз і прибрати»
А от поступово переходити на несолідарну вже 20 років я потрібно було...
Але маємо, те що маємо

Слухав якогось юриста, то він сказав, що мова йде тільки про рахунки відкриті в останній час. Ті, що були до війни не передаються. Хоча, хз

Якось розмито.
Чи отримає податкова дані про надходження та вивід коштів з Wise/Payoneer?

CRS (в нормальному випадку) звітує про баланс на рахунку (і деякі допоміжні дані) а не про всі транзакції.

en.wikipedia.org/...​Common_Reporting_Standard

Пишут, что какие-то «distributions» тоже репортят. Вполне могут быть все более-менее крупные зачисления

В Украине «более-менее» крупным считается уже от 400-500 евро. В Европейских банках на такие суммы не всегда обращают внимание в принципе, это же не 4000-5000 из воздуха.

Имхо, CRS подразумевает полностостью автоматизированную обработку этих big data в режиме batch. Никто там глазами на данные не смотрит и драгоценное человеческое внимание лишний раз не напрягает. Устанавливаются пороги/триггеры/лимиты (даже очень низкие, почему быи нет?), всякие доп. условия (типа «поцыент уютно сидит на социале») — и наблюдаем фейерверк...

А если добавить немного ныне модного ИИ — то аще феерично будет

Обращают. В очень социальной Германии 520 евро на сингла это месячное пособие, если что. Помимо жилья

distributions != transactions
це скоріше про дохід (типу відсотків) зароблений з самого рахунку

wise.com/...​g-wise-interest-or-stocks

how we use ...
вайз репортить црс бо хоче бути з цим комплаєнт

Wise Stocks та Wise Interest — це окремі продукти

Так. Пошукайте на доу статтю по CRS від якогось одеського агентства, де вони все розписали. Також можна глянути це: www.youtube.com/watch?v=DInbKGIFuYM

засек за сколько секунд коммент замодерируют

им управляют из вне

Цей бот протух, несіть нового

Мене більше лякає що цього очевидно бота підтримало пара цілком не ботів....

напишите аргументы, которые стоит обсудить, а не просто «мне нравицца, мне не нравицца», попробуйте активировать пару нейронов, в свободном пространстве побеждают через аргументацию в первую очередь

Якщо до вас не доходить за 3 роки повномаштабної війни, 10 років загалом, що оце:

нацисткое государство
им управляют из вне

ну прям дуже очевидний маркер руснявих ботів, особливо коли акаунт з одним коментарем, ще й написаний канонічним руснявим з граматичними помилками, то я не здивований що ви використали саме таку фразу:

попробуйте активировать пару нейронов

бо звідки вам знати що у інших людей зазвичай більше ніж два нейрони.

Ці тупі боти, навіть в ситуації коли в країні реально повна срака, усюди зрадофілія, не можуть видати щось правдоподібне. А вестись на таке, ще якісь аргументи приводити, це й справді треба мати тільки два нейрони.

так там же в начале предложений

Если

это ж он пытается предугадать что-то из будущего, в чем ваше утверждение состоит ?

А вестись на таке

я например не ведусь, ну явно там все преувеличено, но я не понимаю аргументов в духе «ну это бот» так можно ж про что угодно написать

Залежні від допомоги — так. Але потужні менеджери — свої.
Захід навпаки б прибрав би декого з них, чи мабуть всіх. Але ж відповідь була, що з Єрмаком прийшов, тому не приберу.

хочу, чтобы люди быстрее поняли, что язык это инструмент и куда более важно в чьих интересах этим самым языком он вертит

Якщо це інструмент то чому цей коментар написаний не українською?

доказательство отсутствия, не есть доказательством присутствия

кстати вы в каком городе родились ?

Ну от ти цим і підтверджуєш тезу про нацистську помийку з Раша тудей. Працюй над закопуванням країни і далі, воїне.

Я нічого про язик не писав і відповідав не тобі, а тому чуваку який топить за мовні чистки

Всім байдуже що там каже раша, але реальність така що ми не раді москалям чи їх прибічникам, тому брати їх на роботу і плювати їм в рило це правильно. Це вже не секрет що серед нас жили і живуть москальські гниди і пора вже перестати підлаштовуватись під них, тому не виправдовуй кацапню.

Ні, тут немає нацизму. Ми ж не кажемо, що українська нація якась вища чи типу того, ми кажемо, що русня і її прихильники — біосміття і заслуговують відповідного ставлення. Це шовінізм, не плутайте

Ахахах, а от і любитель узького міра. Добре підіграєш пропаганді рашки, чи може ти і є москаль?
Називай це як хочеш, але чому ми маємо миритись з ушльопками які на нас напали, якщо я хочу щоб вони всі виздихали то це справедливо і мені однаково як там це називають в рашистів.

Вдруг молодой паша дуров хочет устроится в исключительно украинско говорящую компанию, а ему отказали за то что он не понимает украинский... он взял дай поехал в Петербург и сделал Телеграм

А ще «молодой паша дуров» мабуть іспанської не знає. Всім іспанцям срочно вчити русняву, швидше поки він не переїхав в «Петербург», такий талант втрачаєте! Та й взагалі це увесь світ мав давно вивчити русняву, нацисти довбані, не хочуть підлаштовуватись під вєлікій і магучій.

Что про нацистов. Фарион, Карась, Корчинский...

які пости займають ці особи?? Президент російськомовний єврей, міністр оборони мусульманин, главком армії — росіянин.
Це все на кого розраховано??

П.С. зовсім інша справа россеюшка з главою роскосмосу який любить позігувати на камеру, то вручати ордени людям котрі відкрито на камеру визнають що вони нацисти.

Що мене з дитинства дивували в рассіянцях так це їх шовінізм та ненавість до інших народів. Ще з дитинства не міг зрозуміти чому вони себе так ревностно припусують до словян і чому в них так пригорає коли їм вказуєш на факт, що на більшій частині московіщини жили фіно-угри. Наче фіни досить успішний народ, змогли побудувати успішну країну не дивлячись на сусідів..
Але ніт.

Очень либерально, но где хоть один украинец-козак который будет служить украинцам а не мусульманам, россиянам и евреям.

Так от мені абсолютно пох. якої національності/віри в нас президент, міністри та генштаб. Мені важливо щоб рашка від.балась від нас і перестала вбивати українських громадян. Але вам рашкованцям цього не зрозуміти..

Що мене з дитинства дивували в рассіянцях так це їх шовінізм та ненавість до інших народів.

Це було більш ніж поширено в європейських країнах в 19 ст і до середини 20 ст. Європейці це переросли. Росіянці — ні, і мало того, у них до влади прийшли особи з шовіністичним людиноненависницьким світоглядом.

Порошенко прийдет

о ні.. як же ви так про нашого сивочолого гетьмана..

навіть якщо він бот (звідки інфа до речі), то це не означає що його комент не є правдою.
Я теж раніше тригерився на закиди про зовнішнє управління, але тепер бачу, що так і є.
Україна уже робить не те, що вигіндно їй (народу України), а те що вигідно Польщі чи країнам Балтики. з США — тут складніше, бо їм всі варіки не дуже вигідні. І вони б воліли щоб цієї війни просто ніколи не було.
А от народ України — це в даній ситуації найбліш безправна категорія, думка котрої найменше всіх цікавить. І мене це бісить.

це не означає що його комент не є правдою.

себто Україна «нацисткое государство» з президентом євреєм та міністром оборони мусульманином??

Треба на салоїдство перевіряти
Без цього не точно

А ти не розумієш чому нам треба комунікувати з партнерами, а не робити все як заманеться? Тому що якби ми захищались лише своїми силами то можна було б нікого не слухати, а так як воюємо ми разом з партнерами то і вони мають своє слово.

звичайно. Тільки у партнерів інетереси не дуже співпадають з нашими. Напрямок той самий, але кінцевий результат — ні.
І я їх не звинувачую, навіть розумію. Вони за себе переживають. А от за нас ніхто не переживає, навіть ми самі.

да, правда, будь нами управляй из вне, то не принимали бы таких тупых законов и решений. Всё же и вправду нами управляет 95 квартал, а не умные конгрессмены. Лучше бы конечно наша страна была марионеткой США, тогда может жили бы в разы лучше, но пока живем в цирке при клоуне

Вы должны на самом деле задуматься,

Пишіть це на хабрі. Це не ми напали на сусідню країну

Смішалісь в кучу коні люді і кацапські наративи.

почала отримувати щоби що? обкласти додатковим податком? ох, я вже бачу як мільйони людей спішать-спішать віддати свої гроші, з яких вони ВЖЕ заплатили податки, ще й державі Україна, бо тамтешня грізна податкова щось там отримала :) та йде вона нах та податкова! паспорти не видають і це було останньою краплею для дуже багатьох людей. ну а зараз ще й фопи закривають для айті... в такій ситуації на що розраховує український чиновник — мені не зрозуміло.

Они будут через Интерпол арестовывать то что вы нажили вне Украины, кушать то им нужно, а кормовая база сокращается.
Не зря же выйти из украинского налогового резиденство ой как не просто

через интерпол? серьёзно? :) можно же ещё межгалактическую исполнительную службу вызвать, или судью Дреда, или Робокопа, или джедаев для восстановления порядка и законности... ладно, если серьёзно, то вопрос такой: как украинское государство сможет арестовать имущество человека, являющегося налоговым резидентом страны ЕС и уплатившего там налоги, находясь под статусом временной защиты? я себе это не представляю.

так совет джедаев же постоянно в деле, они контролируют мир же, вроде это очевидно давно

как украинское государство сможет арестовать имущество человека, являющегося налоговым резидентом страны ЕС и уплатившего там налоги, находясь под статусом временной защиты?

Житло в країні має? Здано в оренду чи пусте? Якщо не здано — це центр життевих інтересів — ви необмежений податковий резидент країни. В Німеччині так, якщо що, і пофігу, якщо десь ще резидент. В Україні наче ні. Тут цитували перелік параметрів — місце проживання, постійне місце проживання, місце проживання дружини з дітьми, 183 дней на рік (в порядку зменшення приоритету; місце проживання вирішує, але якщо їх два, то вирішує постійне місце проживання; якщо його встановити неможливо, то дивляться в якому з них жінка з дітьми — там і центр інтересів; якщо їх нема або вони невідомо де, то дивляться на 183 дня; якщо і це неможливо встановити, то вважатимуть резидентом, якщо громадянин. Ну принаймні я це так запам’ятав та зрозумів ) )

ну це ясно що на території України держава може робити з людьми все що їй заманеться, і забирати житло в тому числі. але як добре що в мене вже нема житла там :) а в ЄС коли людина собі щось купить — як би український чиновник не старався, але це не його, це поза доступом. тому що податкова, що не-податкова, — доки в ЄС закони працюють не як в Україні, — люди і їх майно в безпеці. принаймні від зазіхань укр-чиновників.

Та ну дебілів нема. Все давно на мамі або дружині. Місце проживання до речі це валідний параметр як на мене — майже всюди так що там де більше пів року живеш там ти і податковий резидент.

Главное Гетманьцеву не забыть обратиться во «всемирную лигу сексуальных реформ»...

Як це
Податкове резиденствр автоматично арипиняється через 6 місяців

Это в ЕС так. Украинская налоговая так не считает

Все ще 6 міс

Кого Податковий кодекс України відносить до резидентівРозділ: Місцеві новини

В Центрі обслуговування платників ДПІ у м.Рівному Головного управління ДПС у Рівненській області повідомляють, що відповідно до п.п. «в» п.п. 14.1.213 п. 14.1 ст. 14 розд. І Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями (далі — ПКУ), фізична особа — резидент — це фізична особа, яка має місце проживання в Україні.

У разі якщо фізична особа має місце проживання також в іноземній державі, вона вважається резидентом, якщо така особа має місце постійного проживання в Україні; якщо особа має місце постійного проживання також в іноземній державі, вона вважається резидентом, якщо має більш тісні особисті чи економічні зв’язки (центр життєвих інтересів) в Україні. У разі якщо державу, в якій фізична особа має центр життєвих інтересів, не можна визначити, або якщо фізична особа не має місця постійного проживання у жодній з держав, вона вважається резидентом, якщо перебуває в Україні не менше 183 днів (включаючи день приїзду та від’їзду) протягом періоду або періодів податкового року

Це ще не все, там далі

Достатньою (але не виключною) умовою визначення місця знаходження центру життєвих інтересів фізичної особи є місце постійного проживання членів її сім’ї або її реєстрації як суб’єкта підприємницької діяльності.

Якщо неможливо визначити резидентський статус фізичної особи, використовуючи попередні положення цього підпункту, фізична особа вважається резидентом, якщо вона є громадянином України.

Так навіщо тримати ФОП коли ви вже резидент іншої країни?

Це відповідь на

Податкове резиденствр автоматично арипиняється через 6 місяців

лише для повноти інформації. А то хтось ФОП не закрив, хтось залишив дружину з дітьми в Україні, третий куролесив по всьому світу та не може довести, де він мешкав — підпадає під останній пункт: «резидент, тому що громадянин». Щоб нікого не вводило в оману оце твердження

я закрив, але податкове резиденство не припиняється автоматично через 6 міс
по-перше, в нашому законодавстві є чудовий термін «місце постійного проживання» без чіткого визначення + нема сертифіката/довідки про податкове НЕрезиденство, формально треба пройти через суд

Так і є, в Україні склалась ганебна практика, що податкова просто нараховує штраф за несплату податків і вже громадянин сам потім має цей штраф оскаржувати в суді і доводити судді, що він не верблюд нерезидент

Ця практика склалася у всьому світі. Мало того, в багатьох країнах за свідому несплату податків тебе ще й у тюрму посадять damienslaw.com/...​-unpaid-taxes-to-the-irs

Ні. В багатьох цивілізованих країнах для припинення податкового резиденства достатньо подати повідомлення в податкову по спеціальній формі і додати декларацію з країни нового податкового резиденства. В Україні такої можливості немає.

Воно само припиняється
Не платиш
Бо прибутку в Україні нема
ФОП закрив
Всьо

Це те як би нам хотілося щоб воно працювало. На жаль, в реальності «Всьо» лише до моменту поки податкова не дізнається про закордонні доходи. Раніше у них можливості щось дізнатись не було, тепер потенційно є

Тут вже писали, що в частині країн оподатковується глобальний дохід (ті ж США, де незалежно, де ти живеш, якщо доходи вище певної планки, десь більше 100к, маєш звітувати, а якщо не будеш — штраф/тюрма). Тож у якихось країнах так, як ви хочете, в інших — не так.

В багатьох цивілізованих країнах для припинення податкового резиденства достатньо подати повідомлення в податкову по спеціальній формі і додати декларацію з країни нового податкового резиденства. В Україні такої можливості немає.

Якщо неможливо припинити, і автоматично теж не припиняється, то не припиняється ніколи? Якщо так, то Україна в клубі. Разом із США. Та Еритреею.
Але ж у законі, здається, все прописано: хто є резидентом, а хто — ні.

в Україні склалась ганебна практика, що податкова просто нараховує штраф за несплату податків і вже громадянин сам потім має цей штраф оскаржувати в суді і доводити судді

У Німеччині теж так: презумпція невинуватості не діє, або точніше, майже інвертується в податкових питаннях. Клієнт має спростовувати підозри, пояснювати походження грошей тощо.

На жаль, в реальності «Всьо» лише до моменту поки податкова не дізнається про закордонні доходи. Раніше у них можливості щось дізнатись не було, тепер потенційно є

Тобто реальністі ще ніякой нема, а лише потенційно буде.
З одного боку «склалась ганебна практика», але така практика існує всюди.
З іншого боку, в дійсно цікавому випадку ще немає сформованої практики. Який інтерес податкова матиме в тому, щоб масово переслідувати такі справи і так само масово програвати їх у суді — незрозуміло.

Якщо неможливо припинити, і автоматично теж не припиняється, то не припиняється ніколи?

З чого висновок, що ніколи? Я десь таке писав? Я написав — припиняється через пекельні борошна в суді. В інших країнах все те саме можна вирішувати набагато простіше і подекуди навіть онлайн. В Україні же бюрократія такої можливості не надає і змушує іти найдовшим і найскладнішим шляхом.

Який інтерес податкова матиме в тому, щоб масово переслідувати такі справи і так само масово програвати їх у суді — незрозуміло.

Інтерес в тому, що для податкової цей процес нічого не коштує, у них все вже давно налагоджено — вони виписують штраф і передають в виконавчу службу, а та заарештовує те, що у вас знайде в Україні — рахунки, майно, і т.д. Якщо нічого не залишилось в Україні то звісно що можна спати спокійно, але ж напевно не у всіх воно так.

Для того, щоб податкова суд програла, потрібно щоб спочатку громадянин в цей суд звернувся — щоб оскаржити штраф. Звернутися потрібно особисто або через адвоката, суд буде іти деякий час і НЕ ФАКТ, що стане на бік позивача, а не податкової, а якщо не стане, то тоді апеляційний суд і це все займає роки. А тим часом рахунки і майно буде висіти заарештоване.

А якщо лист зі штрафом від податковою загубився, а люди самі ніяк не моніторять чи є проти них виконавчі впровадження чи немає (через ту ж саму Дія можна подивитись, але скільки людей цим реально займається?), то заарештоване через деякий час перейде у власність держави. Вот вам і інтерес.

Тобто реальністі ще ніякой нема, а лише потенційно буде.

Реальність вже давно є, люди з цим стикались ще задовго до війни. Просто раніше це були одиниці, тепер процес може набути масового характеру.

Це треба буде доводити в суді тоді
По дефолту 6 місяців

Интерпол, насколько я знаю, такими делами не занимается

Та да, точно, інтерпол почне бігати по Польшах та Німетчинах, виганяти умовних фронтендерів на ТЗ з арендованого житла та забирати у них старенькі хюндаї, бо вони офіційно працюють, сплачують податки, але Україна так попросила...

Я думаю, якісь наші розробники, які офіційно влаштовані, та отримують свої умовні 4-6 тис євро — вони нафік нікому не потрібні.

А ті, що мільони на кріптах мутять, так вони і у тих Німетчинах податки і так не платять.

Що можна арештувати у умовного Петра формошлепа.
Зп умовні 5 тис євро, я яких він вже заплатив 2 тис євро податку в Німетчині, та 1 євро за аренду.

Там на рахунку буде залишатись грошей, що хіба миші повіситесь.

Они будут через Интерпол арестовывать то что вы нажили вне Украины, кушать то им нужно, а кормовая база сокращается.

Ахах. І скільки вже європейських рахунків, вілл і апартаментів у біглих хабарників забрала Україна. При тому, що тих реально типу шукають.

Не начнут.
Там после подобного скама и не доказанного их просто от того интерпола отрубят как русню.

процедуры выхода из налогового резиденства в приницпе не существует. налоговое резидентсво — это вторичный вычисляемый параметр, который зависит от вашего мест ажительства и центра жизненных интересов. Если у человека место постоянного жительства (более 183 дней в год) и центр жизненных интересов не в Украине — значит, он налоговый резидент не-Украины. не нужно подавать прошений и обоснований чтобы стать налоговым резидентом, не нужно подавать прошений и обоснований чтобы перестать им быть.
другое дело, что налоговая может ложить на закон. но это уже вопросы к государству как таковому.

от є така довідка, що доказує що ви податковий резидент (перевірили — і всьо чьотко — ви податковий резидент)
cvp.tax.gov.ua/...​-ark/news-ark/661109.html
можете надати її іншій державі ЄС (тільки ще доведеться її перекладати напевно)

а як от доказати — що ви не податковий резидент?

не думаю що у тих хто вже заплатив податки будуть проблеми, закони про подвійне опадаткування наче є давно.
тут скоріше про тих хто отримує доходи на payoneer/paypal/whatever і не платить ніяких податків

Вцілому погоджуюсь. Але не певен що угоди «Про подвійне оподаткування» підписані зі всіма країнами.

коли мене немає в країні, то можете мене хоч побити там.

В посольствах 400 000 заяв на вихід з громадянства, їх заморозили.

Цебто є 400 000 людей, які вже мають інше громадянство? Бо з громадянства жодна з країн не випустить, якщо людина не має іншого громадянства. Й апатридам, якщо навіть Україна й позбавить громадянства всіх, хто перебуває без «законних підстав» за її межами, буде жити важче, ніж громадянам України.

Ну так з 2014 вже пройшло більше 10 років. Крім того для : ЄС, США, та Канади — мігранти здебільшого жінки 80% з вищою освітою і досвідом роботи, це насправді вдача і вони усі спростили процедури натуралізації. Особливо далеко зайшла Німеччина, до 2.5 років скоротили термін постійного перебування. Вже просто зараз наприклад Польщі та Чехії, українці на відкривали бізнесів в сплатили податків більше — ніж ці країни вдонатили Україні.
Наші же «обкоми» подовжують жити в світі 80-90-х років минулого століття, де лохи та бидло нікуди не підінуться. А капіталізм та ринок він такий — він про конкуренцію.

Ну так з 2014 вже пройшло більше 10 років

2014-й не мав ніякого впливу на роботу АП (зараз ОП) по питанням громадянства. До 2022 року строк розгляду заяв на вихід складав ~1 рік. Обробляли 5-6 тисяч заяв на рік. З 2022 року ці процеси при(зу)пинені, бо «не на часі». Звідки цифра 400.000?

Та видав там один блогер, з фамілією яка починається на А. Звісно як воно насправді треба би було перевірити, з такого числа я прифігів.

Щоб подати заяву на вихід, потрібно спочатку оформити виїзд на ПМП за кордон. Це такий високий бар’єр, що у більшості потенційних бажаючих відбивало бажання цим займатися. Тому власне попит на послугу «вихід із громадянства» складав 5-6 тис. заяв на рік. Це було стабільно, черга з роками не зростала, нікому не відмовляли до 2022 року, але чекати доводилося рік. Головним мотиватором взагалі це робити було набуття громадянства країн, які вимагали виходу з українського — Німеччина, Австрія, Нідерланди тощо.
Німеччина та Нідерланди після 2022 скасували цю вимогу, Німеччина вже назавжди, про Нідерланди та Австрію не знаю. Дуже сумнівно, звідки могли взятися 400 000 заяв, коли вони встигли оформити ПМП за кордоном. Чи то такі «заяви», що хтось написав на папірці «подаю заяву на вихід з громадянства України» та відправив поштою на адресу посольства, але це так не працює, і всі це знають, тому так не роблять. Більше схоже на дешевий вкид чи результати якогось соцопитування, які блогер на літеру А видав за реальні заяви )

хтось написав на папірці «подаю заяву на вихід з громадянства України» та відправив поштою на адресу посольства

Дивно, коментатори в твітері кажуть що саме так і виходять з громадянства. «вийди з громадянства України, зрадник» ©

Хіба це велике число? За 30 років з України виїхали мільйони людей. Більшість з них не парилися українським громадянством. Отримували нове, а українське собі висіло. Тепер виявилося, що якщо є громадянство, то країну треба захищати. Ну вони почали «відмовлятися». Тобто 400 тис це взагалі небагато. І це не про людей які виїхали після початку війни. Це ті хто давно виїхав і не планував вертатися вже.
Ще до війни були підрахунки, що 5-6 мільйонів «громадян» вже не живуть тут і не планують вертатися. Але реальний перепис ніхто робити не хотів.
Нас на папері було 42 млн , а в реалі десь 36-37 млн

Ну вони почали «відмовлятися». Тобто 400 тис це взагалі небагато.

400 тис це «один блогер сказав». Чи знає хтось на цьому емігрантському форумі хоч один випадок, щоб хтось подав реальну заяву, тому що

якщо є громадянство, то країну треба захищати. Ну вони почали «відмовлятися».
...
Це ті хто давно виїхав і не планував вертатися вже.

?
При тому що
а) заяву без оформленого ПМП за кордоном розглядати не будуть, а оформлений ПМП за кордоном мало хто має
б) заяву розглядати не будуть взагалі ніяку до скінчення военного стану
в) навіщо це треба, якщо можна просто сидіти та не відсвічувати?
Як на мене, більш вірогідно що блогер на літеру А збрехав )

з ПМП ви не можете відмовитися від громадянства. Треба спочатку отримати інше громадянство. Це плюс-мінус 10 років постійного проживання в іншій країні.
Отримати інше громадянство не таке легко як всі думають

Це плюс-мінус 10 років постійного проживання в іншій країні.

10 років це екстремальний випадок. Скоріше менше (~5 років), але є випадки (далеко не рідкі) коли можна отримати і за 2,3 або 4 роки.

Деякі легше ніж інші, все залежить від індивідуальних обставин ec.europa.eu/...​of_citizenship_statistics

Це зазвичай простий і прямолінійний процес без нереалістичних вимог і сюрпризів і його довести до кінця часто значно простіше ніж отримати дозвіл на виїзд на постійне місце проживання з України.

Це зазвичай простий і прямолінійний процес

В одному великому німецькому місті в автобусі на екрані бачив повідомлення з преси — «місто наймає додатковий персонал в Einbürgerungsbehörde, щоб скоротити строк розгляду заяв на натуралізацію, який зараз складає 3 роки»
Тобто після 5 років перебування можна подати заяву, яку ще розглядатимуть роками, хоча це вже де як, буває подекуди і через 2 місяці після подання заяви огромадянивають.
А як з цім у вас в Швейцарії? Я чув таке, що там 12 чи 10 років перебування потрібно, щоб розпочати процес.

Скоріше менше (~5 років), але є випадки (далеко не рідкі) коли можна отримати і за 2,3 або 4 роки.

Щось не бачу там в норм. країнах (крім Канади) 2-4 рокі. Це мабуть через шлюб хіба що

після 5 років перебування

Перебування достатньо?

Или всё таки 5 лет работы по найму, 60 месяцев пенсионных?
Я действительно не в курсе, что там в новом законе.

Кстати CDU грозится его отменить, если придут к власти

Или всё таки 5 лет работы по найму, 60 месяцев пенсионных?

Нібито все залишилося як раніше — потрібен позитивний фінансовий прогноз на майбутне (чиновник має «переконатися», що клієнт не сяде на соціал після натуралізації, роботи по найму з пройденим випробувальним терміном та більш-менш нормальної історії трудових стосунків для цього достатньо). 60 місяців внесків, як не дивно, ніколи не були потрібні на громадянство. Вони були потрібні для Nidederlassungserlaubnis, але воно не обов’язкове для громадянства. Можна прямо з Bluecard подавати, якщо стаж дозволяє. З § 24 (ТЗ) або студентського статусу — не можна. Також невідомо, чи зарахуються роки по ТЗ в 5 необхідних років перебування.
Ще є «особливо гарна інтеграція» з розмитими крітеріями, коли необхідний стаж перебування скорочується з 5 до 3 років, але аналог існував і в старому законі (6 замість 8 років).

Кстати CDU грозится его отменить, если придут к власти

вместе с AfD это звучит более чем реально

Я действительно не в курсе, что там в новом законе.

там двойное гражданство разрешили, поэтому если закон обратно откатят, то и двойное гражданство досвиданья

А як з цім у вас в Швейцарії? Я чув таке, що там 12 чи 10 років перебування потрібно, щоб розпочати процес.

10 для подачі + 2 на процес отримання (в середньому). Але це (швейцарське громадянство) і є екстремальний випадок. Плюс у кожного кантону свої унікальні вимоги додатково до федеральних тому майже ніколи не говорять про натуралізацію в Швейцарії а про натуралізацію в конкретному кантоні i навіть у гемайде (Gemeinde).

Щось не бачу там в норм. країнах (крім Канади) 2-4 рокі. Це мабуть через шлюб хіба що

У Франції написано «5 років» але є доволі багато виключень і додаткових умов які скорочують ці 5 років до 4,3 або навіть 2 років. І отримати деякі з цих виключень не так і складно. Після цього процес може зайняти від 6 місяців до....в теорії нескінченності років (на практиці 12-24 місяці покривають 80% випадків). Тому за 2,5 роки можна (теоретично) отримати французьке громадянство якщо знати як і ретельно все підготовити (і знати мову на B1+ підтверджену сертифікатом, але на практиці з B1 співбесіду не пройти бо мало що буде зрозуміло і треба по факту мати B2/C1). На практиці я отримав трохи більше ніж за 4 роки (не від подачі а від першого перетину кордону), але знаю випадки коли це було і набагато швидше.

У Франції написано «5 років» але є доволі багато виключень і додаткових умов які скорочують ці 5 років до 4,3 або навіть 2 років

Що це за винятки? Вангую, що 2 роки це шлюб )

На практиці я отримав трохи більше ніж за 4 роки ... від першого перетину кордону

Це дуже цілеспрямовано треба діяти. респект) Я отримав через ... треба порахувати... майже 18 років. Бо спочатку був молодий і не переймався. Також трохи стримувала необхідність виходу з українського в Німеччині.
Взагалі, понад 90% тих хто може, не починають процес натуралізації. З тих хто починає, більшість робить це не відразу після досягнення необхідного стажу перебування. Тому ваші 4 роки виглядають скоріше як виняток, ніж як правило.

Що це за винятки? Вангую, що 2 роки це шлюб )

Ні, шлюб це 4.

2 роки якщо закінчити 2 роки університету з отриманням диплому (наприклад магістратура). Що можна робити паралельно з роботою (contrat en alternance)

Це дуже цілеспрямовано треба діяти

Я діяв взагалі не цілеспрямовано, не підготовлено і я б навіть сказав контрпродуктивно (dou.ua/...​rums/topic/44905/#2683434).

Взагалі, понад 90% тих хто може, не починають процес натуралізації

Можливо в Німеччині і через «необхідність виходу з українського». У Франції пропорція буде скоріше прямо протилежна.

Тому ваші 4 роки виглядають скоріше як виняток, ніж як правило.

Це менше медіани, але не на багато. І це більше ніж деякі інші випадки які я знаю особисто.

понад 90% тих хто може, не починають процес натуралізації

Можливо в Німеччині і через «необхідність виходу з українського»

Так, це в Німеччині, і це офіційна статистика:
www.destatis.de/...​nbuergerungsquote-lr.html

У Франції пропорція буде скоріше прямо протилежна.

Дуже сумніваюсь. Чи ви маєте статистику? Сумніваюсь, тому що едина різниця була в необхідності виходу (зараз її нема, бо Німеччина скасувала цю вимогу). Але для стран ЕС цього не було в Німеччині і по старому закону. І статистика не відрізняється для ЕС та не ЕС, тобто особливого впливу цей пункт не мав. Нагадаю, що виход в більшості країн не дуже проблематичний, тому не є особливо стримуючим фактором. Скоріш, як я це бачу, більшість людей сприймають натуралізацію як досить складний процес, який не надає особливих переваг порівняно з необмеженим по часу статусом перебування, тому не роблять це. І це має бути однаково що в Німеччині, що у Франції.
Також ми бачимо тут:
www.svr-migration.de/...​nsamEinwanderungsland.pdf
що Німеччина та Франція на ± одному рівні, ну во Франції вдвічі більше процент (с. 3).
Ну я ще можу себе уявити, що у Франції це 8-10% замість німецьких 3%, але що прям 90% — ні.
або ось тут, по попередньому громадянству:
www.destatis.de/...​staatsangehoerigkeit.html
Як ми бачимо, навіть після початку війни процент для України зріс лише до 5-7%. Так що — люди все ж таки інертні, а ви — цілеспрямований )

Скоріш, як я це бачу, більшість людей сприймають натуралізацію як досить складний процес, який не надає особливих переваг порівняно з необмеженим по часу статусом перебування, тому не роблять це. І це має бути однаково що в Німеччині, що у Франції.

на скіко я знаю штати (принаймні руський совєцький усср сегмент) то історія та сама живуть собі на грінці аж доки усср(н) не почне паспорти забороняти

ЗЫ: втім як я розумію сам процес ще коштує грошей з огляду на стан багатьох «знайомих» далеко не в всіх вони є навіть хай там щось порядка $700 я знаю чи скіко але такого порядка вже важко виділити

Чи ви маєте статистику?

Точної статистики немає і навіть непряму статистику важко знайти. INSEE говорить що ~100.000-130.000 людей отримують громадянство Франції за 1 рік (www.insee.fr/...​ommaire=6793391#consulter) і приблизно 200.000-250.000 прибувають щороку (але багато повертаються назад після кількох років).

Також INSEE стверджує (www.insee.fr/...​ de nationalité étrangère.) що із 7.3 млн мігрантів 2.5 отримали громадянство (34%).

Тому я думаю що реалістично що 30%-50% іноземців у Франції просять громадянство коли мають на це право.

Дослідження правозахисних організацій (www.gisti.org/...​turalisation_20220209.pdf) стверджують що

Le ministère de l’Intérieur ne publie pas le nombre de demandes de naturalisation en cours de traitement, ni le nombre de demandes déposées chaque année, ce qui ne permet pas de connaitre les taux d’octroi de la nationalité française par naturalisation et par année

Що означає що точних даних бути не може бо їх не публікують.

ChatGPT знайшов:
ec.europa.eu/...​tics_-_active_citizenship

In France, the naturalization rate, which measures the number of people who acquire French citizenship relative to the non-national resident population, is moderate compared to some other EU countries. For instance, in 2021, the naturalization rate in France was about 2.7 per 100 resident non-nationals.
Ну тобто те ж саме що і в Німеччині як і очікувалось

www.insee.fr/fr/statistiques/2381644
в 2023 навіть 100.000 не було во Франції. В Німеччині 200.095.

Для отримання числа 2,7% вони поділили 130.000 із посилання на INSEE із посту вище на 4.8 млн іноземців без французького громадянства що проживають у Франції (друге посилання із посту вище). 0.13/4.8 = 0.027 (2,7%). І для Німеччини аналогічний показник в 2 рази нижчий.

Але це магія чисел бо вони не враховують багатьох параметрів: скільки подається і їм відмовляють (completion rate), скільки на даний момент перебуває у процесі обробки, скільки з іноземців у Франції дуже тимчасово (на 1-3 роки. Наприклад на навчання чи сезонні роботи. І відповідно права подаватись немає). Тобто скільки з тих хто має право податись реально подається.

Для отримання числа 2,7% вони поділили 130.000 із посилання на INSEE із посту вище на 4.8 млн іноземців без французького громадянства що проживають у Франції

Можна спробувати оцінити. Якщо зараз 4,8 млн, та 200.000 на рік прибуває, то мінімум 3,8 млн вже 5 років тут (якщо ніхто з цієї групи не покидає країну, що звісно не так, але це ок, бо оцінюємо мінімум. також в ковідні роки мабуть менше прибувало). Мінімум 3,8 млн. мають право на громадянство принаймні по стажу перебування. З них 100 — 130 тис на рік отримують громадянство.

Згоден. Але всеж отримують != подаються. І коефіцієнт конверсії (або відмов) невідомий. Якщо розглядають досьє 2 роки і відмовляють в 90% випадках то може і половина з тих хто має право що 2 роки подаватися.

Точний відсоток відмов не знає ніхто але адвокати з питань міграції перераховуючи причини відмови в тому числі зазначають (www.alexia.fr/...​ent-de-naturalisation.htm)

si le demandeur ne peut pas démontrer une situation économique stable ou s’il est considéré comme une charge potentielle pour les services sociaux, sa demande pourrait être rejetée.

Тобто якщо іммігрант отримує соціальну допомогу і не заробляє достатньо щоб платити IR (податок на доходи), то йому ймовірно відмовлять в натуралізації (і таких чимало).

І отримати деякі з цих виключень не так і складно.

з близьких відгуків стара добра французька бюрократія за яку в ніх саміх є окрема серія Les Douze travaux d’Astérix

youtu.be/JtEkUmYecnk

(і знати мову на B1+ підтверджену сертифікатом, але на практиці з B1 співбесіду не пройти бо мало що буде зрозуміло і треба по факту мати B2/C1).

це цікаво певно я ще не втратив мого слуху до «іноземних як не іноземних» )) що правда тут таки нема практики саме живого спілкування може там є певні особливості

з іншого боку то може бути так бо я проходив (у якості консультанта) «перехід» з в1 на в2 (на екзамен) вже американської то там виявилося багато цікавого і «перехід» (ступєнька як це буде) справді є відчутний

ЗЫ: французькі податки трохи офігєнські хоча саме життя цікаво може на пенсію

Це правда, і робить цифру 400 000 ще більш примарною. Без «ПМП за кордоном» (формальний статус, про який ДМС України надає підтверджувальний документ «знявся з реєстрації в Україні» або штамп у паспорті) ви також не зможете вийти з українського громадянства, навіть якщо вже маєте інше громадянство. Тобто, сиділи десь в ельфійських країнах 400 000 подвійних громадян, з уже оформленим ПМП (його майже ніхто не робить без необхідності, бо цей квест включає військкомат, принаймні з 2014 року), почалася війна, і вони всі раптом побігли до консульств України подавати заяви на вихід, пофіг що під час війни ці заяви ніхто не розглядатиме? Ну, таке... З іншого боку, Арестович ще ніколи не був помічений у брехні )))
Питання залишається

Чи знає хтось на цьому емігрантському форумі хоч один випадок, щоб хтось подав реальну заяву, тому що
якщо є громадянство, то країну треба захищати. Ну вони почали «відмовлятися».
...
Це ті хто давно виїхав і не планував вертатися вже.

Если есть другое , то украинское вообще не чешет. Ну в смысле, что там кто кого заставит? Какие механизмы? Как заставить если тебе не нужно ничего от уа много лет?

Але коли Україна вважає Вас податковим резидентом (а вважати ним вона може, навіть якщо Ви громадянин України), то тоді по CRS вона може надати запит до країни, де Ви знаходитеся, й отримати інформацію про відкриті рахунки. Такі справи 🤷‍♀️

Для того щоб це працювало людина при відкритті рахунку за кордоном має сама вказати що вона є податковим резидентом України і надати номер платника податків.

насчёт Испании не знаю, но в нескольких болгарских банках открывал и никто ИНН украинский не спросил. здесь есть местный инн если что, нах им украинский?

Они часто задают лишние вопросы на которые не обязательно отвечать.

дск ёбнутые на всю голову. ведут себя так будто им клиенты не нужны, поэтому не удивляет. а про фибанк — странно, у меня там не спрашивали укр инн.

Мож ти як non resident відкривав? Інакше нащо їм твій інн, їм NIE потрібен.

Так, NIE треба мати точно

В BBVA тільки NIE та закордонний запитували. Чіп паспорта не читали, просто відсканували.

Ну ок. Отримає інфу, що далі? Я можу дік-пік ще прислати на всякий випадок. Може їм треба

Если укрыл доходы и есть собственность в Украине — могут арестовать и изъять в счёт уплаты долгов.

изъять это при особо крупных долгах, а так арест могут наложить и будет висеть обременненым

есть собственность в Украине

про це далекоглядні люди подбали ще в 2022.
Тому арєстовать вони можуть тільки собі анус.

по CRS

Так, але це буде не в рамках CRS, а спеціальним запитом, це окрема НЕавтоматична процедура, яка регулюється окремими нормативними актами.

Does CRS apply in the US?

Although the US is not participating, there may be entities that are treated as participating in a jurisdiction that participates in OECD.

Так що розслабте булочки і попустіть клапан. Хай отримують... отримувачі.
Запам’ятайте одне — шериф з папуасами ніколи не буде ділитися інформацією.

Це в їх інтересах. Коли ви вимушені витрачати 60 мільярдів доларів в рік, річний бюджет штату Меріленд і майже вдвічі більше за річний бюджет таких штатів як Канзас або Кентукі. А це школи, дороги і т.д. — а тобто і робота для громадян, та інфраструктура для бізнесу. Потім ті штати голосують за Дональда Трампа — який каже, що Україна це проблема ЄС і взагалі усе НАТО не має сенсу. Підводити союзників з нашої сторони — теж таке собі, нагадаю це не стільки конкретну політичну партію — а це людей які працювали і платили податки в США. Разом з тим я так думаю, що вже і в самій США є розуміння, що як і у випадку із контрабандою сигарет в Румунію — хтось же напевно купляв цю контрабанду в Румунії ?

там більшість цих грошей пішла на місцеві замовлення зброї тощо, а це робочі місця, виклики дідів з пенсії для збирання озброєння, яке не вироблялась багато років, нові лінії і тд і тп.

З іншого боку можна ще згадати 180 лярдів на підтримку мігрантів, які скорочують займають робочі місця для громадян, підвищують видатки на держ-апарат та функціонування судів, поліції тощо, включаючи з суттевим зростанням рівня злочинів.
Чи про це не зручно згадувати, чи не так?

Так, нато не має сенсу, бо згідно з відкритої інформації, з якою ліберали не дружать, США вкладало приблизно 3% на рік, коли ситі бюргери з европи максимум 1.5. Причому, як потім ще і виявили аудіти, більшість танкової техніки у німеччині тупо небоєздатна.

Але звідки про це все знати Віку, який топить за тих, хто влаштував погроми у 20му році і проти закриття кордонів щодо нелегальних мігрантів? Ах, це республіканська партія погана, коли вимагала закрити кордони від байдена у обмін за голосування щодо домоги, а байден-харріс сказали фі.

хто влаштував погроми у 20му році і проти закриття кордонів

Та уся планета бачила хто та як влаштовував погроми і розмалював Сохо в Нью Йорку чи громив Лос Анжелес і розмальовував усе серпом та молотом. Там між іншим цім не велика група лутерів займалась експропріацією, доки основна частина протестувала, хоч і треба визнати і методом погромів в тому числі — в поліціантів летіло усе, що потрапляло під руку.З іншого боку конфедерати взагалі Капітолій взяли штурмом і розгромили — після того як Трамп до цього відкрито призвав, а також призвав забити болт на демократію як таку.
Щодо мігрантів — поцікавтесь скільки їх, та хто платить до 30% усіх податків. В Америці 50 мільйонів мігрантів, це більше ніж усе населення України. Це люди по суті без прав — податки вони платять навіть більше за громадян, натомість жодних прав та привілеїв не мають. По суті це статус раба нігера на бавовняній або цукровій плантації, до громадянської війни. І з цих 50-ти мільйонів вид на життя тобто гінкарту мають 12.7 мільйонів. Думаю ви самі розумієте, коли йдеться про таку велику кількість людей — напевно комусь дуже вигідно такий стан речей, зазвичай це плантатори які і везуть та ставлять нелегалів на роботу, коли в сілгосп господарстві їх доля вже 75%. А потім ці же плантатори пудрять мізки через той же Fox News.

Це тільки US.
Вся Європа ділиться

на даний момент це лише юридичні особи, з наступного року буде цікавіше

Так написали вже, те що озвучував гетьманцев — хочуть ліквідувати ФОП, принаймні для ІТ 100%.

ну от якраз все сходиться — ФОПів ліквідують, а наступного року Payoneer пришле CRSку

Україна передала дані про фінансові рахунки нерезидентів до податкових органів інших країн

«Гарна» новина, для «зайчиків», які вирішили залишитись на українському ФОПі.

Зайчики українські, тому про них укр податкова інфу нікуди не дає

Ага і банк влаштовує перевірки з опитуваннями — чи ви раптом не є резидентом США, маєте грінкарт і т.д. І доки не відповіси — заблокують рахунки. Думаю зараз має місце мало не тотальний контроль з Вашингтону, США не мають ілюзій щодо корупції в Україні, зокрема і тому, що починаючи з Рейгана корумпування колишнього СРСР використовувалась як зброя. Від жуйки, джинсів та Сєви Новгородцева для народу — до маєтків під Жєневою для партійних діячів.

Кто тебе мешает ответить «не резидент США» банку?

Я теж так думав раніше. Але кажуть, що за це може рано чи пізно «прилетіти», бо це обман (fraud).

Это если узнают — что крайне маловероятно

cидеть в условной польше 2+ года на гривневом фопе это верх тупости

Почему? Налоги по укрфопу пока что меньше, чем по польскому флп

Але «сірі» гроші на виході.

Деньги «белые» — если ты в Украине налог с них заплатил. Просто вывести их с Украины довольно сложно и затратно

Это как они белые, если ты 2 года в Польше, а платишь налог в Украине?))

Так тебе ж деньги заходить будут на счёт в украинском банке? Значит, формально, это доход в Украине — и ты с него уплатил доход в Украине, всё честно.
Вот если тебе деньги заходят на польский счёт — тогда другое дело, тогда их видит польская налоговая и платить налоги ты должен в Польшу.
Эмпирическое правило — на чей счёт заходят деньги, туда и надо платить налог. И деньги будут белые. Чёрные/серые деньги — деньги, с которых не уплачен налог вообще.

