Реєстрація ФОП з пропискою в окупації

Хочу відкрити ФОП. Проблема в тому, що народився я на окупованій території України, прописка в мене відповідна. Конкретно — територія «ОРДЛО». Тоді мені не було 18 років, паспорт України я отримав в області — на неокупованій території.

Дивлюся адресу в податковій, у мене стоїть та, яка ще була на підконтрольній Україні території.

Як би логічно, так. Адреса податкової не може бути на окупованій території. (Зараз вона вже окупована після 2022 року)

Отже, наскільки я розумію, ФОП не може вести свою діяльність на окупованій території.

Але в дії при реєстрації можна вказати практично будь-яку адресу місцезнаходження, вірно? Адже ніхто його ніяк перевірити не зможе і не буде, чи я не правий? Чи достатньо змінити адресу в податковій через особистий кабінет, і в дії вказати таку саму, і жодних проблем не буде? А ля, фізично мені не потрібно нікуди йти по місцю і таке інше.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Але в дії при реєстрації можна вказати практично будь-яку адресу місцезнаходження, вірно?

При реєстрації ФОП можливо вказати будь яку свою фактичну адресу проживання. На даний момент це не повинно бути на тимчасово окупованій території.
Але важливо, щоб ви мали доступ до фізичної поштової скриньки для отримання можливої кореспонденції від ДПС. На випадок частих переїздів — оформлення у податковому кабінеті Заяви на електронне листування з ДПС.

Слід зауважити, що цю адресу може перевірити банк і запросити у вас її підтвердження.
Для підтвердження адреси буде необхідно — довідка ВПО або договір оренди, квитанції по оплаті комунальних послуг за даною адресою, тощо (краще це заздалегідь уточнити у технічній підтримці обраного банку).

Чи достатньо змінити адресу в податковій через особистий кабінет

При первинній реєстрації ФОП не потрібно змінювати адресу у податковій. Підтягнеться автоматично та адреса, яку ви вкажете при реєстрації ФОП.

А якщо людина проживає за кордоном, то яку адресу українського ФОПа повинен вказувати? Чи якщо людина знаходиться в Маріуполі, наприклад?

А якщо людина проживає за кордоном, то яку адресу українського ФОПа повинен
вказувати?
На випадок частих переїздів — оформлення у податковому кабінеті Заяви на електронне листування з ДПС.

Фоп не может вести деятельность на территоррии ордло. Поэтому адрес деятельности должен быть любой подальше от этих территорий
2-я проблема это укр. банки, с пропиской на ордло возможно отказ или блок, если вы не заявили впо
3-я если вам шлют свифт, а вы указали в адресе реципиента что-то из этого свифт заморозят или вернут обратно отправителю
finance.ec.europa.eu/...​d-zaporizhzhia-oblasts_en Donetsk, Kherson, Luhansk and Zaporizhzhia oblasts
Лучше идите в банк к толковому менеджеру и спрашивайте за фоп, чтоб вам его сразу не локнули или отказали в обслуживании

Так ещё до 22 года можно было регистрировать ФОП в онлайн. На адрес, что указан в справке переселенца. То что этот адрес сейчас тоже оккупирован — это уже другой вопрос.

Схожа ситуація. ФОП був зареєстрований у місці, яке окуповане. Десь рік тому змінив адресу реєстрації ФОПа на Київ, щоб не виникало питань. Без жодних проблем.

Зараз реєструвати і ФОП, і ТОВ можливо на будь-яку адресу.

Адреса яку даєш податковій це адреса для листування. Їм пофіг де ти прописаний.

В 2017 році для реєстрації за місцем проживання вимагали «справку переселенця», або треба було їхати в Маріуполь — на той момент там були всі виконавчі органи Донецької області.

Зараз всі справки робляться онлайн, тож навіть в соцзахист їхати не треба 🤷🏻‍♂️ Але якщо дають ввести будь-яку адресу, то спробуйте спочатку так. Якщо не пропустять, доведеться реєструватись, як переселенець.

Ось буквально пару тижнів тому один переселенець відкривав ФОП в Дії і нікуди не їздив. Чи важливо мати цей статус — не підкажу, пробуйте.

Підписатись на коментарі