Чи може військовослужбовець поступити до ВНЗ?

Вітаю! Я долучився до армії за контрактом і вже 4 місяці тут. Коли не знаєш, що буде завтра, починаєш мріяти й згадувати все, що хотів здійснити у житті. Одна з моїх мрій — закінчити ВНЗ за спеціальністю, пов’язаною з CS.

Можливо, хтось знає, чи можу я якось вступити до університету? Якщо так, то, наскільки мені відомо, потрібно складати НМТ. Чи можу я це зробити онлайн? І чи дозволяється складати онлайн сесії під час навчання?

Мабуть, мої питання здаються наївними, але я просто хочу здійснити свою мрію. До того, як піти до армії, я намагався знайти роботу. Мені запропонували два офери, проте через фінансові труднощі я не міг собі дозволити релокейт, тому мусив відмовитися.

Зараз, у вільний час, я продовжую навчатися, щоб не втрачати знань і залишатися в курсі. Я сподіваюся, що коли повернуся, для мене знайдеться місце в цій сфері.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

На заочку, усіх моїх знайомих без проблем відпускали здавати сесію. Але на все воля конкретного командира. Поговоріть зі своїм начальником.

Вам найкраще подзвонити/написати прямо в приймальну комісію і взнати в них безпосередньо, або шукати в правилах вступу, які зазвичай є в вільному доступі:
наприклад, в НУ ЛП пише таке:

16.3. Для здобуття ступеня бакалавра можуть проходити вступні випробування у формі
співбесіди замість НМТ або співбесіди замість результатів НМТ та творчого конкурсу (для
спеціальностей Інституту ІАРД) на основі ПЗСО або НРК5, а також для здобуття ступеня
магістра на основі НРК6 або НРК7 та здобуття ступеня доктора філософії за результатами
співбесіди з іноземної мови замість ЄВІ та/або фахового іспиту замість ЄФВВ:
— особи, визнані постраждалими учасниками Революції Гідності, учасниками бойових дій
відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»,
зокрема ті з них, які проходять військову службу (крім військовослужбовців строкової
служби) в порядку, визначеному відповідними положеннями про проходження військової
служби громадянами України;

Схоже, що найоптимальнішим буде пробувати вже після отримання статусу УБД

Привіт.
По-перше, дякую за твою роботу в збройних силах(бажаю удачі, сили волі та повернення додому).
Стосовно вступу ВНЗ, то є така тема для військовослужбовців(особливо контрактної форми), ти можеш звернутись до свого керівництва та вони тобі підскажуть, які університети та факультети ти можеш подати заявку на навчання у ВНЗ. П.С. Декілька знайомих так вде навчаються пару років та паралельно проходять військову службу, стосовно того, що відпускають на сесії, теж є такий момент).

Доречі список з тих навчальних закладів, які тобі представить керівництво для військових абсолютно безкоштовне(за рахунок держави)!
Ну і круто, що маєш час, бажання та наснагу на вивчення професіх в умовах, яких ти зараз. В армії часу бракує, хоча ти в собі його знаходиш. Молодець.

Велике дякую! Вільного часу дуже мало, але усвідомлення, що після війни є життя, мотивує не витрачати ці дорогоцінні години на серіали і тп.

Підписатись на коментарі