Де осісти нам: в Україні чи ЄС

Всім привіт! Є ситуація, з якої ми вже зламали голову, хочу попросити про думки зі сторони. Заздалегідь вибачте, якщо комусь тема видасться крамолою або щось таке (про можливість виїхати). Нічого поганого не маю на увазі та буду сердечно вдячна за думки та поради. Менше з тим.

Працюємо з чоловіком віддалено, він громадянин Литви, на внж в Україні, я — тільки України, живемо у Львові. Нам вже за 35 і 38, дітей не плануємо. У Львові своя однокімнатна квартира, (але мали плани розширюватися), налагоджений ритм життя та його якість (подорожі, плани купити дім і тд). В Литві трохи жили до війни, але через певні обставини її для життя більше не розглядаємо.

Дохід зріс, на родину виходить 3000+8000. Півроку як.

І тут чоловік отримав пропозицію роботи в Лондоні. В нього буде робоча віза та перспектива громадянства, якщо захоче.

Можна виїхати з України та взяти іпотеку там. Втратимо у фінансах майже половину, також різні такси і тд, але отримаємо стабільну країну (якщо це ще можна такою вважати)

Вже багато сказано щодо податків та де жити. Але тут — фоп, а там податок буде прогресивним, до 40% у чоловіка.

На що робити ставку в теперішні часи, розуміючи те, що чоловік — іноземець. Скирдувати тут чи будувати життя там? Пожити перед ядеркою як сіроїд чи їхати брати іпотеку на 30 років та жити так, як живуть там?

Тут ще й чоловік волонтерить як спец з дронів (консультує, здружився з нашими хлопцями), а я готую та відвожу провізію часом — не знаю, як це все кинемо. Але звісно мова не про те.

Отож.

Що б порадили в такій ситуації Ви? Дякую.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

34 коментарі

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Отличный троллинг оставшихся разгребать дохлый украинский рынок.
Типа, «нам где отдохнуть, в Таиланде или Белизе? А может всё-таки остаться в Провансе?».

Ви з’їздіть до того Лондону, поживіть там з рік, тоді вирішуйте.
То дуже специфічна країна та дуже специфічне місто, не всім воно заходить.

Все вірно, доки не спробуєш — не дізнаєшся.

Що б порадили в такій ситуації Ви?

Їхати

Є вже окрема тема, там досить детально обговорили, навряд чи я щось нове скажу.
Ось референсний коментар: dou.ua/...​rums/topic/38145/#2403523

Єдине, що додам — один з головних аргументів, який є в основному пості (укр ФОП проти прогресивки в Європі) в будь-який момент може (а скоріше за все, так і буде) зникнути.

Проблеми потрібно вирішувати по мірі їх надходження.

Не вірно.

Це все теорія з дивану. Реальність відрізняється, і саме практика — критерій істини. Якщо є можливість — треба нею користатися, потім її вже не буде.

Лондон це як раз то місце де добре відчути себе бормжем за 12к на фамілію. Туди їдуть за трохи іншими грошима і можливостями.

в Україні чи ЄС
Лондон

А про яке третє місто/країну йде мова?

Чому? Хочеться почути аргументи, якщо можу Вас попросити)

В Україні хоч щось відкладати виходить. В Лондоні буде в нуль при нижчому рівні життя.

Мабуть я дуже хочу залишитися в Україні. Але страшно, що втрачу цінний час та не налагоджу життя у безпечній країні. Але хто і що мені може тут порадити, звісно

По фінансах в UK на те — що ви озвучили, вам буде скрутно. Лондон щоб жити по людські, як мідлкласс треба мати дохід 12-15.

А скільки в ЮК норм для пари? Зорієнтуєте?

Усе залежить від вас і ваших побажань. Можете подивитись на ціни на нерухомість, харчі, медицину тощо.
Звісно, купа словенців же живе прибираючи туалети за 12 фунтів на годину. Як тут була популярна тема на форумі — сучасний мід класс в дорогих регіонах світу, це за 300 к доходу на рік.

Погоджуюся. Ми пожили з місяць — дорого, а вихлопу не побачила. Але такі часи у світі, що наче бути в Британіі потенційно безпечно

Ну як — той пришалепкуватий погрожував дати саме по Лондону і по Варшаві. Сьогодні вже таблоїди пишуть, що вони полізли в сховища.
Думають — бред, так ми в 22-му думали, що бред, давить та погрожує.
Зараз напевно «потенційно безпечно» це наприклад Австралія. І те як почнеться і на Тайвані, теж буде небезпечно.

Теж правда. Воно таке кончене, що я вже не стала б заперечувати можливість «По Лондону»

Високі затрати на життя зазвичай компенсуються можливостями отримати адекватні доходи які покривають затрати і ще лишится. Їхати в Лондон — один з найдорожчим мегаполісів світу з доходами (най і досить високими як для Львова) погана ідея з фінасової перспектииви. Як вірішите рухати на захід раджу одразу шукати доходи рівні з доходами на новому місці. В лондоні ЗП 3000 чистими на місяць це десь водій автобуса чи продавець в супермаркеті. Швидше всего вижити вони можуть лище з соціальною допомогою. я до того що як ви працюете на доходи вище середнього У Львові то можете (мусите) претендувати на таке саме у Лондоні . Середня ЗП в Лондоні за 80к фунтів в рік або 550 фунтів в день як фрілансер (контрактор) От оріентуйтесь на то

Супер очевидно, що ви не хочете виїжджати. Тому, замість питати «поради» абсолютних незнайомців, вчиніть так, як вам лежить душа.

Я взяв собі за правило — якщо я дуже сумніваюся і шукаю додаткові аргументи, аби переконати себе в чомусь, значить я цього не хочу. Навіть якщо мова йде про те, що покласти зверху на канапку.

Мабуть ви маєте рацію! Але я дуже боюся помилитися! І також неправильно повпливати на рішення чоловіка

тим паче не варто покладатися в цьому питанні на людей з інтернету )

Звісно, що не буду, це наша відповідальність. Але просто думки хочу почути) Дякую Вам дуже!

Підписатись на коментарі