О ні... знову Фідбек

BOOMBASTICK
Фідбек
Привіт! Якщо тобі здається, що тебе «обісрали» на рев’ю або співбесіді — не кип’ятися. Фідбек — це не просто критика, а конструктивна критика: може боляче, але допомагає. Якщо ж це просто образи — це вже не фідбек, і не варто брати це до серця.

Головне правило: не ти = твій код
Розслабся, оцінюють твій код або знання, а не тебе як особистість. Ти — не той костиль, який ти зліпив о третій ночі. Ти — це ти, а код — це просто набір символів.
Фідбек — це не вирок. Він існує, щоб покращувати твої навички, бо ідеальних людей не буває (ну, крім тебе, але тільки в п’ятницю).

Усі косячать
Навіть сеньйори-помідори роблять помилки, і це нормально. Важливо не уникати фейлів, а вчитися рефакторити свої косяки.

Як реагувати на фідбек?

1. Прийняти — навіть якщо хочеться кинути монітор через вікно.
  2. Подумати — зробити висновки. Наприклад, «тут я залажав, бо не дочитав документацію», «а тут треба було тест написати».
  3. Прокачатися — кожна правка робить тебе кращим. Ніхто не чекає від тебе досконалості, але кожен фікс — це маленький апгрейд.

Коли фідбек — це не фідбек
Якщо вас/сім’ю саме поливають лайном, причому в стилі «сутула собака краще б справилася» то це вже зовсім інша історія. Що робити?

1. Ігноруй токсичних людей.
  2. Фільтруй оточення. Нормальні колеги допоможуть рости, а токсики лише руйнують мотивацію.
  3. Ставай вище цього. Твоя цінність не залежить від думки одного злого QA(ква ква) або тімліда(хто це?).

Чому фідбек важливий?

• Чіткий напрямок: ти знаєш, що покращувати, а не вгадуєш наосліп.
  • Менше фейлів: аналіз помилок зменшує їх повторення.
  • Прокачка: адекватний фідбек — це шлях до рівня «Батя».

Висновок: будь людиною, а не емоційною мокрою тряпкою
Обісрали? Віджався, обнявся, піднявся і пішов далі.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Якщо тобі здається, що тебе «обісрали» на рев’ю або співбесіді — не кип’ятися. Фідбек — це не просто критика, а конструктивна критика: може боляче, але допомагає.

Вот я сейчас вспомнил, как я раньше давал всякие фидбеки. Надо было поменьше излагать конструктивной критики, всё равно толку с этого полный и абсолютный ноль. Проблемы закроются в любом случае, и ничего по большому счёту от этого не изменится. А дальше что одни уволятся, что я уволюсь, причём что с конструктивной критикой, что без. Надо побольше всякого позитива в фидбеках накатывать. Если допустим кто-то какую-то дичь порет, надо поддержать, сказать что у тебя оригинальный взгляд на ситуацию, неожиданное эвристическое решение, продолжай в том же духе. Если какой-то говноед пришёл устраиваться на работу, сказать, что всё нормально, ничего страшного, к тому же зарплату не я лично тебе платить буду.

Що я щойно прочитав?

Деякі вайтішники(в тому числі манагери) занадто емоційні і можуть заплакати після, або навіть на мітингу через незначну критику. Реально таких зустрічав, навіть у поточний час.

Нужно вырости до такого уровня когда вы сможете сказать, что фидбек вам не нужен. Просто вовремя сообщить готовы продолжить рассматривать вашу кандидатуру либо нет, а интервьюверам сможете сами дать фидбек и комментарии насчет вашего уровня знаний не нужны. А если нет фидбека или даже какой-то формальной отписки ввиде имейла от робота в стиле «вы супер но не можем с вами продолжить», то не заморачиваться на этой компании.

Підписатись на коментарі