3 500 000 грн на доукомплектування 1000 FPV-дронів. Збір DOU та Social Drone UA

Тільки уявіть... тисячі знищених окупантів, спалена техніка, вий на болотах. Мрія? Прекрасний сон? А що, як є шанс втілити це в реальність?

Спільнота наших друзів — Social Drone UA — знають як. Вони хочуть доукомплектувати 1000 FPV-дронів, аби українські військові вражаюче попрацювали з окупантами. І тоді уявляти не доведеться — будемо дивитися документальні відео з камер розвідувальних безпілотників, як горить ворог.

Тож збираємо 3,5 млн грн для доукомплектування 1000 FPV-дронів системами ініціації та батареями. Зробити свій внесок можна за посиланням — на офіційну банку.

Отже:

1. Задонатьте будь-яку суму. А за донат від 5 000 грн — DOU надішле вам дещо з нашого мерчу. Просто надішліть скрін донату на [email protected]
  2. Поставте + у коментарях до топіка.
  3. Запросіть знайомих долучитись: поширте топік у соцмережах, наприклад. Або ж відкрийте дружню банку, організуйте воркшоп чи лекцію за донати тощо — за зібрані 100 000 грн і більше Social Drone UA і DOU теж подарують вам щось класне і корисне :)

З усіх питань — пишіть на [email protected]

Чому варто долучитися до збору

Крім очевидного «шоб русня горіла в пеклі» і нашої непохитної віри в перемогу, що виявляється в діях... 3 500 000 грн — це комплектація батареями і платами ініціації 1000 FPV-дронів, зібраних спільнотою Social Drone UA.

Спільнота децентралізовано збирає дрони на волонтерських засадах. Тобто додаткові видатки відсутні, а собівартість дрона виходить в півтора-два рази нижче за ринкову. Бракує тільки живлення батарей і вибухової іскри плат ініціації. Тож перевага № 1 — більше мертвої русні за помірні гроші!

Вартість готового дрона, зібрана Social Drone UA, в 2 і більше разів нижча за готові (наприклад, китайські) дрони, які також часто закуповують для військових. Ціна є нижчою завдяки закупівлі комплектуючих зі знижками, а також відсутності операційних витрат — плати за оренду приміщення, податків, зарплат для працівників тощо. Адже волонтери роблять дрони на своїх кухнях.

На цьому можна було б завершити, але нижча ціна — не головна перевага «пташок» Social Drone UA. Кількість — то добре, але не слід забувати про якість.

Команда Social Drone UA не женеться за цифрами, тому що якість дронів на першому місці. Абсолютно всі дрони проходять декілька етапів перевірки і обліт на полігоні. Ви донатите на комплектацію гарантовано якісних дронів. Перевага № 2 — система контролю якості.

Крім того, в Social Drone UA є окрема команда, яка готує дрони для конкретних підрозділів «під ключ» — саме з тими функціональними вимогами (наприклад, антенами, частотами, прошивкою), що потрібні тій чи іншій бригаді. Перевага № 3 — кастомізація дрона під конкретні запити бригад.

Ну і last but not least — підтримати збір своїх. Адже в SocialDrone волонтерить дуже багато айтівців (ми впевнені, ви читаєте цей текст на DOU — напишіть коментар під топіком, привітаємось) — тож перевага № 4 — донатом на цей збір ви підтримуєте своїх.

Кому передадуть 1000 FPV

Ці дрони потраплять до військових з:

• Спецпідрозділу ГУР МО «Братство»
  • Третьої ОШБр ЗСУ
  • 59 ОМБр БУАР
  • 59 ОМБр РУБПАК
  • 144 ССО
  • 505 ОБМП
  • 130 ОБТрО
  • 18-та Слов’янська бригада НГУ
  • 101 ОБрО ГШ ЗСУ
  • 65 ОМБр
  • 111 ОБрТрО РУБАК

Хто такі Social Drone UA

Впевнені, ви знаєте, Social Drone UA — спільнота волонтерів, що власноруч збирають дрони для військових. Подивитись відео про них можна на каналі Carbid.

• Передано 18 000 дронів за рік.
  • Щомісячно тестують 2000-2500 дронів.
  • На постійній основі забезпечують 11 бригад.
  • Команда тестує кожен дрон власноруч і робить це безоплатно і повністю на волонтерських засадах. Тестувальна команда складає 70 людей — це інженери, пілоти, штурмани, фіксики, сервісники. Ще близько 20 людей допомагають із операційкою.
  • Спільнота виросла до 7000 людей, із них приблизно 700 людей зробили 5+ дронів.
  • Розробили робочу модель ретранслятора, що вже працює в зоні бойових дій.
  • Розробили робочі моделі антен на низьких частотах.
  • Створили напрямок комплексного забезпечення бригад, в межах якого постачають значні партії дронів, додатково забезпечені батареями, платами ініціації та іншими розхідниками (комплектуючі, старлінки тощо).
  • Вартість 7-ми дюймового дрона виходить 9 500 грн, а 10-ти дюймового — 14 300 грн, коли як ринкова ціна вже готових коливається в межах 17-30 000 грн.

Третій рік повномасштабного вторгнення росії в Україну і третій рік нашої боротьби за право жити. Ми вистояли і продовжуємо боротись тільки завдяки тому, що не зупиняємось і будемо працювати над витісненням окупанта стільки, скільки треба.

Дякуємо за донати, спільното! До речі, це наш з вами 18-й збір :)

👍ПодобаєтьсяСподобалось52
До обраногоВ обраному9
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Зібрано більше 400 тис. грн, це 11,4% збору.

Вже зібрано більше 300К грн (8.6%).

Вже зібрано більше 100К грн (3%).

Зібрано 200 000 грн, 5%, сьогодні другий день збору 🙌

Зібрано 1.1 млн грн!

З них 180 тис. грн зібрано завдяки розіграшу Macbook Air M3, який ще триває:
dou.ua/forums/topic/50814

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

3,5 мільйони гривень — зібрано! ДЯКУЄМО!

Оскільки 10.11 ми ще розігруємо Макбук на користь цього збору — dou.ua/forums/topic/50814 — то закриємо збір ввечері в неділю.

Всі гроші «зверху» також підуть на FPV-дрони. Буде не 1000, буде більше. Прозвітуємо!

Ви неймовірні! Красно подякував! )

ви теж і ми вам дякуємо за роботу ❤️

Маємо три мільйони гривень і дякуємо!

Вчора було 2.4М, сьогодні вже 1М. Це як?

Віджет показує зараз 2 833 211 ₴ з 3,5 млн грн

Він агрегує суму з двох банок:
send.monobank.ua/jar/22kincSfqv
і
send.monobank.ua/jar/2Pfh6rkx2P

Друга банка з розіграшу

Добрый день, может это не совсем сюдою, но у меня есть интересная идея и информация 100% дойдет до адресата. Почему бы вам не организовать фриланс биржу, под крышей ДОУ? Думаю, 20-30$ лишними не будут. Как вы считаете?

Дякую за пояснення!

Є 2 400 000 грн, рухаємось далі!

Все це буде. Але ж ми не можемо звітувати за батки, які ще не купили ) Буде купа звітів з підрозділів коли це все до них доїде. Поки шо можна спостерігати поточні звіти в каналі соц дрона та інсті.

Причому тут взагалі це? Немає сенсу шукати зраду скрізь, тим паче це не перший збір Доу і Доу звітують

Ну то продовжуйте далі набивати собі кишені, а ми продовжимо працювати на перемогу. Робіть тільки то тихо будь-ласка, шоб хоч мені за вас соромно не було.
Якшо ви не довіряєте якомусь збору — не донатьте туди. Але не донатити нікуди, бо не довіряєте якомусь одному збору — отут мені соромно.

сподіваюся ви вже виїхали з України і не плануєте повертатися. успіхів

ни какого

никакого

на едине

наедине

як користуєшся вже узкім, то хоч користуйся грамотно, провінция

А ти хто такий будеш? З яких країв? Якої віри?

та ти бачу узкій

перед попом отчитаєшся

не заважай людям справу добру робити, наваріватєль

з якого чулана твій акаунт достали вобще?
я в шокє, на дворі не 2015 рік, ванюшка в туманє, які сєпаратісти? чи ти методичку стару с полкі взял?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Зібрано більше 1.9 млн грн, з них більше 900 тис. зібрано завдяки розіграшу Macbook Air M3, який ще триває:

Ого, є півтора мільйона!
А ще рекомендую зазирнути сюди: dou.ua/forums/topic/50814

А тепер вже і 1 600 000, треба за вихідні добити збір до 50% 💥

Зібрано 1.1 млн грн!

З них 180 тис. грн зібрано завдяки розіграшу Macbook Air M3, який ще триває:

Є 900 000 грн! Рухаємось до мільйону, дякуємо!

+

Зібрано 800 тис. грн 🎉

якщо хтось хоче навчитись паяти дрони, то можете скористатися макетним набором для пайки:

t.me/metal_mosaic/22

Є 700 000 грн, хоч темп і впав, маємо 20% 💪🏻 Дякуємо!

СошиалДрон мене забанив... видно не достатньо сильно поклони бив коли хотів доєднатись...

А шо писали в питаннях про мотивацію складати дрони і коли то взагалі було? Якшо хочете — пишіть в пп, розберемося.

та хто його вже памʼятає... думаю то було на початку літа, може кінець весни. щось там написав видно не те що хотіли почути :-D

Було таке, що видалили всіх не підтверджених. Подайтесь ще раз. Напишіть що з ДОУ. Всіх додамо.

не можу, пише авторизуйтесь через телеграм, авторизуюсь — «Запит на вступ було відхилено»

Напишіть в особисті ваш нік в тг

та вже розбанили, «плюс» до збору «поставив», дрони зібрав, відео записав... ось посилання, може ще й тут забанять за це :-D
www.youtube.com/watch?v=1wURHmyQUEY&t=1s

топ, дякую за вашу роботу!

Зібрано 600 000 грн, дякуємо!

З 15 жовтня зупиняю донати, податків більш ніж достатньо, Гетманцев звітує.

З 15 жовтня волонтери припиняють забезпечувати військо. Держави більш ніж достатньо. Далі з 16 жовтня військо припиняє воювати. Безпеки бльш ніж достатньо. З 17 жовтня ви починаєте платити податки в рублях. Хто у них там звітує я хз
Я не знаю чи ви бот чи шо вами рухає, але це дуже не дуже відмазка. Давайте ми переможемо москалів, а потім якшо будемо воювати проти умовного Габону з чисельністю армії в 4700 людей, то тоді вже будемо вимагати від влади самостійно закрити це питання.
Та, мені теж не подобається політика Гетьманцева і ще багато кого і чого. Але все горить палає і я не маю права опускати руки не дивлячись ні на що. Але я то я, а ви то ви і ви можете робити як заманеться, але будь-ласка, не треба заявляти публічно, шо ви здалися, бо вам хтось чи шось не сподобалося, це соромно.
Сорі за агресію. Коли слухаєш історії з передової з перших вуст, а потім натрапляєш на такі пости, то підгорає.

ну, власне, це і показує ваш рівень. Сподіваюся у нас все вийде і ви такі не будете платити податки в рублях.

Сподіваюся у нас все вийде і ви такі не будете платити податки в рублях.

Я звісно не буду, а ви пристасуєтесь і до цього.

«Загальна кількість дронів, які ми зараз в Україні здатні виробляти щорічно, — 4 мільйони, і вже більш як півтора мільйона законтрактовані», — розповів Зеленський на відкритті Другого міжнародного Форуму оборонних індустрій, який відбувся на початку жовтня 2024 року.

Куплені за кошти держави 1 мільйон дронів уже на фронті — Зеленський

трохи символично що новина опублікована в той же день 15 Жовтня, 2024

Друже, не варто так
Йдіть з цього топіка будь-ласка

Минулого тижня машину мого найкращого друга, який служить зв’язківцем в 23 ОМБр атакували 3 FPV дрона які, завдяки РЕБу пошкодили тільки колесо їхнього пікапа і вони відбулися лише одним легким 300м, бо змогли на 3х колесах зі швидкістю 120 виїхати з небезпечного району.

Так от, на РЕБ, який їх врятував, вони закрили збір недавно, і саме я задонатив значну суму, допомігши закінчити. Тобто подумати, саме я можливо врятував життя своєму другу і ще декільком людям, просто потративши кошти на десь 5 походів з дівчиною у пристойний ресторан.

Можна звичайно годинами сокрушатися, що ці засоби їх повинна забепечити держава і що можновладці наживаються на людях тощо. Але факт залишається фактом: вся ця ситуація — це проблема вагонетки в реальному житті, життя багатьох людей на фронті тримається на донатах і волонтерах. І нічим крім таємного наярювання на Пуйла я цих людей, які б’ють себе в груди як вони не будуть донатити через якусь п’ятку лівої ноги Гетьманцева я пояснити не можу.

Донати — це справа в будь-якому разі справа добровільна. Он деякі люди взагалі не донатять, навіть маючи на це великі можливості — це залишиться тільки на їхній совісті. Але, якщо сказати пом’якше, щоб не забанили з персонажами, які кукурікають замєсто аврори «зупиняю донати» на ДОУ хочеться недвозначно поговорити в реальному житті.

Дуже класна і показова історія! Аж радий і за вас і за хлопців!

Але факт залишається фактом: вся ця ситуація — це проблема вагонетки в реальному житті, життя багатьох людей на фронті тримається на донатах і волонтерах.

Нащо ви це розповідаєте людині яка донатить від перших днів вторгнення? мене не треба мотивувати щоб я позичив чашку кави на дрон — я декалітри кави задонатив

але ви пропонуєте мовчки жувати зелене лайно?

але ви пропонуєте мовчки жувати зелене лайно?

«Зеленому лайну» абсолютно пофіг донатиш ти чи ні, вони знайдуть як тебе пощипати і без цього, за бажанням. Я про те, що з усіх можливих форм протесту — цей, вибач, найтупіший і зашкодить далеко не вищезгаданому «лайну», а людям на фронті.

