Білл Стейплс — новий CEO GitLab
GitLab — компанія з українським корінням, заснована Дмитром Запорожцем у 2011 році, змінює CEO.Сід Сібранджі, попередній керівник, переходить на посаду голови ради директорів компанії через проблеми зі здоров’ям. Тепер компанію очолить Білл Стейплс, який має досвід роботи на керівних посадах у New Relic, Microsoft та Adobe.
5 грудня 2024 року GitLab опублікувала у себе на сторінці повідомлення від Сіда Сібранджі та Білла Стейплса, в якому вони повідомляють цю новину компанді. У повідомлення вже колишній CEO висловив свою вдячність команді, клієнтам, партнерам GitLab та Біллу Стейплсу:
Сьогодні я відчуваю багато речей, але більше за все — вдячність. Я хочу подякувати нашим клієнтам. Досягнення результатів для них було основою цінностей GitLab, і я дуже ціную їхню довіру до нас. Дякую вам, члени команди GitLab. Ваш внесок є основою успіху GitLab і тієї цінності, яку ми створюємо для наших клієнтів. Дякую, E-Group. Ви — неймовірні партнери та колеги, які допомагають GitLab і нашій команді досягати найкращих результатів. Дякую, GitLab Board. Я дуже ціную вашу підтримку протягом мого перебування на посаді CEO і з нетерпінням чекаю на нашу подальшу співпрацю, оскільки я продовжую працювати на посаді голови ради директорів. І дякую тобі, Білле. Я радий, що ти очолиш наш наступний етап розвитку. Я тут, щоб підтримати тебе і компанію в наступному розділі GitLab!
12 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЯк там, коли завоюють світ як тут місцеві експерти предсказували? Скільки ще чекати? Тут же з піною в роті розказували як гітхаб всьо після покупки майкрософтом всі тут свої репозиторії на гітлаб перевозили. Як там успіхи я вас питаю?
Поки що самий зручний для мене це bitbucket, хоча декого від нього дуже тригерить.
Періодично вимушений користуватись gitlab, але в мене від нього око сіпається ))
Капут
Це значить Майкрософт їх купить скрро
Нашо воно їм? В них же гітхаб є
Вороже поглинання. Компанію конкурента поглинають із ціллю вивести конкуруючий продукт із ринку. Таким дуже полюбляв займатись наприклад Oracle.
Не обов’язково саме Microsoft — потреби на такий сервіс є дуже багато у кого, наприклад Google. Писати власний вони звісно можуть, але вже пішли шляхом поглинання стартапів та інших успішних продуктів. В цілому поглинути такий сервіс напевно було би цікаво усім BigTech.
У гула є свій code. Їм це нафіг не здалося. Особливо коли йде битва за ринок аі. Який в рази більший
AI ринок ? Цікаво де він якщо той же Open AI весь час трясе ?
Там швидше битва за сам пошук і рекламодавця, і судячи з усього весь хайп і реклама не сильно допомогли, тому пішли шляхом подачі судових скарг в антимонопольні органи з вимогою продавати Chrome.
те що ви не бачите ринок AI-ю не забороняє еплу, МСу, гуглу, енвідії робити бабло/продукти для нього. а по суті (для чого гуглу може бути потрібен гітлаб) є що сказати?
гітлаб потенційно може бути цікавим якимось інтеграторам для розширення портфоліо послуг що надаються. але такий актив треба і розробляти. а це може буди і непрофільною акстивністю для інтегратора. роблю припущення що гітлаб зараз як покупка в найближчі 2р нікому скоріш за все не цікава
Наприклад, GCP — повний спектр послуг вийде, часто той же Azure обирать виключно через Github.
Звісно корпорація самостійно може створити будь який продукт або довести до розуму те що в них і так є. Питання — що обійдеться дешевше. Те саме : Amazon, Oracle, IBM і т.д.
ніколи про таку мотивацію не чув, але може хтось таким і керується. логіка певна є у ваших словах. але все ще не бачу чому це гуглу дійсно може бути цікаво. для них зарах АІ це топ приорітет. решта це так, на закуску.
AI пріоритет — зробити з нього бабла продаючи GCP інстанси з GPU. Там чудово в курсі — що на золотій лихоманці зазвичай заробляють продавці лопат та лотків.