Angular 19. Розбираємо основні фічі

💡 Усі статті, обговорення, новини про Front-end — в одному місці. Приєднуйтесь до Front-end спільноти!

Привіт! Нещодавно команда Angular випустила нову версію — Angular 19. Давайте розберемось, які цікаві нововведення вона принесла.

1. Incremental Hydration
    • Гідратація частин додатка за потребою через @defer.
    • Підтримка тригерів: hover, viewport, timer, interaction.....
  2. Новий routerOutletData
    • Передача даних з батьківського компонента до дочірнього через RouterOutlet і ROUTER_OUTLET_DATA.
    • <router-outlet [routerOutletData]="routerOutletData()"></router-outlet>
  3. linkedSignal
    • Сигнал, що може відстежувати як поточне, так і попереднє значення залежного signal.
  4. Підтримка Playwright
    • Інтеграція сучасного інструменту для е2е-тестування.
  5. Синтаксис @let
    • Спрощене оголошення змінних у шаблонах із локальною видимістю.
  6. Всі компоненти за замовчуванням standalone
    • Не потрібно додатково вказувати standalone: true; для старих компонентів необхідно явно зазначати, що вони не standalone.
  7. Опція equals для Signals
    • Кастомна функція для порівняння значень, щоб уникати зайвих оновлень сигналу.
  8. Функція afterRenderEffect
    • Виконання побічних ефектів після кожного рендеру, якщо змінилися залежності.

Happy codding,
Yuriy!

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
linkedSignal

Сигнал, що може відстежувати як поточне, так і попереднє значення залежного signal.

computed також може це відстежувати. Головна перевага linkedSignal, що він повертає WritableSignal, на відміну від computed, який повертає read-only сигнал.

Але відкритих позицій все менше. ’Онлі джаст фон фан’

Чесно кажучи, не знаю, як із попитом на Angular, але він мені завжди подобався. З мого досвіду, Angular зазвичай обирають для створення великих платформ, яких, порівняно зі звичайними SPA, не так вже й багато, мабуть тому і пропозицій менше.

Підписатись на коментарі