Не можу пофіксити градієнт в Kotlin

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

Допоможіть мені, я створив button і для нього мені потрібно зробити градієнт, я створюю xml-файл в папці drawable, там записую правильний код, після цього в button створюю background з посиланням на код, но нічого не стає а тільки по стандарті колір фіолетовий я так зрозумів від textColorLink, за допомогою ChatGPT не можу ніяк пофіксити, потрібна допомога

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Спробуйте замінити тег <Button> на тег <AppCompatButton>

Так це допомогло, но чому не виходить по звичайному, мені здається є якась проблема.

Ви той, чим гратись із AI спробуйте погулити часто сильно краще допомагає. stackoverflow.com/...​ns-in-android-through-xml
У мене по усім більш не менш складним питанням з програмування, AI якось не допомагає.

Після АІ я і почав гуглити звідси. Силка ту що ви написали я переходив но вона мені не допомагає, всі можливі маніпуляції зроблені но не допомогло.

Тоді давайте код що в вас є і покажіть що отримуєте — скріншот.

Так, стоп- а сайт який куди ви його задаєте ? У кнопки 3 стани. Не активна, зафокусована і натиснута. stackoverflow.com/...​-list-for-button-selector
Я так розумію вам треба стан — drawable ? Тобто не активна ?

Не розумію що ви саме маєте на увазі.

Кнопка малюється по різному в трех різних станах. Не активна, під фокусом та натиснута.

я зробив як там на форумі но не допомогло, тільки при на жатті на кнопку змінюється радіус углів.

Так в посиланні, у відповіді з позначкою «вірно» написано — що робити по шагах.

я пробував всі їхні варіанти не допомогло

Навіть коли замінюю на android:background="@color/white" нічого не міняється.

Цей код в drawable, для створення градієнта.

Цей код в MainActivity.xml, з допомогою АІ я задавав @null для інших бекграундів но не допогло.

фото з кодами imgur.com/a/sCQkthQ

Підписатись на коментарі