Дірєхтор магазину буде боротися з клієнтом до кінця, або як я «зекономив» 500 гривень
Дуже дріб’язкова ситуація, і я ще думав чи писати в теперішній час. Але думаю, напишу, щоб люди не обпікалися і не економили, як я «зекономив».
Купив навушники Airpods 4 (далі товар) в інтернет-магазині yabloki.ua, через 2 дні помітив, що товар не належної якості. Кришка нетипово хиталася і поскрипувала, що зазвичай не відповідає товарам такої ціни. В мене були Airpods Pro 2 і забрав зараз в дружини Airpods 3. Купував в перевіреного продавця, але тут якийсь чорт і ще один досить відомий блогер мене підбили зв’язатися з yabloki.ua.
Зателефонував на гарячу лінію магазину, запропонували прийти в фізичний магазин і вирішити ситуацію.
Директор магазину перевірив товар, який принесла дружина, і сказав особисто прийти, щоб я написав заяву на повернення. Я прийшов, директор тягнув час і ніяк не міг надрукувати шаблонну заяву.
Після кількох перепитувань, він почав знову обтирати товар серветками і дуже зрадів, коли знайшов там якусь крапочку. Перший раз, коли прийшла дружина з товаром, він теж його обмацував і сказав прийти написати заяву, бо я його купував.
Можливо він і сам ту крапочку поставив, не буду стверджувати.
Тобто не запропонував ні гарантійного обслуговування, яке, за словами компанії я мав рік, ні обміну, ні повернення, а шукав причини, щоб мені повернути товар, який на мій погляд не відповідає заявленому виробником.
Потім я все таки написав заяву на повернення, після дзвінка іншому менеджеру магазину і думав, що ця дріб’язкова історія закінчена. Але ж ні, директор магазину де я залишив товар вирішив йти до кінця, перетелефонував через кілька годин і каже, що мені відмовлено на повернення грошей, згідно заяви яку я залишив і товару, який зараз теж знаходиться в магазині.
На наступний день, я все ще вирішив дати шанс компанії і запитав на гарячій лінії магазину менеджера, чи вони зможуть мені надати гарантійний сервіс або якусь резолюцію, згідно товару.
На наступний день (22.10.24) перетелефонував той самий директор і знову намагався всіма силами мені назад повернути товар, не намагаючись виконати свою роботу. Він перепитав, на основі чого я хотів би гарантійний сервіс, я назвав, що з кришкою яка закривається щось не так, але він продовжував задавати теж саме питання кілька разів. Я не витримав, що зі мною говорять як з придурком, подякував і завершив розмову.
Вже вдруге, спілкуючись з цим директором магазину, почуваюсь дуже ніяково і як дурень. Можливо і дурень, що замовив там взагалі якісь товари.
Те, що деякі товари возяться в нижній білизні деякими компаніями я знав, але те що, швидше ще купуються десь з під прилавка в якогось бариги, не думав. Бо як я зрозумів, товар не може бути повернутий по гарантії компанії Apple там де він купувався, щоб вони провели гарантійну діагностику і мені або обміняли товар, або підтвердили, що виробляють товари вже такої якості.
Хочеться сказати багатьом українським компаніям: «Для чого ви робите клієнтоорієнтовані сервіси, щоб ми звикали до сервісу. Робіть он як дірєхтор, воюйте зі своїми клієнтами до кінця, щоб вони почувалися дурнями, що у вас щось купили. Бо без лоха... як то кажуть». Це сарказм, звісно.
Пишаюся нашими компаніями які, незважаючи ні на що роблять хороший сервіс.
47 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів