Чому я переходжу з AWS на Azure: 5 ключових причин
Я вже давно працюю хмарним консультантом і маю досвід роботи як з AWS, так і з Azure, але нещодавно вирішив зосередитися більше на Azure. Хоча AWS все ще є лідером ринку, Azure став моєю улюбленою платформою з кількох причин. Ось розбір того, чому я роблю цей крок і що мені подобається в Azure.
1. Попит і зростання ринку
Хоча Amazon залишається лідером у сфері хмарних технологій, Microsoft із Azure демонструє найшвидше зростання. Це зростання помітно на LinkedIn у вигляді вакансій, де попит на інженерів Azure постійно зростає. Чим більше компаній вибирають Azure для хмарних рішень, тим більшим стає попит на кваліфікованих спеціалістів з Azure. Ця тенденція створює захопливі можливості для хмарних інженерів, особливо для тих, хто прагне розвивати свою кар’єру в екосистемі, що стрімко розвивається.
2. Орієнтація на корпоративних клієнтів
Багато підприємств все ще використовують системи на базі Windows, тому під час міграції у хмару вони часто вибирають Azure. Моя компанія, яка орієнтується на корпоративних клієнтів, бачить цей перехід на власному досвіді. Оскільки Azure розроблений для плавної інтеграції з іншими продуктами Microsoft, він є логічним вибором для організацій, які використовують Windows. Для інженерів, таких як я, це означає, що спеціалізація на Azure робить нас ціннішими для цих клієнтів.
3. Зручність використання та групування ресурсів
Однією з моїх основних проблем з AWS є система назв. Наприклад, такі послуги, як «EC2» чи «Elastic Compute 2», не є інтуїтивно зрозумілими, особливо для новачків. На противагу, Azure використовує прості назви (наприклад, «Віртуальна машина»), що полегшує розуміння та використання послуг без необхідності запам’ятовувати складні терміни.
Концепція «Груп ресурсів» в Azure — ще один великий плюс. У AWS ресурси потрібно маркувати тегами, і без правильного тегування важко знайти й керувати ними. В Azure можна об’єднати ресурси в групи за проєктом чи функцією, і керування ними стає таким же простим, як доступ до групи чи її видалення. Така структура поліпшує зручність використання та спрощує управління проєктами.
4. Сертифікації та можливості навчання
Структура сертифікації Azure є гнучкою та різноманітною, що дуже мені сподобалося. Наприклад, Azure пропонує окремі напрями для науки про дані, безпеки та інженерії даних, і все це — в єдиній навчальній програмі. Така структура не лише забезпечує зрозумілий шлях розвитку, але й дозволяє спеціалізуватися без необхідності глибоких знань у машинному навчанні, що часто вимагається для сертифікацій AWS.
Навчальна платформа Microsoft Learn значно краща за навчальні ресурси AWS. У мене постійно виникали проблеми з доступом до навчання AWS, але Microsoft Learn — це повна, зручна платформа, де я можу проходити навчальні шляхи та розвивати навички, безпосередньо пов’язані з проєктами Azure. Легко почати з основ, таких як Azure Fundamentals, і далі досліджувати різні області інтересу чи спеціалізації — все на одному сайті.
5. Єдина платформа для хмарної інженерії
Одна з найбільших переваг Azure — це її уніфікована екосистема. Від інженерії даних до DevOps і адміністрування хмар, усі інструменти, які мені потрібні, є в платформі Azure. Ця інтеграція дозволяє мати плавний робочий процес для проєктів. Наприклад, я можу використовувати конвеєри Azure DevOps або інтегрувати Power BI для аналізу даних без необхідності у сторонніх інструментах. Така цілісність робить Azure особливо привабливим для великих, складних проєктів, де важлива сумісність інструментів і сервісів.
Завершальні думки
Завдяки швидкому зростанню, орієнтації на корпоративних клієнтів, зручному дизайну, можливостям сертифікації та цілісній екосистемі, Azure став моєю улюбленою платформою. Якщо ви новачок у сфері хмарних технологій або навіть досвідчений інженер, який прагне розширити свої навички, я щиро рекомендую звернути увагу на Azure.
Колеги, якщо Azure вас цікавить так само, як і мене, приєднуйтеся до нашого Telegram-каналу!
Там обговорюємо всі новинки, ділимось досвідом та допомагаємо один одному розвиватися в хмарних технологіях.
19 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів