Inertia чи API?

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

Привіт усім! Хотів би почути вашу думку.

Вчу Laravel і паралельно VueJS. Є цікава ідея, яку хочу реалізувати для себе, а також друзі хочуть протестувати. Це проєкт для практики, який планую додати в портфоліо.

Я задумав зробити окремо API на Laravel, а потім створити на його основі SPA-додаток і Android-додаток.

За місяць я реалізував авторизацію, реєстрацію, відновлення пароля та вхід через Google на API. Також зробив фронтенд на VueJS, але без авторизації через Google. Тут виникла проблема через різні домени для фронтенду та бекенду, і я не знаю, як це виправити. 😞

До того ж написав тести. Раніше вже мав невеликий досвід роботи з Inertia — реалізував на ньому кілька простих проєктів. Також для навчальних цілей пробував створювати застосунки через API, але вони були досить базовими.

Зараз зрозумів, що не зможу зробити Android-додаток, оскільки немає нормальних бібліотек для VueJS, а React я не знаю, щоб писати під Android.

Тепер замислююсь про перехід на Inertia. Мені здається, на Inertia справи йдуть швидше та простіше. Хоча мій друг-розробник каже, що більшість робить API, а не використовує Inertia.

Чесно кажучи, опускаються руки. Думав, буде простіше розділити бекенд і фронтенд, але постійно щось не виходить, і доводиться переписувати бек. Відчуваю брак досвіду.

Тому хочу спитати: як краще робити — на Inertia чи все ж таки через API?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

та є для vue все що потрібно — capacitorjs щоб загорнути в аппку, vuetify для UI, чи Ionic насправді купа їх можна вибирати на свій смак, та навіть така штука є vue3-google-login )

Тут багато чого потребує уточнень, але спробою вгадати)

проблема через різні домени

— потрібно налаштувати CORS, тобто на вашому сервері налаштовуються дозволені домени з якими він буде комунікувати, ось інфа developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/HTTP/CORS

не зможу зробити Android-додаток, оскільки немає нормальних бібліотек для VueJS

— квазар фреймворк вам на допомогу, quasar.dev

схоже вам потрібно більше проконсультуватися з приводу архітектури вашого ПЗ

Не опускайте руки)

Inertia — якщо крім Laravel більш нічого не буде, фронт в тому ж проєкті
API — у всіх інших випадках, особливо коли фронт це окремий застосунок, також коли є ще застосунки для смартфона, наприклад на цьому ж АПІ

Максиме, це нормальне питання, яке виникає і коли у вас 20 років досвіду. Тиждень назад запустив міні-сайт на Inertia, хоча весь час боровся з відчуттям, що треба може зробити окремо бек і фронт. Врешті, швидко все зробив на Inertia, і, потенційно, якщо треба буде все ж відокремити фронт, то це буде не так вже і важко зробити.

Це проєкт для практики, який планую додати в портфоліо.

Оці муки вибору, помилки, і переробляння і є практика, тому нема чого засмучуватись.

Підписатись на коментарі