Найбільший фейл 2024-го

Агов, діліться фейлами і невдачами 2024-го і чому вони вас навчили. Краще — професійними, але можна і життєвими.

Автор найцікавішої історії отримає футболку від DOU. Переможця визначимо вже 23 грудня.

І пам’ятайте, жодні невдачі не страшні, якщо зробити правильні висновки. А вчитись на чужих помилках ви можете за допомогою наших статей:

А ще рекомендуємо увімкнути випуск подкасту 1-2-3 Techno на YouTube-каналі DOU. У відео обговорюємо ретроспективно курйозні історії та фейли, які траплялися з гостями.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Це коли на доу заборонили анонімні коменти

Мої епік фейли цього року були не професійного характеру, а у сфері романтичних стосунків.

Я ходив на побачення та активно переписувався з 4 дівчатами. Не одночасно, а послідовно — починав з наступною, коли розумів, що з попередньою нам точно разом комфортно не буде. Так от, перші 3 з 4 допомогли мені зрозуміти, наскільки важливо знайти людину зі здоровою психікою і що це не така проста задача, як я собі уявляв.

У першої дівчини був біполярний афективний розлад (офіційно медично діагностований). У другої був розлад харчової поведінки, у третьої була депресія і вона вчинила суіцид у травні 2024. Лише після цього я зробив висновки і нарешті знайшов людину зі стабільною психікою, з якою ми у стосунках з літа.

Нічого не маю проти людей з психічними проблемами, зараз взагалі весь світ з’їхав з глузду. Але я вже у тому віці, коли треба шукати не просто дівчину, щоб весело провести час, а майбутню дружину та матір ваших майбутніх дітей, а для такої відповідальної справи здорова менталка є чи не найважливішим фактором.

94 коментарі

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

не взяли в СОУ через інвалідність

Обрали ваш коментар найкращим і даруємо футболку DOU. Вважаємо це не фейлом, і вдячні за вашу ініціативність!

1/ але це все таки був фейл(невдача), буквально
НЕВДАЧА, і, ж. Невдале, безуспішне, не таке, як хтось бажав, закінчення, завершення чого-небудь.
2/ Не врахований vox populi, взагалі
3/ Мені цей подарунок без потреби, виразно брендований одяг не люблю і не ношу
Тож було б добре, якби Ви виизначили наступний найкращий і передали йому, дякую

шановні адміністратори доу. Або видаляйте всі оффтопік коменти, або не видаляйте геть ніяких коментів. шо це за цензура IP її налєво.
а краще винесіть зрадойобську гілку в окрему тему форуму.

Мої епік фейли цього року були не професійного характеру, а у сфері романтичних стосунків.

Я ходив на побачення та активно переписувався з 4 дівчатами. Не одночасно, а послідовно — починав з наступною, коли розумів, що з попередньою нам точно разом комфортно не буде. Так от, перші 3 з 4 допомогли мені зрозуміти, наскільки важливо знайти людину зі здоровою психікою і що це не така проста задача, як я собі уявляв.

У першої дівчини був біполярний афективний розлад (офіційно медично діагностований). У другої був розлад харчової поведінки, у третьої була депресія і вона вчинила суіцид у травні 2024. Лише після цього я зробив висновки і нарешті знайшов людину зі стабільною психікою, з якою ми у стосунках з літа.

Нічого не маю проти людей з психічними проблемами, зараз взагалі весь світ з’їхав з глузду. Але я вже у тому віці, коли треба шукати не просто дівчину, щоб весело провести час, а майбутню дружину та матір ваших майбутніх дітей, а для такої відповідальної справи здорова менталка є чи не найважливішим фактором.

Те, що ви написали, звучить дуже страшно. Не прийняти людину за те, що вона захворіла? Не ok в сучасному світі. Особливо це не ok в країнах Заходу, до яких ми так хочемо приєднатися і чиї цінності прагнемо перейняти.

Вінсент ван Ґоґ, Ернест Гемінґвей, Людвіг ван Бетховен та багато інших видатних людей допомогли закрити це питання ще в XIX-XX сторіччях. Шкода, що не всі в Україні про це знають. І великий респект тим дівчатам, які наважились розповісти про свої відмінності.

Те, що ви написали, звучить дуже страшно. Не прийняти людину за те, що вона захворіла? Не ok в сучасному світі.

Покинути за те, що захворіла, маючи довгу спільну історію — не ok. Не вибрати з самого початку, до серйозних відносин — ok. Ви вибираєте кожну першу зустрічну чи якісь маєте власні критерії?

У мене є знайома пара, де вона з діагностованою кліничною депресією зі складною історією і на сильних ліках. Є знайомі зі спадковими ментальними проблемами, теж сімейні. Але жити з такими — це власний вибір і постійний подвиг. Нікого не можна примушувати чи просто агітувати за таке. І соромити за відмову — теж.

Особливо це не ok в країнах Заходу, до яких ми так хочемо приєднатися і чиї цінності прагнемо перейняти.

А пропонуєте затикати собою амбразури у кращих радянських традиціях. «- Патроны кончились! — Но ты ж коммунист! — и пулемёт застрочил снова.»

Вдаватися в подробиці фейлів не хотілось би, але висновків рік трошки додав.

Кожна наступна халепа ортогональна всім попереднім, і не ставить їх на паузу.

Краще не займатися самопомиранням, бо родичам доведеться брехати що ще живий щоб отримати лікарське свідоцтво про смерть, думати як доправити тіло в морг коли ліфт не працює без електрики, і мати інші клопоти, а вони і так будуть розбиті горем.

4 рази втрачав шукав роботу.

Не зовсім фейл, радше тактичний прорахунок, і не мій, але цікавий досвід...

Наша система медичного середовища планування лазерних офтальмохірургічних операцій ( www.ziemergroup.com/...​nning-software/flowsuite ) складається з десктопних клієнтських програм та БД і медичного PACS-сховища, розгорнутих у докері в окремому боксі, до яких підключаються лазери та оптометричні пристрої, з’єднуючись в єдиний «контур». Поки що ми випереджаємо реліз лазера, але прикинути параметри операції (по суті, один параметр, але ключовий — товщина залишкової строми після корекції, якщо вона занадто тонка, операція неможлива, або ризикована) до того як пацієнт ляже на операцію, це дорогого варте, тому придумали таку штуку як імітацію реального середовища, розгорнуту в демо-режимі. Ну і фейлом було спробувати затаскати Docker Desktop на клієнтську машину — не моє рішення, до речі, мені було цікаво спробувати це реалізувати, але в його життєздатність я не вірив.
Ні, рішення ми зробили крутецьке — надбудову, яка знаходить docker, запускає docker desktop і чекає, поки інстанси живі та піднялися, після чого запускає ще одну проміжну програмку — все це, щоб просто мати доступ до планувального екрану, того самого, що на передньому плані по лінку.

Все б нічого, але вже після другого дистанційного сетапу я зрозумів, що то глухий кут, бо оверхед для інсталяції того взагалі не вартий і ще просто дивом на німецькій стороні була дуже класна коліжанка-німкеня, яка змогла знайти віртуалізацію в налаштуваннях BIOS лікарського ноута, без чого воно банально не запускалося...

Після цього я остаточно вирішив наполягати на тому, щоб усе, що необхідне для офлайн-режиму, зберігати в базі даних, яку натомість зробити портабельною і запускати та зупиняти її разом з самою прогою. Десь тиждень власних зусиль і воно почало працювати саме так, як треба, тепер вже максимально просте для користувача — запустив і працюй... Якби це був кінець, то нє :D Далі маркетинг почав сумніватися, що це добре, оскільки без оверхеду по інсталяції і підтримці вони не впевнені, що втримають контроль над поширенням такої простої системи, тому тепер вони взяли таймаут і думають, як виписувати ліцензію, без якої система просто не запуститься :-)

зайшов сюди, щоб написати точно такий ж коментар

Это не фейл, это лень

Ну так абсолютна більшість фейлів через те, що хтось десь полінився

Не. Фейл, как по мне, это скорее действие. Ну, например, сделать коммит, не прогнать юнит тесты и залить на прод. С 1 стороны — лень прогнать юнит тесты, но с другой- сам фейл был вызван действием «залить на прод».
А «я ещё в Украине» — тут нет действия, тут бездействие.

А «я ещё в Украине» — тут нет действия, тут бездействие.

Пішов у Сільпо, а не до Пункт пропуску «Ягодин — Дорогуск»

Ну я минулого року в прикордонній зоні у Тисі купався.

Совсем немного поленился :)

знаю одного знайомого який вже купу бабок спустив, і постійно не щастить: то за сраку візьмуть голову мсек-у в якому робились його документи, то поміняли карту діагнозів придатності, то відмінили ще щось, то змінили процедуру

зараз виїхати — це зуміти виграти в карткову гру проти людей, які на ходу пишуть правила гри та самі роздають тобі карти

Якщо бабло кидати у кожного хто пропонує виїзд, певно так і буде — лотерея та й годі

ну, маркетплейсу пропонуючих, з відгуками та рейтингом — чомусь не існує 🤷‍♂️

о за сраку візьмуть голову мсек-у в якому робились його документи, то поміняли карту діагнозів придатності, то відмінили ще щось, то змінили процедуру

З вашої цитати видно що чувак бажає через КПП виїхати. В 2024. То називається «кидатись баблом».

ну так якщо бігти через річки/поля, то тойво, і пристрелити можуть. а якщо впіймають — то гарантовано доставлять в тцк

Про це потрібно було думати у 2022-2023 наприклад.
І якщо саму війну ще багато хто не міг передбачити, то рух держави з 24.02.2022 стабільний у відношенні до ухилянтів.
Через КПП їздили аж до початку 2024, потім це стали супер поодинокі випадки.

Ти такий розумний заднім числом

Кордони зачинили за добу, а ось температуру у вогнищі підіймали досить покроково.
Перші ластівки були чутками на зразок «зняти бронь зі студентів», потім один закон, потім інший. Спершу бусифікації був один, можливо два відео за квартал, потім все більше і більше.
Тому я вважаю що якщо люди не слідкували за ситуацією з обмеженням прав людини ну значить пороблено)

А ще були моменти коли здавалось, що скоро все закінчиться. Віддавати всі гроші щоб виїхати не всі готові.

Ти от був впевнений що війна буде тривати ще так довго?

Як людина яка слідкувала: виїзд в 2022 — 2к чи безкоштовно навіть перший час.
2023 — 3-5к
2024 — 6.5к+
Є ще усілякі екстремальні опції за 800+$
Ну явно не всі гроші світу. Знаю людей хто ці суми брав у швидкогрошах)

шість з половиною в 24 році це про «в водах тиси спіймали групу дріпропетровчан і криворіжчан, котрі як лошари заплатили по п’ять тищ кожен якомусь чувачку, котрий показав напрямок до річки»?

Ну як буде бажання, пінгани в лс на доу

дякую, мені не треба. Я чисто пошуткувати тут сиджу.

Я просто до того що ціні є різні
В мене знайомий є що у березні 2022 виїхав за 15к
В той час ще десь півроку люди майже безкоштовно виїжджали через Запоріжжя
Інформація...

Я мав надії у 2022
Але після того як був провальний контрнаступ і нічого не змінилося, зрозумів, що аж до виборів у штатах нічого очікувати не варто.
Ну і плюс спілкувався з військовими. Саме їх історії надихнули поїхати.

Бывает... Но, если так охота было выбраться — почему он не выбрался ещё в 2022-м, когда сделать это было не в пример легче?

Да миллион причин может быть: отсутствие нужных связей в 2022 (не все готовы/могут плыть через Тысу), нет денег чтобы дать на лапу, семейные нюансы, не позволяющие уехать и т.д.

«Все проблемы решаемы пока ты не летишь с моста»

Нет денег — для айтишника не аргумент, нет связей — туда же. В 22-м только ленивый не знал волшебный номерок и сумму. Даже я знал, хотя мне не надо было :)
Ждать, пока закроется окно возможностей, а потом вкладывать много денег с отрицательным результатом — это странная стратегия ИМХО. Могу разве что «семейные проблемы» как аргумент принять, да и то — в большинстве случаев жена с огромным удовольствием катнёт в Европу.

В 22-м только ленивый не знал волшебный номерок и сумму.

Я не знав і всі мої друзі не знали, причому не тільки зі сфери ІТ, і досі не виїхав ніхто, хоча по чутках дехто хотів.
Невже десь є марктеплейс, де такі оголошення доступні?
В іншому випадку люди, які не мали справ з «мутками», «тємками», не мали стосунку до держслужби у будь-якому вигляді — в прольоті))

Є офіційний маркетплейс, називається сайт Кабінету Міністрів України, а конкретно «Правила перетину державного кордону».
Ще в 2022 році були внесені зміни які дозволяють ухилятися «обраним», а щоб стати обраним треба вже шукати номерки

Вообще никогда в жизни не имел дела с гос. аппаратом, а максимальная «мутка», которой воспользовался за всю свою жизнь — это забашлял за права :)
Но камон! Предложения насчёт оформления инвалидности в 2022 / 2023 или пермишенов через шлях как волонтёра или перепрыгнуть Тису / Карпаты носились в телеге / вайбере как бешеные )
Во всех чатиках, кроме правительственных, в коментах постоянно пробегали данные предложения. Их сносили админы, конечно, но не слишком быстро и вполне можно было подобрать контактик. Ясен пень, что 90% из них — полная туфта, но, имея интерес, можно было начать копать и найти всё, что необходимо.
Можно было даже просто погуглить и также найти этих чуваков, не сильно-то они скрывались.

дада. А ще там була одна бідна жіночка з маріуполя, котра ніяк не могла з дітьми нікуди добратися, постійно ламався автомобіль і треба було їй допомагати грошима. да.

Ага, и такое помню. Ну, никто ж не отменял мозги, правда? Если предлагают всю сумму заплатить вперёд — повод задуматься, не так ли?

для мене «поводом задумацца» було би в принципі бажання перевіряти явний скам в зрадойобських чатиках.

Тут же вопрос в задачах. Какая задача — такие и ресурсы для её выполнения. Наверное, логично, что патриоты скорее сидят в окопе, нежели занимаются контрабандой людей :)
Кроме того, я почти уверен, что уже на момент 23-го года у каждого был хотя бы 1 знакомый 3-го круга, который успешно выполнил данный квест. И можно было напрячь общих знакомых насчёт связать с таким человеком, и уже его попросить поделиться контактом на базе своего личного опыта.

Ага, хапали потім тебе органи відповідні. Повідомлення від ноунеймів — це дуже надійно 😁

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Дуже легко про то говорити «заднім числом». В 2022 році було звільнення Харківщини, звільнення Херсона, було наївне відчуття що все може скоро закінчитися і не треба буде нікуди їхати.

Хм... Ну, как по мне, тут дело в принципе, а не в том, закончится всё или нет.
При любых раскладах завершения войны, на выходе имеем страну с разрушенной экономикой, из которой вынесли уже даже то, что было прикручено хорошо.
И по сути есть 2 пути:
1. Верить в то, что всё наладится, страна выйдет из экономического послевоенного кризиса или даже как-то помогать стране в этом или
2. Считать, что очередной зеля у власти вынесет даже то, что не смогли открутить попередники и в ближайшей перспективе лучше не будет точно. Да и в средней перспективе — аналогично.

В случае 1 логично остаться, в случае 2 логично свалить навсегда.

в случае 2 логично свалить навсегда

Так навіть при рішенні «звалити назавжди» є два способи це зробити:
1. Не чекаючи поки кордони відкриються. Це складно — потрібно шукати перевізників, домовлятися, давати гроші, ризикувати що спіймають при перетині кордону.
2. Чекати коли кордони відкриють. Певний ризик теж є, адже можуть в буса запхати коли спробуєш сміття винести, та якщо живеш в ЖК з найбільшою в Україні закритою територією де за всю історію існування ЖК ніким ніколи не було помічено жодного представника ТЦК, натомість служби доставки привозять усе потрібне для життя, то «чекати коли відкриють кордони» виглядає не такою вже і поганою стратегією.

Ну, сейчас уже — да, идея так себе, проще переждать, наверное. С другой стороны, после «переждать» получить ВНЖ будет уже не так просто, только через рабочую визу. Таким образом, получим расклад до 21-го года, когда выехать можно было только на условиях работодателя.

Так якщо сьогодні скористатися U4U та отримати TPS, то у випадку укладення перемир’я дозвіл на роботу скасують, і умови отримання дозволу на роботу знову повернуться до ситуації 2021-го року. При цьому з’являться певні фінансові незручності, адже контракт оренди підписується на півроку, а то і на рік, зі штрафом на випадок дострокового розірвання контракту.

При открытых границах не имеет значения насколько разрушена экономика.
Катнулся на заработки и там решил, остаешься или возвращаешься и когда.
Но нас возвращают в Совок, где за границу может ездить только элита, а для остальных эмиграция это билет в один конец.
Собственно говоря жопа в экономике тоже связана с закрытыми границами из-за чего иссяк поток гастарбайтерских денег и сильно ограничились бизнес-трипы из-за чего ВЭД оказался заблокировпнным для большой части мелкого и среднего бизнеса.

Ви за 50 років не змогли вивчити мову своєї країни, то чого ви вирішили, що маєте право звинувачувати інших у якихось помилках?

Мы уже дискутировали по этому поводу примерно полгода назад, когда я указал на ошибки в вашем тексте.
Ту веточку снесли, к сожалению, поэтому не смогу на неё сослаться.
Украинский я знаю не хуже (а, скорее всего, даже лучше) вашего. А вот на каком языке мне общаться — это мой личный выбор. И в данном случае это — моя принципиальная позиция: никакой хер с горы (ни зеля, ни янык, ни кто-либо другой) не имеет права мне указывать, на каком языке мне общаться в приватном общении

У вас якось перекручений причинно-наслідковий зв’язок.
Люди переходять на українську не тому, що їм хтось вказує. Тим більше на рівні побути ніхто офіційно цього не вимагає.
Просто гидко розмовляти мовою орків, яки творять те що вони творять.

Не. Ничё не перепутано.
Есть 2 категории людей:
1. Те, кто перешли сознательно, под влиянием своих личных побуждений.
2. Те, кто перешли под влиянием пропаганды, несущейся из каждого утюга или толпы.
Знаете, как отличить эти категории?
А оч просто. Те, кто из 1-й категории, не будут навязывать свой выбор другим.
К 1-й категории у меня нет никаких претензий: разговаривать на языке своей страны — это отличный выбор.
А вот 2-ю категорию я считаю... как бы это культурно выразиться... людьми недалёкими и внушаемыми :) И, если они на пропаганду повелись — это не даёт им никакого права тащить своих тараканов мне в уши.

Я бы добавил, что вторая категория это преимущественно те, кто в феврале 22-го бежал теряя тапки до польской границы или позже покупал себе справки об инвалидности и сейчас учат нас жизни из тепленького места в Европе.

Кстати, да, верно подмечено. Почему-то не видел ни одного комента из окопа насчёт какой язык для приватного общения мне использовать и где. Зато коментов от «инвалидов» и прочих «работников критических предприятий экономического фронта» — прям много.
А срачи насчёт используемого языка для общения в иммигрантских чатиках — это отдельная тема для обсуждения под пиво :)

патамушта каждий дєлаєт в мєру сваїх вазможнастєй. хтота підтримує український ютуб, а камута какая разніца пушкін ілі лєрмантав

Что вы в тех пушкиных-лермонтовых вцепились? Глубоко вторичная литература и если не форсить ее через госпропаганду отсыхает сама.
С другой стороны — всю школьную программу по укрлиту я не глядя поменяю на одного Роберта Шекли.
Уже поменял.

Окей. Добавим кроме «инвалидов» и «работников экономического фронта» 3-ю категорию «поддерживатели украинского ютуба». Уговорил :)

як легко уговоріть рускоговорящєво. Признайся, тій дівулі, котра з маріуполя, переводив гроші?

жартую не дуже дотепно і доречно, але што подєлать. я так роблю тому, що кляте оточення вимагає бути розумним і зваженим, а я не буду йти у нєво на поводу!!1

Конечно, перевёл. Всё твои деньги. Ей они нужнее, чем тебе.
Видишь, я тоже умею в тупые шутки.

а мої просто недоречні і не дотепні. єсть к чєму стрєміцца

Напевне ти їх старанно фільтруєш, тому що я бачив багато скарг солдат, які їздили в відпустки і замічали скільки вірних холопів бережно тримаються навязаної їм росією мови

Что я фильтрую? Ты мне ща с окопа пишешь?

А ти звідки пишеш, що розповідаєш як і до чого ставляться в окопах?

А я тебе как раз в другой ветке задачку придумал.
Вот решишь — поймёшь.

Люди переходять на українську тому, що самі захотіли. Самі. Захотіли. А не тому що так вимагають якісь виродки, котрі впевнені, що мають право вказувати, кому яку мову використовувати в приватному спілкуванні. Чому виродки? Бо вважати, що вони мають право вказувати комусь, що йому робити, можуть тільки виродки. Доступно?

Коли-небудь, коли ви станете старим, хворим і немічним, ваші діти і родичі так само шукатимуть будь-які законні та незаконні засоби, щоб збагрити вас у якийсь будинок для людей похилого віку і забути про ваше існування

На початку так. А зараз, як я розумію, будь яка схема перетину через офіційні пункти пропуску вимагає особистого візиту до ТЦК. А там вже лотерея, бо можуть прийняти документи чому вас ще не треба мобілізувати, а можуть викинути у смітник і сказати «ну якщо щось не так, то подай в суд. Із окопу будеш судитись»

Це не фейл, це лінь, а ліниві прорамісти кращі, бо роблять відразу гарно, щоб не перероблювати)

Одного разу Ернест Хемінгуей посперечався, що зможе написати найкоротше оповідання, здатне зворушити будь-кого. Він програв цю суперечку Slavik’у Savko

Slavik Savko — це російський бот, якого запустили на DOU форуми, щоб піднімати антиукраїнські настрої

Перепис DOU-українофобiв оголошується відкритим

Господин Подоляк, перелогинтесь.

В чому він не правий? Я, наприклад, був страшенно розчарований іт-спільнотою. Якийсь захмарний рівень егоїзму помноженого на такий же рівень інфантилізму.

В чому він не правий?

В том, что у нас пока что не работает принцип «Государство это я (Король Солнце)».

В 2022 році більшість коментаторів Доу засуджували виїзд після 24.02.2022, тепер більшість підтримують. Що змінилося?

Можете смело отправлять киевстару и их менеджерам
Хоть цирк с конями и начался в декабре 23-го, но в принципе смело можно считать крупнейшим и наиболее примечательным фейлом последних лет
тут даже кружки не жалко с надписью «50$»

а шо за фейл, можна поцікавитись?

діліться фейлами і невдачами 2024-го
Автор найцікавішої історії отримає футболку

лузер року

Це коли на доу заборонили анонімні коменти

На моїй пам’яті найглибше дно у цьому напрямку було пробито коли у відпочатку відритому і аж ніяк не політичному топіку про інвертор від CEO Коло закрили анонімні коменти бо почали накидувати багато (конструктивної доречі) критики
P.S Підозрюю що скільки б не набрало за це футболку не дадуть. Але давайте по приколу накидаємо лайків

Я би лівав з доу якби тут далі «анонімні» трампи байдони і жериновські продовжували коменти писати.

Не так важливо Хто, а Що саме говорить)

питун щось мудре і корисне вам розкаже? лавров? шарій, бойко, юлічка тимошенко?
дуже віє підходом все-толеруючого заходу, «open minded free thinker» + «какая разніца»

Різниця є, принципова позиція повинна бути.
Якщо людина не ОК — за кораблем і все

пффф, коментарі б перетворились на *баноє айті з защекоїнами і т.п.

Найбільшим фейлом було те, скільки до того його не банили і скільки всього він до того наговорив.
Схема бана Кожаєва виглядала десь так: www.youtube.com/watch?v=XK2HTrSOo-E

побачив тему «найбільший фейл...» і очікував там прочитати чийсь постмортем. Але не глянув хто автор.

Підписатись на коментарі