Експериментальний інструмент для допомоги в пошуку роботи на прямі контракти

Привіт! Розповім про інструмент, який створив, та як ефективно ним користуватися.
Тема буде корисна для фахівців з досвідом роботи, бажано 3+ компаніях, які мають роботу або ж активно шукають.

Передмова

Якщо ви читали мою попередню статтю «Як збільшити шанс працевлаштування на прямий контракт» то цей інструмент readytotouch.com/wip/companies-and-connections/ukraine реалізує концепції з цієї статті.
Далі розповім, як працює інструмент, та нагадаю про основні концепції.

Як працює інструмент

Ви перебуваєте в пасивному пошуку роботи, переглядаєте вакансії у компаніях з USA, UK та EU, переходите на LinkedIn-профіль компанії, копіюєте посилання та додаєте його до списку компаній в інструменті.

В результаті у вас буде список компаній, а інструмент згенерує посилання на LinkedIn-профілі українських фахівців, які працюють у цих компаніях. З цими фахівцями вам потрібно налагодити контакт, щоб у майбутньому отримати рекомендацію у потрібну вам компанію.

Концепції

По-перше, в іноземні компанії, де вже працюють українці, працевлаштуватися простіше. По-друге, ваш пасивний пошук роботи зараз має підсилювати ваш майбутній активний пошук роботи.

Відгук на вакансії — це тут і зараз, але рекомендація від фахівця, який вже працює у компанії, значно підвищує ваші шанси на працевлаштування. Тому варто завчасно налагодити комунікацію з фахівцями з компаній, які вас цікавлять. Мати у контактах одного-двох фахівців зі 100 компаній краще, ніж мати 100 фахівців з однієї компанії.

Навіть якщо вас влаштовує ваша робота, все одно будуйте свій власний список компаній за допомогою інструменту та налагоджуйте контакти з фахівцями.

Комунікація

Будьте ввічливими, пишіть своє перше повідомлення так, щоб вас хотіли додати в контакти та допомогти. Якщо ви будете щось вимагати, то вам відмовлять або проігнорують. Перед тим як писати, перегляньте профіль фахівця та спробуйте знайти, що вас об’єднує. Ось що я б писав при пасивному пошуку роботи:

Привіт! Також розробляю на Golang та маю досвід в AdTech. Розглядаю компанію VictoriaMetrics для майбутнього працевлаштування через рік-два, зацікавлений в її успіху. Додаю вас у контакти, щоб бачити вакансії, поширювати пости з вакансіями цієї компанії та відгукнутися у майбутньому.

А ось щоб писав при активному пошуку роботи:

Привіт! Зараз в активному пошуку роботи, також розробляю на Golang та маю досвід в AdTech. Розглядаю компанію VictoriaMetrics для працевлаштування. Додаю вас у контакти, щоб проконсультуватися, як мені збільшити свій шанс на працевлаштування в цю компанію, якщо у вас буде час та бажання.

Ви завжди маєте пам’ятати, що пишете людині, у якої немає інформації про вас, навіть якщо ви вважаєте себе відомим фахівцем у спільноті. Ви можете натякнути на рекомендацію чи попросити про неї, але вимагати — це грубо.

Звісно, нагадувати про себе також варто ввічливо:

Зараз активно шукаю роботу, розглядаю компанію VictoriaMetrics.

Дай знати, якщо через тебе можна передати резюме.

Моя комунікація та мої результати

У мене є свої пет-проєкти, тому свою комунікацію починаю з них:

Привіт! Також розробляю на Go і створив список компаній, де використовують Go: readytotouch.com/organizers/golang/companies, та додав фільтр «Has Ukrainian employees».

Цей список Go-компаній та стаття dou.ua/forums/topic/49683/ будуть корисні для вашого майбутнього працевлаштування.

За пару місяців троє фахівців із трьох різних компаній самі запропонували порекомендувати мене. Я подякував і відповів, що звернуся, коли буду активно шукати роботу.

Подальший розвиток проєкту

Проєкт без дизайну, верстка від ChatGPT, код у відкритому доступі: github.com/readytotouch/readytotouch.
Проєкт доробив у п’ятницю, а за вихідні 10 фахівців встигли трохи його протестувати та додати 35 різних компаній.
Якщо інструментом будуть користуватися, то домовлюся з Анастасією за дизайн та з Євгеном за верстку.
Євген зараз у пошуку роботи, рекомендую.
Вже запланував ще дві теми на DOU про цей інструмент, а також очікую на ваші пропозиції щодо його розвитку у коментарях.

Епілог

У вас є змога задонатити на пластик для друку, якщо вам сподобалася тема.
👍ПодобаєтьсяСподобалось17
До обраногоВ обраному11
LinkedIn

3 коментарі

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Звучить цікаво!
А можете проконсультувати, на прямі контракти беруть як ФОП віддалено з України? Зрозуміло що зараз з цим важче, мені скоріше як було раніше, типу офіційно з переказами нема проблем, з отими правилами івойси відправити по нашим правилам з печатками і перекладом чи вже такого нема?

на прямі контракти беруть як ФОП віддалено з України?

Так, іноземним компаніям, де працюють українці, ФОП знайомий

Я кожен місяць відправляю інвойс через email

Приклад інвойсу або надасть компанія, або інші фахівці з України

Підписатись на коментарі