Amazon скоротить 14 000 менеджерів у 2025-му, щоб підвищити операційний прибуток на 5%

Amazon розглядає можливість звільнення близько 14 000 менеджерів у рамках стратегічної оптимізації. За оцінками Morgan Stanley, це рішення може підвищити операційний прибуток компанії на 3-5% та заощадити від 2.1 до 3.6 мільярдів доларів. У меморандумі CEO Енді Джасі повідомив про намір збільшити пропорцію фахівців до менеджерів на 15% до кінця першого кварталу 2025 року.

Згідно з оцінками, близько 7% працівників Amazon займають менеджерські посади, що складає близько 105,770 осіб. А отже, їх кількість може знизитися до 91,936 до початку наступного року. Amazon підтвердила, що збільшила число менеджерів у останні роки і вважає, що зараз на часі провести структурні зміни для покращення корпоративної культури та організаційної ефективності.

Наразі не відомо, яка частка звільнених фахівців дотична до IT. В листопаді 2022-го компанія також анонсувала масштабні звільнення на понад 10 000 робочих місць, серед яких були й розробники Alexa. А в березні 2023-го скоротили ще 9 000 фахівців, зокрема рекрутерів та фахівців відділу кадрів.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Просто якісь астрономічні цифри. В Амазоні одних тільки менеджерів стільки, скільки у всьому Києві взагалі співробітників ІТ-компаній. Менеджер на менеджері і менеджером поганяє. Щось мені підказує, що це не останнє скорочення і будуть ще цієї зими і весною 2025.

А тут говорили що менеджери мало не священні корови, що це вони в офіси народ женуть щоб «показувати видимість роботи бо віддалено показувати не виходить». А тут ось як, всіх в офіси крім менеджерів, їх на вулицю.

А говорили шо чаджпт заменит программистов, а оно наоборот выходит)

перекваліфікували хоча б тих хто згоден у delivery managers

безглуздо розкидатись талантами

Підтримую ... я і раніше не розумів навіщо стільки менеджерів ... а тік токи тіпа «Day in the life of a product manager» остаточно переконали мене, що 90% їх не потрібно ...

www.tiktok.com/...​video/7079271233329564971

Ця клава 3 години на день на дорогу витрачає, а це просто ганьба для нормального менеджера, який взагалі в офіс не ходить :)

Звільнить 14к і найме 15к, але на меншу зарплатню :)

А потім ці щурі розподіляться по інших компаніях

Із записом у резюме «працював у Амазоні».

Так
Б’ють себе пяткою в груди, в амазоні працював.
Верховні боси ведуться на рандом ні ідеї.
В мені дня на 3 незапланованої роботи якщо не вдалося перехопити «обіцянки»

Підписатись на коментарі