Питання щодо зору айтівців
Вітаю, колеги!
Хотів би поцікавитися у вас одним, з першого погляду, не надто суттєвим параметром, що стосується зору саме у молодому віці. Досі я не звертав на нього значної уваги, але близько місяця тому з невідомих мені причин різко почалося постійне відчуття тиску (ніби й не дуже значного) на очі, відчуття, ніби часом дивлюся через «невидимий» білий шум, ніби очі втомлюються уже просто глянувши на щось. А разом з тим найбільш суттєвою ознакою цього нового стану стало збільшення мінімальної відстані, на якій очі починають бачити чітко — вона почала становити близько
Мінімальну відстань, на якій очі починають бачити чітко не вимірював раніше, але вона точно була меншою. А в Інтернеті інформації стосовно цього значення не так багато, і воно варіюється від 7 до 25 см. Тож, чи не могли б ви виміряти та написати разом з віком свою мінімальну відстань, на якій очі починають бачити чітко? Можливо, ви уже почали помічати, що ця відстань збільшилася, якими відчуттями це супроводжувалося?
Буду дуже вдячний за відповіді чи коментарі, а також якщо поділитеся власним досвідом вирішення подібних проблем із зором.
P. S. Вищеописаний симптом називається пресбіопія. І характерна вона для осіб, старших за 40 років. Це одна з ознак початку старіння організму і отримати її у 24 — це ніби несподіваний удар під дих від життя, яке й так у наші часи несеться шаленим темпом.
31 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів