Все, що потрібно для успіху — це добре виконувати свою роботу?

Раніше я теж так думав...

Здавалося, що якщо чесно вкалувати, то все якось складеться саме собою. Але знаєте що? Успіх не завжди працює за такою формулою. Випадкові знайомства на конференціях, спілкування у професійних спільнотах і навіть просто розмови за кавою з колегами допомогли мені зрозуміти, що нетворкінг може відкрити двері, про які я навіть не здогадувався. І зараз я шкодую, що недооцінював його раніше — якось воно само собою в життя приходило, неусвідомлено 😅

От що мені дав нетворкінг:

1. Робота. Якщо гляну на своє резюме, то розумію, що більшість місць, де я працював, з’явилися завдяки знайомствам. Хтось порекомендував мене після тренінгу, десь згадав колишній роботодавець, а десь взагалі познайомив друг. Нетворкінг реально відкрив для мене можливості, яких би я не отримав тільки через резюме чи стандартні вакансії.
  2. Цікаве оточення. Є класна фраза: «Ти — середнє з тих людей, з якими спілкуєшся». І це чиста правда! Люди, з якими я зустрічаюся через роботу чи інші проєкти, постійно підкидають ідеї, підтримують і мотивують. Це справжня ком’юніті, яке не дає мені стояти на місці.
  3. Поради від профі. Часто у спілкуванні з досвідченими людьми я ловив рішення для своїх задач, які сам би ще довго не знайшов. Це ніби короткий шлях до досвіду, який тобі ще належить отримати — можна просто запитати і отримати готову пораду, яка реально працює.

Тож, якщо шукаєш спосіб розвиватися, раджу шукати цікавих людей у своїй сфері. Стукайся до них, пропонуй випити кави — онлайн чи офлайн. Я не раз так робив, і жодного разу мене не відфутболили. Тож, роби перший крок і дивись, як світ починає розширюватися 😉

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
більшість місць, де я працював, з’явилися завдяки знайомствам

В мене цей показник дорівнює 100%.

В мене 50%. В половині випадків це хтось з знайомих тобі скидує вакансію і каже «не хочеш до нас?» та й тобі так спокійніше, бо знайомий зуб дає, що компанія норм. В інших випадках ти сама шось знайшла (на ДОУ звісно)

Що робити як ти інтроверт? Або жінка. Мій чоловік запідозрить щось неладне якщо я почну стукатися до інших чоловіків і запрошувати їх на каву. Одним словом, тєма розкрита не до кінця.

Ну чоловік теж може звати на каву ПМ чи HR ;) І що робити? ;)

Так, інтровертом бути важко ;)

Цікаво, якщо ви запросите на каву одразу не 1, а 5 чоловіків — це буде виглядати краще чи гірше в очах вашого чоловіка? З однієї сторони, зустріч одразу з 5, а не з 1 — вже не схоже на романтичне побачення. З іншої сторони, якщо згадати мем про дівчину на дивані...

Стукайтеся до жінок, які познайомлять вас з потрібними чоловіками.

цікаве питання, я стукався на каву до жінок і вони до мене і це ніяк не впливало на підозри моєї дружини :)

Підписатись на коментарі