Чому населення України повертається обратно в окупацію? Ваші думки

Вітаю друзі. Моє ім’я Віктор. До вторгення я працював Java/DevOps інженером на продуктову амеріканську компанію. Наразі служу командиром екіпажу FPV в бригаді спецпризначення. Сьогодні я хочу обсудити з вами дуже складну тему про добровільне повернення в окупацію населення. Я сам пережив полон та окупацію. Подробніше можна почитати тут.
Ситуація зараз та в період 2014-2022 роки це дуже різні речі.

UPD Депутата котрий надав цю статисткику вже примусили «включити задню».

150 000 людей добровільно повернулось на окуповані теріторії
70 000 з них в Маріуполь.

Якийсь процент з них повернувся з Європи. Але він скоріш за все не значний.

Я жив в окупації в 2014.
Жоден свідомий громадянин добровільно не піде на це.

Причин для цього може буде декілька.

— Держава дійсно не змогла допомогти цим людям. Захід зміг, а ми ні. Це сором.
Зараз божевільна нестача робочих рук в Україні. Роботу може знайти майже кожен працездатний.

— Людям немає різниці при якій владі жити. Але вони не розуміють, що в окупації вони вже не свої. Вирішувати будуть за них, що їм робити.

— Люди чекали руській світ. Зберегли своє життя, та в сприятливий момент — повернулись.

Цікаво послухати ком’юніті. Вітаються тільки об’єктивні думки.

В мене є Телеграм канал, де я описую свої будні на фронті та ділюся думками. Долучайтесь

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

7 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Якщо держава не змогла допомогти внутрішнім переселенцям то чому постійно заявляє про свої наміри повернути зовнішніх переселенців?

ото ж

«Depaul Україна провели перше масштабне дослідження бездомності: 22% бездомних — вимушені переселенці»

«Згідно з дослідженням, 49% бездомних живуть на вулиці понад 5 років, а 95% опитаних — понад рік. Це свідчить про хронічний характер проблеми та недостатність існуючих заходів для виведення людей зі стану бездомності. » (тут мова не тільки про переселенців, а взагалі)

depaul.org.ua/...​/homelessness_in_ukraine — в статті є деталі і статистика

150 000 людей добровільно повернулось на окуповані теріторії

www.pravda.com.ua/news/2024/11/25/7486217

Я думаю його змусили включити задню. А насправді таких людей ще більше.
Цей Максим Ткаченко є членом Комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин.

Підписатись на коментарі