Чому я переходжу з AWS на Azure: 5 ключових причин

💡 Усі статті, обговорення, новини про DevOps — в одному місці. Приєднуйтесь до DevOps спільноти!

Я вже давно працюю хмарним консультантом і маю досвід роботи як з AWS, так і з Azure, але нещодавно вирішив зосередитися більше на Azure. Хоча AWS все ще є лідером ринку, Azure став моєю улюбленою платформою з кількох причин. Ось розбір того, чому я роблю цей крок і що мені подобається в Azure.

1. Попит і зростання ринку

Хоча Amazon залишається лідером у сфері хмарних технологій, Microsoft із Azure демонструє найшвидше зростання. Це зростання помітно на LinkedIn у вигляді вакансій, де попит на інженерів Azure постійно зростає. Чим більше компаній вибирають Azure для хмарних рішень, тим більшим стає попит на кваліфікованих спеціалістів з Azure. Ця тенденція створює захопливі можливості для хмарних інженерів, особливо для тих, хто прагне розвивати свою кар’єру в екосистемі, що стрімко розвивається.

cloud provider market share 2024

2. Орієнтація на корпоративних клієнтів

Багато підприємств все ще використовують системи на базі Windows, тому під час міграції у хмару вони часто вибирають Azure. Моя компанія, яка орієнтується на корпоративних клієнтів, бачить цей перехід на власному досвіді. Оскільки Azure розроблений для плавної інтеграції з іншими продуктами Microsoft, він є логічним вибором для організацій, які використовують Windows. Для інженерів, таких як я, це означає, що спеціалізація на Azure робить нас ціннішими для цих клієнтів.

3. Зручність використання та групування ресурсів

Однією з моїх основних проблем з AWS є система назв. Наприклад, такі послуги, як «EC2» чи «Elastic Compute 2», не є інтуїтивно зрозумілими, особливо для новачків. На противагу, Azure використовує прості назви (наприклад, «Віртуальна машина»), що полегшує розуміння та використання послуг без необхідності запам’ятовувати складні терміни.

Концепція «Груп ресурсів» в Azure — ще один великий плюс. У AWS ресурси потрібно маркувати тегами, і без правильного тегування важко знайти й керувати ними. В Azure можна об’єднати ресурси в групи за проєктом чи функцією, і керування ними стає таким же простим, як доступ до групи чи її видалення. Така структура поліпшує зручність використання та спрощує управління проєктами.

4. Сертифікації та можливості навчання

Структура сертифікації Azure є гнучкою та різноманітною, що дуже мені сподобалося. Наприклад, Azure пропонує окремі напрями для науки про дані, безпеки та інженерії даних, і все це — в єдиній навчальній програмі. Така структура не лише забезпечує зрозумілий шлях розвитку, але й дозволяє спеціалізуватися без необхідності глибоких знань у машинному навчанні, що часто вимагається для сертифікацій AWS.

Навчальна платформа Microsoft Learn значно краща за навчальні ресурси AWS. У мене постійно виникали проблеми з доступом до навчання AWS, але Microsoft Learn — це повна, зручна платформа, де я можу проходити навчальні шляхи та розвивати навички, безпосередньо пов’язані з проєктами Azure. Легко почати з основ, таких як Azure Fundamentals, і далі досліджувати різні області інтересу чи спеціалізації — все на одному сайті.

5. Єдина платформа для хмарної інженерії

Одна з найбільших переваг Azure — це її уніфікована екосистема. Від інженерії даних до DevOps і адміністрування хмар, усі інструменти, які мені потрібні, є в платформі Azure. Ця інтеграція дозволяє мати плавний робочий процес для проєктів. Наприклад, я можу використовувати конвеєри Azure DevOps або інтегрувати Power BI для аналізу даних без необхідності у сторонніх інструментах. Така цілісність робить Azure особливо привабливим для великих, складних проєктів, де важлива сумісність інструментів і сервісів.

Завершальні думки

Завдяки швидкому зростанню, орієнтації на корпоративних клієнтів, зручному дизайну, можливостям сертифікації та цілісній екосистемі, Azure став моєю улюбленою платформою. Якщо ви новачок у сфері хмарних технологій або навіть досвідчений інженер, який прагне розширити свої навички, я щиро рекомендую звернути увагу на Azure.

Колеги, якщо Azure вас цікавить так само, як і мене, приєднуйтеся до нашого Telegram-каналу!

t.me/azureuacommunity

Там обговорюємо всі новинки, ділимось досвідом та допомагаємо один одному розвиватися в хмарних технологіях.

👍ПодобаєтьсяСподобалось8
До обраногоВ обраному5
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Як «Microsoft Certified: Azure Solutions Architect Expert» можу вам тільки побажати удачі)))
Спойлер:
На каринках все гарне а як почнете копати ...
То деплойменти не проходять на web app якщо oryx build флажки не проставити .
То апп реестрація не працює з коробки якщо ручками в маніфесті строчку не додати.
При чому дебажити це все — те ще задоволення.
З AWS майже не стикався тому не можу порівнювати.

може тому що в AWS нема апп регiстрацiй =)

во многих клаудах такая же ситуация была — на картинках все отлично, в реале все плохо. Кроме АВС, потому что амазон много своих проектов сразу в клауде поднимает. В последние пол года ситуация стала улучшаться, но все равно во многих местах клауды выглядят как прототип фич — баг на баге.

у азура дуже специфічна документація. За межі гуя і кнопання по консолі все дуже замученно і задукементовано через любоф.... Кожен раз інтеграціі і ти ломаеш новий (старий) чорний ящик.

Насколько я слышал людей вокруг, основная причина бегства с AWS практически у всех это их политика биллить всё подряд и в кредит, а потом выставлять счета на килобаксы. У конкурентов такого не наблюдается. А всё описанное тут это уже второстепенно.

Зайшов почитати щось технічне...

Щось бла-бла-бла, ще у них іконки красивіші.
Навіть рекламні статті більшої якості
А якщо серьйозно, є в них аналог Cloud Formation? І чи можна вішати тригери на різні етапи авторизації по типу Lambda функцій у Cognito? (для друга питаю :-)

А якщо серьйозно, є в них аналог Cloud Formation?

При всей моей любви к AWS я вообще поражаюсь кто юзает CF :)

Ну не у сирому вигляді, звісно ж. Через CDK — цілком собі.

ну використовуємо його на проєкті ... трохи складно але сервісів не багато тож вцілому нормально... але треба бути уважним

Та наче тераформ уже давно є стандартом опис інфраструктури

Огляд був би не повним з прикладами — наприклад як швидко можна задеплоїти сайт, налаштувати ci/cd. Та термінологія трохи специфічна -приклад ху із ’service principal ’(?), Чому в Ажурі таск менеджер називається AzureDevOps ?

задеплоїти сайт за 10 хв можна з webapp наприклад, з докер імеджем або любий пекедж підкидуєш) навіть з Visual studio можна напряму запаблішити апку.
Azure DevOps — це ціла платформа для менеджменту проектів зі своєю джирою і wiki, CI/CD, зберігання репозиторіїв, артефактів, релізів, тому таск менеджером його назвати важко

GUI у azure трохи страшніше

Плиточки які зн ксють при інтуїтивно у оновленні сторінки

Azure
Pros:
Identity management
Cons:
Billing

AWS
Pros:
Billing
Cons:
Identity management

Чекаємо наступну статтю про любов до гугл

Єдина платформа для хмарної інженерії

картинка в дуже поганій якості — майже нічого не можна розпізнати на ній...

дякую, то більш для розуміння що там купа сервiсiв i iнтеграцiй. щось на приклад -techexpert.ua/...​Infographic-2015-2.5.jpeg

Підписатись на коментарі