OpenAI в грудні випустить модель Orion, що обіцяє бути в 100 разів потужнішою за GPT-4

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

OpenAI планує в грудні запустити нову модель під назвою Orion, про що повідомляє The Verge. Проте спочатку модель не буде широко доступною в ChatGPT. Натомість доступ до неї отримають компанії-партнери OpenAI, які зможуть використовувати її для створення власних продуктів та функцій. Наприклад, Microsoft планує розмістити Orion на платформі Azure вже в листопаді.

Orion обіцяє бути до 100 разів потужнішою за GPT-4, і є окремою від моделі o1, випущеної у вересні. Мета OpenAI — поступово об’єднати свої мовні моделі, створюючи потужну систему, яка одного дня зможе називатися штучним загальним інтелектом (AGI). Хоча всередині OpenAI цю модель розглядають як наступника GPT-4, невідомо, чи буде вона називатись GPT-5.

Вважається, що OpenAI використовувала модель o1, з кодовою назвою «Strawberry», для створення синтетичних даних для тренування Orion. У вересні співробітники OpenAI святкували завершення тренування нової моделі, що збіглося з постом CEO OpenAI Сема Альтмана в X, де він натякав на «зимові сузір’я», що, ймовірно, є натяком на сузір’я Оріон.

Запуск Orion відбувається у вирішальний для компанії час: нещодавно OpenAI залучила $6,6 мільярдів інвестицій і стала компанією, що працює з прибутком. Водночас компанія стикається з кадровими змінами: CTO Міра Мураті, головний науковий співробітник Боб МакГрю та віцепрезидент з посттренувань Баррет Зоф оголосили про своє звільнення.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Мабуть тренували на зверненнях Зе?

До мене нарешті дійшло, що я дуже сильно помилявся, коли думав, що всіх нас спасе ШІ який умітиме у логіку.

А що значить, у 100 разів потужніша? У 100 разів більше електроенергії потребує?

Можливо виданий код з першого разу компілюцється і не містить вигаданих функцій? Якщо так, то це — прорив.

А як виміряти, що він у 100 разів потужніше? Це конкретна цифра.

Тут питання у тому, що саме означає

Вважається, що OpenAI використовувала модель o1, з кодовою назвою «Strawberry», для створення синтетичних даних для тренування Orion.

Тут питання, чи ці синтетичні дані для тренування перевірялися компіляторами чи ні. Але, AGI скоріше за усе означає загальний напрямок, а не програмування.

Можливо виданий код з першого разу компілюцється і не містить вигаданих функцій? Якщо так,
то це — прорив.

Платна версія вже давно пише такий код.
Та й юніт тести пише з 2-3 разу норм. Не те щоб вони справді тестили всі кейси, але код ревю проходять без правок => 1-2 години в день чат економить

Так я про платну версію і кажу. Вчора от о1 «Thought for 44 seconds» і нагалюцинувала мені функцію androidx.compose.ui.graphics.toAndroidMatrix

Та й юніт тести пише з 2-3 разу норм.

Ти ж розумієш, що якщо ти даси чату жпт готовий код, то нічого не заважає йому написати юніт тести і на баги в цьому коді? :D

то нічого не заважає йому написати юніт тести і на баги в цьому коді?

Це не баги а фічі)

у мене платна, така ж сама х-ня як і безкоштовна

Швидше б для звичайних кліентів, але платних, кліентів випустили.
І вже час якийсь екстеншен робити для VSCode що б код рефакторило без копіпасти туди-сюди.

Вже є:
— Sourcegraph Cody — плагін
— Cursor — схоже на форк VS Code

не хочу форків, дякую. Я бачив курсор. Робити форк вскоду заради однієї фічі — це потужно.

Підписатись на коментарі