Як я отримав усі AWS-сертифікати менш ніж за сім місяців

💡 Усі статті, обговорення, новини про DevOps — в одному місці. Приєднуйтесь до DevOps спільноти!

Привіт! Я — Святослав Гриб, інженер з програмного забезпечення III (Senior-посада) з JPMorgan Chase. Ця компанія входить в 15 найбільших у світі. Раніше також обіймав посаду старшого інженера з програмного забезпечення в найбільших представлених в Україні IT-компаніях: Epam, SoftServe, Ciklum.

У цьому блозі хочу розповісти про свій досвід отримання усіх 12 AWS-сертифікатів менш ніж за сім місяців.

Які AWS-сертифікати доступні на цей час

AWS Certified Cloud Practitioner

Базується на загальних знаннях про AWS. Покриває загальні теми, які відсутні в інших сертифікатах. Абсолютно реально підготуватися до здачі за декілька днів.

AWS Certified AI Practitioner

Хоча це сертифікат найлегшого рівня Practitioner, він значно важчий за попередній. За складністю ближче до Associate-рівня. Акцент зроблений на загальному розумінні AI-реалізації на AWS. Покриває загальні теми, які відсутні в інших AI-сертифікатах.

AWS Certified Solutions Architect — Associate

Як на мене, це найлегший сертифікат з рівня Associate. Щоб його здати, необхідно мати базові знання про AWS-сервіси. Акцент зроблений саме на перевірці навичок побудови архітектури.

AWS Certified Developer — Associate

Особисто я не помітив великої різниці з попереднім сертифікатом. Питання дуже схожі. Єдина відмінність — підвищена складність.

AWS Certified SysOps Administrator — Associate

Цей сертифікат більше ґрунтується на навичках моніторингу системи, логування та створення CI/CD пайплайнів.

AWS Certified Data Engineer — Associate

Як на мене, це найважчий сертифікат Associate-рівня. Для проходження потрібно мати досить хороші знання AWS Glue, AWS Athena, а також базові знання Amazon Redshift та Amazon EMR.

AWS Certified Security — Specialty

Цей сертифікат є найлегшим з рівня Specialty через те, що базується на дуже вузькій темі.

AWS Certified Advanced Networking — Specialty

Вважаю, що це найважчий сертифікат рівня Specialty. Питання досить заплутані й потрібно дуже глибоко вивчити, як працює AWS-нетворкінг.

AWS Certified DevOps Engineer — Professional

Досить непростий сертифікат. Це поєднання тем з сертифікатів AWS Certified Developer Associate та AWS Certified SysOps Administrator Associate, проте всі питання мають підвищену складність.

AWS Certified Solutions Architect — Professional

Переконаний, що це найважчий сертифікат. Питання та варіанти відповідей на них досить об’ємні, разом вони можуть займати декілька сторінок. Я б навіть сказав, що рівень складності тут просто екстремальний.

AWS Certified Machine Learning Engineer — Associate

Сертифікат відносно нескладний і ґрунтується на знанні Amazon Seagemaker, трішки на Amazon Bedrock та на теоретичних питаннях про AI. Частина з теоретичними питаннями досить велика.

AWS Certified Machine Learning — Specialty

Основний акцент в цьому сертифікаті зроблений на AI-теорії й значно меншою мірою — на Amazon Seagemaker.

Для чого я здавав усі сертифікації

Моя головна мета — отримати знання, які будуть верифіковані авторитетною установою. А сертифікація — це найкращий метод їх отримання.

Якщо я вчу щось для себе і знаю, що мої знання ніхто не буде перевіряти, то не можу засвоїти матеріал на глибокому рівні. Але якщо після вивчення відбудеться серйозна перевірка, це стимулює проходити його старанніше та дає впевненість у тому, що вдалося зробити це правильно.

Як я готувався до сертифікацій

Оскільки моєю головною метою була не здача сертифікатів, а саме вивчення матеріалу, підготовка була специфічною. Я спеціально не шукав жодних схожих питань, а лише вчив теорію.

Для початку я зареєструвався на AWS Skill Builder, щоб знайти безплатні курси. Це офіційний сайт AWS, який містить сотні таких. Там є і плани підготовки для кожного сертифіката. Кожен план складається з ряду курсів. Відповідно, щоб пройти план, потрібно закінчити усі його курси. Коли курс пройдено, отримуєш AWS-сертифікат про це. Після закінчення деяких планів також можна отримати credly-значок.

На сайті також є тестові набори, які складаються з двадцяти питань для кожного сертифіката.

Я знайшов відповідний план для першого мого сертифіката з назвою AWS Certified Cloud Practitioner і почав проходження курсів. Після завершення використав пробний набір питань з сайту. Усього я витратив чотири дні на підготовку і набрав 897 балів з 1000 можливих. Для успішного проходження достатньо було набрати 700 балів.

Далі я пробував використовувати плани підготовки до інших сертифікатів і навіть закінчив один з них. Але плани до рівня Associate, Specialty та Professional, як на мене, не місять достатньо матеріалу, щоб пройти сертифікацію.

Тому я обрав інший шлях. Відкривав офіційний гайд до сертифіката і дивився, які саме теми потрібно знати. Потім знаходив офіційну AWS-документацію і вчив повністю. Це дало мені глибоке розуміння, як працює вказаний Cloud-провайдер. За один-два дні до здачі сертифіката я проходив пробний тестовий набір з двадцяти питань для знаходження прогалин в знаннях.

Для підготовки до здачі трьох AI-сертифікатів я використовував офіційні навчальні плани. Додатково вивчав офіційну документацію та шукав багато матеріалу з AI-теорії в Інтернеті. Всі три сертифікати містять ряд теоретичних питань, не пов’язаних з AWS.

Якщо поставлена мета — саме здача сертифіката, а не вивчення AWS, мабуть, мій шлях є не надто оптимальним. Швидше за все можна знайти спеціальні платні курси, які міститимуть багато схожих питань і будуть націлені саме на те, як пройти сертифікацію.

Скільки часу зайняло отримання усіх 12 сертифікатів

Спочатку я поставив перед собою мету отримати усі сертифікати протягом шести місяців. Але коли уже мав деякі з них, побачив, що можна взяти участь у кубку світу з Secure-програмування, а саме — Secure Development World Cup 2024. Тож паралельно займався цим та після трьох відбірних кваліфікаційних турів, які тривали близько місяця, набрав 100% і вийшов у фінал. У фіналі я також набрав 100% і став одним з переможців кубка світу та кращим в категорії Java Spring. Підготовка зайняла десь півтора місяця.

Тому в сумі отримання усіх AWS-сертифікатів зайняло у мене сім місяців мінус один день включно з підготовкою.

Скільки коштувала здача усіх сертифікатів

Повна вартість усіх сертифікатів — 2450$. Але поки що діє знижка 50% у випадку успішної здачі. Тому сума може бути лише 1275$. У моєму випадку майже за всі сертифікації заплатила компанія, де я працюю.

Я оплатив лише за два, які були ще на бета-стадії. Оскільки мав і знижку 50%, то в сумі витратив лише 75$.

Скільки питань містить сертифікація

Всі сертифікати поділені на чотири категорії:

• Practitioner — 65 питань, на які потрібно дати відповідь протягом 90 хвилин.
  • Associate — 65 питань, на які потрібно дати відповідь протягом 130 хвилин.
  • Specialty — 65 питань, на які потрібно дати відповідь протягом 170 хвилин.
  • Professional — 75 питань, на які потрібно дати відповідь протягом 180 хвилин.

Єдиним вийнятком з правил є AWS Certified Machine Learning — Specialty, який містить 65 питань, відповісти на які треба протягом 180 хвилин.

Тобто загалом потрібно опрацювати 800 питань. В моєму випадку було 830, адже два сертифікати я здавав ще під час бета-стадії й мав 30 додаткових питань.

Де саме можна пройти сертифікацію

Сертифікацію можна пройти онлайн, а також в спеціалізованих тестових центрах. Особисто я не люблю здавати сертифікати з дому, тому робив це у двох різних центрах в Нью-Йорку.

Була ситуація, коли я прийшов здавати сертифікат, а новий тестовий центр виявився закритим. Довелось витратити декілька днів та купу нервів, щоб довести, що саме центр був закритий, а не я пропустив сертифікацію. Це був досить неприємний досвід — коли вся твоя підготовка провалюється і потрібно готуватись наново.

Рейтинг сертифікатів за рівнем складності

Точно розподілити сертифікати за рівнем складності, на мою думку, неможливо. Адже це залежить від конкретної людини й від її наявних знань. Наприклад, якщо хтось працює з AI, то відповідні сертифікати для нього будуть дуже прості.

Зважаючи на мій рівень підготовки, я можу скласти такий суб’єктивний рейтинг від найскладнішого до найлегшого сертифіката:

1. AWS Certified Solutions Architect — Professional
  2. AWS Certified DevOps Engineer — Professional
  3. AWS Certified Advanced Networking — Specialty
  4. AWS Certified Machine Learning — Specialty
  5. AWS Certified Security — Specialty
  6. AWS Certified Data Engineer — Associate
  7. AWS Certified SysOps Administrator — Associate
  8. AWS Certified Machine Learning Engineer — Associate
  9. AWS Certified Developer — Associate
  10. AWS Certified Solutions Architect — Associate
  11. AWS Certified AI Practitioner
  12. AWS Certified Cloud Practitioner

Які сертифікати найголовніші

Це залежить від професії та інших факторів. Як інженер з програмного забезпечення, я можу виділити три сертифікати, які вважаю найголовнішими (від більш важливого до менш важливого):

1. Solutions Architect — Professional
  2. Security — Specialty
  3. Advanced Networking — Specialty

Доцільність здачі усіх 12 сертифікатів

Є досить хибна думка, що не вартує здавати усі 12 сертифікатів, а достатньо здати чи то лише Professional-рівень, чи додатково ще Specialty-рівень. Як на мене, це хибна думка.

AWS-сертифікати відрізняються не лише рівнем складності. Вони також містять інші теми та акцент. Наприклад найважчий сертифікат рівня Associate (AWS Certified Data Engineer — Associate) не має аналогічного Professional чи Specialty-рівня, тому він унікальний.

Сертифікат Machine Learning Engineer — Associate має акцент саме на AWS-сервісах. А сертифікат Machine Learning — Specialty базується саме на AI-теорії. Навіть Cloud Practitioner сертифікат містить багато унікальних питань про загальну структуру AWS. Як на мене, лише після здачі усіх 12 сертифікатів можна дійсно пізнати AWS повною мірою.

Отримання Golden Jacket

Чув досить багато розповідей, мовляв, після того, як здаєш усі 12 сертифікатів, можна отримати Golden Jacket від AWS. Це спеціальна ексклюзивна куртка золотого кольору з унікальною емблемою від компанії AWS. Її в теорії видають лише людям з особливими заслугами в AWS. Я навіть бачив багато фотографій з нею.

Як виглядає той самий Golden Jacket

Але скажу, що на практиці це не так просто. Я писав у службу підтримки AWS, але вони нічим не можуть допомогти. Єдиний шлях отримати Golden Jacket — мати вихід на AWS-партнера чи іншу особу з AWS. Наразі я перебуваю в пошуку шляхів, щоб отримати цей Golden Jacket. Якщо вдасться, розміщу відповідне фото у себе в LinkedIn.

Порада тим, хто готується до сертифікації

Усе залежить від поставленої мети. Якщо є плани у короткі терміни набрати якомога більше сертифікатів то, мабуть, найкраще пройти наступні у вказаному порядку:

1. AWS Certified Cloud Practitioner
  2. AWS Certified AI Practitioner
  3. AWS Certified Solutions Architect — Associate
  4. AWS Certified Developer — Associate

Якщо ваша мета — отримати мінімальну кількість важливих сертифікатів, найкраще обрати такі у вказаному порядку:

1. Security — Specialty
  2. Advanced Networking — Specialty
  3. Solutions Architect — Professional

Якщо ж ціллю є отримати усі сертифікати, оптимально буде також пройти їх у певному порядку. Адже деякі теми базуються на інших. Помилкою буде здати спочатку усі Practitioner-сертифікати, а потім усі Associate.

Краще проходити усі три AI-сертифікати разом і в самому кінці після Data Engineer — Associate, оскільки багато питань вимагають відповідних знань. На мою думку, оптимальним буде наступний порядок проходження:

1. AWS Certified Cloud Practitioner
  2. AWS Certified Solutions Architect — Associate
  3. AWS Certified Developer — Associate
  4. AWS Certified SysOps Administrator — Associate
  5. AWS Certified DevOps Engineer — Professional
  6. AWS Certified Solutions Architect — Professional
  7. AWS Certified Security — Specialty
  8. AWS Certified Advanced Networking — Specialty
  9. AWS Certified Data Engineer — Associate
  10. AWS Certified AI Practitioner
  11. AWS Certified Machine Learning Engineer — Associate
  12. AWS Certified Machine Learning — Specialty
👍ПодобаєтьсяСподобалось24
До обраногоВ обраному17
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

«Адам Жоржович робить паузу і повертається перед дзеркалом в профіль дико скосивши очі, як скажений кінь.

Адам Жоржович: А профіль — ета вабще. Пізд*ц усьому!» ©

Мотивуюча стаття)

Чи всі сертифікати вдалося здати з першого разу?
Чи реально здобули релевантні знання під час підготовки?
Чи є сенс купувати якісь платні курси, особливо ті, які надають playground типу Cloud Guru якщо не працював з більшістю сервісів?
На роботі оцінили промоушином таке досягнення)?

Спочатку я подумав, молодець, але не туди запостив, токсичне коммюніті зараз ще раз доведе, що воно токсичне.
Потім я подумав, що топікстартер не витримав токсичності.
Тепер бачу, що доу тестує як святослав.жпт з викрученим параметром самовихваляння і фармить коменти. Доу, коли випустите white paper, чи це закрита розробка і ви не зацікавлені в випуску продукту для широкого загалу?
До речі, добре що поміняли ватермарк агента з температура води 26 градусів весь рік, виглядає значно свіжіше.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Святослав, а як ви боретеся з нудьгою при вивченні матеріалів зі скіл білдера? Щоби засвоювати тільки есеншіал інформацію серед такого як “Our commitment to customer-centric innovation drives scalable solutions that enhance productivity and ensure business continuity. We prioritize operational excellence by leveraging end-to-end automation, empowering agility, and ensuring resilience across distributed systems.”
Я ще витримую Маарека або авторизовані курси від Amazon, які беру через Skills4You, але на скіл білдер нервів не вистачає.

Вони витрачають гроші, щоб скласти іспити для посередніх девелоперів, щоб стати адептом AWS і заробляти ім ще більше грошей. І при цьому пишаються цим. Це справді геніальний бізнес.

Ці сертифікати в резюме лише свідчать про синдром відмінника, адже ті, хто їх отримує, намагаються довести свою цінність, яка, насправді, сумнівна.

Driven by hunger, a fox tried to reach some grapes hanging high on the vine but was unable to, although he leaped with all his strength. As he went away, the fox remarked ’Oh, you aren’t even ripe yet! I don’t need any sour grapes.’

Та ну камон, ладно б ми тут про щось складне говорили, а то ж про екзамени з AWS. Їх можна навчити проходити навіть людей, що ніколи не бачили комп’ютера і не здогадуються про його існування. Тупо методом «китайської кімнати».

Дуже крутий ачівмент!

Чи є доцільним відразу готуватися до Professional Architect, якщо в мене є тільки Developer Associate сертифікат або краще не робити такий стрибок і здати щось проміжне (DevOps, SysOps)?

Девопс не проміжне a паралельно з архітектором.
Хоча за новим бачення амазонки рекомендоване навіть тестувальникам
А сисопч складний

Для архітекта (боа боа роботв) якщо так треба здавай архітекта

Пан автор статті безумовно належать до світової еліти Software Engineering, але ось набагато складніше та вагоміше досягнення і повна відсутність заздрощів та токсичності у коментарях.

Не знаю як всі сертефікати, але мені AWS SAA допомагав на співбесідах, та й на практиці багато чого знадобилось, враховуючи що до цього досвіду з AWS я його використав як хороший вступ до технології. Автору моя повага.

Чувак, зачот, офигенное достижение, но есть одно но... Тебе не 5 лет. А есть люди, котоыре в 5 лет на такие сертификаты получали.

Five-year-old passes Microsoft exam

Спочатку я подумав, молодець, але не туди запостив, токсичне коммюніті зараз ще раз доведе, що воно токсичне.
Потім я подумав, що топікстартер не витримав токсичності.
Тепер бачу, що доу тестує як святослав.жпт з викрученим параметром самовихваляння і фармить коменти. Доу, коли випустите white paper, чи це закрита розробка і ви не зацікавлені в випуску продукту для широкого загалу?
До речі, добре що поміняли ватермарк агента з температура води 26 градусів весь рік, виглядає значно свіжіше.

God: Anyway I made you these trees with food on them, pretty sweet. Got to go work on another planet.

God: Hey I’m back. Wait what the fuck is a AWS Certified Cloud Practitioner.

Secure Development World Cup це якесь внутрішнє змагання в вашій компанії? чомусь все що видає гугл це ваш linkedIn і ось ця стаття на доу

Secure означає нічого не роби нічого не зламаєш

Це тобі так на роботі кажуть? А що ж ти такого там робиш що тобі радять нічого не чіпати? Багато фіч наламав? 😀

«Адам Жоржович робить паузу і повертається перед дзеркалом в профіль дико скосивши очі, як скажений кінь.

Адам Жоржович: А профіль — ета вабще. Пізд*ц усьому!» ©

«Можете там не шепотіть, я улавлюваю ультразвуки, бачу в цілковитій темряві, читаю мислі на відстані, стрибаю вверх на 20 метрів, а в довжину — на 50. можу перегризти любе залізо і поцарапати любу каменюку... Ще продовжувать?
Африкан Свиридович:
— Ех,нам би так!
Мурзік:
— Вам так не буде.»

Як вдалось запам’ятати стільки інформації? наприклад

AWS Certified Developer — Associate

Тут головне сертифікат. Ви ж розумієте, що за 7 місяців неможливо навіть наполовину розібратись з тими всіма спеціальностями. )

Твоя помилка в тому що ти взяв себе за еталон і думаєш що інші люди такі як ти. Треба зробити запит в міжнародне бюро мір і ваг щоб додали нову міру — Сидоренко. Будем усіх міряти Сидоренками. Хтось буде 10 Мега-Сидоренків, хтось 15 Кіло-Сидоренків, а хтось лише 2.

«Не так той тупий, хто визнає себе ідіотом, не так той розумний, хто вихваляється своїм інтелектом». ©

А я не проста людина а — унікальний геній. Я переможець кубка світу з секюрного програмування, багаторазовий переможець всеукраїнських олімпіад з вищої математики та електротехніки, нагороджений подякою Міністерства Освіти і Науки України як один з кращих студентів України свого часу. Тому я можу багато чого що не можуть інші люди. Зокрема у школі я був двійшником і взагалі не знав математику. Я по суті сам взяв підручники з вищої математики і практично самостійно з нуля за 2 роки вивчив і виграв всеукраїнську оліміпаду. А мої бідненькі конкуренти гризли граніт науки з вчителями з першого класу. Не кожен може за 2 роки з нуля вивчити вищу математику і виграти Всеукраїнську оліміпаду навіть належно не готуючись. Тому я сильно відрізняюся від інших переможців. Як ти мабуть помітив на цьому сайті зібралася певна купка заздрісних невдах з наднизькими аналітичними здібностями які сублімуюють на всю силу. Бідненькі. Треба їм видати хусточки щоб було чим сльози витирати.

Знайома пісенька.
Точно бот що використовує цитати доу
А яка температура води на виході з тіла?

З твого тіла вона дорівнює кімнатній температурі. Адже аналізуючи тобою написане можна засумніватися що це було написано живою людиною.

Ти умітуєш цитати ін шого Святослава з доу
Але пропустив про воду і відстань

багаторазовий переможець всеукраїнських олімпіад з вищої математики та електротехніки

Що це взагалі таке? Та для якого віку?

Це робото плагіант цитат з доу
Зокрема це цитата іншого Станіслава

Я маю вже 3 тє підтвердження що автор прикрутив бота сдо цього топіку

За більшість коментів я згоден, вони доволі в одному стилі та виглядають як якась компіляція існуючих. Але можливо частина коментів спочатку додана справжньою людиною, як то про пів родини амеріканських громадян.

Я не знаю, что ты за математику выучил, но допустим ту математику, что входит в нормальный физтех (4 семестра) можно втиснуть за 1 год запросто. И это после школы. Лишь бы была программа эффективная и ничем другим не заниматься. Вопрос только зачем. За верстку сайтов платят в разы больше чем за математику.

О, нова версія кожаєва на форумі!
Втік та зміг влаштуватися в нормальну контору — молодець!
Нащо сюди лізти зі своїм опухшим чсв?
Зрозумій — всім чхати на тебе.

Якщо прогнати цей текст через app.gptzero.me/app/ai-scan, то отримуєм 70% Probability AI generated...

чувак молодец — поставил цель и все сделал ! Слышал про другие фанги что даже обновить сертификаты нету времени — дедлайны, дедлайны, 360 ревью, ежеквартальные планы без нормальных эстимейтов но с суровыми дедлайнами, годовые ревью и прочая хрень.

Слышал про другие фанги что даже обновить сертификаты нету времени

Wow, напевно дуже строгі начальники в тих банках

Вони дуплч не відбивають але імітують бурну діяльність

и каждый месяц надо проходить часовые тренинги булщита по дыркам 10 летней давности, как нельзя заигрывать с симпатичной коллегой, обсуждать цвет кожи негра, картавость индуса на митингах, а если забьешь на них, то начинают писать люди, которые следят за прохождением булщита и за это еще получают зарплату

это те тренинги где написанно предположительная длительность 40 минут а в реале занимает 2 часа ? да, да, да что то такое рассказывали . И про чувака который тебе личные сообщения пишет если остался день до дейлайна тоже слышал... А теперь представь что параллельно еще 7 сертификатов выучить и сдать. Чувак полюбому молодец, толи очень умный толи смог забить на всю эти глопости и работает над собой. Только золотая куртка немного психо отдает, но раз все сертификаты получил то должны и куртку дать !

Плюс один

Мітінг тепер вмикаю на сют, щоб хеж каутнери зарепортили.
У них метрика 95 відсотків явка

Слышал про другие фанги что даже обновить сертификаты нету времени — дедлайны, дедлайны, 360 ревью, ежеквартальные планы без нормальных эстимейтов но с суровыми дедлайнами, годовые ревью и прочая хрень.

В других фангах люди делают то, по чему ТС потом учит и сертификаты получает.

В реальности все эти умения на практике нужны в большей степени на позициях вроде Solution Architect, но в его портфеле такая ерунда вроде «За сколько вырубается EC2» нафиг не упала. А в программу этой сертификации не входят темы «Как не сойти с ума, если объявили Digital Transformation и нужно впихивать не впихуемое.. вроде Visual Basic в Lambda, корпе продали AWS Solution Advisor’a который ходит и рассказывает про дармавые сервисы AWS» :))

Ещё HR’ам полезно, что бы хоть как-то переводить «на человеческий язык» хрень, что на скрининге несут. Cloud Practitioner у каждого второго, в подвале письма теперь висит.

