Обговорюємо mobile pet-проєкти

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

У цьому топіку ви можете розповісти про свої pet-проєкти mobile-застосунків, поділитись ідеями, найкращими інструментами для їх створення та знайти однодумців для спільних розробок.

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному5
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

👋 Привіт!
Мій pet-проєкт — Explain It!, мобільна гра аналог Alias.

apps.apple.com/...​lain-it/id6744541236?l=uk

Суть гри: один гравець пояснює слово, не називаючи його, а інші намагаються відгадати. Це чудовий спосіб весело провести час у компанії друзів чи сім’ї.

✨ Особливості:

Різні рівні складності.

Кілька мов для гри.

Буду радий відгукам і порадам, що ще варто додати 🙌

Добре що є такий топік, бо моя найбільше проблема, це не розробити, а популяризувати, хоча розробити було дуже не легко, враховуючи відсутність вільного часу.
За останні декілька років маю два готові пет проєкти:

1. Driverbook — соціальна мережа для автомобілістів з:
— онлайн сервісною книгою (створення записів можливо за допомогою голосу, завантажуванням фото фактури з СТО, або вручну)
— нагадуваннями (голосове, або вручну)
— статистикою
— ШІ асистент з правил дорожнього руху та записів в сервісній книзі

play.google.com/...​m.driverbookio.driverbook

apps.apple.com/...​ook-official/id6476807101

Розробили, трохи вклали в рекламу (1000 зареєстрованих користувачів), а потім за відсутністю вільного часу та бюджету закинули.

2. letschat.tech — чатбот віджет для вебсайтів бізнесових, який може відповісти на будь яке питання про ваш бізнес/товари/послуги (на основі GPT моделі), плюс є адмінка зі зручними налаштуваннями.

Якщо комусь цікаво щось з вищеописаного, користуйтесь, пишіть фідбеки) можливо саме ви станете поштовхом для подальшої розробки/промоуту цих продуктів)

Будьте зараз обережні з admob та interstitial ads для android 15 — її дуже часто неможливо закрити, кнопки вилазять за межі екрану. Вирогідність бану сильно підвищується.
Admob дуже довго тягне з фіксом, але наче обіцяє аптейт на початку вересня.
Персонально я вирішив цю проблему, показуючи interstitial на весь екран, але це рішення погане, бо бісить юзера і сильно підвищує ctr, а це теж небезпечно. Якщо знаєте шляхи вирішення — напишіть пліз. Як варіант — тимчасово на android 15 показувати лише банери.

кнопки вилазять за межі екрану

що мається на увазі? вилазить за safe зону?

Так, візуально кнопка частково видна справа вверху, часто взагалі не видна. Іноді під status bar, іноді знизу обрізана. groups.google.com/...​yGsRV—EoE/m/Sf9-dQxaAQAJ

В якості хобі, я розробляю комп’ютерні версії настільних ігор. Але не мейнстрімових , а таких, які у нас менш відомі, але мають якусь цікавинку. Сьогодні хочу розказать про одну з таких ігор, що називається «Манкала». Точніше, це ціле сімейство ігор. А особливість полягає в тому, що це найдавніша гра з відомими правилами. Звісно існує єгипетський сенет, чи гра міста Ур, але ми не знаємо достеменно їх правил, є лише реконструкції. Правила манкал відомі. Більше того, ці ігри є доволі популярні с країнах Африки та Азії. Більше того, з’являються нові варіанти гри.
Основна ідея цих ігор полягає в тому, що треба за визначеними правилами розкладати камінці (чи зернятка) в лунки на ігровій дощці і захоплювати камінці суперника.

Я зробив Android- та iOS-додатки, в яких реалізував три манкала-гри: калах, оваре та конгкак. Детально правила ( і трохи історії) можна прочитати в додатках.
Google Play: play.google.com/...​ls?id=org.xbasoft.mancala
AppStore: apps.apple.com/...​ancala-games/id6749502881
Невеличке відео геймплею: www.youtube.com/...​&ab_channel=VadymKhokhlov

Грати можна проти ботів (кількох рівнів) чи людей на одному пристрої або по Internet.
Приємної гри!

Ну... манкала вже розвʼязана, досить проста для компʼютера, небагато варіантів. Взагалі, рахувати, рахувати... якось таке враження.

Чому не тогуз коргоол?

Класне хобі. Обрана тобою модель монетизації успішна? Чи плануєш додавати in-app purchase в свої додатки, наприклад, купівля внутрішньо ігрових предметів чи видалення реклами назавжди?

Я показую рекламний банер та інтерстішал рекламу, якщо гравець програє (щоб вже добити його). Також є платна версія без реклами. Але зараз думаю, що краще робити підписки в додатках. В останній своїй грі Сіджа так і зробив (колись розповім, що там особливого, зараз треба зробити онлайн-режим). Це приносить якусь копійчину (чи центіну), але оскільки це хоббі, а заробляю я іншим, то я не дуже про це думаю. На приклад, не дуже займаюся ASO-оптимізацією, чи агресивним просуванням в мережі.

