Концепція ШІ-агента від OpenAI

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Яку концепцію ШІ агента пропонує OpenAI?

Отже, уявіть собі що в кожного буде свій власний робітник який зможе працювати 24/7 тобто можна буде створити декілька таких собі ШІ агентів і займатись власними справами, присвячуючи час хоббі і сім’ї, і завжди можна буде зайнятись чимось цікавим і корисним в будь’який час. Тим більше Сем Альтман підтвердив що вони вважають що навіть AGI можливо досягнути з поточним обладнанням.

Тож майбутнє обіцяє бути дуже високотехнологічне.

А ви все ще думаєте що AI це хайп і він скоро пропаде? Ні, нікуди він не пропаде, бо це є те саме що залишитись зараз без інтернету, жити можна але не зручно і не так ефективно, хотя раніше також було багато критики на інтернет.

А як би ви використовували б можливості маючи такого ШІ агента?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

все одно треба вкладати в діяльність палке бажання догодити замовнику.

як пропушить чатжпт? ніколи його не матюкав і не сволочив. чи це підвищує результат?

Ось як я використовую Копілот, хоча він і не є моїм ШІ агентом:
Я:
Скажі, Копилот, чи можна сказати що розуміти сенс речі це означає мати її діючу програмну модель?
Копілот:
Можна так сказати. Якщо мати діючу програмну модель речі, то можна зрозуміти її функціональність, взаємозв’язки та властивості. Це ніби імітує або пояснює, як річ працює в реальному житті. У певному сенсі, мати програмну модель — це як розуміти суть її існування.

Та все ж, на глибшому рівні, сенс може включати ще й емоційний, соціальний або культурний вимір, що не завжди можна звести до простої моделі. Іноді сенс проявляється через досвід, почуття або контекст, який важко формалізувати.

Якщо ти хочеш поглибити це питання, цікаво було б дізнатися, яку конкретно річ ти маєш на увазі?
----------
Ну, тоді, щоб відповісти на питання — що таке сенс нашого буття — треба створити діючу модель нашого буття. Тому:
Я:
Чи можна запрограмувати діючу модель людського буття?
Копілот:
Це питання філософське і технічне водночас. Створити повноцінну модель людського буття, що відображає всі аспекти людського життя, включно з емоціями, свідомістю, вибором і випадковими подіями, надзвичайно складно. Ми можемо моделювати певні аспекти, як-от поведінку у конкретних ситуаціях, економічні або соціальні взаємодії, але це завжди буде спрощенням.

На сьогоднішній день ми маємо алгоритми, які можуть імітувати деякі риси людського мислення або поведінки, але повноцінно охопити всю складність людського буття вони ще не здатні. Це стосується, зокрема, емоцій, свідомого досвіду та непередбачуваності людини.

Реалізувати таку модель—це одна з найбільших мрій і водночас викликів у галузі штучного інтелекту. І це викликає питання не лише технічні, але й етичні: наскільки далеко ми повинні заходити у цьому прагненні?

Що ти думаєш про це? Чи варто прагнути до створення такої моделі, чи це небезпечний шлях?
---------
...

тобто можна буде створити декілька таких собі ШІ агентів і займатись власними справами, присвячуючи час хоббі і сім’ї,

А насправді:
— Вже звільнили 25% інженерів в Долині тільки «очікуючи» зростання продуткивності в майбутньому.
— На одного інженера будуть «заасайнені» ці «агенти», і він буде розгрібати тікети типу «а чого фінансовий агент видав неправильну статистику за місяць»
— всім(особливо в США) пох на ворк/лайф баланс гребців. Тому замість одного проекту буде кілька з тою самою ЗП

Взагалі то я мав на увазі що ШІ агент буде приносити дохід, а не те що доведеться працювати на когось

Ось коли AI-агент отримає першу інвестицію, причому 100% автономно — тоді й поговоримо.

Поки що я бачу, що бізнес/верчур будує паркани, які не дадуть проходу AI. Інакше за грошей буде розробка, а не бізнес.

Підписатись на коментарі