Senior-розробники з гарною англійською заробляють на 27% більше за колег з середнім рівнем

Привіт, спільното!

Сьогодні вийшла стаття з краш-тестом резюме, де рекрутер Володимир Андрєєв прокоментував знання англійської потенційного кандидата:

«Якщо в інженера 10 років досвіду і такий рівень англійської, то або його не допускали до розмов із замовниками, або він геть не зацікавлений у саморозвитку.»

Ми вирішили звіритись з аналітикою зарплат розробників щодо цього. Виявилось, що Senior-розробники з англійською мовою на рівні Advanced мають медіану зарплату на 27% більшу, ніж в колег з рівнем Intermediate: $5500 проти $4300. А різниця в міддлів та джунів не така велика — в межах 100-200 доларів.

Як думаєте, чому розрив такий великий саме в сеньйорів? Причина справді в мотивації або відсутності спілкування з замовниками? Чи є якісь ще фактори?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Треба читати документацію, навчатися, ... Чим далі, тим лише англійська.

Як думаєте, чому розрив такий великий саме в сеньйорів? Причина справді в мотивації або відсутності спілкування з замовниками?

тут в сусідній темі мені доводили, що розробнику не потрібно спілкуватись із замовником, бо для цього є РМ

Це залежить від проєкту, від форми співпраці і від власних смаків. Хто нічого іншого, крім умовного епаму, в житті не бачив, той так і казатиме, бонуашо.

Не знаю на рахунок епаму, але в Серві ми багато комунікували з кастомером. Мені справді певною мірою «дико» чути, що десь всією комунікацією займається РМ, а дев просто тасочки закриває і чекає поки РМ тикне пальцем в нову

Ну якби ви у тому ж Серві працювали у Генрі шайні з 300+ гребцями, то замовника бачили би у кращому випадку на квартальних мітапах на великому екрані)

працював на атласіан з командою 200+ людей, то щодня були мітинги з РО зі сторони замовника. можливо тут від команди більше залежить і внутрішних процесів

Виявилось, що Senior-розробники з англійською мовою на рівні Advanced мають медіану зарплату на 27% більшу, ніж в колег з рівнем Intermediate: $5500 проти $4300.

<зануда_мод_он>
Я б змінив би формулювання на «...оцінюють свою англійську на рівні Advanced...»
А тут уже зарплатна кореляція не із знанням мови, а із самооцінкою і нарцисизмом.
</зануда_мод_он>

Всі 3 ревювери зануди

Ps резюме не читав, не відкрилося

Ви спробуйте все це пропускати через ATS robot

Грінхауз наприклад

вписуй тільки те, з чим працював, а не просто бачив/чув/було на проєкті.

Неправда
В резюме є окрема графа environment
Там якраз пишеш що було поряд

розділі скілів теж все чітко. Єдине, що не вказаний рівень англійської та взагалі немає мов, якими спілкується кандидатка

Жителі США Канади Австралії і т.д. нервово здригнулися

Сідай, хайринг менеджер
П’ятзь

Жителі США Канади Австралії і т.д. нервово здригнулися

От буде CV від них, то можна буде поговорити. А наразі нахріна ці спекуляції? Очевидно, що під час війни англійський нейтів-спікер в Україну в сервісну індустрію на інженерну позицію не піде навіть по приколу.

ну індусів он кличуть в резиденти
фото і вказання мови не бачу обовязковим
по дефолту ми ж віримо людям?

а то чкоро побачимо як у індусів

8 роківдосвіду розмови англійською

Ви і правда не в собі. Від «найбіліших» англомовних країн до сумнозвісної індуської англійської... Яка в них там у людей, до речі, третя-четверта мова, бо лінгва-франка. Ото знають свою гуджараті, державну хінді і тоді вже інґліш.

yу от у якого індуса в резюме є мови?
ps запит був на не англосакса

15к індус в індії
не СТО

SQL Architect (MS SQL) — Performance & Architecture Focus
Budget: $15,000

державну хінді

наче, не державна

від них, то можна буде поговорити

тобто побачив ельфа і одразу інші вимоги

Гроші не пахнуть я ходив і ще б пішов
Правда не зовсім нейтів але англійську не вказую в резюме.

Одній кадровиці навіть мало було і тест анг влаштувала

Одній кадровиці навіть мало було і тест анг влаштувала

Завалив? Її.. 🤔😊

Про клоуна це цікаво
Обгрунтуй над чим смієшсЯ, я потренуюся

Яйце і курка ще можна сказати про статтю

є зворотній бік, якщо добре знаеєш англійську тобі будуть задавати більше питань,більше від тебе очікувань. перевірено.

Я вам відкрию секрет полішинеля — з двох сеньорів, які проходять відбір на вакансію, більше буде отримувати не той хто скілловіший, в тому числі за знанням англійскої, а той, хто вміє себе продати і представити

А продати себе англомовному замовнику і представити набагато краще виходить у тих, хто знає англійську) всі інші велком на галери

Так а хто тут не галера?

Ті що напряму там не 5к

Ще одна тривожна ознака — рівень англійської Intermediate у досвідчених кандидатів. Якщо в інженера 10 років досвіду і такий рівень англійської, то або його не допускали до розмов із замовниками, або він геть не зацікавлений у саморозвитку.

Та іди ти нахєр.
Люди, блть, різні, з різними здібностями, навичками, обставинами, життєвим досвідом тощо.
Хто ти, щоб робити такі висновки?

Також я перевіряю соцмережі кандидатів, іноді дуже детально, залежно від позиції, адже це є дзеркалом людини.

Особисте життя роботодавця взагалі не має стосуватись.
Ти диви, інвестігейтори які.
У деяких людей взагалі немає соцмереж або не ведуть їх.

публічна інформація у соціальних мережах != особисте життя

В офісі я серйозний синьор, а в соцмережах фурсона Пухнастик. Цивілізований світ фотки з резюме видаляє, щоб не було упередження, а наші рекрутери перевіряють соцмережі. Добре що натальну карту не питають і на детектор брехні не шлють.

Тут два моменти. Питати такі речи «у лоба» дійсно виглядає не надто коректно. Але навіть якщо тебе не спитають, це не означає що не полізуть у твій фейсбучек і не подивляться. Тому варто заздалегідь дбати про свій контент у фейсбучеку. Таке життя. Інтернет це більше не «територія свободи».
Мені ще на початку 00-х один розумний дядько казав що не знімайте свої, кхм, вечірки, на камеру. А якщо знімаєте, то не викладайте нікуди. Бо у майбутньому може статися так що це знайдуть і використають проти тебе.

PS

і на детектор брехні не шлють

не факт, до речи.

Та це очевидно, що паблік має бути чистим. І очевидно що під час бекграунд чеку можуть подивитися соцмережі. Але це не привід рекрутеру заявляти що це обов’язковий реквізит. Тому що це велике поле для упередженості. І я своїм гіперболізованим прикладом намагався це показати.
Це звісно пахне расизмом, але панове зі Львова дуже часто не бачать меж в цих питаннях. Питали чи одружений та чи є діти, коли коректне питання для тої вакансії було б «чи готові до онколлу». Але краще взяти опосередковану інформацію і зробити професійний висновок самому, аніж спитати кандидата.

Та іди ти нахєр.
Люди, блть, різні, з різними здібностями, навичками, обставинами, життєвим досвідом тощо.

Да сам іди!

Ох ці відмазки «мені мови погано даються», «мене генетика погані і кость широка, тому товстий» і т.д. і т.п. Як той, якому вчителька з англійської тройки ставила лише тому, що добре знала батьків а зараз живе в Австралії з спікінгом в IELTS 7.5, бачу лише ліниві жопи, а з лінивими жопами працювати не хочеться. Не сказав би що погана англійська буде вирішальним фактором, но точно мінус.

Особисте життя роботодавця взагалі не має стосуватись.
Ти диви, інвестігейтори які.

Завжди пробиваю соцмережі, особливо якщо з України чи рашки, чи якщо симпатична дівчина.

Публічна інформація не приватна, і якщо людина її виставляє, значить її не парить що хтось її читає. А мені з тією людиною працювати і частіше бачити її рожу ніж своїх близьких. Тому треба знати з ким маєш справу.

У деяких людей взагалі немає соцмереж або не ведуть їх.

Також мінус. Звісно все-одно буду дивитися на досвід, спілкуватися з ним щоб зрозуміти що за людина, може у нього цікаве, насичене життя і без соцмереж. Но по дефолту бачу старпера в шапочці з фольги що «соцмережі говно», «чатгпт говно», «ШІ бульбашка», «блокчейн скам, МММ», «працює не трогай», «тобі шашечки чи їхати», «раніше було краще, трава зеленіше ну і стояв» тому що вивчив якусь джаву 15 років назад і більше нічого йому не треба. А якщо ще приїде зі 5-літнім, убитим телефоном тому що «працює, мене влаштовує, нафіг міняти?» то взагалі бінго.

Мені треба гіки, яким цікаві технології, у яких горять очі пробувати щось нове (як в софті так і hardware), розвиватися, вчити, висувати якісь божевільні ідеї, приміняти нестандартні рішення, а не діди-зануди які приходять відбути 8 годин, бо вдома чекає жінка, діти, і рибалка, бо набридло ваше ІТ і ваші технології. Буде працювати у мене на мінімалці, на легасі проекті і говняними задачами, які ніхто не хоче брати.

Ось ц нас після 30 відсотків скорочення десь за тиждень бос щось таке і видав.
Хочу щоб ви росли

яким цікаві технології, у яких горять очі пробувати щось нове (як в софті так і hardware), розвиватися, вчити, висувати якісь божевільні ідеї, приміняти нестандартні рішення
Мені треба гіки, яким цікаві технології, у яких горять очі пробувати щось нове (як в софті так і hardware), розвиватися, вчити, висувати якісь божевільні ідеї, приміняти нестандартні рішення, а не діди-зануди які приходять відбути 8 годин

good for you, але не не треба робити свої очікування бажаним стандартом для всієї індустрії. Можете хоч пачку аналізів при прийомі на роботу просити, щоб впевнитись що очі будуть горіти як мінімум рік після найму, головне не намагайтеся зробити це нормалізувати як загальну вимогу до розробника.

Мені тут в англомовній групі на тему Гаррі Поттера на ФБ сказали, що дислектики не можуть прочитати книжки, тому я їх ображаю пропозицією прочитати і не ставити дурних питань.
Правда, мене при цьому хоч нахер не посилали, але то таке, місцева школа чемності...

Англійська то базовий скіл, дуже базовий і Upper-Intermediate загалом має бути у всіх. Якщо нема, то треба принаймні хотіти його досягнути, а не слати всіх нах.

англомовній групі на тему Гаррі Поттера на ФБ

поттерхед просить лінк)

По-моєму то була «Hogsmead Village», типу цього www.facebook.com/...​9/posts/1593905214861440

Там в них правило навіть є, що не можна посилати читати книжки, а я не знав :D

Дисципліна. Одні фахівці свідомо докладають зусиль, щоб стати кращими, покращують англійську мову та свої технічні вміння.

А інші, яких я знаю, задоволені $4000, хоча й були талановитішими на старті.

Підписатись на коментарі