Діти, гаджети, безпека
Шановне панство, виникла от в мене з дружиною суперечка.
Скоро в сина день народження, 9 років і ми думаємо чи не пора для такого віку йому вже мати телефон. (Планшет з іграми і Нетфліксом в нього вже є). І от тут наші думки розділилися. В моєму розумінні навіщо дитині телефон в такому віці? Піти самостійно погуляти під домом з друзями і бути на зв’язку з батьками. В такий неспокійний час мати телефон в школі, щоб в разі якоїсь надзвичайної ситуації подзвонити батькам чи в екстрені служби. І для цього, ІМХО, можна купити або кнопковий телефон, або віддати старий поблокувавши дозволи на камеру, самостійне встановлення програм і тд — тобто перетворити його на кнопковий.
Дружина ж каже, що це фігня, він відставатиме від однолітків які дзвонять один одному, переписуються в телеграмі, потрібно йому купити сучасний нормальний пристрій, просто час від часу перевіряти що кому він пише, які сайти відвідує і тд.
Я думаю що такий контроль буде неефективним, непостійним, а новини про різних синіх китів, небезпечні челенджі серез дітей (то хтось на вагон залізе, то бензином себе обільє для ефектного відео) які приводять до травм чи смерті, та й просто зросійщення дітей через контент який вони споживають (я бачу як багато сусідських дітей з україномовних сімей у віці 10+ слухають російський репчик на телефонах дивляться якісь рос. відео) підсилюють моє небажання давати дитині «ключ доступу» до інтернету у вигляді смартфону.
Питання до сімейних практиків, як ви долучати своїх дітей до інтернету, як їх оберігали від бруду з інтернету?
21 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів