Лінус Торвальдс підтвердив, що з розробки Linux видалили російських програмістів
Творець Linux Лінус Торвальдс підтвердив, що минулого тижня видалив з розробки ядра проєкту близько десятка програмістів, пов’язаних з Росією.
Все почалось з того, що учасники поштової розсилки Linux висловили занепокоєння щодо видалених імен, більшість з яких мають російські електронні адреси.
Торвальдс відреагував на критику, звинувативши російських тролів у негативній реакції. Він порадив усім незадоволеним почитати новини, зокрема, щодо санкцій проти Росії у зв’язку з військовою агресією в Україні. І зазначив, що код драйверів, в який зробили свій внесок видалені куратори, залишився на місці.
У листі також згадується, що хтось намагався надіслати Лінусу Торвальдсу патч на скасування, автори якого хотіли повернути зміни, які були внесені. Тобто відновити видалених кураторів ядра.
Що стосується відправлення мені патча на скасування — будь ласка, використовуйте те, що ви називаєте мозком. Я фін. Ви думали, що я буду підтримувати російську агресію? Очевидно, що вами керує не лише відсутність реальних новин, а й відсутність знань історії.
— відповів на це Торвальдс у листі.
Найкращі коментарі пропустити