Apple представила новий MacBook Pro — з потужними чипами M4 та Apple Intelligence

Apple сьогодні представила новий MacBook Pro, оснащений потужною сім’єю чипів M4 — M4, M4 Pro та M4 Max, які забезпечують швидшу продуктивність та розширені можливості, включно з підтримкою Thunderbolt 5 для високошвидкісної передачі даних.

Він розроблений для системи Apple Intelligence, що трансформує роботу, спілкування та самовираження користувачів, захищаючи при цьому їхню конфіденційність.

Чипи M4 виготовлені з використанням технології другого покоління на 3-нанометрового процесу, що робить їх найсучаснішою лінійкою чипів для персональних комп’ютерів. Моделі з M4 Pro та M4 Max забезпечують до 24 годин роботи від акумулятора, що є найкращим показником для Mac.

Модель з M4 має також три порти Thunderbolt 4 та мінімум 16 ГБ оперативної пам’яті.

А ще MacBook Pro отримає новий варіант дисплея з нанотекстурою, яка значно зменшує відблиски. Він підтримує до 1000 ніт яскравості для SDR контенту та до 1600 ніт для HDR.

MacBook Pro з M4 Pro ідеально підходить для дослідників, розробників та креативних професіоналів, забезпечуючи вражаючий приріст продуктивності.

Наразі новий Mac доступний у кольорах «космічний чорний» та «срібний». Придбати модель можна буде з восьмого листопада цього року за $1,599.

Плануєте оновлюватись на M4?

👍ПодобаєтьсяСподобалось8
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Вже нічо не плануєм.

Хіба якщо це BMW

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Как раз пришло время менять рабочий ноут, текущий m2 неплохо себя показал — автономность и производительность на высоте.

Как бы так чтобы все вжух и на новом ноуте?

Это политика компании — менять ноут каждые 2 года. Иногда это и неудобно, миграция всего прошлый раз прошла не очень (intel -> m2).

У нас тоже, просто хочется чтобы содержимое старого ноута оказывалось на новом с минимумом телодвижений.

+1 гимор. Обычно я беру оба ноута на месяц ;) и пока на новый все не встанет как положено — старый не возвращаю. По другому хз.

В епла є тулза яка дозволяє один мак скопіювати на інший, зєднуєте шнуром і вперед, в мене макбук на мак міні десь за півтори години все скопіював десь 100 гіг на харді і програм небагато для типового джава бекенду, бомбезна штука. Для айфону доречі така ж тулза є
Отримуєте точно копію попереднього старого девайсу

довго юзав інтел 2019, бо там можно було поставити вінду і пограти, але там явно тихо припинили підтримку, і вінда стабільно злітає раз на місяць.

І чекав м4, бо перший сильний ап, після м1. тому звісно буду брати коли ненормальні ціни спадуть

Треба скинутись на цей потужний макбук для нашого потужного лідера

Той що однохвамілець відьми з країн. Оз?

нiт, я ще свiжовиданий на роботi М3 не зносив.

Ну мак міні виглядає цікавіше, всього 600 баксів + розмитнення + на пиво і це за 16 гіг пам’яті і мочний м4. Нормальний комп’ютер по ціні Nvidia Jetson 8 гігового який 499 коштує + розмитнення + на пиво. Тобто можна і для IOT використати, або як сервак. Щось Apple прям розщедрились.

Тільки кнопку виключення зробили знизу, тепер пішли меми :) Та навіть спеціальні виключалки стали продавати. До сенсорної кнопки, яким 100 років чомусь не додумались, або собівартість.

Кнопка яку торкаєшся раз в місяць щоб хардресетнути коли система висне. По крайній мірі на вінді так, хз, може макос частіше висне.

Чи ти із тих, який виключає комп коли закінчив працювати? Може ще з розетки виключаєш? Скатертиною накриваєш як бабусі? )

Слухай це девайс та бренд які позиціонують себе як преміум сегмент. При цьому такий косяк і якісь відмазки. При житті Стів, коли в одній з генерацій iPhone був косяк із антеною, казав власним клієнтам — що вони вони довбні які неправильно тримають телефон. Хоча ще Motola Razer — найшли дизайнерське рішення як оформити ту антену. IMHO — тут косяк, це не косяк — а дизайнерам просто заборонили використовувати сенсорну кнопку, бо в неї значно більша собівартість — а кнопка їм не подобалась. Те саме як із охолодженням на корпус — одразу стали продавати мерч, щоб меблі та коліна не палило (і потім з тим мерчем перегрівався і ламався сам дорогезний компьютер) — тут теж почали вигадувати мерч.
2. Перше, ти зараз визнав — що мак висне, так само як і конкуренти :) Друге — коли за електрику платити зі своїх, а не в офісі — це потрібна кнопка. В більшості офісів теж є полісі — пішов з роботи виключив, і теж не з проста, є правила пожежної безпеки та і просто воно коштує грошей. А ситуації коли від радянської промисловості залишилось надлишок генерації, тепер нема — тепер як по Європах, і ціна також.

В більшості офісів теж є полісі — пішов з роботи виключив

а мужики то і не чули..

Дизайнери просто вирішили не уродувати корпус кнопкою яка використовується раз в місяць. Не шукай теорії заговору де її немає. Ну і практична ціль, завжди боїшся протерти корпус від пилу щоб павер випадково не натиснути.

Що сенсорні, що фізична коштує десь 0.5$. Ти дійсно думаєш що епл буде так економити? Епл, який вкладає мільйони баксів в матеріали і дизайн щоб все було ідеально?

У них тільки один глобальний дизайнерський косяк — брова в макбуках.

Щоби «не уродувати корпус» — давно є рішення, сенсорна кнопка, або кнопка в рівень і т.д. Та це усе коштує дорожче ніж звичайна кнопка і потім пішли якісь пропозиції як то класти рушника на коліна, щоб ноут PowerPC G5 не обпалював коліна, або тримати телефона в руці по іншому, от тепер придбати додаткову мерчеву виключалку. Коротше це ми вже переписуєм англомовний інтернет в цей форум. Усі обзорщіки — справедливо нові релізи Apple розкритикували, по дізнавались інсайти про тиск на дизайнерів і собівартість і т.д. Тут я погоджують з обзорщіками — преміум сегмент не може бути такою лажою, не треба вважати покупця за ідіота тим більше сучасного, давно вже не 80-90 ті роки минулого століття.

Сенсорні кнопки зло, особливо для power button.

Краще фізична но в рівень з корпусом. Но уродувати верхню кришку однією кнопкою таке собі рішення. Ладно якби там інші кнопки були чи якісь органи управління, тоді кнопкою більше, кнопкою менше. Но мінімалістичну, суцільну кришку уродувати однією кнопкою, яка натискається раз в місяць в якості emergency... це тобі не віндові виробники які ще й наклейки Intel Inside, GeForce поналіплюють на самому видному місці.

брова в макбуках

Заходиш в дисплей > адвансед > показати роздільні здатності як список

І в списку потім є варіанти з бровою 🥸 і без коли виглядає все як в старі добрі 🤓

Як в старі добрі з величезною рамкою?

Віндові виробники ще 5 років назад навчилися робити тонкі рамки без уродливих бров. Або за рахунок більш простих камер (а камера в ноутах взагалі пофіг, 720р з головою для відезвязків хватає, хіба що ви контент для onlyfans встроєною камерою записуєте), або за рахунок розміщення камери в іншому місці.

Буквально вчора в магазині порівнював макбуки з Huawei matebook X Pro, і хуваей виглядає років на 5+ сучасніше. Там і рамки тонші зі всіх сторін, і брови немає. Фізичні розміри ± одинакові. Нові Dell xps також сучасніше виглядають.

Ну то я розумію, тож не в захваті, не старались

У них тільки один глобальний дизайнерський косяк — брова в макбуках.

Як раз брова не напрягає бо сам UI/UX операційки продуманий. Більше дратують стрілочки на клавіатурі. Постійно своїми великими пальцями промазую.

Напрягає що кушать німагу. Трамп має рацію, ця марокканська брова лиш хак щоб не шукати більш елегантних рішень. Естетично можна її прибрати ціною товстої рамки але ти бляха знаєш що вона все одно там є. Жити можна але прийняти це гамно тобі в пику за канхвету — та ніколи.

І саме смішне що епл це прекрасно знає — на всіх майже рендерах користуються темними бекграундами щоб цього «покращення» видно не було

Це висосана з пальця проблема.

Ну англомовну сіть бомбануло. Кажуть станом на зараз із WFH — це популярна штука. А вдома за електрику плати з власної кишені — тому коли люди сплять, виключають.

Як на мене ця кнопка в тому місці де треба, бо я б кріпив його за монітором вихлопом назад, то, мені ця кнопка на нижній панелі була б якраз. Але якщо англомовне ком’юніті так хоче поклацати ту бісову кнопочку, нехай поставлять його боком, і все стане нормально, там прямі грані, воно не є неправильної форми, там нема HDD який не варто перевертати, це одноплатний комп’ютер розміром з тв приставку.

теж не розумію в чому проблема. якщо треба раз у місяць вимкнути пристрій, то можна й припідняти. а на кожен день налаштовується сплячий режим після потрібного часу та й усе

Проблема в тому, що це преміум бренд за $600 самий лоу енд тільки за коробочку — без монітора, клавіатури і т.д. (таку взагалі не схочеться купляти крім як коли треба якась тест машина, тому там є дві кращі версії за 800 та 1100 баксів).
При цьому — це низ лінійки, тобто пристрій «щоб працювало». Я зараз пішов підібати в наявності Low End PC на AMD, з усім — монітор, клавіатура, акустика і т.д. + ліцензійна вінда. При цьому Вийшло $791 Mac Mini з аналогічними характеристиками, бо вони там йдуть як опції обійдеться в $1,399.00 ! без монітору та клавіатури. Сам Apple Display це ще $1599 клавіатура $199 а миша $99 (які звісно ті хто купляє як mini так і studio мало хто купляє, беруть інших виробників). І того якщо брати усе Apple вийде $3299, за такі гроші збирається Hi End PC в топ жирі з усім найкращім, двома моніторами на 27 з 10 бітними кольорами, CPU, відеокарта, диски, тиха водянка і і т.д.
На ринку є ще щось типу Lenovo IdeaCentre по ціні $589-$625 там є усе, поставив і працюй. Artline Home GX73, Acer Aspire C24-1800 і т.п.
Ясно, що ціна здебільшого за бренд і за Mac OS X. Та при цьому дизайнерам поскупились на сенсорну кнопку, щоби знизити собівартісь. Це якраз політика компанії, тобто вони ховають ціну. Той же Mac Mini зроблено так — щоб ти піщов купляти Studio, бо молодший конфіг студії буде коштувати на 200 баксів дешевше ніж середній конфіг mini. BTW Стів Джобс за це воював доки його не турнули з Apple, після того довелось повертати в 1997-му. Він вибив на Macintosh Motorola 68000 такий самий як і на Lisa і т.д.

щось у тебе підгорає від тої кнопки) кому треба то куплять навіть з кнопкою з боку, з заду, з переду. кому не треба то пох де там та кнопка знаходиться. таке враження що аби апагаварить доколупатися, чеслово)

Та горить в сеті. Як я вже писав неоднарозово — коли для тебе це робоче обладнання, ніяких варіантів нема, окрім може оренди якогось інстанса в клауді. Навіть якщо прийдеться самому збирати плату в корпус як із Apple 1 — всеодно прийдеться купити. Тим не менше — якщо це преміум бренд — то де блін преміум ? Доки що там доволі убогі по характеристикам пристрої за гору бабла. А якщо з добрими характеристиками, то ціни не з сього тисячоліття, як за суперкомп’ютери та мейнфрейми. При цьому — коли був Стів Джобс було ясно за що ціна, усе що було в конкурентів — було вже з минулої епохи. А тепер за що ця ціна ?
І при цьому усьому — косячний дизайн, явно погано продуманий і на нашвидкоруч, з дешевими компонентами і т.д.. Не здивуюсь — що кнопку знизу взагалі AI намалював.

Наскільки цей Low-end Ryzen PC розмірами відповідає mac mini? Хоча б старому?

Сам Apple Display це ще $1599 клавіатура $199 а миша $99 (які звісно ті хто купляє як mini так і studio мало хто купляє, беруть інших виробників).

Ніхто не купує Apple Display, для десктоп маків беруть звичайні монітори, єдина бажана вимога, щоб роздільна здатність була кратною ретіні і в співвідношенні сторін 16:10, і то не обов’язково. І не такі високі ціни у епла, враховуючи, що вся техніка здорожчала конкретно, аналогічний міні маку майкрософтовський девкіт 2023 на драконі коштував також 600 доларів.

Наскільки цей Low-end Ryzen PC розмірами відповідає mac mini? Хоча б старому?

А ви дивитесь на корпус комьютра після того як його включили чи в екран монітора і на софт ?

Ніхто не купує Apple Display, для десктоп маків беруть звичайні монітори, єдина бажана вимога, щоб роздільна здатність була кратною ретіні і в співвідношенні сторін 16:10, і то не обов’язково

Ну тобто це правильна бізнес модель ?
Коротше про що я. Apple 2, Macintosh, Newton, iPod, iPhone — це товари які створили ринок, вони були проривними і навіть коли там було залізо або слаблке або середне, це усеодно було круто. Зараз щось ну не те вони роблять, не туди повернули.

Вони роблять якраз все правильно, навіть прогнулись під дебільні комуністичні замашки Євросоюзу і прибрали свої роз’єми. У мене нема претензій до епла. А по розміру, ну як мінімум десктоп навіть слабкий займає купу місця під столом, або на столі. Мак міні, або інший неттоп який схожий по характеристикам, просто кріпиться до монітора. Епл робить те що і завжди, нормальну техніку, яка працює роками за прийнятну ціну. При чому коштує епл завжди в ринок.

Ну як. От розумний AI табличку зробив порівняльну, на девайси які я йому туди закинув. Ну тобто девайс з розряду преміумного сегменту. Тех характеристики топових GEEKOM можна порівняти з топовими Mac Mini Pro,

• Model | CPU | RAM| Storage| Dimensions (WxHxD, in inches)| Approximate Price (USD)
  • GEEKOM Mini XT12 Pro | Intel Core i9-12900H |32GB |1TB SSD 7.6×1.8×7.3| $1,200 — $1,500
  • GEEKOM Mini PC A8| AMD Ryzen 7 7735HS| 32GB| 1TB SSD| 7.9×1.7×7.3| $800 — $1,000
  • Vinga Mini PC V660| Intel Core i5-1235U| Varies| Varies| 5.9×1.5×5.1 $300 — $500
  • HP t430 W10IoT 32GF| Intel Celeron J4125| 4GB| 32GB eMMC| 6.7×1.5×6.7| $200 — $300
  • Intel NUC 12 Pro Kit| Intel Core i5-1240P| Varies| Varies| 4.4×1.2×8.2 |$300 — $500
  • Acepc PicoBox Mini| Intel Celeron J4125| 8GB| 256GB SSD| 4.1×1.6×3.9| $150 — $200
  • ThinkCentre M70q Gen 3 Tiny| Intel Core i5-1240P| 8GB| 256GB SSD 7.1×1.4×7.1| $500 — $700
  • Acemagician GK3 Pro| Intel Core i7-12700H| 16GB| 512GB SSD| 7.9×1.7×7.3| $800 — $1,000

M4 Mac mini
Base Model:
10-core CPU, 10-core GPU
16GB unified memory
256GB SSD storage
Price: $599
Mid-Tier Model:
10-core CPU, 10-core GPU
16GB unified memory
512GB SSD storage
Price: $799

High-Tier Model:
10-core CPU, 10-core GPU
24GB unified memory
512GB SSD storage
Price: $999

M4 Pro Mac mini

Base Model:
12-core CPU, 16-core GPU
24GB unified memory
512GB SSD storage
Price: $1,399
High-Tier Model:
14-core CPU, 20-core GPU
24GB unified memory
512GB SSD storage
Price: $1,599

Далі порівняння, CPU для топ жиру (GPU там теж, бо усюди вбудовані)

3DMark Score

Intel Core i9-12900H: 15678
AMD Ryzen 7 7735HS: 12345
Apple M4: 9876

CPU-Z Single-Thread Score

Intel Core i9-12900H: 800
AMD Ryzen 7 7735HS: 600
Apple M4: 550

CPU-Z Multi-Thread Score

Intel Core i9-12900H: 6000
AMD Ryzen 7 7735HS: 4000
Apple M4: 3500

І всі вони на порядок слабші за м4,, на старому залізі і ідуть без ОС.

Підозрюю що маки з 512 кастровані, так само як і ті що 8 чи тарер 16 гб

Табличку подивись, та сайт Apple. Версія із 24 GB пам’яті та 512 SSD, бо більше туди не лізе вийде в півтора к баксів. Що як би натякає — «йди подивись на Studio», власне не натякає — а сайт Apple одразу це і пропонує. При цьому міні PC — з топового сегменту з навороченим усім — тобто терабайтовим диском, хай середнім каменем і та 32gb пам’яті можна придбати просто зараз в Україні в районі $1000, 11 вінда в комплекті разом із офісом. Міні фактор дорожче за звичайний корпус, ну і водянку туди не поставити. Найдешевший міні який вдалось знайти на ринку міні, на розпродажі взагалі коштував $138 на i3, дешевше за вінду яка в комплекті.
Ок — звісно є такий фактор як MacOS X — комусь воно виключно для понтів, бо модно (і таких абсолютно переважна більшість), а комусь — бо треба працювати. Хакінтош — особисто я пробував, це повний здроч, кожний новий абдейт виносить систему і її треба відновлювати з бакапу.
А коли просто треба щастя на Unix та Arm, то там теж збирається комп’ютер за $100-$150 за системний блок зараз запросто.
Тобто Apple — бренд преміум сегменту ринку по цінам, та крім Mac OS X і частково металевого корпусу — там нема нічого преміум. Мобільний процесор без кешів, мобільна відеокарта без RTX та аналогів, який власне і проти Qualcom не по усіх параметрах краще, мало пам’яті як RAM так і ROM — косяки з кнопками, бо пожаліли бабла на сенсор і т.д. Якщо я простий покупець — от на який хрін я маю це купляти, окрім того що це модно ? Треба помітити — от не завжди в них таке було. Коли там стояли Intel та Amd відеокарти — таких питань не поставало, справді був преміум.

Я про кастровані або половинні ссд в менших моделях
Так, задовьажшся досліджувати детналурили і м’яса недокоали

За терабайтний диск + $200. При цьому в магазині вже в Україні зараз : 1TB Kingston NV2 на 1T — $66, 2T — $133. 1TB Samsung 990 PRO — $112, за $192 — 2T
Це з розряду одеситів на привозі.
www.apple.com/...​ore-gpu-24gb-memory-512gb
Топова комплектація без змістовна, www.apple.com/mac-studio Молодша Studio вийде краще, на M2 Ultra там різниця в 200 баксів. Власне mini завжди брали молодшу версію, у якості тест машин — бо вона була не дорога, та вони і цю примудрились зробити на $200 дорожче чим попередню на M3. Бенчмарки показують — що M3 швидше, але має вищу теплову віддачу.
iMac-ки або на Intel в них зараз ще 19-го року, або на M1 21-шого року.
IMHO з усього що вони зараза продають в своїй лінійці, лише iPhone на рівні з конкурентами по тех характеристиках.

Ага
Про тестові машини згоден
Для дескьопу мало

Слабші і уродливі, ніби робилися на заводі Електронік.

Мене тайп с починає підбвшувати. Дирка з язиком в телефоні, дирка в кабелі. Не дай бог в телефон чи в кабель вода попаде, задовбешся вичищати так як не зарядиш телефон. У мене так після кожної пляжної вилазки.

А ще фокус коли сухий кабель тикаєш в вологий телефон і кабель також стає вологим, і вже сам кабель не тільки в телефон не тикнеш, но і в інші девайси. У мене так один кабель взагалі перестав працювати, навіть після трьох днів сушки. І треба в середину конектора лізти щоб подивитися які контакти закоротило солоною водою, коли у того же лайтінга все на виду.

Короче лайтинг, в мільйон раз кращий як фізичний конектор.

солоною водою

Ти шо з ним там морське дно досліджуєш? Як кусто?

Але юсб-це то таки якийсь треш погоджуюсь, чистити анріал, стопіцот стандартів на один конектор

як і юсб звичайний собсно , при чому людський кабель ще й коштує більше ніж епл коли нібуть драла за ті кабелі. Здобули

міняти дружину!

хороша дружина має робити чоловіка багатшим ніж до весілля а не біднішим

Та достатньо покласти телефон в мокрий карман після того як з води виліз, в карман де мікс води, піска, телефон який береш мокрими руками. Телефон який потім миєш під проточної водою від солоної води і піску.

Інколи навіть прямого контакту з водою не треба, достатньо цілий день у моря привести в вологому кліматі щоб конденсат якийсь в дирках утворився.

І да, я використовую телефон без чохлів і водонепроникних кейсів, для мене це інструмент який використовую на повну і не буду паритися і стресувати щоб, о боже, вода чи пісок не попали. Кейс нетягую лише коли в воду з телефоном лізу.

Мене тайп с починає підбвшувати.

Все рівно це краще ніж mini/micro usb. Вони — мабуть найгірше що траплялося зі стандартом usb.

Так, але краще б USB 3 та інші стандарти мали б конектор типу лайтинга а не тайп С.

Той момент коли людство не змогло подолати бюрократію і здоровий глузд, щоб залишитися в правовому полі, і тепер всі змушені страждати.

Користуюсь 16″ М1 Pro з 32ГБ ОЗП — для роботи вистачає, ноут вкрай приємний, але міняти поки що не планую. Для домашнього використання поки що не вистачає ігрових можливостей, тому з нетерпінням чекаю або на подальшу еволюцію AMD Strix Halo > Medusa Halo, або на «ігрову революцію» MacOS, чи взагалі на SteamDeck 2.

макбук на м4 просто пообіцяв, робе мені все що кажу )

Користуюсь 16″ М1 Pro з 32ГБ ОЗП

У мене такий 14-ка.
Після ейра на М1 і 16гб зараз тупо все літає. Про пам’ять — я забув де перевіряти скільки використано і чи варто якісь процеси прибити :)

після ейра все літає.
а в інших темах інші люди доказують, що «більше не треба, і так всьо літає, у яблука память бистра і чи не всеодно память там чи своп»

Ейр порівнювали з інтелівським калом.
Плюс я з ейром пропрацював 2.5 роки. Крім того, що деколи бракувало пам’яті, впринципі все було досить швиденько.

The Apple Polishing Cloth now supports the new M4 Macbook Pros and the M4 iMac!
x.com/...​tatus/1851648715389370732

справжня айтряпочка має бути з анодованого авіаційного алюмінія і повною сирних дірок ;)

Вона по ціні майже $19. Це еквівалент 800₴. Для порівняння солдату ЗСУ виділяється 139₴. на добу на їжу. Набір мікрофібрових серветок для електроніки 100 штук, зараз можна придбати 65₴. Тобто націнка за логотип та бренд — принаймні 200 разів. І ганчірка коштує як тиждень годувати солдата. Мода тут нідочого чи не так ?
Звісно ідея походить із модної індустрії. Умовно собівартість якихось брендових речей нижче за роздрібну ціну, до двох порядків інколи.

Якщо кантора купить, то так. Як ні то ні.

Візьму, коли буде з коробки вставати кубунта.

Нахер воно тоді взагалі треба якщо не Mac OS ? Ціна на маки — це ціна софта в першу чергу Mac OS X, залізо там дуже давно таке собі, просто усе відтестоване що якісь китайські драйвери тобі не будуть робити BSOD як на вінді, зате воно коли старіє починає повисати, в то і сумного мака показувати. Про живе довше — і не ламається, то такий рекламний міф. При чому в разі чого — ремонт тих же PC та Android-ів вийде значно дешевше, навіть Samsung та Pixel чи якісь ChromeOS і т.п. З маками часто справа доходить до пошуку кулібіних, які нормально відремонтують.
От зараз Apple на комп’ютери для економії бабла стали ставити уніфікований чіп з флагманським продуктом компанії — iPhone, під який уся ця тема із TSMC бід власним брендом і затіювалась. Ринок смартфонів враховуючи Азію, більший за ринок персональних комп’ютерів та лептопів більше ніж в десять разів.

Бо хотілося б мати перфоманс як зараз з сінкпадом, але у вдвічі легшому корпусі і з можливістю день працювати автономно, а не максимум годину.

Та зараз крім десктопу є робочий HP новий. На батарейці спокійно 4+ години так але там 11 вінда, яка місцями ок — але де-факто це чергова 8 -ма. Так само є нормальні андроїди які по ціні не сильно менше, а то і так само як і Apple — а то і дорожчі, типу новітніх хуавей з тройним розкриванням. Так і повний ринок середнього сегменту і вниз. І різниця дуже часто в софті.

Мені потрібно yocto збирати і подібні активності, а не просто залізяку з браузером.

а макбук точно показуватиме перевагу в батарейці в складних задачах?

Скоріше за все ні, але зручно, особливо в ці часи, мати універсальний апарат, яким можна і мітингувати по 8 годин, і щось важке білдити без оффлоаду на сторонній сервер.
У сінкпадів погано з автономністю на малих навантаженнях і 3 кг самого ноутбука з нестандартною 210-ваттною зарядкою постійно носити напрягає.

Хоча якщо врахувати, що півторашка пішла тільки на 16 кілограмову зарядну станцію — make sense.

Не знаю як перформанс, але дивитись в мак після сінкпада трохи складно, бо ти звик до всратих екранів, навіть якщо це топова версія з 4к панеллю, а якщо ноут видали то до всратих TN екранів в яких ні яскравості, ні кольору нічого. Береш мак, і виявляється що у кольору є відтінки, і взагалі-то можна не виставляти яскравість на максимальну.

Калібрований 4к олед в ноуті у мене є і зараз. Для терміналів і вебморд застарілих систем бронювання девборд навряд чи буде різниця, а от більша енергоефективність — це суттєво.

Я просто був тим самим чуваком аутистом з IBM Thinkpad T43, в 2018, потім видали на роботі P51 з зеонами і 4к дисплом. А потім мені подарували спочатку Samsung galaxy s10, а потім пір на М1, і це капець кардинальна різниця. Я довго звикав до нормальних кольорів, а тепер мій аутизм довів мене до покупки монітора для прикраси від Eizo за купу грошей.

залізо там дуже давно таке собі

Які є альтернативи, хоча б, M1 за перформансом та часом життя від батареї?

Кого ще тригерить від слова «потужний»?

мене тригерить коли це не про техніку чи звук

Потужний фільм наприклад wtf, коли сленг російський переводять тупо

Та я вже не можу взагалі його чути у цьому відмінку. Хіба що норм сприймається «потужність» як фізична величина.

Ну але потужний процесор цілком же ок
Чи тебе взагалі від слова як такого? Ну тоді сорі )

Я про те коли пишуть як попало, люди користуються словником з медіа, а там пишуть фіфи з трьома класами церковноприходської на отєбісь

мене від смаколиків ще тіпає, наче ласощі чи лакітки чимось не вгодили

Не стараються, а мали б

Потужний процессор — це значить, що споживає більше Вт енергії, тобто більш потужний при тій же швидкості обчислень — це значить менш енергоефективний.

а як називатиметься процесор, котрий виконує більше обчислень? Хіба потужніший автомобіль обов’язково їсть більше палива?

Чого це, зовсім не обовʼязково

Потужність це ж міра здатності чогось виконувати роботу
Ось м4 і потужний і енергоефективний

Ні, всеодно стосовно процесорів сильно жовтизною пахне.
Потужний це наприклад інвертор. Тут я розумію, якщо людина каже що купила потужний інвертор то мабуть це щось стаціонарне, на 48В і >2Квт.
А процесор це про обчислення. Тут можна сказати «продуктивний» наприклад.
P.s Але мій перший комент не про це. Просто так засрали цим словом медіа-простір що тригерить не важливо у якому контексті його використовують

навряд чи раніше це слово використовували сильно рідше. Просто після форсу смішнявок вухо стало вихоплювати це слово з-проміж інших. Якийсь ефект чергогвого камбербетча-дюссєльдорфа абощо.

О блін, тема для Data Science дослідження.
Можна запропонувати якомусь початківцю у портфоліо :-)

та не тільки ж в електротехніки є потужність і не тільки ж фізика

ну от взяти допустім якийсь авіамодельний двигун, він маленький але буде потужний, бо підніме аж кіло

потужний спікер в колонці теж, бо видасть 100 ват

Просто може воно смішнувато звучить коли це маленька якась блютускричалка, хоч вона може бут ти в своєму класі і найпотужна :)

Слово як слово, як на мене просто до цього не було технічного контенту українською і вухо не звикло

Чомусь нікого не дратували мощные процессоры

Убий у собі москаля ;)

Це не ок, це в маркетинг ввели характеристики з інших галузей зокрема автомобілів, щоб у покупця складалась аналогія.
Головна бізнес ідея Стіва Джобса — «компьютер для простих людей».
Він коли рекламував будь як пристрій ніколи не казав про технічні характеристики цифрами. Його класична реклама того же iPod — «тут можна зберігати до 128 пісень», що було краще за 5 компакт дисків тих часів. Сказав би формальну кількість мегабайтів і т.д. — одразу би довелось вступити в гонку озброєнь з конкурентами, покупець став би дивитись на на пристрій — а на цифри тих же Sony і порівнювати. А це вже — зменшення прибутків, бо треба вкладатись у модернізацію виробництва і відповідно втрачати собівартість.
Стів геній маркетингу і бізнесу кінця минулого початку цього століття.
Так і зараз «потужний», а потім — тримає батарею в два рази довше за будь який PC.

і яким же словом користувались до того як ці маркетологи спотворили цей незайманий первісний світ?

з інших галузей зокрема автомобілів

а там хто винен? карл бенц?

Власне Джеймс Уат :) Це його маркетингова ідея порівняти вагу води яку викачує кінь обертаючи колесо, в спокійному режимі і свій паровий двигун, щоби сказати скільки коней заміняє двигун і економічну ефективність відповідно, утримувати тварину звісно значно дорожче ніж технічний пристрій. Звісно Джобс — хочь його і поперли зі Стенфорду за несплату, бо гроші батьків просадив на хіппі тусовки — про це чудово знав. Возняк BTW теж кидав Берклі, потім повернувся і довчився.

тут без калькулятора не обійтися

теек 4,32 грн/кВт∙год
берем макбучек на м4 макс макс 8549 € аж погано стало прастіхоспаді, 381834 гривень 25 бляха копійок

88387,56 квт-год, собсно не перевіряв але чатжпт каже цього досить аби підняти 32,4 тис тон на 1 метр

а чо там у райзена? а лептоп на вінді кіко води викачає?

Стоп це ви кубик взяли новий ? В цілому ще не погано, перший кубик NEXT — коштував $50 000 баксів на сучасні гроші. Та ринок він повністю програв Sun, Silicon Graphics та IBM які вийшли з кращою пропозицією на ринок, здебільшого саме по технічним характеристикам переважали, а по цінам було приблизно те саме.
Тим не менше куб серед геймдеву став культовим, в першу чергу через софт Next, зараз це Mac OS X.
За 2к Ви зараз сможете зібрати надпотужний сет із PC. А за 9к так і цілу стойку з блейд серверів.

коштував $50 000 баксів на сучасні гроші.

От бач, епл фактично тобі за безцінь лептоп віддає, і хіба не стидно носом вертіти?

Кубик це ж робоча станція. www.apple.com/mac-pro BTW Зараз є лише версія на M2 Ultra. Там одразу в рекламі показана Av Pro Tools — аудіо редактор. Історично у звукорежисерів та взагалі музичній галузі в США популярний саме Mac. Ще з часів Lisa.
Лептоп за 10к баксів, це зовсім несуразно як на мене. Такий девайс провалиться в продажах і ніколи не окупиться. Власне як це сталось і з Lisa і з Next.

Лептоп за 10к баксів, це зовсім несуразно як на мене

от ти не старався просто

У мене звісно є 10к. Чи я витрачу їх на лептоп — звісно ні. На кубик чи студію — хз, не це можна дивитись як на інвестицію яку можна відбити, для ІТ-шника робоче обладнання, як для токраря чи фрезерувальника станок, а для ремонтника якись дриль. Тобто бачу, що в такий то галузі — попит та пропозиція надає привабливу можливість, інвестую в обладання, час на навчання в томй самий Swift та iOS і т.д. — отримую фінансову вигоду.
А там зручно, не зручно — красиво, не красиво, модно не модно — пофіг. Інщі пріорітети — зароблю, не зароблю і яка конкретна маржа.

Ну так маки з’явилися в студіях лише в кінці 90х коли перейшли на power pc, до цього основним комп’ютером в студіях звукозапису, а також кліпмейкерів, продюсерів, художників і інших дуже творчих людей, була Аміга. І увесь сучасний софт для створення контенту, від аблетона до сінема4д, він родом з аміги, і всраті розкладки у цих програмах також з Аміги. Мак прийшов туди, коли Аміга вмерла(насправді вона досі жива).

Це для обчислюваної техніки — анти характеристика. Перший програмований компьютер ENIAC — мав потужність 150 КВ, а важив 30 тон. Пори цьому робив 300 операцій на секунду. Apple M4 робить 38 трильйонів операцій на секунду. Новітні intel i9 9-ї генерації роблять до 180 трільойонів операцій на секунду. Приблизно в цьому же діапазоні до 180 трільонів i AMD Ryzen 7700 .
Щоправда зазначені справді мають приблизно в двічи вишу електричну потужність, тобто і висаджують батарею при роботі на максимальній потужності (бо вони знижують тактові частоти коли не задіяні) в двічи швидше, що для користувача — «домохозяйки» набагато більше важлива характеристика.
Звісно для сучасної комп’ютера — це ще не усе, цє комбінація CPU та GPU. А ще швидко дії та місткості пам’яті як ROM так і RAM і т.д.

«мав потужність» чи «споживав» ? можна тиц на джерело, де використовується саме «потужність»?

Тоді обчислювальна потужність і постає питання — скільки, то можна порівняти із конкурентною продукцією на ринку.
Тим не менше, тут усе-таки є і розуміння — що для 80% споживачів із цільової групи, тобто так звані лиця яки не прийняли рішення, насправді цікавлять інші характеристики і коли вони прийматимуть рішення при покупці вони можуть не знатись на якихось технічних характеристиках з розряду OPS і т.п. — але можуть порівняти такі речі як — час автономної роботи, ну або можна пограти в найновітню гру бо вона запуститься і не буде тормозити. FLOPS-и, FPC результати різні Benchmark-ків порівнюємо ми з вами на цьому форумі і інші хто на цьому знається.
Нам же по перше усеодно доведеться купляти ту техніку під яку ми розробляєм тобто — за що заплатять гроші і для нас створено ті же iMac та кубики Mac Pro, де хочь і дорого — та потрібні характеристики є. Або Mac Mini на протестувати і т.п.
З фанатами там усе ясно, вони і за гній на дачу з емблемою Apple переплатять у 4 рази, тому що модно.

tl/dr
Ви підміняєте поняття у інформації — використовуєте «мав потужність» замість «споживав». зачим?

а яку тоді характеристику? про що це довге розмішування чая вилочкою?
кому важливі тріліони попугаїв є рейтинги, епл там в топі, будьласка, то в чому проблема казати потужний процесор?

що для користувача — «домохозяйки»

от не нада отетого газлайтінга
Introducing the new AMD Ryzen 9000 Series processors for desktop PCs, the world’s most advanced and powerful option for enthusiasts.

Це для обчислюваної техніки — анти характеристика.

лептоп це ж кагбе не просто «обчислювальна техніка», але упсі на еплі можна й пообчислювати і кіно подивитись на класному екрані. То в чому проблема?

nanoreview.net/...​-list/laptop-chips-rating

Потужний? Потужний

Слухай, яка тобі різниця яка характеристика ? Яка би не була — не Apple, не компьютер. Це прилизно те саме що Yamacha чи Kawasaki порівнювати з Harley Davidson. Усім пофіг на технічні харакетеристики, тому що не харлей — це не харлей. Так само, скажімо з гітарами не Gibson чи не Martin чи не Tailor чи не Fender. Не те просто тому — що воно не те, в певних колах не модно і усе тут. Максимум такого в музичний та текстильній індустріях використовується.

а тобі різниця яка там антихарактеристика? :)
срач взагалі через слово потужний

> це в маркетинг ввели характеристики з інших галузей зокрема автомобілів, щоб у покупця складалась аналогія.

Ніт

Маки потужні бо вони в топ рейтингів а не бо маркетологи за вказівкою джобса із могили чото там впарюють

От і всьо

Маркетинг Стіва Джобса зараз взірець, якому навчають усі навчальні матеріали, тільки лінивий це проігнорував. Усе розібрано по деталях, в тому числі коли хтось з команди маркетологів запропонував використовувати слово потужність, щоби була аналогія з автомобільною індустрією на одній з нарад в Next, щоб можна було порівнювати можливості комп’ютера Next тобто кубом зі звичайними персоналками тих років. І Стів пристав на пропозицію. Там же згадали і Джеймса Уатта який увів сам термін як у фізику так і в маркетинг.

в тому числі коли хтось з команди маркетологів запропонував використовувати слово потужність, щоби була аналогія з

Перший же абзац 👇
upload.wikimedia.org/...​omputer_ad_April_1975.jpg

Ніби айтішний сайт, а люди досі пишуть про якісь видумані понти. Можна просто купувати те що подобається, ми ж всі тут при грошах. При грошах же?

При грошах же?

До сих пір все на сири просажуємо.

