Де осісти нам: в Україні чи ЄС
Всім привіт! Є ситуація, з якої ми вже зламали голову, хочу попросити про думки зі сторони. Заздалегідь вибачте, якщо комусь тема видасться крамолою або щось таке (про можливість виїхати). Нічого поганого не маю на увазі та буду сердечно вдячна за думки та поради. Менше з тим.
Працюємо з чоловіком віддалено, він громадянин Литви, на внж в Україні, я — тільки України, живемо у Львові. Нам вже за 35 і 38, дітей не плануємо. У Львові своя однокімнатна квартира, (але мали плани розширюватися), налагоджений ритм життя та його якість (подорожі, плани купити дім і тд). В Литві трохи жили до війни, але через певні обставини її для життя більше не розглядаємо.
Дохід зріс, на родину виходить 3000+8000. Півроку як.
І тут чоловік отримав пропозицію роботи в Лондоні. В нього буде робоча віза та перспектива громадянства, якщо захоче.
Можна виїхати з України та взяти іпотеку там. Втратимо у фінансах майже половину, також різні такси і тд, але отримаємо стабільну країну (якщо це ще можна такою вважати)
Вже багато сказано щодо податків та де жити. Але тут — фоп, а там податок буде прогресивним, до 40% у чоловіка.
На що робити ставку в теперішні часи, розуміючи те, що чоловік — іноземець. Скирдувати тут чи будувати життя там? Пожити перед ядеркою як сіроїд чи їхати брати іпотеку на 30 років та жити так, як живуть там?
Тут ще й чоловік волонтерить як спец з дронів (консультує, здружився з нашими хлопцями), а я готую та відвожу провізію часом — не знаю, як це все кинемо. Але звісно мова не про те.
Отож.
Що б порадили в такій ситуації Ви? Дякую.
34 коментарі
Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.