Потребую рекомендацій щодо пошуку роботи програмістом в Україні
Дорога спільното, в мене до вас питання щодо пошуку роботи.
Спочатки трохи контексту. Я багато років успішно пропрацював за кордоном (fullstack), потім повернувся, і спочатку займався власними проектами, а після настання ковіду взагалі тимчасово полишив IT з особистих причин. І ось нарешті у мене є змога повернутися до улюбленої справи і працювати на повний час, хоч лише з відстрочкою від призову.
Отже, я дослідив ринок (благо work.ua зручно надає дані в json), склав інформативне CV, написав мотиваційні листи, і почав відправляти в компанії які мене реально цікавили і де мої скіли могли б стати в нагоді.
І тут на мене чекав величезний облом.
ЖОДНА з компаній навіть не провела HR-скринінг. Більш того, було декілька випадків 100% співпадіння (ми шукаємо a,b,c, і бажано x,y,z — один в один те що написано в CV) і мені моментально відмовили. Вакансії до сих пір відкриті. Від інших компаній взагалі повна тиша. Для повноти розуміння до цього я завжди проходив до фінального етапу співбесід.
Я пробував змінювати мотиваційний лист, або взагалі його не писати, коригував резюме — результат один і тей же.
Очевидно я щось роблю не так. Але що саме? В чому може бути причина? Те що майже весь мій досвід — закордонний? Те що я майже не користуючь соцмережами? Довга пауза в кар’єрі? Вік? Неправильне резюме? Якісь чорні списки (наприклад у мене є повне співпадіння по ПІБ і року народження в базі миротворець)?
Буду вдячний за поради.
PS
У відкритий доступ резюме я викладати не буду, але якщо досвічений HR згодиться подивитись і покритикувати — з радістю надішлю в PM.
Найкращі коментарі пропустити