Advent of Coding 2024. Хто бере участь?
Розробник Ерік Уостл знову радує спільноту програмістів, випустивши чергову версію популярного адвент-календаря — Advent of Code 2024. Цей інтерактивний проект перетворює грудень на місяць цікавих викликів, пропонуючи щодня нову задачу, яких усього буде 25.
Суть ідеї полягає в тому, що кожна задача — це невелика головоломка, яку можна вирішити за допомогою будь-якої мови програмування. Автор проекту наголошує на важливості збереження інтриги, тому учасників просять не публікувати розв’язки до завершення адвенту.
Задачі відкриваються щодня рівно опівночі за північноамериканським часом. Крім того, учасники можуть слідкувати за своїми досягненнями в глобальному рейтингу, який відображає найшвидші й найточніші розв’язки з усього світу.
Я також вирішив приєднатися до цієї події та спробував розв’язати одну із задач. Здавалося б, завдання на перший погляд просте, але його вирішення зайняло в мене цілих 1.5 години! Основною проблемою для мене було правильно зчитати такий обсяг даних та розбити їх на масиви, але кілька невдалих спроб і все вийшло 🙂.
Ось приклад мого коду:
def calculate_total_distance(ll, rl):
lls = sorted(ll)
rls = sorted(rl)
total_distance = 0
for left, right in zip(lls, rls):
total_distance += abs(left - right)
return total_distance
ll = []
rl = []
for _ in range(1000):
user_input = input()
left, right = map(int, user_input.split())
ll.append(left)
rl.append(right)
print("Left numbers:", ll)
print("Right numbers:", rl)
total_distance = calculate_total_distance(ll, rl)
print(total_distance)
А як щодо вас? Будете брати участь у Advent of Code?
12 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів