Історія про те, як компанія AtlasApps та Midcontract кидають на гроші

Вітаю спільното!

Хочу поділитися своїм досвідом та розповісти власну історію про те, як я розробляв гарант-сервіс, а в кінці, сам залишився без оплати за два місяці роботи.

Декілька слів про AtlasApps. Це команда людей, які спочатку працювали разом на UpWork, а пізніше вирішили зробити власний стартап під назвою «Midcontract», який мав стати «вбивцею» того ж самого апворку. Я почав співпрацю з компанією, і мав займатися лише розробкою Midcontract, без залучення до інших проектів.

Ще кілька слів про команду:
Founder проєкту, та одна з головних дієвих осіб історії — Андрій Нікулін.
Co-founder, та по факту виконуюча обовʼязки Project Manager — Оксана Омельченко
Front-end developers: Розробник, який працював на проєкті раніше за мене та в рамках проєкту був більш досвідченим, розробниця, яка спочатку значилася як дизайнер, але згодом почала отримувати фронтові таски, і власне я.

Тепер до самої історії.

Квітень 2024-го року.

Я влаштовуюсь на роботу в компанію AtlasApps. HR компанії надсилає мені на підпис NDA, та просить деякі данні, які потрібні для складання контракту, який мають скинути трішки пізніше. Я відправив усю запрошену інформацію, але всі чи то випадково, чи то навмисно забувають про це, і контракт так і не надсилають. Весь майбутній час я працюю без контракта, отримую зарплату та усіх все влаштовує.

7 листопада 2024.

Команду збирають на загальний мітинг за участі Андрія Нікуліна, та повідомляють, що компанія зіткнулася з обставинами, через які команду розробки вирішено скоротити. Під скорочення підпадає 4 людини, зокрема і я. Андрій та Оксана одразу кажуть, що ці причини ніяк не повʼязані з будь-якими претензіями до розробників, та висловлюють сподівання владнати обставини за деякий час, та повернути всіх скороченних працівників до проєкту назад. В той же час, кажуть, що вони із розумінням поставляться до того, якщо хтось почне шукати роботу. На окремому дзвінку (після командного міту, був міт на якому були лише я, Оксана та Андрій) я повідомляю, що хоча і сподіваюсь продовжити співпрацю в майбутньому, почну ходити на співбесіди, аби підстрахувати себе. На що вони погоджуються та пропонують надати рекомендаційного листа.

Серед інших умов, було обговорено, що я маю допрацювати до 15-го листопада, а далі, на фронті залишиться інший розробник (який почав працювати на проєкті ще до мене). Десь після 20-листопада, я мав отримати зарплатню за жовтень (повний місяць), а ближче до кінця цього року — виплату за половину листопада, та невикористані дні відпустки (13 днів).

11 листопада 2024.

В кінці робочого дня мені телефонує Оксана, та пропонує мені залишитися працювати на проєкті надалі, адже розробник, якого вони вирішили залишити раніше, отримав офер в іншу компанію і вирішив піти. За згодою сторін він мав допрацювати до 22-го листопада. Я відповідаю, що погоджусь на продовження співпраці за умови, якщо в наступному році мені переглянуть компенсацію, Оксана каже що їй потрібно обговорити це з Андрієм і пізніше вона повернеться з відповіддю.

15 листопада 2024.

Це була пʼятниця, Оксана організувала міт для фронтенд розробників, на якому ми мали передати всі знання по проєкту одне одному, це виглядало дивно, адже відповіді про те, хто ж залишиться працювати надалі (я або розробниця, яка раніше була дизайнером), так і не було і Оксана сказала, що дасть відповідь пізніше. В кінці дня відбувся командний міт, за участю Оксани, на якому ми в неформальній, теплій обстановці поспілкувалися, подякували одне одному за роботу та попрощалися.

17 листопада 2024.

Вечір неділі. В 19:35 Оксана пише мені, що вони розглянули мої умови до подальшої співпраці, і вимушені мені відмовити, адже на їх думку, моя вимога переглянути зп в наступному році, виглядає як спроба скористатися обставинами та прояв нелояльності. Тим не менш, зазначає Оксана, вони як і раніше пропонують залишатися на звʼязку для можливої співпраці в майбутньому. Фактично, в цей момент, моя робота в компанії була офіційно завершена, залишилось дочекатись зарплати.

27 листопада 2024.

На цю мить я вже був на випробувальному терміні у новій компанії. Як раптом, Project Manager в моїй новій компанї повідомив мене, що Андрій Нікулін пише CEO компанії, в якій я працюю, та вимагає в нього надати інформацію щодо того, коли я почав з ними співпрацювати, в іншому випадку, погрожує судом йому та мені. СЕО фірми де я зараз працюю відмовився надавати Андрію цю інформацію та відправив його вирішувати питання зі мною особисто, але навіть після цього Андрій мені нічого не написав.

Я шокований цією новиною, пишу Андрію самостійно аби зʼясувати що власне сталось і чому він замість того, що б запитати в мене, почав одразу писати до СЕО. Отримую від нього запрошення на дзвінок. Я відмовляюсь від дзвінка та кажу, що хочу вести всю переписку текстом, задля того, аби мати скріншоти на випадок чого. Андрій відповідає, що не зможе мені виплатити зарплатню, якщо я не погоджусь на дзвінок, а також почав погрожувати судом, та вимагав аби я

1. Надав докази відпрацьованного часу у вигляді «скріншотів з таймтрекеру, з фіксацією активності сайтів за програм» (які ніколи не використовувались під час роботи, і використання яких ніде ніколи не було прописано)
  2. Довів, що я не порушував умови контракту (я нагадаю його так ніхто і не надіслав)

Після моїх заперечень щодо використання таймтрекерів та наявності контракту, Андрій сказав що він сприймає це за моє визнання своєї провини, повідомив що судову претензію отримаю я, та мій работодавець, та видалив мене із Слаку, де ми вели дискусію.

Більше тижня після цього я намагався якось вирішити це питання, зокрема й через Оксану, але результату не було: Вони наполягали на дзвінку, на якому я начебто мав доводити свою невинуватість, і на який я зрештою погодився за умови, якщо мені нададуть підписаний мною контракт.

Але контракт так і не надіслали, натомість надсилали численні погрози судитися, до яких зокрема додалась вимога № 3: Скласти звіт про виконану мною роботу за останній робочий місяць, з детальним описом всіх прийнятих мною рішень та обґрунтуванням їх використання.

Мовляв результати моєї роботи мали якісь наслідки для проєкту, які були оцінені іншим спеціалістом (вирогідно розробницею-дизайнером) і мій код довелось переписувати, за що вони, на основі звіту, хочуть зробити перерахунок та вирахувати певну частину кошт з суми, яку повинні мені.

Звісно що ніяких умов про будь які звіти та тим паче про зняття чи перерахунок коштів ніде не прописано, і ці умови вигадані і вперше озвучені мені тільки через місяць після того, як я завершив співпрацю з компанією.

Зробивши висновок, що компанія будь яким чином намагається вигадати ситуацію та умови аби не здійснювати мені виплати за 2 місяці роботи, мені довелось надати цій ситуації публічного розголосу. Зокрема, про ситуацію було написано пост в моєму linkedIn, та залишено відгук про роботу в компанії, але через більш як тиждень після розголосу, ані Андрій, ані Оксана ніяк не відреагували на це і навіть не намагаються пояснити ситуацію публічно, або розповісти про ситуацію зі своєї точки зору.

Станом на 16.12.2024 Компанія Midcontract та Андрій Нікулін зокрема, не заплатили мені за повний місяць роботи в жовтні, пів місяця роботи в листопаді, та за 13 днів невикористанної відпустки (оплатити які Андрій погодився до цієї ситуації, але пізніше почав заявляти, що таких забовʼязань нібито не було).

Мета цього посту — це застерегти інших розробників від співпраці з Андрієм, та надати розголосу цій ситуації, адже на мою думку, таким ситуаціям не місце в Українському IT.

Чи були ви у подібних ситуаціях, та як діяли або діяли би, опинившись у подібній ?

👍ПодобаєтьсяСподобалось18
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Вже два дні минуло, і жодної реакції від Андрія та Оксани.

Варто час від часу переглядати їхні профілі, щоб додати до теми нові назви компаній після ймовірного ребрендингу.

Фактично від першої публікації (мій пост на лінку) минуло вже більше тижня. Більше того, по коментар до них зверталися також журналісти dev.ua, але відповіді не отримали. Тому схоже, що вони вирішили навіть не намагатись розповісти про цю ситуацію зі свого боку і робити вигляд, що нічого не сталось.

Чи були ви у подібних ситуаціях, та як діяли або діяли би, опинившись у подібній ?

Ну, нічого, просто дорогі уроки бізнесу, що треба брати передоплату. А ще якщо чуєш кидалово, то кидай першим. В результаті все одно ніхто нікуди не піде.

що треба брати
передоплату.

Це як?)
І навіть якщо вона буде, то як це захистить від невиплати останньої зп?

Дякую, Станислав, за вашу чітку позицію і рішення оприлюднити данні про нечистоплотну компанію.

Думаю, ваш випадок не єдиний. Та сподіваюсь, що оприлюдення ганебної ситуації, яка показує жадібність менеджементу AtlasApps і їх неповажне ставлення до робітників, поставить хрест на кар’єрі Нікуліна і AtlasApps.

Дякую Вам за підтримку !

Зберіг один з постів Оксани в архів на випадок видалення з LinkedIn

Та ще один з постів Андрія в архів

Дуже давня історія, понад 6 років.

Перейшов до іншої компанії на повний робочий день із вищою винагородою, а в попередній залишився на парт-тайм із погодинною оплатою. В обох випадках оплата здійснювалася щомісяця.

На парт-таймі мали заплатити $300 за місяць, але менеджер вигадaв умову: спершу я маю написати документацію до проєкту, а вже потім отримаю оплату. Я призупинив роботу й відповів, що готовий зробити документацію лише за новою, вищою ціною, оскільки прийшов у проєкт без документації.

Врешті виплатили, але згодом виникла ще одна затримка. Після виплати ми припинили співпрацю, бо вони знайшли дешевого розробника — Senior Go за $2000, відповідної якості.

На парт-таймі мали заплатити $300 за місяць

Омг
За 300$ ще і видумували щось

Як домовились ? Вони погодились підняти виплату чи відмовились від вимоги про документацію ?

Я запам’ятав цю історію, тому що менеджер, який писав про умову, подавав це так, ніби я вже раніше погодився на неї з власником компанії. Після того як я напряму поспілкувався з власником компанії, щоб з’ясувати, коли саме я погоджувався, вигадану умову скасували.

Мушу визнати, що запит «Midcontract» дуже добре індексується гуглом, і тепер за цим запитом можна побачити багато цікавого, зокрема і цю статтю

Стільки пафоса в лінкедіні, а в реальності, звільнення при найменших труднощах, дизайнер яка стала розробником, кофаундер яка швидше секретарка/асистентка, СЕО який «створив кілька продуктів з капіталізацією в десятки мільйонів доларів» (щоб це не значило) і створює «убивцю upwork» тратить свій час і ресурси на срачі з джуном/мідлом за кілька сот доларів.

Український ІТ бізнес як він є — зашкварний, збитковий міні-стартап, а понтів ніби досягли успіхів Цукенберга.

Автор, кілька порад.

1. Порахуй скільки тобі мають заплатити за ті два місяці.
2. Згенеруй інвойс, вказавши того хто платив раніше. Це ж іноземна компанія, назву, адресу, податковий код ти маєш знати або нагуглиш.
3. Скидаєш інвойс елекронною поштою, пишеш (англійською, офіційно, chatgpt в допомогу) типу прошу оплатити мої послуги згідно наших домовленостей до такого то числа. В іншому випадку я залишаю за собою право заернутись до відповідних органів у країні вашої рестрації (там португалія чи естонія).
Якщо тобі раніше платили кожного місяця на ФОП то в тебе є історія цих інвойсів, що є доказлм що у вас був усно укладений контракт.
4. Чекаєш гроші або відповіді, якщо немає то шукаєш як подати позов онлайн в їхній суд, чи скаргу онлайн на шахрайство чи ще щось. Жодна людина за кордоном не хоче таких проблем.

Думаю що тут тобі вже виплатять ті гроші або домовляться.

Якщо ні, то такі статі краще писати прізвищами латинкою, щоб гугл видавав цю сторінку. Та й статю можна англійською.
Якщо він може писати до твоєї нової роботи, то може ти знаєш інвесторів чи клієнтів?

Думаю що тут тобі вже виплатять ті гроші або домовляться.

Якщо скоротили розробників і не виплатили гроші — скоріш за все грошей немає.
Іноземні компанії сплачують за інвойсами у межах 60-90 днів. Але інколи можуть затягувати ще на 1-2 місяця. І у більшості випадків це нормально. Якщо замовник не сплачує, або просить відстрочку на 2 місяці, то перед командою розробки може залишитися заборгованність як раз за 2-3 місяці. Для 4 девів це у середньому $36.000 — $54.000

типу прошу оплатити мої послуги згідно наших домовленостей до такого то числа

І що? Інша сторона відповість, що немає ніяких домовленностей.
Потрібно в міжнародному суді доказати:
1. Наявність домовленностей
2. Наявність наданних послуг
3. Кількість наданих послуг.
4. Належну якість наданих послуг
5. Вартість наданих послуг.

Український адвокат не згодиться. Потрібен місцевий. Це від 150 до 500 євро за годину. Кожен документ від 2 годин. Засідання — підготовка + засідання + супровід — загалом від 3 годин.
І так на протязі одного-двох років.

Якщо тобі раніше платили кожного місяця на ФОП то в тебе є історія цих інвойсів, що є доказлм що у вас був усно укладений контракт

І який закінчився. І саме позивачу потрібно доказувати, що ні, і що умови цього контракту не змінилися.

Щиро дякую Вам за поради та підтримку, проте схоже, що «домовитись» — це не про цю ситуацію, адже з самого початку вона створена штучно, і кожного разу вигадувались нові причини та ставились умови, які апріорі неможливо виконати (доказати непорушення контракту, скласти детальний звіт, тощо).

До того ж, вони просто напросто відмовляються від слів які самі давали. Як приклад: Андрій спочатку каже що оплатить всі відпускні — а пізніше каже, що таких домовленостей взагалі не було, хоча в мене є скріншот з підтвердженням цього. Що каже про те, що їх слова та домовленості — нічого не варті.

Але скарга на шахрайство — це слушна порада, дякую Вам!

UPD: Доречі, є одна організація, яка ймовірна надала їм грант, проте вони не виходять на звʼязок, пишу їм всюди, але вони не читають повідомлення.

Andrew Nikulin (Founder, CEO @ Midcontract.com), a question to you.

Do you have any comments on this? Is it true that you didn’t pay for the developer’s last two months of work and that you threatened to sue the company where he found employment after leaving yours?

Машинний (гпт) переклад, для SEO, щоб краще гуглилося англійською:

A Story of How AtlasApps and Midcontract Attempt to Cheat Someone Out of Money
Greetings, community!

I want to share my experience and tell my own story about how I was developing an escrow service, and in the end, was left unpaid for two months of work.

A few words about AtlasApps. This is a team of people who initially worked together on UpWork, and later decided to create their own startup called “Midcontract”, which was supposed to become a “killer” of UpWork itself. I started collaborating with the company and was supposed to focus solely on developing Midcontract, without being involved in other projects.

A few more words about the team:
Founder of the project, and one of the main actors in this story — Andriy Nikulin.
Co-founder, and in fact acting Project Manager — Oksana Omelchenko
Front-end developers: A developer who worked on the project before me and was more experienced within the project, a developer who was initially listed as a designer but later began receiving front-end tasks, and myself.

Now to the story itself.

April 2024.
I get hired to work at AtlasApps. The company’s HR sends me an NDA to sign and requests some data needed to draft a contract, which they were supposed to send a bit later. I sent all the requested information, but everyone either accidentally or intentionally forgets about this, and the contract is never sent. For the entire future time, I work without a contract, receive a salary, and everyone is satisfied.

November 7, 2024.
The team is gathered for a general meeting with Andriy Nikulin’s participation, and they announce that the company has encountered circumstances that led to the decision to reduce the development team. Four people are to be cut, including myself. Andriy and Oksana immediately say that these reasons are in no way related to any claims against the developers, and express hope to resolve the circumstances in some time and bring back all the laid-off employees to the project. At the same time, they say they will understand if someone starts looking for work. In a separate call (after the team meeting, there was a meeting with only me, Oksana, and Andriy), I inform them that although I hope to continue cooperation in the future, I will start going to interviews to hedge my bets. They agree and offer to provide a letter of recommendation.

Among other conditions, it was discussed that I would work until November 15th, and then another developer (who started working on the project before me) would remain on the front end. Around after November 20th, I was supposed to receive October’s salary (for a full month), and closer to the end of this year — payment for half of November and unused vacation days (13 days).

November 11, 2024.
At the end of the workday, Oksana calls me and offers me to continue working on the project, as the developer they previously decided to keep has received an offer from another company and decided to leave. By mutual consent, he was supposed to work until November 22nd. I respond that I’ll agree to continue cooperation on the condition that my compensation will be reviewed next year. Oksana says she needs to discuss this with Andriy and will return with an answer later.

November 15, 2024.
This was a Friday. Oksana organized a meeting for front-end developers, where we were supposed to transfer all project knowledge to each other. This looked strange, as the answer about who would remain working (me or the developer who was previously a designer) was still not given, and Oksana said she would provide an answer later. At the end of the day, there was a team meeting with Oksana’s participation, where we communicated in an informal, warm atmosphere, thanked each other for the work, and said goodbye.

November 17, 2024.
Sunday evening. At 7:35 PM, Oksana writes to me that they have considered my conditions for further cooperation and are forced to refuse me because, in their opinion, my request to review the salary next year looks like an attempt to take advantage of the circumstances and a demonstration of disloyalty. Nevertheless, Oksana notes, they still propose to stay in touch for possible future cooperation. Essentially, at this moment, my work at the company was officially terminated, with the salary payment remaining.

November 27, 2024.
By this point, I was already on a probationary period at a new company. Suddenly, the Project Manager at my new company informed me that Andriy Nikulin is writing to the CEO of the company where I work, demanding information about when I started collaborating with them, otherwise threatening to sue him and me. The CEO of the company where I currently work refused to provide Andriy with this information and sent him to resolve the issue with me personally, but even after this, Andriy did not write to me.

Shocked by this news, I write to Andriy myself to find out what happened and why he started writing to the CEO instead of asking me directly. I receive an invitation for a call. I refuse the call and say that I want to conduct all correspondence in text to have screenshots just in case. Andriy responds that he will not be able to pay me my salary if I do not agree to the call, and also began threatening to sue, demanding that I:
1. Provide proof of worked time in the form of “screenshots from a time tracker, with fixation of website and program activity” (which were never used during work, and the use of which was never prescribed anywhere)
2. Prove that I did not violate the terms of the contract (I will remind you that no one ever sent it)

After my objections regarding the use of time trackers and the existence of a contract, Andriy said that he perceives this as my admission of guilt, informed me that I and my employer will receive a legal claim, and removed me from Slack where we were discussing.

For more than a week after this, I tried to resolve this issue, including through Oksana, but to no result: They insisted on a call where I was supposedly supposed to prove my innocence, which I finally agreed to on the condition that they provide me with a contract I signed.

But they never sent the contract. Instead, they sent numerous threats to sue, which also included requirement #3: Compile a report on the work I completed during my last working month, with a detailed description of all decisions I made and the rationale for their use.

Supposedly, the results of my work had some consequences for the project, which were evaluated by another specialist (likely the designer-developer), and my code had to be rewritten, for which they want to recalculate and deduct a certain amount from the sum they owe me.

Of course, there were no conditions about any reports or, moreover, about deducting or recalculating funds anywhere, and these conditions were invented and first voiced to me only a month after I completed cooperation with the company.

Concluding that the company is trying to invent a situation and conditions in order to avoid paying me for two months of work, I had to give this situation public disclosure. In particular, a post was written about the situation on my LinkedIn, and a review about working in the company was left. However, more than a week after the disclosure, neither Andriy nor Oksana have reacted to this in any way and have not even tried to explain the situation publicly or tell about the situation from their point of view.

