Чи додавати відсоток оподаткування до інвойсів?

Граф диз, працюю на 3 групі. Оскільки нам починають закручувати гайки, і невідомо де буде кінцева зупинка- постає питання: піднімати втупу вартість послуг, чи додавати % до вартості в кінці?
(це я ще не враховую той обурливий фак(т), що валюту ти якщо і отримуєш, то все одно виводиш її у грн, тобто по суті втрачаєш кілька відсотків на конвертаціях.

Бачила такі чеки на практиці, але як саме вони були пораховані — не відомо (чи відсоток спочатку додавався до загальної суми, і прописувався у чеку, чи додавався безпосередньо до нарахованої за послуги суми).

Іноземці до цього відносяться нормально, в цілому — для них податок то святе.

Чи є у когось така практика — виставлення інвойсів з + відсоток оподаткування? Взагалі думки відкрито прийму на розгляд. Дякую!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Іноземці до цього відносяться нормально, в цілому — для них податок то святе.

Для них сплачувати податки — це норма. Ось і сплачуй, вони тут до чого. Коли ти фрілансер, то єдине що їх турбує, це кінцева ціна. Хочеш, кажи, що ось ця робота буде коштувати 500$, хочешь кажи, що 400$ + 100$ податки. Але якщо ви домовились на 500, а раптом ти накинеш 100$, то це не серйозно :)

Я б не включав, це виглядає непрофесійно і дивно. Краще вже підняти вартість, попередивши заздалегідь.

Бо ну типу ти приходиш в барбершоп, питаєш, скільки стрижка, тобі кажуть: 500 грн., а підходиш розраховуватися — вони такі: 600, бо у нас податок і аренда. Ну і ти думаєш «бля, ну у всіх податок і аренда, це ти шо, назвав мені не ціну, а свій очікуваний прибуток чистими?»

Зайдіть в будь-який магазин в сша або канаді, щось купіть, а потім порівняйте суму яку ви бачили на цінниках та те що вказано в чеку.

Хоча звісно для контрактора включати «state tax» в інвойс буде дійсно не дуже професійно.

Зайдіть в Україні в будь-який магазин, і побачите на ціннику ПДВ, бо це вимога законодавства. Що зовсім не означає, що так треба робити усім.

Я так розумію, що стейт такс пишеться окремо, щоб пересічні своїми очами бачили різницу ціни життя у різних штатах.

ПДВ включений у вартість товару який показаний на ціннику. state tax — ні, тому в Україні ви бачите в чеку суму того що було на цінниках а в америці та канаді — ні.

типу ти приходиш в барбершоп, питаєш, скільки стрижка, тобі кажуть: 500 грн., а підходиш розраховуватися — вони такі: 600, бо у нас податок

Саме це і відбувається в північноамериканських магазинах та ресторанах.

Питання не в 1%, а взагалі у практиці фінансового прорахунку.

Якщо я виставлятиму рахунки без включення %taxes, а потім різко почну прописувати (уявімо, ті ж 20%+, а то й більше, хто зна що там ще надодають 😸), то я б на місці замовника підняла три брови)

І теж— коли рахуєш, навіть за класичною схемою планування (витрати+прибуток/години роботи + %на компенсацію ризиків), то як би...туди не включено податки. Якщо ти заробляєш умовно $3к, і з них, скажімо, 45% йде на податкові витрати, то фактично ти заробляєш $1650. Кагбє... відсоток умовно такий, щоб наочно відчувалась різниця, але якщо обрахувати усі пдв у чеках та різних платежах на виводи-транзакції, то там нормально виходить.

А потім як у тому анекдоті, «за 10 купив, за 20 продав, і от із цих 2 прОцентів я і живу» — тільки вже в іншому сенсі 😸😸😸

Ну то підніміть вартість години свого часу. Прорахуйте повністю свою Unit Economics, включаючи податки. І потім регулюйте вартість так, щоб net profit Вас влаштовував. Звісно, можна вказувати в інвойсі що це мовляв не я офігіла, а держава податки вимагає. Але тоді постає питання, чому б не включати в ійвойс окремими рядками вартість кави яку Ви п’єте, чи одягу, який Ви купуєте. Замовнику не цікаво на що Ви витрачаєте зароблені гроші, його цікавить ціна.

Ну я окремо прям не ставив. Але домовлявся включати в суму.

Доречі в деяких країнах включення оподаткування окремим пунктом це ознака трудових відносин з усіма похідними...

Так і є. Гайки бідолашним закручують. Аж на 1% податок підняли.

Аж на 1% податок підняли.

це в Україні, і доречі ще не підняли
але дивитися як в тебе підгорає що тепер ти сплачуєш у 4 рази більше податку ніж ФОПи — безцінно))

Мені то що? Я з роботодавцем домовився про свій net. Тому все інше у вигляді сплачених сум просто гріє мою душу.

все інше у вигляді сплачених сум просто гріє мою душу.

гріє чим? тим, що більше твоїх грошей вкрадуть?))

Тим що більше даю на армію. Бо зараз всі податки спрямовуються на сектор оборони. Вкрадуть щось при цьому чи ні — це вже не мої проблеми, а задачі правоохоронних органів. Усвідомлення того що в країні є корупція не звільняє від сплати податків.

це вже не мої проблеми, а задачі правоохоронних органів.

бгг, а вони типу не наскрізь корумповані знизу доверху?))
цей термін треба у лапках писати))

Усвідомлення того що в країні є корупція не звільняє від сплати податків.

не звільняє, але й не змушує платити в 4 рази більше ніж можливо абсолютно законним шляхом))
а на армію, то краще напряму давати гроші, туди де розумієш що воно дійде до адресата у повному розмірі

Така логіка не працює. Бо скільки б ти не донатив, ти не купиш ні ППО, ні танк, ні снарядів для нього. Все це може зробити лише держава. Як і заплатити ЗП військовим. Всі прямі донати обмежуються закупівлею допоміжного дрібного обладнання, але це не зброя.

Підписатись на коментарі