Куди можна влаштуватися в 15 років зі знанням Python?

💡 Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Приєднуйтесь до Junior спільноти!

Куди можна влаштуватися? Буду вдячним за відповідь. Тг канали не можу знайти. Якщо знаєте якісь, буду радий отримати посилання або приблизно область, де їх шукати, сайти зі списком або щось накшталт того. З фріланс бірж є тільки Weblancer і там мало завдань, а решта вимагають 16 років. Роботи в портфоліо у мене є, але кому їх показувати?

Мої знання:

• Cинтаксис мови Python
  • Pygame
  • PyQT5
  • BeautifulSoup4
  • Selenium
  • Telegram API
  • SQLite3
  • Django + Bootstrap (HTML&CSS у комплекті)

Якщо немає ідей щодо програмування, то я також вмію монтувати, хто знає де ці навички можно продати, відгукніться будь ласка.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Нічого не розумію. Який пітон і фріланс? От-от і єдине, що буде хвилювати — як не бути бусифікованим. Це зараз це не здається проблемою і ви думаєте «та порішаю». Але це геть не гарантовано. Дуже не гарантовано.
Треба усіма правдами і неправдами виїхати в країну, де нададуть житло та їжу (наприклад НЛ). І тоді вже думати щодо фрілансу.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ага, а потом пивной животик и работа на заводе

періодично по різним чатам проскакує — шукаю програміста зробити бота на Пайтоні
ну і так буває як поспілкуєшся натякнеш що айтівець починають торбити у лічку. такі, загальні типу чати
як щодо системності з замовленнями тутой хз насправді, я б пошукав поки що старше якесь «довірене лице»

Найкраща стратегія — визначитися з подальшим напрямком роботи, покращити свої скілли в цьому напрямку, щоб з настанням 16 річчя було зрозуміло в якому напрямку в найближчі роки хочеш працювати)

До школи, в 10 клас. А серйозно юначе, кому ви без досвіду та базових знань потрібні.

приєднайся до чудового якогось проекта опенсорсного з перспективою вломитись до них, наприклад клаудфлер, щось із спонсором, а не романтику всяку задурно кліпать

Як умовна тіма умовного клаудфлер не візьме тебе за видатні успіхи в рай, ну дочекатись поки на доу зʼявляться святкові пости про ріст айті, не будь таким жадібним не лише з таким довжелезним списком скілів люди роботу шукають, залиш їм хоч шанс

Інгліш 💯 - я вже бачив що ти відповів, але оскільки тобі 15 років то я уявляю прекрасно що це значить. Можу уявити те що ТИ думаєш досить, далеко не досить для знання англійської. Класний інгліш вартий набагато більше за синтаксис пітона і весь той твій список і за гроші за які ти хо повпахувати у «вільний час». і нє, класний інгліш це не здать екзамен. Але такоє, я ж просто уявляю

Роботи в портфоліо у мене є, але кому їх показувати?

Штотіштоті, і де ж воно то портфоліо? Шось його не вставлено а токо інтріга, містер загадочность. Показуй усім тепер або його нема. Аж цікаво яке там може бути взагалі портфоліо коли в списку з бд аж цілий SQLite???

Якщо все це марно, то r/forhire

А як я вам файли сюди прикріплю?) Більша частина робіт робилася чисто для мене і не лежить на серверах. А англійську я так і вчу, знаю, що це не межа.

🤦‍♂️ Бовдур я. Забув зовсім про нього, дякую

Я перепрошую, а яке відношення до БД має пандас?

Той же excel не рахується за базу данних?)

Раджу перевірити на практиці: коли на співбесіді спитають з якими БД працювали, одразу назвіть Ексель 🙃

Це не тільки з Excel, а також може бути пов’язан с SQL

Уточніть будь ласка що мається на увазі

Це не тільки з Excel, а також може бути пов’язан с SQL

в контексті питання

яке відношення до БД має пандас?

Наведіть будь ласка приклад як Ви з пандас в тому ж SQLite ( як БД з якою Ви працювали з Ваших слів) проставили FK між двома табличками або створили якийсь тригер, наприклад ON DELETE CASCADE
Або навіть просто видаліть дублікати з однієї таблички
Код можете сюди додати але краще репозиторій і так щоб хоч один — два мерла було feature branch в main

Це такий окремий вид спецолімпіади — самостверджуватись доколупуючись до тінейджера?

Ну хтось може вважати що це " анонім з інтернету душить новачка" , а хтось «способом підштовхнути до нових знань»

Чи на форумі очікується/вимагається розжовування всього і вся?

а що у тінейджерів справка про звільнення від доколупування? треба поносити чуже чсв на руках, або добре або ніяк, бо «тінейджер»

уяви що він тобі це на інтервʼю заявить що ексель ето сорт nosql, цікаво яка б реакція була

досвід здобувається аналізом фідбеку й помилок, а не похвалою за треш

дорослий шукати роботу — знач дорослий слухати доколупування

Треба більше доколупувань, а то як тінейджер зрозуміє рівень токсичності ДОУ тусовки і українського ІТ?

Геніально))) «Якщо хтось не робить херню, її зроблю я»

десь настільки само як «роботи для себе» у «файлах» рахуються за портфоліо

короч тут ясно всьо

Ось шо

береш свій сінтаксіс пітона і робиш для 10А класу клон linktr.ee, але з галерею, щоб всі однокласниці скидували свої фото з душа

скинеш потім, ми все оцінимо ;)

Доречі непагана ідея, може вийде конкурент онліфанса. Проект заради грошей і для душі, так би мовити.

вийде конкурент онліфанса

от і озолотиться ще до випускного, замість жебрачить на всяких апворках )

якщо мова про однокласниць, то це буде стаття 😱

... то від прокурора буде, а від фьодорова — буде золота медаль :)

🤣, але в мене вони такі безглузді, що викладають подібне у сторіс 🫠

За кордон у будь який інститут.
Якщо попадеш в англомовну країну то взагалі топ.

Якщо мета заробити ~1000$, то знайди конкурс/олімпіаду/хакатон з призовим фондом.
Здобути таким методом гроші реально. Сам вигравав пару разів.

Дивлячись на твої софт скіли та голос, знайди якогось кабанчика(aka підприємець) і запропонуй створити для нього матеріали для курсу. Кабанчик може кинути, тут обережно.

У твоєму випадку на подібні питання більше накидати варіантів можуть кабанчики, а там вже можеш сам імпровізувати.

Дякую! Поки саме цінне, що я чув з 40 коментарів.

можна влаштуватися в 10 А класс.

Радійте. Я б теж не відмовився б, але не беруть :(

в 10 класс ходів більше років тому ніж ви живете на цій планеті :)

Зараз у студентів починається сесія, можна заробити на курсачах і лабораторних.

Чат GPT сильно порізав можливості і на цьому ринку.

Ой, а куди ділася та купа студентів, які навіть не знають, як IDE відкрити, і куди вставити той код з ChatGPT?

Вони у нього й питають як це зробити. Умовно був такий у мене давно підробіток, то після популяризації GPT там нові замовлень у 5 раз менше стало.

Это не чатгпт порезал возможности. Это квалификация среднего проверяющего препода ниже раза в 4 чем у чатгпт и неспособность обнаружить несамостоятельную работу.

Погоджуюся. Яка зарплата таке і відношення до роботи. Ви й без мене знаєте всі проблеми освіти.

Закончить школу , поступить в универ и на 3 курсе искать подработку.

А до этого нельзя развиваться? В плане нарабатывать клиентскую базу, набираться опыта. Или все сразу будет после 2 курса?) Понятно, что сейчас мне будет тяжело найти работу, но если все-таки у меня получиться, дальше будет легче двигаться.

Развиваться надо постоянно. Как там у Канта — я мыслю, значит существую. После 2 курса, потому что с 3 начинается специальность и легче совмещать учебу с работой. Появилась возможность учебы, так использую ее. А с работай не парься, не уйдет она от тебя, а вот потом найти время на учебы будет сложновато, да и мозги будут уже не те.
И еще, рекомендую тебе на питоне не зацикливаться, обрати внимание на ИИ, за ним будущее

Я сейчас учу C++ и как на нем писать код для схем. А на Питоне как раз ИИ и пишут же, тот же Chatgpt.

Вот здесь, как раз и универ поможет тебе определиться, в какой области тебе работать. Плюсы и питон это всего лишь инструмент для твоих целей. Кроме чатжпт есть и другие сайты , скажем, узкого направления с большими базами данных, позволяющие быстрее и лучше сделать поставленную перед тобой задачу. Время одиночных PC прошло

Большими базами так же пользуюсь, тот же вирус который я писал, был сделан с помощью моего навыка искать информацию. И промпты я научился задавать так, чтобы было мало ошибок в коде или вообще не было. Я не держу сами команды в голове, я знаю где и как их правильно использовать.

Большими базами

для создания нейросетей

Це у Декарта було. У Канта було про те, що людину потрібно сприймати, як мету, і ніколи як засіб (категоричний імператив).

після саме таких коментарів жевріє надія що доу має таки невеликий шанс не перетворитися на дніще!

я боюсь, що доу уже давно перетворився в філію телемарахфону

В плане нарабатывать клиентскую базу

У тебя абсолютно базовые знания языка программирования и пары фреймворков и практически нет опыта. Клиенты, которым этого достаточно, это не те клиенты, с которыми бы ты хотел работать лет через 5, когда у тебя появится более серьезные знания и больше опыта. Как программист ты будешь расти быстрее, чем твои клиенты, и в клиентской базе, которую та можешь насобирать в свои 15 лет потребности у тебя потом не будет.

Нічого не розумію. Який пітон і фріланс? От-от і єдине, що буде хвилювати — як не бути бусифікованим. Це зараз це не здається проблемою і ви думаєте «та порішаю». Але це геть не гарантовано. Дуже не гарантовано.
Треба усіма правдами і неправдами виїхати в країну, де нададуть житло та їжу (наприклад НЛ). І тоді вже думати щодо фрілансу.

Я можу переїхати до брата, але ж, це також несе за собою багато проблем. А також, щодо питання про пайтон і фріланс — що не так? Я вже брав деякі закази там, де міг, а на інших біржах не вистачає віку.

Я можу переїхати до брата, але ж, це також несе за собою багато проблем.

Всі ті проблеми — пил, в порівнянні з загрозою життю.

А також, щодо питання про пайтон і фріланс — що не так?

Те, що замість того, щоб рухатися по піраміді Маслоу знизу вгору, ти плануєш свій шлях навпаки. Спершу має закриватися потреба в безпеці життю, а тільки потім можна думати щодо «ким я хочу працювати». Тому сорі, щодо питона я відповідати наразі не буду. Ось на стільки я вважаю вся ця проблема не є актуальною для тебе зараз. Це як питати що краще штори чи жалюзі купити для квартири, де прямо зараз — пожежа. Байдуже!

Але роби поправку на те, що я не в Україні і в мене своє сприйняття, можливо занадто панікую. Просто помітив, що люди звикають до будь чого і все з часом стає нормою. Як казав один діяч, «лягушку варять поступово. Бо якщо її кинути в окроп, вона випригне, а якщо підігрівати воду поступово, то вона до звикає, а потім вже пізно»

Я живу там, де мене майже не торкається війна, якщо дивитися зі сторони безпеки. Про лягушку зацінив, мабуть так і є, але не для мого міста. За весь час, у нас 2 рази постраждало частне підприємництво і на цьому все. Я розумію, що так може бути не завжди, але тут також моя родина і кидати я її не хочу, бо якщо з ними щось трапитися, мене жорстоко виб’є з колії. Тому, якщо я маю можливість розвиватися і також працювати, чому б і ні.

де мене майже не торкається війна

Privileges are invisible to those who have it ©

Це зараз вас не торкається війна, а післязавтра — заборона на виїзд без варіанту порішати, «нам треба знижувати вік призиву», «тепер ти в армії ©», і війна — ближче, ніж будь коли була.

