Inertia чи API?
Привіт усім! Хотів би почути вашу думку.
Вчу Laravel і паралельно VueJS. Є цікава ідея, яку хочу реалізувати для себе, а також друзі хочуть протестувати. Це проєкт для практики, який планую додати в портфоліо.
Я задумав зробити окремо API на Laravel, а потім створити на його основі SPA-додаток і Android-додаток.
За місяць я реалізував авторизацію, реєстрацію, відновлення пароля та вхід через Google на API. Також зробив фронтенд на VueJS, але без авторизації через Google. Тут виникла проблема через різні домени для фронтенду та бекенду, і я не знаю, як це виправити. 😞
До того ж написав тести. Раніше вже мав невеликий досвід роботи з Inertia — реалізував на ньому кілька простих проєктів. Також для навчальних цілей пробував створювати застосунки через API, але вони були досить базовими.
Зараз зрозумів, що не зможу зробити Android-додаток, оскільки немає нормальних бібліотек для VueJS, а React я не знаю, щоб писати під Android.
Тепер замислююсь про перехід на Inertia. Мені здається, на Inertia справи йдуть швидше та простіше. Хоча мій друг-розробник каже, що більшість робить API, а не використовує Inertia.
Чесно кажучи, опускаються руки. Думав, буде простіше розділити бекенд і фронтенд, але постійно щось не виходить, і доводиться переписувати бек. Відчуваю брак досвіду.
Тому хочу спитати: як краще робити — на Inertia чи все ж таки через API?
4 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів