«Math for Programmers»: серія книг за обраною вами ціною

Література для програмістів в наш час є надзвичайно різноманітною і охоплює величезну кількість тем, починаючи з базових навичок програмування і закінчуючи складнішими аспектами та деталями різних напрямків.

Серія книг «Math for Programmers» від видавництва Manning пропонує програмістам унікальний підхід до вивчення математики. Вона включає в себе багато різних тем: від основ статистики і аналізу даних до глибинного навчання і теорії Баєса.

На сайті Humble Bundle ви можете самі вирішити, яку суму сплатити за книги з цієї серії, а частина коштів піде на підтримку видавництв, які ви оберете. Ціна варіюється: можна сплатити $1 за книгу, або купити всю серію, що складається з 19 книжок, за $25. Якщо ви бажаєте, можете сплатити більшу суму, аби підтримати ініціативу ще більше. Книги будуть доступні в PDF, ePUB та MOBI форматах після покупки.

Особливістю цієї серії також є те, що автором однієї з книжок, «Geometry for Programmers», є активний користувач DOU — Олександр Каленюк. Детальніше про неї можна прочитати тут:

Можливо ви вже читали якусь з книжок серії «Math for Programmers»? Які «технічні» книги можете порадити?

Знайти ще більше книжкових рекомендацій можна тут.

Які з цих книг ви читали або хотіли б прочитати?

10%
10%
22%
10%
12%
5%
7%
5%
0%
17%
2%
👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Таким чином, 3 книги з 28 розчарували, цінність скоріше негативна, виглядає як спроба хоча б щось отримати з непотріба.

Solve Any Data Analysis Problem MEAP V08

This book introduces graph algorithms with applications in machine learning and data science, providing hands-on projects to apply these concepts.

Щось мені уривок для ознайомлення, назва та опис дуже сильно нагадає програму Зеленського: купи мене та буде усе добре. А що конкретно то й не важливо. Те що бачу, це флейм та флуд.

Graph Algorithms for Data Science

This book introduces graph algorithms with applications in machine learning and data science, providing hands-on projects to apply these concepts.

Відкриваю прев’ю, бачу казуально намальований граф, JSON який його описує, ... Рілі для дата сайнтистів? Чи для інвалідів? Але навіть з прев’ю незрозуміло, які саме там алгоритми. Як на мене, набагато простіше взяти том 4A TAoCP, і там на початку є 20 сторінок з вправами, гарне ознайомлення з темою. Осилиш — є сенс рехатися далі. Ні — тобі вже нічого не допоможе, краще прийняти дійсність, ніж мати безпідставні понти, що ти щось розумієш.

Learn Quantum Computing with Python and Q#

This book introduces quantum computing with a practical approach, explaining complex math and theory through stories, visuals, and games, making it accessible for those interested in the mathematical aspects of quantum computing.

Ну чесно, пояснення складної математики через розповіді та ігри... Я в це не вірю, як на мене це скоріше нашкодить. Навіть якщо брати Programming Quantum Computers by Eric R. Johnston, Nic Harrigan, and Mercedes Gimeno-Segovia Copyright © 2019 Eric R. Johnston, Nic Harrigan, and Mercedes Gimeno-Segovia, то там мені відчувалася нестача формальної математичної мови. Хоча вона виглядаю набагато серйозніше, але в принципі додати формули дуже покращило би, бо не треба було паралельно лізти у підручних з квантової механіки, щоб зрозуміти, що там насправді відбувається за описом. Тут взагалі виглядає як повна профанація судячи з опису та відсканованих сторінок.

За 1$ можна купити тільки одну конкретну книгу, наприклад ту яка цікава мені можна купити тільки в купі з іншими 18 які мені не цікаві за 25$. Як на мене тут написана брехня, бо я не можу купити книгу з серії за 1 долар

Підписатись на коментарі