69% кандидатів скаржилися на ейджизм під час пошуку роботи. Як з цим в ІТ?

Згідно загального опитування по ринку праці, 69% кандидатів і 67% кандидаток згадували про ейджизм, з яким стикнулися під час пошуку роботи.

Цікаво, загальна цифра по ІТ була б меншою, чи більшою?

Чи стикалися з ейджизмом саме ви?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Звісно. Пам’ятаю колега мені каже «Не переймайся, Олено, що ти вже стара [мені тоді 27 було] — старий кінь борозду не псує» :D:D

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я вже висловлював думку авторці дослідження в Linkedin, але вона не відреагувала. Напишу ще тут.

Ейджизм можливо й є. Але легально на це вплинути неможливо: дія відповідного закону про запобігання дискримінації не поширюється на цивільно-правові угоди, якими є договір із ФОП або гіг-контрактором. Адекватний захист своєї позиції можливий лише при офіційному працевлаштуванні. Тому можна скаржитися на ейджизм, констатувати його наявність чи відсутність. Але чисто технічно до замовника ніяких претензій: обирає кого хоче за критеріями, які йому подобаються. Навіть якщо вам прямо скажуть і ще й запишуть на папері, що причина у вашому віці, практично неможливо буде якось довести, що ваші права утиснено.

Ейджизм в Українских IT компаніях однозначно існує, хоча і не без виключень.
Ще кілька років тому майже кожна друга вакансія містила фразу «вік до 35 років»
Я сам неодноразово в останні роки стикався з ситуацією, коли роботодавець був у захваті від мого досвіду, але різко обривав спілкування, дізнавшись мій вік. З іншого боку поточне місце роботи отримав у віці 56 років і з підвищенням рівня оплати відносно попереднього
І ще важливий момент — немає механізму довести, що вам відмовили в роботі саме через ваш вік, навряд чи роботодавець прямо про це заявить. І навідь якби такий механізм існував, не впевнений, що у вас залишилося б бажання працювати у компанії, яка вас не сприймає як повноцінну людину

Колись радив своїй компанії найняти знайомого ПМа, якому на той момент було щось типу 45. А HR сказала «нам потрібен хтось молодше, енергійніший». Я попросив повідомити мене, коли мій вік буде надто високим для компанії

Уточнення: не в поточній компанії, тут такої дичини немає

Думаю на удаленке это редко встречается, другое дело в офисах

В українській мові немає слова кандидатки

є така штука — фемінітиви, погугліть)

Кандидати і кандидаточлени синькають потужну ідею як потужно кенсилити сам групу не таких.
Кенсилити кандидаточленів за відсутність різниці.
Потужна ідея!

Такі випадки, звичайно, є в українському ІТ.
Найчастіші серед них:

1) Відсіювати надто вікових, які тільки потрапили до ІТ
2) Перевіряти вік, щоб, наприклад, не було дисонансу між віком членів команди та віком кандидата. Тобто команда 20-25 років, а кандидату вже 45.

Що поганого в дисонансу віку?
«Вам шашечки чи їхати?» ©

різниця в життєвому досвіді зсуває особисті приоритети і світосприйняття;
внаслідок цього буде укритий дискомфорт у людей і накопичення дрібних непорозумінь;
на довгій дистанції це не бажаний ефект завдяки його акумуляції

тому досвідчені менеджери за можливості намагаються уникнути або мати демпфер (сабтімінг людей на підставі їх особистого комфорту співпраці на пари-трійки, ремоут для старших і більше онсайту для молодших і тд)

Як сказати що ти совок, не кажучи що ти совок.

Гарні але пусті слова. На роботі роботу роблять, а комфорт світосприйняття і насолода — то вдома, в неробочий час.

те, що я описав — це зі спостережень, як великі організації будують свої робочі одиниці, «підглядаючи збоку»

я це за кілька десятиліть спостерігав і в ссср, і в пост-ссср і в західних корпо і відголоски цього видно кругом, де очікується кількарічна або довша стабільність саме оргодиниці і де людину яку таки взяли до себе потім без її згоди не випхнеш так просто

там де середній час перебування 30% працівників один рік — там звісно фактори «схильності до співпрацьованості з командою» грають меншу роль або взагалі мінімальну

Відсіювати надто вікових, які тільки потрапили
до ІТ

То есть отсеиввть молодых без опыта — норм, а вот возрастных — фу?

Перевіряти вік, щоб, наприклад, не було дисонансу між віком членів команди та віком кандидата. Тобто команда 20-25 років, а кандидату вже 45.

Нет особого диссонанса между восприятием 30- и 50-летнего, опыт старших органично дополняется энергией молодых.
А вот коллектив, в котором нет никого старше 25-ти вызывает вопросы, как собственной компетенцией, так и того, кто такой коллектив собирал.

Рабинович на співбесіді на бухгалтера, йому кажуть
— Щось ви не дуже подвижний для свого віку.
— Вам таки потрібен бухгалтер чи мавпа?

я дуже постраждав від ейджизму!
у 19 році мені було 46 та я вештався по Хрещатику та чиплявся до жінок (культурно!)
тож я провів таке соціологічне дослідження(відповіді жінок, десь біля 30):
— 2% сказали що вони лесбійки
— 98% сказали що я старий!

це було образливо

В 46 щоб кадрити <30 треба мати або зовнішність альфа-самця, або бабло, або бути знаменитістю. Хоча для зовнішності також треба бабло, навряд чи клюне якщо на ланосі за нею приїхати після зміни роботи таксистом.

так в мене було тоді бабло
я тоді потім на шлюх 10к долярів спустив за місяць

Чому не заснували стартап, якщо було бабло? ;)

вважаю що я краще витратив бабло

Та хіба то бабло, з таким хіба що в міський центр типу Мукачева чи Тернополя 30 літніх мадам кадрити.

ти не суди по канадським цінам (чи де ти там)...

я мав десь 35 різних дівчат за місяць, по сто доларів за годину
усі молоді красиві струнки (майже моделі), навіть мулатку(нашу) грав
з двома був одразу — це цікаво! навіть с жирной спробував (за 40 долл) — наче на шарі лежиш...

коротше, попаяло :)

10к є 10к... до чого тут Мукачєво?
чи ти про одруження чи відносини?
"такіє варіанти їбав я в рота та у носа"©

так я не про ескорт, в ескорті не проблема за 200-300 баксів 20-25-літню знайти з нормальними даними навіть в Києві, навіть якщо тобі 50+ і ти жирбас

я про постійну нормальну, молоду дівчину, яка б запала на 45-літнього мужика, на сінйора з зарплатою 10к в місяць в Києві навряд чи клюне, а ось в Мукачево все можливо

хз чувак шо ти верзеш... йди проспися

хз що ти верзеш, екстраполюєш свій досвід з шлюхами на нормальні відносини

шлюхи це шлюхи, нормальні відносини це нормальні відносини

де ти бачив «нормальні» відносини? у кіно?

30 літніх теж мав пару штук, одразу видна різниця, на лиці 100 відсотків вік бачиш одразу, шкіра не така гладка та інше... :)

а так 30 літніх кадрити не треба самі повинні знайомитись бо як кажуть у народі — «у 20 з понтами — у 30 з котами»

Так в 30 нормальних вже і немає, в 90% випадках це:
— зайняті (одружені чи у відносинах)
— розведенки з прицепом
— з потрьопаною чи невдалою зовнішністю і зайвою вагою
— з вавкою в голові

друже, я тобі відкрию секрет — усі дами з вавкою у голові, але з різною :)

не тільки дами но і мужики, всі з вавками, і ти також )

інше діло що є вавки з якими можна жити, а є з якими ні...

так может до 30 карьеру делала, а потом посмотрела в зеркало и решила шё пора уже найти.

так, якраз підпадає під 10%, бізнес вумен, роботяща, яка в день вся в роботі, вечором в спортзалі щоб форму і зовнішній вигляд підтримувати

але таким і мужик не особо треба, вони доволі самостійні і знають собі ціну

Не совсем с вами согласен, жизнь без мужа как грязная лужа, как не крути, а мужик все равно нужен! Приедете в Одессу, сходите в Ибицу, Итаку и.т.п и своими глазами это увидите, тоже происходит по слухам, и на других курортах. Ну и разрешите вас поздравить с победой на выборах!

Не совсем с вами согласен, жизнь без мужа как грязная лужа, как не крути, а мужик все равно нужен! Приедете в Одессу, сходите в Ибицу, Итаку и.т.п и своими глазами это увидите, тоже происходит по слухам, и на других курортах

Так їм (гарно виглядаючим в 30+, кар’єристкам) звичайний мужик не треба, треба такий, щоб був успішніший за неї мінімум в 2 рази, і заробляв більше мінімум в 2 рази. Хіба що це на 10 років молодший фітнес тренер, тоді да, візьме під своє крило.

Ну и разрешите вас поздравить с победой на выборах!

сенк

Дональд Фредович, есть еще женщины, которым, мужчины восточной внешности больше нравятся, их еще чернильницами зовут!

Была на стажировке менеджер такая, ох она и душнявая была!

Аха-ха, а що з котами не так ? Вони такі милі, не такі вибагливі до їжі (та й по@ігу їм, скільки тобі років, яка шкіра і т.п, вони оюблять ’за душу’).

в них пробачте прутень маленький

Ніщеброд, Джордан Белфорд спускав до півмільйона долларів в місяць на правій. За рішенням суду він щоправда досі ще винний ошуканим інвесторам.

Звісно він ніщеброд, навішо писати очевидне?
Я гуляв на свої (і навіть не останні) а він на позичені — так кожен дурень зможе!

Чому позичені — видурені спочатку у простаків, але потім вже у по справжньому заможних людей із зв’язками через «Схему Кодаки». Що мало як свої переваги — вдалось видурити десяткі мільонів, так і з рештою призвело, що взяли за дупу.
Та факт є факт-том Стейтан Окланд справді виплачував борделями мільйони долларів за секс послуги повій.

До речі про мільони на повій, кажись Людовик казав — «Навіть найгарніша дівчина Франції може дати лише те, що в неї є»

Серед «вікових» є такий шотландець, Крег Фергюсон там якби демонстрація вищого пілотажу.

Не дивно, у нього всі 3 фактори є:

В 46 щоб кадрити <30 треба мати або зовнішність альфа-самця, або бабло, або бути знаменитістю.

Ді Капріо також ось до останнього моменту старше ніж 25 не зустрічався, але зараз здався і одружився на 26-літній. Будь він звичайним сінйором на галері без мільйонів на рахунку, фіг би мав такий успіх у 25-літніх дівчат, навіть якби був без зайвої ваги яку набрав зараз.

Він актер, професійний. Він якщо захоче тебе звабить. Там цьому вчать — ліцедєйство називається.

А як чисто теоретично це можливо? Навряд чи скажуть що «старий, не підходите». Будуть звертати увагу на особливості пов’язані зі старінням (мозги гірше працюють, потухші очі, небажання адаптуватися чи вчити щось нове, застарілі знання, не такий гнучкий як молодь) і бізнес має повне право замінити молодим чи не брати на роботу. Чи можна це назвати ейджизмом? Ні, це просто здоровий глузд.

І в той же час, ніякий адекватний бізнес не буде нікого гнати тільки із-за віку, при умові що по всім іншим параметрам не уступає молодим. Вони ж не дурні стріляти собі в ногу.

Навряд чи скажуть що «старий, не підходите»

Запросто можуть подумати «боїмося, що не віллється в наш молодий колектив» і не взяти.
А аргументувати чимось іншим.

зараз про вік не скажуть бо то можна записати та в суд подати

44, Пока не сталкивался. В моей позиции основном коллеги старше или сравнимого возраста.
ЗЫ вчера был разговор с CTO одного из стартапов, много младше меня, каких то red flag не заметил.
По прежнему платят за результат а не за то кто ты.

Так в США і нема ейджизму (просто пашеш і пашеш)

Не доверяю слухам.
Пришлось лично убедиться.

так вони прагматичні, ейджизм це чисто наш ідіотизм, хиба я у 50 знаю та можу менше ніж у 23 коли почав кар’єру? чи я буду там на швидкість програмувати як на олімпіаді?

У мене вже дещо сивого волосся, то я думаю, що потрібно покраситись, бо по одній волосинці видіргувати не хочеться. думаю підібрати колір трохи світліший.

Провести експеримент. Відправити 2 резюме з однаковим досвідом, але один молодий спеціаліст 24 роки, інший 52 наприклад. І подивитися як будуть рекрутери писати. Можна через тиждень поцікавитись додатково, якщо не буде відповіді від рекрутера.

Мені 41.
Вік в резюме не вказую.
Ніхто про вік ніколи не питав.

В мене також ніхто ніколи не запитував. В резюме не має.

Абсолютно правильно. У резюме не повинно бути віку чи року народження.
А будь-яке питання рекрутера на цю тему — це ознака вікової дискримінації.

В мене і фото не має ))
Хоча на співбесіді звичайно з камерою.

Хоча на співбесіді звичайно з камерою.

у мене навіть диван є

А чи є у вас в резюме рік закінчення вишу (отримання ступню бакалавра чи магістра)? Часами рекрутери таким непрямим шляхом виявляють й вік.

Лол. По годам получения ВО все понятно сразу. Плюс по годам работы.

А навіщо вказувати рік отримання освіти? Навіщо вказувати всі займані посади?

Ну да, нахрена вообще резюме писать)

А навіщо вказувати рік отримання освіти?

формат такий

Навіщо вказувати всі займані посади?

а отут справді цікавіше бо здебільшого совєти не знають разніцу за «резюме» та за cv

... але якось «приховати» його всьо дно не реально бо тоді воно вже буде тупо саме вже виглядати тупо weird

youtu.be/Sgaaj9hFAfc

ЗЫ: загалом я не сподівано звернув увагу що «українці» не залежно від мови віросповідання мають цю дуже характерну фішку «не казати за себе»

А навіщо вказувати рік отримання освіти?

а навіщо не вказувати?

... я стикнувся геть не сподівано коли люди вже геть weird відмовилися називати своє ім’я я до такого вже на стільки не звик що був уже буквально «благородний дон поражєн в пятку» (к) (тм) але потім стикаючись ще раз і не раз я раптом подумав бо то же ж є тому що «українці» не залежно від мови віросповідання вони ж просто (тут довелося скористатися перекладачем) боягузи вони ж просто бояться просто бояться усього як то «казати за себе» бо «раптом щось може бути використано проти вас»

... я десь на початку 10-ті вже нового століття стикнувся абсолютно з тім самім тіко хіба трохи «суворішого рівня» коли один досить «вагомий» «бізнесмен» у києві Україна не мав у своїх кабінетах ні чого «особистого» як то фото своє чи своїх рідних тощо на що мені його «співробітники» тоді пояснили це буцімто щоб не змогли знайти вороги

тож так маємо те що маємо (к) (тм)

Але все одно більшість цієї інфи є у Лінкедін та кешу Гугла

У мене були випадки, коли саме питали роки навчання у ВНЗ, без зазначення цих років відмовлялися продовжувати спілкування

На моє переконання — виш таки має значення, і якщо вказуешь виш, то логічно вказати і рік його закінчення. Вказую кілька останніх місць роботи за спеціалізацією вакансії.

Ну по рокам в мене иоже бути як 35, так і більше 60.
Роки отримання освіти не вказані.

Ейджизм — це я вище колоніальних економік (в основному — патріархальних).

А можна приклад не патріархальної економіки?)

Усі сучасні демократії навпаки фемітократні. Це пов’язано з бізнесом і статистикою з покупок. Між іншим з рожевим податком і загальною правовою дискримінацією чоловіків вже реально починають боротись, зокрема законодавчо. Воно призводить до дуже поганих статистичних показників з розлучень 80% з яких ініціюють жінки, загальним зменшенням народжуваності і т.д. Пораховано — ще матріархальна система загалом впливає на державу і дуже негативно, підриває економічні основи, військові можливості і т.д., коли жінка з рештою набагато цінніша за чоловіка.

США, Іспанія (котра перейшла до «дикого матріархату», при якому «всі задоволені»).
Щодо США, ось приклад www.youtube.com/watch?v=w-c4gZb1egM — дівчина різала ковбасу та прибирала і стала мільйонершою (у нас би так і залишилась прибиральницею без освіти, тьоткою «з прицепом», як тут називають дівчат 30+).
Взагалі не впевнена, що слов’янвські чоловіки здатні побудувати щось адекватне: капіталізм чи соціалізм (не плутати з комунізмом) . Пардон за відвертиість ;).

Ви те відео дивились ? Вона разом із чоловіком заснувала бізнес. І взагалі там цікава жінка youtu.be/w-c4gZb1egM?t=2668
2. Поняття міліонер це зараз в Америці про upper middle class. Якщо у вас у власності прийнятна нерухомість — то це вже коштувало більше мільйона. Те що звалось мільйонером в минулому столітті — це сьогодні зветься мільярдером. А статики Джона Рокфеллера в перерахунку на сучасну інфляцію, перевищували статики Ілона Маска більше ніж в два рази.

Взагалі не впевнена, що слов’янвські

В чому проблема ? Рейс на — Дубаї. А так он США влаштували 13 війн тільки в цьому сторіччи, щось це жодним чином на кота Леопольда не схоже, куди як більше на Леопольда другого.

З чоловіком заснувала бізнес ? Це було її рішення (так як і рішення придбати житло, бо перший так і таскався би з дитиною по зйомних хатах. Перший допоміг тільки з ліцензією рієлтора, а потім почав відсуджувати будинок, що вона сама придбала. Короче, одні проблеми і витрата часу на ’мудазвона’. Другий же чоловік просто ’прибився до працьовитої та розумної дівчини’). Ну ок, поки він щось робить (дуже надіюсь, що не для того, щоб ’її бізнес відтяпати’ згодом).
Але тут питання було не про якусь конкретну жінку, а про те, що такі дівчата їдуть і піднімать економіку інших країн (нажаль, не думать повертатись, бо вважають, що тут би нічого не досягли би, незалежно від зусиль, досвіду, таланту).

Ну звісно, це ж лише про «дівчат».
Про її рішення — тобто її бабки, бо так воно влаштовано — що рішення не підкріплені фінансово, це не рішення це забаганки. У разі кредитів та інвестицій — їх по перше треба отримати, по друге відпрацювати.
І по третє що заважає відкрити бізнес із перекупу вживаних автомобілів в Україні, окрім звісно колективного гетьманцева та в рази більших складностей в отриманні першочергових інвестицій і кредитів ніж в США ?

Дивись, твої логічні коментарі тут не працюють. Бо там все шо добре -то я, а все погано — то все вони) Боротьба не за рівність прав, а за привілеї для себе.

А чо у вас чоловічій профіль на іконці? Непорядок :)

США

Це ви про країну яка вибрала в президенти чувака який обіцяє заборонити аборти?)

Взагалі не впевнена, що слов’янвські чоловіки здатні побудувати щось адекватне: капіталізм чи соціалізм

Так а чого жінки не будують? Що їм заважає?

будують, але їм активно заважають ;)

Ті ж, хто займається ейджизмом та сексизмом (в основному, це одні і ті ж особи, водяться переважно на європейському континенті, ближче до п@рашки, мають бабло, борделі, великий ІТ-бізнес навіть, входять в якісь ІТ-асоціації).
Чому галери не подолали ейджизм та сексизм до цих пір, не фінансували жодної копійки для викорінення цього зі своєї корпоративної культури ? (30 років незалежності пройшло).
Та тому що вони зацікавлені в цьому (набирати дишевий молодняк, потім копняка під зад, якщо тобі 30-35+! І так по кругу, як у їх борделях).

Чому галери не подолали ейджизм та сексизм
до цих пір,

Бо вони, як і будь який бізнес, сфокусовані на прибутку.

От коли найм рожевоволосих чи старих буде приносити більше прибутку тоді за ними і будуть в черзі стояти.

Поки що від них більше шкоди ніж користі)

уточню — а якщо ви зрілий фахівець, і поточна робота не дуже влаштовує, чи є шанс отримати щось путяще на ринку праці зараз? І чи вік тому причина?

Вам ніхто при спробі найнятися правду з цього приводу не скаже. Бо всі знають що це, перепрошую, западло. А приводів можна вигадати скільки завгодно. Тим більше що ми тут в Україні і так у зоні ризику.

правду з цього приводу не скаже. Бо всі знають що це, перепрошую, западло.

так це ж і є западло правду не казати фуфло толкать

Вiдповiдь — шанс такий як у грi «Спортлото»

Зараз навпаки агресують в сторону молодих, бо якщо тобі 24, ти ідеш лісом, бо наступного року тебе загребуть в армію, а їм доведеться шукати нового.

«Загребсти» і армію можуть з 25 до 60 (у тому ж Ізраїлі, наприклад, після 40 ти вже не резервіст; та й в нас контракт після 45 не укладають вже).

У 25 річного на це більше шансів. Бо він молодий, роботи в нього нема, тільки закінчив унік, ідеальний кандидат, вмерти десь в боях за Харків.

На украинском рынке сейчас нет «путящего». Ни для старых, ни для молодых.

На одній з минулих робіт тім лід міг не давати мені таски на тестування, бо я ще «зелена» і «не розберусь». А потім жалівся, що не встигаємо з тестуванням. Ну ок.

Ні, це було сказано не в контексті досвіду. Я на проекті була вже більше півроку.

це було сказано не в контексті досвіду. Я на проекті була вже більше півроку.

Ого, пів року досвіду, це вже сіньор.
Тут точно про вік було а не досвід

Ну вам звісно краще знати, шановний анон, адже ми разом на тому проекті працювали.

Думаю, з еджизмом чоловіки зіштовхуються набагато рідше, ніж жінки (а якщо і беруть дівчину/жінку, то вона обов’язково має бути ’подешевше’ (взято з linkedin))

Эйждизмом обычно называют вопрос: «Почему человек со стажем в 20 лет претендует на entry-level позицию?».
С другой стороны многие люди околопенсионного возраста сознательно дауншифтят. Знавал бывшего главного инженера подавшегося в начальники шлагбаума.

Тут тоже момент. В Сан-Франциско власти делали поселение ИТ бомжей. Там в палатках разместили людей которые занимались технологиями которые вышли из эксплуатации, вроде проводных телефонов и т.п.. И теперь в 50+ не могут оплатить аренду жилья или налоги за недвигу. В конечном итоге их всех из Долины «утеряли» в Окланд и т.д. дальше по штату.

Это называется «радости пожизненного трудоустройства». Как не ругают «проклятый аутсорс», он заставляет держать мозги в тонусе.

Ну тут не мозги, тут капилалы надо дерджать в тонусе. Хотя тот же Ли Яккока уже перед уходом на пенсию из автопрома выдал такое. «В бизнесе ты или лидируеш или убераешся из него». Т.е. закон джунглей в прямом смысле. Обратная сторона процесса — на тех же сантезников в Долине такой спрос, что они вполне себе лучше програмисто заробатывают.

Я думал преимущество быть наемным работником как раз в большой мобильности. Разорилась твоя компания- нашел другую, переехал в более перспективную локацию. Ниша стала неактуальной, переучился немного и опять работаешь. А строить бизнес более непредсказуемо.

Миллиардеров наемных работников, лично я еще ни разу не встречал. Зато вон есть такие — венец карьеры которых оказаться в палаточном городке, не способным заплатить за жилье в городе в котором родился. Тогда, когда в этом городе, рулят разнообразные мигранты типа канадца Илона Маска.

Миллиардеры — рабы своих миллиардов. Большой бизнес это азартная игра и не всем она подходит.
Более того, многим деньги не на пользу, если посмотреть на истории внезапно разбогатевших.й

Деньги не главное — обычно говорят те у кого их нет.

на истории внезапно разбогатевших.й

Тут да выигравшие в лотерею как правило все спускают очень быстро. Многие звезды шоубизнеса, разбогатевшие в очень молодом возрасте пускаются в кутеж и все тяжкие и часто очень плохо заканчивают. Были исследования статистические — что влияет на багаство т.е. как умение зарабатывать так и распряжатся каипиталами ? Основным фактором оказалось воспитание в детсве — с очень большой долей вероятности ребенок богатых родителей сам будет богат, тоже касается например спорцменов где воспитание часто оказывает тренер, второй фактор — образование.

