Ремонт PSU07T610 (Philips HTS 8100/12) [Схемотехніка]
Привіт!
Мені віддали саундбар Philips HTS 8100/12, який у напівробочому стані.
Якщо підключити його до живлення на передній панелі, загоряється червоний світлодіод. Далі якщо натиснути кнопку Standby то світлодіод загориться синім і на LCD з’явиться напис Philips.
Потім деякий час (секунд 10) він реагує наприклад на кнопки зміни гучності, але врешті-решт на тому ж LCD напише Low Pow і відключить екран.
Світлодіод продовжує горіти синім. Більше ні на що не буде реагувати.
Розібрав сабвуфер там знаходиться частина плат PSU, APB та AMP.
PSU там стоїть PSU07T610 SRA2034EK.
Вдалося в інтернеті знайти Philips Service manual на HTS 8100 а також принципову схему PSU
HTS8140_PSU07T610_EU_SRV2034EK%20MIT_2.pdf
Фотографії плати PSU:
Поміряв напруги на
5: —24v — присутня той час коли PSU працює, служить я так розумію для живлення LCD дисплея
4: +5 Ever — є завжди, служить я так розумію черговою напругою
3: GND
2: +12VL — ніколи не з’являється
1: +5VL — теж ніколи не з’являється
Запускається PSU наскільки я видзвонив мултіметром наступним чином:
1) Відразу після включення в мережу на колодку CN1 пін 9 (on/off) з мікроконтролера піде 5v, на піні 10 (P-Down) при цьому 0v.
2) Після натискання на панелі HTS кнопки Standby, навпаки, на піні 9 (on/off) з’являється 0v (його притягуть до GND), а на піні 10 (P-Down) — 5v.
Через деякий час мікроконролер мабуть «розуміє» що решти напруг харчування не надходить і переводить все назад у стан 1.
Робив також виміри при повністю відключених колодках CN3, СN1, на пінах 9,10 завжди 0v.
Наскільки я зрозумів проблема відсутності напруг +5VL і +12VL швидше за все в тому що з якоїсь причини не працюють деякі обмотки трансформатора який на схемі позначений як T101 (деякі тому що все-таки дисплей —24V харчується також від цього трансформатора, і як я вже писав він працює).
Продзвін трансформатора на платі, каже що обмотки начебто в нього цілі.
Я простежив і зіставив назви компонентів IC152 — MIP2C1, IC131 — STR X6759 (на ці два компоненти я зміг знайти даташит)
А ось даташита на IC101, який саме стоїть у ланцюгу однієї з обмототок T101, я знайти не зміг. (На фотографії він зі зворотного боку плати)
Наскільки я зміг розглянути його маркування:
A0740
553
Чи знає хто те, що це таке?
Також якщо подивитися на колір доріжок на звороті плати де саме цей IC101, видно що грілося там дуже сильно.
Шукав також схожі проблеми з цим HTS. Є повідомлення, що буває проблема з гучністю при якій HTS звучить дуже тихо. І проблема та пов’язана з STR X6759 — лікується його заміною.
Але в моєму ж випадку думаю що проблема не там тому що міряв також напруги на колодці CN2 між пінами 1,2,3 (VCC) і 4,5,6 (GNDA) і в момент коли HTS працює там 36v, ну і взагалі по схемою це зовсім інший трансформатор.
Буду дуже вдячний за будь-які підказки з ремонтом цього PSU.
p.s.
Діоди та резистори на платі всі звісно продзвонив.
У кондерів (електролітів) ESR заміряв і ніби все норм (але чесно кажу не випаював їх)
18 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів