Чи варто співпрацювати з ноунейм компанією?

Привіт!

Поясню свою ситуацію:

Мені запропонував роботу рекрутер з агентства (наскільки я розумію). Я прийняла офер.

Компанія, в яку мене направили, абсолютний ноунейм, не українська.

В цієї компанії є неінформативний сайт і лінкедін, в якому аж 2 працівники цієї кантори! Один з них — це власник/директор, який по моїх підозрах грає не одну роль.

На мітингах протягом 2-3 місяців поки я там «працюю» був лише цей один власник. Він багато обіцяє, розказує про чудові перспективи і майбутні проєкти, якими наразі не пахне. Також він обіцяє, що вони на фінальній стадії підписання контракту з Самсунг і скоро на мене чекає full-time.

Поки ці обіцянки тривають, в нас було 2-3 мітінги, які лише витрачають мій час.

Я погодилась на роботу через хорошу винагороду, але маю сумніви, чи варто заради більшої компенсації звільнятись зі своєї роботи в хорошій міжнародній компанії.

Звучить надто підозріло, але можливо у вас був позитивний досвід в схожих ситуаціях і я це все накручую?

Ось лінка на цю компанію:

www.heinzdf.com

Ви б вірили обіцянкам і чекали, який розвиток подій буде далі, чи кинули б це все, не дізнавшись?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Всі найкращі роботи які я мав — і з точки зору тематики і з точки зору зарплати — були в маленьких конторах — cтартапах.

Так що якщо не бачите нічого протизаконного/аморального — спробуйте.

Взагалі, якщо багато мітингів з власником, або він вас хайрить особисто — це дзвіночок.

UPD: Перечитав відповіді на коментарі, якщо здається, що контора мутна — вона швидше за усе такою і є.

оцінити перспективи компанії... їх платоспроможність і т.д. ... в тебе не вистачить компетентності... тим більше, що вони можуть і самі не знати )

можна просто брати в них маленькі завдання, якісно їх виконувати, і отримувати повний розрахунок... скажімо, раз на тиждень...

далі або обсяги зростатимуть, зарплата збільшиться... або ні...

кавун не можна з’їсти цілий... але можна спробувати частинами...
................

але якщо нецікаво... то й не варто 🤔

звільнятись зі своєї роботи в хорошій міжнародній компанії.

Якщо дійсно хороша компанія де Ви працюєте, то звідки ідея «звільнитись» взагалі?
Чи Вам у

heinzdf

пообіцяли терепішню платню *3 (або 4) (або 6)?

Задавайте питання їм, це нормально. Прям от напишіть собі список питань. Якщо побачите, що щось незрозуміле, то краще проговорити їм, що ви будете готові повернутися до діалогу, коли вони будуть мати більш повну інформацію.
До речі, фінальна стадія підписання контракту- це може бути і пару місяців, і півроку. Може бути і так, що не підпишуть контракт- тоді винагороди може у вас і не бути.

Я погодилась на роботу через хорошу винагороду, але маю сумніви, чи варто заради більшої компенсації звільнятись зі своєї роботи в хорошій міжнародній компанії.

Так як це парт тайм з погодинною оплатою, то в чому проблема суміщати?
Якщо власнику не ок то хай так і сказати, пропонуйте фулл тайм.

Міняти стабільну роботу на таке це дурість.

Вони готові пропонувати фул тайм (десь за місяць може), але я не знаю, чи варто погоджуватись на фул тайм (з вище згаданих причин).

Вони готові пропонувати фул тайм (десь за місяць може

От коли запропонують тоді і будете думати.
Якби це насправді було так то вже б вам запропонували

Ну так зараз це можливість додаткових грошей чим погано
Хай тягнеться якнайдовше

Навіть не знаю що мутніше — та контора чи твоя розповідь про цю контору і що ти там робиш
Мати стабільну роботу та брати участь у невеличкому стартапі, який хоч і витрачає час але може злетіти це ок. У мене таких вже ціла колекція. Може щось колись взлетить і я стану мільйонером :-)

то не стартап, він мені сам сказав, що вони кілька років на ринку, їх близько 100 працівників (я ніколи їх не бачила і не чула).
а ідея не якась вау, а продавати софт самсунга і працівників в комплекті до софта.
отут продублюю з попереднього свого комента:

Тобто є софт, який Самсунг наразі використовує внутрішньо в себе (його нема на ринку), ця компанія хоче продавати ліцензії на софт і + розробляти рішення для клієнтів на базі цього софту.

Воно на словах ніби й непогано звучало, але я не знаю, як повірити, шо Самсунг захотів з ними працювати.

я не проти час витрачати, лиш би роботу давали хоча б з гарантією (або дуже великою вірою з мого боку) шо вона буде на 1 рік.

нас було 2-3 мітінги, які лише витрачають мій час

Погодинно чи ставка

Вони гроші платять,
Руки не викручують
ходи собі на мітинги

Можна я приєднаюся?

то погодинно, якби ставка, я б не жалілась))

вони ще й питають за кожну мою дію, чи я беру за це гроші.
якщо кажу шо беру, вони довго думають, чи давати мені цю таску.
поки що жодної таски не дали.

приєднуйся, може якраз замість мене)))

Цікаво, яких саме дій вони очікують від вас безкоштовно, і що саме ви погоджуєтесь робити безкоштовно 🤔 Так-то, й за мітинги б не завадило платити, якщо вони стосуються робочих питань.

вони ще й питають за кожну мою дію, чи я беру за це гроші.
якщо кажу шо беру, вони довго думають, чи давати мені цю таску.
поки що жодної таски не дали.

ОМГ :) Про що тут можна говорити взагалі? А ви, до речі, профайл того директора в лі уважно читали? Нічого дивного там не бачите?

Це ще і мікро-менеджмент, не можуть навіть коло обов’язків співробітника з’ясувати і делегувати повноваження. Так можна і на UpWork фрілансити.

Тоді гірше :)

Якщо погодинно і мозок виймають то лікувати тільки вищою ціною

У мене такий на апворку зараз клієнт
Багато кіпішу

я сприйму це як заклик тікати звідти

В цієї компанії є неінформативний сайт

На цьому сайті достатньо інформації щоб зрозуміти, що тікати звідти треба якнайшвидше. Це не продуктовий стартап де у фаунедів є якась можливо хибна але ідея, це піпл намагається вскочити в галерний бізнес, але заявляється настільки широка експертиза у всьому і нічому конкретному, що їжаку зрозуміло що нічого з цього скоріше за все не вийде.

Це точно не прикольний стартап, вони хочуть продавати девелоперів і софт Самсунга клієнтам. Тобто є софт, який Самсунг наразі використовує внутрішньо в себе (його нема на ринку), ця компанія хоче продавати ліцензії на софт і + розробляти рішення для клієнтів на базі цього софту.

Воно на словах ніби й непогано звучало, але я не знаю, як повірити, шо Самсунг захотів з ними працювати.

Стартап, як він є. Одразу кажу що «майже підписаний контракт», це бізнес мем такий, так само як і «ми не компанія — ми родина». Зазвичай це є червоні прапори, коли так кажуть знайте — в них нема абсолютно ніфіга хтось десь із кимось може пересікався і це усе, ніяких домовленостей нема. Коли Білл Гейтц перепродавав клон CP/M — QDOS IBM, він тримав це у таємниці до останньої можливості, доки не перекупив програміста який її створив Тіма Пітерсона собі в штат, у Seettle Computer. «В мене майже підписаний контракт» — це піонер в бізнесі, який намагається всюди викрутитися і отримати щось в кредит від тих з ким взаємодіє, а якщо повезе то і просто на дурняк. У мене ще є власний такий мем — червоний прапорець, це «Ми розробляємо движок для бізнес рулів» тобто чергові піонери винаходять Drools і т.п. навіть не провівши аналіз ринку та якісь елементарні досліди. Цікаво що на одних я нещодавно попався, та навіть підписав ще одну круту дівчину на це лайно. Щоправда там зуміли не розповісти що це, позаяк посередники породжені, та і їх клієнт справді з SP 500.
В цілому треба дивитись по обставинах, якщо вони дають опціон, діяльність дуже інноваційна якийсь цікавий проект чи послуга яка в перспективі стрельне то сенс є. Інакше — ви отримаєте безсонні ночі і відсутність вихідних, які підуть фінансово просто в пусту, на чужі бізнес ідеї. Часто ви навіть не отримаєте ліквідного комерційного досвіду на ринку. Тобто можете займатись якось : Ada або розробляти під якийсь SPARC або MIPS, чи щось там під якусь Bada чи Megoo робити, які закриють самі Samsung чи Nokia (є знайомі які в це потрапили). Та знайти роботодавця якому це потрібно буде дуже важко, доведеться скажімо йти десь в мідли на ReactJS або Node, суттєво втрачаючи по зарплатні та кар’єрі і т.д.
Щодо конкретно цієї компанії — з сайту компанії, ясно що там одна вода. У компанії нема бізнес пропозиції — продукту який цікавий ринку, тому там налито просто усе підряд : IT, логістика, консалтинг і т.д. Це пустишка, власне типовий клієнт кадрових агентств. Інші їх типові клієнти — це коли клієнт переманює контактора собі в штат, як той Білл Гейтц. Якщо це зробити на пряму — зазвичай це порушення домовленостей і там мало не суди, тому діють через треті сторони.

