Чи є сенс поступати за кордон?
UPD. Мабуть, я погане задав питання. Мене цікавить саме чи варто в цей університет / на цю програму AI / і чи покидати в такому разі КПІ? Питання, чи варто їхати за кордон для мене очевидне.
Зараз навчаюсь на на першому курсі ІПЗ 121 на ФІОТ, в КПІ. До цього ще закінчив Bootcamp курси веб програмування (JS, купа фреймворків на нього, React). Рік в 10 класі попрацював в одній компанії верстальщиком на WordPress, але мені потім не вистачало часу на підготовку до НМТ, тому покинув роботу, плюс верстальщик то не так вже й мене цікавить. Навчання в університеті мені подобається. Викладачі є дуже хороші і досить не дуже, але найважливіше для мене в плані університету, що я постійно концентруюсь в цій сфері і менше відволікаюсь на неважливі речі (повністю сам я б не зміг вчитися, мені треба певні границі, і когось, хто мене б направляв).
Так от, я подав заявку на вступ в Johannes Kepler University на спеціальність Artificial Intelegence. Там навчання англійською, є можливість навчатися з літнього семестру, і зі слів людей, які там вчились, знаю що там багато дуже теоретичної математики і трохи пайтону (перші курси). Англійська на рівні С1, німецька А2 (в 11 класі сам почав вчити).
Спершу, я взагалі не планував поступати в український ВНЗ, але як для страховки все ж поступив. Мені сподобалось настільки, що тепер не знаю, чи варто їхати за кордон. Мені ще 17, так що час маю.
Цікаво почути думки людей щодо того, чи є сенс поступати на саме спеціальність Artificial Intelegence, оскільки я ніколи до цього про це навіть не думав (Спеціальність Computer Science в JKU на німецькій В2, тому я не зможу). Це наче відноситься до Computer Science, але туди радять поступати вже на магістра, коли маєш вже базові знання з CompSci. Поступати туди на бакалавра мені здаєтсья ризиково. З іншої сторони я маю можливість навчатися і там і в КПІ (оскільки навчання в КПІ в ФІОТ повністю дистанційне). Сподіваюсь почути ваші думки щодо такої непростої ситуації.
— залишатись в КПІ?
— покинути КПІ в вчитись в JKU?
— спробувати вчитись паралельно і в КПі, і в JKU?
27 коментарів
Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.