Абсолютно бесплатная логическая игра, была создана как пет проект.
Потихоньку обновлял ранее.
Планирую вернуться к ней и добавить качественные анимации и ещё пару фич новых.
Буду рад услышать мнения.

play.google.com/...​ils?id=com.e.bullsandcows

Я теж таку робив, коли почав вивчати Flutter: play.google.com/...​d=org.xbasoft.master_mind
В цій грі є теж цікавинка. Початковий варіант називався «Бики та корови», оскільки в неї грали американські фермери на Дикому Заході. Потім з’явилася компанія, яки продавала цю гру під назвою Mastermind. Я теж спочатку використовував це ім’я, але мені прилетіло зауваження від Google про використання чужої торгової марки. Довелося міняти назву (хоча app id залишився старим :)

Безкоштовно просуну ваш проект , якщо його вартість менше 1,5 долара . Підтримка відчизняного розробника. Скидайте лінки на додатки , якщо його ціна така, я його куплю

Просто куплю його через плей маркет, якщо хтось не зрозумів

Безкоштовний застосунок) якщо дасте фідбек, будемо вдячні
play.google.com/...​m.driverbookio.driverbook

apps.apple.com/...​ook-official/id6476807101

Додаток перекладає текст в Морзе код і навпаки.
Перекладений текст в Морзе код можна передати за допомогою динаміка, ліхтарика та вібрацій телефону або згенерувати аудіо файл у форматі WAV.
Застосунок може розшифрувати Морзе код у тексті та в аудіо файлі у форматі WAV.
Зараз підтримується 10 абеток Морзе.
play.google.com/...​ions.morsecodeinterpreter

Прикольно. Встановив, щоб погратися. Трохи пізніше поставлю оцінку. Дві поради: я б поставив більш тематичну іконку. Як на мене наковальня — це трохи не те. І може треба звук інший підібрати.

Привіт! Дякую за поради! Іконка має трохи інший підтекст, але так погоджуюся може ввести в оману користувача. За звук ти мав на увазі щоб можна було вибрати різні частоти звуку при відтворені? Якщо так, то планую додати цю можливість через кілька оновлень, як мінімум буде щось схоже як при генерації аудіо файлу.

В тих фільмах, що я дивився звук морзянки був інший. Але я не знаю, який зараз використовується в реальних пристроях. Можливо є сенс додати вибір кількох звуків.

як опцію аудіо супроводу можна в стилі dialup modem)
youtu.be/gsNaR6FRuO0?t=5s

Застосунок для створення телеграм тем — play.google.com/...​om.therxmv.telegramthemer
(в планах є більш гнучкіший редактор для кожного елементу)

Стрічка новин побудована з телеграм каналів з використанням TdLib — github.com/therxmv/Dirol-Reader

Ще є застосунок з розкладом для мого університету на KMM

За багато років зробив декілька Android проєктів, які приносять непоганий прибуток на основі Fremium схеми. Jetpack Compose + Firebase, все інше на локальних фічах Android OS.

play.google.com/...​?id=com.itemstudio.castro
play.google.com/...​ls?id=com.pavelrekun.skit
play.google.com/...​s?id=com.pavelrekun.tilla
play.google.com/...​id=com.pavelrekun.graphie

Підкажіть, будь ласка, як Вам досвід використання Firebase для бек-енд частини?

Загалом саме для бекенду я його не використовував, по більшій частині для Push нотифікацій і Remote Config (A/B тестування).

Зрозумів, дякую. А що використовували для back-end частини, якщо не секрет?

Мої додатки по більшій частині запускаються і працюють локально, тому backend мені не був потрібний. Але бачу, що багато хто використовує або Firebase або Supabase.

А в мене Firebase лише для push-нотіфікацій, бекенд Azure Func, а база MySQL на Hetzner Cloud :) Трохи кучеряво вийшло, але саме такий вибір мені був вигідний з певних причин.

Круті застосунки!
Підкажіть, якось розкручували їх в плані маркетингу?
Чи все саме сарафаном іде?

Класні застосунки, а як ви переводити користувача з безкоштовної на платну апку? Я так розумію, що у вас немає реклами, і додатки опубліковані окремо (платний та безкоштовний)

Застосунок для AI передбачень за допомогою Книги Змін. Flutter + Serverpod + OpenAI API.
apps.apple.com/...​nt-and-diary/id6736410729
play.google.com/...​ls?id=world.iching.iching

Гра змішувалка тварин. Навіть трохи прибутку генерить, але звісно хотілося б сильно більше. Flutter + Firebase + OpenAI API
play.google.com/...​m.bukhantsov.animal_mixer
apps.apple.com/...​erge-animals/id6670386562

Виглядає гарно, крута робота!

Якось працювали над поширенням, чи само собою на маркетах розійшлося?

Дякую! На iOS багато вбухав у ASA на початку, але воно себе не окупило... На андроїді суто органіка, потроху стало рости, зараз в середньому 150 нових юзерів на день. На іосі без реклами сильно менше.

Додаток-барометр для Android xvadim.github.io/...​mubarometer/index_uk.html. Може отримувати данні як з вбудованого сенсора, так і погодного сервера, слати нотифікації про поточний тиск і різку зміну тиску, трекати значення тиску з заданим інтервалом, представляти данні на графіку або в таблиці. Підтримує кілька тем оформлення і віджети.
Намагаюся з одного боку робити його корисним, з іншого не дуже великим.

Підписатись на коментарі