Інтеграція зарядної станції Bluetti AC200MAX з Home Assistant. Покрокова інструкція

Мене звати Андрій, я працюю Java-інженером в компанії Infopulse. Можливо, саме через свою професію я й у побуті намагаюсь автоматизувати рутинні речі. Знайомство з автоматизаціями почав з потужної системи Apple Shortcuts. Також маю одну цікаву автоматизацію з CarPlay, написану на Apple Shortcuts, та це вже зовсім інша історія.

Оскільки Apple Shortcuts — закрита платформа, прив’язана до одного вендора, і не може виконати всі задачі, які я перед собою ставив, шукав більш гнучкі та відкриті альтернативи. Саме так відкрив для себе світ розумного будинку та автоматизацій на базі Home Assistant. Тепер це моє нове хобі.

Що таке Bluetti AC200MAX

Якщо коротко, Home Assistant — це універсальна вільна програмна система для керування пристроями інтернету речей різних виробників, а також їхньої автоматизації. Більше деталей про Home Assistant ви можете дізнатись в статтях автора Богдана Свердлюка.

Bluetti AC200MAX — це зарядна станція або сонячний генератор, кому як більше подобається. Дозволяє накопичувати електроенергію в батареях і потім віддавати її через інвертори постійного і змінного струму. Ця зарядна станція має Bluetooth-адаптер, що дає змогу керувати нею з мобільного застосунку. Але завдяки наявності Bluetooth ми можемо інтегрувати дану зарядну станцію до Home Assistant і керувати, автоматизувати, збирати статистику і так далі.

На цей час є два способи інтеграції AC200MAX до Home Assistant:

1. За допомогою Home Assistant Add-on (це форк, який я підтримую).
  2. За допомогою Home Assistant HACS Integration.

В статті ми розглянемо перший спосіб.

Як інтегрувати AC200MAX за допомогою Home Assistant Add-on

На сервері, де буде встановлено Home Assistant, обовʼязково має бути Bluetooth-адаптер. Також тип встановлення має бути HA OS або Supervised. Як встановити Home Assistant, можете знайти тут.

Bluetooth

Ми успішно встановили й налаштували Home Assistant. Тепер бажано піти в налаштування в меню devices і глянути, чи присутній у нас Bluetooth-пристрій і чи немає помилок. Переходимо в меню Settings -> Devices & Services.

У вкладці Integrations шукаємо наш Bluetooth-адаптер.

Як ми бачимо на зображеннях — схоже, що все добре. Для інтеграції з AC200MAX нам необхідно встановити два застосунки — Mosquitto broker та Bluetti to MQTT.

Встановлення і налаштування Mosquitto broker

Почнемо зі встановлення Mosquitto broker. Переходимо в меню Settings -> Add-ons -> ADD-ON STORE. В пошуку вводимо Mosquitto. Натискаємо Mosquitto broker, натискаємо INSTALL.

Після успішного встановлення у владці Settings -> Add-ons має зʼявитись встановлений Mosquitto broker, натискаємо на нього, вмикаємо галочки Start on boot та Watchdog і натискаємо START.

Після того як, Mosquitto broker стартував у Settings -> Devices & Services вкладці Integrations має зʼявитись новий пристрій MQTT. Натискаємо CONFIGURE й у випадаючому вікні SUBMIT.

Встановлення Mosquitto broker завершили. Тепер перейдемо до встановлення застосунку для звʼязку з зарядною станцією AC200MAX.

Встановлення і налаштування Bluetti to MQTT

Процес встановлення дуже схожий зі встановленням Mosquitto broker. За винятком того, що ми будемо завантажувати застосунок зі стороннього репозиторію і перед запуском налаштуємо підключення до AC200MAX. Отже, почнемо.

Переходимо в меню Settings -> Add-ons -> ADD-ON STORE. У верхньому правому кутку треба натиснути на іконку (три вертикальні точки), потім на Repositories. У вікні додати в поле вводу посилання github.com/semitop7/bluetti2mqtt на репозиторій з застосунком і натиснути кнопку ADD.

Перезавантажити сторінку і в пошуку вводимо Bluetti. Натискаємо Bluetti to MQTT, натискаємо INSTALL.

Після успішного встановлення у владці Settings -> Add-ons має зʼявитись Bluetti to MQTT. Натискаємо на нього, вмикаємо галочки Start on boot та Watchdog.

Тепер перед запуском треба отримати Bluetooth-адресу нашої зарядної станції. Тому переходимо у вкладку Configuration і ставимо галочку в Scan, натискаємо SAVE.

Важливо

Перед тим, як запускати сканування Bluetooth-пристроїв, переконайтесь, що станція AC200MAX не підключена до жодного мобільного застосунку. Оскільки якщо станція вже підключена до якогось пристрою, вона буде недоступна для підключення в Home Assistant і сканування просто не знайде Bluetooth-адаптер станції.

Краще на деякий час взагалі вимкнути Bluetooth на мобільному телефоні й перезавантажити AC200MAX станцію. Після виконання цих умов можна продовжити налаштування.

Повертаємося у вкладку Info, натискаємо START і переходимо до вкладки Log.

Логи автоматично не оновлюються, тому раз на декілька секунд натискайте кнопку REFRESH. Згодом має зʼявитись ім’я вашої станції та її Bluetooth-адреса.

UPD: на момент публікації статті у версії Core 2024.11.13 вже немає потреби натискати кнопку REFRESH, логи оновлюються автоматично.

Ви побачите щось подібне:

Found AC200M1002033210045: address 00:11:22:33:44:55

Копіюємо нашу Bluetooth-адресу і знову переходимо у вкладку Configuration застосунку Bluetti to MQTT.

Додаємо налаштування:

1. В полі Address(es)* — вводимо скопійовану Bluetooth-адресу.
  2. В полі Poll interval* — вводимо 3.
  3. Знімаємо галочку з Scan і натискаємо SAVE. У випадаючому вікні натискаємо RESTART.

Знову переходимо у вкладку Log і слідкуємо, допоки в нас не зʼявиться повідомлення про успішне зʼєднання. Зазвичай очікування — до 15 секунд, з періодичним оновленням логів через кнопку REFRESH.

Має зʼявитись приблизно таке повідомлення:

2024-09-15 18:56:15 INFO     Connected to device: 00:11:22:33:44:55
2024-09-15 18:56:15 INFO     Device 00:11:22:33:44:55 has name: AC200M1002033210045
2024-09-15 18:56:16 INFO     Sent discovery message of AC200M-1002033210045 to Home Assistant

Переходимо до Settings -> Devices & Services у вкладці Integrations, де пристрій MQTT. Натискаємо Device. Ви маєте побачити дані з AC200MAX. Дивіться на картки Controls та Sensors.

На цьому інтеграція AC200MAX в Home Assistant завершена.

Що далі

Виникає логічне питання — а що ж далі? Та що завгодно, це ж Home Assistant. Для прикладу наведу свої сценарії використання станції AC200MAX з Home Assistant.

Станція весь час увімкнена в мережу через порт PV та зарядний блок Т400. Споживання в холостому ході приблизно 2 Вт. Станція інтегрована в мережу квартири через АВР, інвертор змінного струму вимкнений.

Тепер, коли вимикають світло, Home Assistant автоматично вмикає інвертор змінного струму, АВР перемикає на резерв і квартира заживляється від станції. Як тільки світло зʼявляється, АВР перемикає на мережу, станція починає заряджатись і Home Assistant вимикає інвертор.

Також в енергокомпанії, яка надає мені послуги, є Telegram-бот, що завчасно повідомляє про відключення світла. За допомогою іншого застосунку Home Assistant автоматично вмикає інвертор змінного струму за дві хвилини до відключення. Коли зникає світло, АВР перемикає на станцію за мілісекунди, і всі пристрої продовжують працювати без збоїв.

Сподіваюсь, мій досвід буде вам корисним.

Підписуйтеся на Telegram-канал «DOU #tech», щоб не пропустити нові технічні статті

👍ПодобаєтьсяСподобалось13
До обраногоВ обраному5
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Дякую за статтю, все вийшло досить просто по факту. (Ну за виключенням того що 3 годинки пішло на настройку власне самого HA на 5й малині).

Нарешті вдалось знайти відносно бюджетне рішення по відключенню «зайвих» приладів коли перемикаєшся на автономку без потреби бігати по квартирі і вимикати все вручну.

Власне хоум асістант читає показники Блуєтті, а далі вже сценаріями (AC OutputPower > чогось) вимикає розетки ксяомі по вайфаю.

Зайшов на статтю, бо цікаві сценарії використання, але він тут дуже банальний, поправте якщо я не правильно зрозумів)

От в мене також є станція, від неї заживлена квартира через АВР, без ніякої автоматизації, як світло вимикають, то АВР сам перемикає на станцію, як вмикають то назад. Зарядка станції підключена в щиток перед АВР, тобто заряджається лиш коли світло є в мережі, перед тим ще реле вольтажу стоїть.
От якби сценарії робити типу не включати чайник чи духовку коли нема світла, ще може був б сенс в цьому.

Ну так далі будуть реальні сценарії. Це перший крок. Тепер ми маємо інтегровану станцію в home assistant і можемо збирати з неї дані, і далі робити автоматизацію. Самий простий сценарій який ви можете зробити інтегрувавши станцію до home assistant — не тримати ввесь час ввімкненим інвертор змінного струму, бо він споживає енергію батареї, здається щось ~ 30 Вт, і у вас частіше буде йти зарядка на батарею. Якщо ми хочемо складні сценарії, то нам знадобиться додаткове обладнання, наприклад zigbee координатор і розумні розетки. Тоді можна робити все як ви описали.

Схожий сетап на ваш. Схожа проблема — не хочу, щоб включалась електрична рушникосушарка, коли електрика йде від зарядної станції. Мав кілька розумних розеток TP Link Tapo P110 (зараз коштують 500 грн), які, як виявилось, добре працюють із Home Assistant. Підключив через одну таку бойлер (живлення якого не підключене через зарядну станцію), іншу на рушникосушарку. Коли одна розетка стає офлайн (та що на бойлері) — інша автоматично вимикається.

Якщо хтось порадить кращі сценарії — напишіть. Цікаво

тобто заряджається лиш коли світло є в мережі, перед тим ще реле вольтажу стоїть.

А весь інший час ввімкнутий інвертор на 220 який в стані спокою дарма витрачає енергію?

прямо залежить від режиму використання інвертора як системи тож як система уся саме як онлайн упс тоді відповідно інвертор постійно вімкнений

інакше доведеться дублювати окремо упс на необхідні лінії як то на компа роутер тощо

Цікава стаття, дякую. Пара дрібних питань.

Станція весь час увімкнена в мережу через порт PV та зарядний блок Т400

— то вона завжди увімкнена ? А що робите з шумом зарядного блоку ? І що саме подаєте на PV, у вас панель чи додатковий блок живлення?
З.І. Маю таку саму станцію з додатковою батареєю і двома блоками живлення відповідно для станції і батареї. Поки що перемикаю все руками, і проблему для автоматизації бачив саме в тому, що складно автоматично включити.

T400 блок повністю безшумний так як має пасивне охолодження.

Станцію можна включити подавши на PV порт напругу, блок видає 59 В, вона тоді автоматично включається, тому в мене він і підключений так, а не до DC розʼєму.

Також маю Т500, він був в комплекті, а Т400 я додатково купував, давно вже, зараз вже не бачив в продажі. Я модифікував Т500 блок живлення — замінив стандартні вентилятори на sunon, додав для них плату регулювання обертами від температури змінюючи напругу, налаштував відповідно, щоб вмикались лише при навантаженні, а на холостому ході зупиняються, тому в основному також абсолютно безшумні. Але мені вистачає часу зарядитись від Т400, зараз Т500 в мене вимкнений.

зе один костиль замість того щоб зібрати нормальну систему ) на гібриднику за 8 квт ) за ті самі гроші )

Дякую за коментар, але стаття зовсім не про це. Будь ласка ознайомтесь зі змістом статті спочатку.

та ні про те ). поставив і забув.
Я не знаю чи є світло чи його немає.
Ці речі турбувати тебе повинні на нормальній ємності батареї.

якщо у тебе немає правильної кавоварки і макбука на м4 ти все одно ніщєброд. навіть) з гібридником) за ) гроші

прикольна у вас церква ))) примушує прибігти в тред про мобільні станції і накласти без папіру «а дешевий стаціонарний гібридник краще»

Та та , нашо костилять якщо можна зробить нормально )

та згоден ))) нашо оце придумувать костиль і купляти тимчасове рішення на час війни (яке після мона буде використовувати по призначенню саме мобільної розетки) ... краще вбухати за якись Віктрон (ми ж з вами про нормальне говоримо?) пару косарів + в батки пару косарів + в ремонт квартири пару косарів (ми ж не повішаємо будку в вітальні) + для фанатів ще трошки в панелі.... і після війни сидіти і на всю цю красу дивитися і радуватися шо ви майже незалежні від міської мережі, прям як на яхті )

Попрошу пана Євгена і пана Олексія, продовжити обговорення що краще, а що ні в особистих повідомленнях. Тема статті трохи не про це, давайте сфокусуємось на двох основних обʼєктах даної статті — home assistant та bluetti (AC200MAX) зарядні станції.

Тема статті трохи не про це, давайте сфокусуємось на двох основних обʼєктах даної статті — home assistant та bluetti (AC200MAX) зарядні станції.

Так тут не так щоб вас питали що обговорювати=)

краще вбухати за якись Віктрон (ми ж з вами про нормальне говоримо?) пару косарів + в батки пару косарів

Виктрон на 2.4 Квт+пайлонтех на 5Квт — єто примерно 1500 баксов с доставкой.
Ну, плюс минус.

але ж це ще гірша ідея ніж в отого церковника вищче... бо коли ми про тимчасове резервне живлення говоримо це одне., а коли ти інтегруєш стаціонарний варік який має робити 24/365 це зовсім інше, і в цьому кейсі 2,4 то «на сміх курам» ... та і ніфіга ви не вкладетесь з таким сетапом в 1,5к бо тіки пайлонтех грубо кажучи стіко коштує окремо, якщо купувати з хоч якоюсь гарантією... а для повноцінної системи , то з 6кВт тіко все «починається»...

коли ти інтегруєш стаціонарний варік який має робити 24/365 це зовсім інше, і в цьому кейсі 2,4 то «на сміх курам»

нормальный варик, вполне удовлетворяет основные потребности — свет, связь, тв, даже чайник

та і ніфіга ви не вкладетесь з таким сетапом в 1,5к

Я вложился

а для повноцінної системи , то з 6кВт тіко все «починається»...

Будьте проще, и к вам потянутся люди
«всё только с 6квт только начинается! А как мне подогревать бассейн если света месяц не будет! У меня электрического отопления моей тропичейской оранжереи!!!» ©

У меня среднее потребление дома — 700 ватт (за минусом чайника/микроволновик, бойлера, обогревателя), батарейки на 5К хватает на 6-7 часов, если не экономить
если экономить — то на 12-14 часов, но становится грустно, конечно

рассказывать про то что «надо по полной вкладываться, строить систему на 20Квт/ч, мощностью не менее 12Квт, и чтобы панелей было на 30Квт, вложить надо не менее 20К зелени» — это всё здорово
на практике же для «бюджетно пережить блэкауты» хватит недорого инвертора и (недорогой) батареи.

всё остальное — это баловство и дорогие игрушки.

ніт. ідея не в тому щоб місяць гріти бассейн, а в тому, що коли інтегрується стаціонар то за наявності гріда все має йти через нього., інакше який сенс ? саме в цьому «прєлєсть» готового рішення «allInOne» аккуратна коробочка з двома дротами від щитка в коридорі., ще й захищена від вологи. а не громіздка конструкція з корпусом інвертора і набором батарей з серверної на зварній рамі як тут раніше пропонували ... нєнєнє.. я не проти стаціонара, але для нього тре й стаціонарне розташування яке аж ніяк не посередині квартири, з чого витікають і докладка проводки, і вирішення де це всьо сховати шоп його не було видно і без доступу для дітей чи не дуже розумних дорослих, та і ціна , бо «номінал» на резерві це одне, а електро дім з тіко однією комфоркою плити на 3+кВт це друге.

ps: в мене в самого якраз 2,4кВт станція яка як для резерву дійсно повністю покриває потреби., бо і кавомашина працює або навіть маленька комфорка плити, і це при «номіналі» з 2 холодильників та 3х компів в квартирі + незрозумілої кількості всяких зарядок)... але ця коробайка стоїть «красіво» в коридорі і нікому не мішає, а для стаціонара мені треба прокладати додаткову проводку через 2 кімнати (і бажано штробити канали а не навішувати на стіни зовнішні., бо дружина .. дизайн .. ляляля), просверлювати 2 стіни одна з яких 58см товщиною, все це якось «благородити» ... і це все заради «тимчасового та неповноцінного» рішення ? нє.. дякую ) перекантуюся як є, потім зніму і буду мати мобільну розетку, а не поховані гроші в кладовці на стіні. Тому й посил в тому., що якщо вже заморочуватися, то на повноцінну систему яка хочаб двохтарифку повноцінно дасть використовувати після війни, не кажучи вже про панелі хочаб на пару кВт.. а це виходить сильно більше по грошам ніж 1,4к$ які я віддав за «дорогий костиль» як тут вищче писали. Та і розмова почалася не з «що краще» (бо якісний стаціонар безумовно краще) а з того що це черговий тред про мобільні станції, в якому обов’язково має з’явитися чувак який просто не може не накласти про

зе один костиль замість того щоб зібрати нормальну систему

))

Очень много слов, но я так и не понял
«стационарное решение плохо, потому что его надо куда-то ставить, и тянуть провода», а «все в одном» — «стоит красиво в коридоре и к нему провода тянуть не надо и меня устраивает»
Появились двухтарифные счетчики... я не вижу как они вписывают в вашу концепцию.
Короче — всё фигня, переделывайте проект и приходите, обсудим.

я надіявся що для DBA Teamlead багато слів не мали б бути проблемою ))) але якщо тре спростити то ок ))) «коли людина зваживши всі „за“ та „проти“ придбала мобільну станцію замість стаціонарного конструктора., то це означає що на то були причини... і прибігати зі словами „хаха а я зекономив 500 баксів і отримав одоробло на зварній рамі, а ти купив костиль“ як мінімум не ввічливо як максимум тупо і недоречно» а стосовно лічильників., який в них сенс якщо я маю обмежувати споживання ?

ну тобто ідея ж в «заряджаємо вночі дешево і витрачаємо в день» , але якщо потужногсті інвертора вистачає тільки на «резервно економномне» використання то нащо це все ? тому й говоримо про 6+кВт це тіки вхід ...

то нащо це все

Чтобы сидеть со светом когда света нету.

тому й говоримо про 6+кВт це тіки вхід ...

Вы? Возможно. Автор? Сомнительно
Я? Точно нет.

я надіявся що для DBA Teamlead багато слів не мали б бути проблемою )))

В данном случае мне за это не платят. Плюс много слов должны нести много смысла

коли людина зваживши всі «за» та «проти» придбала мобільну станцію замість стаціонарного конструктора., то це означає що на то були причини.

У меня 3 экофлоу и 2 вольтты польски, на то были причины
И один стационарный виктрон. на это тоже были причины

який в них сенс якщо я маю обмежувати споживання ?

Вот это вообще не понялю. «какой смысл ограничивать потребление в режиме нехватки ЭЭ»?

Плюс много слов должны нести много смысла

туше))

Чтобы сидеть со светом когда света нету.

ну так в мене прям зараз світла нема... на всю квартиру в економі вистачить години на 4 , якщо прижме, то чисто на роботу годин на 7-8 ..і можна без заморочок помножити ці показники на 2 . а то шо я заплатив за це на пару соток дорожче ...

Вот это вообще не понялю. «какой смысл ограничивать потребление в режиме нехватки ЭЭ»?

сенс в тому , щоб думати про то шо буде завтра а не сьодні. бо нашо мені вкладатися в систему яка після війни буде непрактичною? мобільну станцію я знаю як буду використовувати з користю та за прямим призначенням. а стаціонар який не закриває повсякденні питання я зможу хібашо продати з сильним дисконтом... а заради цього не бачу сенсу робити ремонт в квартирі. Альтернатива тільки якщо будувати повноцінну, потужну систему яка продовжить працювати і далі не як екстренний резерв, а як постійна енергоеффективна система. Яка дозволяє за рахунок нічного тарифу та сонця економити кошти. Але для цього вона має покривати не тільки «номінал» ., а й повсякденні навантаження без обмежень такі як кондішн, холодильники, освітлення, компи та електроплитка одночасно, що є абсолютно стандартним сценарієм., а це знову ж таки сильно дорожче ніж мій «костиль»

сенс в тому , щоб думати про то шо буде завтра а не сьодні.

Смысл в том, чтобы не вкладывать сейчас ненужные ресурсы в ненужные фичи. После войны это будет нужно? Вот после войны и вложитесь, не вижу причин тратить сейчас ресурсы на те фичи, которые или ненужны, или недоступны

ну так в мене

Я уже давно потерял нить что у вас там есть, что вы там потратили и чего достигли.
И по прежнему не понимаю какая претензия к лабораторной работе из статьи.

и я по прежнему не понимаю желание «построить полноценную систему» ©
Вы её в любом случае НЕ построите. Помечать — да, помечтать можете. Построить? Никогда

Тобто вкласти 1.5 в річ яку ви потім в кращому випадку продасте за 0.5 ., а продавати будете, бо в нормальному житті коли світло завжди є воно буде неюзабільним це ок... Ну ок .... До «лаби » претензій взагалі нема , чудова і корисна робота(з чого ви це взяли взагалі?) .. але є сарказм в бік тролів які приходять в тему про мобільні пристрої з копєтаночєвідними гаслами що стаціонарне краще))) ... Ну а про то що ви не можете пару абзаців в один контекст зв’язати... Ну буває) відпочиньте , може вийде) але ваші висновки про то, що хто може або не може, залиште пліз при собі... Нащо оце привселюдно позоритись...

Тобто вкласти 1.5 в річ яку ви потім в кращому випадку продасте за 0.5

Не буду

бо в нормальному житті коли світло завжди є воно

Не всегда оно есть даже в «нормальной» жизни

Ну а про то що ви не можете пару абзаців в один контекст зв’язати... Ну буває

Может вам стоит подумать о своем стиле изложения? Чтобі а) стиль біл не такой путанній и б) читателю біло интересно разбираться в том что ві там написали

але ваші висновки про то, що хто може або не може, залиште пліз при собі... Нащо оце привселюдно позоритись...

Ві рассуждаете о построении «полноценной системі» и при єтом причитаете на нему «полтора косаря которіе потом никуда не денеш» ©

С моей точки зрения более менее полноценная систему обойдется где-то в 40-50 штук, требует кучу оборудования,площади и так далее
У вас всё это есть? Если нет, то вы не сможете построить «полноценную систему»

о.. вже трошки конструктива ) дякую.

Не буду

ну якшо покласти аби б лежало то так...

Не всегда оно есть

хз.. 12 рочків проживаю в «електродомі» де нема газопостачання., за цей проміжок часу сукупно не було світла може годин 10-15 ... маємо шо маємо

стиле изложения

важко писати про одне й те саме різними словами коли співрозмовник не хоче чути )

Ві рассуждаете

шо з моїх слів

таки сильно дорожче ніж мій «костиль»

та

це виходить сильно більше по грошам ніж 1,4к$

має розбіжність з тим шо ви оце написали .. хоча й 40-50 штук це ви трошки загнули ... мова жодного разу не йшла про «самодостатню та незалежну» систему яка дозволить повністю від’єднатися від міської мережі ... бо ж тіко під панелі тре виділити соток 10 ... я ж кажу про більш реальну систему в квартирі на 20-25кВт/год ємності з 6+(а краще в мому випадку десь 8-10)кВт інвертором.. і думаю що з такими умовами в 10ку мона вкластися навіть юзаючи топові компоненти. Тому, підсумовуючи початкові

щоб зібрати нормальну систему

., так я згоден, стаціонар краще... от тільки топік цей зовсім не про те ... про що я і сказав ... і система така сильно дорожче мобільної станції ... про що я також сказав .. і хоч за ціну ідентичну описаній станції ви в прицнипі можете скласти конструктор(навіть з як мінімум більшою ємністю ЧИ потужністю) але за рівних умов у вас в коридорі буде стояти самопальна кравчучка на якій будуть якісь коробки з дротами стирчащими з не факт шо якісних компонентів... а шоп цього не було, потрібні знову ж таки додаткові вкладення у вигляді постійного місця, проводки до нього і тд., і заморочуватись цим навіть не маючи можливість вмикнути одночасно плиту та кондішн не бачу сенсу.. про шо я також сказав. ну а про переваги саме мобільного рішення ми взагалі не говорили... То з чим з цього ви не погоджуєтесь ?

ну якшо покласти аби б лежало то так...

В селах частенько бівают перебои с єлектричеством. инвертор неплохо так помогает

хз.. 12 рочків проживаю в «електродомі» де нема газопостачання., за цей проміжок часу сукупно не було світла може годин 10-15 ... маємо шо маємо

«проблемі беліх людей». А вот у нас частенько свет гаснет, особенно в дождь/снег.

хоча й 40-50 штук це ви трошки загнули

Комплект железа на «полноценный комплект» стоит от 30К + монтаж+пакет документов. Вполне свободно можно дойти до полтинника. Или в вашем понимании «полноценный комплект» — это ривер + раскладная панель на 800 ватт?

мова жодного разу не йшла про «самодостатню та незалежну» систему

Ну, как я и говорил- «игрушка для городского».
Никакого тебе поля на 30Квт, никакого тебе дизель-генератора с запасом соляры, никакой автоматики. «полноценный городской комплект» ©

я ж кажу про більш реальну систему в квартирі на 20-25кВт/год ємності з 6+(а краще в мому випадку десь 8-10)кВт інвертором.

А я говорю о полноценной системе, с дублировние, зелёным тарифом и т.д.
Если вы под «полноценным» имеете в виду то, что описали, то это просто большой экофлоу (который, кстати, скорее всего полноценно у вас работать не будет. но это надо смотреть по месту)

і думаю що з такими умовами в 10ку мона вкластися

Для квартиры? да, можно. 1600 инвертор + 5*1000*5квт/ч батареи + монтаж. Запросто. но это не «полноценная система»

і система така сильно дорожче мобільної станції ...

Экофлоу на 2Квт/ч мне обошлась в 1500 баксов, Victron+Pylontech US5000 — примерно в такие же деньги. Вообще нифига не «сильно дороже», а «сильно дешевле в пересчете на киловаты»

але за рівних умов у вас в коридорі буде стояти самопальна кравчучка на якій будуть якісь коробки з дротами

Я, конечно, не электрик, но протянуть пару проводов из удобного места до щитка — я могу.
Или у вас тот же флоу не будет стоять в корридоре?

То з чим з цього ви не погоджуєтесь ?

Вы сначала начинаете плести ересь про «мобильные решения», потом жалуетесь что «к ним нельзя подключить электрическую плиту», рассказываете про «полноценные решения», которые выглядят полноценными только в Лего....

Я понимаю, что у вас есть некая своя внутренняя картина мира, и вы пытаетесь её сейчас пояснить, но получается у вас очень плохо — слишком много по ходу дела выявляется факторов, ограничений, умолчаний и так далее.

тю... отепер все стало ясно ))) таке питання ...а з якого неба ви притягнули за вуха в тему яка почалася з мого «обурення» на пост в топіку про мобільні станції

зе один костиль замість того щоб зібрати нормальну систему ) на гібриднику за 8 квт ) за ті самі гроші )

порівняння рівня затрат між сонячною електростанцією для відчутного заробітку на «зеленому тарифі» та дійсно просто «великим екофло» для квартири/невеличкого будинку ? це ж взагалі інші рівні, цілі, ціни... я б і не сперечався...

я могу

а я не могу.. бо щиток через одну кімнату і 2 стіни від місця де стаціонар не буде різати очі ... і прокидувати це в зовнішніх кабель каналах це як мінімум нікрасіва ,а як максимум не варте того щоб заморочуватись навіть на «косметичний» але ремонт задля тимчасового рішення ... і саме про то я і толочу ... що рішення менше 6кВт в цьому контексті якраз і є «тимчасовим» бо 24/365 його використовувати буде неможливо. а якісні 8кВт за 1,5к (в автора топіка АС200МАХ яке на сьогодні взагаліто 1,1 коштує) то ащщє якась хфантастіка ..

плести ересь

єрєсь це якраз в розмові про невеличкі домашні станції рівнятися на зелений тариф )) з полями на 30кВт ))) чому одразу не 300? ))

Понятно, вам нужно не решение, а поговорить и повыпендриваться.

так а хіба не свідки інтверторів прийшли сюди випендрюватися? буквально третій root комент — випєндрьож. швидше, мабуть, чим лінунксятніки в теми про вінду чи макосятніки в будь яку тему про комплюхтори.

так а хіба не свідки інтверторів прийшли сюди випендрюватися?

ну, внимание я обратил только на вас
это, конечно, не показатель, но тем не менее
не вы ли начали странный спор насчет «а вот оно 8 квт не тянет, мне надо 25 квт, и чтобы беспроводное как вайфай, потому что ставить в прихожей низя, а тянуть — весь ремонт порушится!»
Я кстати так и не понял вашу позицию — с одной стороны вам не нравится коробочка, и вы голосуете за «полноценнное» (условно) стационарное решение, с другой — против проводов, против стационарного и так далее.

а, нє, це був не я, я просто збоку стояв і дивився.
про «25 квт», як я зрозумів, мова була про те, що "раз ваші убєрзборки на інверторах все одно не дозволяють мені повноцінно не залежати від електрики, то чим вони кращі за мою блюєтю, котру я поставив де зручно і вона працює (ц).

а, нє, це був не я, я просто збоку стояв і дивився.

ну, не исключено. я по лицам не слишком различаю

про «25 квт», як я зрозумів

Вполне может быть

но могу сказать что вполне можно собрать такую сборку (и не так и дорого), вот только как она будет заряжаться — это тот еще вопрос
Это надо иметь хорошее стабильное, желательно 3х фазное, подключение.

инвертор+батарея, в принципе, не так и много места занимают. да, зарядная станция куда мобильнее, конечно, но это не так и принципиально для квартиры. если принять некоторые предосторожности, то это решение еще и монтироваться/демонтироваться будут легко

Вполне может быть

це ви зараз типу «не читав але засуджую» ? )))

Понятно, вам нужно не решение

рішення в мене вже є., і чудово працює в повному автоматі . просто є як вищче сказали

свідки інтверторів

які несуть чуш. а ви їм вторите) з таким розумним виглядом кажучи шо «система за 50к сильно краще ніж за 2к» рілі ?))) бо ми якось не здогадувалися)

бо ми якось не здогадувалися)

ну вот видите, пришел я и открыл вам глаза на такие очевидные факты. А то так бы прозябали в невежестве.

та да ))) прям щиро дякую)))

инвертор+батарея, в принципе, не так и много места занимают.

ну на самом деле довольно не мало и имхо в среднюю советскую квартиру включая «модные новостройки смарт» его просто так не поставишь «просто бросил у стены в углу»

грубо это примерно стиральная машина по габаритам или половина стиральной машины (в высоты) если взять меньше батарей и соотв. иметь меньше ёмкости

да, зарядная станция куда мобильнее, конечно, но это не так и принципиально для квартиры.

имхо всё же ж реальный кейз использований «зарядных станций» это именно как «большой павербанк (умеющий 220)»

тут же ж начинает играть свою роль и его мобильность что позволяет просто перетащить его поближе рядом к непосредственному потребителю

как хороший кейз это «запитать у себя в гараже»

ну на самом деле довольно не мало и имхо в среднюю советскую квартиру включая «модные новостройки смарт» его просто так не поставишь «просто бросил у стены в углу»

Да ладно!
Они не такие и большие, вполне помещаются во многих местах. У меня они смонтировані внутри книжной єтажерки, и там еще полно мест под книги и еще одну батарею

рубо это примерно стиральная машина по габаритам

Чевоб***ь???? (извините, не сдержался)
Victron — вісота 50, ширина 28, глубина 15
Pylontech — 442×420×161 [mm]
оно у стеночки стоит и не віпирает

имхо всё же ж реальный кейз использований «зарядных станций» это именно как «большой павербанк (умеющий 220)»

В т.ч. да, хотя у меня флоу запитівал дом, біло нормально
даже младший флоу, но біло, конечно, грустно

Victron — вісота 50, ширина 28, глубина 15

какой мощности? ))

ну зафотографируй ))

я не очень понимаю об чём ты споришь какие характеристики твоей системы?

по характеристикам это 3-5 квт мощности и 12 квт ёмкости

на сколько я понимаю это один блок на 2.4 квт час

соотв. тебе нужны 5 таких сложить горкой чтобы получить тех же ж 12 квт час

даже без учёта прокладок между блоками

442×420×161 [mm]

х4 = 442×420×644 [мм]

это уже

или ещё нет?

какой мощности? ))

3000ВА. Или вы собираетесь уставноить в квартире 15квт и 40 квт батарей? Тогда вам не сюда, а в сад

на сколько я понимаю это один блок на 2.4 квт час

На 5. 2-3-5 одинаковые в размерах, плюс минус

ЗАЧЕМ???????????

как вы меня задрали
каждые 15 минут появляется колхозник, становится в 3ю позицию и начинает «а вот мне надо НОРМАЛЬНОЕ решение на ахулиард киловать мочности и триллиард ват запасу, чтобы мне была камфортна, такое проста так ни сделаешь, нада тянуть правада и портить мой ивро-римонт».....

ЗАЧЕМ???????????

чтобы соотв. п.п.

который ты обсуждаешь применительно к своей системе которая не есть такой?

какой мощности? ))
3000ВА. Или вы собираетесь уставноить в квартире 15квт и 40 квт батарей? Тогда вам не сюда, а в сад

коеффициент по переменному току 0.7 если я правильно помню т.е. в «обычных ваттах» 3000ВА выходит 2.1 квт

в квартире как пример квартиры я собираюсь запускать все рабочие appliances лишь ограничивая одновременность

что уже ограничение но задача стояла так чтобы можно было просто стирать как один из самых мощных приборов

стиралка потребляет 2.1 квт постоянной (долговременной) мощности в цикле «каком-то» я записал потребления как и общий потреблённый объём

сушка потребляет 600-800 ватт (конденсационная модерновая)

всё вместе за цикл стирки хлопок на 40С на 8-9 кг полной загрузки и сушки cotton cupboard dry потребили 1/6 от ёмкости «паспортной» 12 квт час

поставленная задача имхо считаю выполнена хотя да можно было делать на половинной ёмкости но смысла не было по другим причинам а конкретно просто решил добить до максимума поддерживаемой конфигурации

для квартиры точно так же ж считаю разумным ёмкость исходя из среднего суточного расхода посчитать не трудно

ЗАЧЕМ???????????

плюс расчётный заряд на батареи «в условиях отключения электричества» имеет брать по максимуму

как то тех же ж 3 квт сколько сам инвертор

как то для примера твоя конфигурация судя по спекам и на сколько я знаю виктроны она берёт на заряд 35А что на 48В соотв. 1680 ватт

т.е. на полный заряд 4.8 квт час тебе нужны грубо 3 часа

«мне» нужны 4 часа ))

каждые 15 минут появляется колхозник, становится в 3ю позицию и начинает «а вот мне надо НОРМАЛЬНОЕ решение на ахулиард киловать мочности и триллиард ват запасу

честно не совсем понимаю почему тебя колбасит кроме момента что тебя вообще колбасит всегда

я тебе честно представил свою классификацию как смотрю её я из моего прямого опыта уже чистой практики (первый звоночек был ещё в морозную зиму техаса когда «колхозники» спокойно пережили отсутствие электричества)

я также указал что я отдельно рассматриваю «всё что ниже» и плюс отдельные ветки «типа сделай сам» но сам ориентируюсь на готовые решения об чём собственно и сама «классификация»

ЗАЧЕМ???????????

чтобы продолжить общие циклы жизни как минимум по минимуму т.е. ни чего не останавливая «пока свет дадут» но возможно «запуская по очерёдно»

коеффициент по переменному току 0.7 если я правильно помню т.е. в «обычных ваттах» 3000ВА выходит 2.1 квт

2400

в квартире как пример квартиры я собираюсь запускать все рабочие appliances лишь ограничивая одновременность

А я собираюсь подогревать бассейн и заряжать 4 теслы

стиралка потребляет 2.1 квт постоянной (долговременной) мощности в цикле «каком-то» я записал потребления как и общий потреблённый объём

Я стиралку гонял на обычном экофлоу, интересно было, потянет ли. Потянуло

Весь остальной треш я не читал, уж прости

честно не совсем понимаю почему тебя колбасит

Потому что есть статья: «я подружил свою зарядную станцию с бесплатным приложением управлением домом, вот, смотрите, какой я молодец»
В этут статью тут же приходит два десятка идиотов которые начинают рассказывать «а вот я хочу отапливать теплицу — этого не хватит!» и «это не полноценное решение, надо ахулиард киловат!»
Хотя в реальности для блекаутов хватит диапазона от 512 ваттной экофлоу по 5ти киловатного пайлонтеха — и больше, по хорошему, и не надо.

Да, если ты строишь себе «автономное убежище за городом» — тогда можно ПОДУМАТЬ на эту тему — завести массив инверторов, акковую ферму, солнецчную ферму, генераторный бокс и станцию ГСМ. На случай ну если уж совсем будет кабздец

Для города же, с одной стороны стонать «я не хочу кидать короба для проводки — это не эстетично, у меня нет места в прихожей на всё это» — с другой стороны страдать «моя индукционная плита не сможет работать и кофеварка не будет варить раф на банановом молоке!» — ну блин вы или крестик снимите, или трусы оденьте
В городской квартире, за малые деньги, с минимальными заботами и вложенями — НЕЛЬЗЯ сделать так чтобы «ой, а я и не замечаю что света нету!»
Легко можно сделать так, чтобы было освещение, работал тырнет и ноут. Чуть сложнее — чтобы не разморосился холожильник.
Можно сделать чтобы 2-8 часов без света проходили с минимальными проблемами — нельзя гладить, включать бойле и электрический тёплый пол
А так, чтобы «ничо не делать», «не вкладываться» и «юзать ээ по полной» — так нельзя

И уже тем более глупо приходит в топик с лабораторной работой и выкладывать тут прожекты «полностью автономного ээ снабжения»

ЗЫ: был не прав

+

Victron+Pylontech US5000 — примерно в такие же деньги.

соотв. на 12 квт час нужны будут 2.5 батареи до 3 целого получается 480 мм высоты

ЗЫ: впрочем я не уверен я начал гуглить этот блок официальная инфа пишут 161 мм но на картинкам мне кажется относительно мужика там потолще будет )) плюс там везде п.ж какой-то потрясающий прямо в одном тексте с картинками и на одном и том же ж видео то там «5 квт» то таки «4.8» и заряжается оно внезапно снова «5 квт» хотя по спекам там 80А = 3840 ватт

... я так и не решил куда относить такие системы имхо это где-то «ответвление на № 1 в сторону diy»

соотв. на 12 квт час нужны будут 2.5 батареи до 3 целого получается 480 мм высоты

а на 120 киловат нужно будет в 10 раз больше :(
Вывод: пайлонтехи нельзя использовать, они не дадут того привычного уровня комфорта, который нужен, чтобы пережить двух часовове отключение света.

а на 120 киловат нужно будет в 10 раз больше :(

120 квт я не могу у меня система имеет предел 12 квт (но дальше я тоже написал)

... и ты тоже не можешь у тебя батарея иметь предел до 16 штук в стеке соотв. 16×4.8 до 76.8 квт только

Вывод: пайлонтехи нельзя использовать, они не дадут того привычного уровня комфорта, который нужен, чтобы пережить двух часовове отключение света.

мне киев присылает расписание на 4-часовые отключения других даных у меня нет ))

... летом было по 7 часов тут были даные с мониторинга отдельно

я не очень понимаю твой пункт с «пайлотехи нельзя использовать» потому что я прямо написал что просто кладёшь 1 на 1 и получаешь больший размер и большую ёмкость но да становится размером с пол стиральной машины ))

за уровень заданого переживания как поставленные технические условия которые и решались я тоже уже написал к чему мусолить по кругу не понятно к чему у тебя к нему претензии вообще есть я обосновал

Вывод: пайлонтехи нельзя использовать, они не дадут того привычного уровня

за это отдельно ни чего сказать не могу но могу только сказать что меня побрасывало на украинских видимо продавцов и обозревателей соотв. и там товарищи путают «кпд» с «DoD» то дальше я х.з. я не готов и уже ни когда не буду «готов» «обсуждать» на таких «уровнях» и вообще иметь дело сори

... и ты тоже не можешь у тебя батарея иметь предел до 16 штук в стеке соотв. 16×4.8 до 76.8 квт только

Я — смогу. Я знаю чем отличается scale-up от scale-out. Как раз сегодня на практике рассказівал

мне киев присылает расписание на 4-часовые отключения других даных у меня нет ))

... летом было по 7 часов тут были даные с мониторинга отдельно

И вполне можно прожить на 5квт батарее, если не выёживатьс

я не очень понимаю твой пункт с «пайлотехи нельзя использовать» потому что я прямо написал что просто кладёшь 1 на 1 и получаешь больший размер

А я их поставлю вертикально вдоль стеночки, и это будет почти так же компактно, как и одна батарея
Хотя с проводами, конечно, придётся позадрачиваться в данном случае, тут согласен.

если это про мощность зарядки и ёмкость батареи то имхо в наших (т.е. ваших) условиях реальный кейз там может быть вывести «городскую сельскую сеть» на зарядку на вход который предназначен для солнечной панели просто выровняв и даже сгладив ток (простейшие операции даже с 3-х фаз) и уже сам дом полностью подключив исключительно на инвертор без режима path through

тогда моментальные значения параметры «городоской» сети тебе уже не важны а только средние скажем есть сеть даёт тебе «в среднем» за день «средних» 3 квт мощности то соотв. умножая это 72 квт часа в день и 2000 квт часа в месяц что имхо довольно зашибительное потребление

Появились двухтарифные счетчики... я не вижу как они вписывают в вашу концепцию.

сюда уже вписываются 2-тарифные счётчики если у тебя потребления хватит 1/3 от расчётного соотв. 2000 / 3 = 700 квт час в месяц которых соотв. можно забирать из сети только ночью с 11 до 7 утра на сколько я помню

кстати отдельно меня этот вопрос заинтересовал как же ж оно должно работать в режиме «питание дома от сети с одновременной зарядкой батареи» ведь по факту моментальная мощность просто удваивается и если скажем «инвертор» стоит подключением в режиме упса то по факту всё идёт через него а если точнее через то место где сам инвертор включён в розетку «внешней сети» и соотв. эта розетка должна иметь соотв. «двойную» мощность на что они соотв. не похоже чтобы были расчитаны

ЗЫ: как пример 3 киловата на заряд ощутимо так греют «обычные бытовые» кабеля и это которые 220 не 110 а пускать через такое подключение уже 6 киловат мощности уже я постеснялся ))

ЗЫ: плюс брекер всё равно выбъет

ЗЫ: в официальной документации я пока не нашёл каких-либо упоминаний про это как это должно работать по их мнению

простейшие операции даже с 3-х фаз

будем ставить віпрямитель/инвертор? Симметрирующий трансформатор? что еще? У вас странніе понятия о «простейших операциях»

тогда моментальные значения параметры «городоской» сети тебе уже не важны

Важні. если напруга постоянно плавает по фазам, то никакой зарядки не будет.

простейшие операции даже с 3-х фаз
будем ставить віпрямитель/инвертор?

имхо выпрямитель и конденсаторы на сглаживатель схема действительно простая даже для 3-х фаз и главное там нет «движущихся детателей» т.е. оно работать 24/7 годами очень сразу готовый

дальше да постоянный ток пускается на вход постоянного тока на инверторе который делает с него заряд батареи и сам же ж инвертор всегда питает уже внутреннюю сеть

как-то так если нужет работающий вариант в условиях низкого качества городской сети

дальше да постоянный ток пускается на вход постоянного тока на инверторе который делает с него заряд батареи

на выходе 3х фазного выпрямителя будет где-то 500 вольт постоянного тока. удачи зарядить им 50ти вольтовую батарею
или мы будем лупить туда 500 вольтовый инвертор, чтобы получить 220 вольт тройной мощности от 3х фаз?
вас в офис простых решений еще не звали?

будет где-то 500 вольт постоянного тока. удачи зарядить им 50ти вольтовую батарею

а сколько у тебя на входе принимает твой mppt?

... ок я глянул спеки должно быть 65-450 вольт

... на сколько я понимаю из расчётки 380 вольт 3 фазы дадут 445 вольт постоянного выпрямленного что конечно «под шишечку» но пока помещается

в 12-м году но я понял надо валить! (к) (тм)

а сколько у тебя на входе принимает твой mppt?

0 вольт. У меня его нет.

... ок я глянул спеки должно быть 65-450 вольт

даааа? а покажи мне спеку для MultiPlus-II у которого есть встроенній mppt?

тогда моментальные значения параметры «городоской» сети тебе уже не важны
Важні. если напруга постоянно плавает по фазам, то никакой зарядки не будет.

не важні потому что инвертор уже заточен работать в таких условиях со входа с солнечными панелями

«стационарное решение плохо, потому что его надо куда-то ставить, и тянуть провода»

из свежего опыта установки разных я для себя выделил 3 типа систем «для установки»

начну с конца то что я называю «чисто стационарным» как-то deye с фабричными батареями (в отличие от совсем уже diy на «сырых» аккумуляторах)

чисто стационарным оно есть потому что его именно приходится монтировать куда-то иначе его просто не включить

самый простой очевидный вариант это стена как то гаража или «подсобки» но я видел «мобильные» варианты собранные на раме иногда с тележкой колёсиками

в практическом исполнении это сравнимо с затащить домой серверный шкаф и как это сделать в квартире т.е. куда это сделать в квартире

потому что его надо куда-то ставить

честно я не знаю оно огромное и совершенно не «бытово эстетичное»

из преимуществ разумные пределы мощностей из тех что я смотрел последний раз до 50 квт и где-то примерно сравнимые объёмы предельные

домашнее использование это покрывает полностью и микро бизнес имхо тоже дальше идут уже реально промышленные системы

№ 2 это «по середине» системы как bluetti ep800 что интересно у официальных материалов они называются «portable» ))

cdn.shopify.com/...​88-a510-135b21273f00.webp

лично я не думаю что «кубики» весом по 60 кг есть «portable» но здесь в отличие от № 1 оно выглядит уже достаточно законченым и в чистой теории можно поставить даже в гостиной

а «все в одном» — «стоит красиво в коридоре и к нему провода тянуть не надо и меня устраивает»

лично я не видел даже в рекламе кейзов «забросили в машину и взяли с собой на пикник батарейки»

кстати эта штука который на картинке она на сколько я помню «во всепогодном исполнении» и её точно можно монтировать снаружи дома но всё же ж к.м.к. под навесом

№ 3 это конец моего списке (или на оборот начало) это уже «оригинально portable» системы но которые именно оригинально идут на кейз «запитать стационарно 24/7 весь дом»

это системы как bluetti ac300/ac500

i0.wp.com/...​Bluetti-AC300-B300×4.webp

это 3-5 квт мощности и до 12-18 квт час ёмкости что в общем хватает чтобы продержаться

(американцы могут мощность и ёмкость дублировать в исполнении split phase которая система умет «с каропки» просто докупаешь +1 инвертор и соотв. батареи)

эти штуки уже реально portable хотя бы б потому что у них ручки для этого есть )) и кейзы как это кидать в машину на кемпинг тоже

но они же ж ещё позволяют использовать систему как стационарную 24/7

всё что меньше имхо это скорее «реально большой павербанк» хотя и с опциями подключения солнечных панелей и батарей расширения

опять же ж среди этого «всё что меньше» встречаются странные штуки вроде bluetti ep500 но это имхо всё то же ж самое разве что имхо «дура весом 80 кг но на колёсиках» для меня довольно странная штука как и то как пример сравнимых характеристики мощность инвертора 2 квт и при этом мощность зарядки совсем ниже что-то 0.5 квт или как-то так

для сравнения тот мой «нижний диапазон» моего «списка» имеет мощность зарядки 3-5 квт соотв. и с солнечных панелей она тоже может взять сравнимо

Короче — всё фигня, переделывайте проект и приходите, обсудим.

командир вотЪ ))

чисто стационарным оно есть потому что его именно приходится монтировать куда-то иначе его просто не включить

Чойто?

потому что инвертор deye это на самом деле такая здоровенная дура (тот же ж половина стиральной машины) которая кстати реально имеет по толщине или по глубине что на фото «в интернете» совершенно не видно а там за счёт пассивной системы радиаторов охлаждения за фасадом скрывается ещё дофига толщины от стены

... и смонтировать это опций кроме как настенного нет

дальше потому что батареи для инвертора deye выглядят так

ae01.alicdn.com/...​4b66a7eb7cc5c1e22adcc.jpg

это как в более универсальном популярном (имхо) рековом исполнении

но есть также настенные варианты выглядят так

image.made-in-china.com/...​erter-Power-Tool-UPS.webp

т.е. просто поставить это в углу гостинной или там коридора нельзя это надо именно монтировать хотя бы б потому что именно так монтируется сама схема подключения к инвертору

сравни для примера с тем что я уже показывал «мобильным с каропки»

i0.wp.com/...​Bluetti-AC300-B300×4.webp

ЗЫ: как пример у «полностью с каропки стационарного варианта» даже розеток нет ))

потому что инвертор deye это на самом деле такая здоровенная дура

Не покупайте инвертор дея, покупайте виктрон. виктрон не огромная дура

дальше потому что батареи для инвертора deye выглядят так

не покупайте батареи дея, покупайте пайлонтех, они небольшие

т.е. просто поставить это в углу гостинной или там коридора нельзя это надо именно монтировать хотя бы б потому что именно так монтируется сама схема подключения к инвертору

не покупайте то, что занимает много места и требует специализированного монтажа

сравни для примера с тем что я уже показывал «мобильным с каропки»

Тоже имеет право на жизнь, не возражаю. Выходит дороже, но мобильнее.

как пример у «полностью с каропки стационарного варианта» даже розеток нет ))

Сделать переноску — дело 15 минут, это совершенно несложно.
но да, не для пенсионеров, пенсионерам лучше флоу, вкоторый молжно воткнуть роутер и ноут
но если руки минимально из жопы (или есть внятный электрик под рукой), то никаких проблем я не вижу ни со стационарным решением, ни с мобильным.

и требует специализированного монтажа
Сделать переноску — дело 15 минут, это совершенно несложно.

)) сирёзно

как продолжение вот тебе ещё историй из реальной жизни реальных людей

но да, не для пенсионеров, пенсионерам лучше флоу, вкоторый молжно воткнуть роутер и ноут
но если руки минимально из жопы

карочи у того «мобильного решения с пачкой мобильных батарей и готовых кабелей» есть одна особенность там secondary aka slave батареи подключаются «через проход» сиречь соотв. через «первую» батарею которая включена в сам инвертор но дальше каждая батарея имеет по 2 порта и соотв. можно подключить ещё к уже подключеной

... и у простых людей сразу же ж возникла проблема с готовым кабелем подключения который не достаточно длинный чтобы просто дотягиваться до батареи «через один» ))

т.е. они берут подключают 1 батарею и к ней вторую и это всё уже стоит одно на другом (конструкция прямо это предусматривает складывать один на другой) и дальше надо подключить ещё пару батарей но вот проблема теперь кабель от инвертора тянуть дальше а он короткий

я когда это своими глазами видел я приофигел потому что забыл думать что люди могут не догадаться подключить верхние батареи 2 к самому инвертору а нижние тоже 2 уже к соотв. батареям которые выше но не «через один»

ЗЫ: а ну да там на самом деле везде «через два» соотв. ))

ЗЫ: но справедливости ради я потом даже поискал жива ли ещё инженерная мысль в американском пипле так что всё нормально там люди с инженерной в голове нормально догадываются нормально подключить ))

то никаких проблем я не вижу ни со стационарным решением

проблема там очень проста там нужен електрик и отсюда следствие а «электрики» такие же ж тупые как и прочия как то я уже привёл наблюдение

и там товарищи путают «кпд» с «DoD»
теперь кабель от инвертора тянуть дальше а он короткий

2 метра (стандартній кабель) — єто «короткий»?

я когда это своими глазами видел я приофигел потому что забыл думать что люди могут не догадаться подключить верхние батареи 2 к самому инвертору а нижние тоже 2 уже к соотв. батареям которые выше но не «через один»

Чо, прости? По мурзилке «плюс» подлкючается к условной «первой» батарее, минус к условной «последней», а не «плюс минус к первой, а потом шлейфом еще батареи»

такая себе єлектрическая «петля тихельмана» получается — точно так же как подключаются, скажем, длинніе лед ленті, чтобі они у тебя не тускнели по мере отдаления от ввода питания

а нет осталось не множко ))

Чо, прости? По мурзилке «плюс» подлкючается к условной «первой» батарее, минус к условной «последней», а не «плюс минус к первой, а потом шлейфом еще батареи»
такая себе єлектрическая «петля тихельмана» получается — точно так же как подключаются, скажем, длинніе лед ленті, чтобі они у тебя не тускнели по мере отдаления от ввода питания

прикольно я «дискуссирую сирёзно» с товарищем который рассматривает электричество как гидравлику ))

... ща товарищи ещё атомную бомбу построят ждите ))

Виїхати з України фінансово ще вигідніше, але цікаве саме причина, чому взагалі виникла задача стиковки зарядної станції з HA? Варіант «просто захотілось» цілком підходить, але раптом це «наша секта» не помітила якоїсь благодаті?

от тут відповідь простіша... температура транзисторів стандартної «шатківниці» без навантаження більше 150 градусів., тоді як під навантаженням 70-80градусів., що є абсолютно доречним стимулом зайвий раз вимкнути інвертор якщо він наразі не потрібний.
пс: сам не міряв., ділюся тим шо в ютубчегу ремонтники розповіли

Віктрон на 5квт — 645 Євро. Батарейка на 14.3 Квт*Год це 2к якщо самому збирати і десь 2.5к якщо купляти зібрану. Не знаю який там ремонт вам на пару к потрібен, в мене воно біля щитка стоїть на звареній тележці, сусіди взагалі в загальний коридор виставляють.

і після війни сидіти і на всю цю красу дивитися і радуватися шо ви майже незалежні від міської мережі, прям як на яхті )

Після війни ви налаштовуєте це на заряд по нічному тарифу і користування від акб вдень і просто пасивно окупаєте її. Або просто продаєте за пів ціни, чи багато це 1.5к долларів за комфорт кожен вирішує сам.

Віктрон на 5квт — 645 Євро

729
Никто не захочет отдельно покупать Cerbo за 200 евро

Ну, оно в целом нормально и без GX работает если 1 аккум, но согласен, лучше с GX брать. Мне пришлось с RaspberryPI выкручиваться=)

Ну, оно в целом нормально и без GX работает если 1 аккум,

а настраивать как? через MK переходник? Неудобно же, и следить некак :(
Все ж уже привыкли к экофлоу с кучей параметров
мне вот резко не хватает «осталось часов до зарядки/разрядки», зачем мне эти проценты? :( (проценты тоже нужны, конечно, но время то удобно!)

Якщо чесно, то користь з того, що показує скільки часу у вас є до повного розряду, працює лише в одному випадку — коли у вас є стабільне постійне навантаження, в усіх інших випадках це не дуже то й допомагає спрогнозувати чи точно вистачить чи ні.

в большинстве случае у людей на инверторе/экофлоу — постоянная нагрузка, и такой показатель очень сильно помогает оценить — надо ли начинать экономить или не надо
показатель зарядки же сильно помогает понять — успеет батарейка зарядится до следующего отключения, или нет

В мене ні разу не було випадку постійного стабільного навантаження. Мабуть, тоді належу до меншості. Що дійсно більш-менш постійно — це споживання тих чи інших пристроїв за день, але цю статистику я отримую з розумних розеток, і так чи інакше треба самому рахувати на скільки тобі вистачить енергії в станції.

В мене ні разу не було випадку постійного стабільного навантаження.

вы, наверное, постоянно и хаотично включаете и выключаете разнообразные мощные приборы или у вас дома стоит маленький металлообрабатывающий завод, на котором у станков моторы то запускаются, то останавливаются, то идут в реверс?
потому что у меня вот — горит свет, включены ноуты и роутеры, иногда включается холодильник — потреблении плюс-минус постоянное (когда на батареях)
когда на гриде — да, там времеенами включаются обогреватель и бойлер, там иду «пики»

Цікава хрінь ваша Home Assistant Може теж колись похворію як життя налагодиться і не буде більше проблем.
А як там з розробкою аддонів? На чому це можна писати?

Як я знаю, то в основному це python. Але аддон це по суті docker контейнер, то по ідеї можна на чому хочеш писати. В якості основного image я використовую від home assistant hassio-addons/base-python, там є під різні архітектури, тому я б радив писати на python і не додавати собі зайвих додаткових викликів.

Як ембеддер, не розумію, що саме подібна автоматизація дає, відносно простого встановлення оффлайн ДБЖ/гібридного інвертора? На думку спадає хіба що інтеграція виданої роботодавцем або купленої без аналізу застосовності зарядної станції.

Ну, например, собрать в кучу на одном дашборде все свои устройства и хотя бы удобно на них смотреть. а если приложить усилия — то еще и управлять. это удобно
потому как очень вымораживает бегать по куче приложений/сайтов чтобы посмотреть на все разномастные инверторы, зарядные станции, полоумные счетчики с WiFi и так далее

Так стаття не про те, що краще використовувати, а як. І не про те, що краще купувати для резервного живлення. Якщо коротко — стаття про bluetti AC200MAX та home assistant, і як можна інтегрувати першу в друге, все.

Чи хтось пробував підключати інші зарядні станції, типу Anker

дякую за статтю.
Може хтось зрось зробить MQTT брокер для Anker 767 (f2000). Тут уже готова бібліотека для цього: gitlab.com/cclaunch/anker_ble
треба тепер якось інтегрувати із HA

Дякую за статтю.
Сам користувався цією інтеграцією з HA, поки на хазяйстві був тільки EB3A.
Але відмовився від неї, коли обзавівся новішими і більшими станціями.
Bluetti змінита протокол в нових станціях з v1, до v2. Вони, на жаль, не сумісні.
Перейшов на hassio-bluetti-bt. Він активний і підтримує як v1, так і v2 станції.
З додаткової оптимізації, то у мене ще налаштовано керування швидкістю зарядки. Для прикладу, якщо заряд станції опускається нижче 80%, включається нормальний режим зарядки, а коли заряд більше 90%, то включається тихий режим зарядки.

дуже круто, дякую за статтю

Дякую за цікаву статтю та згадку. Bluetti блокує свій API як це робить Ecoflow?

Першу ітерацію станцій, в котрих був виносний блок живлення, не блокує, інші наче також працюють, але я не впевнений. В нових вони додали пароль на блютус, чи працює там — не знаю, бо не маю нової станції.

Привіт. Основне питання не розкрите. Чим ваш форк краще за другий варіант інтеграції?

Який саме другий варіант? HACS? Ну і тема статті не про «краще», а як підключити станцію до home assistant. Для мене мій краще, так як я можу робити зміни які мені потрібно і додавати нові станції якщо потрібно.

Ваш підтримує тільки v1 станції.
HACS підтримує і v1, і v2 станції.
Всі нові станції уже v2.

На даний момент мій підтримує v1 і вже парочку v2. Як буду мати змогу тестувати нові станції, буду їх додавати і розширювати підтримку.

Підписатись на коментарі