«Метод каченяти» або як не зламати монітор від виду чергового багу

Баги в коді — це невід’ємна частина роботи розробника, але інколи вони доводять до такого відчаю, що хочеться не лише «зламати» прод, а й монітор. Однак існує один простий, але ефективний спосіб зберегти як нерви, так і обладнання — метод каченяти.

Що це за метод і як він працює?

Метод каченяти — це техніка вирішення проблем шляхом делегування задачі... уявному помічнику. Зазвичай, роль цього «помічника» виконує невелика гумова качечка або інша іграшка, яка стає вашим мовчазним співрозмовником.

Суть методу проста: коли ви проговорюєте проблему вголос, навіть уявному співрозмовнику, мозок автоматично починає глибше аналізувати ситуацію. Часто під час такого «монологу» з’являються нові ідеї або розуміння, як виправити помилку.

Як це виглядає на практиці?

Особисто я часто звертаюся до цього методу під час роботи. Нерідко виявляється, що причина багу до смішного проста: неправильно поставлений символ, помилково оголошена змінна чи ще щось елементарне. А ось так виглядає мій вірний напарник, який завжди терпляче слухає всі мої страждання:

Його мовчазна підтримка працює на всі 100%, і стрес від багів, як і самі баги, зникають набагато швидше.

А як виглядає Ваше каченя? Показуйте 👀

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Тобі потрібне резинове каченя поки отут місію не виконав

dou.ua/forums/topic/44960

Баги виникають там, де ти ще не був. Куди ти ще не ходив.
Я кожному багу радію — вони показують, що ще треба опрацювати, яку область потрібно висвітлити у логах. Детальний лог краще за коментар пояснить. Дебагер працює не так, як лог, тому гарне логування має бути завжди.
Щодо звукового супроводу думок, то це концентрує, звук на відміну від думки довше залишається у повітрі, у інформаційному просторі триває його існування довше, що, для надшвидких мізків — бо програмування розганяє нейронну активність до значних швидкостей — є напрочуд гарним способом не залишити якусь важливу інформацію повз уваги.
Зувк повільніший за думку. Але текст повільніший за звук ;)
Напиши листа своєму каченяті..

Баги виникають там, де ти ще не був. Куди ти ще не ходив.

по научному називається code coverage

Чи не пофіг? Головне, щоб гроші платили.

цікавий метод, додайте посилання на магазин — як будуть гроші, куплю оте жовтеньке каченя 🦆

Є такий: funnyducks.com.ua
я в них взяв декілька. Зараз в основному працює Шерлок Холмс :)

Зара завантажу фотку дружини

Факт, це працює зараз іноді навіть краще.
Але памʼятайте про конфіденційність! Безкоштовні версії не дотримуються її. Не все їм можна розповідати.

Підписатись на коментарі