👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному2
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Сподівання що не доведеться говорити як добре було в 2024

Ну на 2024 я вгадав непогано. dou.ua/...​rums/topic/41386/#2734468
Тепер спробуємо на 2025:
— Після приходу до влади Трампа будуть спроби для миру, але Зеленскький не забажає підписувати угоду без НАТО, а інші умови обговорювати будуть довго та нудно.
— Оптимістично: в кінці 2025 підпишемо мир. Песимістично: воювати будемо аж допоки не захоплять Київ (років з п’ять точно протримаємося) ну або не вб’ють Зеленського і Єрмака.
— По мобілізації: те, що було жахом у 2024 стане просто нормою у 2025, проте суттєвого погіршення не очікую. 18-25 так, будуть призивати, проте їх і зараз «добровільно» мобілізують.
— На 5 поставок ППО буде 1 зі зброєю у найкращому випадку. (на практиці, а не у обіцянках)
— Коррупція посилиться ще більше.
— Навіть у випадку миру кордони не відчинять перший рік, проте консульскі дії десь за півроку розморозять.
— Доллар буде до 45 аж до підписання миру (якщо беремо 2025 рік). Після — буде стрибок до 50 адже люди будуть валити швидше ніж прибувати. Це буде взагалі досить цікаво. Приїде Оксанка з Варшави до Київа, поживе декілька місяців, сильно здивується тому що побачить і буде рвати кігті аби хоч на полуницю забрали проте не в Україні жити. Ну а ті хто зрозумів як працює Україна — в кращому випадку будуть заїзджати на декілька тижнів як туристи і явно не одразу.

Після чергової помилки друкаря,
під патронатом Ченогоренко і Федорова
DOU стане новим урядовим кур’єром

Чого чекаєте від 2025 року?

Продовження тенденцій 2024 року.
В економічному плані:
— падіння всіх сфер економіки. Із захопленням шахт біля Покровська, ймовірно, падіння металургії буде, більш ніж у інших, але навряд че галузь помре.
— курс, 45
— новий етап підвищення податків
— новий етап посилення моніторингу коштів у фін установах
— зменшення міжд підтримки
— нові удари по енерг. інфраструктурі
— зменшення народжуваності ще на 7-10% відносно 24 року

У військовому:
— новий етап посилення мобілізації: зменшення віку, виключення деяких хвороб etc. Нові штрафи та обмеження.
— втрата Покровську, Торецьку, Ч. Яріка, Добропілля, Констахи. Початок генеральної частини «Битви за Донбас» — оборона Краматорсько-Слав’янської агломерації.

Але щось залишиться незмінним. Наприклад кількіст переданих таурусів.

Сподіваюсь, що він буде, як і очікується, не високосним, тобто матиме рівно 365 днів.
Ще очікую, що після зими прийде весна, потім літо, потім осінь, потім знову зима. Хоча і це вже неточно.

Також очікую, що не буду зважати (сильно) на той момент, що нас відділятиме від 2050 року рівно стільки часу, як і від 2000.

334 коментарі

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Тим хто бажає миру будь якою ціною нагадаю що на момент 22 року в Бучі були мирні люди, і до них прийшли не озлоблені війною, втратами і каліцтвом російські солдати.

А ви забули вже про Бабин Яр? Чи про Волинь? Чи про Аушвіц? Це список можна продовжувати безкінечно

Я за кордони 91 року. Я за море заміть рф. Я за розвал рашкі на дрібні частинки. Які є варіанти це все зробити?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

працюють всі ці U4U

Вже не працюють, нові спонсорства на паузі кілька місяців.

Я не про міфічний розвал рашки а про наш вибір. А вибір у нас або забути про таку країну як Україна і сподіватись на те що повезе пережити чистки або воювати і будувати свій Ізраїль

підтримую. але Ізраїль у нас не виходить, у нас виходить щось схоже на рф, а по деяким питанням навіть гірше. Якщо б у нас правляча еліта дійсно робила би з нас Ізраїль, то в неї не було би питань з мобілізацією. А якщо вони не будують Ізраїль, то і ми з Вами не побудуємо Ізраїль.

і будувати свій Ізраїль

опять )) а ти єврей? а чи багато у вас євреїв?

а чому ти вирішив що «свій ізраіль»? як що до «свого усср(н) незалежного»? адже саме усср мав ядерну зброю третій за потужності світовий потенціал і як то адже саме усср мав 4 українські фронти у останню велику війну яку саме усср виграв у складі коаліції але адже то був саме усср

Міг Голова Ради Міністрів УРСР відавати накази на застосування ядерної зброї що знаходилось на території УРСР ?

як що до «свого усср(н) незалежного»?

Так для більшості з тих ця сама ’будь-яка ціна’ планується бути (а скоріш за все і буде, принаймні в короткі перспективі) мінімальною, що їм те нагадування?
Аби своя сорочка ближче до тіла, а решта не так і важлива

Фішка в тому що Путін ніякої мирної угоди не пропонує, звідки взагалі з’явилась думка що без Путіна можна зупинити цю війну, «просто пєрєстать стрєлять» в односторонньому порядку не працює

що Путін ніякої мирної угоди не пропонує

не пропонує кому? а чого ти вирішив що «мирної угоди тов. путіна то саме з самім усср»?

а як на це дивиться сама Україна? сама Україна розглядає план «гарантій безпеки» але ж ці «гарантії безпеки» то буквально як є «мирна угода» кого з ким?

в односторонньому порядку не працює

тож а перемагаєте війну прямо зараз ви самі «в односторонньому порядку» чи там щось уже «багато стороннє»?

тож виходячи з усіх саміх «реалій на землі» за самім тов. путіним то чого саме ти думаєш як тов. путін «не пропонує мирної угоди» саме Україні?

Не заважайте будувати Ізраїль в UK.
Там від України тільки аватарка

Буде працювати принцип «працюй, або воюй»
Запрацює міністерство повернення українців.
Європа надасть Америці чіткий сигнал щодо непохитної підтримки України.
НАТО та ЄС стануть на крок ближчими.
Офіси українських ІТ фірм з’являтимуться по всьому світу.

останній пункт — 100% (правда згодом вони перестануть бути українськими)

2025 не будет простым, 2027 будет.

І 2027 теж не буде простим.
Але до 2043 люди перестануть старіти, до 2053 перестануть вмирати від старости
а десь у 2097 будуть колонії по всій сонячної системи

Якщо треба пояснювати то не треба пояснювати. 2027 буде простим.

І 2027 теж не буде простим.

Це типу «фізики / математики жартують»:
’Просте число — це натуральне число, яке має рівно два різні натуральні дільники (лише 1 і саме число). Решту чисел, окрім одиниці та нуля, називають складеними.’

Тому 2027 — просте, 2025 — складене

Ще більше довб***бів на доу які просуватимуть росіянську дезу в якості корисних ідіотів і не тільки. Війна буде продовжуватися — і це в мільйон разів краще ніж капітуляція.

Війна буде продовжуватися — і це в мільйон разів краще ніж капітуляція.

Не можу втриматися, тут просто проситься жарт дуже чорного гумору: війна в 40 мільйонів разів краще ніж капітуляція і ваще до останнього українця..
Але я не корисний індіот і рашку люто ненавиджу, тож сподіватимемося що Трамп прийде — лад наведе!

А ви не стримуйте себе. З`їздіть в Ізюм.

Жартуєте? Навіть за бажанням кудись поїхати — доїду я тільки до найближчого патруля та ТЦК, а там вже помандрую куди скажуть, а не куди хочеться.. Подорожувати зараз не на часі! Ось виповниться 60 рочків, стану повноправним громадянином, а не унтерменш, як зараз, — тоді і покатаюся досхочу)

Трамп з вас громадянина не зробить, жодної держави.

Та я не балуваний, оськільки народився ще в СРСР — і звідти моя єдина вимога до держави щоб не помічала мого існування і взагалі від*балася, а там вже сам, все сам.. А коли держава починає називати себе Батьківщиною і врубає мод «вставай страна агромная» — значить збирається розплатитися моїм життям за косяки можновладців..

унтерменш
я не балуваний
моя єдина вимога

ви щось наплутали — або ви балуваний, або не унтерменш, або які в біса вимоги?

Вата повилазила і стала сміливою, тепер бути ватою знову модно, але ніт.

саме, як ви кажете «вати» тут на форумі — мало. бо дійсно тут не популярні вони. а ви — попаяні.

Эгоист — человек, который любит себя, больше чем меня© Оскар Уайльд.
Вата — человек не согласный тараканами в моей голове © форумные «патриоты».

Наразі чоловіки вікової категорії 18-60 уражені в своїх конституційних правах, судячи з багатьох відеозаписів, які можна легко відшукати в мережі, де фіксуються викрадання перехожих на вулицях міст невідомими у камуфляжі, іноді за сприяння поліції, порушуються мінімум 5 статей Конституції України, а саме:

Стаття 27. Кожна людина має невід’ємне право на життя.
Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Обов’язок держави — захищати життя людини.
Кожен має право захищати своє життя і здоров’я, життя і здоров’я інших людей від протиправних посягань.

Стаття 28. Кожен має право на повагу до його гідності.
Ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню.
...
Стаття 29. Кожна людина має право на свободу та особисту недоторканність.
Ніхто не може бути заарештований або триматися під вартою інакше як за вмотивованим рішенням суду і тільки на підставах та в порядку, встановлених законом.
...
Про арешт або затримання людини має бути негайно повідомлено родичів заарештованого чи затриманого.

Стаття 30. Кожному гарантується недоторканність житла.
...
Стаття 33. Кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати територію України, за винятком обмежень, які встановлюються законом.

звісно є ще розділ про обов’язки, типу

Стаття 65. Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов’язком громадян України.

але якщо конституційні права на паузі, то напевно обов’язки теж? а то якось нелогічно виходить: «тут граємо, тут не граємо, тут рибу загортаємо»; звісно я не юрист і можу помилятися, може насправді все норм і йде за планом, як в усіх провідних демократичних державах світу :-)

Наразі чоловіки вікової категорії 18-60 уражені в своїх конституційних правах

— русня прийде права поверне (мертвим).

— русня прийде права поверне (мертвим).

ну, в єту игру можно играть в двоем, не так ли?
«Если бі мі не отобрали бі ваши права — их отобрала бі русня!» ©
Люди возмущаются не «отобранием прав», а тем, что такой огромній кредит и запас доверия и возможностей — просрали изначально и продолжают все успешнее и резвее просирать.

Грати і «возмущаться» можна вдвох втрьох і вдесятьох. На здоров`я. Капітулювати не можна. А окрім капітуляції возмущєнці нічого не пропонують. Тому пох.

При певному співвідношенні сил (я не стверджую, що зараз саме такий розклад, я кажу абстрактно) залишається вибір, чи точно померти на полі бою (або в полоні), чи прийняти ризик окупації.

Ви вже прийняли ризик окупації як прийнятний і нормальний, і тут у вас більшість прихильників — радійте.

Радіти нічого, чесно кажучи. А яку ви альтернативу пропонуєте? Загинути на полі бою (у кращому випадку), чи, не дай б-г, у полоні?

Загинути на полі бою (у кращому випадку), чи, не дай б-г, у полоні?

Можете попробовать оккупацию, расскажете потом чем отличаются пытки в плену от пыток в оккупации

Друже, я б тобі написав, що ти можеш попробовать, але, боюсь, доу забанить.

Я НЕ пропоную капітуляцію, я НЕ пропоную сдаватися чи щось подібне. Не треба з мене робити колаборанта чи дибіла, який закликає до цього.

чи прийняти ризик окупації.

Давайте поступим проще
Ві проверите оба способа — в оккупации и без оккупации, а потом вернётесь и расскажете нам свой экспириенс

Давай ві прочитаєте уважно гілку, і будете відповідати в контексті дискусії.

Давай ві прочитаєте уважно гілку, і будете відповідати в контексті дискусії.

Прочитал. Ответил в контексте.
Поражен вашим вібором принять риск оккупации
У меня бі духу не хватило, вот честно
Лично я лично вами — восхищаюсь

А окрім капітуляції возмущєнці нічого не пропонують

ну почему? предлагают
например — прекратить воровать как не в себя
прекратить воевать мясом
начинать «дума ть»
возрождать военку и ВПК
Вместо переколадівания плитки в прифронтовіх городах — строить линии обороні (и не отдлавать их сразу русне)

— А може відкрити кордони з ЄС, щоб всі, хто хоче, встигли евакуюватися?
— Та ні, в нас нарід не той: тому хай русня тисне зі сходу, а ТЦК полює на них у тилу!
— Ідеальний план, надійний як швейцарський годинник!

— Ідеальний план, надійний як швейцарський годинник!

В фильме смісл єтой фразі біл в том что план — херня и не сработал.

тобто маємо міну уповільненої дії, так що план виявився з гнильцем..

Ну т.е. план сработал как в фильме — не так.

Ще більше довб***бів на доу які просуватимуть росіянську дезу в якості корисних ідіотів і не тільки.

Вы очень сильно преувеличиваете влияние обитателей ДОУ на окружающую реальность.

1. квантові компютери стануть ще доступнішими
2. in-memory computing теж пошириться
3. у нас, як казав наш Президент, коли працював видатним актором «навіть якщо у них там на Заході висадяться марсіане і захоплять Землю — в нас нічого не зміниться»
3.1. продовжать потуги з перейменувань міністерств та відомств і всього нащо кине око. Може й до професій таки доберуться (наприклад, сільський вчитель стане руральним тютором)
3.2. особливості ДІЯ стануть помітними, як наслідок проведуть пару показових порок банків/фінустанов/громадян.
3.3 Телеграм/1C і далі хаятимуть — але юзатимуть
3.4 продовжать бідкатись на нарід бо він не контрольовано вживає ліки, критикує владу, махінує з податками тощо.
3.5. створять таки міністерство телемарафону та єдиних новін. або два)
4 в світі діджиталізація продовже поступ. Бо без неї соціалізму бути не може.

Так хорошо як зараз вже ніколи не буде, 2025 буде гірше за 2024 по всім показникам, але гірше за все буде удар по економіці, бо підтримка України у світі закінчується ну і рецесія.

Трошки побоююсь MAGA, виглядає як дуже небезпечний рух у своїй основі, але подивимось.

З позитиву, скучно точно не буде.

Швидше за все буде пауза в бойових діях із вимушеною демобілізацією, бо це вигідно і заходу та кацапам.
Європа широко розкриє обійми трудовим мігрантам.
Судячи зі змін демографії, Україна буде змушена перейти від неофеодалізму до якоїсь іншої форми правління. Дуже сподіваюся, що не революційним шляхом.

із вимушеною демобілізацією

імхо із цім будуть певні трудності принаймні ми такіх очікуємо бо там таки буквально «всьо нє так однозначно» (к)

... тут «трудності» саме з боку «демобілізованих» а не «влади» та «армії» ну і так тоді як уже вторинний ефект то є буде і «трудності» вже для «влади»

... власне то є все вже проходили у 14-м 16-м просто масштаб

а вона й не закривала )) то був минущий епізод світової епідемії буває ))

Судячи зі змін демографії, Україна буде змушена перейти від

ніт ніх. не зміниться і більше того навіть «змушення» не буде

Дуже сподіваюся, що не революційним шляхом.

тим більше не буде ні якім «революційним» бо див. п.п.

тож кому дуже треба як то за АБС «жєлалі странного» (к) (тм) то ті просто звалять як власне то є відбувається вже останні 10+ рокі

воно просто тупо нах. ні кому не треба «революційним шляхом» як то буквально «низи не хочуть верхи не можуть» чи то там на оборот не суть бо всім хто реально щось можуть їм тупо не треба вже «напрягаться в революцію» бо світовий ринок навіть один тіко євро це вже 0.5 млрд населення як там у батька нашого достоєвського

Там уж поприще широко:
Знай работай да не трусь...
Вот за что тебя глубоко
Я люблю, родная Русь!

Не бездарна та природа,
Не погиб еще тот край,
Что выводит из народа
Столько славных то и знай,-

Столько добрых, благородных,
Сильных любящей душой,
Посреди тупых, холодных
И напыщенных собой!

(к)

проблема якраз демографії у якраз існуючих умовах якраз полягає вже у тім що всім на то є «часть суші» дуже глибоко простіті байдуже

... ви там просто пропустили цей момент світової історії як власне і останні кілька століть світової історії разом взятої ))

в сенсі «перейти до неофеодалізму»? а те, що зараз і останні багато років, це що тоді?

Ну на 2024 я вгадав непогано. dou.ua/...​rums/topic/41386/#2734468
Тепер спробуємо на 2025:
— Після приходу до влади Трампа будуть спроби для миру, але Зеленскький не забажає підписувати угоду без НАТО, а інші умови обговорювати будуть довго та нудно.
— Оптимістично: в кінці 2025 підпишемо мир. Песимістично: воювати будемо аж допоки не захоплять Київ (років з п’ять точно протримаємося) ну або не вб’ють Зеленського і Єрмака.
— По мобілізації: те, що було жахом у 2024 стане просто нормою у 2025, проте суттєвого погіршення не очікую. 18-25 так, будуть призивати, проте їх і зараз «добровільно» мобілізують.
— На 5 поставок ППО буде 1 зі зброєю у найкращому випадку. (на практиці, а не у обіцянках)
— Коррупція посилиться ще більше.
— Навіть у випадку миру кордони не відчинять перший рік, проте консульскі дії десь за півроку розморозять.
— Доллар буде до 45 аж до підписання миру (якщо беремо 2025 рік). Після — буде стрибок до 50 адже люди будуть валити швидше ніж прибувати. Це буде взагалі досить цікаво. Приїде Оксанка з Варшави до Київа, поживе декілька місяців, сильно здивується тому що побачить і буде рвати кігті аби хоч на полуницю забрали проте не в Україні жити. Ну а ті хто зрозумів як працює Україна — в кращому випадку будуть заїзджати на декілька тижнів як туристи і явно не одразу.

Де можна підписатись на ваші прогнози?

Навіщо вам прогнози цього пана? Підписуйтеся на першоджерело, де він черпає свої знання про Україну

Слушая российских аналитиков можно узнать довольно интересные новости

dou.ua/...​rums/topic/36886/#2369737
18 березня 2022 13:41

Все ніяк не можу звикнути, що методи, цілі і задачі супротивників — співпадають

Березень, так
Було, каюсь)
Коли всі були в шоці
Тоді все підряд читав
Зараз вже не читаю)

До речі, а по суті до написаного вище будуть заперечення?)

Ти керувався заповітами Ванги і створювачів горокопів?

Я чисто інтуїтивно роблю прогноз адже не маю повноти інформації.
Щонайменше частина з того що написана тут у топіку — чисто бажання людей. Перемога там, мир.
Я просто чесний з собою — чисто пишу те що вважаю вірогідним і чого одночас боюсь.
Помилюсь — гарно
Вгадаю — ну хоч вгадав і то приємно

Ти в лютому 2022 що казав про напад орків до того, як він почався? Як про можливий, неможливий, чи про такий, що точно станеться?

Не вірив що напад буде)
Якби вірив, виїхав як і пропонувала жінка у відпустку в Польшу на тиждень
Ну і у навіть найнегативнішому сценарії у лютому у моїй голові не було що зачинять кордони та ще й тільки для чоловіків)
Я наівно вважав що держава буде бажати перемогти, оптимально використовувати ресурси які в неї є.
Ну типо м ж воюємо з державою вп’ятеро більше, які бляха штурми, які контрнаступи?

От.
А я сказав, що війна буде
www.facebook.com/...​mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
А далі, почитай наступний допис (репост)

І в мене ніколи не було жодних ілюзій, що держава може встояти лише у випадку застосування тих заходів щодо обмеження виїзду чоловіків, які були застосовані. Інших варіантів не було.

Я думаю, ви тоді бажали б помилятися як і я в 2023 стосовно 2024
Проте ви не озвучуєте свої думки щодо 2025

а чому тоді ви в києві? я от думав що не буде, бо це нераціонально, і тепер тут кріпацтвую)

І в мене ніколи не було жодних ілюзій, що держава може встояти лише у випадку застосування тих заходів щодо обмеження виїзду чоловіків, які були застосовані. Інших варіантів не було.

так то є така сама брехня яка була і «до нападу» де «нападу не буде то американці розгойдують ситуацію»

що держава може встояти лише

ти ще не знаєш яка ключова проблема за результатом? штош тут цікава проблема виникла вже у гео політичному питанні вже самої суті держави як такої як то «а що це за держава така звідки узялася саме така чому саме саме така і кому саме потрібна саме така узагалі?»

Інших варіантів не було.

бо починаються дуже серьозні питання з поверненням у ссср як то

Інших варіантів не було.

але тоді питання а за що це все узагалі?

чуваче ви буквально знищили саму ідеологічну основу «української державності» от же ж у чім проблема

@волошин, додай кнопку ігнор!)

чуваче ви буквально знищили саму ідеологічну основу «української державності» от же ж у чім проблема

вони цього ніколи навіть не зрозуміють

про такий, що точно станеться?

ну американці виїхали з київа посольством за 2 дні і то не стали у території а лише «приїзджали на день» а ночували у країні нато польщі

люфтганза призупинила польоти щось за тиждень

знали усі

про такий, що точно станеться?
(років з п’ять точно протримаємося)

на 5 вже точно не хватить

... я мав оцінку що якраз 24-го року якраз «під пере вибору з нової легитимізації» так би мовити «режим» вдасться «стабілізувати» до наступної кризової точки де почнуть збігатися багатовимірні фактори за 4 рокі тож 28-й рік

... але я помилився і все відбувається вже прямо 24-го року

тобто «за моїм сценарієм» саме зараз саме цього року мала би відбутися «повна перезагрузка з етапом загальної (спільної не примусової) мобілізації» якої і мало би вистачити на наступні 4 рокі просто навіть за інерції

но ніт тож «5 років протримаємося» вже точно ні

По мобілізації:

загалом так ви вийшли на рівень «повної дебілізації мобілізації просто зарада мобілізації»

тобто теоретично чи то практично «мобілізація» вона же ж не сама по собі а вона має лише конкретну ціль яка у свою чергу має вкладатися у іншу конкретну ціль цілком воєнну

але «те що зараз» воно вже ні у які практичні ціні не вкладається вже суто технічно як то «новий метод влк без фактичного мед огляду просто за фактом попереднього відсутності анамнезу нема анамнезу автоматично придатний»

... тут ті самі «іноземні експерти» конкретно військові уже конкретно чухають потилицю бо не зовсім зрозуміло як власне на то є «експерно реагувати» бо такого ще не було у історичній чисто технічній практиці як то ... тобто вам взагалі пох. кого ви там «мобілізуєте» чи що?

18-25 так, будуть призивати

та сама історія за тіма «18-25» бо то вже виглядає назовні як чистий ідіотизм де з одного боку ви з усіх теле ящиків кричите за «екзистенційну війну» ... але при цьому до 18-25 це «екзистенційне» не відноситься? це як?

... а ну да там уже нова «легенда» буцімто «мобілізація 18-25 не знизить середній вік солдата бо їх 18-25 і так демографічно мало щоби вплинути»

... тобто так само ведуться «заяви» що у вас людей ніх. нема але при цім так само ведуться якість «переконання» буцімто

(років з п’ять точно протримаємося)

просто ця брехня вже усім набридла і відмінності між «сторонами» наразі вже не спостерігається тож «процес замирення» наразі вже є саме буквально і практично both sides

Коррупція посилиться ще більше.

ну наче більше ні куди що імхо підтвержує тезу «протриматися вже нема і чим»

у випадку миру кордони не відчинять перший рік

імхо у цім нема щонайменшого сенсу там уже є «рішення» з саме «повернення» при чім саме вже цілком практичні і ніт то не «столипінський вагон» ))

... проблема з кордонами існує з дуже практичної точки зору справа у тім що без «зовнішньої допомоги» сама країна разом як і «влада» вже за жодних обставин не протримається так само і

у випадку миру

це вже є як факт що ні якої «відбудови» не буде інакше би б уже сам тов. Зеленський Президент і Офіс уже давно би «підписували» би щось аби тільки почати надходити нові мільярди «на відбудову»

но ніт тому власне і «війна на довго» бо саме за умови «воєнного стану» саме «допомога» таки продовжує іти

отже єдиний варіант для всієї країни то є як найшвидше приєднання до єс як то єдиного (!) джерела «грантів та євро кредитів» на реалізації «євро програм загального приєднання» (див. приклад польщі та угорщини так само)

інших варіантів уже просто нема країна просто не протягне а тримати економічно обвальну країну не здатну підтримати власне існування та при закритими кордонами то є якраз трохи аж надто «соціально революційна ситуація»

тим більше що «слугам режиму силовиків» теж треба щось їсти а як не буде грошей вже на них то всьо

тож я не бачу реалістичних сценаріїв

кордони не відчинять

імхо у цім нема жодного сенсу але звісно лишається ще мало реалістичний але якась ймовірність є «сценарій ідіотів»

ЗЫ: хоча з умовою «виборів одразу по миру» я дуже сумніваюся ще окремо бо імхо «влада» буде окремо «продавати» саме «відкриття кордонів як досягнення»

Доллар буде до 45 аж до підписання миру (якщо беремо 2025 рік). Після — буде стрибок до 50 адже

імхо долар триматиметься в межах планованих самім нбу що більш менш відповідає

як то сказано 42 до кінця 24-го і маєте і може 45 до кінця 25-го ймовірніше за все буде так

... що не виключає «доларової інфляції» як уже було і до війни (в повний рост при чом)

тобто ти тут імхо спрощуєш рахуючи тільки «курс долара» а треба рахувати саме інфляцію яка і буде саме реальної а «курс» уже більше «віртуальної»

Приїде Оксанка з Варшави до Київа, поживе декілька місяців, сильно здивується тому що побачить

так я саме за те і кажу що буде та сама «доларова інфляція» яка була і до війни де «оксанка з варшави» з певнім подивом знаходила що до київа життя якось ніх. не дешевше но скоріше навпаки при тім «при прочіх равних» як то де та варшава та польща і де той київ

... імхо якихось серьозних «подвижок» я саме у цім не очікую хіба що буде якась таки криза з комунальної інфраструктури бо за неї же ж все одно платить реальні гроші бо вона сама себе не утримає а люди не звикли

... як от тов. мер кличко вже заявив (опять) що собівартість проїзду в метро київа 38 гривень при сучасній ціні 8 кривень (здається)

але то все вже було і до війни воно просто «поставлене на паузу» а то точніше «відкладене як то у борг»

... що так само ще один п.п. до тези «ні які 5 рокі уже не протриматися»

Ну а ті хто зрозумів як працює Україна

хехехе а от звідси почнеться саме цікаве )) потім допишу може

або не вб’ють Зеленського і Єрмака.

Тобто українське Запоріжжя тримається на цих двох чубріках? Це ж росіяни зараз вимагають віддати їм чотири регіони, і купу всякого ще.

Тобто примусити Україну до миру можливо тільки якщо вбити верхівку тих хто добре себе почуває через війну.
Бачачи як Зеленський саботує перемовини зараз...
А технічно захопити Запоріжжя потрібно буде щонайменше рік-два

Україні ніхто не пропонував перемовини зі сторони рашки, лише після капітуляції.

Ну он Орбан та ще інший пан пропонували поспілкуватися.
Пан Зеленський навіть не забажав їх слухати та неполіткорректно їх перебив)
Це я до того що там пофіг що будуть пропонувати, Зеленський не бажає підписувати кінець своєї влади

З ким, з Орбаном? Хуйло прямо сказав умови початку перемовин, він їх не міняв.

Це я до того що там пофіг що будуть пропонувати

Ні, русня не пропонувала. Їхня початкова умова — це капітуляція. Звичайно, це неприйнятно, незалежно від того, хто буде очільником України

Тобто вважаєте що Зеленський все зробив вірно по відношенню до Орбана?

Хто такий Орбан, щоб з ним спілкуватися? Він учасник війни з будь якої сторони? Йому хтось надавав мандат на перемовини?

Ви просуваєте російську тезу про те, що війна вигідна українській владі, але при цьому ніби забуваєте, що Запоріжжя це чітка вимога російської сторони — вийти з чотирьох областей, які вони вписали в свою Конституцію.
Ви це спеціально, чи то такий вибрик несистемного занурення в тему?

Ви просуваєте російську тезу про те, що війна вигідна українській владі,

да, вам з Берну видніше

Ваша токсична думка дуже корисна для нас, залишайтеся на зв’язку.
Так, заради інтересу — що в мотиваціях влади вам видно такого, чого не видно мені (з купою контактів в Україні)? Чи то просто вже така Доу-розвага — «підмахни фон Білерзеє, що він не в Україні і отримай прикольні образи на свій мобільний»?

Так, заради інтересу — що в мотиваціях влади вам видно такого, чого не видно мені (з купою контактів в Україні)?

Спочатку справедливий мир, а потім справедливі вибори. Тільки справедливість у кожного своя. Наприклад ваша справедливість — зі Швейцарії розказувати нам що проросійське, а що ні. Приїжджай в Україну, мобілізуйся у військо і потім ми тебе уважно послухаємо, тільки якщо ти не будеш чудити як в 211 бригаді.

Та тут у кожного другого, хто в Україні і просуває тему миру, читай руцький мир, між строк «Дайте будь-який мир, відкрийте кордони і я звалю». А подумайте про користь для Держави

>

А подумайте про користь для Держави

Я думаю про користь для людей, які ще живі, а ви думаєте про кордони 91го , владу і кормушку.
100тис СЗЧ побувавши в армії теж уже прийшли до деяких висновків.

Я думаю про кордони 91 і Державу, СЗЧ і мобілізація це окреме питання, але для Держави єдиний варіант для існування це кордони 91, інакше пригадайте 1919

«Все для фронту, все для перемоги»
Це все включає і вас і мене, питання руба, чому ви не у війську?
Ах ви працівник критичної інфраструктури — Сільпо, то значить у нас «Не все для фронту і не все для перемоги».

чому ви не у війську?

Гадки не маю це до тцк, двічі влк проходив. Зустрічне питання до вас, а ви коли влк проходили?

то значить у нас «Не все для фронту і не все для перемоги».

Все для фронту і перемоги, у нас є вакансіі приходьте

Гадки не маю це до тцк, двічі влк проходив

В 65й статті конституції нічого про тцк не сказано

Зустрічне питання до вас, а ви коли влк проходили?

Своєчасно

Все для фронту і перемоги, у нас є вакансіі приходьте

Ага, смаковершників, а всі хто не у вас — мають здохнути в посадках

Ага, смаковершників

і ІТ вакансіі теж є

В 65й статті конституції нічого про тцк не сказано

В законі сказано
А ось і цитата «Громадяни відбувають військову службу відповідно до закону.»

та це росіянський бот який просуває росіянські тези і дези не витрачайте на нього часу.

СЗЧ

Взагалі-то з нього повертаються.

Я думаю про користь для людей, які ще живі, а ви думаєте про кордони 91го , владу і кормушку.

100% на кацапа схоже. Якщо не кацап, то має нудити від самого себе.

А можете пояснити користь від того, що щодня на фронті гинуть люди і знищуються міста і села? і, відповідно, чим довша буде війна, тим більше людей загине і буде знищено міст, сіл, інфраструктури

для Держави єдиний варіант для існування це кордони 91, інакше пригадайте 1919

А у вас є план як вийти на кордони 91? І яка ціна буде цього? і чи готові ви особисто загинути за це?

і чи готові ви особисто загинути за це?

Я так.

А у вас є план як вийти на кордони 91?

Я не офіцер, планів військових не будую, відповідної освіти не маю

Я так.

«на словах ти...»

те що були в тцк і не беруть....
чомусь 50 річні алкоголіки підходять, а тут вмотивований доброволець, head of qa і не придатний...

Уявляєте таке буває. А бувають 25 річчні зовсім не придатні
А алкоголізм це яка стаття непридатності по влк?

Як ви чітко бачите не справедливість у визначенні придатності/не придатності. А чи можливий справедливий мир якщо в країні немає справедливості?

а коли я писав про справедливість? той хто вірить у справедливість, просто вірить в казки і єдинорогів

тоді ви звісно будете за кордони 91, бо все чим ви ризикуєте — це посидіти пару годин без світла. а коли діло реально дійде до мобілізації, то буде «у мене довідка. я не придатний»

інакше за майже 3 роки ви б знайшли спосіб як потрапити у військо і йшли б до кордонів 91

буде «у мене довідка. я не придатний»

де я таке писав? я придатний, з обмеженнями

інакше за майже 3 роки ви б знайшли спосіб як потрапити у військо і йшли б до кордонів 91

в мене інша позиція, я максимально допомогаю військовим, а сам мобілізуюсь, коли буде повістка тцк, сам напрошуватись, я не готовий, трус. Але вчасно проходжу влк, скоро буде черговий, не ховаюсь, мешкаю за адресою, яку надав в тцк

тоді б точно

інакше за майже 3 роки ви б знайшли спосіб як потрапити у військо і йшли б до кордонів 91

а так ви робите з себе героя, який готовий померти за кордони 91 року, але сидить в зручному кріслі з опаленням і переписується на форумі, коли у держави дефіцит штурмовиків

штурмовиків

ось в бойові війська я не придатний, здоров’я воно таке

Батальйон Монако доповнився батальйоном Сільпо

І до чого тут Монако? Я в Києві. І якщо приберуть придатність «до військ тцк і забезпечення», то виявлюсь повністю придатним, на відміну від Монако

а ви з тої ж когорти, хто за кордони 91, але сидять вдома бо непридатні/"обмежено придатні"/"а хто ж на доу коменти писати буде?" ?

і хай Миколи йдуть помирати, а я буду інформаційний фронт тримати?

якщо треба ображати таких довб***бів як ви — для того щоб цей мир не трапився чи трапився якомога пізніше

давайте так: що більше принесе користі: сидіти і ображати рандомів в інтернеті чи вбивати русню на фронті?

а ще зроблю невеличку підказку, своїми образами ви точно нікого нічому не переконаєте

а вот мертва русня — це уже ближча перемога

тому питання: якщо ви так проти миру і за кордони 91, то чому не робите те, що принесе більше користі для перемоги?

давайте так якщо ви проти смерті тисяч людей то чому ви за смерть мільйонів людей (яка наступить після миру з руснею) — чим менше смертей тим краще. Тому питання чому ви за смерть мільйонів чим вони ці мільйони завинили?

чому ви за смерть мільйонів людей

я такого не писав, а те що ви собі нафантазували мільйони смертей, то ваша проблема

повторюсь

тому питання: якщо ви так проти миру і за кордони 91, то чому не робите те, що принесе більше користі для перемоги?

мир з москалями — смерть мільйонів українців — якщо ви за перше то друге станеться (як кожного разу ставалося) автоматично — не зважаючи на те писали ви таке чи ні. Тому те що ви собі неафантазували — що після миру смертей стане менше — це вже ваші проблеми і вашого вчителя по історії.

що я роблю не перед вами звітуватиму, такі як ви не те що права запитувати не маєте, навіть висловлюватися. Нажаль в нас слабке керівництво — і кожного в СБУ за капітулянські слова (як Бойка сьогодні) поки що запросити не можуть. Але маємо те що маємо. Зеленський поганий — але він поганий не тому що не капітулює — а тому що слабо їбашить внутрішню вату — і абсолютно байдуже ви корисний ідіот — чи найманий ворожий бот.

>

і кожного в СБУ за капітулянські слова (як Бойка сьогодні) поки що запросити не можут

Зате шпигувати за bihus info можуть.
Квартири в березні 2022 року теж купувати можуть.
І син Баканова он виконує особливо важливі завдання, в спортзалі і в міністерстві піци

за смерть мільйонів людей (яка наступить після миру з руснею)

дозвольте поцікавитись, звідки у вас така впевненість, що після миру послідує смерть мільйонів людей (а я відчуваю, що вона у вас дійсно є)?
Мир з руснею заключали Польща, Фінляндія, Японія, Грузія, Туреччина, щось там це не призвело до мільйонів смертей, може не в самому мирі проблема?

Питання друге: у вас в голові дійсно лише 2 сценарії: повний розгром русні та одвічна війна?

З`їздіть в Ізюм. А тоді запитуйте.

Я вас зрозумів, за вас говорять емоції, це природньо, але це не найкращій путівник при прийнятті рішень, від яких реально залежить життя мільйонів людей.

За вас теж говорять емоції — на багатьох ділянках фронту наразі співвідношення втрат 1 до 10 на деяких навіть 1 до 30 на нашу користь. Тобто ванюшки гинуть в промислових масштабах вже. Навіщо закінчувати війну? Щоб що? Щоб ви відпочили десь за кордоном? Щоб що?

на багатьох ділянках фронту наразі співвідношення втрат 1 до 10 на деяких навіть 1 до 30 на нашу користь

В мене є припущення, що це не на багатьох ділянках фронту, а в деяких окремих випадках, де росіяни задля вирішення певних тактичних задач тупо утилізували непотріб типу зеків пригожина. Але я не можу тут сперечатись, бо в мене звісно нема повної інформації.

Навіщо закінчувати війну? Щоб що? Щоб ви відпочили десь за кордоном? Щоб що?

Мій відпочинок за кордоном я б поставив на останнє місце серед причин.
Якщо дуже коротко, то щоб через пів року — рік ми не мали ділянок фронту під Дніпром та Полтавою, де співвідношення втрат за офіційною статистикою звісно ж буде 1 до 50 на нашу користь. Але я вас в цьому не переконаю. Дай Бог, щоб я був неправий.

1 до 10 це не офіційна статистика, а ви таки дуже емоційний — навіть при аналізі діпстейт — за рік фронт до Дніпра чи Полтави аж ніяк не дійде — тому не треба тут про

найкращій путівник при прийнятті рішень,

страх точно не найкращий путівник — а вами говорить саме він, страх і втома.