Я ж не проти, що хтось мовчки не донатить — як я уже сказав це добровільно і як розпоряджатися власними коштами може вирішити лише їхній власник. Але примусовий "донат".- податок, ти сам погодишся, думаю — по ефективності в сотні разів гірший за прямі.

А транслювання месседжу не донатити саме волонтерам (а не Гетьманцеву) — це дуже деструктивна штука, яка в неокріпших умах підриває саму ідею волонтерства.

Росія вторглась в Україну в 2014 році. Ви справді волонтерите 10 років? Щось не вірю.

А ви 10 років донатите?
Ну і якщо вам цікаво то взимку 2013 року купував в Епіцентрі каски та наколінники щоб відправити їх в Київ. Касирка хоч і не говорила прямо, але видно було що відчуває певні емоції. За мною інший мужик так само щось купляв. Потім давав гроші на купівлю необхідного військовим, навіть грамота від військової частини з подякою є. Просто віддавав свої рації, 73! UR6LAD. Можна ще і 2004 згадати коли в Харкові свій майдан був. Я от тільки не розумію: ви для чого зі мною збираєтесь мінятись пісюнами? Щоб що? Я тут мірятися не з ким не збираюсь, не кажу що я кращій за інших. 100% що є купа людей які зробили більше за мене. В тому числі і серед присутніх на форумі.

Що ж, бачу, і серед тих, хто волонтерив навіть в 2013-му, є не зовсім розумні люди, які не розуміють, що зупинкою донатів саме зараз вони не зроблять гірше гетманцеву. Вони зроблять гірше СОУ і країні вцілому. І уж вихвалятись цією зупинкою точно не найкраще рішення.

ну так може потрібно усувати проблему щоб не боротися з наслідками?

Це до мене питання? Хто обіцяв — «єслі нє понравіцца — снєсьом»? Ну, сносіть. Я це не обирав. І зараз трохи зайнятий виправленням помилки 73%.

ну так рішенням проблеми є не донати а усунення крадіїв

ви прослухали мініатюру «офіс простих рішень»

ну саме донати і є простими рішеннями — давайте займемося імітацією діяльності замість реальних змін.

ти помиляєшся — імітація це те, що ти в ліжку робиш, а не те, що роблять волонтери.

Шо конкретно ви робите?

Ну то лишається вибір або донатити або усувати крадіїв. Як усунути крадіїв я не знаю, тому вибір очевидний, нє?

осьо прямо зараз сусіди збирають на теплову пушку і колеса. Сходи, скажи хлопцям, що колеса на їх бусик, тепло і маскувальні сітки нічого не вирішують. Ага. Можеш прямо так сміливо дивлячись у вічі патетично вигукнути «вам держава все повинна дати, а не я. Ідіть у ахметомойського вимагайте, пусть сначала оні!!1»
Мудацька позиція. Ти, звісно, маєш на неї право, але коли вже просуваєш її — то я теж маю право назвати твою позицію мудацькою.

дописано: сусіди в селі, не «сусідній підрозділ», бо я [поки?] не в війську.

не існує більш хибної думки

Ви не зрозміли проблеми. Зелена влада бреше, що піднімає податки для того, щоб забезпечити армію. Якщо б це було метою, тоді влада погодилась би створити спецфонд, звідки можна було б гроші витрачати тільки на СОУ. Але ніт, всі нові податки йдуть в загальний бюджет, на консолідований рахунок казначейства, і, відповідно, ці гроші витрачатимуться не на армію, а на Велике Крадівництво, Єдиний Брехнофон, Президентську 1000 на Новий Рік і інші корупційні та популістичні проекти. І тільки те, що залишиться, можливо, витратять на армію.

А ось тут я цілком з вами погоджуюсь і свіжа ідея клоуна роздати всім по 1000₴ це підтверджує.

Ось так читаєш книжки з Історії України, і думаєш

«Ну як тоді ми могли втратити державність? Чому не згуртувалися?
Ну по-любому загроза втратити свою державу і опинитись в окупації, з репресіями, концтаборами в Сибіру і голодоморах — нагальніше питання! »

А ж тут бачиш такі коментарі і все стає прекрасно зрозуміло.

Якщо у вас до 15 жовтня донати чітко дорівнювали величині збільшення податку, то питань немає. Особисто мої донати податком не перекриваються навіть на 10 частину. Але і Ваш внесок в перемогу важко переоцінити.

Є 500 тисяч гривень, пʼятий день збору 💥

Зібрано більше 400 тис. грн, це 11,4% збору.

Вже зібрано більше 300К грн (8.6%).

+

5к в мене нема, але цікаво, що був би за мерч?)

А я вам потім розкажу, а якщо лишиться — з радістю подарую :) Напишіть, як збір закриємо, будь ласка.

Зібрано 200 000 грн, 5%, сьогодні другий день збору 🙌

Вже зібрано більше 100К грн (3%).

Підписатись на коментарі