Танці і Тестування — чи можна їх поєднати?

💡 Усі статті, обговорення, новини про тестування — в одному місці. Приєднуйтесь до QA спільноти!

Всім привіт. Мене звати Ренат і я тестувальник 3Shape. Мій тестувальницький шлях почався з геймдеву, потім мене занесло в веб, потім я перейшов на десктоп, а зараз продукт нашої компанії переходить в облако, тому я знову повертаюсь до веба. А ще, паралельно, я викладач по соціальним танцям (бачата). Здавалось би, як ці дві професії можуть існувати одночасно в одній людині. Але це здивує лише людей, які не знають насправді хто такі тестувальники. Адже тестувальник це не професія, це покликання, це погляд на світ, де дуже багато помилок і неточностей, які хочеться виправити. Тому зараз я пропоную вам такий експеримент. Поглянемо на танці через технічну призму тестувальника і подивимось що з цього вийде.

В соціальних танцях рівень танцівника умовно вимірюється кількістю часу, який він займається і розділяється на такі категорії: До року, від року до двох, від двох років і викладачі. Давайте уявимо, що танцівник це проект і зрозумієте як я бачу викладання танців

Рівень Begginers (до року) — проєкт тільки почався, поступово пишеться найпростіший функціонал, ще нічого толком не працює, але ентузіазму маса. На цьому етапі хочеться написати багрепорт просто на все, що тільки існує в проекті, але можна лише тільки на те, що розробляється в даний момент, бо дуже велика частина багів пофікситься сама собою в майбутньому.

Рівень Intermadiate (від року до двох) — у проекта вже досить впевнено працюють основні фічі, інколи проскакують критичні баги, проект можна показувати бета тестувальникам. Хоч і пророблено багато роботи, але все ще хочеться репортити кожен сантиметр. Тут вже дається свобода, але все ж рекомендується звертати увагу тільки на те, який блок розробляється в даний момент.

Рівень Advance (від двох років) — проект вже настільки хороший, що він впевнено тримається рівня найкращих на танцполі. Немає критичних багів, лише є моменти, які можна покращити. Все працює злагоджено, на автоматі, немає вимоги повертатись до базового коду. Пошук багів на цьому рівні вже дуже непроста задача. Тут потрібно проявити уважність, хитрість та чуєчку щоб спіймати баг в проекті. І можна було б залишити проект на такому рівні, але...

Рівень Masters (викладачі) — проект на стільки ідеальний, що з нього беруть приклад, щоб створювати схожі. Немає багів в існуючому функціоналі, лише можливі неточності при додаванні нового. Проект абсолютно автономний, але щоб залишатися на плаву йому потрібно постійно оновлюватись, відповідно до сучасних тенденцій. На цьому рівні знайти багу практично неможливо. А коли знаходиш, то вона на стільки суперечлива, що це скоріше фіча, а не проблема.

В такому ключі я поєдную своє життя тестувальника і викладача танців. Я хочу виростити дуже багато крутих проектів, тому постійно вимагаю щоб вони фіксили баги в своєму танцюванні, які я знаходжу.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі