Intel повертає до офісів... Безкоштовну каву. Ремоут, начувайся 😅

Intel знову запропонує безкоштовну каву та чай своїм співробітникам після скорочення цих привілеїв у межах заходів із зменшення витрат.

Внутрішнє повідомлення від виробника чипів, яке потрапило до Oregonian, свідчить, що безкоштовні напої повернуться в офіси з метою підняття морального духу співробітників.

«Хоча Intel і далі стикається з фінансовими викликами, ми розуміємо, що маленькі зручності відіграють важливу роль у нашій повсякденній рутині», — йдеться в повідомленні, яке переглянув Oregonian. «Ми знаємо, що це маленький крок, але сподіваємося, що він буде значущим для підтримки нашої культури на робочому місці».

Однак, як зазначає видання, безкоштовні фрукти, до яких звикли співробітники, не будуть повернені.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

> прибираєте безкоштовні фрукти
> натомість повертаєте безкоштовну каву
> розказуєте, як відважно ви повернули каву попри кости

Браво! Ви неймовірні :D

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Intel повертає до офісів... Безкоштовну каву.

Цей прикол з фрі кавою почався з Ізраільського офіса, я там порахував, то євреї в ізраільському інтелі пили кави на 45 мільйонів шекелів в місяць. Так що порізати фрішну каву, це дійсно ефективний крок до економії. А це ізраільський офіс, і він не самий великий в світі, у інтела цих офісів штук 15, не рахуючи дрібних філій і представництв яких сотні. Взагалі ці айтішні офіси перетворились в лунапарки, оці всі безкоштовні кави, обіди, безлімітні напої, їжу до компа, це все треба прибирати, і кімнати відпочинку з плойкою також. Це купа лишніх грошей в нікуди. Їдальню з картками залишити, як це робиться в інших галузях і все. Все що треба в офісі, це курілка, душ і мікрохвильова піч. Все інше не треба.

Це купа лишніх грошей в нікуди.

Що значить лишніх? Це дрібниця яку даюсь за то що недоплачують зп

Если взять кг кофе в $50 то «45 млн шекелей в месяц» = $12 млн / 22 р.д. / $50 кг = 11 тонн кофе в день это что за офис ?? И сколько в % это составляет от зарплатного фонда «офиса»? Может быть это экономия на спичках? Так можно и со своей туалетной бумагой заставить приходить в офис

Там даже идиоту очевидно, что воруют деньги используют на другие цели. Подозреваю грузовик кофе в день пол Телявива пьет. Google говорит что на чашку в 200 мл в среднем нужно 12 грамм кофе. т.е. 60 грамм на литр кофе. Тогда вийдет 1833 литров кофе, на 11 тон зена или 366666 чашек по 200 мл. Если пить по две чашки в день в среднем, то будет 183333 человек. Во всем Intel во всех странах работает 131000 человек.
Тут даже Архимеду — Еврика! кричать не надо.

Цікаво, скільки ж вони на оборонці крадуть, якщо на каві мільонні відкати

Та кило за полтос это что-то на богатом и не опт. Даде с учетом космических наваров обожаемых мною израильских импортеров

12 мільйонів долларів в місяць на каву ???
Щось мені підказує, що навіть як прибрати каву в офісі — красти робити не цільове використання коштів через це не перестануть, знайдуть іншу статтю. Це ж скандал аналогічний україньскому мін оборони, тільки там яйця та картопля були по ціні золота.

Нє нє ви не плутайте. Корупція — це в Україні. А $12,000,000 спижжених на кохфе — ета другоє, ета лоббізм. У розвинених демократіях нема корупції! )))

Тут як на це дивитись. В Україні воно з рештою перетворюється на вілли Лепольда другого в Капфера і іншу найдорожчу нерухомість в світі, на Лазурному Узбережжі.
В Ізраїлі, американська діаспора знаходять спосіб підтримати Цахал в корпоративний спосіб і списати це, на каву або туалетний папір із серветками. Маєток у Флоріді із п’яти метровим парканом, це про Дональда Трампа — а не, наприклад Марка Цукерберга. А в Пало Альто — там взагалі локальні закони, яки забороняють будувати паркани навколо маєтків. Тобто так ті хто там живуть — усеодно казково багаті, так само як і зірки Голівуду в Санта Барбарі чи Беверлі Хілз. Тим не менше вони мають інше бачення, багатство в клітці — їм не цікаво. Щоправда бомжів приватна охорона з тих місць просто впроваджує в стилі Рембо.
В цілому же, списувати микадзимэ-рё Якудза на офісні розходи (рушники), це задумка ще японських корпорацій, в союзі з урядом корпорації стали це припиняти з 1977-го року, а Ямагуті-Гумі при цьому розпались на осоколки більшість з яких легалізувались і взяли на себе різні розважальні бізнеси як цілком пристойні, типу авто-гонок чи музичних фестивалей, та барів і клубів так і «в стилі Вегасу».

корупція є корупція, шо б там крадій не патякав

Там між іншим Хантер Байден визнав себе винним . Як на це дивитись ?www.dw.com/...​plati-podatkiv/a-70149548
А скандал із Трампом як пам’ятаємо почався саме на цьому підґрунті — фактично звинувачення самого Джо, що він брав лобіськи відкати через сина.

Так это крадут у тебя в уа, а в интеле у интела и если они не расследуют то им было ок.
Тебе ок что у тебя крадут?

Ну шо за дитячі питання. А ти щиро вважаєш що на Заході ой ну ладно, в Інтелі корупцію спіймали але більше точно ні-ні?

Бесплатный кофе был в самых днищеенских конторах еще с 70-х .
Если мы про обычную кофе машину.
Логика такова — народу надо разделится утром и поддерживать тонус в течении дня.

Хай купляють каву, чим програмісти відрізняються від інженерів які працюють в КБ чи на заводах, вони платять за їдальню, вони платять за каву, то чого програмісти у яких роздуті зарплати не платять.

Так може питання до інженерів, які чомусь за все платять без «роздутих зарплат»? Чому вони себе так не поважають?

програмісти байдикують більше часу. абстрактний інженер на виробництві точно не має часу і місця щопівгодини пити каву.
І у абстракного інженера на виробництві, вірогідно, є столовка з якщо не безкоштовним, то точно дешевшим за ринок, обідом.

а палити має час? не вигадуйте, це не конвєєр

Відразу видно роботодавця. )) Якщо IT-шник не тицяє по кнопкам, значить він байдикує. ))

Не треба тут знову ті байки що ІТ-шник може багато думати. Так рідко буває. 1% часу думаєш, 99% займаєшся тупим кодінгом.

То може бути коли досконало знаєш проект та вчора вже робив таку саму таску, чи в задачі лід/архітектор розписав ключові моменти як робити.

Навіть зробити якийсь простий readonly api endpoint треба подивитись звідкіля тягнути данні і бажано не продублювати логіку (тобто не зробити ще один sql-запит чи щось таке), а використати вже готове про яке треба або вже знати, або трохи повивчати код.

Звісно-звісно. 7 годин дивишся існуючий код, щоб потім за 1 годину дописати потрібне. І так кожен день.

Мабуть такe буває нe рiдко, в яких ось вeликих старих eнтeрпрайзах.

Хоча там також часто пишуть що 3 години попрацював i всi задоволeнi.

Алe в цiлому 99% часу кодити, то цe також пeрeбiльшeння. Ну якщо цe pet-проeкт дe робиш з нуля калькулятор, то так :)

Я також перебільшую як і ті, що кажуть, що тицання по кнопках це не показник.
Навіть якщо не кодиш, а розбираєшся з чимось — тицяєш по кнопках щоб щось знайти у проекті.
Чи малюєш якісь діаграми, чи пишеш документацію.

Скажіть, а ви точно хоч колись займались кодингом?

Ні, тільки на ДОУ відповідаю на безглузді коменти.

«я краще десять бугалтерів найму і куплю їм нарукавники і щоти чим оці айтішники. толку немає а тільки купуй їм то монітори то техніку то каву» (ц)

не «якщо не тицяє по кнопкам», а «якщо стоїть біля кавомашини і триндить за оркєшнік чи напружену ситуацію на югі лівана»

Або взгалі зробити офіс не обовязоковим та збиратись коли команда сама обере взяти і просрати день на мітинги планування та подібне. Ремоут ферст кращій офіс, кому хочеться потусити в курілках можуть ганяти туди коли хочуть самі, особисто мені насрати на душ, плойку та інше в офісі. В мене дома є облаштований комфортний кабінет, в моему тавлеті не серуть ліві люди котрім потрібно пояснювати як змивати та мити руки...

В мене є справжній чайник де я можу виставити температуру від 60 до 100 із кроком в 5 градусів, чайнички в котріх я можу заварити білий пуєр як то потрібно, є справжній чорний чай із тіпсами з цейлону або китайські чорні(золоті брови чи червона улітка), японські матья та інших купа сортів, є піали та підставочки для них, я можу відволіктись на насолодитись не тільки смаком але і процесом приготування.

Офісне сміття в пакетиках котре потрібно забивати цукром мені не потрібно взаглі, як і усе інше що туди тулять.

Щодо кафи я не справжній поцінувач але в мене є не зовсім паршиві кави з магазину котрі я люблю заварити просто в чашці правильної температурою і наслоджуватись смаком, а не горіло кислою жижею.

не мелеш каву сам до потрібної кондиції. та твоя кава нічим не краща за офісну. справжня тільки у товаріщів з коментів.
хоча у тебе «справжній чайник» і брови ельфійки, так що тут по понтах паритет.

та твоя кава нічим не краща за офісну

краще, просто є люди котрі взагалі окрім цукру нічого не помічають, ну або бачать лише понти.

понти бачать ті люди, котрі не помічають, що інші теж щось помічають. І котрі вважають, що суб’єктивні смакові уподобання в принципі можуть бути оцінені кимось стороннім. Кимось, хто бровами заратустри хизується.

А тебе все пече від того що хтось пє вишукану каву чи чай )))) До лікаря не думав сходити? )))

В турцi, я так розумiю, вже нiхто не варить?

Це важкувато зробити в офісі. Або має бути кав’ярня з професійним баристою і необхідним обладнанням. А така кава вже буде коштувати баксів з $10 і не за американське старбаксове відро енергетика з цукром в пів літру за $4.50, а за чашечку.

я бiльше про людей, якi купують додому професiйне обладнання

Це ж питання фломастерів. Мені подобається фільтр та еспресо, турка чи гейзер не подобаються

В чому пафос? Топовий набір еспресо, де ще буде відчутна різниця, коштує дешевше ігрового ПК чи макбуку

Ключове

де ще буде відчутна різниця

Ті ж TIMEMORE Sculptor 064S + Rancilio Silvia Pro X коштують дешевше збірки ПК в сусідньому топіку, а для домашнього використання цього з головою

Пафос в тому, що вам всім офісна кавомашина видає не те.

Це більше не пафос, а просто за*оби окремих людей. Ось як у мене: кава на заправках, офісних кавових машинах і навіть розчинна — норм, так само і щодо пива, вино я взагалі ніяк не відрізняю між собою крім як по солодкості.

Зате ось карбонару я люблю тільки певного плану — таку готую тільки я дома і ресторан Pasta e Passione в Берліні. Всі інші «класичні» карбонари для мене помиї несусвітні. Хоча ось мої знайомі більшість кажуть «ти що, дурак? вона звичайна». Тому ось так, у всіх своє сприйняття.

Це більше не пафос, а просто за*оби окремих людей

Якщо ці зайоби у вигляді «ви всі п’єте помиї», то це пафос, показують себе вищою расою так би мовити.

В чому ? Ну реально офісна кава — бридка. В нульові ми просто цього не розуміли, позаяк жили зовсім як ті жебраки, вдома взагалі розчинна болтушка з жолудів та цикорію.
Коли спробуєш якісну і є з чим порівняти — те що ллється з кофемашини, це жахливо і пити це взагалі не вартує. Тим більше — що воно як сигарети, жодним чином для організму не корисне.

Кава бридка у 90% кавярень. Це якщо про капучіно говорити. Всякі еспресо і інший чистяк не п’ю, бо для мене це все одно, що нафти напитись.

Кава бридка у 90% кавярень
Пафос в тому, що вам всім офісна кавомашина видає не те

)))

Підловив. Але я про те, що середньостатистична кава однакова всюди. Ми до неї звикли і це не вважається чимось екстрординарним.

Та є вже повно місць де професійно займаються. Якщо зайдеш там одразу дуже приємний аромат. Офісне або старбаксове пойло, часто майже немає запаху.

Всякі еспресо і інший чистяк не п’ю, бо для мене це все одно, що нафти напитись.

от якраз еспресо середньостатистичної офісної або кафешної кавамашини і буде та нафта.
Еспресо якийсь спешіалті, не ядрьоної обжарки вже зовсім інша справа.

Pasta e Passione

вже не те. чи економлять, чи там на кухні щось змінилося
в них вже пару років звичайна карбонара і звичайна паста як і у інших «італійців» і тому майже завжди є свободні столи

Та це вже бізнес мем, що з будь яким корпоративним співробітником можна відкрити рапорт, почавши розмову про бридку офісну каву. Ніде ще з IBM 80-х мем йде.
Гослінг навіть мову Java назвав по приколу, бо любив індонезійську каву. Та усі одразу розуміли прикол — бо Sun виробляв зокрема і кофемашини на які треба було вбудований софт. При цьому основний бізнес компанії звісно були серверні стійки на Solaris та процесорах SPARC, що тоді переважали Intel і Motorola. Дешеві блейд стійки на PC сумісних комп’ютерах і claud native software, тобто горизонтальне масштабування як ідея — це вже Google.

Тобто, без екскурса в історію на 10 сторінок, у вас ще ні разу не виходило комент написати? ))

Ну якщо без історичних коментів — то візьміть жінку і йдіть в кав’ярню де добра кава, Інтернет під рукою можна знайти де. В будь якому великому місті знайдеться. Можна ще спробувати приготувати власними силами теж є інтернет де уся інформація, як на мене зелені зерна це вже перебір, не погано обжарені теж можна знайти в продажі. Після цього — зможете порівняти з офісним пойлом без аромату і гірким смаком, з третьсорної рабусти яку відібрали від якісної, який ховають цукром, або таким самим напоєм для свиней із забігайлівки після якого люди і стають схожими якраз на свиней, що їх вигодовують на сало.
Також кофеїн uk.wikipedia.org/wiki/Кофеїн психостимулятор дуже схожий на нікотин, впливає на ЦНС, підвищує пульс і т.д. Кофеїн офіційно визнано наркотичною речовиною ВОЗ. З ранку звичайна зарядка, прості прогрівочні вправи з уроків фізкультури будуть значно краще. В школу усі ходили о 8-й, каву не пили і якось воно не погано було. А бадья мерзенної кави з цукром з паперового стакану, це поганий вибір.

Не розлякуй олдів, тут їх і так мало залишилось :)

Та ні деякі вважають що якщо зварене не в турці то все бездушне і нема пафосу ))

Чому важкувато?
До оцих всіх ковідів, коли ще працювали в офісах, деякі галери мали таку плюшку як бариста.

Спочатку IBM у котрого давно проблеми повертає всіх у офіси, а потім починаються скорочення.
Тепер Intel котрий летить в трубу повертає всіх в офіси?
Це значить що один з критеріїв компанії в якої все погано це повернення в офіс.

Так. Компанія зрозуміла, що в них не ефективне управляння і замість змін, вирішили знову діяти рознарядками з гори. Куди поділась банда з Гордоном Муром — не ясно, власне з корпоративною культурою теж усе ясно.
За великим рахунком, коли таке ставилось — то єдине що допомагало компаніям, типу Apple або Chrysler, зміна ген директора.
За вихід в офіси топив Ілон Маск, прямим текстом сказав — щоби отримати зберігати ціни на корпоративну нерухомість.

АО МежДелМаш непотопляемая, сколько бы ни сокращали. Это не Intel.

А форсировать усилия через перемены — это норма для всех. Главное — не злоупотреблять.

я беру токо спешиалити кофе, которое заткнет любые офисные помои с разболтанных или ненастроеных кофемашин, и которое наврядли будут использовать в ресторанах или кофебарах. Обычно в офисах с автоматов течет какая-то сомнительная кофейная жижа для удовлетворения запросов офисного планктона, которую или невозможно пить или надо забивать печеньем.
Недавно заказывал 20 разных моносортов арабики у крутых обжарщиков, из них только 4 сорта прошли аппрув, что можно дальше покупать и пить, остальное невкусная ерунда, а вы говорите «бесплатное офисное кохфе» которое и даром не надо

Вітаю, ти мабуть один із тих, який годинами може стояти і любуватися умовним квадратом Малевича (чи якимось експонатом сучасного мистецтва) і бачити там глубокий смисл і шедевральність думки.

Но більшість людей не відчують різницю між налаштованою кофемашиною, і неналаштованою, чи між різними сортами і різною обжаркою зерен, чи якщо відчують то різниця буде не настільки суттєвою що побіжить купувати кофемашину за 10к баксів і летіти першим рейсом в Гватемалу за зернами, щоб замінити «офісні помої» які «неможливо пити».

У мене колега також фанат кави, у нього в дома сетап яким далеко не кожна кавьярня може похвастатися, може годинами стояти і розказувати як правильно каву варити, но навіть у нього корона з голови не падає від кави з офісної ковемашини, і на питання як вона, виповідає «decent».

А у вас стільки пафоса, «помої», «неможливо пити», «офісний планктон». Ще й в старбакс, мабуть, лише за безкоштовним вайваєм ходиш і зверхньо дивишся на тих, хто каву замовляю: «лохи, гиги».

Бляха, це кава, ті самі зерна, те саме молоко, ті самі пропорції, там немає високих технологій, там важко облажатися. Щоб приготувати погану каву, це має бути або дуже погана кавомашина, або ну дуже криві руки, або протухші зерні, або протухше молоко.

Вот бургери чи піца да, зробити нормальні бургери чи піцу треба якісні продукти і прямі руки і навіть обладнання. І там величезна різниця між макдаком/домінос і нормальною бургерною чи піцерією. Но кава... тут зовсім інша історія, ох ці кавові сноби...

годинами може стояти і любуватися умовним квадратом Малевича

причем тут это вообще. Вы ж в пиццерии тоже оцениваете вкусно готовят или нет, а не ради глубинного смысла. Пиццу тоже можно готовить со сырного спреда или моцареллы и разница существенная будет

більшість людей не відчують різницю між налаштованою кофемашиною, і неналаштованою, чи між різними сортами і різною обжаркою зерен, чи якщо відчують то різниця буде не настільки суттєвою що побіжить купувати кофемашину за 10к баксів і летіти першим рейсом в Гватемалу за зернами

Да, большинство только заметят только минимальные отличия типа горькое или нет, крепкое либо вообще невкусное. Для того чтоб выйти на приемлиемый уровень хватит домой сетапа и за $2K-3K. И не надо никуда лететь, тут можно поискать локального импортера зеленых зерн.
Пипл макбуки покупает за 4K, а то потратиться на норм домаашний сетап

Бляха, це кава, ті самі зерна, те саме молоко, ті самі пропорції, там немає високих технологій, там важко облажатися

Ничего подобного, есть уже многолетние обкатанные пропорции, от которых зависит финальный вкус. Помол, зерно, обжарка, время и температура экстракции, температура нагрева молоко, и еще не каждое молоко подходит. Облажаться можно на каждом этапе

або протухші зерні, або протухше молоко.

протухшие зерна должны выбрасываться еще на ферме, иначе у нее откажутся закупать зерно, если она фуфло поставляет. А прогоркшее или скисшее молоко вообще не взбивается, его сразу слышно, когда оно даже чуть-чуть начало портиться

Ще й в старбакс, мабуть, лише за безкоштовним вайваєм ходиш

я раз сходил туда, обычная бурда. У меня под домом в кофейном киоске на проф. оборудовании за $1 варят капучино получше чем старбаксе

Но більшість людей не відчують різницю між налаштованою кофемашиною, і неналаштованою, чи між різними сортами і різною обжаркою зерен, чи якщо відчують то різниця буде не настільки суттєвою що побіжить купувати кофемашину за 10к баксів і летіти першим рейсом в Гватемалу за зернами, щоб замінити «офісні помої» які «неможливо пити».

вот тут ты не прав. Зачастую в офисы действительно покупают «помои» просто с целью экономии. Вовсе нет необходимости впадать в другую крайность

летіти першим рейсом в Гватемалу за зернами

достаточно взять кофе от любого хорошего обжарщика. Нет, есть и неплохой кофе в офисах, но это скорее исключение из правил.

Средний офисный кофе можно пить только с сахаром, чтобы перебить его горечь.

З цукром — це абсолютно те саме, що енергетик або якась не дієтична кола і т.п. Це найсуворіший спосіб зробити нервовій та ендокринним системам організму — дуже погано.

летіти першим рейсом в Гватемалу за зернами

забыл еще добавить если закупать или заказывать зеленые зерна, домой нужен в таком случае ростер с отдельной вытяжкой, наврядли ваши соседи или родственники одобрительно отзовутся об обжарке зерен каждую 1-2 недели, то что в компактный ростер влазит по 250 гр

Кофеёбы это где-то уровня аудиофилов xD

Как то лет 5 тому британский скрам мастер поделился деталями научного исследования по кофе, которые делали их учёные. В целом больше одной, не большой чашки в день употреблять крайне не желательно.

скрам мастєру можна вірити, скрам мастєр хєрні нє скажет

В Англії вони готуються до таких виступів, промова була з посиланням на результати дослідів.

буквально на цих вихідних мені ютуб запропонував відос з офіційного (як на мене) каналу TED. TedVinnitsa, виступ якогось графолога. Котрий на повному серйозі розповідав, як по подчерку виявити характер людини і прийняти рішення про працевлаштування.

чому би слова рандомниого скрам мастєра, якого готували промовляти промови, вважалися достовірними? Тим паче що про шкоду/користь кави/чаю/вина/пива/скіпідару щороку сотні людей щось заявляють і навіть на щось посилаються.

А з точки зору здорового глузду — якби дійсно «больше одной нєбольшой чашки употреблять крайнє нєжелатєльно», то за кілька сот років вже набралася би дійсно достовірна статистика, а не те, що є зараз.

Котрий на повному серйозі розповідав, як по подчерку виявити характер людини

Цим між іншим займаюсться усі поліціанти і також вчителя в школі. Такі данні навіть у віськомат передавались. Як не дивно це зовсім не бред, по почерку можна виявити риси характеру. Зараз коли усі на клавіатурах набирають, це може вже не таке значення має.

прийняти рішення про працевлаштування

Коли ви знаєте власний характер, то має значення, в тому числі як вести діалог з тими чи іншими людьми. В того же Адізеса характерологія — взагалі центральне місце. Різне анкетування яке використовується, часто не надає реальних рис характеру людини — тому психологи і різні керівники, спілкуються те що зветься 1 to 1. Люди часто надають соціально прийнятні відповіді, а також кажуть далеко не те що думають. І по тим же іншим рисам, як то невербальна мова тіла або почерк дісно інколи можна дізнатись не мало.
Скажімо якщо ви холерик — а хтось флегамитик чи меланхолик, вам без спеціальних навичок спілкування буде дуже важко працювати з людиною, принципово різні лінії поведінки і базові особисті цінності. Комусь треба драйву навіть як занадто умовно шило в сраці, комусь щоб що він каже слухали і виконували, комусь розрахунки і системний підхід, а комусь «працює не чіпай» і взагалі в нас тут було усе спокійно.

Так, у мене був папірець у військоматі від школи про характер

так покажіть їх, зара все в гуглі є

маразм якийсь, кофеін не бальзам але ж параноїти не треба

Но більшість людей не відчують різницю між налаштованою кофемашиною, і неналаштованою

Бо якщо зерно гівно, як в офісах, то ніякі налаштування кавомашини не врятують.

якісні продукти і прямі руки і навіть обладнання

Ти не повіриш, але з кавою те саме ) Фігова обсмажка, старі зерна, дешевий грайндер, криві руки на тампері, невитриманий yield, кавомашина яка не витрумує стабільний тиск/температуру — це все рецепт помоїв

Бо якщо зерно гівно, як в офісах, то ніякі налаштування кавомашини не врятують.

Хто буде купувати гівно якщо нормальні зерна і так дешеві, особливо якщо купувати кілограмами? А якщо купувати напряму у поставщиків а не у рітейла то взагалі ціною можна нехтувати, особливо офісам. Звісно кофемани завжди можуть знайти спеціалізовані зерна які добавляють 10% до смаку за 1000% ціни, но це їх діло. Більшість людей не помітять різницю, а якщо і помітять, то не скажуть де краще, просто інший смак.

Ти не повіриш, але з кавою те саме ) Фігова обсмажка, старі зерна, дешевий грайндер, криві руки на тампері, невитриманий yield, кавомашина яка не витрумує стабільний тиск/температуру — це все рецепт помоїв

Ну якщо прям ВСІ фактори зійдуться, особливо криві руки, особливо коли зварив молоко а не взбив, тоді може будуть помої. Но майже всі автоматичні кавомашини роблять достойну каву, якщо насипати нормальні зерна і налити нормальне мололо. Тільки кофемани можуть назвати це помоями, но вони в принципі таку каву не п’ють, п’ють лише double espresso і нічого більше не признають, все інше для них це помої.

особливо якщо купувати кілограмами? А якщо купувати напряму у поставщиків а не у рітейла

фермы и опт не заинтересованы продажей кг, их отгружают в мешках по 60-70кг. Далее зеленое зерно нужно где-то обжарить, вам либо брать ростер в аренду на 25кг / 380В либо отдельное помещение.

майже всі автоматичні кавомашини роблять достойну каву

кухонный автомат не может в принципе делать достойно, только близко к качественному. Из достойных я встречал Franke FM A600 , только цена почти такая же как и у проф оборудования баристы

кухонный автомат не может в принципе делать достойно, только близко к качественному.

Саме так, близько до якісного, но ніяк не «помиї які неможливо пити» як тут намагаються доказати деякі кавомани. Цього достатньо для 90% людей.

я уже в офис не хожу к счастью далеко не первый год, поэтому уже забылась кофейная жижа с офисных автоматов и картошка фри на тимбилдинги с мака, а в последнем офисе где был, когда съездил за бумажками 1 раз за 2 года, чашку кофе с автомата пришлось вылить, то что был какой-то паленый шмурдяк и это галера на 1К+ тушек

По зернам вже відповіли, в офіс ніхто не буде купувати нормальні зерна

майже всі автоматичні кавомашини роблять достойну каву

Я не зустрічав жодну суперавтоматичну машину яка робить гарну каву. Це тупо неможливо, бо відсутній feedback loop від людини. Той же грайндер майже кожного дня треба аджастити, бо змінюється зерно, змінюється вологість, це впливає на yield, час, та екстракцію. Ти візьми в рамках безкоштовного періоду той же breville oracle touch (щоб викинути тампування, але був доступ до налаштувань), та спробуй дозу за дозою витримати час та ratio нічого не змінюючи.

По зернам вже відповіли, в офіс ніхто не буде купувати нормальні зерна

Що по вашому нормальні зерна? Ціна?

Я не зустрічав жодну суперавтоматичну машину яка робить гарну каву. Це тупо неможливо, бо відсутній feedback loop від людини. Той же грайндер майже кожного дня треба аджастити, бо змінюється зерно, змінюється вологість, це впливає на yield, час, та екстракцію. Ти візьми в рамках безкоштовного періоду той же breville oracle touch (щоб викинути тампування, але був доступ до налаштувань), та спробуй дозу за дозою витримати час та ratio нічого не змінюючи.

І що? Це все різниця між гарною кавою і відмінною, но ніяк не між «помиями» і відмінною. Дай спробувати людям, і 90% не скаже де краще, виберуть 50 на 50 так як вкусовщина.

Що по вашому нормальні зерна? Ціна?

Походження

Це все різниця між гарною кавою і відмінною,

Ні, в офісних суперавтоматах стоять фігові грайндери, і розподіл розміру часток в помолі там плюс-мінус лапоть, тож в чашку зливається третина недоектрагованої кави, третина переекстрагованої кави, третина нормальної — разом помиї

1. они ненастроенные или криво настроены, то что приходят уникумы «хочу чтоб сделало поллитра лунго», никто не заморачивается настройкой помола и времени экстракции
2. Молоко в баках или трубках закисшее или высохшее 10 раз, которое обычно не годится в молочные напитки по вкусовым качествам
3. Раз в неделю приезжал чувак разбирал автомат что-то в нем ломалось постоянно, так там внутри грязищи немеряно на механизмах, то что работают на поток
4. Дорогое зерно нет смысла покупать то что это огромные деньги
5. Закупку зерна доверяют девочке офис-менеджеру, которая тыкает на сайт «кофе для офиса» и там обычно бюджетный микс желтый бурбон с бразилия сантос

Це більше традиції і особливості. Про Віденські традиції кави, які розповсюдились по усій Австро-угорській імперії — зокрема Львові усім відомо.
Те саме скажімо з чаєм, якось одному китайському експерту з чаю заварили з практика «найпопулярніший чай в США» (до того він пригощав всіх білим чаєм за $3000 за 100 грамів). Думка експерта була — «це підкрашена вода».

летіти першим рейсом в Гватемалу за зернами

Я подорожував у Гватемалу. Спілкувався з місцевими за кавою. Гватемала — дуже бідна країна, тому кава, яку там продають — це залишки того, що не продали в багаті країни, передусім США. А туди продають найкраще. Як би це парадоксально не звучало — але кава, яку я там куштував була досить посередньою, хоча ось вони — вулканічні ґрунти і кавові плантації...
А от на Маврикії пощастило одного разу скуштувати місцеву каву з сусідньої з локацією плантації — от то була дуже смачна кава. Але це тому, що Маврикій і сам досить розвинений і туризм там поставлений на рівні.

2 моменти

ти правий на рахунок пафосу і «пантів».

далі ти просто ***ню несеш. Зерна в мас макерті і спешалті відрізняються як «молочний продукт» від справжнього сиру.

процес приготування може виглядати просто «на папері», по факту там треба знати і про хімію, і про фізику, і про інженерію. Від складу води, то тиску і температури, до індивідуальних нюансів робити різних машинок і типів начинки цих машинок.

я розумію, що чувак зверху дуже по рагульськи описує свої смакові вподобання але варити хорошу каву дуже, дуже не просто (і рецепти, і техніка, і зерна там теж ні**я не прості).

на рахунок кухні, ні для бургера, ні для піци не потрібно ніякого обладнання. І тобі це скаже будь який дійсно хороший повар. Більше того, якісь класні кулінарні книги від задротів типу Блюменталя не будуть наполягати на спеціалізованій техніці бо 80% речей можна приготувати в типовій хрущовці з типовою газовою плитою і гострим ножем.

і додатково, якщо людина не може відрізнити хорошу каву від поганої, то вона не відрізнить хорошу піцу чи бургер від поганого. Бо хороша сіль, правильно замариновані огірки, правильна мука твердих сортів, правильно зроблений бріош, моцарелла бафало чи звичайна, чи стейк ангус — просто пройдуть «мимо» більшості людей які просто відчують жир, сіль і скажуть «вкусна і точка».

а про твого кента з дорогим сетапом, я теж мав знайомого в якого в Києві стояла машинка за 35к долларів бо йому «дизайн сподобався». Він теж годинами міг про каву розповідати але до хорошого барісти який «шарить каву» йому було далеко.

я беру токо спешиалити кофе

А я заказываю перевозчикам Галка с ароматом шоколада :-) привозят мне в Германию раз в 2 месяца и пополняют мой запас

galca-shop.com.ua/...​atizovana-shokolad-250-g

Очень мягкий и нежный вкус получается, завариваю в гейзерной Биалетти

я много лет пил гейзер, отказался в пользу пуровера (воронка), слишком много головняка с гейзером и он дает специфический вкус. Гейзер надо не прозевать, правильно дозировать и помол надо более-менее стабильный, потом этот девайс надо мыть, сушить а еще прогревать кипятком. Как появилась индукционка на ней гейзер просто не работает, то что они почти все с алюминия

Какие отличия у пуровера и капельной кофеварки?

пуровер для іліти, а крапельна то тупі амерікоси придумали ))

Drip це просто автоматизований pour over, якщо просто лити воду. А так перевага час та більше контролю. Той же blooming набагато ефективніше з фільтром, бо є можливість нормально перемішати, більше термомаса, то ж екстракція краще

слишком много головняка с гейзером и он дает специфический вкус

Ох... Представил себе Gaggia или Flair и набор прибамбасов к ним... Двустенная чашка и предварительный прогрев кипятком чашки и сита, кофемолка команданте, прутики с встроенным планетарным механизмом, водяной спрей для орошения помола, подпружиненный тампер, для электрических кофеварок с помпой — расширение функционала контроллером на ардуине. С гейзеркой преимущество что можно быстро остановиться, там из диайвая можно разве что присобачить клапан давления для кремы. А с любой другой кофеваркой бюджет в опасности, можно увлечься на многие тысячи евро ))

У меня была La Pavoni, я манометр к ней приделал на рукоятку и дальше развиваться мне надоело )

и он дает специфический вкус

Та нормальный вкус, можно даже немного регулировать помолом и наполнением сита. И между сортами отличаются, хотя я бодяжу кофе с молоком в пропорции 1:6 примерно :D

Как появилась индукционка на ней гейзер просто не работает, то что они почти все с алюминия

Есть Биалетти под индукцию. У меня такая. www.amazon.de/...​+indu,aps,107&sr=8-1&th=1

Я пробував
Це костилі і вони дуже погано працюють
Такий адаптер розігрівається до високої температури, 120, а скоріше за все усі 150 градусів

Та знаю, маю, хвилина неуваги і вся плита в каві

Представил себе Gaggia или Flair и набор прибамбасов к ним... Двустенная чашка и предварительный прогрев кипятком чашки и сита

ну да обычные чашки надо прогревать кипятком, иначе в них кофе просто холодным мертвяком становится. У меня под кипяток отдельно с кофейного бойлера вывод

кофемолка команданте

Фиорензата с запрограммированными дозами под сингл/дабл шот

подпружиненный тампер

чисто инстаграммный дрочь для хипстеров, пользы от него 0, примерно и так понятно сколько усилия надо

расширение функционала контроллером на ардуине.

я взял проф. девайс, где пид-контроллер температуры из коробки
Есть проекты вроде этого gaggiuino.github.io/ только смысла нет апгрейдить лоукост девайс, то что в нем маленький бойлер. Проще взять профессиональный девайс Rancilio Silvia Pro X, где все из коробки есть и не надо морочиться с паяльником

Есть Биалетти под индукцию.

у меня как появилась кофемашина и пуровер, гейзер отправился пылиться на полку, просто нет смысла инвестировать в хороший гейзер, хотя ничего против него не имею

На тут трохи по іншому. Можна вийти десь в Старбакс чи якусь забігайлівку і купити такий самий помиї кофійний напій десь за $4 , тобто 160₴. Що власне еквівалент ціни доброго напою, якщо його приготувати самому в турці. Тут просто якісь напої які були в офісі для співробітників, може навіть і вода яку можна пити і т.п. повернули. Реально це не так вже і дешево буває в рамках компанії, та коли воно счезає з офісу — це помічають усі співробітники. А переважну кількість людей влаштує — пойло. Так само як скажімо із дорогим коньяком, бренді чи віскі. Більшості десь там на вечірку, підійде якесь місцеве дешеве пиво і т.п.

я беру токо спешиалити кофе, которое заткнет любые офисные помои

Сири по 500 відпочивають

по 500 это фигня, скоро по 500 уже спреды будут. Нормальный сыр с трюфелем 2К silpo.ua/...​a-z-triufeliamy-50-712442

Сири по 500 відпочивають

Сыры по 500 это было давно, сейчас из-за инфляции сыр за 500, это не сыр, а сырный продукт из Бурлука :-)

BTW Може бути бринза чи скажімо сулугуні, часто це буде продукт з молока. Сирний продукт, так само як і більшу частину ковбас які присутні на українському ринку — вживати в їжу не вартує взагалі. Те саме морозиво і ще купа усього, наприклад вершкове масло якого ви на полицях не знайдете Крім того якщо це справді масло, то це не можна їсти дуже часто — якщо не маєш великих фізичних навантажень. Радянських людей ним в привчили в армії так само як і цукром рафінадом, які видавали красноармійцям які не палять, гроші на табак видавали тим хто палить.
Українці в цілому то в курсі, після численних програм по телебаченню — що в нас подається в магазинах під видом їжі.
Соя та пальмова олія після нікелевих трубочок — це те без чого ваш організм обійдеться.

Так це ж мем 10 річної давності. Чи кожен раз коли його згадуємо маємо перераховувати на поточну інфляцію? :)

Це різниця, як раз на місяць хтось палить трубку з якісної табаки і щоденно викурює пачку дешевих сигарет в яких якщо взагалі є табак то ще не погано, а так там кукурудза оброблена хімічними составами і синтетичний нікотин.
Трохи кави звісно можна, та хлібати відра помиїв з кофемашини, накидавши туди пів відра цукру — це не те, за що організм скаже дякую.

Це має якось лікуватись, точно знаю😂

В будь-якій організації де я працював, якщо кавомашину не давали, то люди самі скидалися і купляли. Хоча, фіг його знає чи в американців таке прийнято.

В Google навіть годували на робочому місці, приносили піцу прямо за комп’ютер. Тільки потім воно вийшло для одного мого товариша, який тут був навіть занадто худий — походом до дієтолога. Таку ряху наїв, наче порося після комбікорму.

«офісна кава» може вказувати на ритуал або частину корпоративної культури, яка створює атмосферу спільноти та сприяє продуктивності та мотивації працівників.- нічого ви не розумієте . Під це вже HR депт. підготували декілька презентацій

еще тимбилдинги не указали под картошку фри с кфц)

> прибираєте безкоштовні фрукти
> натомість повертаєте безкоштовну каву
> розказуєте, як відважно ви повернули каву попри кости

Браво! Ви неймовірні :D

Это известный приём манипуляции :) Забираем x, y, z, люди бубнят, возвращаем z, люди такие «Ну могло быть и хуже, хоть и маленькая но победа за нами». Profit

безкоштовну каву та чай своїм співробітникам

Чувакам, які заробляють 150-300k на рік, дають безкоштовну каву. Це напевне ті менеджери, які за Трампа голосували :)

Meta, the owner of Facebook and Instagram, has reportedly fired about 24 staff at its Los Angeles offices for using their $25 (£19) meal credits to buy items such as toothpaste, laundry detergent and wine glasses.
www.theguardian.com/...​chers-buy-household-goods

Прям як у нас в держустановах)

А у нас в компании просто meal credit решили в конце месяца к зарплате добавлять. И покупай на них что хочешь. Праге до Лос Анджелеса все таки далеко.

це скоріше питання зручності, центральний менеджмент кавоварок, ремонт їх, тощо, бо якщо мені кави захотілося то кудись з кампуса йти замість кофекутка буде нерозумно, чи кожному купити свою і поставити у кабінеті — питання пожбезпеки. а от якось був в Базелі у одній fortune 500 компанії, а там таблетки для неспресо співробітники мають свої приносити або купувати у автоматі, а самі кавоварки вже від компанії ))

Чувакам, які заробляють 150-300k на рік, дають безкоштовну каву.

150к$ для америки, особливо в дорогих локаціях, це взагалі в 0 виходити (якщо сім’я).

Ну і не давати каву в офісі, це ж взагалі епік фейл

А він як і Рональд Рейган — обіцяв їм зниження податків. Між іншим Рейган збрехав і перше що зробив — збільшив усі податки. Як йому вдалось вирулити з економікою ? Він конкретно надавив в першу чергу на Японію в обхід усіх СОТ, примусив японців зробити «добровільне обмеження експорту». Щоправда саме в його часи Америка мала як власних менеджерів як то Лі Яккока та активно переймали японську систему керування, бо стало очевидно — що Японія віднімає ринки.
Я так розумію теперішня їх ставка на Ілона Маска. Пропозиції про повернення до офісів, його. І він прямим текстом казав, що головна мета цього — зберігання високої ціни на корпоративну нерухомість, щоби вона могла бути в якості хеджу для банків і відповідно банки мали можливість кредитувати бізнес. Там дурних нема, усі розуміють — що світ змінився, але еліти не хочуть витрачати елітарний статус.

нехай ілона відсмокче мій старий хрін, але я більш до офісу ні ногою!
я краще теслу-С куплю та таксувати почну :)

справа у тому що якщо фірма навіть на каву немає грошей то навіщо там працювати?

лучше у фирмы не будет денег на кофе чем закупать какой-то хлам, вместо которого лучше банка с сублимированным порошком

я так пойняв тебе на каві попаяло не по дєцкі

Підписатись на коментарі