ChatGPT:

Польща оподатковує своїх податкових резидентів на основі принципу «світового доходу» (worldwide income). Це означає, що податкові резиденти Польщі зобов’язані декларувати та сплачувати податки на всі свої доходи, отримані як у Польщі, так і за кордоном.

але це звісно не точно, бо чатгпт ж )

Эмпирическое правило

Скоріш «global income» це стандарт. В деяких країнах буває Non-Dom статус, тоди дійсно закордонний доход не оподатковується. Нібито в UK таке є. Треба дивитися законодавства конкретних країн.

Скоріш «global income» це стандарт

Если так, тогда кисло :(
Тогда с укрфопом надо ехать туда, где мировой доход не облагается налогом. Или каждые полгода приезжать-выезжать из Польши

Эмпирическое правило — на чей счёт заходят деньги, туда и надо платить налог.

Откуда ты такое взял вобще, вот это правило?

Являясь налоговым резидентом страны (и это сюрприз сюрприз не только 6 месяцев в году, которое все любят упоминать) ты должен платить налог в этой стране. UPD. c любого дохода везде, на какой счет в какой стране оно падает — это не играет роли. Ты как минимум обязан его показать в декларации (за очень редким исключением).

Можно пройтись по tax treaty и прочее, но это не освобождает от уплаты в стране резиденства.

Отвечая на возможные фантазии:
— Нет, выехать и въехать каждые 6 месяцев не помогает от уплаты налогов в месте резиденства
— Нет, центр жизненных интересов не поможет в случае аудитов
— Да, если ничего не покупать большого — низкий шанс, что словят, но он есть
— Нет, ничего большого купить не выйдет, квартира, машина все можно забыть
— Да, банк может пройтись ретроспективно по регулярным платежам и хлопнуть счет до выяснения
— Нет, стран где вы можете жить и вечно платить 5% на укр фоп не существует. есть временные режимы налогового послабления. не больше.

Нет, выехать и въехать каждые 6 месяцев не помогает от уплаты налогов в месте резиденства

В месте резиденства — нет. Но въезд-выезд каждые полгода из страны и предотвращает резиденство в этой стране

конечно нет, выехать и заехать в страну не означает потерять налоговое резиденство. если я пол года в Польше, живу, снимаю квартиру и есть пермит, потом сгонял в Германию и заехал — это я просто сгонял в Германию, не больше того.

конечно нет, выехать и заехать в страну не означает потерять налоговое резиденство

Нет, я имею ввиду, выехал из страны, провел полгода в другой стране, вернулся в страну. В этом случае налоговым резидентом не становишься.

И не путайте фискальное резиденство с обычным

А под каким статусом чел пребывает 6 месяцев в стране Шенгена или даже не Шенгена? А потом в другой? Виза какая?

Это уже другой вопрос. Зависит от гражданства

Не виїз півроку (тіпа на годину теж виїзд)
В бути на рік менше 180 днів

Ви податковий резидент Польщі який веде незареєстровану підприємницьку діяльність. Підіть запитайте в податковій Польщі чи можна так робити (один вже на доу сходив, судиться досі здається)

Ви податковий резидент Польщі який веде незареєстровану підприємницьку діяльність.

згоден окрім
3 клієнти за рік треба, принаймні в Україні
ФОП відданий галері то читер

підприємницьку діяльність.

Дозвольте з вами не погодитися. Ви занадто категоричний. Не бачу жодного проблемного моменту у тому, щоб отримувати оплату на український ФОП (байдуже, гривневий чи валютний) і скирдувати бабло, будучи у Європі. Ми уже 2+ роки тут і роблю саме так, політ нормальний, так досить зручно жити. Отримуючи умовних $6-7к на місяць, платиш чесних 5% і в ус не дуєш, хто мені що скаже?

а как на пример заплатить детям за питание в школе по iban? банкомат -> cash -> загонять на испанский счёт? или p24->binance -> wise? везде запихиваешь деньги в серую зону...

Сам я поки що знаходжуся в Україні, тому перевірити не можу, та тут на форумі неодноразово писали, що після півроку перебування у Європі та європейська країна в якій Ви перебуваєте має почати вважати Вас своїм податковим резидентом і якимось чином покарати Вас за несплату податків. Та яким чином податкова інспекція конкретної країни це робить я не знаю, і поки що ще ніхто на форумі не розповідав про те, що його якось європейські податківці покарали за те що він багаторічно сидів на укрфопі в Європі.
Ну а так, звісно, жити набагато зручніше коли грошей більше після сплати податків залишається, бо платиш 5% податків а не 40%.

Дозвольте вам нагадати, що це tax evasion. Якщо потенційна кримінальна справа не є проблемою, то так, жодного проблемного моменту Борисе.

Для того, чтобы не было tax evasion, не нужно становиться налоговым резидентом страны пребывания. Т.е., не пребывать в ней больше 180-ти дней в году

это так не работает, иначе бы все с большим удовольствием бегали туда сюда. Попытка избежать налогооблажения таким путем может привести к гораздо большим налогам (как нерезидента) и оооооочень сложная юридически и физически.

Ну чому, якщо жити на короткострокових airbnb, сім’ї не мати або не перевозити, то центру інтересів нібито не виникає (треба дивитися законодавства країн). Digital nomads так роблять. Звісно в такому разі залишається українське резидентство. Бо там в законі перелік усього що веде до резидентства, і в кінці «якщо це все неможливо встановити, то особа вважається податковим резидентом, якщо вона є громадянином України» — спецом для digital nomads

Да, вы правы, при такой жизни действительно врядли возникнет резиденство. Но и стабильностью это не назвать, так как больших покупок не совершить почти что, либо один раз.

Я воспринял, что человек хочет оставаться в Польше и время от времени выезжать, что бы не быть налоговым резидентом.

Я как раз и имел ввиду то, что описал пан Бiлковий програмiст.
Да, стабильностью это не назовешь, но некоторым она и не нужна. Большие покупки совершать можно — ведь это белые деньги, с которых уплачены налоги в Украине (которые вы можете показать). Но таки придется каждые полгода менять страну проживания.
Так живут так называемые «вечные туристы».

Нет, я имею ввиду, выехал из страны, провел полгода в другой стране, вернулся в страну. В этом случае налоговым резидентом не становишься.

Это ж вы и написали...

Большие покупки

в Європі до всього заробленого за межами ЄС і правильним чином не відмитого, ставляться досить скептично. Хоча чемоданом можна напевно щось і купити десь на прокурених балканах.

Кажу

Треба доплатити різницю податків країні де ти живеш

Дякую, я поки утримаюся від цього.

Підписатись на коментарі