Чи розглядаєте ви роботу в Defense Tech?

💡 Усі статті, обговорення, новини про оборонні технології — в одному місці. Приєднуйтесь до Defence tech спільноти!

Зважаючи на актуальність і зростання галузі, нам стало цікаво — чи шукаєте ви роботу в сфері Military (або ж Defense) Tech?

Якщо так — на яку позицію? В якій компанії хотіли б працювати? Що зупиняє?

До речі, 4 грудня, у середу, о 19:30 буде войсчат в каналі DOU | Product з продактами і проджектами, що працюють у відомих deftech-компаніях — розкажуть про особливості роботи, як потрапити, плюси, мінуси та підводне каміння. Деталі — тут, а тако додайте собі в календар, щоб не забути.

Чи цікавитесь роботою в мілтек?

7%
20%
22%
44%
7%
110 голосів  ·  показати результати
👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Нет. Как человек с подходящим скиллсетом многократно общался.
Неадекватные требования, хамское отношение, некомпетентность, желание взвалить на одного работу троих, необоснованное раздувание щек, другого не видел.
Локальный miltech вполне заслуживает быть в стоп-листе наряду с гэмблингом и адалтом.

Работал в локальных ИТ конторах с бюджетными организациями надцать лет назад — ничего не поменялось . Избегать . Ну возможен вариант — контора ваша , а ’кум брат сват ’ заказчик в госконторе на тендере.

Тут все прозаичнее. Вчерашние искатели быстрого заработка на блокчейне сейчас надеются впарить поделку на Ардуинке по цене вертолета. Я двже не уверен, что они в принципе готовы платить, не говоря уже об остальном.

Главное умение в красивую презентацию для получения инвестиций. А потом можно и съехать — ’ну нешмогла’. Конъюнктура рынка. Кризис. И т.д.

Боюсь это уже ушедшая натура.

Ага, і головне мають кума в міністерстві щоб впарити.
Останньою краплею було те, що директор при всіх орав на підлеглу типу «Та ты знаешь кто я такой. Да у меня зам мера на дне рождения бухал...» Десь такого сорту люди там в керівництві.

Невже ж ще такі типочки зустрічаються? Вони мали вимерти ще двадцать років тому.

Якраз у невеличких примазаних до держ тендерів конторах досі живуть

Їх по телевізору внтвнах показують
Одного точно на новий рік 5 хв до опівночі

Есть мнение, что кум в министерстве виртуальный

Можна назви і імена в студію? Бо у мене по спілкуванню з локальним мілтеком абсолютно протилежний досвід. Але таких історій, як у вас, чув багато.

Конкретно мій досвід не про мілтек. Я працював у компанії яка має контракти у іншому державному домені. Компанію не буду називати, всеодно це тобі взагалі нічого не скаже.
Можливо я дарма дивлюсь на мілтек через призму негативного досвіду із іншого подібного сектору, але якщо ти чув купу подібних історій то не дарма

Зазвичай такі історії трапляються з компаніями типу «Рога і копита». Треба дивитись хто фаундери і який в них бекграунд. Наприклад, у того ж Четвертого Закону, або Свормера фаундери доволі відомі в спільноті, до них я б не боявся йти. А якщо фаундер якийсь схемщик, що все життя сидів на держзамовленнях, то там все ясно.

Зазвичай такі історії трапляються з компаніями типу «Рога і копита»

А как называть клоунов, которые прячутся под псевдонимами?
youtu.be/...​?si=u_AyUpk9R1xkl2MC&t=98

Наприклад, у того ж Четвертого Закону, або Свормера фаундери доволі відомі в спільноті,

В чьей спильноте, фаундеров?

Скажімо так.
Знову ж таки не буду говорити за все і всіх. Мій експірієнс це коли приходить на тендер мамин схємшік із «рога і копита» та гарна і відома компанія то перемагає чомусь мамкін схємщік. Чому можна здогадатись
Тому відомі, білі та пушисті фаундери вимушені трохи посіріти і стати маминими схємшіками щоб якось на тому ринку виживати.
Вони доречі можуть поводити себе не так, як описаний мною персонаж. Публічно бути хайповими конторами і аджайлом та печивом, говорити англійською і виставляти стенди на крутих конференціях. Але в середині то вже ті ж рога і копита

Это вы коллега зря наговариваете. Кроме традиционного украинского схематоза цветет и пахнет обувание наивных западных инвесторов под «перспективные проекты на развивающихся рынках» и старый добрый демпинг за счет невыплаченных зарплат.

Так, тільки прямий контракт . Мій топ
Airbus SE
RTX Corp
Lockheed Martin Corp
General Dynamics Corp
Northrop Grumman Corp
BAE Systems PLC
Safran SA
Rolls-Royce Holdings PLC
L3Harris Technologies Inc
Thales

Щоб працювати в мільтеку США/НАТО, треба бути громадянином США/НАТО.

Не зовсім, скільки було випадків — то індуси для Боінга щось писали, то в рашке щось для атомних субмарин Великобританії розробляли

Там наче і білоруси були замішані (усі розуміють через яку контору :-))
Так там підряд, субпідряд, суб-суб підряд. І поки ЦРУ цей клубок розплутає пару десятків проектів закриють

А як там справи з таємницями і подібним. Щось мені здається що туди влізти то потім тебе так нагнути що потім і не вилізиш. Рашистські ракетні конструктори не збрешуть, всі чаляться на зоні з держ зрадою

Прикол в том, что 90% там может быть заказано на гражданке без малейшего намека, где это будет использоваться.

А чого немає варіанту «Не цікавлюся і не шукаю, але не відмовлюся якщо буде гарна пропозиція»?

Чи розглядаєте ви роботу в Defense Tech?

Ця робота мене не розглядає.

В мене скіли геть не про те що там потрібно.

Це стосується не тільки цієї галузі, а в принципі усього що на 100% сидить на державних замовленнях. Там менеджмент коли спілкується із державою їх хтось кусає і вони починають вести себе як типові мутні чинущі із усіма наслідками (коррупція/бюрократія/сильна політизованість рішень та і просто поводять себе як мудаки )
Проходили, не хочу
Хіба що працювати на мілтеч який є субпідрядником до якогось іншого приватного мілтеч який сидить на державних замовленнях

Підписатись на коментарі