AWS Developer — это ваще зашквар, даже в лучшие временя помнить сигнатуры методов AWS SDK, это нужно иметь тот ещё склад ума.

Data Engineer — чутка полезнее, но 70% «проверки знаний» сводится к тому, как слить бэкап базы в другой регион и не запутаться кто там кому в Trust аккаунтах доверяет.

А так для performance review — самое оно.

p.s. В реальности всё сдаётся за месяц, если слоты есть. Чё там 7 месяцев делать?:)

Знову вологі фантазії.
Developer Associate не містить жодних питань по SDK.
Data Engineer містить мізерну кількість питань по міграції даних. Основний акцент на знання Glue, Athena, Redshift, Lake Formation, EMR.
Якщо ти можеш здати за місяць то йди швидко здай і покажи який ти «експерт». Я якби мав таку бурхливу фантазію як ти то сказав би що можу підняти над головою 1000 кг але просто не піднімаю бо мені це не потрібно. Фантазер.🙂

Опять одно и то же, реальную цель подменяем какими-то воздушными замками. Ну так и скажи: Работаю в конторе, скоро конец года, мне мортгейдж (или чёт там), нужно получить бонус за старания в конце года, а что бы лучше спорить с какой-то там «оцениваем со всех сторон 360» — я их бумажками завалю. Может даже грейд повысят, а там гляди и акций каких-то отсыпят. Сдать их может даже олень, после 1-2х запросов в гугле, по дампам. Хватит народу мозг выносить сублимациями.

Це твої вологі фантазії. Попробуй спочатку здай хоч щось. В чому проблема. Ти ж мабуть прекрасно розумієш що сертифікати дуже добре помагають карєрному росту щоб ти тут не писав. Знайди дампи і зроби декілька сертифікатів. Я теж на словах можу на місяць злітати. Просто сів у ракету і полетів. 🙂

Да будет срач: ibb.co/NFz8svv
(2 месяца, хотя это третье обновление)

По перше ти не здав усі сертифікати, по друге тут явно не місяць. У тебе лише 9 сертифікатів. Також це якась писулька. Зашарь credly чи слабо? Коли доздаш решту також напишеш. Це уже буде більше 1 року 😀

Живи с тем, что имеешь.
Я с огромным уважением отношусь к компаниями, где ты раньше работал. Все кто научили меня тому, что я знаю раньше там работали. Но, дичь вроде «как я подготовился к performance assessment» они не пишут. Живи с тем что дали.

Так ти не пояснив чому не зміг здати усі сертифікати. Ти здав лише 10 сертифікатів за 3 роки. І це при умові що твоя писулька правдива. Нуль фактів покищо. Зашарь credly 😀

Я и не обещал тебе фактов. Просто пытаюсь тебе показать, что выдавать желаемое за действительное не всегда работает. А вместо того, что бы спорить, мог бы признать, хотя бы самому себе: Да, я потрудился. Да, вы там — я тут. И не занимался бы фигнёй вроде «смотрите как я там в Big4 выбиваю себе место под солнцем».. А правда жизни в том, что Big4 нанимает инженеров из SoftServe, Intellias, etc. что бы им рассказывали как жить дальше. :)))

А що я маю признати? Що ти вигадав що на Developer Associate є питання по SDK? Таких питань там не має. Чи може ти хочеш сказати що Data Engineer містить більшість питань по міграції даних? Також фантазії. Чи ти хочеш сказати що зможеш здати усі 12 сертифікатів за 1 місяць. Так ти показав якийсь листок де вказано що ти здав лише 10 сертифікатів за 3 роки. 😀

Твоя жизнь — тебе самому объяснять. На сим в дискуссию поддерживать не буду. Я не специалист по религиозным убеждениям.

Я не знаю що таке big4. Я в таких маленьких компаніях вже давно не працюю.

Дак ты ещё и дурилка картонная :)

en.wikipedia.org/...​Big_Four_accounting_firms

JPMorgan Chase is one of the “Big Four” banks in the United States, along with Bank of America, Wells Fargo, and Citibank. As of 2023, JPMorgan Chase is the largest bank in the United States and the world’s largest bank by market capitalization.

Знову фейки поширюєш. Ти дав посилання на wiki а внизу текст якого там не має. Big4 це інше. JPMorgan це не big4 банк, а big1 банк і є найбільшим в США з оборотом в декілька трильйонів доларів. І туди входить не лише Chase Bank.

Смотри, читать научился. А говоришь:

Я не знаю що таке big4. Я в таких маленьких компаніях вже давно не працюю.

Прямо мультик про ёжика и лошадку)))

У тебе так не зв’язано пишеться текст. Хаотичний виклад думок. Видно ти мало пишеш код. Мабуть девопс або юайщик. Краще б признав що я правий і очистив би душу і совість. Але ти впертий. Ти ж прекрасно знаєш що я правий. Тут не треба бути великим генієм щоб розуміти що сертифікати помагають в карєрі. 🙂

:))) Я код и не пишу, уже. Это редко входит в мои обязанности. Но
mov eax, 4
mov ebx, 1
mov ecx, ....
int 0×80

ещё помню :)
Я больше про «вертолётные диаграммы», «маркетинговые картинки», и всякую другую историю вокруг PPL

Знавець assembler. 🙂
А я люблю писати код ну і працюю звісно над архітектурою бо це частина моїх обов’язків. Сподіваюся життя не заставить іти на менеджерські позиції. Буду писати код до пенсії

Просто не занимайся подменой понятий. Всегда найдётся кто-то рядом, кто умеет читать между строк. :)
А кодить все любят, даже входя в C-Suite можно и нужно кодить.. иначе твой колега по цеху может вливать тебе в уши дичь, а ты не поймёшь о чём он говорит )))

Ну покищо ти намагався фантазувати по максимуму. Я написав все як є.
Ти знаєш от є така цікава річ про яку знають майже всі. От дивись я запоситив новину про те що здав усі сертифікати у себе в LinkedIn. У мене там 2126 лайків та 157 коментарів. Усі вони позитивні. Але на цьому сайті в основному сидять токсики і пишуть в основному негативні коментарі. Так само я розміщував різні відео в минулому спортивного характеру як в англомовні сайти так і в українські. І знаєш що цікаве. На англомовних сайтах я бачив лише позитивні коментарі, а на українських лише негативні, як тут. Але я не ображаюся і розумію це все токсичне середовище і культуру в яких люди живуть. І вони самі стають токсичними. Як і ти. Хоча ти і мабуть виїхав за кордон але ти з собою привіз свій світ. Мені навіть цікаво читати ті всі коментарі щоб глибше усвідомити цю проблему. Зокрема я поїхав в США не через війну, гроші чи інше. Моя мета була покинути токсичне середовище і суспільство. Останні 2.5 роки які я живу в США це найкращі роки мого життя. Я ніколи не був таким щасливим.

Удачи с U4U :) Тебя ждёт много интересных открытий. Ты наверное уже получил замечательный ответ от HR на тему визы L1B %)))))

У мене є не лише U4U. Також є у мене багато різних підстав на основі яких я можу оформити Green Card чим я і займаюся. L1B мені не потрібна бо я працюю безпосередньо в США.

Весь мир для тебя, ты же сдал все сертификаты — Home Land Security уже ждёт тебя в «золотой AWS куртке» :))))))

Хотя теперь становится понятнее, зачем инвест в 2.5К — это «план капкан». Нужно доказать, что мне нужна поддержка бизнеса, что бы я её на GC обменял... И, блин, мы вернулись к «performance review». Хочу тебя расстроить.. ребята из индии куда проворнее :)

Достойна відповідь як для бувшого депутата і кандидата в мери :)
Чого ж ви нам не кажете, що в дебатах — профі? :) З вами б тоді ніхто б не сперечався)

Це було уже давно. А ще я був начальником відділу сім’ї та молоді в міській раді. 🙂

О.. пошли «мигалки на Волге».. Да, чиновник с бумагами от губернатора.. мы все поняли.. Ща организуем поддержку за распил бюджета на местном стадионе%)))

не хочу вас засмучувати, но будь ви не такими старими, то сиділи би в умовному тіктоці та бачили як американці та європейці крінжують з лінкедін культури. Є купа вже пародій, де типу вони пишуть файний коментар типу «в тебе все вийде, ти найкращий, Майк», а самі про себе шепчуть «як же мені насрати на твоє підвищення». Усі плюс мінус розуміють, що всі ці коментарі пишуться тупо для ефімерного нетворкінгу та тому що «так заведено».

якщо ви хочете побачити реальність, то зайдіть на якійсь реддіт, там шлють куди подалі не рідше ніж у нас

Ну так, я надто старий, ніколи не бачив тік-ток та редіт. Я ще досі використовую деревянну рахівницю та їджу на конях. А вечорами згадую свою молодість коли полював ще на мамонта. 🙂

а, між іншим, виробники рахівниць не роблять непотрібними видані рік тому сертифікати. Як був четвертий рядок коротшим фіг зна зачим, так і лишився і сертифікат спеціаліста по четвертому рядку актуальний вже більше ста років.
А про хмари електронну документацію можна перечитати кілька разів підряд і ніразу не зустріти знайомий текст — кожен цикл буде повне оновлення стеку і підходів.

У тебе явно на 3 см довше чим в нього

Але в мене бульше сертифікатів сумарно
І ззаду не підходь

Ні не допомагають
Галочку поставити
Ото довбаки щоб боси відкрилися й здають

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Якщо ідуть такі як ти то продуктивність команди значно підвищується. Ти повний неадекват який хамить незнайомим людям лише за те що вони щось досягли. Тобі не місце серед адекватних людей. Я колись працював з таким як ти.

Не я написав на доу «я бог...» камон

Це цирк просто, що вони сюди пускають.

Тільки повністю неадекватна людина буде хамити іншій за те що вона щось досягла. Ти надто токсичний та нестабільний індивід. Не маю бажання з тобою спілкуватися. Іди гризи стовбур.

Шо досягли? Я бачив 2 двох таких, воно приходить — ой в мене 5 сертифікатів. А як контейнер запустити без джокера — ойййй

А що буде якщо на passwd поставити 400 що буде — оййййй

І все. Всі ті сертифікати безтолкові. Бо він/вона знає тільки що робити в одному специфічному клауді і все менедж сервісами. Треба рубати кости — ой всьо «я амазон сертіфайд, іт їм нот бест практіс»

Перед нами герой Дніпра: шануймо його

Вже ні, він каже, що він майже громадянин США.

Цікавий шлях та підхід. Мені за останні 25 років праці жодного разу сертифікати не стали у нагоді. На них подивилися один раз. Освіту — детально — перевіряли два рази — задля security clearance і як частина background check знов-таки для праці з деякими европейскими клієнтами. Маю вже недійсні Microsoft та FreeBSD сертіфікати та парочку актуальних по спеціфичним продуктам. В нашому HR на це звертають досить мало уваги. Маю також досвіт спілкування з інженерами компаній рівня JP Morgan з сертфікатами

Advanced Networking

та повною відсутністю розумінні того як працюю DNS. Тобто мабуть такі деякі люди не вивчають речі так як ви... (навіть у JPMC :-) )

Цей сертифікат не про нюанси DNS і не про те як пасти кіз. Тому перед тим як робити висновки необхідно хоча би розібратися в темі.🙂

Щодо твого досвіду з сертифікатами то він цікавий але досить обмежений. Мені сертифікати постійно стають в нагоді. Та і здоровий глузд підказує що сертифікат відіграє важливу роль. Скажи, твоя маленька компанія де ти працюєш не заохочує здачу сертифікатів? Тільки чесно.

Цей сертифікат не про нюанси DNS і не про те як пасти кіз. Тому перед тим як робити висновки необхідно хоча би розібратися в темі.🙂

d1.awsstatic.com/...​-Specialty_Exam-Guide.pdf

Task Statement 1.2: Design DNS solutions that meet public, private, and hybrid
requirements.
Knowledge of:
• DNS protocol (for example, DNS records, TTL, DNSSEC, DNS delegation,
zones).......

Ти знову зробив помилку. Для того щоб отримати сертифікат не потрібно знати 100% усіх тем. Є певний прохідний рівень. Наприклад він може бути 750 балів з 1000. Тобто сертифікація не вимагає 100%. Такий самий підхід є в усіх університетах світу. Тобто достатньо здати на 3 щоб отримати диплом. По-друге кожна людина може щось призабути. Якщо хтось не пам’ятає нюанси DNS то це нічого не показує. Можливо йому треба короткий час на повторення і завтра він почне вчити тебе. Твій хід думок в корені помилковий.

Я не знаю, наскільки вони дійсно знадобляться в роботі, але так, є такі клієнти, що аж прям summary розпишіть по сертифікатам. Або є вимоги , які мають бути сертифікати в людини, і поки ти все не перевіриш в його резюме, людину на клієнтське не відправляють.

Еще 20 лет назад на западе уже ходило звание «бумажного» инженера, у которого куча сертификатов и ноль практики. В инете было много дампов экзаменов, с помощью которых за два дня можно подготовится к экзаменам. Поэтому уже тогда на них работодатели перестали обращать внимания. На поиск работы и зарплату они не влияют. Сертификаты требовались только для тех, кто работал с клиентам , преподаватели курсов н-р. Знания полученные во время подготовки к экзаменам без практики быстро забываются .

На поиск работы и зарплату они не влияют

Пан далекий від ІТ?

Сертифікати впливають на ЗП і найм.
Наявність сертифікованих працівників це одна з умов стати партнером AWS, Microsoft і т.п.
а це дає свої плюси компанії

Это ваши деньги и время, и вам решать куда их потратить. Любой пет проект на гите выглядит весомее, чем десяток сертификатов в резюме.

це дає свої плюси компанії

Это вы скажите своему начальнику, когда будите отпрашиваться на экзамен

Я не знаю де ти працюєш але щось ближче до формошлопства. Я ніколи в реальному світі не зустрічав ситуації коли тобі треба якийсь пет-проект чи хтось на нього дивитися. А от сертифікати завжди давали результат. У SoftServe давали промоушен. В інших компаніях це завжди давало великий плюс на співбесіду. Нікому твої пет-проекти не потрібні в реальності.

. У SoftServe давали промоушен

Ну галери і мені і 500 і 1000 за екзамен давали
Але їм треба для партнерства показати.

Інженеру від цього практично нічого

Що ти маєш на увазі галери? Я працював в найбільших аутсорс компаніях і найбільших продуктових компаніях. Різниці практично не має. Це схоже на міфи формошлоперів. Поясни.

Любой пет проект на гите выглядит весомее, чем десяток сертификатов в резюме.

Це хіба якщо ти якийсь дизайнер чи юайку робиш, та й то хз чк там в них.
Взагалі пет проекти не роблю, ЗП більше 7к)

а це дає свої плюси компанії

Какие плюсы от условного AWS Partner Programs для компании которая не галера и не собирается продавать свой продукт через AWS?

Какие плюсы от условного AWS Partner Programs для компании которая не галера и не собирается продавать свой продукт через AWS?

В чаті чи гуглі забанили?)
Нижче відповідь чату

Присоединение к программе AWS Partner Network (APN) предоставляет компании, не занимающейся массовой разработкой или продажей продуктов через AWS, ряд значительных преимуществ:

1. **Доступ к специализированным ресурсам и обучению**: Участие в APN открывает доступ к обширным обучающим материалам, сертификациям и инструментам, которые помогают углубить знания об AWS и улучшить навыки работы с облачными технологиями.

2. **Техническая поддержка и консультации**: Партнеры AWS получают приоритетную техническую поддержку и возможность консультироваться с экспертами AWS, что способствует более эффективному решению технических задач и оптимизации использования облачных сервисов.

3. **Маркетинговая поддержка и повышение видимости**: Участие в APN позволяет компании использовать маркетинговые ресурсы AWS, участвовать в совместных мероприятиях и повышать узнаваемость бренда среди клиентов AWS.

4. **Доступ к программам финансирования и стимулирования**: Партнеры могут воспользоваться различными программами финансирования, такими как AWS Migration Acceleration Program (MAP), которые помогают ускорить миграцию клиентов в облако и поддерживают развитие бизнеса.

5. **Возможности для инноваций и расширения услуг**: Сотрудничество с AWS предоставляет доступ к новейшим технологиям и сервисам, что позволяет компании разрабатывать инновационные решения и расширять спектр предлагаемых услуг.

Таким образом, даже если компания не планирует продавать свои продукты через AWS, участие в программе AWS Partner Network может значительно усилить ее технические возможности, повысить конкурентоспособность и способствовать росту бизнеса.

А ещё больше маркетингового булщита можно?) Как только мы стали топ-1 кастомером во Франкфурте по масштабам не будучи даже зарегаными в апн xD

**Доступ к специализированным ресурсам и обучению**

Из которых чуть больше чем всё есть в свободном доступе

**Техническая поддержка и консультации**

У любой компании с более-менее серьёзным есть контакты с амазоновскми архитекторами, через которых можно и напрямую пообщаться с людьми из команд, которые владеют теми или другими сервисами.

**Маркетинговая поддержка и повышение видимости**

Это вообще забей

**Доступ к программам финансирования и стимулирования**

Любой ентерпрайз может выбить с AWS через прямые контакты кредиты на тесты. Enterprise discount точно так же обсуждаются напрямую.

**Возможности для инноваций и расширения услуг**

Опять бла-бла-бла без конкретики)

Только прежде чем опять скопипастить какую-то херню с чатгпт прочитай официально описание APN:
The AWS Partner Network (APN) is a global community of partners that offers programs, expertise, and resources to build, market, and sell partner offerings.
docs.aws.amazon.com/...​ing-started/becoming.html

Якщо не помиляюсь, колись сертіфікати від Microsoft були потрібні щоб отримати норм пропозицію адміном в US компанії, де розвернута MS AD, то ці сертіфікати дійсно цінились. А AWS щось дійсно більше маркетингові фішки не для людини а для компаній.

Так, Майкрософт майстер рівень
Іх більше нема

Майже всі топи кого ми бачимо на конференція його мають
Закритий клуб тепер

Ти я бачу створив свою власну віртуальну реальність і живеш в ній. Ти дуже далекий від IT. Напевно фрілансер який штампує формочки. Вгадав?

А ти галерний хомячок
Він якраз правду каже

Із за прогалин в шкільний підготовці ти не засвоїв як працювати з інформацією. І не звернув увагу де я працюю. Зокрема я працюю в продуктовій компанії яка входить в топ 15 найбільших компаній світу і є однією з найвпливовіших у світі з оборотом в трильойни доларів сша в рік. Також я працював в інших великих продуктових компаніях.

Молодець, авторе.

Воно, поки молодий, здається прикольним набиваті оті сертифікати і складати в папочку. Потім за кілька років приходить розуміння, що вони нікому не потрібні. Потім ще за пару років приходить розуміння, що якщо щось довго і нудно вчити і довбати, то все ж щось таки ти запам’ятаєш і користь від того буде, незалежно від отриманого чи не отриманого папірця. Може далі є ще якийсь етап просвітління, але я до нього ще не дійшов :)

Щось у мене за 8 років стажу і здачі купи сертифікатів приходить розуміння що потрібно вчитися більше і сертифікатів потрібно здавати більше. 🙂
Стандартна помилка коли хтось вважає що він є еталоном і всі мають бути як він. Цікаво ти описав свій шлях але він для мене нерелеватний. Я людина яка постійно розвивається.

за 8 років стажу

На скількох роботах?

Вчитися так
Роботу міняти так сертифікати ні

Працювати
Проходити співбесіди
Отримувати сертифікати
3 абсолютно різні навики які майже не пкресікаються

Я працював в великих 5-и компаніях. Це були одні з найбільших компаній світу, Європи та України. У всіх компаніях я був Senior. Тому маю певний досвід як бути успішним. Саме тому я з тобою не згідний.

Тому маю певний досвід як бути успішним

Синьёр в епам, софтсерв, ссыклуме. Жесть успешный успех xD

Ого.
По перше я ще є senior і був senior в інших компаніях. По друге це авторитетні організації і з їхніми рівнями усі рахуються. А ти мабуть самопроголошений senior фріланса живеш у своєму світі. Так хто для тебе є авторитет? Твої фантазії чи фірма «Баба Маруся» яка дала тобі senior щоб ти не плакав, чи щось інше?
Чи що для тебе успіх? Опиши своє поняття успіху.

По друге це авторитетні організації і з їхніми рівнями усі рахуються.

Блин, я надеюсь ты троллишь)

А ти мабуть самопроголошений senior фріланса живеш у своєму світі.

Ага, я когда-то в ЕПАМчике ассесмент на синьёра прошёл через 2.5 года после того, как туда трейни после их лабы пришёл. Так что можешь где-то ещё затирать про технический уровень спецов с наших галер xD

Чи що для тебе успіх? Опиши своє поняття успіху.

Конечно же индусская золотая куртка амазона с алика

Ну якщо ти пишеш що ти не дотягував до рівня senior а його тобі дали помилково то це добре. Сповідайся ще, грішнику. Також не забудь вказати це в своєму резюме що ти був липовим senior і тобі його дали помилково.

Так ти можеш купити подібну куртку на aliExpress але кого ти обманиш окрім себе. Твоєї саморефлексії вистачило щоб зрозуміти що ти не був senior. Звісно помилки трапляються усюди. Але твій поодинокий випадок є недостатній щоб апроксимувати систему.

Та если такие же «спецы» как ты будут собесы проводить, то там даже джуном на синьёра можно пройти собес без проблем, достаточно пару сертификатов с юдеми приклеить

Ага. Дякую за уточнення. Тобто ти себе оцінив як джуна на вказаний момент. Окей. Підправ своє резюме і вкажи що помилково дали тобі senior а ти був лише junior. Сповідайся ще, грішнику. 🙂

Що таке галера? Опиши. А ти де працюєш в горах чи на лодці веслами гребеш?

Отут твоя модель бота спалилася вже 2й раз

Якщо ти людина
З України
З переїхав 2 роки тому

То тест тьорінга завалив вже 2й раз

Чуваче, я китайську не вчив, сорі. Поясни ще раз що ти хотів сказати. Що тобі не підійшло? 🙂

Стандартна помилка коли хтось вважає що він є еталоном і всі мають бути як він. Цікаво ти описав свій шлях але він для мене нерелеватний. Я людина яка постійно розвивається.

Авторе, а ти розумієш українську мову? А читаєш ті повідомлення, на які відповідаєш?

Извините за меркантильный вопрос. Сколько это будет в числах. Если студент сдаст эти три экзамена, но у него не будет опыта работы в офисе. Насколько реально найти работу в США? Если там индусов пруд пруди если верить слухам. Какая может быть сумма контракта. Если будут эти три сертификата, то идти в интернатуру уже особого смысла не будет?

Не маю таких статистичних даних.

Ніяких шансів
Можливо пройде рекрутерський фільтр.

А потім заріжуть інженери з думкою а коли такий юнікорн працює якщо тільки вчиться

Еще такое запытанячко! Если я собираюсь развиваться в сфере ИИ нужно ли сдавать на AWS сертификат и как это может отразиться на зарплате и скорости прохождения карьерной лестницы! Вопрос как кавалеру 16 сертификатов! Будет ли в этом смысл?

Я думаю що здача усіх 3 AWS AI сертифікатів дуже сильно збільшить твою експертизу в даній області. Також думаю легше можна буде знайти якісну роботу за адекватну зарплату.

Також. Містить унікальні питання які відсутні в інших двох. Наприклад ти знаєш чим відрізняється AI від Machine Learning та Deep Learning? Питання такого роду присутні саме в першому сертифікаті

Наприклад ти знаєш чим відрізняється AI від Machine Learning та Deep Learning?

Вражаючі знання для сертифікованого мл спеціаліста(показує рівень дна такой сертифікації і комерційне спрямування роблячи його доступним для будь-кого). Ви краще би похизувалися знаннями, що робити коли авто тюнинг дає однаково погані результати в sage maker, правильно обрати цільові метрики моделі в залежності від задачі, або розумієте чому нейромережа на тренується, які там проблеми і як це вирішити. Без досвіду вартість цього сертифікату нульова, якщо ви не профільний спеціаліст ви все одно не вирішите жодної бізнес проблеми з цими знаннями як це зробить ml спеціаліст.

От ти і продемонстрував чому ти не є сертифікованим спеціалістом. Із за відсутності фахової підготовки ти навіть не спромігся розібратися що таке сертифікація. Ти написав ряд тривіальних питань які саме присутні у сертифікації. Саме такі і складніші питання потрібно здати щоб отримати сертифікат. 🙂

У мене штук 30 всяких
І шо?

Ти в іншому місці написав

за 8 років стажу

Цікаве формулюваннЯ

Стаж це пенсійний
І вуз включає

З досвідом не повязаний

Сертифікати як ліпити вареники не рахуються. Назви хоч якісь 3 якісні сертифікати які ти мав чи маєш.

Цікаве в тебе ставлення до стажу. Я не оперуюю вашими термінами про стаж. У нас в США є один вид стажу — робота.

Може в тебе труднощі перекладу

В мене є всі що існують пов’язані з напрямком роботи
І суміжні

Але щоб бути справді крутим на ринку є сертифікат який перестали давати років 10 тому
І коштував під 10к

Ото еліта індустрії в твоїх куртках

Сорі але не має часу тебе гуглити. Будь ласка вкажи які саме у тебе є сертифікати. Я ж не знаю ким ти працюєш навіть. Може ти сторож в IT компанії, може ти бухгалтер там, я не знаю. Які саме 3 найкращі сертифікати та маєш?

ліпити вареники

Тільки з досвідом (стажем для тебе)
Цього року до мене дійшов сенс пісні

А мій милий вареничків хоче..

хахаха) кому ти це пояснюєш? чуваку, який хизується сертифікатами і знаннями *чим відрізняється мл від дл?*) Почитай просто його відповіді у треді)) В бідного чоловіка психологічна травма і йому треба постійно піднімати власну самооцінку, тому він і написав статтю, яка несе близько 0 корисної інформації.

Ото тобі одне місце розірвало. Ти звичайно маєш право заздрити але так так голосно. Випий мабуть валерянку. 🙂

Мені треба лише золоту. Можеш ще мені купити квартиру та машину, я не проти. 🙂

Вы же самое главное не написали! Зарплата! Другими словами ориентиры, то к чему нужно расти.

Думаю зарплата залежить від компанії, посади та ряду інших факторів. В свою чергу компанія і посада залежить від твоєї експертизи, стажу та інших факторів. Здача сертифікатів збільшує твою експертизу. Тобто в результаті отримуєш більшу зарплату.

Це в теорії, а на практиці : «Ми заплатили за твоє навчання, тому роби ще ось це і ось це, ти ж молодець і справишся.»

Я не знаю точно які в кого зарплати і свою вже забув. Але можу тебе запевнити що ці дані абсолютно некоректні. 🙂
Можеш пошукати оголошення про роботу. У нас в New York є закон де роботодавці вказують вилки в оголошеннях.

Теж дружина доу коментарі читає? Є тут вже такі.

Ні. Їй це не цікаво. Занадто багато бруду і токсизму від людей які не задоволені своїм життям. У на тут в місті в основному всі щасливі та веселі. Тут зовсім інше суспільство. Це як інша планета.

Тоді не знаю чого обманювати, бо маючи 10+ оферів від різних компаній, дані підозріло сходились.

Ти про зарплати? Я ж тобі кажу у мене в штаті є закон який зобовязує писати вилки в оголошення про роботу. Знайди будь яке оголошення про роботу в місті New York і зрівняй. Я просто бачив ці оголошення тому пишу що дані на levels.fyi некоректні. Якщо ти живеш в іншому штаті то тоді я не знаю

Хто працює в індустрії давно знають що цей закон не працює для програмістів, так як ні в одному штаті які заімплементили схоже не зобовʼязують писати бонус чи стоки, що часто є більшою частиною компетенції. База занадто широка, часто формату «від 36к до 300к».

Тим не меньше можна зрівняти базову зарплату. Згідно оголошень які я бачив колись. Вона явно не така як на levels.fyi

Ок глянув конкретно по Сейзу і там дійсно дивні дані. В вас недавно була зміна тайтлів? Наскільки пам’ятаю давали раніше «VP» звичайним сінйорам.

VP — це Vice President. Є 2 типи VP: VP I (Lead) та VP II (Senior Lead). Також є вищі посади.

Ось тут за 2 тижні (базові)

dev.to/...​ficates-in-two-weeks-3cip

А через індусів ще швидше

Це не правда. Ти запостив дезінформацію. Уважно прочитай що він написав. Мова йде що він здав лише 3 сертифікати Associate рівня за 16 днів. А загалом їх є більше чим 3. І цей час не враховує підготовку до першого сертифіката. Тому на практиці йому зайняло це декілька місяців лише на 3 базові сертифікати. Результат досить посередній. 🙂

Індуси все одно за символічну плату здадуть за тебе

Ти переоцінюєш індусів. По друге, ніхто не зможе здати за тебе у тестовому центрі. Коли ти приходиш в тестовий центр то вони перевіряють 2 різні форми документів і також тебе оглядають. Просять навіть вивернути кишені. А при здачі ISC2 сертифікатів додатково відбувається верифікація за картою вен долоні

Ти досліди

Аж бігом
Правильний індус спускається з гір і за тиждень має потрібний набір снртифікатів

Мені регулярно пропозиції приходять

Навіть в лінкед іні

Поїхав би ото на Гоа
Засмага
І 12 тату від амазонки набив заодно

Якщо тобі приходять пропозиції значить певні люди бачать в тобі довірливу людину з якої можна витрусити грошенять. Гроші візьмуть а замість сертифіката отримаєш власні сльози. 🙂

Ну хай

Хоча ні

Ти з чув як у нас на права здають?

Аналогічно

Ти з чув як у нас на права здають?

Аналогічно

В нас то де? Ти ж в США.
В Україні за тебе ніхто не здасть, треба було два документи нести, всюди камери.
Це AWS екзамен.

Корумпований сервіс центр
Документи дивить людина
Камера пкревірЯє щоб не смикавсЯ

Останній раз був вживу в тест центрі десь рік тому
А так більше онлайн, там дійсно уамера

Постіть, будь-ласка, свої досягнення в USA- ком’юніті, оскільки для UA локації- це недосяжні мейлстоунз починаючи з 02′ 24. Thanks in advance! Мучо граціаз!

В сша толком нет комьюнити, здесь или индусы или реддит и слезы американцев которые не могут найти работу из-за мигрантов;)

А коли і як ви виїхали з України?

Давай на «ти». Не люблю цей снобізм. Я виїхав з України близько 2.5 років тому. Виїхав на таксі.

Ха-ха! А що тебе спитали на кордоні???

Я уже не пам’ятаю. Нічого особливого не питали. За таксі заплатив не багато. Завезли мене з моєї квартири у Львові прямо до Готелю в Польщі.

Далі, певно, будуть питання в приват. Дякую! А у нас — життя на паузі)

Так це був 22 рік, чувак молодець що звалив швидше.
Тоді за копійки записували в шлях. Тепер так не вийде

Коли я виїхав то війна уже тривала майже пів року. Так що я ще застав війну з першого дня.

Тобто, по-українськи міркам ти вже злочинець, якого в Україні чекає відповідальність. )

Зате живий «злочинець», і з 2.5 роками досвіду в штатах.

З 12 чертифікатами
І 7 років пенсійного стажу україни

Ні. Це лише у твоїх фантазіях.

Друже, та я ж тільки радий був би помилятися! Якщо впевнений, що я неправий, приїзди в Україну! Можемо навіть на щось поспорити. )

Моя країна — США. Сюди заіхало багато моїх родичів ще сотні років тому і тут народилися половина членів моєї сімї. До вас лише можу приїхати в гості. 😉

О, це теж годиться! Приїжджай, не бійся! ))

Чекай. Приїду ASAP.

Ах ти клятий ксенофоб. 🙂

Так, стоп, знову щось не клеїється. Ти писав, що весь свій вільний час присвячуєш навчанню. Але я бачу, що цілий вечір відгавкуєшся на ДОУ. ))

IQ не той. Ти так і не збагнув що я зараз навчаюсь. Вивчаючи вашу модель поведінки. Досить цікаво. Мушу час від часу змінювати тему навчання.

Ну я бот з 12 сертифікатами, а ти людина без сертифікатів. Ніяк не можеш змиритися що є люди які розвиваються. Стараєшся усіма можливими методами затягнути людей униз до себе. Нічого тобі не вийде.

Ти смішний

Став я розвивається:
Продав хату купив двері
Став я закриваться

Та я не проти. Головне щоб ти не тягнув початківців на дно. Бо начитаються вас які сидять на якомусь легасі, на супорті, десь в малій канторці та пишуть байки що потрібно деградувати а не розвиватися. І ви губите кар’єри людей. Ви прямо як демократи. 🙂

Га?

Якщо ти не студент або менеджер нічого навіть дивитися на практикантські сертифікати

по-українськи міркам ти вже злочинець, якого в Україні чекає відповідальність

Конкретну статтю, будь ласка.

Всі хто виїхали через шлях, супровід інвалідів, і т.п. виїхали повністю законно.
Думаю що автор так і виїхав, бо то був 22 рік, тоді шлях коштував копійки.

Незаконно це ті виїхали поза пунктами пропуску. І навіть тоді це адмін порушення, зі штрафом як за перевищення швидкості)

Наче кордони були вже закриті. Дивно що вас випустили

Смішно! Пустили «за окрему плату». Тоді ще суми не були такі захмарні і за це нікого не наказували, от пан і проїхав спокійно.

Я не платив жодної копійки нікому. Просто сів на таксі і поїхав. Тому не фантазуй.

Чому ти так віришив? Томущо 2 метри кілограмових пінгвінів летять водою?

Згідно законодавства України кордон повністю відкритий.

О! Ще раз підтверджує, що ти теоретик, який ніколи практикою не займався. Вчись далі, це все, на що ти здатен.

Я «теоретик» який уже 8 років безперевно працює та працював senior інженером у відомих і великих компаніях. А ти «практик» джун.

Синку, у мене стаж 16 років. Але, звісно, я не вундеркінд, як ти. Куди ж мені до тебе? )

Я колись працював в одній відомій компанії. Так ось у мене там був колега який працював уже 12 років і був мідлом. Бачив я і людей в інших компаніях з 20-літнім стажем які ледве тягнули на джуніорів. Так що стаж != експертиза. Судячи з написаного тобою ти не витягуєш на senior. Максимум — мідл. Сорі за правду. Я просто дзеркало.

Є досвід
Є роки досвіду
Те що в тебе стаж то якраз дупочаси для пенсійного фонду
Включаючи вуз

Так ти перший почав хвалитись своїми 8 роками! )

Стривац
Вчора було 7 років
Відсвяткував юбілей?

Рахітику, ти був дуже не уважний. Сідай, сьогодні отримуєш двійку. Я завжди писав про 8 років. І це я рахую лише стаж коли я працював у компаніях. До того я ще маю 2 роки самостійного стажу.

Підкажіть, будь ласка, якою службою таксі користувалися?

З 22-го багато служб таксі вже зачинилися, динамічний ринок.

Я уже не пам’ятаю точно. Просто знайшов оголошення в Інтернеті що можна замовити послуги таксі. Таксист був дуже класним. Він навіть чекав годину під підїздом поки я збирався.

По U4U получилось працевлаштуватись чи більш якась класична H1B віза(якась інша програма, яку не знаю)? Мені насправді дуже цікаво, що саме чекає після висадки на «землі обетованній». Наперед дякую за увагу.

Так. Коли я приїхав то мав лише U4U статус і по ньому знайшов роботу.

Ти сам собі звіздиш
То ти в США народився
То на мапі одружився
То тебе привезли по ю4ю

Я ніде не писав що народився в США. Я лише писав що половина моєї сім’ї народилися в США і є громадянами США і мають лише єдине громадянство — США.

Та женився він на америанці (ну чи американцю).
Тобто вже і грінки не треба, скоро зробить собі громадянство.

Кумарович, тоді до паспорту ще скільки?

Я всьо
Вкомітив 2 роки тому
Вже раз пробував за межі виїхати

Якби не війна, може б уже з новим статусом в Україні галера б пиляв чи щось таке

Та женився він на америанці (ну чи американцю)

Якщо так то там 3 роки на грінці і громадянство

Респект! Дійсно мотивиє.

Я здав AWS Certified Cloud Practitioner,
зараз готуюсь до AWS Certified Solutions Architect — Associate:

20 тестових питань прохожу на позитивний результат, але все ж вирушив підключити Skillbuilder.
Дивлюсь розбір питатнь в ютюбі і якщо щось не зрозуміло шукаю лабу на Skillbuilder.
І документація звичайно.

AWS Certified Cloud Practitioner,

Про таке навіть писати сором, ,кщо твоя роль не менеджер

Ніколи не соромно писати про свої досягнення будь якого рівня. Це у тебе совковий менталітет.

Не буду бо почнеш плакати. Не хочу задіти твою тонку натуру. 🙂

Мотивуюча стаття)

Чи всі сертифікати вдалося здати з першого разу?
Чи реально здобули релевантні знання під час підготовки?
Чи є сенс купувати якісь платні курси, особливо ті, які надають playground типу Cloud Guru якщо не працював з більшістю сервісів?
На роботі оцінили промоушином таке досягнення)?

1. Сертифікати здав відносно легко адже я «бог навчання». Я вчуся кожну вільну хвилину усе своє життя. Це моє хоббі. Коли йду на роботу щось вчу, коли йду назад до щось вчу. Після роботи та на вихідних щось вчу. І так завжди. Тобто мій мозок натренований на швидке засвоєння надвеликих обсягів матеріалу. Найважче було здати Architect Professional. Дуже важка сертифікація.

2.Отримав неймовірні знання завдяки сертифікаціям. Майже став експертом по AWS. Тепер до мене приходять за порадами. Приходять за порадами не тому що я маю сертифікати, а тому що я маю відповідні експертні знання.

3. Щодо платних курсів — не знаю. Теоретично вони можуть допомогти краще пройти сертифікацію. Але навряд чи вони дадуть тобі саме необхідні знання по AWS. Найкраще вчитися по офіційний документації.

4. Якщо у мене і буде промоушен то не по причині сертифікації. Компанія де я працюю звісно дужить ціниться людей які розвиваються і вчать щось нове.

Я вчуся кожну вільну хвилину усе своє життя. Це моє хоббі. Коли йду на роботу щось вчу, коли йду назад до щось вчу. Після роботи та на вихідних щось вчу. І так завжди.

що встигли вивчити

в таксі по дорозі з квартири у Львові до Готелю в Польщі

Все правильно, дякуючи гарному мозку чоловік вчасно зрозумів, що тут буде в майбутньому і вчасно звалив, поки була така можливість.

дзєнь добрий, я пєрдоле, до відзенія

мені здається що саме експертиза це коли ти попрацював з сервісом/сервісами в зв’язці і маєш специфічний досвід а не гарні теоретичні знання. Людина яка отримає задачу зробити дослідження який сервіс краще підібрати під якийсь кейс теж стає експертом цих сервісів коли розбереться з їх принципом роботи?

Майже не існує різниці між теорією і практикою. Різниця виникає лише тоді коли ти не знаєш теорію а думаєш що знаєш. От наприклад ти знаєш в теорії що потрібно надати зелену кнопку з певним номером в певному місці. Яким чином на практиці ти не зможеш її надати? У мене ніколи в житті не було випадку щоб я не міг зробити на практиці те що знав в теорії. Якщо у тебе таке було то ти просто знаходив прогали в своїх теоретичних знаннях.

зробити якось може будь хто, експерт зробить все якісно набагато швидше ніж людина яка має просто теоретичні знання, особливо в контексті клауда і великих данних де ти за все платиш. дивно що ви стільки вивчили і парцюєте але різницю не бачите) хочете щоб називали вас експертом, будемо називати, але ви скоріше експерт у триманні інформації великого обʼєма в голові в цьому плані

Так ти суперечиш сам собі. Загальновідомо що практика — це рівень училища. Коли ти туди вступаєш то тебе вчать жати кнопки (практика). А дорослі дяді (архітектори, інженери) вчаться в університеті де їх вчать теорію. Тому експерт може бути лише людина яка має глибокі теоретичні знання. А формошльопи які мають велику практику створення базових та тривіальних речей експертами не стають.

Чекай, друже, здається ти за цими всіма сертифікатами забув що таке «практика». Це дуже погано! Практика це те, що ти робиш на роботі і на чому здобуваєш досвід. Навіть в архітекторів та інженерів є практика. Теорія — це трохи інше, друже. По суті, практика — це використання теорії в роботі.

зрозумів вас пане експерт) тепер ясно чому людина з такими глибокими знаннями залишається на рівні інженера

Сіньйор інженер це найвища стадія розвитку. Вищого уже не має. А ти ким хотів стати? Перетворитися на птаха і полетіти на Марс? Тоді тренуйся кожен день жати більше кнопок можливо допоможе. 🙂

Trainee
Junior Software Engineer
Software Engineer I
Software Engineer II
Software Engineer III <--------- ви тут
Senior Software Engineer
Principal Software Engineer
Senior Principal Software Engineer
Distinguished Software Engineer
Fellow

Не пиши фейки. Бо тебе скоро візьмуть працювати в CNN.
Ти мабуть джуніор і не знаєш що кожна компанія має свої рівні. Те що ти накалякав не має жодного відношення, до компанії де я працюю. Типовий джун який не знає базових речей. У нас в компанії є лише 3 рівня з твоїх уявних. 🙂

У нас в компанії є лише 3 рівня з твоїх уявних.

А хто тоді, наприклад, оці люди:
James Hutton Principal Engineer at JP Morgan Chase — www.linkedin.com/in/jamesahutton

Matthew Gerald Senior Principal Software Engineer at JPMorgan Chase — www.linkedin.com/in/mattgerald

?

Правда?
Тебе знов дурять
Є стафі

А в банку твоєму там взагалі градація несиньйорами а віце президентами

Ні. Не фантазуй. В компанії є багато посад і лише 2 є VP. Стаф інженерів у нас не має. Вище мене уже посада lead що по своїй суті передбачає менеджерську функцію і є не підвищенням а іншою спеціальністю. Тобто для програмного інженера найвище це сіньйор.

Це дивно навіть

А в черзі нема такого?

В боа навіть прибиральник віце президент з чогось

У нас в компанії є два VP( Vice President): VP I — це lead, та VP II — це senior lead. Нижчі і вищі посади не є VP. Зокрема вищі посади це вже щось типу Director приставка.

Technical lead та Team lead — різні речі.
А взагалі, я деякий час вас підтримував. Але на токсичні каменти ви почали писати настільки сверхтоксичні відповіді, що я б ніколи не хотів мати з вами справу.

А при чому тут technical lead і team lead? Я десь уточнював це? І звідки ти взяв що такі посади взагалі існують? Кожна компанія має власні посади і перелік обов’язків які їм відповідають. Мене підтримувати не потрібно. Якщо тобі щось не подобається то іди в інше місце де тобі зручно. Купи собі наприклад New York Times чи Комсомольську Правду та читай. Ти уже мабуть здогадався з моїх коментарів що мене думка інших людей не цікавить взагалі. 🙂

От до чого призводить велика кількість сертифікатів! )

я просто угораю з цього тіпа) він там десь накалякав що себе не можна переоцінювати, але там така корона на голові шо якби шия не звернулась

Ні, бо практика — це застосування теорії для розуміння нюансів, та щоб не забути все в 0 після здачі теорії.
Наприклад в мене в Універі на мехматі була практика майже по кожній математичній дисципліні (статистика, діф рівняння, мат аналіз, чисельні методи, математична фізика і тп). Наприклад на чисельних методах писав програму з доками та звітом з усіма математичними формулами та математичним доведенням чому воно працює.
Так само для архітектури — розписував які варіанти рішень та висновки. Тобто виконання завдань за допомогою теорії.

Також можеш пошукати статті як набувають досвіду, працюючі у Thoughtworks та подібних компаніях програмні архітектори як консультанти для різних компаній.

Ми тут з тобою розходимося в понятті що таке теорія. Ми по різному розуміємо цей термін. Для мене теоретичні знання якраз повязяні в тому числі з запамятовуванням практичних аспектів того чи іншого функціоналу. Зазвичай коли я вчу теорію то одночасно пробую це на практиці. Моя мета виявити прогалини в теоритичному розумінні. Буває так що можна не правильно зрозуміти певну теорію. Не завжди є можливість все превірити на практиці але як мінімум я завжди в голові уявляю як на практиці це повинно застосовуватися. Тут головне розуміти загальну архітектуру того чи іншого функціоналу. Якщо я на практиці виявляю що мав прогалини в теорії то мені легко це виправити адже інша база правильна. Я за 8 років свого стажу і роботи в відомих і найбільших компаніях світу, Європи та України ні разу не мав проблеми із застосуванням своїх теоретичних знань. Всюди де я працював я був ключовим інженером на якому тримався пароект.

В одному місці як пощастить
Робочі тачки можуть бути копіпаст
Або глибоке занурення в щось

Треба мати мотивацію і колумаьи.

На якомусь етапі саморозвитку дійсно підготовка до сертифікату допоможе зрозуміти що не знаєш
Але не сам сертифікат.
Що ти з цим відкриттям прогалини в знаннях робитимеш — твоя справа.

Жодна жива людина не використає 12 сертифікатів в роботі.

Або джун якому нічого робити
Або тренер
Або для галочки якийсь балабол

Ні, ти не правий абсолютно.
Я використовуюю усі окрім AI. Але скоро почну юзати цей напрямок. На практиці я і software engineer і data engineer і devops і QA engineer. У моїй роботі не має чіткого поділу.

Жодна жива людина не використає 12 сертифікатів в роботі.

Сертифікація дає правильні базові знання, ознайомлює з продуктами і принципами як воно працює.

Я здавав амазон дева і архітекта (ту що простіше) вже коли я кілька років працював з динамо дб.
Після сертифікації я реально прозрів наскільки не ок в нас все було зроблено в плані індексів

Ты работал два года с динамидб и не смог почитать документацию?

Ну ти ж її не читав коли працював. Чи ти хочеш сказати що ти прочитав усю документацію усього з чим працював? Я розумію що ти хочеш показати який ти розумний і виграти дискусію. Ти пробуєш маневрувати як можеш але ти уже програв. Ти не можеш виграти дискусію на тему що 1+1 = 2 а ти стверджуєш що 3. Ти уже програв. Усі твої аргументи просто порожні. Сорі, чувак, це не моя вина. Така реальність.

О, я не знал что ты свечку держал что я читал. А скажешь ещё чем я вчера какал?

Чувак, у тебя 0 достижений, ты гордишься сертификациями амазона уровня Кумара с Бангалора. Вот где реальность)

Поплач мені ще. Я так люблю коли люди які нічого не досягли в житті тягнуть інших до себе на дно щоб відчувати свою значимість. Я розумію що тебе дратує успіх інших людей. Кожен раз коли ти це бачиш то відчуваєш всплекс бурхливих емоцій. Єдиний варіант як ти це можеш побороти то це відкинути реальність і переконати самого себе що насправді це був не успіх. Не тягни інших до себе на дно. Випливай до нас і тягнися до вершини. 🙂

xD
Ты просто закомплексованый задрот с нулевой самооценкой и раздутым ЧСВ. Адекватный, не то что успешный, человек не будет рандомному ноунейму в интернетах доказывать что он сделал правильный выборы. Но ты сильно не грусти, можешь ещё все сертификации майкрософта сдать, может пися чуть больше вырастет)

А сльози кап, кап, кап... 🙂

ви або джун джуном, або просто відірвані від реальності. Як раз все навпаки: в реальності 1 + 1 не завжди = 2, тому що .. ну тут може бути багато причин. Наприклад, «експерт» з купою сертифікатів зробив (розробив) фічу, вніс опис в доку. А в реальності це лайно чомусь не працює, або працює не так. Тому сапорт завалений питаннями, блоги завалені питаннями, stackoverflow/chatgpt/google завалені питаннями і так далі, в тому числі і AWS з купою своїх проблем. Якби все так просто було, і робилось все по документації, то виникає питання чому існують такі поняття як відкликання авто, глюки ПЗ та інше.
Тут хоч 1000 сертифікатів буде, та це може не допомогти.
Звання гросмейстера не означає, що ви обовʼязково виграєте партію в ендшпілі при невдалому розміщенні фігур.
Ви краще навчились спочатку що таке логіка, як вона працює. Також що таке риторика — це вам допоможе в спілкуванні.

Сорі але після слів

1 + 1 не завжди = 2

я перестав читати. Я з плоско-земельщиками не веду дискусії.

оу, це ви ще JS не вивчали. Як мало ви знаєте в цьому світі ))

Це не математична рівність а ниближення через проблеми з переходом з двійкової системи в десяткову і навпаки. 1 + 1 = 2 як би там там не фантазував зі своїми райдужними юнікорнами.

1 + 1 = 2 як би там там не фантазував зі своїми райдужними юнікорнами.

Та не потрібні ніякі юнікорни, вистачить алгебри. Беремо групу (G, +) де G = {0, 1}... То чому дорівнює 1+1? Чи «ета другоє»?

Плоско-земельники не розуміють що таке рівність. Всі твої безмежні ряди та тому подібне завжди відрізняються від реальної величини на безкінечно малу величину. Але щоб розуміти що таке безкінечно малі та безкінечно великі величини потрібно мати природні здібності. Такого не навчити. 😀

Всі твої безмежні ряди та тому подібне завжди відрізняються від реальної величини на безкінечно малу величину.

Мушу визнати, це було неочікувано :) Цікаво було як ти викрутишся, але що цілий призер цілих олімпіад з вищої математики не знає що таке група... Як казали плоско-земельники минулого «Sapienti Sat»

Ти на ремоуті чи переїхав до США?

Я уже 3-ій рік живу і працюю в США. Живу в найбільшому місті — New York. Роботу знайшов досить швидко та легко.

Если не секрет, а почему в долину не подались, там же все наши? По поводу работы, не соглашусь, очень много индусов и они демпингуют рынок. С работой вроде по словам человека вернувшегося в 2020 стало намного хуже чем было в нулевых.

В New York набагато краще. А кремнієва долина розташована в найгіршому штаті США — Каліфорнія. Це оплот лівих радикалів. Всі притомні люди масово покадають це прокляте місце.

Вітаю, пам’ятаю про тебе навіть стаття була на єб.it як ти на абілітона здав)

А пройшло х років, сертифікація за сертифікацією і ти вже стронг сіньор в америці

У тебе хороша пам’ять. А ті люди які писали цю статтю мабуть працюють в Макдоналдзі вже. Так буває. Український ринок завжди був переповнений непідготовленими айтішниками призначення яких пускати слину в Інтернеті. У нас в США це не так. Люди які не вміють писати код можуть йти працювати юристами, лікарями, фінансистами і заробляти більше за програмних інженерів.🙂

У нас в США

Быстро у вас ;)
А по делу я не нашел сертификатов
— big data speciality
— analytics
— database speciality

Такі сертифікати уже давно не існують і втратили свою актуальність.

Не в этом был вопрос.
aws.amazon.com/...​retirements-and-launches
Retired пол года назад. Как я вижу сертификацией занялся намного ранее.
Поправить бы название статьи

Ці неактуальні сертифікати були закриті компанією AWS не пів року назад а майже 7 місяців назад. Уважно дивися коли я здав сертифікати. Я їх не здав 7 місяців назад. Ти щось взагалі загубився в роздумах. 🙂

Трожи не так,
У когось пони є,
А ти спізнився до елітного клубу
Дні крихти похбирав з рівнем practioner

У когось може і кінь є в сараї, але прийшов час машин. AWS видалив сертифікати які є неактуальними і які більше не потрібні. А хто їх здав раніше то має змогу певний лімітований час похизуватися своїм музейним експонатом

Чекай, я трохи не зрозумів. Ми ж всі говоримо про знання, які допомагають в роботі, чи просто про сертифікати, як ніби це якась біжутерія для краси?

Я говорю про все. Я не описую лише певні нюанси. Головне в сертифікації — це знання. Але також сертифікати допомагають тобі знайти роботу, отримати вищу посаду та зарплату. Але повторюся — головне це знання

це якась біжутерія для краси

Та яка біжутерія, зима на дворі, золота куртка в нагоді стане. Там вітри на Брайтоні )

Доречі не потрібно сміятися з Брайтон Біч. Я був там 2 рази. Досить нормальний район. Я думав там гірше. Там також відносно дешево. Підходить усім в кого не має сертифікатів. А хто має по більше грошей то може поїхати у даунтаун Брукліна чи Квінс. Манхеттен не раджу. Це уже для тих хто має багато сертифікатів. Там дуже дорого.🙂

В Штати ні, в мене недостатньою сертифікатів для цього. Навіть на Брайтон не пустять, а холод не люблю щоб з бомжами за пляшки та прострочку в даунтауні битись.

Тоді залишайся там де ти є. Де народився там і знадобився.

Ну шо ж робити.
Не доведеться на червоній площі 5-й Авеню п’яним співати «we are living in America, America...» під Рамштайн.

Це твій вибір. Тільки співати я буду «we live in America...» . Томущо це моя країна де я збираюся жити усе своє життя і де будуть жити мої діти та внуки та правнуки. Це острівець свободи у нашому тоталітарному світі.

Сразу видно «понаеха». Ничего личного, но время покажет. США страна не для каждого подходит.
То что ты там собираешься эт личное твое дело и всем по-большому счету глубоко. Ты чего в первый раз ?! Лол

Тобі притаманно не вникати в суть написаного. Більшість моїх родичів приїхали в США більше 100 років назад, а половина моєї сім’ї корінні громадяни США і народились тут. Тобто тут моя країна з древніх часів. Хто понаїхав? Фікси сприйняття інфи бо сертифікат здати не зможеш. 🙂

еще твое ген дерево рекомендуешь изучать ?!
ты откуда такой ?
Перечитай,

То что ты там собираешься эт личное твое дело и всем по-большому счету глубоко.

Не отвечай только.

С сертификатами все понятно, обрабатывать информацию не твое.
ЗЫ треш какойто

Якщо твої родичі Gemini, chatgpt та інші то сходиться

А як козу звати?

Чувак, яке Gemini? Ти ще за динозаврів запитай. Розвивайся. Уже давно існують в сотні разів кращі сервіси. 🙂

Не всі, але більшість. Тобто я у себе в дома. А також тут є моя сім’я — громадяни США за народженням.

Чого ж воззʼєднання з сімʼєю ця половина родичів не зробила?

Вони чекають коли ти надаш дозвіл.

Як каже більша половина ваших родичів, які вже живуть там сотні років, «I shall allow it».

Дочекались. Дякую. 🙂

Так він відхрещується і навіть не досліджував

Тепер переслідує амазон щоб дали жовту блискучу куртку з лого

Заздри мовчки. Можливо буде у тебе нагода побачити мою куртку і знову написати яка вона погана і яка добра твоя затерта футболка. 🙂

А у мене є футболка SSMS 21
А в тебе куртки нема :р

Буде в мене золота куртка. Запощу у себе в лінкедін. Зможеш зайти туди і обісрати її і всіх хто її має щоб меньше плакати. Я все розумію, я сам виходець з України. Це в тебе єдиний шлях як погасити свої комплекси. 🙂

Та видно за версту, ну то такое. Хочется блестеть за версту, почему б нет:)

Як показує статистика з LinkedIn, найбільше сертифікатів отримують люди, у яких тимчасово нема роботи. Ті, що постійно працюють, фізично не мають такої можливості. І не завжди сертифікат = знання.

Під статистикою ти маєш на увазі внутрішні відчуття типу gut filling? Де можна побачити цю статистику? У мене в компанії є більше 40 тисяч інженерів які мають хочаби один AWS сертифікат. Я маю і багато інших сертифікатів по Java, Spring, Security і всіх їх я здавав коли працював. У мене не було жодного дня в житті коли я не мав роботи. Я лише переходив з компінії в компанію.

До декількох сертифікатів питань немає, а от коли їх значно більше, — людина точно не працює))

Твої роздуми позбавлені логіки. Тобто ти хочеш сказати що я не працюю? А також я не працював в усіх попередніх компаніях — Epam, SoftServe, Ciklum...? Дивно коли ти перебуваєш на стадії відмови від реальності. Тебе це реально травмує що хтось досягає успіху? Чому такий дивний погляд на світ? Потрібно навпаки радіти чужим успіхам і підтягуватися до кращих. Заздрість погана штука. Просто прийми світ таким яким він є.

Я не розумію поняття «заздрість», оскільки кожен свого щастя коваль. І це не заздрість, це втома. Знаєш, чому я зараз не сплю? Бо з 5 ранку зазвичай у нас обстріли. І так 3 роки поспіль... Успіхів!

Знаєш, чому я зараз не сплю? Бо з 5 ранку зазвичай
у нас обстріли.

Хто вам заважає виїхати, враховуючи що ви жінка?

В автора топіку теж були б ці проблеми якби він не виїхав

Може це єк у Звіробоя
Натанієль ім’я
Або з сімєю

Як показує статистика з LinkedIn, найбільше сертифікатів отримують люди, у яких тимчасово нема роботи.

Хз як в інших, я здавав коли був на проекті вже 2+ роки, роботу робив за кілька годин і ще лишалось пів дня. Не постійно ж ютуб дивитись.
Ну і це був офіс.

Якщо без роботи то ти зайнятий її пошуком а не сетрифікаціями

А що там в New York з нерухомістю? Які ціни? % від зпт? Умови?

Якщо не помиляюся то New York є самим дорогим або як мінімум одним з найдорожчих міст світу. Квартири тут продаються починаючи з 1 млн доларів. На самих окраїнах New York в поганих районах можна знайти за 600 тисяч. Оренда в середньому районі двох-спальневої квартири коштує десь 4 500$ на місяць. В нормальних квартирах є пральні машини. Загалом на сімю з дітьми потрібно десь витрачати 7 — 8 тисяч на місяць для комфортного життя якщо є оплачена медична страховка. Якщо потрібно ще платити за страховку то треба 10 — 11 тисяч на місяць. Бідні люди мають безкоштовну медичну страховку (на відміну від України). По страховці видають навіть безкоштовно ліки.

Який % зпт у середньостатистичного айтішніка йде на аренду квартири? В NY безпечно? На яку візу подаватися? Чи це green-ка?

Мені важко оцінити бо я не дуже орієнтуюся. Але думаю всі гроші йдуть на життя якщо не має іншого доходу. Досить часто люди їдуть жити в сусідній штат New Jersey бо там значно дешевше. Та мають додаткове джерело доходу — дружина/чоловік. Соціалісти (демократи) будують світ де двірник має заробляти як хірург чи програміст. Щоб добре жити в New York потрібно бути крутим інженером а не середнім. Зараз стало дуже небезбечно бо демократи працюють на знищення США. Зокрема порушують закони і запускають мільони нелегалів яких годують за гроші американців. Також випускають бандитів з тюрем і не хочуть садити злочинців. Але люди уже повстали проти цієї секти і вибрали республіканців. Всі чекають коли Трамп очистить америку від нелегалів і відновить правопорядок. У мене є декілька легальних статусів по яким я працюю і живу в США. Зараз хочу перейти на green card а потім отримати громадянство. Половина моєї сімї — громадяни США які народилися в США.

Дякую що поділився досвідом. Насправді дуже цікаво. Успіхів! 👍💪

не хотілосьби займатися прогнозами але у мене для тих Всіх невтішні новини. Найкраще, що можуть зробити такі популісти як Трумп — це не зробити гірше. І я цією тезою не виправдовую демократів, я, швидше, стверджую, що Трумп це не та людина, яка буде щось очищувати чи відновлювати. Вся його риторика не більше ніж популізм заправлений бажанням влади.

Нажаль ви там в Україні не знаєте що відбувається в реальності. У нас тут є ціла група фейк каналів і газет яка обманює людей. Вони працюють на демократів і всі їхні новини пишуться в офісі партії. Ніколи не дивися ось цей мотлох: CNN, BBC, MSNBC, ABC, New York Times, Washington Post та інше. У нас цей непотреб ніхто не дивитися і голосують за Трампа. Трамп це найкращий президент за всю історію.

Я спостерігаю за політикою США вже дуже давно і щось та й розумію. А ваші пости про політику виглядають по реднеківські. Якісь змови, обманюваня людей.

Трамп це найкращий президент за всю історію.

А ось це взагалі фейспалм наскрізний! ) Сподіваюся ви так жартуєте.
Повторюсь, я швидше за республіканців. Демократи мені не імпонують. Але Трамп це зовсім інше.

Виходячи із Вашої риторики — мозок отруєний не у мене. І ми на «ти» не переходили. Чи AWS сертифікати не покривають такої чесноти як вічливість? А! Точно! Ви ж вважаєте Трампа найкращим президентом! Більше питань нема.

Справедливості ради
Республіканці мають трохи кращий підхід
Ніж демократи що роздають гречку

Але я б не привязувався до імен

Повторюсь, я швидше за республіканців. Демократи мені не імпонують. Але Трамп це зовсім інше.

Я вище про це писав. І саме в цій ситуації треба таки прив’язуватися до імен.

Почекай трішки і будеш сам донатити гроші на пам’ятник Трампу. Ти не знаєш про нього нічого. Все що ти чув і бачив це дешева пропаганда демократів.

І тільки обсертифікачений таксист бачив ПРАВДУ!

Напиши в особисті коли вже треба буде шапочку з фольги одягати. Тільки їм не кажи, вони тебе не розуміють, а я куртку вже замовив, будемо бандою.

Уже потрібно надягати ASAP. 🙂

Ну от... А так гарно все починалось: купа сертифікатів за мінімум часу, постійне навчання, кожну хвилину життя... ((

Та ні, я живіший чим ти. 🙂

про трамповский причем

Так не удивительно что от такой жизни кукуха протекла)

ну або чєл стійко тролить. От тільки для чого в своїй же темі?

Бо вундеркінд же! Кожну хвилину вчиться! Я вчуся, отже я існую. ))

Походу Sviatoslav Turko решил вместо литкода начать нейросетки пилять. А то он всегда пишет про топ ЗНО и 800 метров, а это творение про сертификаты о родственников с паспортом США.
Ну красавчик, чего уж там. Если не берут в ФААНГ, то запилим свой стартап и добавим его букву туда xD

Так а коли б я тоді серіали дивився, якби витрачав час на написання нейромереж. Он зараз зелену стрілу дивлюся, перший сезон з семи.

Та може желание воды +26 пересилило желание сериалов)

Хоча бажання води +26 і сильніше за бажання серіалів, та небажання докладати зусилля сильніше за бажання води +26)

Не памʼятаю звідкіля цитата, здається з Доктор Хаус. Звучить вона приблизно так: «Не потрібно їхати в Детройт, щоб знати як там воняє» ©
Сподіваюсь ваші сертифікати та когнитивні здібності допоможуть вам докумекати що ваші аргументи тільки частково можуть мати якийсь сенс.
Хоча я маю великі сумніви що ви на це здатні, так як ви захотіли поділитися історією, а сприймати критику не готові, просто переходите на особистості чи використовуєте хизування. При цьому обидва варіанти вас роблять посміховиськом та обʼєктом для жартів

Чувак який цитує якісь серіали виглядає дуже переконливо. Я хочу ще більше цитат. Процитуй щось з казки «Червона Шапочка», пліз.

як я і здогадувався, когнитивні функції на дуже низькому рівні. Та і сарказм ваш десь на тому ж рівні

найкращий президент за всю історію.

Найкращого вбили в даласі

Ще може Рейган

А Вашингтон як Зеленський
Пощастило
І рабів мав

Ви прямо як демократи.
Трамп це найкращий президент за всю історію.

Тим часом

Так. Коли я приїхав то мав лише U4U статус і по ньому знайшов роботу.

Лише тільки тому, що

On April 21, 2022, President Biden announced Uniting for Ukraine

Кляті демократи

Не має часу мислити стратегічно, треба готуватись до сертифікатів!
Підозрюю, що Святослав голосував по-приколу, щоб «зробити їх разом».

Щось у тебе проблеми з причинно-наслідковим зв’язком. З безмежного ланцюга подій ти вихопив локальний момент який несуттєвий. Ти міг підійти ще ближче і сказати що я в США томущо придумали кулькову ручку якою Байден підписав order за результатами якого я отримав право на вїзд. За твоєю логікою я маю дякувати виробнику ручки. Цікава в тебе аналітика за 3-ій клас. 🙂

Нагадує це мені одну нашу партію
Теж блакитний колір навіть

Половина моєї сімї — громадяни США які народилися в США.

За 2 роки?
Це діти. Тоді

Чи дружина?
Отут яб послухав

Ну це вже буде моя маленька таємниця. Хоча при IQ > 80 її легко розкрити.😉

А ти по латині чи мавританкам?

Як під’їхав

Чи ти той, прааатівний?

Отут правду написав
Прямо як чат жпт, скомпілив всю правду

Дуже дякую, що поділилися своїми досягненнями

Бажаю вам здобути той самий Golden Jacket

Також, за можливості, напишіть через півроку-рік, як це вплинуло на зарплату та збільшення пропозицій від рекрутерів

Ті що

Practitioner

Для рівня сеньйор взагалі для гвлочки

Звідки стільки вільного часу? 🤔

Ну у мене стандартний робочий графік. Працюю 5 днів на тиждень по 8 годин. Якось не приходилося працювати 24 години на день без вихідних. Так що вільний час у мене є. 🙂

Цікаво) А як же сім’я, дружина, діти?! В реаліях України — у нас ніч з тривогами, БПЛА та балістикою по ночам. Сьогодні було новеньке, — міжконтинентальна ракета)
Пора вже створювати «DOU — Ukraine abroad», щоб нам тут в Україні не було так гірко читати про ваші досягнення на фоні наших «виживань-вигорянь».
Нам би тут навіть з нашими USA-контрактами для початку виспатись.....

Так, одна з команд в Одесі.

Мені видається якщо комусь гірко читати що іншому добре то тут уже нічим не допомогти. Потрібно займатися саморефлексією і радіти за інших. Людина може розвиватися у різних умовах.

В мене команда з Одеси без світла і води вже 2 дні. Передам їм ваші думки і побажання, що можна працювати в будь-яких умовах!

Таирова?, только не 2 дня, а четыре, бо 17 прилетка была...Люди там трассу перекрывали, но вроде хлопцы сказали шё скоро исправят.

В мене команда з Одеси без світла і води вже 2 дні. Передам їм ваші думки і побажання, що можна працювати в будь-яких умовах!

Пані, він ж не народився в тому Нью Йорку, а виїхав вже після початку війни.
В мене на роботі теж є одесит, але вже пів року в Польщі.

Можна ризикнути а можна терпіти. Кожен робить свій вибір і платить за це свою ціну.

Пропонуєте всім збирати торби і виїздити? :)

Звісно, Святослав таксі платить, йому б ще золоту куртку, губи підмалювати може і проскочив би :)

Пропонуєте всім збирати торби і виїздити? :)

Пропоную не наїжджати на інших людей які щось зробили для того щоб не сидіти

без світла і води вже 2 дні.

Так хто ж наїзджає? Він молодчинка!

Приходится бегать по городу, искать электричества, когда находишь, пьёшь кофе 3-4 часа... Что бы успеть код слить...

Самое обидно это черствость людей! Недавно писал тестовое задание по машинлернингу, у нас как раз пролетка была. Пишу менеджеру CHI-IT-Sofware, мол, войдите в мою ситуацию у нас тут ракеты на голову падают, я модель не могу доучить, код уже написан, а она мол, это ваши проблемы, меня это не интересует.

Вежкам ту юкрейн! Вам не зрозуміти. Успіхів з сертифікатами! Енджой!!!

Звучить як: «А хто вам дозволив так гарно жити?»

А має читатись як «ми тут теж гарно живем, просто з війною».
Тому менше часу на сертифікати та навчання останні 3 роки. Звідси і питання про вільний час.

На мої розповіді про обстріли не звертайте уваги, це були live — емоції.
Наступний раз буду «пропускати» текст через ChatGPT, щоб він прибирав зайву емоційність і нікого не ображав.

Гарно жити — це коли в золотій куртці гуляєш по Манхеттену. Нема куртки — нема гарного життя ні в Польщі, ні в Штатах ;)

Ту до речі нема одного сертифіката Database Specialty
Його нещодавно відмінили

Такої сертифікації на даний момент не існує.

Здав би раніше, була б
В інтерв’ю все ще питають

І куртку жовту не тільки за сертифікати
Там ще контрибютити треба мабуть

Золоту куртку дійсно дають не за сертифікати а за особливі досягнення. Очікую коли її мені дадуть.

Вічний студент
Має час і натхнення

Зазвичай хто тренінги проводить чи щось продає за таким ганяється.
А глибина знать для роботи таке собі

Ще чув що є певні контори що допомагають здати

Підписатись на коментарі