Якщо чесно, то ні проект мені не цікавий особливо, ні в їхні перспективи я не дуже вірю.
Єдине заради чого я б залишилась там, це гроші. Я збираюсь з часом (до 1 року) свічнутись на інший напрямок роботи, а це буде означати даунгрейд. Зайвою фінансова подушка не буде))

Це тимчасовий варіант 100%, але ж невідомо, чи щось з того вийде, чи я просто потрачу час.

А якщо з’являться 1-2 проекти (скоріш за все не довгострокові), то на мою думку є ризик, що після їхнього закінчення не буде нічого.

Я просто не можу дозволити собі даунгрейд і думаю, як забезпечити собі комфорт.

А який сенс видумувати собі проблему на голову, коли її нама. Підозрюю ви за кордоном, доки — що напевно платять. Завжди два варіанти — ринок рекрутери, другий це на вашому основному місці роботи піти і спитати у начальника, що потрібно робити щоби заробляти більше, ну або перейти в ту доменну область де вам буде цікаво не змінюючи компанію. Не відповість — дивіться метод номер один.

Ваші сумніви цілком обґрунтовані. Багатообіцяючий власник, який обіцяє значні проєкти й перспективи, але не надає конкретики, справді виглядає підозріло. Деякі моменти, які ви описали (відсутність проєктів, малочисельний персонал, неінформативний сайт), можуть свідчити про потенційну недобросовісність компанії.

Ризик втратити стабільну роботу у міжнародній компанії заради можливості отримати кращу винагороду може не виправдатися. Один з варіантів — запитати деталі про потенційні проєкти, контракти, наприклад, з тим же Samsung, та інформацію про поточну фінансову стабільність компанії.

Також варто розглянути інші варіанти підвищення компенсації чи розвитку у поточній компанії.

Якщо ситуація здається занадто непрозорою, можливо, варто відмовитися, перш ніж ризикувати своїм професійним становищем у надійнішій компанії.

Можна пораду, як тактовно спитати про контракт з самсунгом і фінансові звіти?

Ще додам, що я збираюсь свічнутись в інший напрямок і мене чекає даунгрейд, тому на меті було покращити дохід, щоб потім було не так сумно.
До слова, очікуваний дохід майже в 2 рази вищий. Але коли його очікувати і чи очікувати — це велике питання))

З урахуванням вашої мети, запитати про конкретику можна дуже обережно, щоб це виглядало як прагнення отримати більше ясності, а не сумнів у їхній репутації.

Формулюйте свої запитання чітко і конкретно.

Щодо контракту з Samsung можна так запитати:
«Я розумію, що контракт із Samsung може суттєво вплинути на проєкти компанії та мій графік роботи. Чи є можливість дізнатися трохи більше про етапи цієї співпраці та коли, можливо, можна буде очікувати на початок проєктів?»

Питання про фінансовий стан може бути таким:
«Мені цікаво дізнатися більше про фінансову стабільність компанії, щоб планувати свій розвиток тут у довгостроковій перспективі. Чи можете ви поділитися певними даними або звітами, які допоможуть зрозуміти поточний стан та потенціал компанії?»

Такі формулювання допоможуть отримати відповіді, залишаючись ввічливим і демонструючи інтерес до компанії, але при цьому дадуть вам шанс дізнатися більше і зменшити невизначеність.

Хоча в Вашому випадку дуже велика ймовірність, що шкурка вичинки не варта. На мою думку це справжня ноунейм контора з усіма її недоліками.

Підписатись на коментарі