3 500 000 грн на доукомплектування 1000 FPV-дронів. Збір DOU та Social Drone UA

Тільки уявіть... тисячі знищених окупантів, спалена техніка, вий на болотах. Мрія? Прекрасний сон? А що, як є шанс втілити це в реальність?

Спільнота наших друзів — Social Drone UA — знають як. Вони хочуть доукомплектувати 1000 FPV-дронів, аби українські військові вражаюче попрацювали з окупантами. І тоді уявляти не доведеться — будемо дивитися документальні відео з камер розвідувальних безпілотників, як горить ворог.

Тож збираємо 3,5 млн грн для доукомплектування 1000 FPV-дронів системами ініціації та батареями. Зробити свій внесок можна за посиланням — на офіційну банку.

Отже:

1. Задонатьте будь-яку суму. А за донат від 5 000 грн — DOU надішле вам дещо з нашого мерчу. Просто надішліть скрін донату на [email protected]
  2. Поставте + у коментарях до топіка.
  3. Запросіть знайомих долучитись: поширте топік у соцмережах, наприклад. Або ж відкрийте дружню банку, організуйте воркшоп чи лекцію за донати тощо — за зібрані 100 000 грн і більше Social Drone UA і DOU теж подарують вам щось класне і корисне :)

З усіх питань — пишіть на [email protected]

Чому варто долучитися до збору

Крім очевидного «шоб русня горіла в пеклі» і нашої непохитної віри в перемогу, що виявляється в діях... 3 500 000 грн — це комплектація батареями і платами ініціації 1000 FPV-дронів, зібраних спільнотою Social Drone UA.

Спільнота децентралізовано збирає дрони на волонтерських засадах. Тобто додаткові видатки відсутні, а собівартість дрона виходить в півтора-два рази нижче за ринкову. Бракує тільки живлення батарей і вибухової іскри плат ініціації. Тож перевага № 1 — більше мертвої русні за помірні гроші!

Вартість готового дрона, зібрана Social Drone UA, в 2 і більше разів нижча за готові (наприклад, китайські) дрони, які також часто закуповують для військових. Ціна є нижчою завдяки закупівлі комплектуючих зі знижками, а також відсутності операційних витрат — плати за оренду приміщення, податків, зарплат для працівників тощо. Адже волонтери роблять дрони на своїх кухнях.

На цьому можна було б завершити, але нижча ціна — не головна перевага «пташок» Social Drone UA. Кількість — то добре, але не слід забувати про якість.

Команда Social Drone UA не женеться за цифрами, тому що якість дронів на першому місці. Абсолютно всі дрони проходять декілька етапів перевірки і обліт на полігоні. Ви донатите на комплектацію гарантовано якісних дронів. Перевага № 2 — система контролю якості.

Крім того, в Social Drone UA є окрема команда, яка готує дрони для конкретних підрозділів «під ключ» — саме з тими функціональними вимогами (наприклад, антенами, частотами, прошивкою), що потрібні тій чи іншій бригаді. Перевага № 3 — кастомізація дрона під конкретні запити бригад.

Ну і last but not least — підтримати збір своїх. Адже в SocialDrone волонтерить дуже багато айтівців (ми впевнені, ви читаєте цей текст на DOU — напишіть коментар під топіком, привітаємось) — тож перевага № 4 — донатом на цей збір ви підтримуєте своїх.

Кому передадуть 1000 FPV

Ці дрони потраплять до військових з:

• Спецпідрозділу ГУР МО «Братство»
  • Третьої ОШБр ЗСУ
  • 59 ОМБр БУАР
  • 59 ОМБр РУБПАК
  • 144 ССО
  • 505 ОБМП
  • 130 ОБТрО
  • 18-та Слов’янська бригада НГУ
  • 101 ОБрО ГШ ЗСУ
  • 65 ОМБр
  • 111 ОБрТрО РУБАК

Хто такі Social Drone UA

Впевнені, ви знаєте, Social Drone UA — спільнота волонтерів, що власноруч збирають дрони для військових. Подивитись відео про них можна на каналі Carbid.

• Передано 18 000 дронів за рік.
  • Щомісячно тестують 2000-2500 дронів.
  • На постійній основі забезпечують 11 бригад.
  • Команда тестує кожен дрон власноруч і робить це безоплатно і повністю на волонтерських засадах. Тестувальна команда складає 70 людей — це інженери, пілоти, штурмани, фіксики, сервісники. Ще близько 20 людей допомагають із операційкою.
  • Спільнота виросла до 7000 людей, із них приблизно 700 людей зробили 5+ дронів.
  • Розробили робочу модель ретранслятора, що вже працює в зоні бойових дій.
  • Розробили робочі моделі антен на низьких частотах.
  • Створили напрямок комплексного забезпечення бригад, в межах якого постачають значні партії дронів, додатково забезпечені батареями, платами ініціації та іншими розхідниками (комплектуючі, старлінки тощо).
  • Вартість 7-ми дюймового дрона виходить 9 500 грн, а 10-ти дюймового — 14 300 грн, коли як ринкова ціна вже готових коливається в межах 17-30 000 грн.

Третій рік повномасштабного вторгнення росії в Україну і третій рік нашої боротьби за право жити. Ми вистояли і продовжуємо боротись тільки завдяки тому, що не зупиняємось і будемо працювати над витісненням окупанта стільки, скільки треба.

Дякуємо за донати, спільното! До речі, це наш з вами 18-й збір :)

👍ПодобаєтьсяСподобалось51
До обраногоВ обраному9
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Зібрано більше 400 тис. грн, це 11,4% збору.

Вже зібрано більше 300К грн (8.6%).

Вже зібрано більше 100К грн (3%).

Зібрано 200 000 грн, 5%, сьогодні другий день збору 🙌

Є 900 000 грн! Рухаємось до мільйону, дякуємо!

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Маємо три мільйони гривень і дякуємо!

Вчора було 2.4М, сьогодні вже 1М. Це як?

Віджет показує зараз 2 833 211 ₴ з 3,5 млн грн

Він агрегує суму з двох банок:
send.monobank.ua/jar/22kincSfqv
і
send.monobank.ua/jar/2Pfh6rkx2P

Друга банка з розіграшу
dou.ua/forums/topic/50814

Добрый день, может это не совсем сюдою, но у меня есть интересная идея и информация 100% дойдет до адресата. Почему бы вам не организовать фриланс биржу, под крышей ДОУ? Думаю, 20-30$ лишними не будут. Как вы считаете?

Дякую за пояснення!

Є 2 400 000 грн, рухаємось далі!

не плохо было бы какую то отчетность предоставлять документы, видео

Все це буде. Але ж ми не можемо звітувати за батки, які ще не купили ) Буде купа звітів з підрозділів коли це все до них доїде. Поки шо можна спостерігати поточні звіти в каналі соц дрона та інсті.

www.youtube.com/shorts/KwjOhAxsd0o очень интересное видео о том как на армии дронов наваривались

Причому тут взагалі це? Немає сенсу шукати зраду скрізь, тим паче це не перший збір Доу і Доу звітують

При чем этот комментарий здесь, просто истерика?! Неужели до сих пор не ясно что одна из причин того что сборы упали это обычное набивание карманов во время войны и лишнее внимание не помешает?!

Ну то продовжуйте далі набивати собі кишені, а ми продовжимо працювати на перемогу. Робіть тільки то тихо будь-ласка, шоб хоч мені за вас соромно не було.
Якшо ви не довіряєте якомусь збору — не донатьте туди. Але не донатити нікуди, бо не довіряєте якомусь одному збору — отут мені соромно.

Смотрю вы большой знаток по набиванию карманов, не сомневаюсь что тоже где то успелели поучавствовать. Вот так и Федоров армию дронов рекламировал, а что в итоге? Если хотите уподобиться хомячку ваше право, я предпочитаю так не делать.

сподіваюся ви вже виїхали з України і не плануєте повертатися. успіхів

То что с вами ни какого конструктива это понятно, оставляю вас на едине со своими фантазиями

ни какого

никакого

на едине

наедине

як користуєшся вже узкім, то хоч користуйся грамотно, провінция

А ти хто такий будеш? З яких країв? Якої віри?

та ти бачу узкій

перед попом отчитаєшся

не заважай людям справу добру робити, наваріватєль

Ты откуда пишешь? Из польши или дальше сбежал сепаратист? Сколько тебе фсб за пост платит?

з якого чулана твій акаунт достали вобще?
я в шокє, на дворі не 2015 рік, ванюшка в туманє, які сєпаратісти? чи ти методичку стару с полкі взял?

Что за мимикрия под чистокровного украинца, у фсб денег не хватило и нанимают самые дешевые кадры, а да забыл на газе и нефте стали меньше зарабатывать, поэтому вас так сразу и видно

ну раші точно вже хана, раз досі цей тухляк про сєпаратістов і чістакровних женуть неграмотні

свєрхдєржава цивілізация лол

Саґласєн?

Ты так за рашку переживаешь, что твоих хазяев паляныця размажет?

нє я просто хо щоб ти чото погане про расію сказав, а ти не здатен, ще й огризається

скажи щось погане про расію, для мене

У своих хазяев научился?! Украинцы под дудку кацапов не пляшут, да будет тебе известно.

Зібрано більше 1.9 млн грн, з них більше 900 тис. зібрано завдяки розіграшу Macbook Air M3, який ще триває:

Ого, є півтора мільйона!
А ще рекомендую зазирнути сюди: dou.ua/forums/topic/50814

А тепер вже і 1 600 000, треба за вихідні добити збір до 50% 💥

Зібрано 1.1 млн грн!

З них 180 тис. грн зібрано завдяки розіграшу Macbook Air M3, який ще триває:

Є 900 000 грн! Рухаємось до мільйону, дякуємо!

+

Зібрано 800 тис. грн 🎉

якщо хтось хоче навчитись паяти дрони, то можете скористатися макетним набором для пайки:

t.me/metal_mosaic/22

Є 700 000 грн, хоч темп і впав, маємо 20% 💪🏻 Дякуємо!

СошиалДрон мене забанив... видно не достатньо сильно поклони бив коли хотів доєднатись...

А шо писали в питаннях про мотивацію складати дрони і коли то взагалі було? Якшо хочете — пишіть в пп, розберемося.

та хто його вже памʼятає... думаю то було на початку літа, може кінець весни. щось там написав видно не те що хотіли почути :-D

Було таке, що видалили всіх не підтверджених. Подайтесь ще раз. Напишіть що з ДОУ. Всіх додамо.

не можу, пише авторизуйтесь через телеграм, авторизуюсь — «Запит на вступ було відхилено»

Напишіть в особисті ваш нік в тг

та вже розбанили, «плюс» до збору «поставив», дрони зібрав, відео записав... ось посилання, може ще й тут забанять за це :-D
www.youtube.com/watch?v=1wURHmyQUEY&t=1s

топ, дякую за вашу роботу!

Зібрано 600 000 грн, дякуємо!

З 15 жовтня зупиняю донати, податків більш ніж достатньо, Гетманцев звітує.

З 15 жовтня волонтери припиняють забезпечувати військо. Держави більш ніж достатньо. Далі з 16 жовтня військо припиняє воювати. Безпеки бльш ніж достатньо. З 17 жовтня ви починаєте платити податки в рублях. Хто у них там звітує я хз
Я не знаю чи ви бот чи шо вами рухає, але це дуже не дуже відмазка. Давайте ми переможемо москалів, а потім якшо будемо воювати проти умовного Габону з чисельністю армії в 4700 людей, то тоді вже будемо вимагати від влади самостійно закрити це питання.
Та, мені теж не подобається політика Гетьманцева і ще багато кого і чого. Але все горить палає і я не маю права опускати руки не дивлячись ні на що. Але я то я, а ви то ви і ви можете робити як заманеться, але будь-ласка, не треба заявляти публічно, шо ви здалися, бо вам хтось чи шось не сподобалося, це соромно.
Сорі за агресію. Коли слухаєш історії з передової з перших вуст, а потім натрапляєш на такі пости, то підгорає.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

ну, власне, це і показує ваш рівень. Сподіваюся у нас все вийде і ви такі не будете платити податки в рублях.

Сподіваюся у нас все вийде і ви такі не будете платити податки в рублях.

Я звісно не буду, а ви пристасуєтесь і до цього.

«Загальна кількість дронів, які ми зараз в Україні здатні виробляти щорічно, — 4 мільйони, і вже більш як півтора мільйона законтрактовані», — розповів Зеленський на відкритті Другого міжнародного Форуму оборонних індустрій, який відбувся на початку жовтня 2024 року.

Куплені за кошти держави 1 мільйон дронів уже на фронті — Зеленський

трохи символично що новина опублікована в той же день 15 Жовтня, 2024

Друже, не варто так
Йдіть з цього топіка будь-ласка

Минулого тижня машину мого найкращого друга, який служить зв’язківцем в 23 ОМБр атакували 3 FPV дрона які, завдяки РЕБу пошкодили тільки колесо їхнього пікапа і вони відбулися лише одним легким 300м, бо змогли на 3х колесах зі швидкістю 120 виїхати з небезпечного району.

Так от, на РЕБ, який їх врятував, вони закрили збір недавно, і саме я задонатив значну суму, допомігши закінчити. Тобто подумати, саме я можливо врятував життя своєму другу і ще декільком людям, просто потративши кошти на десь 5 походів з дівчиною у пристойний ресторан.

Можна звичайно годинами сокрушатися, що ці засоби їх повинна забепечити держава і що можновладці наживаються на людях тощо. Але факт залишається фактом: вся ця ситуація — це проблема вагонетки в реальному житті, життя багатьох людей на фронті тримається на донатах і волонтерах. І нічим крім таємного наярювання на Пуйла я цих людей, які б’ють себе в груди як вони не будуть донатити через якусь п’ятку лівої ноги Гетьманцева я пояснити не можу.

Донати — це справа в будь-якому разі справа добровільна. Он деякі люди взагалі не донатять, навіть маючи на це великі можливості — це залишиться тільки на їхній совісті. Але, якщо сказати пом’якше, щоб не забанили з персонажами, які кукурікають замєсто аврори «зупиняю донати» на ДОУ хочеться недвозначно поговорити в реальному житті.

Дуже класна і показова історія! Аж радий і за вас і за хлопців!

Але факт залишається фактом: вся ця ситуація — це проблема вагонетки в реальному житті, життя багатьох людей на фронті тримається на донатах і волонтерах.

Нащо ви це розповідаєте людині яка донатить від перших днів вторгнення? мене не треба мотивувати щоб я позичив чашку кави на дрон — я декалітри кави задонатив

але ви пропонуєте мовчки жувати зелене лайно?

але ви пропонуєте мовчки жувати зелене лайно?

«Зеленому лайну» абсолютно пофіг донатиш ти чи ні, вони знайдуть як тебе пощипати і без цього, за бажанням. Я про те, що з усіх можливих форм протесту — цей, вибач, найтупіший і зашкодить далеко не вищезгаданому «лайну», а людям на фронті.

Я ж не проти, що хтось мовчки не донатить — як я уже сказав це добровільно і як розпоряджатися власними коштами може вирішити лише їхній власник. Але примусовий "донат".- податок, ти сам погодишся, думаю — по ефективності в сотні разів гірший за прямі.

А транслювання месседжу не донатити саме волонтерам (а не Гетьманцеву) — це дуже деструктивна штука, яка в неокріпших умах підриває саму ідею волонтерства.

Росія вторглась в Україну в 2014 році. Ви справді волонтерите 10 років? Щось не вірю.

А ви 10 років донатите?
Ну і якщо вам цікаво то взимку 2013 року купував в Епіцентрі каски та наколінники щоб відправити їх в Київ. Касирка хоч і не говорила прямо, але видно було що відчуває певні емоції. За мною інший мужик так само щось купляв. Потім давав гроші на купівлю необхідного військовим, навіть грамота від військової частини з подякою є. Просто віддавав свої рації, 73! UR6LAD. Можна ще і 2004 згадати коли в Харкові свій майдан був. Я от тільки не розумію: ви для чого зі мною збираєтесь мінятись пісюнами? Щоб що? Я тут мірятися не з ким не збираюсь, не кажу що я кращій за інших. 100% що є купа людей які зробили більше за мене. В тому числі і серед присутніх на форумі.

Що ж, бачу, і серед тих, хто волонтерив навіть в 2013-му, є не зовсім розумні люди, які не розуміють, що зупинкою донатів саме зараз вони не зроблять гірше гетманцеву. Вони зроблять гірше СОУ і країні вцілому. І уж вихвалятись цією зупинкою точно не найкраще рішення.

ну так може потрібно усувати проблему щоб не боротися з наслідками?

Це до мене питання? Хто обіцяв — «єслі нє понравіцца — снєсьом»? Ну, сносіть. Я це не обирав. І зараз трохи зайнятий виправленням помилки 73%.

ну так рішенням проблеми є не донати а усунення крадіїв

ви прослухали мініатюру «офіс простих рішень»

ну саме донати і є простими рішеннями — давайте займемося імітацією діяльності замість реальних змін.

ти помиляєшся — імітація це те, що ти в ліжку робиш, а не те, що роблять волонтери.

Шо конкретно ви робите?

Ну то лишається вибір або донатити або усувати крадіїв. Як усунути крадіїв я не знаю, тому вибір очевидний, нє?

осьо прямо зараз сусіди збирають на теплову пушку і колеса. Сходи, скажи хлопцям, що колеса на їх бусик, тепло і маскувальні сітки нічого не вирішують. Ага. Можеш прямо так сміливо дивлячись у вічі патетично вигукнути «вам держава все повинна дати, а не я. Ідіть у ахметомойського вимагайте, пусть сначала оні!!1»
Мудацька позиція. Ти, звісно, маєш на неї право, але коли вже просуваєш її — то я теж маю право назвати твою позицію мудацькою.

дописано: сусіди в селі, не «сусідній підрозділ», бо я [поки?] не в війську.

не існує більш хибної думки

Ви не зрозміли проблеми. Зелена влада бреше, що піднімає податки для того, щоб забезпечити армію. Якщо б це було метою, тоді влада погодилась би створити спецфонд, звідки можна було б гроші витрачати тільки на СОУ. Але ніт, всі нові податки йдуть в загальний бюджет, на консолідований рахунок казначейства, і, відповідно, ці гроші витрачатимуться не на армію, а на Велике Крадівництво, Єдиний Брехнофон, Президентську 1000 на Новий Рік і інші корупційні та популістичні проекти. І тільки те, що залишиться, можливо, витратять на армію.

А ось тут я цілком з вами погоджуюсь і свіжа ідея клоуна роздати всім по 1000₴ це підтверджує.

Ось так читаєш книжки з Історії України, і думаєш

«Ну як тоді ми могли втратити державність? Чому не згуртувалися?
Ну по-любому загроза втратити свою державу і опинитись в окупації, з репресіями, концтаборами в Сибіру і голодоморах — нагальніше питання! »

А ж тут бачиш такі коментарі і все стає прекрасно зрозуміло.

Якщо у вас до 15 жовтня донати чітко дорівнювали величині збільшення податку, то питань немає. Особисто мої донати податком не перекриваються навіть на 10 частину. Але і Ваш внесок в перемогу важко переоцінити.

Є 500 тисяч гривень, пʼятий день збору 💥

Зібрано більше 400 тис. грн, це 11,4% збору.

Вже зібрано більше 300К грн (8.6%).

+

5к в мене нема, але цікаво, що був би за мерч?)

А я вам потім розкажу, а якщо лишиться — з радістю подарую :) Напишіть, як збір закриємо, будь ласка.

Зібрано 200 000 грн, 5%, сьогодні другий день збору 🙌

Вже зібрано більше 100К грн (3%).

Підписатись на коментарі