на багатьох ділянках фронту наразі співвідношення втрат 1 до 10 на деяких навіть 1 до 30 на нашу користь

Поэтому позиции сдают без боя потому что на них некому находится. Например сегодня пост дипстейта:
«Не зустрівши серйозного спротиву, колона зайшла в Зеленівку та висадила близько 30 осіб піхоти.»
События в Шевченково (Бутусов) etc. Это то что «всплыло».
Поэтому неукомплектации бригад.
Поэтому приходится отступать.
При этом нет перевеса в армиях в 10-30 раз. Согласно цифр которые озвучивал, Буданов, численно армий ± равны.
Соотношения потерь 1 к 10, и тем более к 30. Это уровень «высокотехнологичная армия» гоняет туземцев в тапках по пустыне, у которых кроме гнилого АК и РПГ-7 ничего нет. Да и то, если посмотреть на соотношение потерь сил коалиции и талибов, там нет такого «перевеса». Такое возможно разве что как в случае Израиля — Газы, когда вы чилите, а авиация 24/7 утюжит десятками тысяч тонн бомб, территорию размером с Харьков.
А когда противник не уступает, а в некоторых планах и превосходит, то рассказывать про 1 к 10-30, это неуважение к тем кто воюет. И ложное ощущение безопасности для тех кто в тылу.

ложное ощущение безопасности

це сподівання на мир з москалями.

Є й інші ділянки фронту — не лише ті до яких доїздить бутусов чи безугла, і інші думки, наприклад 77-ма бригада, ГУР, Братство, Купянський напрямок. І от розповідати що скрізь погано — це таки неповага то тих хто воює. Взагалі патякати тим хто не воює — це вже неповага, тим паче патякати капітулянство. З тими хто воює розмова коротка: яка потрібна допомога, які модулі, які частоти... Ті хто воює на руснявій помийці (на яку перетворюється доу повільно проте невпинно) не сидять.

>

Ті хто воює на руснявій помийці (на яку перетворюється доу повільно проте невпинно) не сидять.

Штірліц ще ніколи так не був близький до провалу

Взагалі патякати тим хто не воює — це вже неповага, тим паче патякати капітулянство
це сподівання на мир з москалями.

Вы уже на фронте? Некоторые уже 3 года +, ибо участвовали еще в ООС. Сколько вы им предлагаете еще сидеть? Еще 3? Или может 10?
Только не нужно рассказывать про демобилизацию. Когда проталкивали закон про мобилизацию, лили сладкие истории про демобилизацию, что б в моменте заручиться поддержкой военных, а потом оказалось что это был обман. Кстати там должны были не позднее чем 6 месяцев предоставить план по демобилизации. 6 мес прошло, как там план? Мобилизацию усилили, но военные не получили, ни обещанной демобилизации, ни увелечения отпусков, ни-че-го. Даже обещанного обучения в 3 мес нет.
И не нужно пенять на «ухилянтов».
Человек на войне — ресурс, как бы это жестоко не было. А на войне ресурсов много не бывает. Поэтому и демобилизации никакой не будет, будут призывать, призывать и так до конца. И всегда будет недостаточно.
Поэтому.
Много ли вы знаете тех кто на передовой и готов там сидеть годами? Только честно.
Готовы ли, лично вы сидеть в окопах и заброшках пол десятилетия, а война может длиться даже дольше. И сможете ли в целом пережить такой длительный срок пребывания на фронте?

Тем временем:

Сирський: Кількість російських військ в Україні зросла на 100 тисяч.
Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв’ю Le Monde.
Это осбенно забавно, так как еще пару месяцев назад говорили что в рф кол-во заключаемых контрактов стремительно падает и не перекрывает потери.

Сирський: Кількість російських військ в Україні зросла на 100 тисяч.
Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв’ю Le Monde.
Это осбенно забавно, так как еще пару месяцев назад говорили что в рф кол-во заключаемых контрактов стремительно падает и не перекрывает потери.

Ви так пересмикуєте, що здається, ніби дрочите.

Слова Сирського — це про весь 2024 рік. Хто казав про зменшення і неперекривання — я не знаю, але навіть за вашими словами, це пару місяців. Порівняти рік і пару місяців зможете?

Слова Сирського — це про весь 2024 рік. Хто казав про зменшення і неперекривання — я не знаю, але навіть за вашими словами, це пару місяців. Порівняти рік і пару місяців зможете?

Концепцию которую подают с конца 22: «потери 1 к 10, перемалываем, нужно потерпеть». В итоге даже с оф источников (генштаб, гур), армия «вторжения» только растет и 24, как не странно, не стал исключением. Дефицит л/с ощущается не у них.
Работает ли концепция?

Много ли вы знаете тех кто на передовой и готов там сидеть годами? Только честно.

двох знаю достеменно — це моя рідна сестра і мій дядько. І Харків в`їбуть в першу чергу, при капітуляції, доречі. З нього зроблять другий Маріуполь. Але трохи згодом.

І Харків в`їбуть в першу чергу, при капітуляції, доречі. З нього зроблять другий Маріуполь. Але трохи згодом.

Мариуполь — нет
Донецк — да
ну или Луганск

Соррі за душніла мод, але при капітуляції нічого не вʼїбуть, бо навіщо псувати щось, що належить тобі.

вʼїбуть

бо капітуляцію ж не називають капітуляцією — її називають мирними перемовинами, тому обов`язково

вʼїбуть

ІМХО, у цій війні Росія ніколи не назве капітуляцію «мирними перемовами». Ну і якщо капітуляція вже відбудеться, то можуть вʼ***ти хіба що по відступаючим військам.

Та я вже зрозумів що вам краще капітуляція ніж спротив, нема про що дискутувати, вата і є вата. Доу знову стає ватним. Таке життя.

Я не у війьску, тому моя думка, що там кому краще, залишається при мені.

Моя думка теж при мені — допоки ватні думки тут не повилазили. Тому от вам моя ложка дьогтю у бочці доу лайна.

По поводу комментариев в этом треде и о том что с ватой не о чем дискутировать dou.ua/forums/topic/9333 вроде Ваша статья, не так ли?

Цитата

Сейчас в стране существует огромная проблема — массовая потеря способности и умения слушать другого человека
По поводу комментариев в этом треде и о том что с ватой не о чем дискутировать

Слушать != дискутировать

Типова консерва. Доу активно перетворюють на ватний розплідник =(

Как бороться с СЗЧ? Загранотряды.

тут есть нюанс: заграДотряды сами иногда не прочь стать заграНотрядами: sud.ua/...​reshil-kto-v-etom-vinovat
(якщо коротко 2 прикордонники вирішили, що ну його нафіг і треба познать інший бік кордону)

У меня отец бывший военный и много знакомых и друзей в различных формирования от загонов погранцов до дшб. Никто, повторяю, никто из тех кто участвовал в боях, не желает воевать годами, насмотрелись достаточно. Ибо у кого-то уходит молодость, а у кого-то ростут дети. Поэтому то что ты тут пишешь, я расцениваю как откровенную пургу. И в жизни не поверю. Вот штабисты да, они не против бесконечной войны.

Кто такая Держава с большой буквы и почему мы должны думать про ее корысть?

Тут вже постає базове питання: а чому абстрактний Вася/Петя (про Машу навіть не питаю) повинен думати не про себе, а про державу.
(я сам зовсім не стверджую, що він повинен думати про себе, замість держави, просто цікаво почути аргументи)

Спочатку справедливий мир, а потім справедливі вибори. Тільки справедливість у кожного своя. Наприклад ваша справедливість — зі Швейцарії розказувати нам що проросійське, а що ні.

Бляха, яка маячня, набір слів і натягування сови на глобус...

Приїжджай... мобілізуйся...

Не говори мені, що мені робити, то я не скажу, куди тобі йти. Так складно затямити просту максиму? Тим більше, що...

мобілізуйся у військо

Я так розумію, ти вже мобілізований? Чи просто очкуєш ТЦК, а то наче прирівнюється до служби? Не прирівнюється.

P.S. В разі чого я за заморозку з обміном Курщини на ЗАЕС, з гарантіями безпеки і збереженням санкцій і проти здачі українських територій (і фактичного відходу, і документального визнання), але хто ж мене питається, якщо російська ботота і почесні ухилянти за мене вирішили, що я там «розказую»...

Ви считали за мотивацію влади, я вам відповів
> Справедливий мир — справедливі вибори

Що таке цей справедливий мир — визначення немає! У влади своє бачення, у вас своє, у мене своє.
В моєму розумінні — відсутність виборів переходить в деградацію!
Як наслідок телемарафон продовжує існувати, роздаємо по 1000грн, впроваджуємо національний кешбек, і т.д, цей список можна продовжувати безкінечно

В моєму розумінні — відсутність виборів переходить в деградацію!

Та шо ти кажеш. Загуглиш, коли в Британії провели вибори в 1939-1945?

Правильно, выборы это кремлевский нарратив, а мы тут свободная нация.

Причому ця херня з 2014 року триває, все ще не лягає в лінію партії — рука кремля!

То коли були вибори? Мабуть, Черчиль боявся втратити владу, бо вибори все не проводив.

А что общего у Черчиля с Зеленским?

Вони керували країнами під час екзистенційних воєн, коли вороги пропонували принизливий мир (а по суті, капітуляцію) весь час такої війни.

Під час екзистенційних воєн не пиздять бабки like there is no tomorrow

Свинарчукєєєєєє))))
Ні?
От же ж боягузи....

Пафос конечно из ушей лезет, но дело в том, что Черчилль ещё будучи простым депутатом призывал перевооружаться и готовиться к войне, а не носился с флагштоками в каждом областном центре и не стал в уши про шашлыки.
PS На момент прихода Черчилля к власти война шла, но вяленько, ни о какой экзистенции и капитуляции речь не шла.

Помницца при раннем Порохе некий Карл Волох тезис выдвинул — коррупция патриотов, не коррупция, а благо.
Посмеялись и забыли. А недавно Портников с тем же вылез. Жива идея, жива...

Портников в последнее время вообще начал выдавать один трешак за другим. До 24г я за ним такого не замечал, то ли взгляды поменялись, то ли то шевченковская премия так влияет...

Ну хоч би подивився дату реєстрації на доу — листопад 21го
До війни 3 місяці так то було
І з України я виїхав влітку 23го
А взагалі це класна тема — переходити на персоналії замість конструктиву по написаному
Ну і у вас всі хто за мир то російські нарративи?
Ви ж взагалі в курсі що людям хто за кордоном війна так то дає захист наприклад, податки на ФОП український можна сплачувати а не місцеві?
Люди до війни віддавали десятки тисяч доларів за ті самі можливості що зараз доступні пересічним українцям.
Віза талантів коштує близько 15-20к$ і дає майже ті самі привілеї що зараз дає ю4ю
Віза до Австрії, Германії, інших країн Європи — до війни отримати то був цілий квест
Тож якщо я топлю за кінець війни, яка моя вигода якщо вона є?

Саме завдяки таким людям як ви, такі люди як я радіють що виїхали з України.
Я певен, якщо таких як ми не буде в Україні, такі як ви побудують чудову Україну майбутнього.
Ну і персонально вам бажаю зустічати якнайбільше таких людей як ви)
Успіхів!)

А вам я бажаю зустріти побільше «хороших» росіян у вашій чарівній еміграції, і щоб працювати із ними довелося. І щоб вони вам розповідали що це все політики почали. Успіхів!

чому більшість ваших коментів у цьому саб-треді видалені модератором? Трохи попаяло?

Бо доу толерантно до вати і вату навіть послати неможна.

Ви ж взагалі в курсі що людям хто за кордоном війна так то дає захист наприклад, податки на ФОП український можна сплачувати а не місцеві?

Це не зовсім так з точки зору місцевих (європейських) законів. Ви або податковий резидент, або ні. Якщо податковий резидент — то і податки повинні сплачувати місцеві. Тимчасовий захист — це про право знаходитись довше безвізових 90/180 і при цьому легально працювати.

Те, що багато українців продовжують отримувати гроші на український ФОП, а місцева податкова про це не знає зовсім не означає, що це легальна з точки зору місцевого законодавства схема.

Все вірно кажете.
Проте якщо ми кажемо про ситуацію поза війною, перше за чим прийдуть, то за підтвердженням «за який кошт ти тут сидиш», раз.
А зараз на це зачиняють очі.
Ну і деякі податкові на запити дають прямі відповіді — якщо працюєш віддалено в країні на захисті, тимчасово звільняють від місцевих податків (щонайменьше чув неодноразові історії про Хорватію щодо цього).

А зараз на це зачиняють очі.

Ох, ти це не через транслейт пишеш? Просто це як «підлога країни» для нейтів спікера.

Ну і деякі податкові на запити дають прямі відповіді — якщо працюєш віддалено в країні на захисті, тимчасово звільняють від місцевих податків (щонайменьше чув неодноразові історії про Хорватію щодо цього)

Вперше про таке чую, якщо чесно. Можеш кинути посилання? А так то знаю теж людей, які на українському ФОПі скоро третій рік будуть в Європі чилити.

Я все життя розмовляв російською і навіть тут на доу більша частина коментарів російською у мене. Проте намагаюсь відповідати співрозмовникам їх мовою якщо є час)

Можеш кинути посилання?

В цілому не проблема, проте вже на вихідних — то все ж потрібно буде час витратити на пошук, певно не 5 хвилин.
До речі ще щодо легалізації, у тієї ж Хорватії є діджитал номад нормальним захистом від місцевого податкового резидентства (на відміну від Албанії наприклад. Тут номад має пільгові податки тільки перший рік)

Тут слід, мабуть, розуміти різницю між легалізацією через оці номад схеми і тому подібне (оптимізація податків — не злочин) і робота через українського ФОПа при фактичному проживанні в іншій країні (уникнення податків — фактично злочин, будуть проблеми, якщо дізнається податкова країни проживання). Тому мені дивно чути, що десь податкова офіційно комунікує, що з доходів на українського ФОПа не треба платити податки.

Майже зобов’язаний прорекламувати прогнози, які вже ось кілька десятиліть робить мій працедавець:
Outrageous Predictions 2025

Чекаю еволюції у ШІ. Хочуться чогось по справжньому інноваційного

Так ведь уже:

Вы посмотрите какое чудо Sanctuary AI сотворили с помощью гидравлики

www.sanctuary.ai/...​l-purpose-robot-dexterity

Мав на увазі те, що можна буде використовувати для себе

У 2025 році московське царство так само буде боятися українців.

У московського царства відсутній страх перед НАТО, і коли якась ще країна вступить до НАТО, але московити будуть боятися НАТО, якщо там буде саме Україна.

московське царство так само буде боятися українців.

не повіриш їм вапчєта нас рать ))

відсутній страх перед НАТО

іменно! їм вапчєта нас рать дуже глибоко і можна с трібуни

«спеціальна воєнна операція імені тов. путіна лічно» не «рішала» ні яких «українських вопросів» бо їх і не існувало взагалі усі питання були суто внутрішні «русскій вапрос» бо якраз внутрє вже дуже начали задавать питання

але московити будуть боятися НАТО, якщо

так само нас рать і це вже буквально продовження як того простого історичного факту як то совки московіти брешуть і так само як то є роблять совки рівно такі самі «по іншу сторону»

З дивану таке віщати дуже легко, повір.

Що всі моральні уроди будуть наказані «Поліція + ТЦК»
www.youtube.com/...​WeVdk7NKVY&ab_channel=КДК

Відео має називатися інакше

Коротка назва:
«Ухилянти в погонах спіймали цивільного, щоб відправити замість себе»

Повна назва:
«Ухилянти в погонах, з умінням володіння зброєю, спіймали беззбройного цивільного, щоб відправити замість себе»

вони не навчені © міністр внутрішніх справ

сподіваюсь не над здоровим глуздом

Саме над ним, від творців національного кешбеку і роздати всім по 1000, здорового глузду очікувати не варто

чому ж ні? цілком нормальна тема вийшла «а пагаваріть» як на мене досить не погано

Надо готовиться к применению ОМП в том или ином виде
разрушение АЭС, грязная бомба, тяо, химия или биология — чем-то таким буквально «пахнет» в воздухе

І як до цього цивільні можуть підготуватись?

Гаразд, від дамб та АЕС можна просто поїхати подалі, але все інше...

Займати місця на Щекавиці.

Очікуємо зниження мобілізаційного віку
tsn.ua/...​iprobuvannya-2720535.html
і збільшення градусу бойових дій
tsn.ua/...​iprobuvannya-2720535.html

Може, нарешті, дембель? Трамп, схоже, налаштований примусити Зе до капітуляції. Той, звісно, буде впиратись — втратить же популярність, але без США нам точно не втримати Україну.

Може, нарешті, дембель? Трамп, схоже, налаштований примусити Зе до капітуляції

imgur.com/a/kS5a87N

Не очікував нічого іншого від споживача Г+Г :)

Прочитайте визначення терміну «капітуляція»

Німецька Імперія капітулювала, хоча ворог не захопив її територію. Капітуляції бувають з умовами і без умов. Фінляндія в 1940 також капітулювала, зрештою.

Фінляндія в 1940

Підписала мирний договір, формально де юре, це не капітуляція — хоча де факто так, по суті виконали умови радянського ультиматуму. Та для СРСР це була Піррова перемога.

Ну от і Україна підпише мирний договір, який, де-факто, буде виконанням російського ультиматиму про передачу їй територій двох областей та АРК із Севастополем. Питання Запорізької та Херсонської областей вірогідно заморозять, можливо, роіся тимчасово відродить Таврійську губернію. Але це ненадовго, поки не буде нарощено військову потугу, а там знайдеться новий привід для нападу. І нове «вазвращєніє і укріплєніє» відповідно до мрій плюгавого.
Насправді фінський сценарій виглядає найбільш реалістичним. Тим більше, що Зе обіцяв «сайтісь пасірідінє». Відтак, залишиться лише продати ідею, що це не фінський, а німецький сценарій. Але за фактом повернення до кордонів 1991-2014 року ми можемо і не побачити.
Резюмуючи, отримуємо замість перемир’я капітуляцію.

Такий договір, просто юридично це по суті — чергове порушення базових установчих статутів ООН, що можна розпускати цю організацію позаяк в організації яка не може забезпечити від членів виконання базових установчих статутів із базовими статтями, нема жодного сенсу. Воно просто не варто витрачати на це гроші і зусилля. Минулого разу питання було із Косово, та там викрутитися бо існують протиріччя із територіальною цілісністю і правом нації на самовизначення. Косово виділили як окрему державу, як і скажімо Бангладеш. Тут же буде просто пряме порушення без жодних протиріч — зміна території кордонів силою.

Нічого нового, Ліга Націй так само не виправдала надій, чому і була замінена на ООН.

Тоді виходить Трамп правий, чи фактично ті люди які його консультують. Ми йдемо чітко в напрямку третьої світової війни, з розмінами ядерними ударами і т.д. Тобто коли вже політикам не логіка диктує війну та правила, а війна диктує логіку та правила, як це сталось під час першої світової наприклад, бо друга просто її логічне продовження.
Зараз стан другої холодної війни із купою локальних конфліктів, де Україна чи Сирія це просто череда в ціпочку, хоч і як скажімо : Вьєтнам, Корея і Афганістан важливі. Під час першої було більше тисячи локальних війн наприклад в Єфіопії та Сомалі классом по мненше, зараз теж наприклад Ємен.

Термін означає угоду щодо припинення боротьби. Ультиматум з умовами про безумовну капітуляцію федерація ніколи взагалі не висувала. По факту умови є про відчуження територій, в першу чергу Донбасу та Криму, зараз вони ще додали Запорозьку та Херсонську області, обмеження української армії та озброєнь і т.д. А також відмова від НАТО, при чому включно з членством із позаблоковим статусом (участь у віськових навчання і навчання на території країни, впровадження усіх стандартів, участь у блокових засіданнях і вплив на прийняття рішень).
Це неприйнятні умови на які юридично жодна українська влада піти не може, припустимо зараз українська опозиція візьме владу — вона так само не може пристати на такі умови. І там ціла купа причин, чому на такі умови пристати не можливо окрім як під обставинами непереборного характеру.
Власне для самого НАТО — виконати такий ультиматум, це загально світове визнання — що їм можна диктувати силою. Тобто альянс по суті нічого не вартий, купа бабла на непотрібну бюрократію яка веде себе так само як Невілл Чемберлен перед Гітлером.

еще сокрашение армии до «парадного» размера, изменение конституции, языки, культура, еще что-то....
Да, нихера не «капитуляция», что вы....

В Україні в усі часи була популярна ідея «НАТА нам ні нада», причому не лише серед вати, а й серед патріотів («ми не делегуватимемо нікому свій суверенітет, ми достатньо сильні, аби відстояти свою неалежність самостійно»).
Відтак, претензії до того, що нас не захистили, виглядають просто смішно.

«НАТА нам ні нада»

А чому би це тій ідеї бути популярній? Якщо би в ІТ аутсорсу у вас не було із інозмними замовниками, працювали би на ринку «СНД» і т.д. вам би теж не нада було НАТА. Економіка тобто звідки йдуть заробітки і забеспечують і світогляд і політичні погляди, між іншим і війни би як такої не було був би янукович чи щось подібне. Як там у Карла Маркса : «Битіє визначає світогляд». Поділення України на «євро активістів і вату» теж має в чітке економчіне підгруння. Східна і південна Україна — це одни із головних індустріальних районів СРСР та навіть ще російської імперії, із видобутком корисних копален та індустрією. Відповідно і усі аспекти від мовної руссифікації де робоча міська мова на підприємствах і нвчальних закладах витісняла сільку, орієнтації на колищній СРСР в економччному плані і відповідний світогляд. Зараз відбуваються по факту усі ті самі процеси, тільки англійська мова замість російської. З іншого боку західна Україна та центральна, де майже уся економіка майже одразу все було налаштована на Європу в першу чергу Польшу. Єдиний індустріальний центр західної України — Львів, трошки Луцьк, усе інше сільке господарство, лісоводство і т.п. поступово став розвиватись туризм. Центр — це Київ де 50/50. Це дуже багато чого зобумовило. Наприклад на те що виличезна купа народу закрила очі на виборах, що в президенти обрали два рази сидівшого зека. Та за нього виписався путлер особисто на телебаченні агітував. Як так? Та дуже просто весь бізнес східної україни був зорієнтований на федерацію. В той самий час віесь бізнес центральної та західної України на Європу, і янукович просто був неприйнятним усім прошарками суспільства, від еліт до бомжів. Якщо взяти інших промишленників які щось виробляли із доданою вартістю, з яких по суті лишився лише Петро Порошенко — то для нього розійтись із федерацією, це теж були збитки і суттєві (він виготовляв ВАЗ по ліцензії, еспортував в кондитерку в федерацію і Білорусь, також мав там свої філіали і т.д.), та довелось бо янукович і донецькі рейдили весь бізнес в країні.
P.S. Формальне членство в якийсь організації, або папірець типу Будапешського Меморандуму — нікому нічого не гаратнує. Фізичину, екокномічну та інтелектуальну силу, які і породжують право сильного, замінити нема чим. Хочемо щоб по нам не приміняли зокрема і фізичну силу в якості останнього арументу королів, маємо дбати про власний трикутник права.

Я читав. А ти?

Трамп не буде показувати себе лузером на початку каденції, у нього его не таке. Роблю ставку на корейський сценарій, але не в січні-лютому, а десь ближче до кінця 2025.

Роблю ставку на корейський сценарій

а може ж бути і вʼєтнамський...

У в’єтнамському варіанті за південним В’єтнамом був лише один союзник — США, тож коли він пішов, підтримка і зникла, у нас ситуація інша.

Дійсно інша, в нас ні одного союзника. Хоча про те що США була одним союзником також брехня.

Помиральну яму здати в оренду? 😂

Це ти так піднімаєш мій бойовий дух?

Дійсно інша, в нас ні одного союзника

Якби так було, то війна закінчилася б в 2022 році перемогою боліт.

В нас дійсно немає військових союзників, насправді у південного Вʼєтнаме була краща ситуація ніж у нас, вони були в Організація Договору Південно-Східної Азії, аналог НАТО, тільки в Азії. За них воювали навіть не тільки США, а ще інші країни Азії. Тільки корейських військ там було більше 300 тисяч.

Але все ж та війна була іншою, бо північний Вʼєтнам хотів обʼєднати країну, а нашу просто хочуть ліквідувати.

Коли було, в 1975? Я розумію, що історію ви по Вікіпедії вчите. Не треба так

>>нас дійсно немає військових союзників,
Ви з тих, хто вимагає, щоб от прямо так написано було? Для вас і русня війну не веде, бо не оголошувала?

А ви як вчите історію? читаєте оригінальні праці істориків ? які книги прочитали про вʼєтнамську війну? Так в 1975 не було ні військ США ні допомоги вже після багато років війни. Тільки ось США Україні навіть трьох років так маштабно не допомагає а новий президент обіцяє вже що він зменшить допомогу, звучали фрази від нього і від його оточення що взагалі зупинять допомогу.

Якщо в нас іде погіршення ситуації на фронті, швидкість наступу росії тільки збільшується, ТЦК вляпується все у більше скандалів, плюс допомогу якщо обріжуть американську, далеко ми зайдемо на європейській, навіть якщо вона лишиться на тому самому рівні, а тут є сумніви, наприклад Болгарія відмовилась підписувати безпекову угоду, посилаючись на нову адміністрацію в США.

Я на початку цього року був дуже обурений тим що люди пишуть так по-капітульнськи тут на ДОУ, але за цей рік я свою думку змінив.

Країна деградує, ЗСУ деградують, оборона деградує. Чи маємо ми гіпотетичний шанс виграти, так, я вважаю, так. Я вважаю що в нас є потенціал виграти, тільки уряд і президент не здатні це зробити, За цей рік ми деградували, як може щось змінитись наступного року, якщо ніяких натяків на зміни немає.

Заморозити і фактично піти на якісь поступки, а просто заморозити взагалі не вийде, бо ми постійно відступаємо, це дуже погано для нас, але 100 раз краще ніж зазнати цілковитою поразки. Під таким постійним тиском в якісь момент фронт може просто посипатись, і тоді буде набагато, набагато гірше. І це не буде вʼєтнамський сценарій, це буде набагато гірше. Бо Вʼєтнамський народ існує і розвивається досі. І має великі перспективи.

>>Я на початку цього року був дуже обурений тим що люди пишуть так по-капітульнськи тут на ДОУ, але за цей рік я свою думку змінив.

Змінив думку, бо злякався власної мобілізіції, чи не так?😂

Я тобі написав чому, якщо в очі довбишся, це твоя проблема.

Це неправда, Південний В’’єтнам також підтримували Франція і ВБ. Їх зусиль виявилось недостатньо.

Вони їх підтримували в який період?

— Дожити до травня, виступити на DOU Day у Києві і не опинитися в армії по дорозі з Одеси до Києва і назад
— Фантастичного росту крипти, як було 4 роки тому, у 2021, щоб мої інвестиції зробили х3-х5 від поточного стану
— Продовження відключень світла, ріст цін на зарядні станції, високий попит на сонячні батареї (особливо весною і влітку)
— Долар по 45
— Пости в Лінкедіні про те, як важко всім знайти роботу, особливо джунам
— Нові оригінальні види інтернет-шахрайства за допомогою АІ-технологій

>

Дожити до травня, виступити на DOU Day у Києві і не опинитися в армії по дорозі з Одеси до Києва і назад

на івентах DOU виступають або заброньовані або ті хто не підлягає мобілізації. не розказуй

Продовження тенденцій 2024 року.
В економічному плані:
— падіння всіх сфер економіки. Із захопленням шахт біля Покровська, ймовірно, падіння металургії буде, більш ніж у інших, але навряд че галузь помре.
— курс, 45
— новий етап підвищення податків
— новий етап посилення моніторингу коштів у фін установах
— зменшення міжд підтримки
— нові удари по енерг. інфраструктурі
— зменшення народжуваності ще на 7-10% відносно 24 року

У військовому:
— новий етап посилення мобілізації: зменшення віку, виключення деяких хвороб etc. Нові штрафи та обмеження.
— втрата Покровську, Торецьку, Ч. Яріка, Добропілля, Констахи. Початок генеральної частини «Битви за Донбас» — оборона Краматорсько-Слав’янської агломерації.

Але щось залишиться незмінним. Наприклад кількіст переданих таурусів.

я б додав до

У військовому:

— Збільшення кількості СЗЧ, військові так втомилися, всім, і війною, і совковим командуванням, і відношенням суспільства («я тебе туди не посилав!») що масово вже виписали собі психологічні індульгенції — «як 3 рокі відвоюю, значить все — дємбель, і пох!»

оборона Краматорсько-Слав’янської агломерації

А чим хлопці зараз тут займаються? :)

Нє, звісно, із падінням Покровська і, особливо, Костянтинівки, стане набагато важче. Але насправді русня посиленно атакує в напрямку Слов’янська через Білогорівку-Сіверськ-Спірне ще з кінця весни 2024 року. Безперервно, щодня.

Малось на увазі перехід с меж районів, на межу міст. :(

Костянтинівка без Покровська для логістики не відіграватиме жодного значення.
Проблема у тому, що альтернативних до Слов’янськ-Ізюм трас практично не залишиться, Олександрівки та Добропілля на Дніпро трохи чи не польові дороги. Ну і залізницею Слов’янськ-Лозова і Лиман-Харків...

альтернативних до Слов’янськ-Ізюм трас практично не залишиться

...саме тому русня активізувалась і на куп’янському, і на ліманському напрямках. Вони хочуть «підвісити» весь плацдарм від Ізюму до Покровська без логістики, тобто і без траси Слов’янськ-Ізюм-Харків.

Але, так, головна мета — Крам+Слав, бо з захопленням цієї агломерації, в Донецькій області вже не залишиться нічого, за що можна було б гарно зачепитись.

Олександрівки та Добропілля на Дніпро трохи чи не польові дороги

Ну, це не зовсім так. Там об’їзд Покровська досі пристойний: поремонтували. Жаль, що замість укріпрайонів.

тож я кажу про альтернативи до Покровська

Хочеться побачити батьків з окупованої території, щоб брат і його побратими були живі, не хочеться ховати друзів;
Хочеться, щоб здох птн, щоб рашка погрязла в своїх проблемах і їм було не до нас!
Хочеться, щоб ГУР і СБУ ліквідували всіх мерзотників.
Хочеться , щоб більш українських діточок народжувалося)

Цікаві хотелкі у людей у Вроцлаві, здається нічого крамольного, але це тільки на перший погляд

Наче і не перший день ви тут, але трохи розкажу.
Нас евакуювали з Ірпіня( жили біля Бучи, там 10 хвилин чз поле) в гарячу фазу на початку березня 2022, коли заходили вже на Київщину війська рф.
Щодо Польщі — компанія запропонувала усі локації, обрали Польщу, бо близько до України.
Тому, не бачу нічого дивного в моїх бажаннях.

Я вас розумію і ні в якому разі не засуджую, але подумайте з точки зору тих, хто залишився в Україні (в межах її кордонів 91го року).

Хочеться, щоб здох птн

хуйло може здохнути, але його система залишиться, чи настане від цього мир?

щоб рашка погрязла в своїх проблемах і їм було не до нас!

А зараз орки сюди пруть, бо в них все добре? А якщо ще їх біженці попруть сюди в Україну? Ви то у Вроцлаві

Хочеться, щоб ГУР і СБУ ліквідували всіх мерзотників.

А це можливо? А хто ліквідує мерзотників всередині ГУР, СБУ, всередині країни? Поки що у нас всі екс посадовці вибувають за межі країни.

Хочеться , щоб більш українських діточок народжувалося)

Народжувалося де, поза межами неньки чи в межах неньки? Якщо поза межами то їм не видадуть паспорти без війського обліку, а якщо в межах неньки то у нас на витрати на утримання в"язня більші ніж виплтаи на дитину. Стефанішина нові тюрми збирається будувати.

Повірте мені, я все це розумію.І в мене часто летить ,мов, я ж у Вроцлаві. Але що зміниться, якщо я буду жалітися? Як думаєте, як живеться моїм батькам в окупації,коли місцеві знають, що їх син в зсу? І інші ситуації, котрі я мала б приводити, але не стану.
Тому, з повагою до вашої думки, цей діалог зараз не має яких ось цілей сперечатися.

А якщо ще їх біженці попруть сюди в Україну

Вони скоріше через Білорусь у Вроцлав і попруть.

Сподівання що не доведеться говорити як добре було в 2024

— Жити та працювати
— Якісний час з сім’єю та друзями

То найголовніше, а решта буде видно

Завершения войны
Распада оркостана
Смерть хуйла
Запуск стартапа
Пострелять наконец вдоволь из моих ружей

Запустити стартап ви можете вже вчора) Якщо це зробите, то я буду вам дуже вдячний, якщо ще і розкажите про це то буду вдячний потрійно!

Моя чергова спроба в геополітику і вангування:

1. Очікую перемир’я і зупинки війни хоча б на 4 роки, до кінця президентства Трампа.
2. Очікую нового росту Hi-Tech індустрії світі, чергова хвиля наймів, новий ринок кандидата.
3. Очікую подальшого розвитку AI-сфери, виходу нових, потужніших за о1 моделей від Open AI.
4. Очікую падіння бітка до 65-75к$.
5. У випадку настання перемир’я в 2025, очікую повернення більшої кількості людей сюди ніж виїде звідси після відкриття кордонів( Хоча й не вірю, що станеться відкриття для всіх в 2025).

6. Очікую вкрай суттєвих проблем, аж до розвалу і громадянської війни у рф. Їх економіка вже йде по звизді, санкції ніхто не зніме, принаймні не всі, резерви також їм не повернуть. цар старий, а на Кавказі дирка хоче стати еміром всього кавказу. Це не згадуючи всіх соціальних проблем, а також ефекту повернення їх воєнних злочинців на гражданку. Приклад Сирії показав, що для краху режиму треба всього лиш один вдалий удар. А приклад пригожина показав, що дійти до Москви на марші можна буквально за два дні і зупиняти не буде кому. Ну і очікуване падіння ціни на нафту вдарить по їх базовим джерелам доходу.
У випадку, якщо вони не погодяться на перемир’я, падіння рф буде більш болісним і більш швидким так як через санкції завезти нові «ножки Буша» не вийде.

7. Очікую підвищення мит на все з Китаю від ЄС та США, винесення виробництва звідти в Індію, Пакистан, Бангладеш та повернення частини виробництва в ЄС та США і як наслідок — суттєве скорочення китайської економіки та затяжна фундаментальна криза яка в довгостроковій перспективі викине Китай з ТОП-10 економік світу.

8. Очікую нанесення Ізраїлем авіаударів по ядерних об’єктах Ірану.

9. До винайдення ефективного промислового термоядерного реактора ще 10-20 років.

10. Початок будівницва газопроводу від Катару до суперхабу в Туреччині через Сирію. Хабу з якого живитиметься вся європа.
Проект, який в довгостроковій перспективі вб’є рф. І це та причина чому вони там були. Але турецький султан, який будує новий Великий Туран має свої погляди на це.
x.com/...​tatus/1863155835867697231

Трамп топить за крипту, тому крипта скоріш за все тільки підніметься.

Трамп багато що говорить і про 24 години і про 100% мит і про диктаторські повноваження собі і про списання всього боргу за рахунок крипти і багато про що ще.
Вже очевидно, що багатьо з цього було, м’яко кажучи, передвиборчі фантазії, коли говорити можна все що завгодно і ні за що не відповідати, інша справа, коли таки вступить на посаду. Тому я б був дуже обережним із ставками саме на Трампа в будь-чому, побачим.

Ну його позиція до кріпти це не просто слова. Він вже знайшов кого призначить відповідальним за цей сектор, і це друг Маска, який тоже топить за крипту.
Біткоїн до 100к взлетів саме через заяви Трампа.

Хоча й не вірю, що станеться відкриття для всіх в 2025

Юридично все це на режимі воєнного стану тримається, на прописаній у 1997 чи 1998 забороні на виїзд військовозобов’язаних чоловіків (напевно ніхто тоді не уявляв, що це може тривати не тижні чи місяці, а три роки). Є ще, правда, додаткові обмеження від різних реєстрів, але я так думаю, те, що зараз може означати мобілізацію, в мирний час просто штраф.

Саме так, але ж думаю всім очевидно, що військовий стан не знімуть не через день ні навіть через тиждень після перемир’я.
русні віри нема, вони порушать будь-яку домовленість і будь-яке перемир’я як тільки їм це їм стане вигідно, тому всі будуть виходити з тієї позиції, що війна може поновитися в будь-який момент.

Кому очевидно? військовий стан можна буде зняти одразу якщо обʼявлять перемирʼя. Можна лишити військовий стан тільки на прифронтових областях на якійсь час поки розбудовуються лінія оборони, ось і все.

А чому знімати по всій території?
На наступний день від перемир’я виросте скляна стіна по Дніпру до стратосфери і жоден безпілотник і жодна крилата ракета не зможе бути запущена по Львову?

розбудовуються лінія оборони, ось і все.

Бугага)
Три роки війни високої інтенсивності укріплення не розбудовувались взагалі або мінімально, а тут прямо раптом почнуть)

Це велика помилка уявляти війну як щось на прифронтових областях, що до тебе не докотиться. Ми всі в одному човні.

не знаю, ми це дуже докорінно по-різному розуміємо, бо мені просто нема що сказати на ці «аргументи». Не знімати воєнний стан бо можуть бахнути ракетою, чесно я не розумію, що мені на це відповідати.

не знаю, ми це дуже докорінно по-різному розуміємо, бо мені просто нема що сказати на ці «аргументи». Не знімати воєнний стан бо можуть бахнути ракетою, чесно я не розумію, що мені на це відповідати.

Если верить новостям, то в краматорске оборона построена в основном на тротуарной плитке, если верить бутусову, то отсроенную оборону (на много миллионов долларов) просто отдали русне — вместе с припасами

Расскажите мне, как там, говорите, будет «отстраиваться оборона во время перемирия»?

Так який висновок можна з цього зробити? Що наша держава тільки деградує і потрібно замінити керівництво цієї держави яке буде здатне це зробити, чи все ж ні ?

Так який висновок можна з цього зробити?

Для того чтобы делать выводы — для начала надо начать оперировать фактами из реальности, данной нам в ощущениях.
Вы готовы принять эту реальность?

Ніщо не зупинить українського айтішника який хоче бути делулу і не бачити реальності.

Військовий стан в разі перемирря просто не продовжить ВР. Не думаю, що серед зелених знайдеться 225 самогубців за його продовження, коли вже буде досягнуто затишшя на фронті.
+ його треба відмінити, щоб почати підготовку до виборів, а вона має бути мінімум 3 місяці.
Тож, на Україну буде давити весь Захід, щоб відмінити ВС якомога швидше.

У вашому коментарі два вжливих припущення, відсутність хоча б одного з них повністю руйнує всю тезу.
1.

затишшя на фронті

Повноцінного затишшя не було із 14-го року. Вірогідність того, що воно настане швидко і одномоментно не те що б прямо дуже висока.
2.

почати підготовку до виборів

Ще одне вкрай контроверсійне припущення. Для виборів треба мир, безпека і рівний доступ всіх до виборчого процесу. А як бути з мільйонною армією, як їм всім забезпечити доступ? А що робити з окупованими територіями? Як їм забезпечити? І безліч інших дрібніших нюансів які не дозволять це зробити швидко.
Звичайно, захід може тиснути, а в наших може бути залізобетонна відмазка: Ми хочемо, ми за, але гарантуйте нам безпеку і сприяйте доступу наших громадян з окупованих територій. Як тільки буде — відразу вибори!

Інша неоднозначна думка з якою я не зовсім згоден, що захід швидко хоче вибори.
Українське суспільство в своїй масі на 99% травмоване війною. Це дуже благодатний ґрунт для популістів і аферистів.
Одні проголосують хоч за руснявого чорта але який скаже, що відкриє відразу кордони, інша велика частина проголосує за «януковича 2.0» який скаже, що нафіг нам той схід і нафіг те НАТО, давайте краще на все погодимось аби не було війни.
І вгадайте скільки % лишиться тих, хто проголосує за патріотів-технократів які говоритимуть правду і пропонуватимуть потрібні але непопулярні рішення. Чомусь мені здається, що якщо вибори були б сьогодні, то третя категорія не набрала б більшості.
Чи розуміють це на «заході»? Безумовно розуміють, якщо це очевидно навіть для ІТшного форума.

Тому побачимо, це рівняння з дуже багатьма невідомими.

Повістка зрозуміла, треба лишити Зеленського, бо буде Янукович 2.0, тому лишаємо ВС при якому не можна проводити вибори і молимось на Зеленський щоб вийшов на кордони 1991 року і розвалив росія щоб вона не змогла ніколи по нас запустити ракет, а тільки тоді, вже наступить мир, а якщо Зеленський не встигне, то буде обовʼязково його наступник який цього точно добʼється.

Критикуєш — пропонуй.

Запропонуй конкретні механізми, як ти це бачиш, як організувати виборчий процес із доступом до голосування людей із окупованих територій, а також запропонуй механізм як діючі військові, мобілізовані, зможуть обирати і бути обраними.
Не треба навіть наводити закони, на свій хлопський розум розкажи як ти це бачиш.

Можна проводити вибори не день, а тиждень, обладнавши виборчі дільниці в укриттях. І окремо робити відпустки для захисників для можливості проголосувати.

та можна хоч місяць проводити. Доступу до голосування з ТОТ не було ні в 14, ні в 19 і нікого це не зупиняло. Хто хоче — шукає можливості, хто не хоче — причини.

І окремо робити відпустки для захисників для можливості проголосувати.

а до того в армії були відпустки для голосування?

тут же ж фішечка же ж у тім що вже навіть Офіс сказав «вибори то є процес» і вже назвав більш менш конкретні терміни щось там 3-6 місяці саме на підготовку

... то я ото сумніваюся щоби усі 6 місяці солдат тримали на нулі бо то же ж буквально уже чисто фінансове питання

до того же ж там виборів вагон же ж спершу Президента потім рада потім ще місцеві так ні яких «відпусток» не вистачить

Критикуєш — пропонуй.
а також запропонуй механізм

так як у старім (старім?) радянськім мультику відповідно ворожої руської мови «а што ви і кушать за мєня будєтє?»

Немає предмету для спору. В 2014 і 2019 роках проводилися вибори, незважаючи на відсутність миру та відсутність можливості голосувати на окупованих. Ви вигадали неіснуючу реальність і намагаєтесь нам розказати, ніби вона реальна.

Для виборів треба мир, безпека і рівний доступ всіх до виборчого процесу. А як бути з мільйонною армією, як їм всім забезпечити доступ? А що робити з окупованими територіями? Як їм забезпечити? І безліч інших дрібніших нюансів які не дозволять це зробити швидко.

Когда в 14 были президентские, у нас (в Донецкой) во всю бегал Гиркин. Сейчас посмотрел, в Донецкой области было 3.3млн избирателей, проголосовало, чуть больше 100тыс. ~3%. В Луганской — 4%, в Крыму — 0%. В целом «вычеркнули» из избирательного процесса 7млн избирателей, 20%. И ничего, Земля не сошла с оси, ледники не расстаяли, второго прихода Христа не было.

Українське суспільство в своїй масі на 99% травмоване війною. Це дуже благодатний ґрунт для популістів і аферистів.

fixed

За твоєю логікою про окуповані території, в ФРН не мали проводитись вибори до об’єднання із НДР :)

І ні, не потрібно ПОВНЕ затишшя, його і в 2016, і в 2019 не було. Длостатньо, щоб не було воєного стану по всій країні.

А громадяни НДР могли обирати парламент ФРН і навпаки, громадяни ФРН могли обирати і бути обраними в НДР? Виходить так?

чекай а що саме ти пропонуєш саме з «територіями» до яких до речі крим чій?

... тобто «території» вони є фактично «під окупації» але формально ми тобто ви будете визнавати населення «виборцями» і відповідно можливості «справедливо голосувати» чи як?

... так стой то же ж і єсть «мінські домовленості» хіба ні? крим за скобками а донбас і луганськ «входять до України на розширених правах» і мають право голосувати за тов. путіна правильно?

чи що саме ти маєш на увазі під «питанням»

А що робити з окупованими територіями? Як їм забезпечити?

?

А як бути з мільйонною армією, як їм всім забезпечити доступ? А що робити з окупованими територіями? Як їм забезпечити?

мінськи домовленості

а в наших може бути залізобетонна відмазка: Ми хочемо, ми за, але гарантуйте нам

та нам всім уже нас рать шо ви там «хочете»

не зовсім згоден, що захід швидко хоче вибори.

само собою захід цілком влаштовує своя власна кишенькова національна соціалістична диктатура воєнного пролєтаріату під боком )) питання лише в тім за чєй счьот єтот банкєт

і пропонуватимуть потрібні але непопулярні рішення.

це ж які на приклад? огласіте пожалуйста вєсь спісок! (к) (тм)

Чи розуміють це на «заході»? Безумовно розуміють

та нам всім уже нас рать )) вже всім зрозуміло що ви недо комуністи будете ліпити горбатого так і сяк як то можна практичний робочий варіант ставити ультиматум про власноруч приєднання до тов. путіна і походу на варшаву чи там на як той його столиця молдавії зветься тож як не дасте грошей то ми тут вот єто всьо вмєсте ...нєм по тбілісі (к)

це рівняння з дуже багатьма невідомими.

та нам всім уже нас рать )) ви всіх уже заколупали реально усім цім своїм «всьо нє так однозначно» (к) (тм)

тож питання «рівняння з багатьма не відомими» там дуже просте

як бути з мільйонною армією, як їм всім забезпечити

а гроші у вас є щоб всім забезпечити мільону армію? ах нема... ну сорі ні чого лічного просто бізнес

Повноцінного затишшя не було із 14-го року.

та всім нас рать )) ви всіх уже закоцали реально так що так буде «час між війною названий офіційно формально затишшя» за якій уже будуть вирішувати як то його «передоговоритися далі» щось типу кіпрсько грузиньско сценарію

ніт не «корейського» до «корейського» ви тупо не «доросли» і сільонок у вас не хватить

у обох ))

... тож так «затишшя» буде «формальне» але так само «цілком вимірюване обрахованими факторами» щось там «кількість бойових зіткнень» як то було 200 за день стало 2 які вважати провокаціями та «кількість загиблих росіян» як то було 1000+ стало 2 які вважати наслідками провокації тощо

дивись на госдеп як госдеп знизить рівень загрози ну там до «жовтого» (на окремо взятій території) то вже воно і єсть

ЗЫ: так як ти вже можеш бачити прямо зараз де госдеп вже знизив рівень до «оранжевого» на території по лінії від чернігова до одеси через київ і вінницю

тобто все що західніше вже «рівень оранжового» тож як бачиш

Повноцінного затишшя не було

воно вже відбувається вже прямо зараз

Лишити ВС стан по всій країні після перемирʼя буде трактовано великою частиною населення як спробу захопити владу.

Лишити ВС стан по всій країні після перемирʼя буде трактовано великою частиною населення як спробу захопити владу.

Задам очень простой вопрос, попробуйте дать на него ответ:
И чо? ©

И чо? ©

имхо «враждебный запад» будет разыгрывать сценарий 2004-го года ака «забастовка шарпа» ака «итальянская забастовка»

... но с большей вероятностью до того дело просто не дойдёт просто потому что это уже и происходит прямо сейчас см. «бусификация» а «бусифицировать всю страну на работу» ты же ж физически не сможешь

нет работы нет страны не кем особо править да и «враждебный запад» на такое денег уже не пришлёт просто по причине «не кем править так зачем же ж деньги вам как то именно вам?»

як спробу захопити владу.

здесь к.м.к. исторический момент конкретного момента конкретного человека ака «но это наш сукин сын» (к) (тм) то его уже просто проскочили

Тю, так населенню вже давно прямо сказано було «конституція на паузі» (і коли ця пауза закінчиться вирішує далеко на населення). Буде білорашка-v2 тільки замість казок про руській мір — казки про нато і єс

Скільки можна повторювати цю брехню?

В чому брехня? Дослівно: «Усі ті права, які для нас гарантує конституція України вони для нас, як для представників нашої держави, вони, зараз на паузі». Звісно ж саме під час цього висловлювання він певно не мав увазі узурпацію влади, але якщо подивитись не на слова, а на справи... то на паузу стає все більше і більше

Ти процитував, і навіть у цитаті не бачиш у чому ти збрехав? Ну тут навіть не знаю, може в 1 клас, буквар читати?

Визнаю, ти переміг, конституція не на паузі, на паузі частина конституції (яка саме — регулюється тим, хто ставить на паузу)

Саме так, частина на паузі для частини громадян. Решта живе своє найкраще життя.

Решта живе своє найкраще життя.

но конєц вже відєн нє вооружоним взгядом і більше того інформація про конєц вже явно не просто доноситься но тщатєльно розжовується «іностранними товаріщами приєжавшими рєшать вопрос»

Зеленський прямо зазначив, про що йде мова, і для кого, як він вважає, Конституція на паузі. Те що ти продовжуєш тупо перекручувати слова — то твої проблеми.

Буде білорашка-v2 тільки замість казок про руській мір — казки про нато і єс

ну вообще то в белорашке границы не закрыты именно что изнутри

... я точно знаю потому что я лично знаю не скольких людей беларусов «сбежавших режима получивших убежище в сша» и там не было даже рядом того самого «заплыва через тису» простити ))

казки про нато і єс

проблема тут в основном в том что сама беларашка держалась исключительно на финансовой подушке из самого ссср а сейчас ... когда вы последний раз слышали что-то от самого тов. лукашенка? )) вооот )) сидит тихо и тщательно копает варианты как-то перейти под китай

... проблема в том что «казкы» просто не чем финансировать и не кому

а ну и да ситуация уже даже хуже потому что уже в краткосрочной перспективе их не кому уже и «исполнять»

конкретно сейчас рассматривая «гео политическую шахматную доску со многими игроками» то конкретно у «украинского игрока» ситуация именно что не цугцванг где каждый (единственно доступный) ход ведёт к ухудшению собственной позиции но именно что уже пат где «собственных ходов» именно что уже нет

... и нет эта «патовая ситуация» вовсе не означает что она для всех «игроков гео политики» ))

Не думаю, що серед зелених знайдеться 225 самогубців

Вы говорите так, как будто депутаты как-то зависят от населения, рейтингов или несут отвественность за свои дейтсвия.
«ой, мы должны хорошо работать, иначе нас не переизберут» ©

Так, залежать. У нас, на відміну від русні, демократія, і нарід постійно обирає геть інших.

Так, залежать.

А ну, с трёх попыток, кого из депутатов «выбрал народ»?
Голосовали вроде бы за голозадьку, а потом из пула депутатов были выбраны особи, нет?

Нарід обирав, і змінював депутатів. Постійно. І тільки в упоротих дегенератів ригів зашкварених мудил ставили у списки. У нас змагальна демократія, і саме це абсолютно відрізняє нас від русні і дрібнобілорусні.

Нарід обирав, і змінював депутатів. Постійно.

ну раніше може й «постійно» а тепер може й «не постійно» ))

У нас змагальна демократія

тож вам і поставлять пряме запитання «та без проблем доведіть щойно вибори на часі звоніть обсудім»

і саме це абсолютно відрізняє нас від русні

саме так пряме запитання і буде поставлять і вже ставлять тіко що не прямо «а що там кого від кого відрізняє бо щось ми вже не можемо роздивитися різницю»

прямо як у англійської комедії

No question, now, what had happened to the faces of the pigs. The creatures outside looked from pig to man, and from man to pig, and from pig to man again; but already it was impossible to say which was which.

як то ти ж спостеріг вже прямо зараз як уже прямо зараз «питання замирення» ставиться як «для обох сторін»

абсолютно відрізняє нас від русні

як то сам тов. трамп виступав якоби і розказував що він буде робити як «одна сторона відмовиться замирюватися» і так само як «друга сторона відмовиться замирюватися»

тож селяві просто бізнес

как будто депутаты как-то зависят от населения

от украинского населения может и не зависят... а от не украинского? ну там американского?

или несут отвественность

вот вот и «ответственность» тоже ))

А його не будуть знімати. Його просто не продовжать. Зараз він до 9 лютого, в лютому мабуть іще буде продовження ще на 90 днів, а от що буде в травні — поки не ясно.

йому пофігу, не партесь)

Може я мрію нарешті зустрітися і глянути тобі в очі, ашо.
Тобі і решті тиловиків, для яких я гірше ворога.

Та тут особлива тема, він SEO Specialist там, де я був Lead Software Engineer, ми мабуть бачились там навіть.

Зараз інша позиція, просто влом на доу міняти. Не суть, на щастя, не бачились, я б потім руки не відмив. А може, навпаки, заразився б вашим незламним патріотизмом.

По темі — приїжджайте на зустріч, погляди в очі, а може й якийсь бонус хоч зараз. Я нажаль поки не можу)

просто влом на доу міняти.

та йой, зате онлайн-сталкінгом займатися не влом.

По темі — приїжджайте на зустріч, погляди в очі, а може й якийсь бонус хоч зараз. Я нажаль поки не можу)

Я ж приїду, а ти не прийдеш на зустріч :-)
Ви всі такі.

Юридично все це на режимі воєнного стану тримається

Можна зробити по іншому. Наприклад, щось пов’язане з обов’язковою службою всіх чоловіків 18-60. Най буде 3 місяці. Але бажаючих це робити, особливо в перші місяці після закінчення, не будет, от і будуть сидіти в Україні.
Механізм простий. Всім висилається повістка. Якщо ігноруєш порушується якась справа, котра блокує виїзд за кордон. Чоловіки будут ігнорувати повістки і сидіти як сиділи з тою різницею що не буде бусіфікації, або не в тих розмірах.

> Механізм простий. Всім висилається повістка.

такий простий що навіть в саму гарячу фазу війни, коли це найбільш потрібно, не вийшло зробити?

такий простий що навіть в саму гарячу фазу війни, коли це найбільш потрібно, не вийшло зробити?

його не «включили» тому що він не спрацював би. Бо штраф в 20к гривень нікого не примусе сходити до ТЦК. Отримали б соціальне напруження, а не людей в військоматі.
А от як засіб прив’язати людей може спрацювати.

А от як засіб прив’язати людей може спрацювати.

імхо надто муторно і надто легко наступити собі самім на хвіст

імхо простіше закордонні паспорти не давать під якімось предлогами

Простіше взагалі паспорти не давати. Але труднощі саме з «предлогами». Бо хоч не хоч, а якщо ти воював за Європу просто так не давати паспорти не можна. А ось повісточку на кожного чоловіка повісити цілком можливо. І нехай вона собі тихонечко десь в реєстрі висе.
Сценарій може бути такий:
1. Закінчується війна, щось там підписують, вогонь майже припиняється.
2. Влада вводе якийсь перехідний режим на три місяці. Тіпа ну а що якщо завтра все знов почнется. Більшість чоловіків не випускають, але дають послаблення для деяких груп.
3. Ворог нікуди не дівся, адже кожний чоловік мусе пройти військову підготовку. Тіпа Ізраїль стайл. За ці 3 місяці надсилають повістки, і байдуже дійшла не дійшла, головне щоб людина була у реєстрі.
4. Ти хто уникав мобілізації під час війни буде і дале уникати призиву, бо ну його нах.
5. profit. Більшість чоловіків буде залишатися в Україні, а ще яке гарне поле для корупції!

І знаючи це нездорове бажання повернути людей в Україну, цілковито допускаю такій, або подібний сценарій. Принаймні від цієї влади.

імхо простіше закордонні паспорти не давать під якімось предлогами

До Туреччини та Грузії можна за ID карткою, але треба, щоб були прямі рейси.

Можна зробити по іншому. Наприклад, щось пов’язане з обов’язковою службою всіх чоловіків 18-60. Най буде 3 місяці. Але бажаючих це робити, особливо в перші місяці після закінчення, не будет, от і будуть сидіти в Україні.

я думаю тут історія вже проста «влада» крепко обісралася простіті з цією «забороною виїзду» і дуже рада була би бодай якось зі нього «зіскочити» але позаяк вона вже геть тупа бо власне з того і опинилася у такому становищі то як окремий фактор визнати це не може чисто by design

... це так само як з цім місцем де

чоловіків 18-60.

усі вже розуміють що тупо обісралися з тім що свого часу «вляпалися» у той «звищення віку солдата від 40+» а з іншого боку з тім самім «віком призовників які тіпа призовники срочной служби но при єтом не солдати»

... так так так рівно у цьому місці уся західна воєнщина така whaaat?!

і «влада» то є вже чітко продемонструвала що триматися за свою «позицію» вона буде до останнього and beyond як ти це можеш прямо бачити вже на історичному досвіді підписання закону за зниження віку солдата з 27 до 25 яке підписання закону зайняло... скільки там? рік?

... ах ну да сам закон так же ж і не було підписано як окремий закон конкретно за це ))

Чоловіки будут ігнорувати повістки і сидіти як сиділи з тою різницею що

і що це дає? тобто що конкретно?

В 97 для людей, які писали ці закони, пожиттєва заборона виїзду була як ніби вчора. Навряд чи вони відчували надмірну схвильованість з приводу декількох років.

Так само як і минулого року

— Працювати
— Донатити
— приділяти час сім’ї та близьким

dou.ua/...​rums/topic/46491/#2738136

Сподіваюсь, західний світ трошки схаменеться від деіндустріалізаційного курсу, і це породить відповідний попит на ембеддед.

судячи з цього вiдео Штати роздупляються www.youtube.com/watch?v=aYzgEs19lQY

Там багато хто топить за перемирря, передих було би не погано як на мене. Тим більше що з нищівною стратегічною поразкою федерації в Сирії їм вже не наразі Чорне Море будь якою ціною. Усеодно американці з турками отримали цілковитий контроль за сирійськими нафтовими родовищами і обвалять світові ціни на нафту.

Може бази в Сирії будуть пробувати обміняти на перемирʼя ?

Думаю тут безкомпромісно, ціль усьго глобального світового протистояння — ціна на нафту. З Сирії їх виганятимуть будь що. Так само проблеми будуть у Мадуро з дуже великою долею верогідності, в квітні цього року вже була спроба майдана під Гонсалеса та не вийшло. Але цей раз зброю, літаки і т.д. федерації самим треба.
В Україні уся каша заварилась, після того як федерація почала снабжати Асада своїми БДК з Криму. Януковича негайно треба було міняти з назовні, а в середені і без того була велика кількість бажаючих.

Але бази поки на місті і ведуться якісь переговори www.pravda.com.ua/news/2024/12/12/7488862

Ердоган той ще хитрун, тому там невідомо як воно піде. Федерація у нього давно важливий економічний партнер, хоч і суперник, від якого він не може просто так відмовитись. Та стратегічно йому федерація на Чорному морі та виходом до Середземного взагалі дуже не вигідна. А заплановані альтернативні газові та нафтові маршрути через Кавказ, з Азербайджану в Грузинські порти і от тепер ще Сирійські родовища — це доволі гаряча ситуація.
Федерації насправді в данних умовах — край, щоб повернутись на європейський ринок і відновити надприбутки Газпрома, з провалом «СВО» треба міняти стратегію. Тому можливо вони і підуть на перемир’я і інші методи типу нового Медведчука. Тим більше що Набіуліна там вже давно б’є в набат, що ситуація погана.
Думаю з Сирії росіян прибиратимуть будь що, як мінімум вони елементарно бомбили і вбивали поточну опозицію з тих баз.

ну і перемирʼя я маю наувазі в Україні.

> Може бази в Сирії будуть пробувати обміняти на перемирʼя ?

Звісно ні, тут Україна взагалі ні до чого.
В Сірії звісно є нафта і ще там всяке, але основное — це питання хто буде рулити краником який контролює майже 20% світового обороту нафти між Європою та країнами персидської затоки.
Там крутяться такі гроші, що в Турції, наприклад є шанс стати наддержавою.
Ізраїль через Іран получав 90% нафти.
Тому Ізраїль та Ердоган зараз дуже топлять за контроль над Іраном, кожен на себе тяне.

Для нас добре, що всі розуміють, що русню та Іран туда пускати не можно, бо це не щось на кшалт разового прибутку. Це великі гроши на десятиріччя, та міжнародний вплив майже на весь світ.

Таким чином з одного боку Трамп каже що може обвалити ціни на нафту за рахунок видобуття в америці., З іншого боку краіни персидської затоки вже без контроля від русні, режимів Ірану та Ассада, можуть постачати нафту на умовах тих хто будет контролювати Іран, а зараз там війська Ізраїля та Турції наводять «порядок».

Після чергової помилки друкаря,
під патронатом Ченогоренко і Федорова
DOU стане новим урядовим кур’єром

Вже став.
Одна стаття про те, як айтівцям чудово жити в Харкові чого вартує.

та як ви не розумієте! якщо ДОУ буде писати щось надто контроверсійне, його за дупу візьмуть! не там проблему шукаєте).

а якщо не писати на злобу дня. то рекламу мазди нікому буде показувати)

ну... теж логічно). але ж адблоки... сумніваюсь, що ту рекламу ваще бачать.

В мене адблоків нема, всю рекламу бачу: мазда зникла, замість неї патріотичний збір на якісь дрони.

Не на дрони, а на систему збору й опрацювання інформації, яка допомагає ухвалювати своєчасні та правильні рішення на полі бою. Ця інфраструктура важка і дорога: потрібні потужні комп’ютери та сервери, генератори, зарядні станції, старлінки і так далі. Тут детальніше — dou.ua/forums/topic/51484

1. Spaceship Flights 7+ з виконанням усіх цілей
2. Waymo розпочне процес ліцензування свого автопілота усім автовиробникам
3. 200К біточек + 7к ефірчик
4. Відродження айтішечки

Відродження айтішечки

Ага, потужне відродження разом з
1. Виходом на кордони 91го
2. Розвалом рашки
3. Переобранням єдиного президента миру — Зе
4. Вступом до НАТО

Я про світову, а не українську. З українською, імхо, далі буде тільки гірше

Українська айтішечка вже релокейтнулась в Європку та потихеньку розвивається.

так отож. І думаю, шо після 3-4 років вже не так багато захоче повертатися назад, а коли відкриють кордони, то і й інші захочуть їхати. Чи ти заперечував мені?

4. Відродження айтішечки

Золоті часи світового айті уже позаду і навряд найближчим часом ми побачимо ще щось подібне. Зараз основні трендові технології в руках різних Семів Альтманів та Гоблінів Масків. Маск у свій час уже показав не весь світ, що можна одним днем випердолити на мороз половину розжирівших програмістів і після цього його компанія не тільки не постраждала, а ще і вийшла в плюс вперше в історії.

Вперше в своїй історії Твіттер вийшов в профіт ще в 2017.

В 2018, якщо вірити вікі. А уже наступний рік закінчив зі збитками в декілька сотень мільйонів. Тільки при муску буквально цього року твіттер розрахувався з боргами і став прибутковим. Згідно зі слів муска, авжеж.

Сподіваюсь, що він буде, як і очікується, не високосним, тобто матиме рівно 365 днів.
Ще очікую, що після зими прийде весна, потім літо, потім осінь, потім знову зима. Хоча і це вже неточно.

Також очікую, що не буду зважати (сильно) на той момент, що нас відділятиме від 2050 року рівно стільки часу, як і від 2000.

потім знову зима. Хоча і це вже неточно.

Головне, щоб приблизно за графіком і не ядерна :D

та вже якось пох.

Підписатись на коментарі