Чого ви досягли з AI? Ділимося кейсами — цікавими, складними, смішними

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Цей топік — для обговорення ваших експериментів зі штучним інтелектом. Діліться цікавими кейсами — можливо, ви досягли вау-результату, отримали щось смішне або неочевидне — будь ласка, розповідайте.

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Контора проплатила макбук останньої моделі за 4к, за два тижні зникли два мідла... здобули

Ми розробили Instagram data miner, який можна гнучко налаштовувати на конкретні теми у стрічці reels — від музики, технологій та політики до нішевого контенту чи актуальних трендів, будь яку локацію та мову.

Система проводить глибокий аналіз кожного рілсу: вивчає контент, опис, рівень залученості (engagement), а також детально аналізує коментарі — теми обговорень, кількість реакцій, лайки та інші метрики. Це дозволяє виявити, який контент працює найефективніше.

Ми також маємо інструменти для пошуку контент-мейкерів та активних коментаторів за нішею, думками, поведінковими характеристиками тощо. Оцінюємо «якість» коментаторів та підписників — зокрема, на кого вони підписані, як часто публікують, їхній власний рівень engagementʼу.

Система здатна ідентифікувати ботоферми або скоординовані інформаційні кампанії (включно з потенційними інформаційно-психологічними операціями). Окрім цього, можемо моделювати реакцію певної аудиторії на задані «тригери» — шляхом взаємодії з ними у коментарях і подальшого аналізу відповіді.

Зараз ми шукаємо зацікавлених у застосуванні цієї технології та варіантах її комерціалізації. Потенційні напрями:

аналітика для підбору інфлюенсерів (brand deals search)
статистика по нішах та індустріях
високоточні звіти (high-ticket)
аналіз трендів та конкурентного середовища

Система здатна обробляти до 500 тисяч reels на добу.

Прошу писати в telegram: t.me/nasaok, мені цікавий фідбек.
Дякую!

написав скрипт для графиічної програми Blender.

Як дехто вже знає — я зараз ІТ — динозавр на пенсії. Тому не женуся за модними технологіями.
Але останнім часом часто бачу в коментарях тезу що «мідл (чи навіть джун) + AI можуть робити усе, що синьйор з 10 роками досвіду — але швидше!».
Тому у пригадав типові задачі, які мені доводилося вирішувати на роботі, і звертаюся до AI спільноти по відповідь:
Чи можуть сучасні AI моделі допомогти вирішити наступні завдання? (бажано з деталями: які AI використовувати і як правильно).
Контекст: у нас є репозиторій типового ентерпрайз — моноліта віком 5+ років, скажімо на .Net. Обсяг приблизно 40-50 проєктів, 4000 — 5000 файлів, загалом до 5 мільйонів рядків кода. Є якійсь набір юніт-тестів, інтеграційних (api) тестів, і авто-тестів. Також є WIKI де девелопери іноді пишуть якусь інформацію — але систематично її ніхто не підтримує в актуальному стані.
Яку допомогу я б хотів побачити від AI:
1) Типовий сапорт і багфікс. Клієнт пише що бачить не ту ціну товару, яка має бути. Чи міг би AI відповісти на питання як саме розраховується ціна з урахуванням усіх можливих варіантів?
2) Уявімо ми надали AI доступ не тільки до коду — а і до копії продакшин бази. І ми питаємо AI: чому за усіх наявних даних розрахована ціна $998, коли має бути $1000?
3) У товару вже є поле колір. Треба зробити зміни у коді, які додадуть поруч поле «вага». Воно має зберігатися у базі, редагуватися, повертатися з API і показуватися усюди де є поле «колір».
4) У лог падає помилка що до дікшинарі намагаються додати дублікат. Чи може AI проаналізувати лог та код і відповісти за яких умов така помилка виникає (фактично — зарепродюсити)?
5) Є старий монолітний, сильно пов’язаний клас на 1000 строк коду (він не використовує IOC). Чи зможе AI якось підготувати моки чи стаби та написати юніт — тести для усіх публічних методів класу?
6) Чи може AI переписати існуючий код проєкту аби прибрати new і усюди використовувати IOC контейнер? Чи зрозуміє він як правильно налаштувати час життя кожного екземпляра?
7) Чи може AI перевірити документацію і виявити чи відповідає написане коду? Або навіть на базі коду генерувати для користувача покрокову інструкцію як додати новий товар у магазин.
8) В одному з node чи npm модулей була знайдена дірка у безпеці. Треба усюди замінити цей модуль на безпечну версію — але також замінити усі інші залежні модулі на версії сумісні з потрібною. Задача з зірочкою: якщо між версіями були несумісні зміни — виправити код аби він працював як раніше.
9) Вирішили зробити мобільний застосунок, у якому користувач може завантажити каталог товарів, окремо його редагувати — а потім залити назад до бази. Уся бізнес логіка редагування каталогу вже є у коді. Треба просто відокремити код у окремий модуль і пере-використати у мобільному додатку.
З мого досвіду головна робота синьйор девелоперів — це не написання коду. По-перше це тримати у голові розуміння де, серед десятків проєктів та сотень файлів, шукати код, який відноситься до задачі. Для людини це можливо тільки після місяців (а іноді — років) роботи з різними частинами системи. По-друге це розуміння чужого заплутаного коду, враховуючи що деякі частини з нього вже можуть бути «мертві». Ну і головне: це досвід, який дозволяє синьйору, як Шерлоку Холмсу, помічати усі незвичні деталі, збирати, аналізувати і розслідувати невловиму помилку яка іноді трапляється тільки на одному сервері у одного клієнта.
Отже з одного боку здається що AI справді може перевершити людину бо для нього не проблема «тримати у пам’яті» одночасно і увесь код, і тестові данні, і документацію, ще й лог файли. От тільки чи справді сучасний AI настільки розумний аби робити з цього правильні висновки, а не просто перші-ліпші здогадки? Чи вміє він експериментувати і вчитися на власних помилках, як людина? Тобто зробити рішення у коді, перевірити, і якщо воно не підходить — шукати інше?
Я вірю що AI вже здатен з нуля написати якийсь код. Але проблема що зараз вже дуже рідко треба писати код з нуля. Набагато частіше треба вміти використати готові бібліотеки і інтегруватися з чужим кодом. А для цього не підійде один раз навчена модель. Фактично девелоперу тому і складно що він постійно щось вивчає перед тим, як написати код.