Та навіть простіше — пишеш під iOS, а в США вони переважають Android — нема інших варіатнів, доведеться купити. Понти були коли воно в нас не продавалось і треба було їхати за кордон і це вже справді означала як соціальний статут так і конкретні такі витрати, десь до 5к разом із технікою треба було витратити при місячній ЗП в $500-$1000. Ну або звісно мати там друзів-родичів і різними методами сюди те пересилати, знаходити адаптери під нашу сіть і т.д. Зараз жодних з цих проблем нема — треба іди купляй. Для пересічного українця щоправда, це усе не доступно.

Хіба якщо це BMW

Для поточної ситуації релевантніше карабін.

І що тобі він дасть у поточній ситуації окрім зроблять гірше. При фільтрації перш за все ібуть цивільних із зареєстрованою вогнепальною зброєю.
Тут авто корисніше, але краще у форматі кросовер з нормальним кліренсом та бажано повним приводом або фургон (якщо велика родина)

Це не було серйозно сказано, просто мова зайшла про М4.

Як і меч у самурая, навіть якщо він знадобиться лише раз на життя — усеодно завжди варто його із собою носити.
Цікаво було би подивитись на ТЦК-шникив яки запихують в бусік а потім, катують і представляють пістолет до скроні десь в : Техасі, Алабамі, Арканзасі, Тенесі або Неваді.

15к злотих, якщо вернути VAT то вийде 3к$
www.apple.com/...​book-pro/16-calowy-m4-pro

Може наступного року оновлю, зараз ноут 2018 ще норм працює

сам тож, сижу на 2019
різниця з м3 нач мінімальна, чи не краще взяти бу м3 мені думається дешево й сердито
чи якого саме там в м4 масла дох_я?

Нахер воно треба за такі гроші? три роки назад купив леново йога з металивим корпусом за 1500 і з головю вистачає.
Без отіх усіх понтів.
Ще й 16 дюймовий дісплей, це ж якийсь п****ць

авипєндріца?

От ти ж не просто так купив не просто лєново, а «лєново йога з металевим корпусом»

Випєндрьожнік ;)

Я шукав 13 дюймовий ноут з металивим корпусом тому що 13 дюймів то зручно, а з металевим корпусом охолодження краще і такі ноути, як на мене тихіщі.
До лєнови був нр елітбук, але лєнова якось компактніша і ще й корпус сірий. Ну і більш сучасно виглядає.
Тому довелось брать лєнову.
Ніякого випендрьожа, просто холодний розрахунок.

Не уявляю як можна працювати на чомусь менше за 16, по суті це ж стандартний олдскульний 15д лептоп-станція. Лептоп як лептоп кому тре більше місця на екрані ) Плюс на 16ці звучило краще.
В принципі на про 14 ще працюється, на 13 типу ейр вже дратує що мало місця

А те що дорожче ну так так завжди було, як на мене варте того, може для когось не варте, але ж не обовʼязково ж купляти новий макбук кожен рік, а 500 баксів різниці на 4-5 років то не так вже щоб аж сильно за що переживати.

А на Air до 2017го року воно ще світилось офігенно.

Не розумію як можна працювати на менш ніж 24 дюйми :-) мені що 12 що 17 це все одно фірточка :-)

ну так це вже десктоп чи зовнішній монік, то канєш

Розлякаєш диванни мако працівників
У мене від дивану спина колом за 10хв
І шия

16Гб, привіт 2020-й, як завжди :-) Один тільки хром скоро буде жрати оці 16Гб. Жаба душить плашку докинути? Копійки коштує.

Вони повторюють за IBM зараз в погані роки. Щодо Chrome — то тут вже Google став відносно «гімнокодити», вірніше щоби браузер проходив синтетичні тести — роблять більше плаваючого сміття в GC V8, відповідно сміття чиститься набагато рідше і це не коштує додаткового CPU, більше кешують прямо в RAM і т.д. і т.п. Це без архітектурних рішень і чергових змін в технології рівня HTML 5 складно буде вирішити. Впевнений, що в альтернативу JavaScript має бути байткод який має доступ до DOM, у ОС системні виклики з чимось типу третьої пам’яті а-ля «кеш на SSD», тобто проміжної між RAM і файловою системою і т.д. З іншого боку тех процесси міняються стають швидше технології доступу в інтернет, і HDD і SSD мають певний прогрес і т.д. , можливо навпаки можна буде спрощувати усі алгоритми. Тоді підход Apple — це IBM кінця 80х — початку 90х. Дорого гірше за конкурентів, фокру супер дупер інноваційного і проривного продукту, який вмів створювати Джобс — вже нема. Реально те — що показують зараз Китайці та Корейці, виглядає більш цікавим.

Так для прикладу топові : ASUS, ACER, Lenovo, Compaq та HP дешевші на 40%-50% при цьому там характеристики будуть ліпші. Звісно Mac OS не буде і флеру Apple.
Хто пише для iOS або Mac — звісно не варіант.

Так для прикладу топові : ASUS, ACER, Lenovo, Compaq та HP дешевші на 40%-50% при цьому там
характеристики будуть ліпші

Конкретну модель плз.

Бо так не є, я взагалі не фан apple, але після macbook pro я на іншому ноуті не хочу працювати.
Супер екран, міцний корпус, працює дуже тихо.

Сенсу не бачу, ви «не фан» який не хоче працювати на іншому пристрої. Джобс і команда дуже багато вклали в цей маркетинг, типу який би я пристрій тут не надав — усеодно буде знайдено мільйон причин чому Apple краще. Ще підтягнете таке комьюніті — яке потім скаже мене покенселити і з такою редискою не розмовляти, фу таким бути і т.д., знову таки маркетинг Джобса. Хоча спору нема — Джобс був безперечно геній.
Та як дивитись об’єктивні критерії оцінки, і виключити питання моди і емоційного маркетингу, що такого нового і проривного типу iPhone робить Apple на протязі 5-7 років ??? Intel на ARM замінили ? А GPU поміняли спочатку на AMD а потім на власний. Тобто банально спрощують поставки, залежність від сторонніх виробників щоби знижувати собівартість.
В кінці 80-х Apple справді робили кращу по фактично більшості характеристик продукцію за конкурентів, тим не менше програли ринок тим же IBM та SUN. З поверненням Джобса — нова стратегія стала в продажі емоцій. В принципі нічого нового ті же Харелеї або Ферері, Ламборгіні та Порше теж купляють виключно через емоції. А тм більше музичні записи, квитки в кіно тощо.

на протязі

протягом

що такого нового і проривного типу iPhone робить Apple на протязі 5-7 років ???

а яка різниця шо? навіть якщо і нічо то шо це міняє? так собі аргумент короче.

шо там ASUS/ACER/Lenovo/Compaq/HP протягом останніх 5-7 років проривного зробили?додали екран в тачпад?

Вони ніколи і не робили проривного — вони робили дешевше, власне дешевше за IBM спочатку, бо IBM взагалі з ринком погано дружили по цінам, крім корпоративного. Apple як би підтримував флер — пристроїв, які створюють ринок. Власне тому і відносно дорого — ні в кого нема нічого подібного на 100%, лише трохи схоже.
Зараз Apple — просто Apple, ще один пристрій який треба підтримувати.

ну то які до них питання? гарні девайси роблять. в чому проблема?
за ті гроші які коштують більшість тих же макбуків вони майже безальтернативні. Бо отримати ВСЕ те саме разом в одном девайсі іншого бренду або неможливо або коштує добряче більше.
це і є секрет популярності, а не емейзінг зі сцени.

Що конкретно в маках безальтернативне крім Mac OS X ?
І які такі програми є для Mac, яким нема жодних аналогів для PC або взагалі версії для PC ?
Мак — це в першу чергу емоції для користувача «Think different» створити флер власної креативності і унікальності. Що між іншим однією лише наявністю комп’ютера, не досягається. На PC кнопки зправа — в нас будуть зліва, там ефекти різні графічні, меню постійно з гори і т.п.
А так — Unix, де врубається термінал і використовується bash. Або там той же офіс запускається, чи той же Photoshop і усе. Тим не менше — це бізнес, коли треба писати для Mac — вам потрібен Mac.

да причому тут макось. ніт, відповідь — всьо і нічого конкретно.

коли починаєш порівнювати з конкурентами (от наприклад те що ви навели трохи нижче), то стає зрозуміло що маєш чимось поступитись. або вагою, або батарейкою, або корпусом, або екраном, або швидкістю. а спробуйте отримати все це разом і тупік.
колись може інші почнуть випускати такі ж збалансовані девайси

голова не болить

Так це треба щоб шию не нахиляти. Це проблема самих лептопів. iMac та куб порівнювати з десктопами сенсу нема, різні пристрої. Це купляють з ціллю розробки під Mac та iOS, а ще музичні люди та дизайнери — там історичний бздик, ще від Lisa та Next. А коли монітори LG то і нема чого порівнювати, в сенсі екрану та впливу на очі.

Ну тоді подайте в суд на Microsoft :) Хай вішають дупу на своєму сайті.

Так я серйозно
Мінімум проблем з макбуками
Не крешиться роками, якісне залізо

Ну як подумаю чо я на маку сиджу то не люблю вінду, ще просто звик до трекпада, клава з класичним трикутником стрілок

Сідаєш за вінду одразу починається треш, розкладка не та, клава не та. Поміняєш лептоп — знов інша клава.
Вінда це окрема історія теж, якийсь трешак а не ос

Загалом і всьо. Краще куплю старий мак ніж новий лептоп на вінді

Якби на лінуксі можна було оутлук і офіс запускати мабуть сидів би на лінуксі але все одно на якомусь старому макбуку. Трекпад бімба. Не знаю що там за secret sauce, але ніде трекпад близько не валяється по зручності, хоч роблять наче схожі.

Крім лептопа решта маків то в принципі як на мене для естетов.

Мак — це в першу чергу емоції для користувача «Think different» створити флер власної креативності і унікальності

Як воно там, у 2007?

теми «сінк діферент» були модними ще для кастомізації 98 і хп вінди. Всі, мабуть, пам’ятають оту валлпейперу з жіночою задницею в трусах і цим слоганом.

Та ХЗ, тоді прикольно було. Крім процесору Power PS на робочому місці, тормознутому по самі нема куди.

Сенсу не бачу, ви «не фан» який не хоче працювати на іншому пристрої.

Я ж чітко запитав, наведіть приклад ноутбука іншої компанії такої ж якості.

Тебе попросили конкретну модель привести а ти простиню води привів про джобса і маркетологів.

Ось який аналог ноута на відні мені взяти на рівні М4 такого же форм фактора (компактний, автономний, швидкий). Не треба в 4 рази дешевше, можна по такій же ціні як у епла.

Слухай, тим пів ринку, я психонув і понаводив. Чи є макофілам головного мозку різниця — звісно ні ? Так само як на ямасі приїхати в байкерський клуб HarleyDavidson. Там якщо морду не на бьють — тоді будуть усі стібатись.

Слухай, я психонув і напіздюнькав. А тепер не знаю як злитись.

fixed, не дякуй

Знову спригуєш з прямого питання.

Я віндоюзер зі стажем все своє життя, вже 2 роки чекаю на що б обновитися, і кожен раз як дивлюсь на віндові ноути, відчуваю що мене най***ють. Всі вони по ціні/якість/швидкість програють макбукам. Дивишся на топові сьорфейси, самсунги чи xps (ті які можуть конкурувати з еплом в плані формфактора), будуть швидкі, да, і швидкодії мені навіть буде хватати, но всеодно не такі швидкі як М4 і така ж ціна.

Конкретну модель плз.

і не проси — ніколи не дають ))
а якщо дають то виявляється шо то «топові» 5 кг валізи без ручок до яких ще треба екофлоу в наплічнику тягати..

Да ну. Беремо HP Zbook power 16 G11 (Ryzen 9, 64G, 1T, Radeon 780T) — вага 2.04 кг Asus ProArt Studio Book Pro 16 (i9, 64g, 1T, RTX A3000) — вага 2.05 кг MCI Vector 16 (i9, 64G, 1T, Ge Force RTX 4070) — вага 2.7 кг коротше там можна довго ще йти по топовому діапазону. Вага буде не такий вже і кирпич, до 3кг і то коли на борту завезли топову відеокарту, тобто і AI можна і якись останній Doom там чи Call of Duty, чи серверну Java запускати при чому на Docker контейнерах. По усьому залізу буде крутіше крім часу на батареї, бо це треба спускатись в інший ціновий діапазон «офісних лептопів». Звісно Mac OS X не буде на жодному, якщо хакінтошами не займатись — тому і порівняння таке собі.
Як я вже писав — це нікого не парить, маркетинг Apple створив фанатів.

Беремо HP Zbook power 16 G11 (Ryzen 9, 64G, 1T, Radeon 780T) — вага 2.04 кг

ну беремо.
ок, це 16ка у нас, тобто є сенс порівнювати мбп 16″
одразу екран 2560 × 1600, тобто ppi вдвічі нижчий. ще й 400 ніт, тобто максимум базовий HDR з засвітами та хуйовою передачою кольорів, а з практичного значить що на вулиці можна навіть не діставати той лептоп.
звук такий самий як і екран.
про батарейку вже не кажу.

Ціна на 16, з якою ви порівнюєте вже в іншому діапазоні, під 3к. Як на мене на яхті там чи біля басейну з лептом сидіти то таке собі. Тобто такі контр аргументи ні про що для одних, та на про що для інших.
Коротше як і йшлось, там знайдеться мільйон аргументів чому Apple краще. Та об’єктивно — рішучий єдиний, це маркетинг Apple. Apple — це модно, в цьому сенс.

Ціна на 16, з якою ви порівнюєте вже в іншому діапазоні, під 3к.

да причому тут ціна.
ось наприклад вичерпний список екранів якими комплектується ця модель:
40.6 cm (16.0 in) diagonal, WUXGA, IPS, antiglare, 300 nits, 45% NTSC (1920×1200)
40.6 cm (16.0 in) diagonal, WUXGA, IPS, antiglare, 400 nits, 100% sRGB (1920×1200)
40.6 cm (16.0 in) diagonal, WUXGA, IPS, antiglare, 1000 nits, 100% sRGB, HP Sure View Reflect integrated privacy screen (1920×1200)
40.6 cm (16.0 in) diagonal, WQXGA, IPS, antiglare, and Low Blue light 400 nits, 100% sRGB (2560×1600)
40.6 cm (16.0 in) diagonal, WUXGA, touchscreen, antiglare, IPS, 300 nits, 45% NTSC (1920×1200)

поясніть мені чому я маю обирати між fullhd з 1000 ніт та 2.8к з 400? за які гроші я можу вибрати 4k і 1200 ніт? за які гроші я в цей ноут можу додати нормальний звук кіно ввечері подивитись?

то таке собі.

ну ясно, то — таке собі, сьо — таке собі. то не треба, сьо не треба. але при цьому воно от таке саме як макбук, а і навіть краще xD це прям точно маркетінг винен і дурні фанати

В тому ціновому діапазоні і Razer Blade, і Lenovo ThinkPad Yoga і Dell Precision, Acer Predator, Asus Rog Strix, Lenovo Legion 9, HP Zenbook fury і в тому числі з екранами на 18, на яких звісно кіно дивитись краще — якщо ви не не запускаєте на великий телевізор, з якісним звуком.
Знову таки для фанатів ніщо не аргумент. Не Apple — одразу какашка, щоби це не було.

і в тому числі з екранами на 18, на яких звісно кіно дивитись краще

та давайте вже з екранами 65″ та саундбарами.

Поверніться на початок гілки і прочитайте що ви написали:

Так для прикладу топові : ASUS, ACER, Lenovo, Compaq та HP дешевші на 40%-50% при цьому там характеристики будуть ліпші.

То нарешті надайте будь ласка одну-дві конкретні моделі 40-50% дешевші та ліпші по ттх. Де той самий безкомпромісний конкурент?

люди тут праві)
багато хто не хоче визнати, що наприклад більшість тих ноутів — пшик без розетки, не вистачає потужності робити просто маркетингову роботу і на 20 вкладках і 20 фігмах — вони відлітають. (батарейка жреться/кулери дують)
— в більшості гірші дисплеї — а хочеш кращий — ціна рівняється
— зараз хоча б почали корпуса нормальні ставити (5 років тому і раніше — тільки zenbook виділявся)
— наступне питання, яке виникає — час роботи від батареї) пам’ятаю, як вийшов м1 — мені майже на два повні дня вистачало з зумом і дзвінками, просто їх було 1-2 години за день.

я мовчу вже про те, що для того щоб отримати цю хвалену однакову потужність, мені її ніхто не готовий засунути в форм-фактор «travel-friendly» прошки, яка важить 1.4кг і зарядка, яка важить ще 100грам. А пропонують варіанти по 1.8кг+зарядка 200-300 грам, яка ще й доволі велика(

Нічого особистого до вас, але це якраз про всіх цих віндовсоводів, які «готові жрать гавно»

При врахуванні ваги потрібно ще рахувати вагу блока живлення, по відчуттям БЖ до ваги цих ноутбуків буде додавати ще 0.5кг.
Момент який може бути для когось неважливим — це шум від ноутбука. Мав досвід роботи з віндовим ноутбуком і маком. Віндовий ноутбук шумів майже 100% часу коли за майже рік від мака шум вентиляторів я чув разів 10.
Звісно що в ігри на мак особливо не пограєш але щодо AI мак виглядає цікаво тим, що RAM використовується у якості vRAM і якщо витратити немало грошей і докинути RAM то можна запускати моделі на 70B параметрів і більше

від мака шум вентиляторів я чув разів 10.

короч якось грався з динамічним мікрофоном і через усілок був якийсь незрозумілий шум, бо блін ніякого шуму я не чув

півдня шукав звідки той шум, виявилось що мікрофон просто ловив вібрацію від мака що стояв на тому самому столі. А вентилятора от чути не було. Шо не кажи, але така увага до того як воно має (не)шуміти — просто інший левел

У мене робочий з подібними спеками. Від батареї живе кілька годин, носити на спині зайвий кілограм коли можна не носити це тортури (штанги тягаю якщо що). Блін, я його замість гантелі в залі використовую коли кардіо тренерую (коли на біговій дорожці з підйомом 15 градусів йдеш з тяжким рюкзаком на спині, обично гантелі використовую, но коли йду в офіс і по дорозі в качалку — використовую робочий ноут замість гантелей, настільки він важкий з бж і проводпми). Я навіть уявити не можу брати його з собою в подорож, для мене це чисто десктопна машинка.

64gb, 1tb можна і в мак доставити. Буде дорожче? Да по***! Це пару днів роботи сінйора, зате відсутність катувань (автономність, розміри, вага) в наступні 4-5 років.

нічосє по**й. 64 гб це пів квартири в кривому розі.

Ryzen 9,
i9

Ці пічки будуть грітися, потім врублять кулери на максимум а потім поріжуть частоти в 2 рази=)
Знаємо, проходили.

коли на борту завезли топову відеокарту, тобто і AI можна і якись останній Doom там чи Call of Duty

Проблема ноутів з відеокартами що це ноут. За 5 хв він буде гудіти як літак, зжираючи батарею за годину. Те саме і з топовими процесорами. Що з його номінальної потужності якщо він не може її видати без норм охолодження.

Я коли джуном був то теж дивився на проц, оперативку і відеокарту. Але це працює норм для десктопу, в ноуті критерії інші.

Коли я був джуном я працював із маком на PowerPC. Одного разу поставив на ніч компілювати FireFox, з ранку — на столі де він стояв, повело шпон — а компіляцію він так і не скінчив за ніч. Щоправда був в нас і куб на PowerPC — навпаки працював краще за PC. З тих часів якраз iMac-ки сподобались та Mac mini власне як і куб.
Лептоп має перевагу в мобільності — та для великої кількості задач із програмування, то таке собі. Зараз для цього в лінійці є Studio. Хто програмує біля басейну — співчуваю, IMHO в басейні купатись треба загоряти та приставати до протилежного полу.

Ти що за ноутом працюєш постійно?
Працювати за ноутом то вздроч якийсь.
То так, к мітингу з дивана підключитися, чи з собою взяти якщо посеред дня треба кудись поїхати.
Без повноцінної клавіатури та двух моніторів то не роботи, а теребонькання якесь.
І так, мак гівно!

Ти що за ноутом працюєш постійно?

Так

Без повноцінної клавіатури та двух моніторів то не роботи, а теребонькання якесь.

Мені норм)
Я в кабінеті працюю хіба коли мітинг є, а якщо код писати то якраз з дивана мені норм. Або з крісла-мішка

Плюсую, при чому хотілось би бачити саме конкурентів на ARM 5нм і менше без активного охолодження. З нормальним перформансом, автономністю, екраном і тачпадом. Ну і щоб важив до 2 кг.
Зараз мій dell xps 15 9570 сдох через 5 років роботи(почав виключатися, скидувати біос/сервіс таг, не вмикатися з помилкою power rail failure), до цього за роки користування:
1) Сдохли кулери за рік
2) Зловив якийсь баг при оновленні вінди який вмикав його після вимкнення через що сдохла батарея на 2-му році користування
3) Періодично за роки користування не хотів вмикатися з першого разу:)
4) Хібернейт після якогось з оновленнь вінди перестав нормально працювати

Зараз дивлюся на М3 air 15 24/1tb, всі тулзи вже протестовані на М1 дівчини, все ок(окрім екрана маленького)

Купив собі Lenovo LOQ (аля Legion) і він начебто потужний, але працювати за ним не хочеться.

Це той у якого відеокарта АРК? І як воно, я собі думав зібрати комп на інтеловскій дискретній карті, але вони не випустили досі топову карту, а максимальна у них обмежується рівнем 4070

так там же RAM прямо в SoC интегрирована

На скільки множити $1,599 щоб отримати українську ціну?

Зараз середня по ретейлам на чіпі з М-3 в районі $1900 +/- не багато.
На Amazon такий самий по $1700. Ebay $1600. Walmart — $1584. На сайті Apple — такий продається по $1499.
Тобто 1.27 треба помножити. Або додати 25%. А усі ретейлери, в тому числі в самій Америці додають свою маржу.
Дуже цікава собівартість пристрою, зараз ніби в Індії виробляють.

Ну якщо робити все легально, то 1599-150 = 1449*10% = (144.9+1449)*20%=298.8+1599+144.9 = 1992 доллари після всіх податків + доставка. Якщо брати в умовному комфі, ще 5-10% націнки магазину. Десь біля 2100-2200 долларів. Але щоб отримати цю ціну, треба пару місяців почекати, поки бахнуті в голову перестануть пампити ціну.

Вже нічо не плануєм.

DeepState відкривається навіть без M4

Підписатись на коментарі