Advent of Coding 2024. Хто бере участь?

Розробник Ерік Уостл знову радує спільноту програмістів, випустивши чергову версію популярного адвент-календаря — Advent of Code 2024. Цей інтерактивний проект перетворює грудень на місяць цікавих викликів, пропонуючи щодня нову задачу, яких усього буде 25.

Суть ідеї полягає в тому, що кожна задача — це невелика головоломка, яку можна вирішити за допомогою будь-якої мови програмування. Автор проекту наголошує на важливості збереження інтриги, тому учасників просять не публікувати розв’язки до завершення адвенту.

Задачі відкриваються щодня рівно опівночі за північноамериканським часом. Крім того, учасники можуть слідкувати за своїми досягненнями в глобальному рейтингу, який відображає найшвидші й найточніші розв’язки з усього світу.

Я також вирішив приєднатися до цієї події та спробував розв’язати одну із задач. Здавалося б, завдання на перший погляд просте, але його вирішення зайняло в мене цілих 1.5 години! Основною проблемою для мене було правильно зчитати такий обсяг даних та розбити їх на масиви, але кілька невдалих спроб і все вийшло 🙂.

Ось приклад мого коду:

def calculate_total_distance(ll, rl):
    lls = sorted(ll)
    rls = sorted(rl)

total_distance = 0
    for left, right in zip(lls, rls):
        total_distance += abs(left - right)

return total_distance

ll = []
rl = []

for _ in range(1000):
    user_input = input()
    left, right = map(int, user_input.split())
    ll.append(left)
    rl.append(right)

print("Left numbers:", ll)
print("Right numbers:", rl)

total_distance = calculate_total_distance(ll, rl)
print(total_distance)

А як щодо вас? Будете брати участь у Advent of Code?

Підписуйтеся на Telegram-канал «DOU #tech», щоб не пропустити нові технічні статті

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

DOU, зробіть окремий DOU Leaderboard, розшарте ключ, нехай люди долучаються

Зробив (мою першу) візуалізацію до рушення 12-го дня. на форумі по Ada. Роблю на Аді, бо дуже люблю цю мову :)

Може когось код зацікавить, то він на GitHub.

як правило, поєдную Advent of Code з вивченням нової мови. цього року вирішив робити таски на Elixir (до цього не мав досвіду з Elixir та Erlang). давно не мав такого фану при вирішенні завдань.

також приймаю участь) доволі цікаво :)

Розкажеш?)) Цікаво, як враження.

подивимось чи вирішу всі задачі по на носі відпуска а задачі з кожним днем все складніше :D
подобається дуже шо задачі з юмором — на сьогоднішній наприклад тобі спочатку сказали знайти одну комбінацію а потім надавши відповідь у другій частині задачі «ельф на тебе дивиться як на йолопа і каже ти шо з дуба рухнув» і виявляється він очікував геть іншого))) ну там ще гра слів певна. тому мене це забавляє) не скажу шо я найоптимальніші алгоритми обираю для задач — бо це скоріше для забавки але процес подобається )

А скільки всього десь людей проходять цей адвент?

Більшість задач там такі, що першу частину дуже хочеться вирішити в лоб. А потім коли відклривається друга частина, то всі хто написав неефективно — отримують декілька років на дочекатися рузельтату. Дуже дисциплінуюча практика. «Пиши відразу разумно» — це майже як слоган цієї гри.

так так) особливо з сьогоднішньою задачею :D

У 2020му вирішив все, не до 24го, але до 26 грудня вирішив. Потрапив тоді у перші 5000. У 2021му пройшов десь половину.. А от з 2022го ніяк не зберуся прийняти участь знову. Дуже класна й корисна активність, особливо якщо є знайомі з ким можна позмагатися.

Беру участь вже другий рік підряд, минулого року дійшов тільки до 13, далі вже випав на трохи часу і не було так цікаво продовжувати далі

Зробили в компанії окремий лідерборд для наших розробників, вже пару десятків учасників зібрали😊

Підписатись на коментарі