Як працевлаштовують в іноземні IT-компанії з юридичної точки зору?

вітаю. підкажіть будь ласка або поділіться посиланням. цікавить як може відбуватись працевлаштування українця в іноземні компанії (Європа). які є види оформлення працівників на роботу та чи можна обійтися без укр. фоп? віддалено.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Або як український ФОП, або за законами країни вашого перебування.

ФОП не треба
18 відсоток податок фіз особи
Компанія має бути без представн цтва в Україні

Статус временной защиты дает право устроится по контракту в стране в ЕС, где тебе его выдали

после того как вы получаете этот статус, значит вы под защитой той страны, где вы его получили, значит покидать вы ее не можете, разве что на небольшое время (зависит от мерии), чтобы съездить, н-р, домой. Вы можете устроится там на работу по контракту в любую их компанию, работать там удаленно или в офисе, но не покидая этой страны.
У меня был этот статус, сейчас наверно потерял, но предложения по работе там до сих пор приходят.

З 23 січня 2022 року проживаю в Анталії й співпрацював з іноземною компанією через український ФОП. Але через можливе замороження рахунків і припинення надання консульських послуг, я закрив ФОП цього місяця.

Якщо ви в Україні, то ФОП — це варіант, де ви сплатите найменше податків. Працевлаштуватися в іноземні компанії, де вже працюють українці, простіше — про це я писав раніше. Компанія буде надсилати вам гроші на банківський рахунок, і це вже ваша відповідальність сплачувати податки. Мій перехід з українського ФОП на турецьку компанію, оформлену лише на мене, був лише зміною реквізитів для компанії, з якою я співпрацюю.

Ну ще й без ФОП можна
ФОП більш сіра зона якщо це один замовник

Це якась маячня про одного замовника, вигадана держслужбовцями, щоб змусити платників сплачувати більше податків, без якоїсь користі для самого платника

Я працював з двома замовниками, зараз — з одним, бо мені так комфортніше і вигідніше

Виходить, що фахівцям потрібно відправляти один одному по random($1, $1000) кожного місяця, щоб відповідати вигаданому правилу про двох замовників

Варто взагалі пошукати, звідки взялося це джерело маячні про одного замовника

Ніяк не оформлюють, підписується договір цпх що ти надаєш «Programming services».
Фоп не обов’язковий. Мені прямо сказали, що їх взагалі не цікавить плачу я у себе податки чи ні. Тут виключно твоя совість і ризик попастись під якусь перевірку.

Общага педуніверу?))

У нас це була общага швейного пту))

Тільки контрактор, без ФОП ніяк, якщо ти в Україні.

Підписатись на коментарі