бо якщо з ними щось трапитися, мене жорстоко виб’є з колії

На жаль, це може статися, коли ви в Україні або за кордоном. І так і так, вибʼє із колії.

Тому, якщо я маю можливість розвиватися і також працювати, чому б і ні.

Тому, що ви в останньому вагоні на виїзд, скоро 16 років і право ТЦК не давати дозвіл на виїзд.

Але, досить мого офтопу, сорі за паніку.

Ви маєте рацію, але переїду я точно після 11, тобто через півтора роки, до того в мене є вільний час. Ваша паніка має сенс, бо що не день, то може бути останнім.

Це вирішують батьки зазвичай за неповнолітніх. Хоча звісно зараз ідея максимально здрава. Хлопець нормальний хлопець — хоче заробити грошенят на абгред компа. Як батьки так виховали, то як поїде — треба буде робити усе можливе потім, щоби потім повернувся. Бо ті з Монако — вони повернуться начальниками, будьте впевнені. А тут треба цей хлопець, ті з Монако — вони не треба, окрім в тюрмі з конфіскацією.

My 2 cents.

З 15 до 20 ти можеш прокачати багато навичок, що зроблять тебе привабливим на ринку праці в рази більше, ніж з 20 до 25 років. Ще це час щоб робити щось для душі, бо потім треба часто буде робити те, шо потрібно :)

Мати прикладні навички — мови програмування, технології, фреймворки — це круто. Мати прикладні навички і фундаментальні знання — безцінно. І твоя перевага в тому, що фундаментальні знання після універу паралельно з роботою, сім’єю дуже важко здобути.

Що варто робити:
1. вивчення алгоритмів, структур даних, зрозуміти як і що взагалі працює під капотом.
2. зрозуміти як створюються бізнеси, базова бізнес грамотність
3. штуки, про які тобі інші будуть нафіга воно тобі потрібно, але в них цього ніколи не буде — хакатони, олімпіади, навчальні програми, всякі там Google Summer of Code. Це — унікальні можливості для нетворкінгу, та загального розвитку.

Що не варто робити:
1. Думати, що не треба йти до універу, бо ти пізнав дзен і що тобі не треба вчитись, бо ти можеш клепати форми на бутстрапі.
2. Думати, що факт твого перебування в універі є цінним самим по собі. Є багато корисного, що можна винести з навчання в універі, але цим треба вміти користуватись. Найцінніше в універі — це нетворк. По суті , це перший серйозний нетворк який ти можеш отримати майже задарма.

Дякую за відповідь! Ви праві, але ж, є речі, на котрі мені потрібно заробити зараз. Про навчання звісно не забуду, це фундамент.

Офіційно трудовий кодекс не дозволяє приймати на роботу у 15, тому ніяких офіційних працевлаштувань не буде.
Люди, які добре можуть кодити — не така вже рідкість, тому ти не маєш ніяких переваг над 18-20-22 річними, яких можно просто офіційно влаштувати.

Тому забий на пошук роботи. Все що можешь зробити — це підроботка на фрілансі, чи свій бізнес, який можуть вести батьки (бо рахунок треба відкривати якщо щось).

Та ладно. В вас такая опозиційна думка, що здається неможливим працювати у 15. Офіційно не зможу — ви праві, але хто сказав, що заробляти нормально неможливо без офіційного працевлаштування? Це типу, все життя обертається навколо диплому та повнолітті і раніше пробувати не потрібно?

Не слухай їх. Я в 12 років робив сайт маминій подрузі) можеш щось типу такого спробувати. Телеграм бот маминій манікюрщиці, наприклад.

Я тут десь писал, що робив сайт для ювелірного магазину, але не пішло

Ну пробуй ще. У всіх були, є і будуть невдачі.

Та ладно. В вас такая опозиційна думка, що здається неможливим працювати у 15. Офіційно не зможу — ви праві, але хто сказав, що заробляти нормально неможливо без офіційного працевлаштування? Це типу, все життя обертається навколо диплому та повнолітті і раніше пробувати не потрібно?

Саме так. Ти хочешь «працювати», маючи на увазі влаштуватись на роботу. Ну ось такого і нема. Навряд чи тут хтось запропонує неофіційну стабільну роботую.

Неофіційні підроботки це не те, де можно знайти роадмап, бо його не існує. Хтось знайшов але це разова, і вже такого нема. Хтось знайшов але там мало грошей. Можно домашку комусь робити, можно спробувати зареєструватись на біржі від батьків. Але це все тількі самостійно, як в бізнесі — не кліент тебе шукає, а ти його.

Простіше все-таки залучитись до когось чи зробити пет проект, та отримувати досвід, розробляючи потрохи шось більше та складніше.

Безліч речей починаючи від телеграм ботів та доповнень у майнкрайті, чи інді іграми, чи своєю операційною системою.

Тоді рекомендую походити на ремоут хакатони dorahacks.io, ethglobal.com, buidlbox.io
Є і не тільки по блокчейну, але на блокчейні найбільш активні вони саме ремоут і не погано бабла насипають. Приєднуйся до команд, спілкуйся з людьми.
Буде тобі і нетворкінг де можеш знайти роботу, піар та грошики якщо твоя команда щось виграє.

Ех, ремоут. Олди, пам’ятаєте старі добрі DOU Хакатони? Це було круто...

На фрілансі зазвичай можна працювати з 18 та потрібні доки. Краще зроби гарні пет проєкти та пошукай розробників, котрим потрібна якась допомога яку ти можеш надати за якусь оплату

На українських ресурсах, наприклад Kabanchik, можно с 16 через дію. Дякую за пораду!

>

Kabanchik

Там, здається, більше принеси-подай а не IT...

Не працював, але поверхнево переглянув. Є там що мені робити, але профі туди краще не лізти.

Я би рекомендував сфокусуватися саме на навчанні, на розвитку хард та софт скілів, а не на пошуку якоїсь халтури. Фріланс це круто, але перспектива сумнівна, від людей з багатьма роками фрілансу галери дуже часто крутять носом, і не без причини. Дуже добре подумай над тим що тобі тут пишуть, особливо про переїзд закордон та англ мову.

То може і не треба йти на галєру?)

Ща набіжить характєрнік і почне втюхувати прямий контракт.

Можливо й так, в кожного свій шлях і свої кар’єрні цілі. Та все ж, я не рекомендував би новачку фокусуватись на фрілансі. Гроші може й вийде заробити, і навіть якісь навички будуть, але сто відсотків будуть гепи і в теорії, і в практичних навичках, і в умінні працювати в команді.

В команді і на фрілансі можна працювати. А теорію вчити самостійно все одно, сертифікації також. А от потрапити на галєру зараз дуже складно особливо без досвіду, 200 відгуків на вакансії

Я зараз якраз і вчуся новим скілам. Але є багато вільного часу, який можно монетизувати.

Вчи англійську, максимально витягуй шкільну програму і вали в закордонний ВУЗ.

Цим я і так займаюсь, але є багато вільного часу, навіть якщо буду вчинити щось нове. В мене також чудова пам’ять, що дозволяє легко вчитися. Мені потрібна робота, бо є багато вільного часу і потрібність в грошах.

Еее, якщо у тебе багато вільного часу і ти стверджуєш що тягнеш шкільну програму + вчиш нові скіли + вчиш інгліш, то висновок такий, або ти не маєш багато вільного часу або ти ніфіга не тягнеш школу, скіли і інгліш.

Ще зал і читання щодня :) Все встигаю

ооо, оце прям для тебе paulgraham.com/startupideas.html
будуй проєкти і монтуй відео для свого кола спілкування — розклади, телеграм боти, домашки (завдання та/або відповіді), ігри, відео з гумором, поясненням чи новинами
деякі з них можуть платити, щоб підняти в пріоритеті свої задачі
queen bee — це типу королева пчіл, центр соціальної тусовки, не обовʼязково дівчина, але часто

Here’s a recipe that might produce the next Facebook, if you’re college students. If you have a connection to one of the more powerful sororities at your school, approach the queen bees thereof and offer to be their personal IT consultants, building anything they could imagine needing in their social lives that didn’t already exist. Anything that got built this way would be very promising, because such users are not just the most demanding but also the perfect point to spread from.

I have no idea whether this would work.

Раз вмієш у віруси, то вмієш і в black box testing. Вибираєш корпоративний сайт, на якому є якась реєстрація з кабінетом користувача, персональними, а ще краще, платіжними даними. Реєструєшся, шукаєш вразливості, що дозволяють отримати доступ до персональних даних інших користувачів, або в ідеалі — виконувати фінансові операції від чужого імені. Потім зв’язуєшся з адміністрацією і ненав’язливо пропонуєш інформацію про вразливість в обмін на нагороду. Не усі власники бізнесу розуміються на сек’юріті і не завжди здібні адекватно оцінити критичність тої чи іншої вразливості, тому не завжди будуть готові винагородити. Але будуть і такі, що потім можуть додатковий підробіток. Але треба обов’язково тримати в голові, що хакінг має бути етичним, тобто будь-яка вразливість має бути відтворена тільки на своїх акаунтах або акаунтах людей, що дали на це згоду. Якщо буде цікаво, почитай аби пиши мені, розповім.
Не пропоную на перших порах участь у різних Bug bounty програмах, бо там, як правило, набагато складніше знаходити вразливості, але з часом, якщо зайде, можна потягатися і там.

Охоспаде, мужик, никогда так не делай, что в этом тексте. Вероятность того, что ты загремишь в тюрячку от подобных действий на пару порядков выше, чем если бы ты делал то же самое, но с преступным мотивом.

Ну рандомні сайти звісно ломати не варто
А ось працювати з hackerone цілком законно можна.
Але список скілів які потрібно здобути перед тим щоб отримати хоч якесь баунті явно вдесятеро перевищує наданий автором список.

Потім зв’язуєшся з адміністрацією і ненав’язливо пропонуєш інформацію про вразливість в обмін на нагороду. Не усі власники бізнесу розуміються на сек’юріті і не завжди здібні адекватно оцінити критичність тої чи іншої вразливості, тому не завжди будуть готові винагородити

Потім отримуєш позов до суду... Основа white hat hacking це як раз згода на дослідження безпеки, а не шантаж «я знайшов критичні вразливості без вашого відому, розкажу за гроші»...

Треба нішуватись. От є ж замовлення на тг ботів. Якщо вам це цікаво, занішуйтесь в цій темі. Зробіть портфоліо з 10 ботами. Зробіть собі сайт візитку, щоб виглядати професійно. Не акцентуйте увагу на своему віці, а на тій користі, яку ви можете принести бізнесу замовника.

Дякую за вашу думку, мені вона до вподоби. Я так і думав, що потрібно робити щось простеньке, але не знаю де. Немаю ідей де знайти замовника, бо з зарубіжних бірж є тільки fiverr для нормальної праці, але він працює так, що вас самих шукають і це не зовсім добре працює. Є в мене роботи які я можу показати, але нема кому. Шукав тг канали, але знайшов тільки щось загальне, по типу напишіть в бота а ми може-бути виставимо на показ. І ось де шукати ціх клієнтів? Хоч з глузду з’їдь.

В короткостроковій перспективі фріланс біржі, або спамити. Колись я займався рекламою веб дизайну через спам і навіть знаходились клієнти. Але то були інші часи, не знаю як зараз. В довгостроковій перспективі -особистий бренд, писати статті по вашій темі, знімати відео, експертно коментувати дописи відомих людей в вашій темі. Ну або просто вчитись і потім в 18 років влаштовуватись трєйні на якусь галеру.

огладяючись назад... щоб отримати роботу — потрібен досвід роботи. Щоб мати досвід роботи треба отримати роботу. Я б спробував повторити шлях Лінуса Тольвада: взяв якийсь опен-сорс прожект і пилив-підтримував-мейнтейнив. Бажано такий за которим стоїть якась організація що зможе надати рекомендації.

а решта вимагають 16 років.

ну як би і за законом до 16 ви обмежені в правах. Підправте. Вчиться в індусів)

Робив щось схоже, свій сайт на Django для ювелірного магазину. Майже все зробив, але так і не закінчив. План був спочатку зробити , а потім запропонувати тому магазину купити цей сайт (бо я не був впевнений в своїх можливостях і не знав скільки це займе), але йому в тому ж місяці зробили сайт з схожим дизайном. Потім пішов до другого магазину, і тут вже недойшли руки, бо зрозумів, що краще піти працювати над чимось менш масштабним, щоб знати де знайти роботодавця.

Боюсь, 15 років це ще занадто мало.
Краще інвестуй свій час у вивчення англійської, шкільної математики та геометрії аби потім мати змогу включитися в чудовий світ AI/ML, де твій досвід з пайтоном буде більш ніж корисним.
Ну і вчи алгоритми та структури даних, тренуйся в вчись на leetcode.com

АЛЕ, якщо ти дійсно відчуваєш в собі силу і здібності до програмування, подавайся на олімпіади й конкурси з програмування.
Якщо займатимеш там призові місця, особливо на міжнародних, університети й роботодавці тебе знайдуть самі.
Але, бути програмістом-олімпіадником це важко, це не форми у фреймворку кліпати.

Англійська майже B2, бо не здавав экзамен ще, але у школі по цьому предмету відмінно (ні, в нас вчитель байдики не б’є), також вчу німецьку, в наступному році іспит на С1. По міським олімпіадам спеціально займаю 2 місце, бо не думав, що обласна мені знадобиться. В програмуванні маю талант, та деж його діти... Я маю сертифікат з укр. школи програмування та вчився ще окремо з вчителем, в суммі 1,5 роки чисто на навчання і практики. Якщо підрахувати уроки з вчителем, це десь 156 годин, а якщо практику то більше 1000.

Сертифікати в школі та оцінки це лише для вас та ваших батьків. Ніколи це не показуйте на сайтах з пошуку робіт і тим паче на співбесідах.
Ніхто не хоче працювати з дитиною, всі хочуть надійного зрілого працівника. Взагалі ніколи не говоріть про свій вік поки не досягнете хоча б 30 років.

Щодо решти — вчіться, англійску треба знати, бажано С1. Німецька це лише лише якщо хочете мігрувати в Німеччину.

Повторю ще раз — у вас зараз вік навчання і вік олімпіад. Пошукайте тут на сайте історії людей які їздили на олімпіади з програмування.

А по олімпіадам дарма так. На обласній олімпіаді вже будуть і задачі поцікавіші, і вирішуються нестандартно. А якщо нормально показати на обласній, то можна пройти на збори на всеукр, і може повезе з нормальним викладачем, який по алгоритмам багато розкаже. Та і нові знайомства можна завести. Правда це все було актуально до війни, як зараз це відбувається — мені не відомо.
Плюс до всього, досвід олімпіад дасть нову ачівку — на ізі проходити leetcode етап інтервʼю, ніяк не готуючись.

Боюся, ви думаєте про мене як про мрійного хлопчика, але це не так.
За 485 днів, щоденно, без винятку, я читав книжки, і прочитав вже 26, з них 10 про гроші, спілкуваня з людьми, наприклад: Книга Дейла Карнегі «Як здобувати друзів і впливати на людей», 6 про психологію і останні художні, є навіть на англійській, а деякі були по 2500 сторінок.
Я не курю, не п’ю, займаюся спортом. Мабуть дитинство занадто швидко закінчилося, але це частково із-за стану в країні. Тому я намагаюся працювати, бо хочу деякої самостійності, та є потреби які я хочу задовольнити. Я витворяв таке, від чого навіть мої вчителі були в шоці. Наприклад, десь, коли ми почали тільки вчити Телеграм ботів, я написав свій вірус, але звісно не використовував його, це тупо інтерес був. Він мав доступ до cmd, мав доступ до камери, файлів, до всього компа і наврядче по ньому можно було знайти зловмисника, якщо ви не з СБУ звісно. Все, що залишилося мені, це зробити через реверс-інженерію доступ до старту з віндовс. І це я навіть ще Selenium не знав, просто вмів гуглити. Тому питання в тому, щоб зробити завдання не стоїть, а вот знайти його, це інше

Круто, що ти такий про активний. Але реальна робота — це не тільки про писати код, це і багато інших активностей, де не стільки знання дають результат, скільки життєвий досвід. У будь-якому випадку бажаю продовжувати залишатись сфокусованим на своїх цілях і все у тебе буде добре.

Щиро бажаю вам успіху у всіх ваших починаннях.

Але на всякий випадок закликаю вас реалістично дивитися на себе, на свої можливості та на світ навколо.
coolinfo.in.ua/...​dy-nastilky-samovpevneni

Я не курю, не п’ю

все..шлях до айті важай закртий...

мені 43 роки, мене не беруть бо нема нових знань і нема вогню в очах. ти щось чув про парне програмування?

Не чув, можете розповісти подробніше?

це коли двоє людей займаються одним завданням.
от тобі 15 років, дарю тобі 3 своїх роки, роби з ними во благо що знаєш і як розумієш)

Це типу підмайстра? Тобто, ви даєте завдання, я його вирішую і отримаю більший відсоток від нього, а з вас тільки клієнт. Чи просто працювати разом над проектами?

колись я працював зі своїм студентом, ми сиділи за одним столом, за двома компами, я писав код, а він дивився.

працювали на магазин його багатого дядька з Америки. типу я був програмер, а він поруч менеджер, бувало я просив йодо написати пару рядків коду.

Класна тема. І ви хочете, щоб я з вами так співпрацював?

так, але спочатку ти маєш вислати йому свої фото

ти зовсім неправильно формулюєш, мені це зовсім не подобається. я думав це ти хочеш.

мені 43 роки, мене не беруть бо нема нових знань і нема вогню в очах

Це усе через захоплення лейаутом dvorak ))

За законодавством ще треба рік чекати, доки паспорт не отримаєш. При чому як КЗПП так і ФОП, до 16 років. Якщо є можливість — за кордон треба зараз, бо там довга епопея із війскоматом буде в 16 а потім не поїдеш. Зараз із роботою усе погано. Краще ніж було ще рік тому, та усе таки, такого коли братимуть зовсім молодих такого зараз нема. На бенчах повно народу 22-27 років навіть було, а це найзатребуваніша в бізнесі в цілому і особливо ІТ вікова категорія.
2. Програмування не кидай якщо вдається — через час усеодно монетизуєш. Але зараз так, нажаль лише щось типу Макдональдса.

Не планую виїжджати, якщо буде потреба поїду через знайомих. Зараз здихає мій робочий ПК і мені терміново потрібно працювати, щоб купити новий.
Нещодавно я брав 2 заказа, але маленькі і то це мій постійний клієнт якого я знайшов на фриланс-біржі , але в нього мало роботи. В Інтернеті наче начхати людям на закон, та і я ж не офіційно працюю.

Мене вже брали на работу, але знайти ще клієнтів дуже складно. Не можливо, що знаючій людині не здається місця. Вся складність в знаходженні цього місця, а все інше вирішується

Прочитав тему як «куди влаштуватись з 15 років досвіду» і сидів думав шо то за тролінг в коменті 🤪

Тролінг це коли, може поставати таке саме питання у тих у гого 15 років досвіду робти. 15 років досвіду роботи, це людині за 35. В нашому суспільстві, ейджизм нікуди не дівався (реально є люди у яких 25+ років досвіду і опинились на бенчі, щоправда як кажуть «знав що таке буде і ніфіга з цим не робив»). Тим не менше до 16 законодавство не доволяє працювати, дитина має в школі вчитись, спортзал, футбол і т.д. Та бажання заробити — особисто я підтримую.

Буває) Це я невірно сформулював 😅

Підписатись на коментарі