As of December 16, 2024, the Midcontract company and Andriy Nikulin in particular have not paid me for a full month of work in October, half a month of work in November, and for 13 days of unused vacation (which Andriy had previously agreed to pay, but later began to claim that such obligations allegedly did not exist).

The purpose of this post is to warn other developers about cooperation with Andriy and to bring attention to this situation, as in my opinion, such situations have no place in Ukrainian IT.

Have you been in similar situations, and how did you act or would you act if you found yourself in a similar situation?

Ого, дуже вдячний Вам за залучення ! Також я написав про цю ситуацію англійською в лінкедині

Розголос потрібен, а автору це буде досвід на майбутнє

Класика — коли компанія хоче ’зекономити’ на чужій роботі. Тримайся, розголос — це вже половина справи. Така поведінка їм точно вилізе боком в майбутньому!

Припускаю, що справжній мотив був навіть не «зекономити», а «покарати» за начебто «нелояльність». При цьому ймовірно, з їх сторони був намір не тільки не виплатити мені гроші, а й зруйнувати працевлаштування на новому місці.

Якщо ви не перший, кому вони не виплатили зп, то чим більш ви усі про це розголошуєте, тим є вирогідність з їх боку якось піти на діалог. Ось прям масово їх тегайте цього Андрія і Оксану, просить спільноту в Лінкедині шерити.
Можливо, кошти повністю не повернуть, але репутація буде в нуль.
В мене знайомі працювали в ноунейм ІТ компанії і там вони теж підписували NDA, і коли не виплатили зп, то вони написали заяви і в поліцію, і в СБУ. Бо хотіли нормально вирішити, а їм вказали на двері.Тому, просто пішли ва- банк.

Так, в Лінкедині вже є пост (посилання є в статті), його активність зросла після цієї публікацї, окрім цього сьогодні також вийшла стаття на іншому сайті, де зокрема по коментар звернулись до Андрія із Оксаною, але вони на контакт не виходять. Наразі розглядаю й інші платформи для розголосу

Удачі вам. Сподіваюсь , ви зможете врегулювати це питання.

вирогідність

Імовірність. Бо

ВІРОГІ́ДНІСТЬ, ності, жін. Абстр. ім. до вірогідний. Вірогідність цих чуток ніхто не брався перевіряти (Олесь Гончар, Таврія.., 1957, 70); В ній [справжній комедії] драматург повинен цілим комплексом комедійних засобів надати подіям і вчинкам героїв життєвої вірогідності (Радянська Україна, 2.XI 1960, 3).

ВІРОГІ́ДНИЙ, а, е. Який не викликає сумніву; достовірний. Найбільш вірогідними є відомості Геродота про найближчі до Ольвії території (Нариси стародавньої історії УРСР, 1957, 126); Всю цю ніч Галя думала, як сказати матері те, що вона вирішила. Вигадувала різні причини. І всі вони здавалися їй такими вірогідними (Юрій Мокрієв, Острів.., 1961, 28).

В мене знайомі працювали в ноунейм ІТ компанії і там вони теж підписували NDA, і коли не виплатили зп, то вони написали заяви і в поліцію, і в СБУ. Бо хотіли нормально вирішити, а їм вказали на двері.Тому, просто пішли ва- банк.

Сподіваюсь, їм удалося вияснити?

Дякую за те, що виправили. Зараз 4 іноземні мови одночасно йдуть по роботі , і все може бути)
Ой, казали, що частково, але розголос спрацював.

Дякую за те, що виправили.

Це розповсюджена помилка, пов’язана із співзвучністю з російським словом «вероятность».

Зараз 4 іноземні мови одночасно йдуть по роботі , і все може бути

Польська, англійська, російська, німецька?

Німецька ( чз те, що поблизу Німеччина, і треба було почати вчити) ; французька, ну і базіс: польська+англійська.

Ті хто пишуть про те що контракт не підписаний справді вірять що їх підписаний контракт допоможе в подібній ситуації?)

Не можна виправдати кидалово будь чим.

Українське ай і, відпустки, лікарняні, кава в офісі, сиропи це все тримається на суспільному договорі (ФОПи же).
Якщо його порушувати то буде все по правилам, статуту, як в армії. А там ефективність взаємодії людей, повага до людини та спеців всім відома.

достатньо того, що це сам по собі величезний червоний прапор, мабуть, найбільший з усіх можливих (гемблінг проект, бидло-замовник, неадекватний менеджмент і т.д.) для розуміння доцільності співраці з такими замовниками/конторами

Дякую за підтримку. Погоджуюсь з тезою про суспільний договір. Але схоже, що інститут репутації є важливим не для всіх

Я відправив усю запрошену інформацію, але всі чи то випадково, чи то навмисно забувають про це, і контракт так і не надсилають

Поширена брудна схема, на яку фахівці поки що рідко реагують одразу, — я навіть описував її цього року: Звільнився в перший робочий день, бо керівництво відмовилось підписувати свій же договір

Все правильно ви кажете, просто раніше здавалось, що в айтішці кинути не можуть, тим паче що це не гембла з казіками. Маю власний досвід роботи як з великими компаніями так і з маленькими стартапами, до цього, всі дійсно мали контракт і дійсно виконували усі забовʼязання

не розумію звідки такі стереотипи -«айтішці кинути не можуть»

людей кидають або на***ть навіть на великиз галерах. А на менших та невідомих — це досить поширена практика.

я сам мало не стикнувся з таким але ще не співбесіді зрозумів, що там нема чого ловити.Знайомого пробували кинути на гроші бо він звільнився і у контакті були «штрафні санкції». А на *баному айті таких історій було море.

Бо раніше, особливо в час, коли ринок праці був на стороні кандидата, більшість компаній піклувалася про власну репутацію. А зараз же, виходить можно створити ноу-нейм галеру, в яку через ситуацію на ринку всеодно прийдуть розробники, а потім можно робити що завгодно, бо черга з бажаючих працювати всеодно велика.

А зараз же, виходить можно створити ноу-нейм галеру

Це почалось ще раніше

Півроку співпрацювати без жодного договору, навіть хоча б ЦПХ, а потім ще надіятись за ’виплати за невикористані дні відпустки (13 днів)’ якої не існує в принципі як такої
Правильно вас таким чином ’кидають’, після цього може хоч цей інтфантилізм і дитяча наївність пропаде

Ви так пишете наче ті бамажки що зазвичай підписують мають якусь реальну юридичну силу в нашому суді))

потрібно пошукати вироки в реєстрі актів,
про звільнення і поновлення на посаді власне працівника один випадок є точно
при наявності ’тих бумажок’ є хоча б можливість пробувати

Залиште свій віктімблеймінг при собі. Доречі, як сильно ви довіряєте судам ?

визнаю, що висловився занадто різко
не знаю, мене ще ніколи не кидали при документально заврених зобов’язаннях, щоб перевіряти, як саме це працює
на чесному слові попадався, ще під час підробітку в студентські часи, після того більше ніяких усних угод

Як зʼясувалось, «чесне» слово для деяких людей дійсно нічого не вартує. Але на мою думку, навіть при наявності контракту — судова тяганина по таких справах це те ще задоволення, яке може тягнутися роками без гарантованного результату

та як діяли або діяли би, опинившись у подібній ?

На яких підставах Вам повинні шось платити якщо у Вас нема підписаного контракту?

Не захищаю контору, але це на жаль Ваш пройоб. З іншого боку, навіть якщо б у Вас був підписаний контракт це все одно не давало б гарантію що Вас не кинуть.

На підставах того, що українська айтішка — це не зборище кидал, як правило компанії дорожать своєю репутацією, але тут явно не той випадок.
Та і що значить «Ваш пройоб», автор що сам собі мав відправити і підписати контракт? За це відповідальний керівник або hr

Смотря какая айтишка — корпорейт и бизнес с западными корнями щепетильны, а всякие андреи с оксанами ничем не отличаются от пивного ларька на рынке. Хотя возможно я зря обидел ларек.

Він мав перестати надавати будь-які послуги без підписаного контракту, це ж собі дорожче потім вийде(а так і вийшло)

Підписатись на коментарі