JetBrains випустила WebStorm 2024.3 з новими інструментами для баз даних, підтримкою SQL та AI-автодоповненням коду

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Вийшов WebStorm 2024.3 з новими функціями та покращеннями, що підвищують ефективність та зручність роботи розробників. Оновлення включає вбудовані інструменти для роботи з базами даних та підтримку SQL, покращену автодоповідь коду на основі AI для JavaScript і TypeScript, а також оптимізовані функції для популярних фреймворків, таких як Angular, Vue, та Svelte.

Нові функції та покращення у версії 2024.3:

Основне

• WebStorm 2024.3 тепер підтримує дію Show component usages для Vue, Svelte та Astro, а також знаходить використання компонентів як в імпортах, так і в шаблонах. Переіменування файлів компонентів тепер автоматично оновлює відповідні шаблони. Цю поведінку можна відключити, змінюючи параметр «Search for component usages».
  • Плагін Database Tools і SQL, який раніше був доступний лише за окрему оплату, тепер включений у WebStorm без додаткових платежів. Це розширює можливості WebStorm для бекенд та фулстек розробки.
  • У WebStorm 2024.3 значно покращено AI-підтримуване автозавершення коду для JavaScript і TypeScript. Нова гібридна система поєднує швидке локальне автозавершення з потужними пропозиціями від LLM. Тепер підсвічування застосовується до пропонованого коду, а часткове прийняття дозволяє поетапно додавати зміни у ваш код.

Фреймворки та технології

• У WebStorm 2024.3 тепер доступний попередній перегляд кольору для класів Tailwind CSS.
  • WebStorm тепер автоматично переходить у автономний режим для компонентів Angular 19, додаючи виправлення для конвертації між автономними та неавтономними компонентами.

Зручність використання

• Функція Rename тепер знаходиться на верхньому рівні контекстного меню, що дозволяє швидше перейменовувати файли, змінні та інші елементи.
  • WebStorm тепер за замовчуванням виключає node_modules з результатів пошуку у файлах проєкту.
  • За замовчуванням WebStorm автоматично підсвічує всі входження вибраного тексту у файлі, що спрощує пошук потрібного тексту.
  • Папка .idea тепер відображається в інструментальному вікні Project, що полегшує коміти налаштувань конфігурації проєкту.

Інтегровані інструменти для розробників

• Тепер ви можете керувати фоновими перевірками під час коміту, налаштовуючи нові параметри в Settings.
  • WebStorm 2024.3 додає підтримку нових атрибутів для Docker Compose, що дає більше контролю над складанням і управлінням ресурсами.

Якщо хочете опублікувати технічний огляд цього інструменту на DOU, пишіть на [email protected]!

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Наскільки етично піарити цю компанію

На 100 % етично, відмінні продукти для продуктивної роботи і майнінгу бабла, особливо коли на кількох фултаймах, буквально роблять половину роботи за тебе

Панове, а хто як налаштував собі клавіші для того шибко розумного full line completion?
бо іноді я ловлю себе на тому, що час на виправлення ледь не кратно більший за той, який би я витратив набираючи текст сам.
Бо лівий мізинець автоматом ТАБ тицяє, коли старий олдскульний intellisense підказує мені назву методу. А під цим віконечком сіреньким пропонуєтсья якась неробоча хтонь і от вона і застосовується. З іншого боку для якихось шаблонів а-ля $foo[’bar’] => $baz->bar; воно норм підказує.
проблема в тому, що всі зручні комбінації вже чимось зайняті (

А ще він став безкоштовним для некомерційного використання, під чесне слово, але в цьому режимі галочка передавати інформацію про використання (телеметрії) буде завжди увімкнена

Ну давай так: податки на московії вони не сплачують.
Стали чеською компанією доволі давно що свідчить про наявність клепки у головах фаундерів. Офіс на московії закрили у 2022, ліцензії московитам не продають.
А фізично русні повно скрізь.

Мой собутыльник — одногруппник основателя. Никаким путинизмом там и не пахнет. Чувак закончил физтех кажется, ещё до прихода ВВП к власти, или около него, и свалил ещё в те времена, центром прибыли московия никогда не была, равно как и физически источником выручки (там никто сроду не покупает софт), стать путинистом у него не было даже возможности т.к. не жил под влиянием пропаганды никогда когда она существовала.

Ура-патріотичним українцям ось це все не цікаво

не думаю що ці «гарні» руські залишаться такими принципово коли до них або до їх рідних дотянуться російські спецслужби

пропаганда только прі путіне появілась, да ето так

А фізично русні повно скрізь.

був на JS мітапі на їхньому офісі в Амстердамі (він фактично через дорогу від нашого). Там було дійсно багато росіян, навіть на недевелоперських ролях, типу офіс-менеджера.

Компанія заснована 24 роки тому в Чехії
@
Після початку повномасштабки закрила нахрін всі русняві офіси
@
З самого початку чітко описала свою позицію blog.jetbrains.com/...​ins-statement-on-ukraine

Тим часом якийсь рахіт на доу: «Ворожий продукт!!!!»

Я сподіваюсь ти і гуглом не користуєшся? Бо ж за такою логікою вона теж «ворожий продукт» (бо Сєргєй Брін)

А шо рекламувати Дію чи Резерв плюс? ))))
У JetBrains хороші продукти
Доречі вони набирають на Java в Варшаві, якісь клауд сервіси пилять — може бути цікавий досвід

перейшов на VS Code
Переваги
— швидка
— проста
— багато розширень (WEB для роботи і пайтон по фану)
— хороша інтеграшка з копайлотом
— фрішна

Недоліки
— Не зовсім якісні розширення (гіт набагато кращий в вебштормі)
— Не вистачає комфорту, так як вебшторм заточений суто під веб

А в чому була мотивація? Багато раз думав про це, але не зміг

Ці індекси які він робить трішки замахали, остання капля це коли індекс почав конфліктувати з копайлотом у вигляді інфініті індексу що впринципі кільнуло всі фічі які я любив, аутокомпліт і тд і тп.

Якщо коротко то через копайлот

Я десь 2 рази пробував на vscode перейти, бо там ux свіжіший, але так і не зміг без
1. Нормального рефакторингу, типу змінив назву функції, якщо це компонент то тобі запропонувало також змінити ім’я файлу + оновило всі імпорти цього файлу і функції.
2. Go to definition працює дуже повільно
3. Немає такої штуки як Complete Current Statement, вона наче і є в vscode, але працює набагато гірше

Якщо коротко то через копайлот

Дійсно допомагає? Він вже може дивитися всі файли проекту + редагувати більше ніж 1 файл за раз?

1. Нормального рефакторингу, типу змінив назву функції, якщо це компонент то тобі запропонувало також змінити ім’я файлу + оновило всі імпорти цього файлу і функції.
2. Go to definition працює дуже повільно

Це так, з тим все погано, але для моєї ніші це посуті саблайм на максималках, тому і лишився на VS)
Якби не той краш індексації то яб навіть не пробував)

Дійсно допомагає? Він вже може дивитися всі файли проекту + редагувати більше ніж 1 файл за раз?

Я його юзаю як аутокомпліт, якщо я його відключу то появиться дизкомфорт через дописування якоїсь мелочовки)

Наскільки я знаю у копайлота дуже малий контекст, тому для кодогенерації юзаю гпт

Найкращий гіт в консолі, крім diff і вирішення конфліктів

а ви бачу мазохіст ще той)
напевно юзаєте VIM?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Я розумію це напевне хороший продукт, але ми стали забувати що це руснява компанія
так в них немає зараз R&D офісів в московії і вони себе позиціонують як чеська компанія, але половина девелоперів там русня.

Ну вони стали чеською компанією дуже давно. Бо тоді таке саме буде стосуватися телеграму, nginx і т.п. Потрібен облік компаній яки виїхали вже після 2022.

Ну таке, в 2022 закрили дев офіс в московії і допомогли релокувати 250 працівників www.jobbatical.com/...​ 250 employees to Germany.

І шо? Виїхали, податки не платять, ну і норм, мінімальна програма виконана.

таке саме буде стосуватися телеграму, nginx

вот ета паварот

не стали ви забувати. Ви згадуєте про це під буквально кожною згадкою жетбрейнса (тут під «ви» я маю на увазі ваше «ми» — тобто узагальнене поняття)

половина девелоперів там русня.

Якщо вони адекватні люди — не бачу проблем працювати з руснею, так само може виявитись легко , що з деким з них працювати буде приємніше , ніж з душнілою- мовним-поліціянтом, чи якого трігерить "це ж російське, як ви можете"😁

стали забувати що це руснява компанія

Давно вже ні, та і що з того who cares

Вони може і хороші спеціалісти, але чи адекватні це вже питання. Чисто суб’єктивно, мені буде приємніше працювати з трігерним душнілою-русофобом ніж з «адекватним» москалем

а пробували? там не все так однозначно насправді. адекватна людина (не важно, москаль це, індус чи палестинець) просто помовчить там, де русофоб/зрадойоб/трампофіл буде тошнити. А мовчяніє — як усі знають — золото.

Підписатись на коментарі