Моя думка, що зараз ШІ не здатний вирішити сам в повній мірі жодну з вище вказаних задач.

В повній і не треба, хоча якщо задача невелика, яка вимагає змінити щось в одному файлі, то справиться і в повній мірі. Все залежить від якості і документації коду і складності задачі. Все залежить від складності самого агента і до яких ресурсів він має доступ.

Взагалі, багато і не треба. Можливість запитати «знайди код/модуль де рахується знижка на товар на чорну п’ятницю» вирішить половину проблем сінйора. І сучасний ШІ це зробить якщо правильно кодобазу індексувати.

Сама LLM-ка звісно такого не зробить. А от якщо якийсь «кожаний мішок» додасть до свого AI-інструменту коректні тули (functions, mcp-servers, тощо), добряче поміркує що він хоче від життя та налагодить деякі агентні процеси... то знаєте, не так все і погано як можна уявити))

Так зараз написання інструкцій, опис обʼєктив, їх ієрархії, та конвенцій проєкту це прямий шлях до написання до дійсно «людиноподібного» коду. Те про що ще два роки тому можна було мріяти.

Мені стало легше сворювати обкладинки товарів.
А щодо коду то аі капец тупуватий.
Знову ж таки, мабуть, дивлячись якого кодую думаю пво сучасне тре сворювати на основі аі)

ось мені склав chatgpt об҆яву

Ділова пропозиція щодо шлюбу та народження дітей

Шановна пані,

Пропоную Вам створити зі мною сім’ю на чітких і зрозумілих умовах.
Моя мета — укладення шлюбу, народження та виховання дітей у таких базових умовах:

надійне житло,

достатнє харчування,

безпечне та стабільне середовище,

необхідна медична допомога,

емоційна підтримка та повага.

Я гарантую:

квартиру для спільного проживання,

харчування для сім’ї,

базові витрати на одяг та побут,

турботу про здоров’я дітей і дружини в межах доступної медицини,

повагу, увагу та участь у житті родини.

Я очікую взаєморозуміння, готовності будувати сім’ю на основі відповідальності та простоти, без надмірного прагнення до матеріальних надлишків.
Головною цінністю для мене є не рівень споживання, а створення теплого, стабільного дому, де наші діти зможуть вирости здоровими, сильними та гідними людьми.

Якщо наші погляди збігаються, буду радий розпочати ближче знайомство та спільний шлях.

З повагою,
Антон

Різне у житті буває, ніхто не від чого не застрахований. Шукати дружину яка не готова до турбулентності це трохи не дуже виграшна стратегія.
Та і сама ідея крінжова хоча і не така вже оригінальна. Подібні об’явлення зустрічаються у газетах початку 20 сторіччя і раніше)

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Моя професія взагалі не пов’язана з програмуванням, але по роботі я багато використовую 3D моделювання в блендері. В якийсь момент треба було зробити інструменти щоб автоматизувати частину рутини з котрою я зіштовхуюся. Я вивчив основи пітона і за допомогою чатжпт і копілота зробив ті штуки, АІ тут виступав скоріш як посібник, а не як автор коду, бо код що він видає в 80% неробочий або потребує правок. Він реально дуже допомагає в моїх нубських питаннях типу how to split string чи what argumets does x function take і економить час на копошіння в гуглі по всяким всратим сайтам з рекламою і кукі.
Програмування виявилося досить забавною штукою, хоча раніше я його боявся.

Ми відкрили AI Automation Agency , займаємось кастомними софтами з АІ для клієнтів. Робимо персоналізовані задачі (ШІ агенти для консультації та продаж, системи автопостингу, аналітичні системи, автозаповнення договір і тд). Стек TensorFlow, PyTorch, Python, Keras, Open Ai,Gemini, Cohere, Pinecone ітд. Пишіть якщо є пропозиції до співпраці — ми відкриті
t.me/Dmitryinsur

Вітаю товариство
Мабуть, у кожної родини свій вибір щодо того, що мають переглядати їхні діти. Стикнувся з тим, що як би не фільтрував YouTube та інші сервіси, все одно щось небажане прослизне, і дитина буде дивитися цей запропонований шлак.

Тому вирішили швидко створити невеликий сервіс, де ми разом із малечею склали список улюблених мультсеріалів. Взяли все, що подобається, зібрали в одному місці — і, як на мене, вийшов цікавий сервіс, де ми самі контролюємо контент. Плюс — жодної реклами.

Так, є нюанси: мультсеріали потрібно окремо завантажувати в storage, але це приємна спільна робота, бо дитина сама обирає, що хоче дивитися.

Це не реклама
black-caster-247408.web.app

Привіт!
Я створив безкоштовний та секюрний сервіс для аналізу Google Meet дзвінків — mbox-met.com

Як продовження, наразі працюю над чудовим проєктом — AI Project Manager. Це ai agents network, які працюють один з одним для повної автоматизації роботи з таск менеджерами(Jira, Trello), контролем email — автоматичне сортування листів, написання драфтів у видповідь, так колендарем щоб інтегрувати онлайн конференції.
Реліз дуже скоро — m-flow.io

Привіт) Створив свій сервіс для створення CV під конкретну вакансію за 60 секунд.
Все написано LMM жодного символу не було додано руками розробинка )
Також, дуже хотів би отримати фідбек — все безкоштовно.

mypitch.guru

З цим би і чатгпт звичайний справився, кидаєш своє дженерік резюме, кидаєш вакансію, і кажеш адапутвати під вакансію. Один невеличкий промпт.

Гарна робота! Ми подивимося, якраз пилимо сервіс на цю тему. Дякую!

Elsa Speak (мобільна апка) допомогла імпрувнути англійську вимову і підготватися до IELTS

Є де подивитися?

В неті є багато оглядів. Отут наприклад один з них:
www.youtube.com/...​ab_channel=EnglishWithAsa

Мені дуже сподобалося, що там є купа діалогів по темах. Наприклад є топіки про Computer Science, Job interviews, є колекції топіків для підготовки для здачі екзаменів типу IELTS.

І ще там є АІ діалоги. Напр ніби ти в ІТ супорті і дзвонить клієнт — оцінило не тільки мою вимову, але і як я відповідав, що я казав, чи вирішив проблему кастомера...

Багато готувався в апці до IELTS. Мені добре допомогло прокачати спікінг.

Апка: elsaspeak.com/en

Недавно на твіттері була історія, що чувак потратив $100к і відвідав 30-40 лікарів щоб поставили діагноз (якесь там рідке генетичне захворювання), потім загрузив всі свої тести і аналізи, описання симптомів в openai o1 pro, і він поставив такий же діагноз на вершину списку серед потенційних діагнозів.

Напевно всі батьки проходили через період, коли всі книжки і вебсайти казок перечитані по кілька разів, а дитина хоче якусь нову bedtime story наніч.

Спочатку почав генерувати казки, щоб читати дитині перед сном. Потім вирішив, чому би то не викласти в Інтернеті. Купив домен, найшов безплатний шаблон і написав генератор. Якогось економічного профіту це не принесло, але досвід цікавий.

Кілька прикладів казок:
Candy chaos: a Halloween spooky story

A fairy tale of the Woodland Fairy

A fairy tale of Elfs

Я створив сервіс ReceiptWise receiptwise10.replit.app, який допомагає аналізувати покупки через чек і показує, наскільки вони відповідають принципам здорового харчування і як впливають на екологію.

Цікава ідея. Зайшов на сайт, але там тільки форма логіну і ніякої інфи...
Раджу трохи поправити головну сторінку, добавити якийсь опис що то таке, для чого, щоб притягувало юзерів.

ChatGPT допоміг пройти співбесіду: нагенерував собі англійською текстів на загальні питання (як захендлити конфлікти в команді, складності комунікування з кліентами і всякий такий булшіт), завчив — і успішно пройшов🙂

Корпоративный булщит, круто бы сделать роадмап и faq по нему

А я собі розробив (та розгорнув на локал-сервері) ai-агента, до якого звертаюся з бажанням щось приготувати увечорі. Ну й поки йду збиратися до магазу, він накидує мені в сторонню тудушку лист закупів та рецепт під це все. Хочу ще навчити самостійно робити замовлення, що б не бігати туди-сюди. Такі часи)

Доречі вчора ще й OpenAI свій ’агентський механізм’ запустив.
openai.com/...​dex/computer-using-agent

А десь більше року тому ось ці хлопці реалізували щось подібне:
www.youtube.com/watch?v=22wlLy7hKP4

Нє. Саме для цієї штуки нашвидкоруч встановив Langflow. З цікавості затестити. Але кастомні модулі для взаємодії з деякіми api писав сам (Python).

Діставав код з відеолекції по програмуванню використовуючи мультимодальну LLM щоб не переписувати вручну
youtube.com/...​YB9kM?si=gGSItcDi1dqie4QW

Є два класних боти, які я хотів би вам описати.
Перший — це особистий асистент, створений за допомогою платформи Make AI. Він допомагає автоматизувати купу рутинних справ: планування, нагадування та аналіз виконаних цілей. Наприклад, через Telegram-бота можна обробляти текстові й аудіо повідомлення. Аудіо транскрибується в текст за допомогою OpenAI Whisper, і всі дані зберігаються з контекстом завдяки Thread ID. Крім того, бот інтегрується з Notion, де зберігаються всі ваші цілі й плани. Щоранку він нагадує про заплановані завдання, а ввечері запитує, що ви встигли зробити, і автоматично оновлює статус у Notion. Усе це працює через налаштовані вебхуки, роутери й фільтри, що дає можливість швидко адаптувати функціонал під конкретні потреби.

Другий — бот орієнтований на автоматизацію створення контенту та візуалізацій для Telegram-каналів. Він теж створений через Make AI і працює з RSS-стрічками, OpenAI (GPT, DALL-E) і Telegram API. Уявіть, бот автоматично збирає новини, парсить текст, робить короткі й інформативні підсумки та навіть генерує релевантні зображення. Все це потім публікується у ваш канал. Це ідеально для адміністраторів новинних ресурсів, бо знімає весь тягар ручної обробки. Бот налаштовується під стиль вашого контенту, прибирає зайве й навіть адаптує все українською мовою. Завдяки своїй гнучкості й динамічним налаштуванням, він легко підключає нові джерела та адаптується до специфіки вашого каналу.

Я такого бота (№ 2) створив. Якщо цікаво можу показати.

ChatGPT навчив які страви можна приготувати з картоплі, моркви і цибулі

Також допоміг швидко створити верстку для одного проекту

Досить довго дискутували над питанням — який автомобіль потужніший: спорткар чи військовий тягач

Я почну: попросила ChatGPT скласти список українських Defense Tech компаній, перші 50 були ок, а далі — Dynamo Kyiv Defense Technologies...
Можу зрозуміти, як ця вигадка там опинилась і чому, але було смішно.

Можливо через статті про їх різну волонтерську діяльність він подумав що така дочірня компанія має існувати :-)
dynamo.kiev.ua/...​tics-for-the-military-amp

Або ще «захист» у футболі сприйняв як інше значення))

Галюцинації, попроси перегенерувати без галюцинацій, це працює іноді.

Підписатись на коментарі