Деньги не главное — обычно говорят те у кого их нет.

Обычно тему денег мусолят нищие. Равно как и о сексе постоянно говорят, те у кого его нет.

Ну да видимо Баффет там, или к примеру Тиньков — хипстеры и коммунисты, все ролсройсы куплены в кредит. Видимо з большой бедности обсуждают тему бизнесов, правильных и не правильных хоть возможно и высокодоходных в краткосрочной перспективе размещений и т.д. и т п.
Аналогично — разные психологи и т.п. муссируют тему взаимоотношений полов, заманивая под это дело темой секса.
Кто чем живёт — тот ту тему и муссирует.
Про деньги не главное — возьмём скажем вас и най богатейшего украинца Рината Ахметова, будет решительно огромная разница во всем. Безусловно многое купить не возможно, оно не покупается и не продается например время, однако очень многое как раз наоборот на прямую зависит именно от вашего материального благополучия.

В Україні це насправді не головна проблема, головна — непотізм. А тому і ситуації де одні не хочуть тих хто старше, інші тих хто молодше. Реальність — розділення, свій не свій, потрапити в світ не ІТ бажаючих не особливо, в бідності багато хто по бував. Не забуваємо що саме суспільство формує корпоративні культури, а буття визначає світогляд.

А який непотизм може бути в приватному секторі? Ось у вас свій бізнес і ви хочете пристроїти туди свою бубочку чи кума шось робити. І шо хто вам має право то заборонити і де тут непотизм?

Ну якщо в контори 2к ЗП то так ейджизм буде проблемою

Ми взяли на 18 років старшого за мене розробника, чудова людина, наразі перший місяць закінчується, але непогано вивозить.
Я з ним зрозумів, що віковий дев має бути дуже в порядку, щоб лишатися на плаву в нашій індустрії.

колишній колега розповідав, нещодавно взяли вони собі адміна майже 60 років
по його словам це жах, все дуже повільно і не в ногу з часом. для його команди, 30-40 років всі, він не знає банальних речей. на пошуки йдуть часи

І звісно таких 30ти річних адмінів не бува. Тільки 60ти річні.
От після таких історій і зʼявляються усілякі подібні упередження

Там з здебільшого по інших причинах — небажання безкоштовно овертаймити (тобто красти рейт) інше ставлення до work-life balance і куди як більше розуміння людей і принципів капіталізму.
Це тільки в Кін Дза Дза не потрібен скрипаль. Між іншим коли усі сирники у дяді Вови видурили, а останній він сам спалив, він теж став не треба.так само як і Гідеон, але життєвого досвіду було достатньо щоб самому це зрозуміти про що і сказав : «Они за спичку удавятся».

Ну автор написав що там тіма з дядьків 30-40 років. Якби вже пора цікавитись ринком ритуальних послуг теж розуміти такі речі

Ага зараз ритуальні, лише прищі зійдуть і по барах сидіти перестанемо.

зараз якраз і потрібно розумно займатись ейджизмом

Звісно. Пам’ятаю колега мені каже «Не переймайся, Олено, що ти вже стара [мені тоді 27 було] — старий кінь борозду не псує» :D:D

Я як в 20 прийшов джуном, тім лід був 25-26, я собі думав «ппц який старий». Зараз дивлюсь на 25-26-літніх як на молокососів.

ти єто давай не розпиляйся там хоч до інавгурації дотягти треба ))

Ну так то нормальні люди тільки в 27 вищу освіту отримують закінчену, тобто це 4+2+4, в 27 ти пхд, і в 28 в штатах ти можеш претендувати на якусь галіму посаду, якогось помічника по розносу пошти.

Колись дуже давно полюбляв такий собі серіал детективчік «Слідчий Канменская». Там щось подібне намагались прогорнути менти в перший день, коли їм прислали слідчу жінку, задля знущань подарували якусь дурнувату іграшку. Наступний день отримали від неї усе те саме з психологічних прийомів тиску, а також вимпел ЦСК.

Підписатись на коментарі